Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Thank you Mrs Vice-Dean (Köszönet Dr. hab. Bíró Máriának!)

Posted by jhnnsclvn - február 10, 2010

Kedves Olvasóink!

A Károli BTK doktoranduszai, valamint oktatóinak és dolgozóinak kari ügyekben alul- ill. félreinformált része az alábbi „link-csokrot” kapta egy kör-e-mailben, hogy legyen módja tájékozódnia a valós helyzetről. Ezt a blogot bel- és külföldön ugyanis egyetemi körökben már mindenki ismeri, csak magán a Károlin nem, amelynek vezetése hermetikusan elzárja az egyetem polgárait a valós információktól. Ezt a hiányosságot próbáltuk az alábbi link-összeállítással pótolni.

A BTK Kari Tanácsának működéséről:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/03/how-many-votes-has-got-the-dean-hany-szavazata-van-szabo-andras-dekannak-a-kari-tanacsban/

MAB-határozatról:

http://www.doktori.hu/index.php?menuid=191&di_ID=70 (tovább: nem felel meg-re kattintva)

Az egyetemen belüli kapcsolatokról:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/10/family-business-only-for-relatives-csaladi-vallalkozas-csak-rokonoknak/

Egy új családtag alkalmazásáról:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/25/one-more-relative-egy-ujabb-rokon/

A doktori iskolai felvételekről:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/02/06/messed-around-students-atvert-hallgatok/

Egy doktori iskolai szabálysértésről:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/

A 2009. évi PhD-védésekről:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/15/some-petty-errors-apro-szabalytalansagok/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/19/another-petty-error-egy-masik-piti-ugy/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/21/the-third-petty-affair-a-harmadik-piti-szabalytalansag/

Az ELTE és a KRE szoros együttműködéséről:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/27/gyorgy-eisemann-a-maid-of-all-work-eisemann-gyorgy-madchen-fur-alles/

Ravasz László Baráti Kör

A levél hatástalan maradt volna, ha egy nappal később, azaz tegnap, váratlan segítséget nem kapunk Dr. Habil. Bíró Mária dékánhelyettes asszonytól, aki erőteljesen a pedálba taposott mellettünk. Körlevelének következtében blogunk olvasottsága annyira megugrott, hogy a tegnapi napon az oldalletöltések száma meghaladta az 1000-et. Ez kb. a duplája az átlagos napi forgalmunknak. Dékánhelyettes asszony körlevelét követően mindenki kíváncsi lett ugyanis azokra az állítólagos rágalmakra, amelyekre ő – nyilvánvalóan alibiből – hivatkozik. De miután ránkkattintva rágalmak helyett tényeket, adatokat, dokumentumokat találtak, rá kellett döbbenniük, hogy a Karon kialakult válságról és a doktori iskola körüli botrány okáról épp az egyetemi és kari vezetés hivatalos verziója a rágalom. Egyetlen propaganda sem volt annyira hatásos, mint dékánhelyettes asszony személyes engagement-ja. Ő, mint az egyetemi vezetés sötét korrupciójának és nepotizmusának közvetlen szemtanúja, rokontalan áldozata és – pozíciójánál fogva – kényszerű kiszolgálója, a maga eszközeivel segíteni szándékozik nekünk az egyetem erkölcsileg és jogilag vállalhatatlan helyzetének felszámolásában. Félve a Duplaszabó Diktatúra retorziójától, levelét kódolta, de blogunknak így is felbecsülhetetlen szolgálatot tett.

Ezúton köszönjük Dr. Habil. Bíró Mária dékánhelyettes asszonynak blogunk karon belüli vakmerő terjesztését, amellyel hathatósan hozzájárulhat a Duplaszabó Diktatúra – reményeink szerint – mielőbbi felszámolásához.

Ravasz László Baráti Kör

Bíró Mária dh levele

34 hozzászólás to “Thank you Mrs Vice-Dean (Köszönet Dr. hab. Bíró Máriának!)”

 1. Rokonok said

  Még hogy a Bíró Mária rokontalan áldozat! Körbenézett már valaki a Szabadbölcsészet tanszéken? Tóth Anna Judit PhD a dékánhelyettes asszony lánya. Azért rúgatta ki a klasszika-filológus Szlávik Gábort, hogy helyet csináljon neki. Másokat is kirúgatott hasonló okokból, jellemzően olyan embereket, akik mit sem tudtak a sikkasztásokról, míg a cinkosok karrierjét úgy építgette, hogy akár törvényeket is áthágott miatta. Kezdettől részt vett a sikkasztásokban a Szabó-klán bűntársaként, ezért is vesztek össze a Kulinnal.

 2. Dr. Habil said

  Tényleg nagyon jó ez az összeállítás. A körítés tulajdonképpen mindegy. Kit érdekel Dr. Habil. Bíró Mária? Ki ő azonkívül, hogy dékánhelyettes? Ő is, ugyanúgy mint a többi vezető a nevét adja ehhez a bűnsorozathoz. Hiába rikácsol Dr. Habil…, azzal elárulta magát, valójában hova tartozik, hogy “rágalomnak” nevezte a blogon írtakat. Kár érte! Vagy nem is?

  Kizárólag a tények fontosak, azok meg a felsorolt linkekben megtalálhatóak. Részletesen leírt valós történetek kerültek nyílvánosság elé. Ez tragédia azoknak, akik nem is gondolták (egyik szereplő sem!), hogy elindul egy láncreakció és minden szép fokozatosan napvilágra kerül.

  Persze ezért a züllésért a dékán – egyes szám első személyben – Szabó András felel. Ez bizony már jogi kategória!

 3. Linkolvasó said

  Hát, a körleveleknek már meg is van az első eredménye: Fábián Ferenc, a jogi rektorhelyettes már le is mondott, és elhagyta az egyetemet.

 4. Ehhez az írásotokhoz van egy érdekességem is, mert van minimum egy hely Magyarországon, ahol a dékánhelyettes asszonyt professzornak nevezik ki:

  “A nagy zabálás következő része Trimalchio lakomájáról szól, március 13-án este ötkor, dr. Bíró Mária, a Károli-egyetem professzora előadásában.”

  Nézzétek meg a forrást, ami egy újságcikk:
  http://dh-online.hu/hetvege/20080308_mit_ettek_az_okoriak_

  Végül is miért ne? Ha Mészáros lehet tanársegéd?
  Ez egy ilyen hely…

 5. doktor doktor said

  Utánanézett már például valaki, hogy korábbi HÖK-ösök hogy kaphattak doktori helyeket és tanársegédi állást kemény egy publikációval?

  http://www.kre.hu/kre_btk/index.php?page=keres&sub=cv&id=126

 6. Kirúgottak said

  Ja, és a Kulin embereit. Pedig némelyik alapítótag volt itt az egyetemen.

  • Perverz said

   A latintanárok szinte évenként váltogatják egymást, kivéve az egy Fehér Bencét, akitől minden diáklány rettegve menekül: állítólag a neje is azért hagyta el, mert megrontotta egy gimnáziumi diákját, akiből aztán hivatásos pornó-sztár lett, valami Pandora néven (http://pandora.uw.hu/). És a blogjait olvastátok már? Itt van egy gyöngyszem:
   http://szeptember.blogspot.com/

   • Tüntető said

    De legalább a Fehér Bence nemzeti. Ez a tanszék többi tanáráról nem mondható el.

   • Lót-i futi said

    Mi ez a felháborodás? Ő legalább valaki más lányát rontotta meg. Szabó András ellenben a sajátját. Miközben a Poetessza más férfiak karjaiban keresett vigaszt.

 7. Komcsi said

  Ja-ja, olvastad már, hol szoktak nyilatkozni az ókorász kollégák? Itt van pl. Fábián Zoltán, akit Bíró Mária a Győry Hedvig helyére hozott:
  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=31689
  Aztán itt ez a két Miklós, az SZDSZ-es Kőszeghy, meg a Sárközy, aki zsinagógákban tart előadásokat. A mi fiaink ezek mind, akárcsak a Kun Miklós! A Fári Marcihoz hasonló Jobbikos tanársegédeket futtató Bíró Mária saját emberei mind csont balosok.

  • De hát minden mögött Szabó András áll évek óta, aki a (dékáni és egyházi) hatalmával súlyosan visszélt.
   Nagyon súlyosan! Ennek a következménye minden.
   A Hansági-Hermann különítmény ezt használta ki és fokozta a jogtalanságokat és a közönséges csalásokat.
   ŐK HÁRMAN A BAJOK OKOZÓI, AKIKET EL KELL TÁVOLÍTTATNI!
   Bíró Mária levelével az a gond, hogy dékáni fejléces papírra íródott és nem a sajátjára. Talán nem is ő írta!?
   Őt is felhasználják, hiszen ennek a három mindenre elszánt, csaló és hiteltelen embernek miből áll Bíró Mária nevét odahamisítani egy dékáni fejléces papírra. Ez ellen úgyse fog ebben a helyzetben tiltakozni.

 8. Egyetemi oktató said

  Csak nagyon halkan kérdezem: az itt a kutyát se érdekel, hogy február 15-ig kell a felsőoktatásba jelentkezőknek bejelölni az intézményeket, ahova viszik a fejkvótát vagy a saját pénzüket. Amiből olyan urasan él Szabó, Petrőczi, a másodvonalas Kulcsár-Szabó kör, a Szilágyi rokonság.
  Ki fog idejönni azt látva, hogy már négy és fél hónapja nem tesznek semmit az IDI megmentésére.
  Olyan OSTOBÁK VAGYTOK, HOGY A SAJÁT ÉRDEKEITEKET SE LÁTJÁTOK!

 9. TANÁR said

  Csak nem sajnálod őket, mert ilyen hülyék? Hülye ember (asszony) ne akarjon professzor lenni, mert még nevetségesebbé válik. Az pedig örvendetes, hogy nem rontják tovább az ifjúság agyát és erkölcsét!

 10. Emerenc said

  Ne a pártállás, hanem a TISZTESSÉG, szakmai és pedagógiai tudás és valódi (keresztény, de az is jó lenne, ha csak igazi emberi)értékeken alapuló hozzáállás alapján ítéljük meg a Károlis oktatókat. Sajnos így is meglehetősen híjával találtatik nem egy tanszék – de azért ne feledkezzünk meg arról, hogy igenis vannak tisztességes, korrekt, oktatóként és szakmailag felkészült oktatók is – ha nem is a blogokban emlegetett tanszékeken…

 11. Bencuska elég beteg önmagától is. A habil. Banya csak rásegített. Már az én időmben is, amikor még messze nem volt senki és semmi (habilitálatlan volt) Bencuska, de nem volt perverzió mentes, mert állandóan hallgatólányok után leselkedett és követte őket az utcán. Ez egy beteg alak. Mint ahogy a habil. Banya is az, aki rászívta magát és használja minden szempontból ezt a szánalmas fiatalembert. De ez persze oda-vissza működik.

  Beteg ez az egész itt…

 12. Ezen a karon csak szánalmasan perverzek vannak, akiknek a szex témakörében is defektjük van?
  – Ez a fiatal fiúkra rácuppanó Habil. Mária, aki gátlástalanul, nyíltan hírdeti is ezt.
  – A költőnek ‘varázsolt’ nem normális és rímtelen Petrőczi, aki egy buja vad tehén és összekeküdt még a sántával is a Rádayban.
  – Szabó dékán akinek a “kicsi nyúlósát” megénekelte az ettől elkeseredett kielégítetlen költőnő neje. Ő meg minden bánatát a könyvtárban sírja el, merta könyvek hallgatnak, a könyvtárosnő fülei meg nagyon is megértőek.
  – A nagy úszóöves hájas perverz, a titkárnők popsiját csipdeső Hermann Zoli, aki kasztrációs irodalmi témájával közröhej tárgya évek óta, csak ő nem veszi észre magát, mert beteg.
  – Az aszexuális frigid fapina Hansági, aki frigiditását leplezve izmi fiúkat nyom maga előtt. Azok meg szánalommal nézik és kihasználják őt, mert annyi esze még László Marcinak is van.
  – Kovács Árpád, aki meg az állati külseje és torz személyisége ellenére tablettával a tesztoszteron hormon szintjét emelgeti, Szitár örömére.

  Úristen! Mennyire lezüllött itt minden! Mi történt, ez valami vírus, ami terjed köztük?

  • Még tovább... said

   Tényleg kimaradt, pedig ő is megtette a magáét: szegény lánnyal, aki vele dolgozik (mellette). Vidéki lány, kiszolgáltatva anyagilag e helyzetnek. Ez a vén szatír meg gőzerővel rányomult, mert kanos egy fajta. Addig koslatott, míg…
   De elég ebből, mert nem ez a lényeg. A korrupció, a csalások, a visszaélések, a morális züllés – ez a lényeg. A beteges szexes-ügyek csak az alapproblémákkal együtt fontosak, mert ezek együttesen egy nagy reformációt sürgetnek ezen a Karon.

  • Zsebhokis said

   Hű ba’meg, van egy ötletem: akkreditáltassatok egy pornó-sztár képző szakot is. Másra úgysem lesz jó az a sok ribanc, aki ilyen körülmények közt diplomát kap tőletek.

 13. bölcselkedő said

  Bölcskeinek megfelel úgy, ahogy van. Nem fogja sajnálni, ha az intézmény tönkremegy. Egyébként pedig Koncz Judit úton-útfélen hirdeti, hogy a Károli ugyan nem felel meg az akkreditációs követelményeknek, de ő bírja Bazsa György ígéretét, hogy nem fogják annyira szigorúan számonkérni a törvényi követelményeket.

  • Tanú said

   Remélem, megérjük még, hogy püspökeink világi bíróság előtt álljanak bűnpártolásért. Kevesebbért is akasztottak már embert, mint amit ezek itt elkövettek.

 14. prudens said

  Elment az eszük? Azt hirdeti, hogy azt ígérte (?)neki a MAB, hogy jogsértést követ el az ő kedvéért? Kik ezek a rektor, dékán, -helyettesek? Idióták?

 15. Kollegina said

  Azt hiszik, hogy ezzel az általános hallgatással, majd megoldódik ez a sok szabálytalanság, csalás és jogtalanság, amiket elkövettek.
  De a némaság is beszédes. Ráadásul az a diktatúra, ami kialakult Szabó dékánsága, Hansági helyettessége és Hermann két tanszékvezetése alatt a bölcsész karon a továbbiakban fenntarthatatlan. Már a hallgatóknak – nekünk – is vállalhatatlan.
  Amennyiben újból jelentkeznék, bizony, nem ide jönnék. Bár átjelentkezni is lehet máshova. Csak nem adják ki a papírjainkat, pedig érdeklődtem más Doktori Iskolánál: átvennének. Ez a helyzet, ami a Károlin van, ismert máshol is. Csak ezek a hülyék, ezek az erkölcsi nihilisták hiszik azt, hogy ha csendben maradnak, akkor a helyükön maradhatnak érintetlenül.
  Ez a három ember tökéletesen tönkre tették az egyetem bölcsész karát. Ezekhez a gazemberekhez csapódtak még páran egyéb megfontolásból, pl. Kovács Árpád, Balla Péter, Koncz Judit. De a bajok fő okozói, a csalások elkövetői mégis az a három személy, amelyiknek már minden mindegy alapon működik. De hát mire számítanak?

 16. Mucius said

  Miért kéne terhelni az adóhivatalt az átutalással? Kéretik a lóvét letenni a 9. ker. Mátyás utca húszba Szabó és Petrőczi Princz-pénzből és az Anyaszentegyháztól felvett és soha vissza nem fizetett kölcsönből vett luxuslakásánál, melyet a református hagyatékból zabrált tükrökkel, csillárokkal, olajfestményekkel és értékes bútorokkal rendeztek be.
  Aki pedig a Kulcsár-Szabó Klánnak, Hansági tudományos (?) dékánhelyettesnek és tanszékvezetőnek, Hermann Zoltán kétszeres tanszékvezetőnek kívánja leadni obulusait, megteheti a dékáni hivatal és a tanszékek előterében elhelyezett perselyekben.
  A szovjet különítmény (Kovács Árpád, Kun Miklós és Hermann Zoltán) pénzadományok mellett tárgyi segítséget (!) is vár erotikus segédeszközök és pornókazetták formájában. Régóta hiányzik gyűjteményükből az a darab, amelyen az utolsó cárné Raszputyinnal, valamint a Sándor-ezred huszárregimentjének egyik csődörével látható.
  Adakozzatok, tudjátok: a BŐKEZŰ adakozót megáldja, ÁLDJA IS MEG AZ ISTEN!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: