Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Mug shot (Bűnügyi nyilvántartás)

Posted by jhnnsclvn - június 10, 2010

Fotó helye

Név: MÉSZÁROS MÁRTON

Születési hely, idő: Bud…, 197……

Anyja neve: Ber……

Lakcíme: 210……………..

Szem. ig. sz. 497……….

Adóazonosító jele/adószáma: 840………..

TB azonosító jele: 035……………….

Munkahely neve: Károli Gáspár Református Egyetem (KRE)

Bölcsészettudományi Kar

Munkahely címe: 1091 Budapest, Kálvin tér 9.

2010. február 27-től a Szegedi Tudományegyetem doktori eljárásra beiratkozott hallgatója.

Jelenleg büntetőeljárás van ellene folyamatban csalás és okirathamisítás miatt.TÉNYEK

Mészáros Márton disszertációja nem felelt meg a KRE Doktori Szabályzatban foglalt terjedelmi követelményeknek: a minimális 400.000 karakter helyett bruttó 237.000 karakter, alig több mint a fele az előírtnak. Ennek az 50%-os dolgozatnak a nagyobbik fele, amely összesen 21 oldal, Korner Veronika egykori doktorandusz hallgatóval felesben készült: Korner Veronika Júlia – Mészáros Márton: Az új média a harmincas évek Magyarországának három protestáns lapjában címmel. Publikálva először: Tizennégy tanítvány, Bp. KRE BTK IDI 2006. Edit.: Hima Gabriella, 79-98, címlap ill. a tanulmány első és utolsó oldala a poszt végén. Másodközlés: Confessio, 2007/2. sz., http://www.reformatus.hu/confessio/2007/2/5figyel1.htm.  (A másodközlés ténye a cikkben sehol sincs feltüntetve.) Ez a fenti linken teljes terjedelmében olvasható, félig más által írt cikk a voltaképpeni értekezés, amelyet Mészáros még eredeti témavezetőjével írt. Ehhez 3 évvel később már csak egy rövid bevezetőt fűzött (lényegesen rövidebbet, mint ez az írás), amit egy újabb német szakirodalomból magyarított, és amely Lutherről szól. (Németül nem tud.) Ebből a két részből tevődött össze a disszertáció (plusz képek, függelék, szakirodalom), melyek sem tematikailag, sem koncepcionálisan, sem stilisztikailag nem függtek össze, és nem képeztek semmilyen koherens egységet. A lutheres bevezetőt a jelölt a nyílt védés (2009. március 26.) előtt17 nappal (2009. március 9.) új “témavezetővel” kezdte el írni, de téma-és témavezetőváltásra engedélyt soha nem kért, ezért nem is kaphatott. Az állítólagos kérvény a témavezetésben érdekelt Szabó András dékántól került elő a védés után 2 hónappal. Feltehetően akkor íródott, “visszamenőleges hatállyal”.

Ezekre az eltérő, rövid szövegekre 100%-os eredményt ítélt meg az Eisemann György által vezetett PhD védési bizottság, amely sem azt nem vette észre, hogy a dolgozat túl rövid, sem azt, hogy tartalmilag heterogén, sem azt, hogy a nagyobbik felének a felét nem a jelölt írta, sem azt, hogy a nagyobbik felének a felét bevallottan nem a jelölt írta, sem azt, hogy a kisebbik felét nyelvtudás híján nem írhatta.

A visszavont fokozat után a dolgozatot az egyetem levetette a www.doktori.hu honlapról, de számos tárolt változatban hozzáférhető.

A védéssel Mészáros Márton most a Szegedi Irodalomtudományi Doktori Iskolában próbálkozik, Pál József és Fried István védőszárnyai alatt. Azt a nem lényegtelen körülményt, hogy büntetőeljárás folyik ellene, valószínűleg elhallgatta a Szegedi Tudományegyetem illetékesei elől, amikor fokozatszerzésre jelentkezett.

Mészáros csalásának és okirathamisításának bizonyítékait és részeteit ld. többek között itt:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/15/some-petty-errors-apro-szabalytalansagok/

A Confessióbeli cikk elsődleges közlését pedig itt:

MM.PhD

Itt pedig a teljes ún. “értekezés”, amelyet nem véletlenül távolítottak el a http://www.doktori.hu oldalról:

MeszMartonPhDteljes

20 hozzászólás to “Mug shot (Bűnügyi nyilvántartás)”

 1. Terapeuta said

  Hát csak mintha. Ez az arcberendezés gyakori az erőszakos bűncselekményt elkövetőknél. Durva, szögletes geometriai formák: lapos négyszögletes koponya-elölnézet (alacsony intellektualitás), előreugró áll (brutalitás), elálló, majdnem háromszög alakú fül (morális gátlástalanság). A beállítás próbál ezeken a hibákon javítani. Az optikát szolgálja a könyvtár. Az állra tett kéznek az a funkciója, hogy elfedje azt, mert az arc síkjából előremeredő áll már első látásra is rossz benyomást kelt. A lefelé nézés is ilyen tompító beállítás, mert ebből a szemből egyébként süt a gonoszság, de ez így kevésbé átütő. A fotós ezekkel a technikákkal próbálta ebből az arcból a lehető legjobbat kihozni. Egy olyan “minthá”-t: mintha emberi figurát látnánk magunk előtt…

 2. filológus said

  Ez szinte hihetetlen! Nem csak az, hogy egy ilyen példátlan eset megtörténhet egy egyetemen, tudjuk ez csak egy MINTHA EGYETEM lenne típusú képződmény, melynek legfőbb funkciója, hogy átpumpálja az állami pénzeket a Jobbikba, valamint Szabó András, Petrőczi Éva, Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnes privátkasszájába. Ez egy igazi fiatal bűnöző, nem véletlenül kerül elő Hansági Ágnes szoknyája alól.
  És még a jó hírű szegedi egyetem fogadja ezt???
  Jó hírűt írtam??? Megfontolandó…

 3. ancilla said

  Csak nem német nyelvből tette le Szegeden azt az elégséges vizsgát? És ilyen nyelvtudással irogat Lutherről? Na persze, ha Szabó a témavezetője…Ő is olyan rosszul tud németül, hogy az botrányos volt, amit a habilitációs előadásán előadott az ELTÉ-n. Csak azért fogadták el, mert H. I. támogatta, akit most Szabó nyíltan lezsidóz.

 4. Szegedi diák said

  Elolvastam: mi ez??? Ez tényleg egy PhD disszertáció???
  És mitől 100%? Méghozzá nálunk akar védeni. Egyik tanárunk már évek óta a disszertációján dolgozik, és sokkal komolyabb publikációi vannak.
  Ha úgy vesszük, Mészáros is. Írt egyet a barátnőjével közösen 2006-ban. Aztán írt neki egyet valaki 4 évvel később. Mert hogy a bevezetőt nem ő írta, az tuti. Ahhoz tudnia kellene németül. “Belső” nyelvvizsgát azok tesznek le, akik nem képesek letenni egy államit, és még ezen is majdnem megbukott!

 5. Budai said

  Én még ilyet nem pipáltam. Megírja ez a Júlia vagy Veronika vagy ki ezt a tanulmányt a 30-as évekről, és Mészáros háromszor hasznosítja. Egyszer abban a kötetben, amit a témavezetőjével ad ki, aztán egy református lapban, aztán kiderül, hogy nagyjából ez a disszertációja is. Nem kispályás csaló. Na és ez a német szakirodalom se semmi. Ő semmit nem tud németül, Szabó András pedig csak mekeg, tanúsíthatom, mert hallottam a habilitációs előadását. Rettenet. A Kulcsár-Szabó meny sem tud, mert azt a beházasodással még nem sajátította el 🙂
  Azt már tudjuk, ki írta meg Mészáros helyett a nettó max 50 oldal második felét.
  Na de ki írta meg az elsőt? Ő nem írhatta, mert ez nem saját szöveg, hanem fordítás németből.

 6. Maestressa said

  Na ne már! Az egyetlen tanítómestere ennek az alaknak a Szabó-Kulcsár vagy hogyishívják, máskor meg Kunsági vagy Kiskunhansági vagy micsoda, ez az összevisszanevű Ágnes asszony. Azt írja ennek a vázlatnak a végén, hogy mindent, amit tanult, tőle tanulta.
  Szegény 😦

  • Nyelvmentor said

   Hát az a minden tényleg nem lehet sok.
   Biztos nyelvismeretre tanította. Azért van Mészárosnak 0 nyelvvizsgája 🙂

   • Anyanyelvmester said

    Anyanyelvi ismereteit pedig a magáéhoz hasonló mínusz tartományba vitte 🙂
    (Olvassátok el az Ipszilon szimptómát nevezett, akarom mondani nevenincs asszonyságtól: eredetiben vagy ha túl zagyva, akkor a senkiföldje világos, magyarázó elemzésein keresztül.)

 7. Julcsi said

  Nekem egyszer fel kellett vennem ennek az öntelt seggfejnek az óráját. Ő nem tanított semmit, hanem mi tartottunk beszámolókat. A csajokén idétlenül vihogott, mintha miden csaj eleve hülye lenne. Persze lehet hogy íy akart kikezdeni velünk, csak nem volt gyerekszobája. Mi sokkal felészültebbek voltunk a témánkból mint ez a bőrfejű, akinek fingja se volt róla, de nagyképűen lefikázott minket és kiröhögött. Tudtuk hogy nekünk van igazunk, de nem nagyon volt tanácsos bizonygatni, mert lerontotta volna a jegyünket. Ezt egy sráccal megcsinálta, aki mikor belepofázott a kiselőadásába bebizonyította, hogy hülyeséget zagyvál össze.

  • Sanya said

   Hát azt órának nem lehet nevezni, amit ez tart. Felkészületlen bunkó. A lányokat lenézi, a srácokat, pláne ha értelmesek, gyűlöli és alázni próbálja. És reklámot csinál Hansági tanárnőnek. Folyton rá hivatkozik, neki nyal be minden ürüggyel, meg a családjának. Biztos reméli h visszamondják neki.

 8. animus said

  Nem véletlen, hogy Szabó András dékán, akinek nincs semmi tudománya, de rengeteg a vágott dohánya – Kulcsár-Szabó Ernő dominálta kuratóriumok, bizottságok, alapítványok jóvoltából, Hansági révén azzal tartat órákat az általa nagydoktori szinten nem ismert tudományterületről, ahogy itt kiderült Sőt: ő témavezetőként személyesen protezsálta ennek a bunkónak a PhD-hoz jutását, most éppen Szegeden lobbizik vele.
  A MAB-ot mindez kicsit se zavarja?

 9. ancilla said

  Jogos kérdés!!! Nektek, szegedieknek kell vigyáznotok, hogy meg ne fertőzzön bennetek a Károli korrupciós mocska!

 10. Névtelen said

  Mindenkinek a figyelmébe ajánlom Petrőczi Éva Áfonyahegyi… Számtalan fontos információt megtudunk belőle arról, hogy Szabónak reggelenként bedugul az orra, akkora a feje, hogy nem lehet rá sapkát kapni, meg hogy Petrőczi fél óra alatt tudományos kutatásához (?) igazi kincseket talál az interneten.
  Bizonyára nem tűnt fel neki, hogy ugyanaz az internet van a Mátyás u. 20-ban is, ezért kár volt közbotrányt okozni a eidelbergi egyetemen megjelenésükkel és visszataszító tudatlan német vartyogásukkal.

 11. Dr. Cat said

  Innen üzenem Kandúrnak meg a Vörös Havernak, hogy bár hőségriadó miatt elhalasztódott koncertünk a Mátyás u. 20-ban, amint normalizálódott a meteorológiai helyzet, irány a tető!!!
  Újabb infókat szereztem az említett ház első emeleti ablakpárkányáról, de most nem részletezem, tudom, nagyon el vagytok kettyenve amúgy is..
  Kitartás és miau!

 12. filológus said

  Hát igen, ha Sarki (Korner) Veronika írta meg a második részt, az tényleg csak jó lehet. Mint a kurva asszony tisztessége, lásd Petrőczi!
  A plágiumot ezen a tetű helyen professzionális bűnelkövetői szinten űzik. Kezdve Szabóval, aki egy más által már lefordított határidőnapló szerű bejegyzéshalmazt varázsol újjá egyetemista korában az őskommunista Tolnai Gábor pártfogása alatt és Uray Piroska segítségével, aztán újrahasznosítja mindezt akadémiai doktori értekezésként! Ír hozzá egy bevezetőt 40 oldal, amiben hosszan fecseg arról, hogy Szenczi Molnár beleszeretett az üvegesmester lányába, de az nem ment hozzá (megértjük!) és mivel állandóan onanizált és emiatt bűntudata volt, úgy őrjöngött, hogy le kellett kötözni.
  De ki azért a felelős, hogy ezt az ordenáré pletykahalmazt elfogadták: opponensek, bizottság stb.???
  És akkor még azt olvasom Petrőczi Áfonyahegyi öklendezéseiben, hogy soha nem volt olyan csodálatos élménye, mint amikor elolvasta a férjének ezt a fordítását.
  Hát igen, egy ejaculatio praecoxhoz képest, amit Szabó hosszú évek onanizálása után létrehoz…talán még ez is.
  Ezért az a mély belső átélés, amikor Szenczi onanizálásáról ír.
  És ebből lett nagydoktor!!!
  Mit szól ehhez a MTA elnöke? Nem GÁZ EZ A TUDOMÁNYOS TESTÜLETNEK?

 13. ancilla said

  Lehet, hogy nehézfejű vagyok, de mi érdeke van abban Kulcsár-Szabó Zoltánnak, aki mégiscsak a legkülönb ebben a társaságban, hogy egy ilyen vérciki baromnak firkáljon a disszertációjába egy részt???
  Ahogy ezeket ismerem, pénz , SOK-SOK PÉNZ lehet a dologban. Segítsetek már nekem, egyszerű református magyar asszonynak megérteni az összefüggéseket!

 14. komáromi csipkés györgy said

  Én vagyok abban a kevéssé irígylésreméltó helyzetben, hogy még Szegedről ismerem Petrőczi-Ludvig Éva Alicét, ezt a babiloni paráznát, aki a legordenárébb módon ajánlgatta magát mindenkinek, akitől egy numerát remélhetett.
  Igazi telhetetlen nimfomán dög volt és hozzá büdös, gusztustalan. Volt egy-két ismerősöm, aki nagy bulizás után rászédült erre a gusztustalan óriáspatkányra és utána csak azt mondogatta: NEVER MORE LUDVIG, NEVER MORE!
  Aki meghágta ezt a tehenet, az már a földön megismerhette a poklot.

 15. animus said

  Van még olyan tökkelütött, aki erre az úgynevezett egyetemre jelentkezett jobbikos hülyéken meg rokonokon kívül?
  Az egyetemeken meg kutatóintézetekben vicclap helyett olvassák a blogotokat! Különösen szeretik ezeket a mesteri portékat: Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnesről, akivel már mindenkinek tele van a töke az irodalomtud. szakmában, az undorító vízfejű Szabó Andrásról meg az ő eszetlen szófosó feleségéről. Most Petrőczi Még azt a szívességet is megtette, hogy kötetben: Áfonyahegyi… foglalja össze hülyeségeit. Az Irodalomtudományi Intézetben máris rongyossá olvasták és egymás kezéből kapkodják ki.
  Hát hiába: Petrőczi mindig tesz róla, hogy alázza magát meg a vízfejű Szabót és legjobban akkor alázza, amikor dícséri..
  Mert neki ez a “kognitív teljesítménye”, hogy Kulcsár-Szabó Hansági, a gyűszűagyú proli p. kedvenc kifejezését idézzem…

 16. filológus said

  Nagyon halkan és tisztelettel kérdem meg, hogy akkor most mi is van az akkreditációval, a karéval és az IDI-jével? Mert a honlapról nem lehet igazi infót szerezni. Talán nem véletlenül.

 17. animus said

  Köszönöm, kedves kollégám, megvilágítottad a kérdést, ill. megtaláltad rá a választ!!! Így függ össze a nagy bunkó simlis Szabó és az egyelőre kis, de nagyra növő bunkó simlis karrierje Szeged egyetemével!
  A többi szegedi kollégának üzenem: NEM GÁZ EZ???NEM KICSIT, NAGYON!!!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: