Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Public enquiry 1. (Nyilvános nyomozás 1.)

Posted by jhnnsclvn - január 19, 2010

Néhány kommentelőnk a Mészáros-féle okirathamisítások láttán szemrehányást tesz nekünk, mért nem lépünk fel keményebben. Szerintük Mészáros 5 évig terjedő börtönnel büntetendő közokirathamisítást követett el, amikor valótlan tartalmú nyilatkozatot felhasználva próbált előnyhöz jutni.

Mi, sajnos, nem vagyunk illetékesek, az illetékesek pedig nem nyilatkoznak. Ezért megpróbálunk egy közös nyomozással – az internet nyilvánossága előtt, olvasóinkkal együtt – utánajárni, lett-e és ha igen, milyen következménye ennek a bűncselekménynek.

A kérdés tehát az, hogy tett-e valaki Mészáros Márton ellen hamis nyilatkozatai miatt feljelentést a rendőrségen. Ha nem, miért nem, ha igen, hogy áll az ügy. Egyáltalán, ki volt illetékes feljelentést tenni?

Ha pontos információnk nincs is, körlevél formájában eljutott hozzánk néhány autentikusn dokumentum az ügyről, amit most sorjában közreadunk. A levelezések részvevőitől nincs értelme engedélyt kérni a nyilvánosságra hozatalhoz, mert elméletileg valószínűleg megtagadnák, gyakorlatilag viszont már megadták azzal, hogy körlevelekben juttatták el az információt.

Az első körlevél, amit közreadunk, Demes-Kőfalusi Krisztinától származik – több száz címzettel. Ez a körlevél azt bizonyítja, hogy a közokirathamisítás többrendbeli, hiszen még a témavezetésváltásra vonatkozó kérelem dátuma, azaz 2009. március 9, sem valós. A kérelem címzettje, átvevője, iktatója, elbírálója, Demes-Kőfalusi Krisztina még egy nappal később, 2009. március 10-én 15:33 perckor sem tudott erről a nyilatkozatról, különben nem küldte volna ki néhány száz példányban saját kezűleg azt a körlevelet, amely a 4 márciusi védés meghívóját tartalmazza. Ezen a meghívón ugyanis szó sincs Szabó András témavezetéséről Mészáros Mártonnal kapcsolatban (minden károlis oktató és doktorandusz ellenőrizheti a saját postaládájában). Ezen még Hima Gabriella és Hansági Ágnes neve szerepel (a 4. meghívó):

védések meghívó

Ugyanakkor pár nappal később az Országos Doktori Tanács honlapján már Szabó András neve került Mészáros Márton neve mellé témavezetőnek:

http://www.doktori.hu/index.php?menuid=193&vid=1755

7 hozzászólás to “Public enquiry 1. (Nyilvános nyomozás 1.)”

 1. Zitus said

  Ezt a meghívót mindnyájan megkaptuk. Kriszta háromszor is elküldte. Egyszer azért, mert lefelejtette valamelyiket, aztán mert a helyszín módosult, de Mészárosnál mindegyiken Hima/Hansági szerepelnek mint témavezetők. És tényleg március 10-én küldte ki késő délután. Utánanéztem az emiljeim között. Namármost, ha ő maga s.k. azt írja március 10-én, hogy HÁ és HG MM témavezetői, akkor mikor lett Szabó? Kit vezetett a védés előtt és hova? A felesége kezét, amikor az az opponensi véleményt írta? Röhej. A férj vezeti, a feleség bírálja. És a kettő egyidejű, mert amikor átvette a vezetést, akkor már a bírálatnak is meg kellett lennie. A barátom ELTÉ-s, az azóta is ezen röhög.

 2. Sissy said

  Így jár a gyagya ember ha hazudik. Aki hazudik az aggyal tegye. De ezek teljesen agyamentek. Mindenki tudta, hogy Mészárosnak nincs doktorija. De azt hazudni az egyik papíronm, hogy beadta, a másikon meg hogy most kezdi írni? Aztán kimennek a meghívók az egyik névvel a címekre, a mabos honlapra meg feltöltik a másikat!

 3. ik said

  Feljelentést bárki tehet bármely rendőrkapitányságon vagy ügyészségen. Feljelentést névtelenül is lehet tenni, a hatóság ennek alapján is köteles eljárni.

  • jhnnsclvn said

   Valakinek ezt már meg kellett tennie. hiszen itt olyan sok bűncselekmény történt. Ha a kar vagy az egyetem vezetői nem tették meg, akkor bűnpártolást követtek el. És ők is mehetnek Mészárossal a börtönbe. Mi úgy tudjuk, hogy feljelentették őket. Ennek próbálunk utánajárni az internet nyilvánossága előtt. Végső soron megkérdezhetjük a csaló Mészáros sógorát, Balla rektort, hogy mit tett. Meg is tesszük az internet nyilvánossága előtt, de előbb kipakoljuk a netre a bizonyítékokat, amiket sikerült összeszednünk. Hátha arra magától megnyílik Balla Péter szája.

 4. […] leváltásának valódi okát (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/, https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-nyilvanos-nyomozas-2/, […]

 5. […] már nyilvánosságra kerültek: Mészáros Márton nyilatkozatai, MAB-határozat, továbbá: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-nyilvanos-nyomozas-2/, […]

 6. […] már nyilvánosságra kerültek: Mészáros Márton nyilatkozatai, MAB-határozat, továbbá: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/19/public-enquiry-nyilvanos-nyomozas-2/, […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: