Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Who corresponds as dean? (Ki emailezik Szabó András dékán nevében?)

Posted by jhnnsclvn - március 6, 2010

Szabó András dékán a kari honlapon hamis e-mailekre hívja fel az egyetemi polgárok figyelmét: http://www.kre.hu/kre_btk/index.php?page=hirek&id=29. Bíró Mária körleveleket küldözget ellentétes tartalommal, összevissza nyilatkozva arról, melyik származik tőle, melyik nem. Aztán dékáni körlevelet kapunk, amely szerint a püspöki levelet nem püspök úr írta, mert a püspökök nem használnak gmailes címet. Aztán megjelenik egy poszt, benne Szabó püspök gmailes címével. Végre Szabó András Katka- és Réka-üggyel kacsolatos válaszából kiderül, ki írhatja – legalábbis Szabó András nevében – a hamis e-maileket.

Az alábbi poszt hozzászólásként érkezett Báránykától, de a Szabó-levél olyan aspektusára hívja fel a figyelmet, ami elvezet az utóbbi időben mindenkit foglalkoztató rejtélyek megoldásához: ki lehet a hamis emailek titokzatos szerzője? Ki az, aki minden információhoz közvetlenül hozzájut, és azt haladéktalanul tovább is adja?

Bárányka hozzászólása:

Mindnyájan tudjuk Szabó Andrásról, hogy „tömény sunyiság és alattom”, ahogy egyszer valaki frappánsan összefoglalta a jellemét valahol ezen a blogon. Most új oldaláról ismerjük meg, ami tulajdonképpen nem meglepő. Mert ha senkivel se korrekt, miért lenne pont tulajdon feleségével az? Ország-világ előtt bevallja, hogy olyan természetesen bontja fel és olvassa el a felesége leveleit, mint a sajátjáéit. Sőt, ezzel dicsekszik is, a levéltitok megsértését a házastárssal szemben nemcsak magától értetődőnek, hanem a jó házasság kritériumának tartja. Most nem nyitnék vitát arról, mi a valóban jó házasságban élők véleménye egymás leveleinek felbontásáról és elolvasásáról, sőt, megválaszolásáról, mint ebben az esetben, csupán egyetlen mondatot szeretnék ebből az episztolikus remekműből kiemelni, ami eddig mindenki figyelmét elkerülte, pedig ez az igazi poén:

“Annyira közös ez a levelező, hogy most akár a hetpetty@hungarnet.hu címről is válaszolhatnék, vagy a petroczi.eva@kre.hu-ról is, s ugyanez fordítva is igaz” (a posztoló kiemelése).

Az a mondat, ami ez előtt a mondat előtt áll, és amit a szerkesztők kiemeltek (“mivel közös a levelezőrendszerünk (amint az egy jó házasságban természetes), én olvastam el Katka levelét, s én reagáltam rá, feleségemnek ehhez semmi köze”), teljesen félrevitte a hangsúlyt, mert a házasságon belüli levéltitok megsértésére koncentrált. A cím is ebbe az irányba viszi el a vitát. Pedig amit itt dékán úr beismer, az egyáltalán nem vicces, sokkal súlyosabb konzekvenciákkal jár. Nevezetesen, hogy a levéltitok megsértése kölcsönös, vagyis hogy “fordítva is igaz”, a feleség is olvassa a dékánnak írt leveleket (esetleg meg is válaszolja, mint ahogy dékán úr tette ebben az esetben?). Tudjuk ugyanis, hogy dékán úr sem a kre-s címét használja hivatalos levelezésre, ezért ha Petrőczi Éva ül le véletlenül a computer elé, akkor “amint az egy jó házasságban természetes”, ő olvassa el a Szabó Andrásnak szóló leveleket. És esetleg nemcsak a privátakat, hiszen a hivatalos levelezés is a privát címről folyik. De ha egyszer majd dékán úr betartja a csak mások számára kötelezővé tett kre-s cím használatát, esetleg majd azokat a leveleket is elolvassa a feleség, mert mért tételeznénk föl több diszkréciót Petrőczi Éváról, mint amennyi Szabó Andrásban van, különösen, ha ő is úgy fogja fel “a jó házasságot”, mint a férje, hogy a “közös levelezőrendszer” a legerősebb házastársi kötelék, nem pedig a közös ágy és asztal?

Ezek után fel kell tennünk azt a kérdést nyíltan is, ami eddig csak látensen fogalmazódott meg sok kollégában: ki irányítja a Károli bölcsészkarát? A férj vagy a feleség? Hiszen az ügyintézés nagy része nem személyesen, hanem írásban, az elektronikus levelezőrendszeren keresztül zajlik, amit a feleség – legjobb esetben (bár már ez a “legjobb” lehetőség is elég szörnyű) csak egy irányban – használ, persze, ugyanolyan természetességgel, mint férjeura az övét. Vagyis a legjobb esetben minden dékánnak szánt információhoz közvetlenül hozzájut. A rosszabb esetben intézkedik is helyette. Honnan tudjuk, kivel levelezünk valójában: Szabó András dékánnal, vagy Petrőczi Éva dékánfeleséggel?

Az, ami az Anglisztika Intézetben történt, bármilyen bicskanyitogató, a kisebbik rossz.

Képzeljék el a nagyobbikat: egy olyan napot, amikor Petrőczi Éva ül először a közös, osztatlan családi felhasználójú házicomputer elé…

12 hozzászólás to “Who corresponds as dean? (Ki emailezik Szabó András dékán nevében?)”

 1. filológus said

  Kezdem úgy érezni magam, mintha egy rendőrállamban élnék és dolgoznék. Hogy lehet a fiatalságot így nevelni és oktatni? És mindezt egy egyházi egyetemen, ahol tisztességből és bizalomból példát kellene mutatni a következő generációnak…

 2. tudományos kutató said

  Meghűl az emberben a vér Bárányka feltételezésére. Ismerjük Petrőczi nárcizmusát. Ő még saját magáról is képes elmondani olyan dolgokat, amiket titkolnia kéne, pusztán azért, hogy őt hallgassák. A saját meg Szabó nemi életéről közöl gyomorforgató verseiben (?) olyan részleteket, amikre senki nem kíváncsi.
  Nincs épeszű ember fölötte (egyetem, fenntartó), aki ezt belátná és elküldené őket?
  Tudom, ismétlem magam, de a magyarországi refomátus egyház a legnagyobb botránya felé tántorog…

 3. animus said

  Szerintem a bölcsészkart se fogják akkreditálni, nemhogy a doktori iskoloát! Egyre nagyobb a harc az egyetemek közuött a hallgatókért, most megint felemelték a lécet a 200 pontos határral meg azn államilag finanszírozott bölcsészhelyek csökkentésével. A MAB-ban pedig mindenki ellentétes érdekeket képvisel a Károlival szemben, kivéve Kulcsár-Szabó beépített embereit. De az akadémikus széke is inog, igen furcsa történetek keringenek az ő pártállami tevékenységéről.
  Egy Szabó meg Petrőczi vezette kar tökéletesen vállalhatatlan minden egyetemi ember számára.
  Mást kérdezek: Alkalmazta Szabót vagy Petrőczit az ELTE vagy más patinás egyetem. Ugye, nem? Az első “egyetemet” ők maguk grundolták maguknak: Mire lehet ebből következtetni?

  • ancilla said

   Arra, hogy ez egy dilettáns, bűnösen amatőr képződmény, amely a hallgatók becsapására alakult, meg Szabóék nemlétező tudományos rangjának megalapozására és a pénztárcájuk betömésére. Ebben bűnszövetségben vannak Kun Béla unokájával, Kulcsár-Szabó akadémikussal, Kováccsal, a vicclapfigurával meg másokkal.
   Egy Patyomkin falu állami finanszírozásból. Kit csapnak be? Meglátjuk!

 4. cica said

  Azt mondják az ELTÉ-s haverok, hogy óősszel már nem is lesz tanítás a Reviczky utcábvan. Meghogy olyan rossz a Károli híre, hogy jobb, ha elhúzunk innen.
  By, by, Szabó, sose látod viszont a köldökpiercingemet!

 5. sola scrptura said

  Miért nemm lép a fenntartzó? Bölcskei nem láthja az orbitális botrány kibontakozását? Persze, már megint a butykos fenekére néz…

  • Hary said

   A fenntartó már lépett. Ezek voltak a lépései: Szűcs eltávolítása, Kapa eltávolítása stb. Az egész felfordulásnak nagyrészt a fenntartó oka, mert azt hiszi, hogy a fenntartónak joga van kijelölni és leváltani a rektort, a dékánt, sőt még az egyszerű takarítónőt is. Szabó dékánná választása sem történhetett Bölcskei tudta nélkül.

 6. pumukli said

  Drága tanáraink, nem tudnmátok kiegyezni? A mi kedvünkért, hogy ne menjen kárba az idő, amit itt töltöttünk???

 7. ancilla said

  Láttam egy Giorgione képet, amelyiknek a tárgya nagyon hasonlított Petrőczire! NEM, NEM A VÉNUSZ!!!
  A kép címe: La Vecchia (Vénasszony). Ronda öreg némber nézeget valami írást. Megihletődtem tőle:
  “Ráncos orca, duplatoka,
  Ő a drága Poetessa!”

 8. animus said

  Elnézést, ez hiteltelen! Költőfejedelemasszony meg tudósasszony azt se tudja, hol a konyha. Régebben a Petruskában zabálták zsírosra magukat, most már telik arra, hogy felhozassa a Petruskából a napi menűt.
  A többivel egyetértek! Nem hiába lesik vasárnaponként a Megváltót (Orbán Viktornak hívják) vagy legalább földi helytartóját, a Balog Zolit a Hold utcában.
  Várják, hogy ők legyenek kormánypárton és akkor úgy szétütnek, de úgy, hogy belerendül a nyócker…

 9. kukabúvár said

  A nagy kitinpáncélos potrohú hétpettyes olyan suta a konyhában, mint az élet összes területén. Ahhoz persze van esze, hogy a szalonnázástól nagy-belűvé vált esti-rágcsáló férjének a leveleit elolvassa. Ketten együtt dékánok (bár ketten se érnek egyet!), mert a szalonnás-belű totál alkalmatlan: kiszámíthatatlanul hisztis, eredendően ideggyenge, férfiként döntésképtelen és kiszámíthatóan buta. A nagy-potrohú segít neki eligazodni, ezért mindent levelet el(ő)olvas.

  Szabó már jó régóta a Hold utca gyülekezetébe sorolja magát, pedig nem németajkú Schneider és a Hétpettyes nem Schneiderin. Bíznak, bizakodnak az új érában, de hiába. Mert az elmúlt évek olyan mérhető mocsokba süllyesztette őket, ami mérhetetlen hatalomvágyuk, pénzéhségük és mohóságuk eredménye. Olyan az életük, minta a Holdon élnének: semmi közük a földi élhető tisztességhez!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: