Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Public enquiry 2. Veto and Revenge (Nyilvános nyomozás 2. Vétó és válasz)

Posted by jhnnsclvn - január 19, 2010

Mészáros egy napon kelt 2 nyilatkozata, amelyek szerint épp leadta a disszertációt ill. épp elkezdte írni, hamisítvány. Az egyiken nincs iktatószám, továbbá nem a Doktori Iskola vezetője vagy tanácsa a címzett, hanem a titkárnő, aki még másnap sem tud ezekről, ld. meghívókat a Public enquiry 1. részében. Az állítólagos dátum (2009. március 9.) és a védés (2009. március 26.) között nem ült össze a Doktori Tanács (továbbiakban DIT), így ezeket a kérelmeket senki nem tárgyalta, azokra engedélyt sem adtak. Házi vita sem lett kitűzve. Az első DIT-ülést ezt követően a Mészáros-védést ünneplő eszem-iszom alatt tartották, még március 26-án, elfogadták a védés 100%-os eredményét, és felkérték az éppen kéznél levő Eisemannt, hogy vállaljon egy másik ügyet is: főnöke menyének, Kulcsár-Szabó Ágnesnek a habilitációját. (Emlékeztetőül: Eisemann György az ELTE Magyar stb. Inézetének igazghatóhelyettese, igazgató: Kulcsár-Szabó Ernő, kolléga: Kulcsár-Szabó Zoltán.)

Mészáros ún. „értekezését” azóta már le is vették a www.doktori.hu honlapról, akkora blamázs volt. Terjedelme ugyanis maximum egy recenziónyi – a másik fele pedig bevallottan csapatmunka, és tematikailag sincs köze az első részhez.

Mit tettek a felelősök, amikor mindez kiderült? A Kar vezetői, Szabó dékán, Kulcsár-Szabó dékánhelyettes és Kovács Árpád új DI-vezető bűnrészesek. Tudatosan követték el a csalást, amelyet a 2009. április 6-i DIT-ülés jegyzőkönyvének 2-3. pontja bizonyít.

De mit tett a Doktori Iskola vezetője, és mit tett a rektor?

A Doktori Iskola akkori vezetője, Hima Gabriella külföldi konferenciáról hazatérve értesült MM védéséről, amit azonnal megvétózott az érvénytelen témavezetőváltás, a hiányzó házi védés és az el nem készült disszertáció miatt. Ez a vétó nem áll rendelkezésünkre, csak Szabó dékán és bandájának (Petrőczi Éva, Kulcsár-Szabó Ágnes, Kovács Árpád és Hermann Zoltán) megtorló intézkedése erre a vétóra – a fenti DIT-ülés jegyzőkönyve. A banda haladéktalanul összeült a Doktori Iskola vezetőjének háta mögött, odarángatták az Írószövetségből a Kányádi Sándor ünneplése alkalmából éppen beszédet tartó Bertha Zoltánt, és természetesen a troll Hermann Zoltán is kéznél volt. A Hima Gabriella által megvétózott és a MAB által azóta már visszavont védéseket szabályosnak deklarálták, a csalás teljes tudatában újfent megerősítették, Hima Gabriella felülvizsgálati kérelmét elutasították, távollétében leváltották és Kovács Árpádot, a Kulcsár-Szabó Ernő által vezetett MAB-Bizottság tagját ültették helyébe, aki a MAB nevében törvényesítette Mészáros csalását. (1 tartózkodás volt a szavazatok között, feltehetően a kényszerrel odavonszolt Berthától.)

Vargha András akkori megbízott rektor az ülést érvénytelennek tartotta, Hima Gabriella leváltását nem fogadta el. Őt pár nap múlva Szabó András és Györgyiné Koncz Judit a HÖK segítségével puccsal megbuktatta a Szenátusban, és Balla Pétert léptették a helyébe.

Mészáros Márton rokona, Balla Péter mb. rektor a 2009. április 6-i puccsot érvényesnek fogadta el, Hima Gabriellát azonnali hatállyal felmentette a Doktori Iskola vezetése alól, és megerősítette Kovács Árpád kinevezését.

 A 2009. április 6-i DI-puccs jegyzőkönyve körlevelekben kering a neten, de aki még nem ismeri, itt olvashatja:

DIT2009.04.06

18 hozzászólás to “Public enquiry 2. Veto and Revenge (Nyilvános nyomozás 2. Vétó és válasz)”

 1. ELTÉs said

  Azért ez az Eisemann tényleg nagyon gennyes. Azt hiszi, hogy mások nem látják mit művel? A nagydokijáért benyalt a főnökének a meleg barna masszáig, és úgy látszik bennragadt nyelvestül. Egy ilyen védés után nemhogy kussolna, de máris nyomul még beljebb. Hova akar kilyukadni?

  • Korifeus said

   Azért van mit letörlesztenie. Ha a Nagyfőnök nem nyúl a hóna alá, elbukott volna a nyílt színen. A nagydokija nagyon szar volt. Az a colos hosszú hajú debreceni ürge két óra hosszat sorolta az értekezése hibáit. Ha nem öleli kebelére a Kszabó-család, elhasalt volna mielőtt célba ér. Most pedálozik hogy ledolgozza a szívességet.

 2. Don Pedro said

  Ha ilyen gennyes, akkor illik a csapatba. Már a Károlin is bennfentesre nyalta be magát. Erre kattintsatok:
  http://www.kre.hu/portal/doc/szenatus/Szenatusi_hatarozatok_090617.pdf
  a 197/2009. sz. határozat
  A szenátus már beválasztotta a károlis EDHT-ba. Minek? Kívülről is zülleszteni ezt a velejéig rohadt csapatot? Mért nem tudtak valaki olyat idenyomni, akiben pislákol még valamilyen keresztyén érzés?

 3. Oliver said

  Ez szép. Szabó András kezdeményezi HG leváltását azzal, hogy nem vett részt a DI akkreditációjában. Ennél nagyobbat nem is hazudhatott volna. Mindenki tudja, hogy Hima Gabriella nélkül nem lenne doktori iskola. Ő alapította. Nem is Szabó az összecsalt nagydoktorijával.

  • rabbi said

   Érdemes elemeznünk Vargha András rektorhelyettessé kinevezésének és leváltásának történetét is. Őt ugyanis egyetlen cél érdekében alkalmazták: alá kellett írnia pár együttműködési nyilatkozatot az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem vezetőségével, hogy így a Károli is megnyerhessen néhány pályázatot. Az egyik pályázat egy közel kétszázmilliós összegről szólt, amit hivatalosan a végzős tanulók pályakövetésére adtak – ez a felmérés soha nem készült el. Az összegből 150 milliót költöttek valami adminisztrációs szoftverre, a maradék ötvenet pedig zsebre rakták a BTK vezetői (a jogi kar vezetősége például nem is értesült az egész pályázatról, csak utólag). Ezt követően Vargha Andrásra többé már nem volt szükségük, egyszerűen eldobták, mint egy megunt rongybabát.

   • jhnnsclvn said

    Vargha Andrást valóban felhasználták. Ő nagyon korrekt, de túlságosan jóhiszemű, és ezért megvezethető volt. Sajnos, többször is megvezették. Ennek a 200 milliónak nagyon utána kellene járni. Vargha Andárs ebből egy fillért sem kapott. De hogy ez a Duplaszabó vezetés mindkét szabó-tagjáról, illetve vidéki tanítónő-szövetségesükről elmondható-e, abban nem vagyok biztos. Koncz is részesülhetett a Konczból.

 4. Terapeuta said

  Valaki írta, hogy Szabó elmeállapotával valami nem stimmel. Szerintem sem. Betegesen irigy, frusztrált, mindenkit kinyírt már maga körül, aki nála nagyobb. Azért vannak körülötte olyanok, mint a bumfordi tanítónő, meg a szakmailag nulla Bíró Mária, a KSzabó Ágnesről nem is beszélve. Az ugyanolyan, mint ő. Sötét, buta, irigy, nagyravágyó. Azt hiszik ha ők veszik át a doktori iskolát majd felnéznek rájuk? Akármilyen magasra másznak mások hátán törpék maradnak. Ezt hívják a pszichológiában inferioritáskomplexusnak.

 5. Adam.Brody said

  Ritka aljas féreg ez a Szabó. Azt mondja, hogy Hima Gabriella a jegyzőkönyvek tanúsága szerint nem vett részt a DIT-üléseken. Közben ő maga intézte úgy, hogy ne lehessen ott, ne is tudjon róla. Benne van a MAB-határozatban: a vezető távollétében… Nem véletlenül írták hogy remélik, ilyen leváltások nem történtek és nem is fognak.

  • Andor said

   Nem akarom védeni Szabót, de szerintem ez a még nála is hataloméhesebb helyettese műve volt. Ez az idegbeteg hisztérika még Szabó Andrásnál is aljasabb.

 6. Evita said

  Én Kriszta szerepét nem értem az egészben. Ő mindig Hima pártján volt. Mért állt át Szabóhoz, amikor őt mindig lenézte, megvetette és kibeszélte? Pláne Petrőczit. Róla annyi sztorit tudott. Bennünket is ezekkel szórakoztatott. Családi csemegékkel. Sokat röhögtünk együtt a Szabó-családon.

 7. Eötvös kollégista said

  Nmén vagyok az Eötvös kollégista,hanem még a szüleim voltak anno. Ennek majd a későbbiekben lesz jelentősége.
  Megdöbbentőnek találom azt a módszert, amit ebben az áprili 6-i jkv-ben olvasunk, és amit Szabó András – ahogy olvasom a Református Életben – már vagy 15 éve meglehetős sikerrel újra meg újra alkalmaz. A gyanútlan távollévőt távollétében megfúrja. Elhíreszteli róla, hogy ilyen meg olyan, az illető azt sem tudja, mivel vádolják, és már el is ítélik. Ez a jegyzőkönyv számomra megvilágosodás volt. Mindig is tudtam, hogy a “Csöndes tisztogatás”, ahogy megjelent a Református Életben, aztán a betiltott blogon, igaz, de ez az április 6-i jegyzőkönyv a kézzelfogható bizonyíték. Szabó előterjeszt, a megfúrandó távollétében természetesen. A jelenlétében aligha merne. Feláll és elsorolja a vádjait. És senkit nem zavar, hogy a megvádolt nincs ott. Rábólintanak a vádakra. Különösen, ha az előterjesztő a dékán. Mernének is tiltakozni. És a puszta rágalmakra kimondják a halálos ítéletet. Ezért olvashatjuk a MAB-határozatban a MAB-honlapon és ezen a blogon, hogy így ne. Soha, sehol, semmikor. Ha már leváltanak valakit, akkor ne ilyen szabósan. Biztos sok rosszat el lehet mondani arról, akit ti Menynek neveztek, de az, ami ebben a jegyzőkönyvben van, nem az ő műve. Ez a hamisítatlan Szabó András. A kis paplanaláfingó.
  A kisstílű, sunyi, büdös alattomos gazember.
  Szabó Andrásról már előbb hallottam, mint ahogy ti itt blogolni kezdtetek róla. A szüleim kb. abban az időben voltak kollégisták, amikor ő. Teljesen meg voltak döbbenve, amikor megtudták, hogy dékán lett. Mindig jelentéktelennek látták, de nem olyannak, aki meghúzza magát jelentéktelensége tudatában, hanem betegesen irigynek, féltékenynek, rosszindulatúnak és főleg sunyinak, aki folyton azon töri a fejét, hogy tegye el láb alól a riválisait. Mert hogy a többiek okosabbak és tehetségesek nála, azt mindig is tudta,nette őt a sárga irigység. erre indult be mint egy fúrógép. Ezt az egyet már akkor is ügyesen csinálta. Már a koleszban is sok áldozata volt. Kirúgták őket, koholt vádak alapján, és sose tudták meg, ki vádolta be őket. Elkullogtak, mint a megvert kutyák, még ők szégyellték magukat. Nem azért, mert elkövettek volna valami súlyosat, hanem hogy így elbántak velük. Személytelenül. Nem volt megfogható ellenség. Felszívódott. És nem értették, honnan jött ez a csapás. Mint derült égből a villám.
  A szüleim szerencsére már akkor jó barátságban voltak egymással, összetartottak, voltak barátaik, meg tudták védeni magukat. Mert őket is megrágalmazta Szabó. De nem ám nyíltan, hanem folyosói suttogással kezdte róluk terjeszteni, hogy nem is jár nekik a kolesz, hogy nem is abba a szociális kategóriába tartoznak. Hogy a szüleik kulákok, burzsujok stb. Nem is jár nekik szociális segély, az olyan igazi szegények elől csalják el az állami támogatást, mint ő. Szüleim szerencsére utána tudtak járni, honnan jön a pletyka. Elkapták a kis sunyi Szabót, a dióira léptek, hogy mért terjeszt róluk hazugságokat. (Nem attól lett impotens, már azelőtt is az volt.) És mi volt a válasza? Olyan igazi szabós: „Neménvótam”, „fogalmam sincs, én is úgy hallottam” stb. De a barátaik egyértelműen beazonosították a forrást. A szüleim otthon csak úgy emlegették, hogy a paplanaláfingó. Amikor már mindenki érzi a bűzt, amit az ő fingja terjeszt, ő a fejére húzza a paplant, hogy demonstrálja, „neménvótam”.
  A módszer már akkor is ugyanaz volt, mint amivel megfúrta itt a dékánokat, rektorokat, rektorjelülteket és mindenkit, aki az útjában volt. Amikor a szüleim olvasták a református életet, úgy érezték, ütött az igazság órája. Végre megkapja ez a gyáva, sunyi kis rágalmazó, amit érdemel. De korai volt az öröm. Szabó András még mindig dékán, és az áldozatok még mindig áldozatok. És a módszer még mindig ugyanaz: az áldozat rágalmazása a távollétében, hogy ne tudjon védekezni, ne tudjon válaszolni.
  Mire várnak még az illetékesek? Hogy megszólaljon a lelkiismerete? Lelkiismerete csak embernek van, nem ilyen aljas kis patkánynak.

 8. […] Az alábbi írás Eötvös kollégistától hozzászólásként érkezett a Public enquiry 2-ra (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-2-veto-and-revenge-nyilvanos-nyomozas-2-vet…) – a […]

 9. […] https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-nyilvanos-nyomozas-2/, https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-2-veto-and-revenge-nyilvanos-nyomozas-2-vet…) . A “Veto and Revenge”-ben publikált jegyzőkönyv 2. pontja bizonyítja, hogy a törzstagok […]

 10. Újreformátus said

  Rabbinak és Johannesnek:
  Vargha Andrást szakmailag is megvezették. Szabó András és Kulcsár-Szabó Ágnes aláíratták vele a nyugdíjas csak orosz szakos belügyes Kovács szerződését. Vargha meg volt győződve arról, hogy ezt a Doktori Iskola érdekében teszi. Fogalma sem volt róla, hogy ezzek a DI halálos ítéletét írja alá. Nem az ő bűne, hanem azoké, akik aláíratták vele – a Duplaszabó kari vezetésé.

 11. […] Ez is dokumentálva van a blogon. Kattintsatok vissza a Nyilvános nyomozás 2. részére: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-2-veto-and-revenge-nyilvanos-nyomozas-2-vet… és ott a legalsó sorra, a DIT2009.04.06-ra, ami egy jegyzőkönyv, fent nevezett patkánycsapat […]

 12. Bloggerjogász said

  DIT2009.04.06
  Fenti jegyzőkönyv súlyos bizonyíték a szándékos és bűnszövetkezetben elkövetett csalásra.

 13. GoStyria said

  Christa Grassauer, M.A.
  christa.grassauer@uni-graz.at

  Sehr geehrte Frau Grassauer,

  bevor Sie den Kontakt mit der Károli Gáspár Uni aufnehmen, werfen Sie, bitte, einen Blick in die schmutzigen Geschaefte von jener:

  https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/08/19/university-of-impostors-1-the-vice-dean-sandor-petho-csalok-egyeteme-1-petho-sandor-dekanhelyettes/

  https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/08/26/university-of-impostors-2-the-dean-andras-szabo-csalok-egyeteme-2-szabo-andras-dekan/

  https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/09/17/university-of-impostors-3-a-bit-short-csalok-egyeteme-3-meszarose-picit-rovid/

  Die andern Posts sind auch nicht übel.
  Nachdem Sie sich über diese Dreckkerle ein bisschen erkundigt haben, könnte Sie sich entscheiden, ob Sie Ihre Haende mit diesen Betrügern und Hochstaplern wirklich schmutzig machen wollen.

  Wir verbleiben mit Hochachtung,

  die Studenten einer vergaeudeten Universitaet

  http://www.kre.hu/portal/doc/GoStyriaCall-eWS2011-12.pdf

 14. […] továbbá: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-nyilvanos-nyomozas-2/, https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-2-veto-and-revenge-nyilvanos-nyomozas-2-ve…, […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: