Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The firing of the rector Vargha and the dean Kapa (Vargha rektor és Kapa dékán menesztése)

Posted by jhnnsclvn - január 24, 2010

Több érdekes hozzászólás érkezett. A torlódás miatt döntenünk kellett a közlések sorrendjéről. Elsőként Rabbi és Admin véleményét közöljük Vargha András rektor és Kapa Mátyás dékán menesztésének lehetséges okairól – a szerk.

Rabbi:

Érdemes elemeznünk Vargha András rektorhelyettessé kinevezésének és leváltásának történetét is. Őt ugyanis egyetlen cél érdekében alkalmazták: alá kellett írnia pár együttműködési nyilatkozatot az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem vezetőségével, hogy így a Károli is megnyerhessen néhány pályázatot. Az egyik pályázat egy közel kétszázmilliós összegről szólt, amit hivatalosan a végzős tanulók pályakövetésére adtak – ez a felmérés soha nem készült el. Az összegből 150 milliót költöttek valami adminisztrációs szoftverre, a maradék ötvenet pedig zsebre rakták a BTK vezetői (a jogi kar vezetősége például nem is értesült az egész pályázatról, csak utólag). Ezt követően Vargha Andrásra többé már nem volt szükségük, egyszerűen eldobták, mint egy megunt rongybabát.

Admin:

Olvastam Rabbi hozzászólását. A 200 milliós összeg igaz, a szoftverre elköltött 150 millió nem. Nagyságrendekkel kisebb összegért vásároltak szoftvert, a többit kalózmásolással szerezték. Az alibi vásárlás csak az ürügy volt az összeg eltüntetésére. Ebből a 200 millióból különböző hiányokat fedeztek a BTK-n, nagy része eltűnt. Kapa Mátyás azt kifogásolta, hogy a Jogi Kar nemcsak nem kapott az összegből, de még a szerződésről sem tudott. Kapa bele sem nézhetett, akárcsak a BKV-s szerződésekbe. A jogi részt Takács János ügyvéd intézte a jogászok háta mögött. Ez persze Kapának nem tetszett. Ballának meg Kapa nem tetszett. …(kimoderálva – a szerk.)

2 hozzászólás to “The firing of the rector Vargha and the dean Kapa (Vargha rektor és Kapa dékán menesztése)”

 1. Na végre! Végre felfigyeltek erre a fontos EGYÜTTMŰKÖDÉS-re, mert ez igaz. Nagyon is igaz! Dokumentálva is van:

  http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1168030

  Egy másik helyen Szabó András dékán is nyilatkozik , ami ezen a helyen (link) olvasható:
  http://www.hirextra.hu/2009/09/09/javul-a-zsidok-es-a-reformatusok-kapcsolata/

  De ugyanitt a sógora, Szabó István dunamelléki püspök is odateszi magát: “a püspök ezen kívül az egymással szembeni megengesztelődést tartotta nagyon fontosnak”. Úgy nyilatkozik e püspök mindannyiunk nevében, mintha eddig bármiféle engesztelhetetlen helyzet lett volna, amivel valamiféle – kissé homályos – elmaradásunkat forszírozza.

  Igazad van Rabbi abban, hogy Vargha András rektorral Szabóék végrehajtatták az együttműködés egyetemi szintű aláírását, mint több más ügyet is (pl.: a “színházasok” tanszéki beépítését, Kovács Árpád több helyen való házon belüli alkalmazását). Aljas szándékkal félrevezette őt a bűnbanda (Szabó-Kovács-Hermann-Kulcsár-Szabó(alias Hansági), majd megalázóan – kinevezésének lejárta előtt – félre is állította az útból . A pénz szabad áramlásának az útjából, mert ő túl tisztességes ahhoz, hogy megvalósulhasson az a helyzet, ami mára a bölcsészeknél kialakult.

 2. Prudens said

  Hát ezek tényleg nem hagynak ki semmit: minden oldalról igyekeznek bebiztosítani magukat: van itt Jobbik és Rabbiképző!
  Közben pedig ellopják az úrasztaláról a terítőt is. Ezt csak képletesen mondom, tudom, hogy ők milliós tételben rabolnak. Kár, hogy a zsidók ezt nem vették észre. Például a legnagyobb antiszemitát, akit Szabó András dékánnak hívnak. Gyűlöli a zsidókat, mert okosabbak nála, a sunyi, bunkó parasztnál.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: