Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The Szabó mafia (A Szabó-maffia)

Posted by jhnnsclvn - december 5, 2009

Kedves Olvasóink!

Az utóbbi napokban annyi posztot, hozzászólást, olvasói levelet kapunk bel- és külföldről, hogy türelmet kérünk, amíg mindegyikre válaszolunk. Örülünk az érdeklődésnek, az új problémák jelzésének és méginkább a konkrét javaslatoknak, amelyekből megoldásféle, de legalábbis tárgyalási alap látszik körvonalazódni. Egy olvasói hozzászólással azonban kivételt teszünk, annyira fontosnak érezzük ennek mondanivalóját, hiszen ez amellett, hogy a 168 órás cikkre reflektál, a korábbi posztjainkban (Trójai faló, Múltidézés, Sógorok párhuzamakciója) felvetett összefonódásokat több más oldalról, egyéni tapasztalatokból kiindulva, támasztja alá. Ezért nemcsak a Melczer-poszthoz érkezett hozzászólások alatt közöljük, hanem önálló posztként is:

A 168 órás cikk valóban jó, de sok részlet még hiányzik.

Az egyetem eredetileg a dunamelléki egyházkerülethez tartozott, de Szabó István (akkor még nem püspök úr) úgy próbálta védeni Szabó Andrást az illegális tevékenységeket rossz szemmel néző Hegedűs klántól, hogy az egyetemet közvetlenül a zsinat alá rendelte, gondolván, Debrecenből amúgy sem lehet odafigyelni a történésekre. De ez nem így van. Debrecen és a zsinat évek óta próbál rendet teremteni az egyetemen (2008 nyarán még a szenátust is felfüggesztették), de egyszerűen nem bír ezzel a maffiával: bárkit megrágalmaznak, lejáratnak, megzsarolnak, aki megpróbál közbelépni. Nem csak az irodalom-tanszéken, de mindenütt: mindennaposak a fenyegető telefonhívások, zsarolások, névtelen feljelentések, a diákok utáni kémkedés, pl. volt már olyan eset is, hogy a lépni kívánó diákot megpróbálták paranoid őrültnek nyilvánítani.

Kulin azért nem mer rosszat mondani Szabóékra, mert őket egy régi baklövés miatt a Fidesz támogatja, márpedig a Fidesszel mostanában nem jó haragban lenni. Eközben maga az egyetem a Jobbik egyik főhadiszállása. Így teljes a kép: az ország népét egymás ellen uszító jobb- és baloldal békében megfér egymással, ha pénzről van szó.

Bölcs

(Szerkesztőség megjegyzése: Ismerős stratégia, többünkön kipróbálták már, azon kívül szemünk előtt zajlik az egyik volt vezető elleni hónapok óta tartó hajtóvadászat… )

6 hozzászólás to “The Szabó mafia (A Szabó-maffia)”

 1. Érdekes a meglátás, illetve észrevétel. Most már “a bárkit megrágalmaznak, lejáratnak, megzsarolnak, aki megpróbál közbelépni” időszak ideje lejárt. Több minden nyílvánossá lett, amire nem gondolt eddig senki. Szabó András és két tanácsadója (az előléptetett Hermann Zoltán és a fő hibás Kulcsár-Szabó Ágnes) azt gondolták, hogy az évek elmossák a részleteket, amúgy meg egyetlen kirúgott kárvallott sem fog előállni a vele történt jogsértéssel, hanem csöndben meghúzza magát. Eddig ez így is volt, de a nyílvánosság nagy hatalom, mert az igazsággal és a megtörtént tényekkel ez a három érintett nem tud mit kezdeni. Egyet is értünk a leírottakban. Megtisztulásra van szükség az egyetemen!

 2. ravasz said

  Hogy a Fidesz támogatottjai egy régi baklövés miatt? Ez nem igaz. Anno Kulin hisztije, amikor kiadták Orbán Viktornak: kissé sok(k) volt Orbán számára. Azt is mondta, hogy erről az egyetemről nem kíván többé hallani (pedig ő is református). Ez az a panama-ügy volt, amikor a Ráday utcai üzletsor és a háztömb helyén milliárdos építkezést akartak Tenkéék, de ez nem valósulhatott meg egy malőr miatt, amit Kulin cseszett el. Kulin elég sok bakot lőtt, nem véletlen, hogy kétszer is kiesett a hatalomból. Most meghúzza magát, de betojisága mögött sok info van és a füle mögött minimum 10 deka olvadt vaj. Szabó ezt meg is lovagolta a dékánná előrenyomulásakor. Azok a mocskos pénzügyek megbolondították mindegyiket, ahogy a közelébe kerülnek.
  A többi stimmel.

 3. A közösség rombolása egy olyan pár fős csoport célja, amelyik egyéni karrierjének elérése céljából tevékenykedik a Károlin évek óta. Ez a kis csoport konkrét személyek működéséhez köthető, akik azért lettek a református egyetemre helyezve, hogy belső bomlasztásukkal és egyéni holdudvaruk tudatos és mesterséges kiépítésével elérjék hatalmi céljukat és megszilárdítsák saját és csoportjuk helyzetét. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő tudományos feltételek biztosítása, vagyis a habilitációk és tudományos fokozatok egymásnak történő odaítélése, megadása és megszerzése. Ezeket a “megszerzéseket”, “megadásokat” és “odaítéléseket” manipulatív eszközökkel érik el. Legutóbb Mészáros Márton tanársegéd doktori védése körül kialakult csalást sikerült a MAB-nak feltárnia és megállítania. Mészáros Márton – e kör számáta lényeges – családi kapcsolatai miatt fontos a Kulcsár-Szabó Ágnes (dékánhelyettes és tanszékvezető) nevével fémjelzett pár fős csoportnak, amelyik a holdudvarát manipulatívan szervezi, ám ez legutóbb – az említett személy esetében – nem járhatott sikerrel. Ez ennek a csoportnak elég nagy presztizs-veszteséget jelent. Ezért más egyetemen (pl. Szegeden) doktoráltatják le ezt a nagyon fontos fiatalembert. Ez a kis csoport a MAB vizsgálat és elmarasztaló jelentés ellenére is folytatja a csalási és hamisítási manővereit, nem törődve az egyetem hírnevével és egyházi tekintélyével. Hermann Zoltán (több tanszék vezetője)is tevőlegesen részese a manipulatív tevékenységnek, aki a hallgatókat dezinformálja és a hallgatókat kiszolgáltatott helyzetbe hozza, ezáltal is nagyon aktívan a református egyetem lejáratásában vesz részt, amit tudatosan és előre megfontoltan művel. Valójában ők Szabó András dékán tanácsadói és végrehajtó emberei egyszemélyben. Ez a kis csoport nagyon hatékonyan működik, újságcikkek és ez a blog is bemutatta tevékenységük széleskörű károkozásait. A hivatalos református egyházi honlapon működő fórumot is bezáratták, hogy ne kerülhessenek fel vélemények, dokumentumok, de ugyanez történt pár hónappal ezelőtt egy hazai blog oldallal is, amit ugyanígy ez a csoport megszüntettetett. A lényeg, hogy elnémítsák a külső és belső hangokat! Ahogy egy bejegyző írta: a “zsinat évek óta próbál rendet teremteni az egyetemen de egyszerűen nem bír ezzel a maffiával: bárkit megrágalmaznak, lejáratnak, megzsarolnak, aki megpróbál közbelépni”.
  Ezt a tragikus és teljesen célt tévesztett helyzetet kell véglegesen megszüntetni és tiszta, valamint átlátható új életet teremteni a református egyetemen, amit egy kellő tisztogatás kell, hogy megelőzzön, mert meg kell válni (szabadulni!) ettől a kártékony kis csoporttól, amelyik félelmet generál és egyre méllyebbre zülleszti az egyetem jóhírét, valamint erkölcsi és szellemi színvonalát. Ezt az egyetemet vissza kell adni a reformátusoknak és a protestánsoknak, hogy elnyerhesse eredeti célkitűzését.

  • Tolnai Lajos said

   Egyetértek: erre van szükség. De a megtisztulás előtt senki nem kerülheti el, hogy MINDEN MOCSOK A FELSZÍNRE kerüljön. Ez még 1998/99-ben sikerült, most nem fog. Márcsak azért sem, mert külföldi testvéreink egyre jobban érdeklődnek az ügy részletei iránt. Rossz húzás volt a reformatus.hu fórumát bezárni. Azt jelentette, hogy félnek a nyilvánosságtól. Márpedig azt nem lehet ilyen egyszerűen elhallgattatni.
   Északrajna-vesztfáliai testvéreink érdeklődnek, vajon minden testvérünk, akit megillet, megkapta-e ádeventi ajándékukat. Azt kellett válaszolni, hogy a KRE bölcsészkarán Szabó András dékánsága alatt rajta és körén (Hansági-Kulcsár-Szabó, Hermann stb. meg az említett bukott doktorandusz) kívül nem kapott semmit.
   VIZSGÁLAT LESZ , testvérek és nemzetközi botrány. Hát ezen kéne elgondolkozni.
   Akinek van némi agya, az most megpróbálná a kárt minimalizálni és nem szitkozódni, fenyegetőzni meg zsarolni.

 4. Kovács Ágoston said

  Érdemes elolvasni a 168 óra dec. 10. számában azt a három olvasói levelet, amely Lampé Ágnes cikkére válaszol. Az egyik a politikai hátteret feltétlenül a Jobbikban látja. Én ebben nem vagyok olyan biztos. Bazsa György, a MAB elnöke észrevételezi, hogy Kulcsár-Szabó Ernő nem vett részt azokban a Károlira vonatkozó döntésekben, mivel érintett volt Kulcsár-Szabó-Hansági, a menye révén. Én nem örülnék annak (gondolom, ő sem), hogy a sajtóban állandóan forog a nevem, még akkor sem, ha megvédenek.
  Huszár Ágnes hozzászólása a legérdekesebb. Ő az egyike Szabó András régebbi áldozatainak, társaival együtt 1998 szeptemberében mondtak fel neki átszervezésre való hivatkozással. Pert indított és meg is nyerte. Utánanéztem: az egyik, akit a helyére felvettek, Nádor Orsolya a KRE BTK honlapján talált kurzusleírás alapján Huszár Ágnes könyvéből (is) tanítja a pszicholingvisztikát. Muszáj is neki máséból, ugyanis saját tanulmánya nincsen ezen a területen.
  Szóval a kontraszelekció, sógorság-komaság összefonódás már 11 éve megindult, s azóta hozza-hozza visszataszító virágait.

  • Kutató said

   Én azért jöttem ide, mert azt gondoltam, nyugodtan kutathatom a témámat, amely szoros összefüggésben van a protestantizmus alapértékeivel. Csalódtam: állandóan megaláznak, különösen mióta feladtam egy világi – de abszolút tisztességes – munkahelyemet. Beszéltem ELTÉ-sekkel: mind olvassák a blogokat meg a 168 órát. Megkérdezték: ez tényleg igaz? Sajnos, igennel kellett válaszolnom. Különösen az a kolléga örült, aki nemrégiben még maga is itt volt, de mivel nem adta fel ELTÉ-s főállását, Szabóék lapátra tették. “Milyen jól tettem, hogy nem hittem nekik, pedig mindent megígértek. Ha maradok, most az én nevemhez is mocsok tapad.”
   Én nem voltam ilyen okos.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: