Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Hermann’s new fables (Actualissimo: Hermann új meséi)

Posted by jhnnsclvn - december 13, 2009

„Jelentős egyetemi erőfeszítések és az új bölcsészkari vezetés kezdeményező lépéseinek hatására az Irodalomtudományi Doktori Iskola az utóbbi félévben reményteljes megújuláson ment keresztül mind a törzstagság, mind a képzési programok és formák terén” – olvassuk az „Aktuális” című (félre)tájékoztató levélben a Doktori Iskola honlapján. Aláírás Prof. Dr. Kovács Árpád. Kétségtelenül vannak benne olyan elemek, amelyek akár tőle is származhatnak, pl. a „reményteljes megújulás”, ”gáncsoskodás ellenére sikerrel kecsegtető”, sőt “sikerrel biztató folyamatok” autentikus marxista lexikáról és retorikáról tanúskodnak, ezt követően azonban elveszítjük a fonalat. Biztatni akar bennünket professzor úr vagy a kudarcra felkészíteni? Az első bekezdés szerint az utóbbiról van szó: kecsegtetés ide, biztatás oda, a folyamat „elakadt”. Bűnösök: a gáncsoskodók. A szerző azonban, először belegabalyodva saját retorikai labirintusába, a végén Marx-Engels-Lenin Ariadné-fonalával nemcsak kitalál belőle, hanem az utolsó bekezdésben már töretlenül folytatja útját. Ez a végére biggyesztett vörös farok kommunista iskolázottságra vall. Mintha csak a szovjet himnusz KRE IDI-re adaptált változatát olvasnánk: Ariadné fonala a vörös zászló, mely győzelemről győzelemre vezeeeeet…

Eddigre már megfeledkezett a szerző az elakadásról. Nem véletlenül. A középső részt ugyanis nem a nyugdíjas marxista professzor fogalmazta (írni, konkréten semmit nem írt, azt abból lehet tudni, hogy nincs benne helyesírási hiba), hanem Hermann tanár úr.

Ez a középső rész a nagy mesélő újabb nekifutása, hogy megbirkózzék az október 2-i MAB-határozat kellemetlen megállapításaival. Faltörő kosként ront a nyitott kapunak, hiszen a határozat teljes szövege már másfél hónapja olvasható a neten. Az interpretáció felénk fölösleges – de az önigazolás tanár úrnak, úgy látszik, szükséges. Azonban megint nem sikerül beismernie, hogy az összeforrt kis csapat nem megújítója, hanem szétverője a Doktori Iskolának, hogy nemcsak közokirathamisítások és csalások történtek, hanem olyan módon váltották le Hima Gabriellát, a Doktori Iskola vezetőjét, amit a MAB elítél, és elhatárolódást vár Kovács Árpádtól, nem pedig azt, hogy a helyébe üljön. Azt is hallottuk, hogy Szabó András dékán és Györgyiné Koncz Judit rektorhelyettes asszony még áprilisban feljelentették a DI-t, és ez váltotta ki a MAB-vizsgálatot. Ez igaz? Határozatot olvasni mi is tudunk, szerintem jobban, mint a tanár úr, minket inkább a mögöttes info érdekelne. Ezekről mért nincs szó az „Aktuálisban”? Homályos az „iratátadás meghiúsulására” vonatkozó rész. Ezt hogy érti Tanár Úr? Nem sikerült egyik kezéből a másikba áttennie az iratokat? Ebben ki vagy mi „gáncsolta”? Eleget gyakorolta az iratokkal való zsonglőrködést, hiszen évekig téblábolt és matatott az irodában, valósággal beköltözött oda.

A szabályok hangsúlyozása is Hermann tanár úrra vall. Értelmükről és betartásukról már van némi fogalmunk az ominózus augusztusi témavezetés-váltási kampány óta. A szabályok arról szólnak, hogy a 3. félév után már nem válthatunk témavezetőt, csak ha meghal vagy ilyesmi, tanár úr Kovács álnéven írt egyidejű körlevele pedig arról, hogy váltsunk akkor is, ha már elvégeztük a képzést, de csak a személyt, a témát ne, és írjunk Önnel disszertációt Elfriede Jelinekről, vagy Kulcsár Szabó Ágnessel napjaink erdélyi prózájáról, ezzel is eleget téve annak a MAB-követelménynek, hogy a témavezető kutatási területe és a disszertáció témája összhangban legyen. Mert úgy hallottuk, hogy ennek hiánya miatt bukott meg tavasszal Baranyai Katalin és Riskó Enikő. Mészáros Márton esetében kifogásolta a MAB a befejezett képzés utáni váltást. Ebből Önök tanultak. Ön és Kulcsár-Szabó Ágnes már 2 évvel ezelőtt beledolgozták magukat a mi témáinkba, azaz a mai osztrák és a mai erdélyi prózába. Csak az a baj, hogy ebben nem Önök vezetnek bennünket, hanem fordítva, minthogy saját területünknek mi vagyunk a specialistái – legalábbis Önökhöz képest. Ez a mi törzstagságunkhoz jön majd egyszer jól, de Önökön ez most nem nagyon segít. Akkor meg minek? Vagy ennyire előrelátók és önzetlenek? És majd le is doktorálnak ebből a kedvünkért, hogy feltüntethessük Önöket a nevünk mellett – mint tanítványokat?

Mint minden mesének, ennek is vannak valós elemei. Igaz az, hogy a MAB nagyvonalúsága előnyösebb helyzetbe hozta ezzel a büntetéssel a KRE Irodalomtudományi Doktori Iskoláját, amely a teljesítéshez fél évvel hosszabb időt kapott, mint a többi DI, ami miatt lázadoznak is a becsületesen elbukók. És az is igaz, hogy a „megújult” doktori iskola „töretlenül”, mi több következetesen folytatja a fél évvel ezelőtt megkezdett utat (szabályellenes témavezető-váltási akció, évekkel visszadátumozva).

Mit ért tanár úr a DI megújulásán? Ugyanazok maradtak benne tagként, akik fél (vagy inkább háromnegyed) évvel ezelőtt elkövették a csalásokat, csak az egyetlen aggályoskodó tűnt el. Ez új, de ez a MAB-határozat szerint határozottan veszteség, nem pedig nyereség.

Az adminisztrációra oly büszke Hermann tanár úr figyelmét végül felhívnánk arra, hogy a www.kre.hu és a www.doktori.hu adatai ellentmondanak, pl. Mészáros Márton témavezetője az egyiken Kulcsár-Szabó, a másikon ugyanez Kulcsár nélkül (szegény srác, nehogy még egyszer megbukjék ezen csekély adminisztratív hiba miatt!), de rengeteg hasonló ellentmondás van. Továbbá azt írják, hogy Hima professzor asszony már nem törzstag, csak témavezető és oktató. Ennek ellenére sem a témakiírók, sem az oktatók között nem látjuk a nevét. Valahogy elfeledkeztek Nyilasy Balázs habilitált docensről, és Szász Lászlóról is, akiknek munkássága messze megelőzi az „Aktuális” középső részének szerzőjéét (remélem, ezt nem veszi rossz néven, de mi így látjuk), nem is beszélve az „ipszilonul” halandzsázó törzstagról. Szerintünk az ő munkásságuk inkább nemzetközi hírű (Szász tanár úré biztos, mert őt Romániában is ismerik), mint a hazánkban nemzetközi hírű Jákfalvi Magdolnáé, vagy a külföldön kifejezetten rosszhírű, mert elsősorban lejmolásairól ismert dékánházaspáré.

16 hozzászólás to “Hermann’s new fables (Actualissimo: Hermann új meséi)”

 1. Konrad said

  Megnéztem ez a tájékoztató levelet. Hát, mit is lehet még erre mondani? A fenti írás tökéletes reakció, sőt annál is több: tökéletes elemzés. Mert hogyan újulhat meg egy olyan DI, ahol folytatódik az a csalás- és manipulációs akció, amely miatt felfüggesztették a működését? Hogyan újulhatna meg, amikor ugyanazok az emberek folytatják a becstelen, erkölcstelen és főleg jogsértő tevékenységeiket, akik eddig is ugyanezt cselekdték. Persze mindezt egy nagy különbséggel teszik, ami írva vagyon János evangéliumában (4:37)= “Más a vető, más az arató”. Vagyis Hima Gabriellát egy előre kieszelt ügy miatt elplanírozták a DI éléről és helyette Kovács Árpádot, a mindent bevállaló, sötét múltú és lelkű professzort ültették az egyetem korifeusai: Kulcsár-Szabó Ágnes és Hermann Zoltán, na és a mindent – dékánként is! – legalizáló és eddig leplezni tudó Szabó András. De fordult a kocka, kiderülnek a csalások, több is mint ami első körben látszott. És csak jön magától az összes csalás, hamisítás és síbolás… Mert itt minden pénzről szól kedves Testvérek, nem ám a tudományról! Csak a pénzről.

  Ezeken a csalásokon nem csodálkozhatunk, hiszen évek óta mindent tudatosan a saját érdekeik alá rendelnek. Mindent úgy alakítanak ki, hogy az információkat megtartsák (pl. kizárólag Kulcsár-Szabó Á. és Hermann Z. foglalkoznak hibernáltan az akkreditáció ügyeivel, más nem is férhet hozzá – a többiek csak tanítsanak és végezzék a munkájukat, ne lássanak bele a törvényi háttérbe), mintha a Rákosi-korban élnénk. De ez már nem működik!A Timóteushoz írt 2. levél(4:45) alapján a módszer régről ismert: “Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat”.

  És ez most éppen így történik! Csak olyanokat vesznek maguk mellé és alá, akik mindehhez a folytatólagos okirathamisításhoz és csalás sorozathoz a nevüket adják. De miért? A hatalomért, a fizetésért, a plusz jövedelemért és a titulusért. Elvek, morál, emberség és szakmaiság már nem számítanak. Pontosabban kívülről igyekeznek szakmailag hitelesek lenni, de emberi tartás nélkül és szellemi produktum nélkül ez nem lehetséges. A “Fenn az ernyő, de nincsen kas” közmondás működik a gyakorlatban a Károlin. Nem is csoda, hogy a tavalyi évhez képest, a felsőoktatási rangsorban – számos szempont alapján vizsgálva! – még lejjebb sikerült süllyednie az egyetemnek.

 2. ethosz said

  Na most, egyet meg kell állapítanom, mert nem bírom ki… Ez a DI honlapján olvasható levél pimasz hangvételű és annyira fölényes hangnemű, amilyen csak arrogáns, gőgös, saját hazugságaik mellett végletekig kiálló emberek sorai lehetnek. Nyílván a szövegszerű kidolgozói (kieszelői) minimum hárman vannak, mert ez egy kialakított közös véleményt tükröz. Vagyis ezzel mindannyian egyetértenek. Nem érdekes, hogy a Doktori Iskola törzstagsága közül ki és miért ment bele ebbe (hallgatólagosan vagy kiabálva) a kvázi nyilakozatba. Nem csak azért nem érdekes, mert vétkesek közt cinkos aki néma, hanem ez együtt kezelendő: nincs kivétel. Ezzel úgy látszik mindenki erkölcsileg is egyetért, mindenki elégedett a fejleményekkel és az elmúlt egy hónap történéseivel. És ez már (éppen erkölcsileg!) más megvilágításba helyezi a törzstagságot is…

  • philipp said

   Többen kell hogy legyenek, mert a háromba a “szerző” nem fér bele. Hájas Hermann, Kulcsár-Szabó, sima Szabó, ez három. És akkor hol van Kovács? Vagy ő csak a marxi fordulatokat írta bele? Szerintem őt nem veszik a többiek komolyan. Kár hogy kitörölték azt a hallgatói hsz-t, amelyik leírta, hogy a hájtömeg a kis sarki rendőrt hóna alá csapja, aztán elvonszolja a “tájékoztatóra”, ahol az bambán néz és baromságokat mormol maga elé, mire HZ akcióba lép mint a moszkovita rendőr magyar hangja. Írásban is kell neki egy magyar hang, mert írni se tud rendesen magyarul.

   • Kovács Ágoston said

    Én nagyon jónak tartanám, ha a MAB egy független szakértői bizottsággal elolvastatná a IDI törzstagjainak 10 legfontosabb írását. Ezeknek címe, hozzáférhetősége fenn van a MAB honlapján. Hogyan lehet az, hogy 00 impaktfaktorú írásokat tettek fel. Hogy lehet, hogy olyan lapokban publikáltakat, mint az Iskolakultúra??? Talán bizony az egy tudományos fórum? Feltűnő azon kívül, hogy Kulcsár-Szabó-Hansági pragmalingvisztikai terminusokkal operál, eközben tökéletes tudatlansdágról téve tanúbizonyságot. Az “illokúció beszédaktusáról” ír, miközben minden BA-s bölcsész tudja, hogy minden beszédaktusnak van illokúciója. Magyarán: blődlik, ostoba kompilációk ezek a legfontosabb tudományos publikációk!

 3. Séllei Ferenc said

  Olvastam én is, hogy “magasan kvalifikált oktatói állománnyal” “töretlenül folytatják! Jaj, ne! Ezt ne! Hiszen pontosan az a baj, hogy Hermann és Kulcsár-Szabó-Hansági pontosan azt vartyogják el a doktori iskolán, amit az irodalomtudományi MA-n, pedig már a BA-n is megúnták a hallgatók.
  Az jó hír, hogy új testület néz szembe a romhalmazzal jövő júniusig! Gondolják, hogy azokat majd megvezetik a “tudományos publikációikkal”, előadásaikkal. Kétlem. Professzort vesznek maguknak dupla fizetésért, ahogy szokták?
  Annyira lefeketedtek, hogy nincs kvalifikált ember az országban, de még a határon túl sem, aki erre hajlandó lenne.
  Gratulálok, szépen megünnepelte a Károli vezetése Kálvin születésnapját! Világméretű botrány van kialakulóban.

 4. Nemerre said

  Meglepő, de a jelen helyzetre teljes mértékig ráilleszthető véleményt olvastam Pálinkás József MTA elnök úrtól. Olyan érzésem támadt, mintha nyilatkozata nem volna véletlen, amelyet most örömmel megosztok itt mindannyiotokkal:

  “Az oktatás és a tudomány világában is jelentős az erkölcsi hanyatlás – vallja Pálinkás elnök úr – A felsőoktatási intézmények szellemi értékrendje háttérbe szorul. A hallgatók sok helyen nem nevelendő, oktatandó társai a tanároknak, hanem a fejkvóta (vagy költségtérítés) ‘részvényjegyei'”.

  Éppen ez a helyzet a Károlin! Pontilyen helyzetben és pontolyan alantas személyek között, mint akikkel itt többen foglalkoznak természetes, hogy háttérbe szorult a református egyetem szellemi értékrendje is. Olyan pénzügyi fejetlenség és közokirat hamisítások miatt, melyeket minden következmény nélkül elkövethetnek ezen az egyetemen a vezetők: a dékán (Szabó András), valamint a Doktori Iskola legutóbbi hamisításait (Kulcsár-Szabó Ágnes támogatottja, a fél dolgozatot beadó és össze-vissza csaló Mészáros Márton tanársegéd “úr”, valamint Hermann Zoltán, aki a DI-titkáraként csal és dezinformál – megtalálható a leírás és a dokumentum ezen a blogon is).

  Mintha a Mészáros Mártonnak-féléknek üzenne Pálinkás József elnök úr: szükség van “a felsőoktatásban arra, hogy a hallgatókban tudatosuljon, hogy csak munkával lehet szert tenni olyan diplomára (PhD-ra), amelynek értéke van. A világon mindenütt.” De a Károli nem a világ része, mert ott egy 60%-os mennyiségű disszertációt is elfogadnak, sőt 100%-ra minősítenek.

  Pálinkás József az MTA elnöke azt is mondja, pl. Szabó Andráséknak: “Amit meg lehet vásárolni, az semmit sem ér. A diploma annyit ér, amennyi TUDÁS és ERKÖLCSI SZILÁRDSÁG van az intézmény falai közül kilépő diák fejében és lelkében”. Ez mennyire igaz, ám a Reviczky utcai Károli falai között semennyi erkölcsi szilárdág nincs már (csoda hogy még állnak e falak), és a kilépő diákok is már csak otthonról hozhatják a tartást, már akinek van, az egyetem vezetése nem mutathat példát, pláne nem beszélhet erkölcsről, mert a btk dékánja és annak helyettese az elmúlt hónapokban szakmailag és emberileg is teljesen lejáratódtak.

  Ami pedig a Mászáros-ügyet illeti, remélhető, hogy nem lesz magyar egyetem, amelyik ennek a közönséges csalónak PhD fokozatot ad, hiába próbálja az egyéni presztizsveszteségét Kulcsár-Szabó Ágnes ledolgozni, és hiába szervezkedik más egyetemeken (pl. Szegeden), vagy a színvonaltalan és szintén százalékos végeredményben – Petrőczi Éva témavezetője által – meghamisított Baranyai Katalin-féle disszertáció is ugyanerre a korrekcióra vár jövő tavasszal. Pálinkás elnök úr kategorikusan fogalmaz: „előfordul, hogy az egyes műhelyek (doktori iskolák) csak formálisan tesznek eleget a követelményeknek. Itt is működik, amit a köznapi szóhasználat úgy fogalmaz, hogy „kéz kezet mos”. Mert bármi megeshet, mint ahogy Eisemann György esetében, az említett példa meg is történt: „Meghívhat ugyanis az intézmény olyan külső szakértőket, akik kiválónak minősítenek gyengébb dolgozatokat hasonló szívességért cserébe” – vallja Pálinkás József.

  Elkezdődött egy megtisztulási folyamat, mert a betiltott és új blogokban nyilvánosságra kerültek a csalások és hamisítások, de amíg a tisztulásnak míg nincs kézzelfogható eredménye, addig érdemes Pálinkás József véleményére odafigyelni: „ha nem indul meg a belső megtisztulás, akkor csak külső szabályokkal nem lehet rendet teremteni”. A MAB 2009/7/XIII/2/200. számú határozata megszületetett, ezután már csak a személyek (dékán, helyettese és DI-titkár) konzekvens lecserélése és eltávolítása következhet.

 5. bloggerkaresz said

  Elolvastam a http://www.kre.hu oldalon az “Aktuális”-t. Kovács/Hermann/vagy hogyishívnak, te még nem írtál blogba? A nickek használata a neten teljesen elfogadott. Téged talán azon a néven anyakönyveztek, amit ott használsz? Csak egy példát idézek: az, hogy “Pontilyen” vagy “Recl_amál” nem álnév? intha ők kezdték volna a neten a mocskolódást. Apropó mocskolódás. Ha annak, amit a betiltott blogokban és itt vagy a Református Életben olvasunk, csak a töredéke igaz, akkor oka van az illetőknek, hogy “intézményt bíráló posztokat” írjon. A bírálat nem mocskolódás. Bátor dolog egy intézmény nevében olyan hazugságokat terjeszteni, mint a Hermann-féle MAB-határozat-átirat illetve annak ez az itteni második kiadása.
  A hírnévrontás sem büntetendő feltétlenül. Ha megírom, hogy valahol romlott húst árulnak, és ott nem vásárolnak ezután az emberek, esetleg meg is büntetik az illetőt, azzal neki kárt okoztam. Akkor ezért büntethető vagyok? Ha meg egy pár poszt miatt fuccsol be a doktori iskola, az több mint gyanús: ott a doktori iskolával sumákolnak, és nagyon helyes, ha valaki figyelmezteti a tőrbe csalt hallgatót. Ti is olyasmit árultok mint a romlott hús. Már messziről bőzlötök. Nem a poszt az oka, hogy az idén felvételizett hallgatóknak csak a fele mert beiratkozni ebbe a sötét family-businessbe. Mert oktatási intézménynek nem lehet nevezni ezt a rokonok által üzemeltetett nyereséges vállalkozást, amit a nem-rokonok pénzéből tartanak fenn. Kovács / Szabó / Kulcsos-Szabó / HormonZavar / vagy hogyishínak. Amit Te csinálsz, nem álnéven írogatás? Ez a Kovács Árpád itt pl. tuti h álnév. Gondolkodni is kéne néha…

  • Hugo said

   Azt írja ez a Kovács álnevű faszi, hogy az álnéven írt levelek szerzőit üldözni fogják. Az Aktuális írója már feladta magát a rendőrségen? Mert tényleg tuti h álnevet használ. A moszkovita Kovács elvtársról köztudott h nem tud írni. Láttunk már tőle irományt, azzal megbukna az alsó tagozatban. Ez az egyik: aki üvegházban lakik, ne dobáljon kövekkel. A másik meg hogy mivel megy el New Yorkba az FBI-hoz? Hogy rossz híremet terjesztik, pedig nem is vagyok rossz? Kétlem hogy az interpool bekapcsolódna a nyomozásba, az intézmény szerencséjére. Mert tényleg ha csak egy tizede igaz annak, amit itt írnak, a feljelentők kerülnek rács mögé. Ennek a sok mocsoknak ki kell derülnie. Ha mocskolódás történik, akkor azért, mert tényleg sok a mocsok. Azt pedig ki kell borítani, mielőtt belülről elrohasztja az egész family-vircsaftot. Ez a ti érdeketek is, nemde? Ami elrohad, nem tejel többé.

 6. DonPedro said

  Ha elolvassuk A hamis tanút, az Aktuálist meg Hermann első nekifutását, hogy értelmezze a MAB-határozatot, továbbá hozzávesszük azt a kifogást, hogy az kizárólag a rektornak szól, csak közvetítéssel – azaz kifejezetten Hermann közvetítésével – ismerhető meg, akkor kinyílik a bicska a zsebünkben. Nekik szabad hazudni? Nekik szabad rágalmazni? Szabad szakmai pályafutást kettétörni, egzisztenciát tönkretenni csakis azért, mert hatalmon vannak? És az áldozatnak kuss van? Még védekeznie sem szabad? Mert ha ki meri nyitni a száját, és elmondja hogy hogy volt, akkor fenyegetik a rendőrséggel mag az ügyészséggel? Mit csináltak tíz évvel ezelőt azzal a 8 emberrel? Hogy tud Szabó András és az örökös uszító, rágalmazó, MAB-bal zsaroló Kulcsár-Szabó Ágnes nyugodtan aludni, ha elolvassa A hamis tanút? Ő tanszékvetőként, dékánhelyettesként úgy akar habilitálni, hogy az APÓS egész hadserege haptákba vágja magát előtte? Hogy a csúszó-mászó Eisemann, aki a csaló Mészárost 100%-kal mennybe menesztette, lihegve rohan, hogy a főnöke menyét is szentté avassa? Az Y-halandzsára? Hol van itt teljesítmény? Míg az, aki mögött van, munkanélküli segélyből élve habilitált? És csak azért nem lehet már 10 éve professzor, mert akkor megrágalmazták, és kivágták a munkahelyéről? Azok, akik itt pöffeszkednek? A felfújt Senkik, akik irigylik a Valakiket. Akik felismerik az értéket.- És akik belesárgulnak az irigységbe, hogy ők ilyent nem tudnak. Hogy ők törpék, kisszerűek és életük végére puha bársonyszékben mamelukoktól körülvéve is legfeljebb a középszerig vihetik. Ezek akarják az egyetemi ifjúságot oktatni? Ugyan, mire? Akik tényleg oktathatnák őket, azokat a közelükbe se engedik. Magukat tömjénezik, és pokoli pánikban vannak, hogy leleplezték őket. Csak tessék olvasni az írásaikat. Magukért beszélnek. De attól még mi is beszélni akarunk. A rágalom elleni védekezés és az igazság elmondása nem bűncselekmény. Ha eközben az intézmény hírneve, érdeke sérül, abból csak egy következtetés adódik: ki kell rúgni a kompromittálódott vezetőket. Nem a blogok kompromittálják őket, hanem a saját tetteik. A blogok csak tükröt tartanak nekik. Nem csodálkozunk, hogy nem bírnak belenézni.

 7. reBarbara said

  A Kommunikációs Tanszék hallgatója vagyok, felháborító, ami ott ment és megy. Látjuk! Közelről… Ha mi látjuk, akkor más is láthatná. Az agyunkra megy Kulcsár-Szabó Ágnes, aki nyíltan családi kapcsolatán keresztül intézi a tanszéki (és kari) akkreditációt és 6 oktatót benyomtak hirtelen a tanáraink közé.

  Egy kis adat, ami a felsőoktatási (2009-es) rangsor alapján állt össze:
  – a KRE Kommunikációs Tanszéke túljelentkezés tekintetében 2008-ban a 14., de 2009-ben már a 15. helyen áll. Vagyis az utolsó. Erre azért annyira nem lehet senki sem büszke? Talán Komlósi Piroska büszke erre vagy bárki, aki rajta kívül felel ezért?
  – A ”túl”jelentkezés: 1.575 (vagyis 2 helyre akad 3 jelentkező, míg az Eszterházy Károly Főiskolán: 3.469).
  – Diák-tanár arány viszonylatában pedig, a 3. helyen áll – mert annyi tanár jut egy hallgatóra, ami megelőzi az ELTE-t, Szegedet, Pécset, a Kommunikációs Főiskolát, Debrecent. Nevetséges!
  – Nincs elég jelentkező, de oktató van bőven… – Minek? Miért? Kinek?

  – A munkaerő-közvetítők véleménye alapján kialakított rangsorban a tavalyi 9. helyről, a 11.-re csúszott le.

  – A legdurvább azonban az, amit az OKTATÓI ÖSSZETÉTEL alapján alkotott rangsor mutat: (a teljes munkaidőben foglalkoztatott oktatók tudományos fokozatai alapján került értékelésre) ez alapján a Károli a 2008-as 13. helyről az 5.-re lépett előre, vagyis 8 helyet javult. Érdemes volt bevenni azt a sok – leginkább – SZDSZ-est, bár a tanszékvezető nem az. Még jó, hogy Simon Attilát Kulcsár-Szabóéknak nem sikerült oda varázsolniuk, mert az lett volna a csúcs a Károlin, bár így is tarka-barka a kép. Az adatok önmagukért beszélnek, de azért leírtam a fentieket magam és csoporttársaim miatt.

  • Értem, értem… Logikus ez mind, de ezt a 8 hely javulást nem lehetett volna éppenséggel nem a Simon Attila (György Péter baráti köre) emberein kívül, keresztyénekkel, protestáénsokkal elérni? Vagy nincs tudományos fokozat ezen a területen (kommunikáció?) – keresztyén oldalon?
   Ezt nem hiszem… Számomra ez nem javulás 8 hellyel, legalábbis az az üzenete, hanem romlás: presztizsben, emberileg és morálisan is. Pl. Komlósi Piroska meg sem próbálta megoldani ezt a helyzetet? Mint egy lassú ólommadár kotlott a tanszékén (várva a csodát), majd nem tudott mit kikölteni és elrepülni sem akart, hanem inkább tovább totyogott, hogy más tojók jöjjenek az helyére, de legalább – tehetetlensége és tehetségtelensége ellenére – maradhasson házon belül. Majd pletykás vénasszony stílusban szétintrikálja az utódját, aki fiatal és ambiciózus, akire amúgy is ezek miatt és megkeseredettsége okán eleve irigy.

   • Andor said

    Nincs igazad, Piroska néni sokat tett azért, hogy behozzon ide igazi protestáns minősített oktatókat. Csak a dékán és helyettese megfúrta a javaslatait. A Kari Tanácson velünk szavaztatták ki őket. Kulcsár-Szabó tanárnő megmondta még a KT ülés előtt előre, hova tegyünk x-et és hova ne a szavazócédulán. Mi persze senkit sem ismertünk, tökmindegy volt, hova tesszük ezt az x-et. Néha gállaci igazított el bennünket. Kész hülyeség, vadidegenek benyújtanak pályázatot, mi meg döntsük el, melyik a jobb. Azt mi honnan tudnánk. Még jó hogy van tudományos dékánhelyettes, ő segít nekünk. Ő mondta, hogy Piroska néni nem ért hozzá, baromságokat javasol, azt kell csinálni, amit Kulcsár-Szabó tanárnő mond. De ez egyébként minden KT előtt így megy. Előre megkapjuk a listát, kit kell beszavazni, kit meg kiszavazni. Különben teljesen összezavarodnánk. Annyi manusz pályázik egyszerre, megjegyezni se tudnánk a lista nélkül.

   • Egy falusi pap said

    Én már elég régen végeztem a teológián: akkor nem volt református egyetem. Örülök, hogy a diplomámba nem ez a pecsét került. Eljön az idő, nem is olyan sokára, amikor szégyellni fogják, akik ezzel a címerrel a diplomájukon mennek állást keresni. Én az ismerős gyerekeket a Pázmányra küldöm: ott tisztább a légkör és keresztyénibb a szellem. Sajnálom, de ez az igazság. A Károli közéletét annyira megmérgezte Szabó András dékán (papgyerek, püspökrokon) feneketlen aljassága és cinizmusa, hogy az már fokozhatatlannak látszik. Én a barátaimmal, derék kálvinistákkal együtt nagyon komoly döntés előtt állok. Érdemes az az egyház a túlélésre, amely ekkora erkölcstelenséget eltűr és bűntényeket tolerál a saját kebelében?

  • Kutató said

   Nagyon érdekesek ezek az adatok. Azt lehet kiolvasni belőlük, hogy ezen az egyetemen, vagy karon rengeteg pénz van. (Tessék összeszorozni a hallgatói fejkvótát a hallgatók számával, külön a doktoranduszokat a magukével), hozzáadni az egyház által biztosított 2%-ot. Aztán nézzék meg az oktatók (kutatók stb). számát, a KJT által előírt minimummal. Ebből a számításból az jön ki, hogy a Károli sokkal többet költ az oktatói fizetésekre (meg a kutatói (???) munkadíjakra, lásd kremlinológiai és puritanistikai intézet), mint bármely nagy egyetem, beleértve az ELTÉ-t. Ha az oktatók tudományos publikációit nézzük, akkor az is szembetűnő, hogy nem felel meg a beosztásuknak: mit keresnek a magyar nyelvészeti tanszéken olyanok, akiknek nincs magyar szakos képzettsége? Miért van szüksége egy olyan karnak kremlinológiai intézetre, amelyen nem folyik orosz szakos alapképzés. Mit keres egy orosz egyszakos ember a DI vezetői székében? Aki kb. semmilyen témához nem ért, ami ott szóba kerülhet, lévén, hogy nincs orosz szakos képzés.
   Két kérdés merül itt fel:
   Honnan van ez a rengeteg pénz?
   Kik, hogyan és miért osztják el?
   Sejtéseink lehetnek erről, de azt hiszem, a végső választ a bűnüldöző hatóságok fogják megadni.

 8. jhnnsclvn said

  Vidéki lelkész kollégánk figyelmébe ajánlom egy korábbi írásunkat, amelyet a betiltott blogokról mentettünk le, címe: Princz-díjas Szenci-Molnár-kutatóink…
  http://karolisbotrany.blogspot.com/2009/10/princz-dijas-szenczi-molnar-kutatoink.html
  Ez talán megkönnyíti a döntést az ismerős gyerekeknek.

 9. lelkésznő said

  A segítségeteket kérem, kedves Testvéreim. Kis gyülekezetben szolgálok egy dunántúli faluban. Gyülekezetünk tagjainak egy része a környékbeli nagyvárosban dolgozik, többen közülük vezető értelmiségiek. Ők hívták fel a figyelmemet erre a blogra, amely tárgyilagosan feltárja a református egyetemen folyó ügyeket. Azt mondták nekem, ha ez így megy tovább és a Zsinat semmit nem tesz azért, hogy a közönséges bűncselekmények (sikkasztás, közokirathamisítás) megszűnjenek az egyetemen, ők testületileg át fognak lépni egy, ahogy ők mondják “tiszta protestáns felekezetbe”. Emlegették Kósa akadémikus levelét is, az Ezer szó magunkról, és úgy látják, hogy a professzor úr legsötétebb jóslatai valóra váltak.
  Tegyünk valamit, Testvérek, egyházunk megtisztulásáért!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: