Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Let’s take action! (Mentsük meg Katkát és Rékát Szabó Andrástól!)

Posted by jhnnsclvn - február 26, 2010

K-Monitor nevű olvasónk küldte be az alábbi két e-mailt. Az egyik szerzője Szabó András dékán, aki az Anglisztika Intézet két adminisztrátorát fenyegeti azért, mert a BTK Dékáni Hivatalának ill. a KRE Rektori Hivatalának iratkezelési hiányosságait feltárták és nyilvánosságra hozták. A másik szerzője pedig épp az egyik érintett adminisztrátor, aki a szabálytalanságokat feltárta. Inkognitója megőrzését kérő olvasónk rosszallja, hogy a dékán nem az iratkezelési szabálysértések elkövetését, hanem feltárását kívánja szankcionálni. A két adminisztratív munkatárs védelmében kéri, hogy vigyük fel blogunkra ezeket a dokumentumokat, mert a nyilvánosság jelenti a két fenyegetett munkatárs kizárólagos védelmét a kilátásba helyezett retorziókkal szemben. Kérésének szívesen teszünk eleget. (- A szerk.)

1. dokumentum: Fenyegetés

From: Szabó András <szabo.andras@hungarnet.hu>
Date: 2010/2/19
Subject: [kredept] Katka levele
To: Kredept <kredept@yahoogroups.com>, Kiss Réka <kiss.reka@kre.hu>, Balla Péter <balla.peter@kre.hu>, sepsi.eniko@kre.hu, Gál László <Gal.Laszlo@kre.hu>, “\”‘Dr. Takács János’\”” <dr.takacsj@mail.datanet.hu>

Tisztelt Kollégák!

Súlyos hibának tartom, hogy Kiss Réka kolléganő változatlan formában
körbeküldte az Anglisztika Intézet munkatársainak Máthé Dénesné levelét.
Nemcsak valótlanságokat tartalmaz (mint az egyik legrégebb ideje itt
dolgozó volt alkalmazott, nem tudta, hogy az egyetemnek van iratkezelési
szabályzata! – pedig a honlapon is fenn van), de törvénytelenséggel, s a
Nexonnal kapcsolatban anyagi visszaéléssel vádolja az egyetem vezetőit,
s közokirat-hamisítással a Rektori Hivatalt
. Ilyen alaptalan vádak
terjesztése kimeríti a rágalmazás fogalmát, s nyilván nem marad
következmények nélkül
.

Prof. Dr. Szabó András DSc
dékán

Alább pedig közöljük a dékán urat önmagából kivetkőztető levelet. Az ebben felsorolt konkrét esetek, amelyeket levélírónk is megerősít, nyilvánvalóvá teszik, hogy iratkezelési hanyagságok, hiányosságok, közokirathamisítások mindennaposak mind a BTK Dékáni, mind a KRE Rektori Hivatalában. Mert hiába létezik iratkezelési szabályzat, ha épp a dékáni és rektori  munkakörök gyakorlói nem ahhoz tartják magukat.

2. dokumentum: Tények

Tisztelt Főnökök, kedves Dóra, Tibor, Judit és valamennyi Munkatárs!

Még egyszer megköszönöm sok-sok kedvességüket! Igazán nem érdemlem. (Egy üveg pezsgő várja az Anglisztika Intézet dolgozóit Nyergesné hűtőjében, mert a mienk ahhoz kicsi, EGÉSZSÉGÜKRE! Hiszen úgyis szerettek volna a félév végén egyszer összejönni, hátha jómagam is eljutok erre a murira.)

Viszont, most az alábbi kérdéseket ill. komolyan gyötrő gondokat vázolom röviden:

1.)               A számviteli törvénnyel ELLENTÉTBEN itt NINCS IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT, vagy, ha van, soha nem függesztették ki sehol és sohasem tették közzé. Nem könnyű egy ilyet megcsinálni (először végre pontosan és nyilvánosan hierarchizálni is kellene az ügyeket vagy ügymenetet), de bizonyos, hogy még a mindenféle akkreditációkhoz is jól jönne, ez így ráadásul törvénytelen is.

Tehát, minden itt előforduló iratra vonatkozólag tudnunk kellene, hogy ki felelős érte és milyen szinten, mi a teendője vele, stb.

Pl., mai napon szegény Kiss Réka hosszasan nyomozta telefonon jelenléti íveinket, melyeket már írásban átvettek tőle a dékáni hivatalban, hogy majd ők tovább adják. Ezután a rektori hivatalban azt mondták, hogy az egyik nincs meg. Végül kisült, hogy itt Nyerges Marika a pszichológia szak iratai között megtalálta. Jelenleg Rékát Nyerges M. javaslatára átrendelték Harmados Évához a rektori hivatalba, hogy minden tanár neve után naponként írja oda, hogy az illető minden nap 8h – 4h30’-ig itt volt. Ez szerintem közokirat- hamisítás. Hát én eddig csak a neveket soroltam fel, ill. a szabadságokat, egyéb távolléteket tartottam nyilván és elfogadták. A felsőoktatási törvény szerint a „kontaktórák” mennyisége nem kell, hogy meghaladja a 30%-ot, többet az oktató nem is köteles itt lenni, az ilyesmi szerződésfüggő. (Kivéve, ha túlórát rendelnek el neki, de azt általában fizetni szokták, hétvégén duplán, stb.) Ezért írják le végre a kar vezetői és főleg tegyék közzé ezen formaságokat is pontosan. Ha pedig külsős a munkaügyesünk miért az a cég kap magas százalékot a megbízások elkészítése után, amikor itt azokat dékáni rendeletre régóta az adminisztrátorok készítik el és főleg ők kérik be a mellékleteket?

2.)               Különböző holland, japán és egyéb szakos bölcsészkari hallgatók gyakran jönnek az Angol Intézet titkárnőjéhez általuk angolra fordított DIPLOMÁKKAL valamint tantárgyaik és indexük angol nyelvű fordításával. Azt kívánják, hogy a titkár(nő) pecsételje le az angol szak pecsétjével és szignálja ezen iratokat. Sajnos, fordításaik többnyire hibásak. Eddig mindezek ellenére én hitelesítettem nekik így is és jól érezték magukat külföldön, de nem tudjuk, hányan mulattak a mi szövegeink hibáin. Ez az igazi ELLENREKLÁM.

Célszerű volna mintaszöveget kapni minden szaknak, végre hibátlan angol nyelvű diplomaszöveggel és mellékletekkel. Nagyon jó lenne, ha a lektorátus is be tudna szállni legalább abba, hogy félévente frissítse az alapszövegek fordítását, vagy, hogy bizonyos számú oldal fordításait angoltanárai elvállalnának.

Egyébként is szokott néha a Tanulmányi Osztály időnként is nagyon hirtelen magyarról angolra fordítást kérni tantárgyak, szakok, intézmények, stb. neveivel kapcsolatban, én ugyan azt élveztem, és mindig megkérdeztem egy-egy oktatót is, de ha Rékától a hallgatók is érdeklődnek, akkor erre nemigen fog ráérni, pláne egyedül.

3.)               Még egy apróság, de sokszor bosszantó (mármint, ha egy kulcs nincsen meg): kulcsokat Rékánál itthagytam, de jó lenne, ha mindenki használat után visszajuttatná neki.

4.)               Kávé- és teapénzt Mézes Magdika és Réka vállvetve gyűjtik majd.

5.)               Kérjük szépen, (Réka, Magdika és én is), hogy a szakdolgozatok helyretevésére majd buzdítsák fel a diákságot! -700 db már ott van a raktárban névsorrendben, de a többit is (80 db kb.) el kellene ott helyezni.

Minden jót kívánva kedves Mindannyiuknak (lám,kissé archaikus stílusban), sok szeretettel:  Katka.

18 hozzászólás to “Let’s take action! (Mentsük meg Katkát és Rékát Szabó Andrástól!)”

 1. Katka said

  Katkát ezután a kipakolás után úgyis eltávolította volna a Szabó-Hansági szörnypáros, de búcsúzóul egyenes cselekedet volt Tőle, hogy közzé tette az első pontban megfogalmazottakat, ami csak egy része annak a vállalhatatlan és tarthatatlan jogsértő sorozatnak, amit ez a bölcsészkari vezetés képvisel, az általuk irányított rektorukkal együtt.
  Köszönjük Katka a Tanszék és hát végülis az egész Kar nevében, mert azért vagyunk jó páran, akik ettől a diktatórikus és dilettáns vezetéstől tudatosan elhatároljuk magunkat szakmailag és emberileg is!

  • SOLI DEO GLORIA said

   GRATULÁLUNK, kATKA, GERINCES, BECSÜLETES EMBERKÉNT VISELKEDTÉL tUDTAD, HOGY “VÉTKESEK KÖZT CINKOS, AKI NÉMA”, HOGY EGY KIVÁLÓ PÁPISTA KÖLTŐT IDÉZZÜNK.
   Az okirathamisító, kegyeleti raktárban lopkodó Szabó András fogja majd “rágalmazásért” perelkni a Katkát vagy bárki mást?
   Tegye! Akkor Katka kérhet valóságbizonyítást és A BÍRÓSÁG FOGJA KIMONDANI SZABÓ BŰNÖSSÉGÉT.
   MERT, HOGY EZ A NEHÉZFEJŰ ÁLLAT IS ÉRTSE: RÁGALMAZÁS AZ, AMIKOR VALAKI valótlant állít! aMIKOR IGAZAT MOND, az nem rágalmazás!
   hA PEREL, NEKÜNK TESZ SZÍVESSÉGET, MEG A PÉNZNYELŐ AUTOMATA ÜGYVÉDNEK, tAKÁCSMAK.

 2. Dr. Takács said

  Pénzért hazugságokat sző, fon és takács. Ki az? = Dr. Takács az!

  Ezt a szemét és végtelenül aljas Dr. Takács zugügyvédet még mindig az egyetem közelében tartja Szabó? Hiszen másolatot kap mindenről emailben, hogy képben legyen, arra az esetre, amikor szükség lesz rá, és azonnal hadrahívható legyen a dékán (Szabó András) és a helyettese (Kulcsár-Szabó Ágnes) mellett.
  Ez az ügyvéd volt az, akit az egyetem felbérelt a saját pénzén, hogy az 1998-ban kirúgott tisztességes református kollégák ellen a bíróságon a legsötétebb hazugságokat képviselje az egyetem részéről. (Erről szól – amit itt olvastam – a Hamis tanú című írás !) A koncepciós, előre előkészített és hazugságukon alapuló pereket mind elvesztette.

  Ez az ember velejéig rohadt, mint a megbízói is.

  • Melánia said

   Molnár Máté egykori kirúgásáról tudtok valamit? Ő ha jól tudom, pert nyert a vezetéssel szemben.

  • fagyöngy said

   Elvesztette a görény a pereket, de – tizenkét évvel ezelőtt – 15 ezer Ft +ÁFa ÓRADÍJért! Minden óra, amikor a perrel foglalkozott, odautazott, bíróságon tollászkodott, ennyit hozott neki. + az elvesztett perekért fizetetT kártérítés, amit a KRE-nak ki kelletT fizetnie!
   De TAKÁCS, A PÉNZSZIVATTYÚ MARAD?
   Vajon miért MARAD? kINEK AZ ÉRDEKE A MARADÁSA kinek juttat vissza az orbitális óradíjából, ki fedezi a pervesztéseit?

 3. Rossz állagú itt minden és már büdös is said

  Ezeknek a jelenléti ívekkel mindig gondjuk akad. A fene enné meg a konkrétumokat, mert ezekkel nehezebb csalni, de azért lehet.

  “Katka” hírt ad egy újabb közokirat hamisításról, ami a Károli BTK-n nem egy egyedi eset és nem is ritka. A jelenléti ívek is követhetőek és kézzel foghatóak. Nagyon amatőr ez a banda. Közönséges csalók!

  Hogy bízhatna meg ezekben bárki is: hallgató, oktató, adminisztratív kolléga stb.? Olyanokkal, mint a dékán, helyettese és köre elképzelhetetlen bárminek a tisztességes módon történő megvalósulása.

 4. Hogy lesz ebből egyetem, said

  Ezeket az iratkezelési súlyos gondokat és jelenléti ív hamisításokat nyilván csaló banda: Szabó András, Kulcsár-Szabó Ágnes, Hermann Zoltán és Kovács Árpád úgy kommunikálják (mint az eddigieket is!), hogy ezek “csak apró adminisztratív problémák” és ezekért ne idegeskedjen egyetlen kedves kolléga sem, csak az ellenség nem alszik és mindent felfúj, mert ártani akar egy csoport az egyetemnek, de mi fenntartjuk a rendet. Mindenki maradjon nyugodt az akkreditáció érdekében!

 5. komáromi csipkés György said

  Szabó Andrásnak nincsenek barátai! Akik kedvelték, a Ménesi úton szobatársai, barátai voltak – Heltai János, Szabó Géza tudnának erről mesélni.
  Hátulról megtámadja a barátait, kést vág a hátukba. Aljas orgyilkos.
  Ezt tette Szilágyival is.
  Vajon el mer-e menni a temetésére???
  Kíváncsian várjuk…

 6. Sola scriptura said

  Gratulálok Katkának! Egy titkárnő, akiben jóval több INTELLIGENCIA, jellemerő és tisztesség van, mint a kar vezetésében.
  Ezek az idióták olyan primitíven csalnak, hogy azt már a portás is észrevételezi.
  GYEREKEK, CSALJATOK MÁR INTELLIGENSEBBEN, VÉGÜL IS TAGJAI VAGYTOK AZ EGYETEMI (?) TUDOMÁNYOS (?) TANÁCSNAK!!!

 7. PROSECTURA said

  Hát igen, penetráns dögszag van itt, Szabótól meg Petrőczitől, hogy az agyatlan Hanságit, meg a bakkecskeszagú Hermannt ne is említsük.
  Itt az ideje az erkölcsi HULLÁK ELTEMETÉSÉNEK!!!
  SZÁMUKRA NINCSEN FELTÁMADÁS!

 8. mihályka said

  Arról eddig nem szólt a fáma, hogyan jutott el a dékánhoz a nem neki címzett levél…
  Lehet találgatni.

 9. Barátossy öröksége said

  Szabó Andrásnak csak egy barátja van a hiúságból eredő gőgje, ami ugyanolyan, mint Petrőczi barátnéi: a butaság és a pénz.

  Ehhez a két emberhez és “barátaikhoz” Barátossy Jenőn keresztül jutott a Károli egyetem, aki az egyetem alapításakor és utána sokáig, az egyetem pénzügyeit intézte, ami abból állt, hogy a saját cégén keresztül intézett minden átalakítást. Ugyanis Barátossynak egy építési vállalkozása volt (lehet hogy még van is). Az egyház pénzén ő újította fel az épületet első körben, még a ’90-es évek elején, amikor elindult az egyetem a Reviczkyben, amit busásan felszámolt az egyháznak. Abban az időben, amikor az a buta, piperkőc, egyébként volt idegenforgalmis sunyi Szabó Csaba volt a főtitkár, aki semmit sem lendített előre, mert egy tehetségtelen, de öntelt alak volt. Úgy tette magát hitelessé, hogy sárospataki öregdiák volt és ezt úton-útfélen hangoztatta, ha emlékszik még valaki ezekre a pénzkipumpáló alakokra, akik már nyugdíjasként pióca módjára rátapadtak az egyetemre és szívták el a pénzt.

  Barátossyanak a Szabadság téri református egyházközség épületében lett saját irodája, amit megszerzett magának, azért mert a többi ingatlant az egyház kezéből manipulatívan privát kézre juttatta (a Hegedűs család minden tagjának egy-egy nagy lakást intézett az épületben).

  Az egyetemen Szilágyi Ferenc dékánként még egy rolni wc-papírt sem mert önmaga venni, mindenért Barátossytól kellett engedélyt kérni, gyakorlatilag ő irányította a háttérből az egyetemet. Ő volt oda helyezve, mint megbízható elvtárs, aki persze nagy templomos és örökös presbiter, minden héten ott eszi a fene a Pozsonyi úti Soli Deo Gloria templomban. Kártékony léte abban az időszakban nagyot sokat rontott az egyetem jó hírén, anyagi helyzetén, és neki köszönheti az egyetem Petrőczi bekerülését, meg Szabó felemelkedését. Jó szeme volt minden aljasságra, amit kegyes mosolyával leplezett.

  • szabócsaba said

   Azt tudtátok, hogy Szabó Csaba fiatal korában börtönben is volt, mert aranyat csempészett Egyiptomból IBUSZ-idegenvezetőként? A Károlin meg fizettek neki egy amerikai utazást, hogy a chicagoi öreg mókussal beszélje meg, hogy az egyetemre hagyja a gyűjteményét. Szabó Csaba kiment és semmit se ért el: a hagyaték Sárospataknak jutott. Ezt is Barátossy intézte, akit még az ördög se akar elvinni, nehogy befűtse neki a poklot…

 10. […] Hozzászólás RSS « Let’s take action! (Mentsük meg Katkát és Rékát Szabó Andrástól!) […]

 11. fagyöngy said

  Szidja az még a saját rokonait is: hallották többen, amint Petrőczivel útszéli hangon szidalmazzák Szabó püspököt (a sógort), mert nem engedi meg nekik, hogy a Ráday 28. udvarára beálljanak a kocsijukkal.
  Ami pedig a pogácsafalást illeti: ők egyenesen hazatelefonálnak a kölykeiknek, hogy van valami potya kaja és úgy hagyják maguk után az asztalt, mintha sáskák tarolták volna le. Mit gondoltok, mitől olyan hájas ez a görény és hatalmas az undorító felesége??? A lopott, potya kajáktól…

 12. ancilla said

  Akkor nagyon buta a Fabiny: Szabóék sose bocsátják meg neki, hogy kari tanácson elmondta: hogy Petrőczi sem tudósként, sem emberként, sem tanárként nem ér semmit. ÉS MILYEN IGAZA VOLT! De utána megijedt a saját bátorságától és azóta lapít…

 13. úJKOLLÉGA said

  Na és az őúgynevezett publikációi! Önmagától idéz dögivel. (Még nem esett le neki, hogy az önidézés nem számít idézésnek!) Meg olyan “érvei” vannak, hogy szerinte Csokonai fordítása azért jobb Pope eredetijénél (Fürtrablás), mert “eperízt érzett a szájában” Mi meg hányingert őtőle, de állandóan…

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: