Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Another fake? (Újabb hamisítvány?)

Posted by jhnnsclvn - március 14, 2010

A 168 óra március 13-i számában furcsa olvasói levélre hívták fel kommentelőink a figyelmet. Károli egyetemi címeres és rektori fejléces papíron, a végén pedig az egyetem pecsétjével és “Dr. Balla Péter rektori teendőkkel megbízott rektorhelyettes” aláírással nehezen érthető tartalmú és nehézkes stílusú írás jelent meg az egyetemről olvasói levélként. Az ismeretlen levélíró azt állítja, hogy ő az egyetem törvényes képviselője, továbbá, hogy Tóth Károly február 25-i 168 órában megjelent olvasói levelével (Fizet a Károli, https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/02/25/what-is-the-truth-mi-az-igazsag/) ellentétben a Károli nem fog  az idén jelentkező hallgatóknak egyházi ösztöndíjat fizetni,  és a Magyar Nemzet 2010. február 13-i számában megjelent hirdetést kommentáló Tóth Károly, a Magyar Nemzet valamint a Hír TV ellen rendőrségi feljelentést tesz. Mindezt pedig a magát Balla Péternek kiadó ismeretlen levélíró szerint azért, mert Tóth Károlynak egyébként a Károli egyetemet köztörvényes bűncselekmények miatt elmarasztaló MAB-határozatra alapozott, részben valós állításai “alkalmasak arra, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem iránti bizalmat megingassák, és ezzel… közvetlenül jó hírnevét sértsék…”

A különös “designú” olvasói levél valódi szerzőjét homály fedi. Ráadásul a K. u. K. bürokráciát túlszárnyaló nyakatekert stílusban fogalmazott állításai sem érthetők minden további nélkül, némelyikük ráadásul önellentmondónak tűnik. Így pl. miután a MAB 2009-ben többrendbeli csalás és okirathamisítás miatt a Károli Egyetemen működő Irodalomtudományi Doktori Iskolát felfüggesztette (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/11/04/the-official-version-about-the-phd-program-mab-hatarozat-a-doktori-iskolarol/), az egyetemnek nem lehet sem jó híre, sem bizalom nem létezhet iránta, amit akár egy apróhirdetés, akár egy olvasói levél megingathatna. Ennélfogva a feljelentés a levélben említett médiával szemben okafogyottnak tűnik. Más a helyzet a Magyar Nemzetben megjelent hirdetés feladójával. Az csak részben ismeretlen, tehát ha a hirdetés tartalmával valami gond van, akkor a feljelentés az ő esetében indokolt.

Foglaljuk össze, mi az, amit a Magyar Nemzet 2010. február 13-i számában megjelent, doktoranduszi felvételizőknek egyházi ösztöndíjat ígérő feladóról tudunk: 1. tudjuk a nemét, 2. tudjuk a keresztnevét, 3. ismerjük a fotóját ill. tudunk róla személyleírást adni. Ezt a személyt mi magunk is keressük (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/03/08/wanted-who-is-this-person-korozes-ki-ez-a-no/).

Amennyiben valóban Balla Péter, a Károli rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettese írta ezt az olvasói levelet, csak helyeselni tudjuk, ha a többféle családnevet használó és többféle néven (hol Kulcsár-Szabó, hol Hansági) hivatalos okiratokat gyártó dékánhelyettes asszony mint ismeretlen személy ellen feljelentést tesz. Ha… Ha a levelet valóban Balla Péter rektorhelyettes írta.

Ennek több tény is ellentmondani látszik. 1. A Magyar Nemzetben február 13-án megjelent hirdetést csakis az egyetem képviselője adhatta fel: nyilvánvalóan meg kellett adnia mindenféle technikai azonosítót, azon kívül átutalással fizetett, ami csakis egyetemi bankszámlaszámról mehet. Ráadásul egy szombati számban megjelenő bekeretezett hirdetés komoly összeg lehet, és ha nem az egyetem adta fel, akkor ugyan ki, mi célból, milyen érdeke fűződhetne ehhez? A hirdetés tehát valódinak tűnik, a 168 óra mai számában megjelent olvasói levél viszont nem feltétlenül. 2. Ez a levél inkább látszik ügyes montázsnak, mint eredetinek, a fejléc, címer és pecsét bármire rámásolható, az aláírás pedig annyira primitív és kezdetleges, mintha egy második elemis kisiskolás írta volna. Ez egész egyszerűen nem származhat a Károli egyetem tudós vezetőjétől. 3. A Magyar Nemzetben a Kulcsár-Szabó Ágnes által feladott egyetemi hirdetés pontosan egy hónappal ezelőtt jelent meg (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/02/13/fantastic-turn-the-bishop-stepped-in-fordulat-a-karoli-ugyeben-lepett-a-zsinat/). Ha a hír nem lett volna igaz, miért nem cáfolták azonnal, miért kellett egy hónapig a hallgatókat hitegetni? E mögött nyilván más magyarázat rejlik. Hogy mi?

Szerkesztőségünk szerint az a legvalószínűbb, hogy a mai olvasói levelet Balla Péter rektorhelyettes nevében ugyanaz a személy írta, aki a hirdetést feladta, és akit mi is keresünk: okirathamisító Ágnes asszony. Neki aztán valamennyi kellék rendelkezésére kellett hogy álljon ehhez a hamisításhoz: címer, fejléc, pecsét, aláírásminta. És a döntő érv: Qui prodest? Nyilván elfogyott a rendelkezésre álló egyházi keret a saját klientúrája jutalmazására, és valahogy szeretne kifarolni az egyre kínosabbá váló helyzetből…

21 hozzászólás to “Another fake? (Újabb hamisítvány?)”

 1. sárkányfog vetemény said

  Jó kérdés ez…
  Balla már rég nem ura a helyzetnek. Arra nem számított, hogy a rektori teendőkkel megbízott székecskéje ennyire inogni fog. Miért is gondolta volna? Hiszen biztos kezek helyezték a pozíciójába. Azt mondták neki vigaszul:
  – Ne izgulj Péter, Andris mindenben segítségedre lesz, ő a dékán, te pedig megbízott rektor lehetsz, amíg rendbe teszünk mindent.

  De Szabó idő előtt megfeneklett a korrupciókban, amelyeket Kulcsár-Szabó (Hansági) Ágnes készített elő és Hermann Zoltánnal együtt végre is hajtott, hogy ketten együtt három tanszéket birtokolhassanak. Ezért semmi sem volt drága. Dráma lett mára ebből az esztelen és mohó ámokfutásból! Szabó tevőlegesen végezte a csalásokkal kapcsolatos dékáni teendőket, amihez azonnal felhasználta az épp hivatalba lépő mb. rektort. Balla pedig teljes testével és lelkével társult a bűnbandához. Átlátta a helyzetet és pozicionálta magát a törvénytelenség mellé. Már az első ténykedése jogsértőre sikeredett, amibe Szabóék rángatták bele, utána pedig nem volt számára visszafordulási lehetőség. Egyre mélyebbre süllyedt, amit ez az “olvasó levél” is bizonyít. Magyarázkodik, bizonygat és önigazol. Ennyi szemétségbe még a hetyke buzis bajuszkája is lekonyult, meg a festett hajacskája is megfakult.

  • Bocskai said

   Az a 20 dekányi (dékáni) vaj, a beállított és a festéktől sprőddé vált, ezáltal a fejétől viccesen elálló (fixált) haja alatt fedésben megbújó pici füle mögött van. Ott olvadozik a csurog a túl hosszúra szabott fekete, műszálas, csillogó bocskaijára.

 2. Grafológus said

  Azért megér egy misét az a primitív vonalvezetésű aláírás is, ami sok mindent elárul:
  1. egy helyen köti össze a betűket, ott is utólag, ami a teljes szétesettség állapotát mutatja
  2. a primitíven formált betűk olyanok, mintha egy kisiskolás írta volna, aki épp nemrég tanult meg írni – ez a kiforratlanság lehet a fő problémája, ami a lelki kialakulatlanságát jelenti
  3. ez az illető nem tiszteli önmagát, teljesen leredukáltan ír; fizikai kicsisége lelki töppedtséget okozott számára, amit az 5. és a 9. betű demonstrál
  4. az egyéniség, az eredetiség teljes hiánya figyelhető meg ezen a tíz betűn, aki annyira szürke már, hogy már rövidtávon is unalmas

 3. dr. pati said

  Igazad lehet, mert én régóta ismerem. “Tényleg nem tiszteli önmagát” – ahogy írod, de védekezésképpen egy szuperegót épített ki magában, ami egy kis görénnyé változtatta. Kénytelen volt a szuperegóját duzzasztania, mert a család utolsó senkije lett, akit a jobbikos sógora és az püspök apósa is emberileg megvet és lenéz. Azt képzeli magáról, hogy ő “nagy” ember, fontos ember, tudós és mindent a saját erejéből ért el, amibe a Teremtőt is nyilván belekeveri, mert egy képmutató és álszent farizeus.
  A “fizikai kicsisége” – ahogy írod – komplexust idézett elő a fejletlen lelkében, ami most, hogy hatalom közelébe került: Napóleon-szindrómává vált. Szánalmas a jelensége, ami tényleg megvetendő. A mostani 168 órás írás nem hiszem, hogy tőle származna. Annál ő gyávább, minthogy előlépjen a szürkeségből. Ráadásul magyartalanul van megfogalmazva ez a pár mondat. Nem hinném, hogy ennyire primitív lenne, hogy még az alapvető helyesírási szabályokkal sincs tisztában. Ezt egy nagyon ostoba ember fogalmazhatta meg.

 4. Dr. Takács said

  Ezt a Balla-hamisítványt Dr. Takács János zugügyvéd követhette el. Ő képes ekkora amatőrségre. Ez a Takács már bizonyítottan egy rettenetesen alattomos és buta ember, aki jól szolgálja megbízói érdekeit (Szab Andrásét), amiért komoly pénzeket vágott zsebre az évek során. Nem véletlenül nyithatott a belvárosban egy pazar lakásban ügyvédi praxist.
  Lehet, hogy Szabó megint aktivizálta Dr. Takácsot: Balla kinyírása ügyében. Ez a hamis fejléces és pecsétes Balla nevében írt levélke jelentheti a megbízott rektor megbízatásának a végét.
  Nem sajnálja senki!
  Berzsenyivel szólva:
  “Amely kéz felemelt, az ver most porba viszontag;
  Benned az emberiség ügye boszúlva vagyon.”

 5. BALLAszt said

  Ballának nem volt nehéz alkalmazkodnia a kialakult helyzethez. Nem úgy csöppent bele, mint Pilátus a krédóba. Ráadásul a krédó a latin credo=hiszek szóból származik, amit – jelen esetben – teljesen megkérdőjelez Balla keresztyén emberi magatartása.

  A történelem országútján Pilátus neve úgy lett végighurcolva, mint egy darab rongy a sárban. Érhet-e bárkit ennél nagyobb történelmi büntetés? Szabóval és Hanságival Balla is a helyére kerül nem sokára, mert a töménytelen mennyiségű bűn nem maradhat megtorlatlanul. Ezért imádkozunk mindannyian.

  “Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr” (Róma,12,19. Zsidók 10,30). A ballák pedig duplán lakolni fognak az egyház és a hívek ellen elkövetett bűneikért, mert a Teremtőt egyházi emberként játszották ki és a teremtést teológusként csúfolták meg.
  Ezek a ma igazi árulói és farizeusai. Vesszenek és kárhozzanak el, mert elkárhoztatnak mindenkit és elvesz(et)nek mindent, ami érték, ami erkölcs és ami örök!

 6. Hamis a BALLA baba said

  Egy mondatot kiemelek: “UTALOK arra is, hogy az olvasói levél Mab-határozatára UTALÓ megállapításai is részben valótlanok, részben pedig VALÓ tényeket tüntetnek fel hamis színben”.
  Értelmetlen a mondat (UTALOK,UTALÓ), képzavaros (a hamis színekkel), zagyva és nagyon ostoba.
  Ezt tényleg nem BALLA írhatta, aki annyira ad magára 🙂

 7. Hallgató said

  Milyen szemetek ezek az egyetemi vezetők! Össze-vissza írogatnak, hirdetgetnek és nyilatkozgatnak a mi bőrünkre.
  Utálok már a Károlira járni, mert utálom látni ennek a csaló vezetésnek még a pofáját is!
  Végre végzős leszek jövőre és elmegyek innen, pedig református vagyok. Nem sokan vagyunk ezen a btk-n. De hát ezek az emberek sem azok. Amit össze hazudoznak nekünk és amik kiderültek róluk az már sok. Apám lelkész, Ő még jobban ki van borulva, mint én, aki nap mint nap szembesülök ezeknek az embereknek az egyetemi ténykedéseivel.
  Ez az egyetem nem szól másról, mint hogy maguknak sütögetik a pecsenyéjüket. Nekünk hallgatóknak nem szolgáltatnak semmit, az eltés barátnőim állandóan programoznak, értelmes foglalkozásaik vannak. Itt meg semmi, mert azt mondják, hogy nincs pénz. Érdekes önmagukra jut pénz! Meg a hökösöknek is jut. Ezeket csak a pénz érdekli. A Pénz, Pénz, Pénz! De van amihez nem kell, csak jószándék és ötlet ((meg egy kis szervezés)) – de az nincs nekik.
  Mi a francért vannak még itt? Ja, a pénz miatt…

  • Hallgatina said

   Beadtam ennek a Ballának egy kérelmet még tavaly december elején, amire azóta sem válaszolt. Ez a rektorunk! 30 napos válaszadási kötelezettség? Vagy ilyen nincs? Egy nagy gagyi az egész rektori. Mi folyik ott? Állandóan jönnek mennek az emberek? Most csak egy rektorhelyettes van, az meg sosem ér rá, személyesen be se tudtam menni 2 hónapja hallgatói ügyben. Állandóan azt röfögik, hogy most nincs félfogadás, már sokszor voltam ott.
   A dékánin meg egy barom picsa ücsörög, aki úgy néz minden betévedőre, mintha az anyját ölte volna meg valamelyikünk, és állandóan le akar mindent íratni velem.
   Ez nem egy egyetem, ez egy szakközépiskola. Itt nem a hallgatókért vannak, hanem önmagukért. Nagyon igaz, amit erről a Balláról írtatok.

  • cica said

   Nem tudom, mi a bajod azzal, ha valaki pénzt akar. Én ist azt akarok például, nekem ez nem gond, csak legyen elég az igényeimre. Szabó prof nekem már eleve meg is ígérte, mert tehetségesnek tart. Szerintem te olyan ronda vagy, hogy be se engednének a Duna Plázába, ezért irígykedsz.

 8. Marcsi said

  Igazad van “Hallgató”, én i igy vagyok ezzel… Engem meg még ősszel Hansági rá akart venni egy olyan lépésre, ami totál szemétség egy tanárunkkal szemben. Hansági nagyon jóban van egyes hallgatókkal, rajtuk keresztül manipulál minket, akiket nem tudott behálózni. Nyíltan nem zsarol, de az egész mégis olyan hatású. A behálózottak köpnek neki, hogy mi miket mondunk és hogyan állunk egy-egy hátulról jövő ötletéhez. Vannak HÖK-ösök, aki pertu haverjai, akik x-edik diplomájukat fogják majd a Kárlin megszerezni, 40 éves korukig egyetemisták lesznek, hogy örök HÖK-ösök lehessenek és azt tegyék, amit ő diktál. Jobb abból teljesen kimaradni, ami ekörül a nő körül zajlik, mert minden piszkossá válik körülötte. Még minket is bemocskol a tevékenysége.

 9. sola scrptura said

  Meg vagyok botránkozva! Nem lehet, hogy ezt a lelkipásztor írta volna! Minden hívő ilyenkor azzal foglalkozik, hogy felkészítse lelkét a Megváltás csodájára, ez a levél pedig csupa kisszerű gyűlölködés! A bőjti időszakban meg kell tisztítanunk lelkünket a világ mocskától, hogy a Feltámadás misztériumát be tudjuk fogadni.
  Ezt minden hívő ember tudja és gyakorolja.
  Rektor testvérem bizonyára nem vetemedne ilyen blaszfémikus levélre a csodavárásnak ezekben a szent pillanataiban!

 10. tudományos kutató said

  Az egész levél nagyon gyanús! Mi érdeke lenne Balla rektornak arra, hogy saját magát és apósa által alapított egyetemet belehelyezze egy ilyen jogi diskurzusba: csalást, hamisítást emleget, de kik lennének a BŰNELKÖVETŐK? Csak saját egyetemén belülieket vádolhatna (már ha egyáltalán), de pontosan a 168 óránál jelentené fel őket? A bal oldali sajtó egyik vezérhajójánál? Mintha a levél írója az egyetem megszüntetésére törekedne.
  SZERINTEM A LEVÉL PRIMITÍV HAMISÍTVÁNY.

 11. ANCILLA said

  Szerintem egy nagyon ügyes trükkről van szó. Hansági Ágnest akarják kicsinálni az ellenségei. Kik azok? Nem tudom, de feltűnő, hogy a két dékánhelyettes asszony milyen rossz viszonyban van egymással, szinte nem is kommunikálnak.
  Szerintem az történt, hogy akartak adni ösztöndíjat, hogy mindenképpen folytatódjon a doktori képzés, hiszen ha egy DI bedől, nagyon nehéz újjáéleszteni. Ki is sírták valahogy a pénzt az egyháztól és Hansági feladta a hirdetést.
  Közben azonban annyi jelentkező volt, hogy be akarták csukni a kaput. Közben megjelent Tóth Károly (csak nem az idős püspök úr?) levele a 168 órában, és így az akció nemvárt publicitást kapott.
  Hansági ellenségei (akárkik is azok), úgy döntöttek beáldozzák az amúgyis közutálatnak örvendő (!!!) dékánasszonyt, aki állandóan az apósával dicsekszik meg azzal, hogy a MAB azt fogad el, amit ő akar és úgy döntöttek beáldozzák.
  Ez a cél, de KI ÍRTA A LEVELET? Balla nem, az biztos.

 12. doktorandusz said

  Nekem egyre büdösebb ez a dolog? Arról lehet szó, hogy meg akarják tartani a lóvét és olyanoknak akarják kiosztani, mint a két HENTES ÉS MÉSZÁROS (Meszcsi és Maszcsi), akik nevükhöz méltó tapintattal működnek és irtanak másokat.
  Ezen a rohadt korrupt helyen, tudjátok, mit kaphatunk? Nem mondok csúnya szavakat: tudást biztosan nem. Lóvét meg a rokonok, lásd mint fent.
  Én átmegyek az ELTÉ-re, már megszerveztem. Akinek van esze, az követ. A többiekért meg nem kár.

 13. animus said

  Mi a baj? Az, hogy Tóth Károlytól az egész ország megtudta, hogy miben reménykednek! A Fideszben, meg a Balog Zoliban, meg a Kun Mikiben. Abban, hogy ezek levajazzák az akkreditációt, aztán megint kapnak az Orbántól a kormánytartalékból. Emlékeztek, a legutóbbit Szabó Andráss lopta el a Petrőczivel együtt! Miből van a 2 görénynek 140 négyzetméteres luxuslakása a Mátyás utcában???

 14. fagyöngy said

  Ha ezt a Balla írta, még butább, mint gondoltam! Távlatos gondolkodás???Nevetséges. Remélem, a MAB is olvasgatja a 168 órát, legalább megtudja belőle

 15. King of Shadows said

  Szerintem valaki le akarta járatni Ballát. Ráadásul nem sokkal Szabó azon bejelentése után, hogy lemond a dékáni pozíciójáról. Lehet, hogy csak megpróbál “felfelé bukni”.
  Ráadásul így mindjárt a körözött személynek is maradna egy felszabaduló dékáni szék …

  • KANdúr said

   Ez a taktikátlan Balla ezt nem is érzékeli. Azt hiszi, hogy ő sértetlen maradhat ebben az egészben, pedig a dékánságról való lemondás bizonyos. A felfelé kúszás pedig kézenfekvő törekvése Szabónak, régóta rektor akar lenni, és amilyen morális állapotban van az egyetem Fenntartója: ezt a felfelé buktatást meg is teszi! A körözött személy pedig végre dékán lehet, amiért bármit megtenne, pláne hogy nem habilitálhatott és utána gyorsan nem lehetett Eisemann vezényletével professzor.

 16. kukabúvár said

  Jól kieszelte Hansági=Kulcsár-Szabó Ágnes, mit kell tennie, pontosabban mit kell meglépnie ahhoz, hogy rá ne terelődjön semmiféle gyanú, de hatékonyan megfúrja Ballát az ingatag rektori székéből és mindenki (emberhiány miatt) egyet előre léphessen.
  Mekkora egy aljadék! Ez nem jött be neki…

 17. Soos Kristóf said

  Megszakadok a röhögéstől! A “jó hírnevüket” félti Balla mb. rektor! Kapaszkodjatok meg, picinyeim: olyan nincs nektek. Nektek csak ordas rossz híretek van, azt meg nem vesztitek el, mert naponta tesztek érte valamit. Most pl. ezzel a buta levéllel. Az a 168 óra olvasó, aki eddig nem tudta, hogy milyen korrupt mocsadékok vagytok, most értesülhetett róla fejléces papíron!
  Nagy ünnepnapja lesz a magyar reformátusságnak, ha eltűntök a börtönben meg külvárosi szakközepek kollégiumaiban. De Butykos-Bölcskei, a bűnpártoló oda is követ benneteket!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: