Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Péter Balla’s salary (Mennyit keres Balla Péter?)

Posted by jhnnsclvn - szeptember 1, 2010

A Ravasz László Baráti Kör 2010. július  15-én az alábbi  levélben fordult Balla Péter rektori feladatokkal megbízott rektorhelyetteshez. A levelet a Rektori Hivatal munkatársa Balla Péter részére 2010. július 16-án átvette. A levélben kért adatokat a mai napig nem látjuk az egyetem honlapján. Ennek alapján minden olvasó véleményt alkothat magának arról, hogy levelünk címzettje mennyire törvénytisztelő állampolgár. – A szerk.

Az adatkérés előzménye

N.N., a Károli Református Egyetem BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tanársegédje a TASZ-szal együttesen pert nyert a gödöllői Szent István Egyetem rektora ellen:

http://tasz.hu/perek/peres-dossziek/nyilvanos-adat-rektorok-fizetese-ujabb-informacioszabadsag-pert-nyert-tasz

A Fővárosi Ítélőtábla 2010. május 27-i jogerős ítéletében megállapította, hogy a rektorok, dékánok és helyetteseik stb. fizetése közérdekből nyilvános személyes adatnak minősül, ezért azok nyilvánosságra hozandók. Bár az ítélet csak a Szent István Egyetemre tartalmaz kötelezést, az állami fenntartású felsőoktatási intézmények rektorai úgy döntöttek, hogy, figyelemmel az ítélet rendelkező részére – hasonlóan a kötelezett intézményhez –, a mellékelt összeállítás szerinti szerkezetben nyilvánosságra hozzák a rektori tisztségük gyakorlásával összefüggő juttatásaikat:

rektori_juttatasok_100621

Ezen túl a Magyar Rektori Konferencia határozatot hozott arról, hogy az egyetemek és főiskolák honlapjukon hozzák nyilvánosságra vezetőik fizetését. A Pázmány és a Károli rektorai először tiltakoztak ez ellen, arra hivatkozva, hogy ők egyházi fenntartású intézmények. Mivel azonban teljes mértékben állami pénzből gazdálkodnak, amennyiben pert indítanának ellenük, a bíróság bizonyosan őket is kötelezné az adatok közzé tételére. Ebből a megfontolásból már a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora is feltette a honlapra fizetését (6-700 ezer havonta).

A precedens értékű per poénja, hogy csak annak az egyetemnek a rektora – nevezetesen Balla Péter, a Károli Református Egyetem rektori teendőkkel megbízott rektorhelyettese – maradt ki a határozat végrehajtásából, amelynek oktatója az adatok nyilvánosságra hozásáért a pert indította.

A törvény szerint az adatkérés után 15 napon belül kell közzétenni az adatokat. 15 nap eredménytelen eltelte után a közérdekű adat eltitkolása bűncselekménynek számít. Ez a 15 nap a Károli esetében már egy hónapja letelt. Az egyetemi honlap aktuális állapotát lementettük és letétbe helyeztük. Ezzel egyidejűleg a Ravasz László Baráti Kör megtette a szükséges jogi lépéseket.

A Ravasz László Baráti Kör 2010. július 15-i levele Balla Péternek

Balla Péter mb. rektor részére

KRE Rektori Hivatal, 1091 Bp. Kálvin tér 9.

Tisztelt rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes úr!

Az adatvédelemről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény és  a Fővárosi Ítélőtábla 2010. május 27-i jogerős ítélete szerint az egyetemek vezető állású munkavállalóinak fizetésére és egyéb anyagi juttatásaira vonatkozó adatok közérdekűek és ezért nyilvánosak.
A törvénynek megfelelően kérjük, hogy 15 napon belül szíveskedjék a KRE honlapján nyilvánosságra hozni az alábbi közérdekű adatokat:
1. Prof. Dr. Balla Péter rektori feladatokkal megbízott rektor-helyettes 2010. júniusi havi munkabére és egyéb anyagi juttatásai
2. Prof. Dr. Balla Péter rektori feladatokkal megbízott rektor-helyettes 2009. június 1. és 2010. június 1. között ténylegesen felvett munkabére és minden egyéb tényleges anyagi (pénzbeli és természetbeni) juttatásai
3. Dr. Szabó András dékán 2010. júniusi havi munkabére és egyéb anyagi juttatásai
4. Dr. Szabó András dékán 2009. június 1. és 2010. junius 1. között ténylegesen felvett munkabére és minden egyéb tényleges anyagi (pénzbeli és természetbeni) juttatásai
5. Dr. Domokos Andrea ügyvivő dékán 2010. júniusi havi munkabére és egyéb anyagi juttatásai
6. Dr. Kovács Barnabás stratégiai igazgató 2010. júniusi havi munkabére és egyéb anyagi juttatásai
7. Dr. Kovács Barnabás stratégiai igazgató munkaviszonyának kezdete óta ténylegesen felvett munkabére és minden egyéb tényleges anyagi (pénzbeli és természetbeni) juttatásai
8. Dr. Sepsi Enikő főtitkár 2010. júniusi havi munkabére és egyéb anyagi juttatásai
9. Dr. Sepsi Enikő főtitkár munkaviszonyának kezdete óta ténylegesen felvett munkabére és minden  egyéb tényleges anyagi (pénzbeli és természetbeni) juttatásai
10. Dr. Kovács Zsolt Csaba gazdasági igazgató 2010. júniusi havi munkabére és egyéb anyagi juttatásai
11. Dr. Kovács Zsolt Csaba 2009. június 1. és 2010. június 1. között ténylegesen felvett munkabére és minden egyéb tényleges anyagi (pénzbeli és természetbeni) juttatásai

12. Dr. Kulcsár-Szabó Ágnes dékánhelyettes 2010. júniusi havi munkabére és egyéb anyagi juttatásai

13. Dr. Kulcsár-Szabó Ágnes dékánhelyettes 2009. június 1. és 2010. június 1. között ténylegesen felvett munkabére és minden egyéb tényleges anyagi (pénzbeli és természetbeni) juttatásai

Kérjük, hogy  a kért közérdekű adatokat igazoló eredeti dokumentumokat is (pl. Munkabérjegyzék, a személyes adatok, lakcím, adószám, bankszámlaszám stb. eltakarásával, pdf formátumban) szíveskedjék a KRE honlapján közzétenni. Kérelmünk teljesítésének megtagadása esetén minden rendelkezésre álló jogi lépést haladéktalanul megteszünk.

Budapest, 2010. július 15.

Őszinte tisztelettel:

RLBK

114 hozzászólás to “Péter Balla’s salary (Mennyit keres Balla Péter?)”

 1. zsinati illetékes said

  Engem az is érdekelne, mennyit keres Bölcskei Gusztáv. Elvégre ő is állami pénzből gazdálkodik, annak is nyilvánosnak kell lennie.

  Csak annyit tudunk egy interjúból, hogy a kocsija 15 millába került. De azt nem, mennyit keres havonta. Kérdezzük meg tőle!

 2. heidelbergi káté said

  Nagyon egyetértek! Mennyit keres ez az ember, aki a pártállam utolsó éveiben jelentgetett a társairól. Amikor már minden intelligens ember tudta, hogy nem tart soká! Kivéve a távlatos gondolkodású Bölcskeit meg mentorát, Kocsis Elemért!
  Tudjuk meg, mennyi pénzt fizettet magának a parázna életű, szellemileg leépült főpásztor!

  • Horváth János said

   Hogy van neked pofád Heidelbergi Káténak nevezni magad? Nem szégyelled magad? (Persze, hogy nem) Csak én nevezhetem magam Jézusnak és Pál apostolnak. És én nem szégyellem magam ezért.

   • Horváth János said

    Szintén köszönöm a szerkesztő “értékes” kiegészítését. Bizony, galád ember az…..

 3. domokosandrea said

  Domokos Andrea vagyok, és hozzájárulok havi munkabérem illetve vezetői díjam összegének nyilvánosságra hozatalához. A blog írók meg lesznek lepve. Valószínűleg nem ekkora összeget vártak.
  Üdvözlettel, DA

  • anonymanalyst said

   Tisztelt Dékán Asszony! Köszönjük az együttműködési szándékot. Egyébként nem az összeg a lényeg, hanem a törvény tisztelete. A poszttal csak azt akartuk bizonyítani, hogy viszonyul Balla Péter a törvényekhez. A Pázmány Egyetem jóval nagyobb, mint a Károli, és annak rektora ahhoz képest nem keres sokat. A Károli egy kifejezetten kis egyetem. Mindenkit érdekel, hogy ennyire sikertelen rektor, mint Balla Péter, vajon mennyiért vitte csődbe ezt a korábban már viszonylag sikeres, icipici egyetemet. De még ennél is jobban érdekel bennünket, miért titkolja azt, amit rajta kívül már senki. Továbbá érdekelne egy jogilag kompetens személy véleménye arról, minek minősülne az, hogyha utólag netán feltenné egy visszamenőleges dátummal.
   Tisztelettel: AA

   • bloggerjogász said

    Az antedatálás úgy tűnik Balla kedvenc módszere. A honlapjára feltett “átvilágítást” is visszadátumozta 2001-re. A vezetői leváltásokat és kinevezések dátumait is manipulálni szokta. Tavaly ezzel a módszerrel fosztott meg jogos doktori ösztöndíjától három BTK-s hallgatót, lehetővé téve Hanságinak (Kulcsár-Szabónak) a törvénytelen pénzosztogatásokat.

    Remélhetőleg most is elköveti ezt a “hibát” az internet nyilvánossága előtt. Elvégre 3 a magyar igazság.

   • Horváth János said

    “Él az ÚR!” – hogy nem igaz.

   • pázmányos said

    Ráadásul a pázmányos rektor tanulmánykötetek kiadását és rangos konferenciákat fizet ebből a fizetésből. Tehát visszaforgatja az egyetem felvirágoztatásába, magánemberként.

   • Horváth János said

    Ez egy teljesen szükségtelen megjegyzés. És ezért rosszindulatunak is minősíthető. Mert vagy így van, vagy nem. Aztán meg nem tudhatod azt sem, hogy Balla Péter mire költi a fizetését. (csak annyit, hogy nem a te támogatásodra…)

   • kakadu said

    Semmi sem véletlen, itt minden SZÜKSÉGSZERŰ kedves Balla Péter! Rosszindulatú? Miért – Maga jóindulatú? Minden vagy így van, vagy úgy… – Balla Péterként, a valós személyében Maga is vagy hazudik vagy nem. Inkább hazudozik, mert Kovács Barnabás sarokba szortaná, ha a Rektori Hivatalban előjönne ezzel a krisztusi igazsággal amivel itt kábít bennünket.
    Ostoba és otromba Krisztus-gyalázó!

   • Horváth János said

    Ide figyelj, Pisidu! Nem vagyok Balla Péter. Horváth János vagyok. Ne legyél már ilyen otromba továbbra is!

   • ZsoltCsaba said

    HJ-nak:

    Pázmányos megjegyzése abszolút szükségszerű. Van pázmányos rektor és van károlis rektor(pótlék). A pázmányos relatíve keveset kap, és még abból is visszaforgat valamennyit az oktatásba. A károlis (szubsztitútum) relatíve sokat, de még az oktatási normatívát is elvonja az oktatásból, hogy jobbikos családja politikai kampányára fordítsa.

    Lehet tudni: letejeli a pártnak.

 4. Horváth János said

  És ki az a “Ravasz László baráti Kör”? Nincs annak ügyvezetője, vagy titkára? Aki aláírná a levelüket?

  • animus said

   Hogy lesújts rájuk, picinyem? Nem tesszük meg neked ezt a szívességet, te lator.

   • Horváth János said

    Az a megalapozott gyanúm, hogy Ravasz László nem vállalja ezzel a “körrel” a közösséget.

  • Horváth János said

   Meg mintha az a “kör” csak egy “pont” lenne….

   • érdekvédő said

    te vagy egy kiterjedés nélküli pont: egy bankszámlaszám, ahova megy a havi két mila, Balla Péter.
    A blog fenntartóinak: MODERÁLJÁTOK KI A HORVÁTH JÁNOS fedőnevű spicli görényt!

   • lumpenproli said

    te hullaőr balla péter, a halottak ügyében te vagy a illetékes, hiszen még belőlük is PÉNZT CSINÁLSZ HEGEDÜSÉKKEL EGYÜTT.
    Kérdezd csak meg egyik kóbor lelket, amint ott sikitozik a házatokban, mert megijedt a leszbikus fasiszta (copy right by ….. …) Tormay Cecill bronzszobrától.

   • RLBK said

    Téged miért érdekelne ez, ha csak egy kirúgott teológus és csak egy apuka vagy? Ki hiszi el neked, hogy nem Balla vagy, vagy a megbízottja?

    Elmondjuk nyilvánosan is, ha eljön az ideje. Törvénytelen diktatúrák idején a törvényszerető jobbítani akarók nem állnak csupasz mellel az ágyúgolyók elé, nézd meg a történelemkönyveket, ha már elfelejtetted, amit tanultál. Így is a ti kezetekben van minden hatalom – a mi egyetlen fegyverünk az IGE. Nagyon zavar titeket, hogy élünk is vele.

    A Ballák, Szabók, Hanságik csak akkor erősek, ha csak ők beszélhetnek. Ha más is szót kap, akkor megsemmisülnek. Mert olyanok, mint te. Érvelni nem tudnak. Hogy is tudnának: 1. buták, 2. a törvénytelenségeket csakugyan elkövették, nincs mentségük.

    Szóval, mennyi is a fizetésed, Balla Péter? Mennyiért tetted tönkre ezt az egyetemet?

   • Horváth János said

    Hülye vagy te, fiam. (Már elnézést.)

   • Horváth János said

    Lásd mégegyszer a “Hülye…” kezdetű megjegyzésemet…

   • Horváth János said

    És nem mellesleg még eddig nem vettem észre, hogy éltetek volna az IGE fegyverével. Eddig azzal még csak Seelsorger élt, meg én.

   • érdekvédő said

    Megtudjuk, balla, a fizetésedet és nyilvánosságra is hozzuk!
    Papagájkodj nyugodtan, szabadság téri hullaőr!
    Már amíg megtűrnek a hegedüsök, mert rohadtul lenéznek, te alja proli

   • Horváth János said

    Érdekvédő: és ha megtudjátok Balla Péter fizetését, meg fogtok nyugodni végre? – Nem hinném….
    A stílusod meg kifejezetten református lélekre vall – vagy mégsem?

   • BALLAszt said

    Elárulom nektek: netto 1.150.000 Ft a fizetés összege.
    (Ez csak a rektori fizetés, a tanszékvezetői stb. külön bérezés.)
    No comment!
    Most boldogok vagytok ezzel az infóval?

   • Érdekvédő said

    HJ, te nem tudsz olvasni? Ki a francot érdekel, hogy utólag mit közöl Balla a fizetéséről? Ott van a bevezetőben, hogy csak az számít, hogy lesz.rja a törvényt. Jelen esetben az adatvédelmit – mint sok egyáb másikat.

 5. érdekvédő said

  Ha van egy ilyen kis egyetemnek rektora, főtitkára, gazdasági igazgatója meg szenátusa, minek még nekik STRATÉGIAI IGAZGATÓ is. Ez Kovács Barnabás. Van ilyen beosztás az alapító oklevélben, Az egyéb iratokban? SZMSZ-ben?
  Régi tapasztalat: olyan valakiket szoktak busásan honorálni HIVATALOSAN NEM LÉTEZŐ MUNKAKÖRÖK alapján, akik egyéb módon fontosak az egyetem hátterét alkotó mafiának.
  Ki ő és miért fizetik agyon???

 6. Horváth János said

  Hogy ez a te fenti írásod (is) mennyire tele lesz hazugsággal, csúsztatással, a tények nem ismerésével, azt bizony a Heidelbergi Káté írói sejtették előre. Azért írták meg (egyebek között) a Heidelbergi Kátét.

  • heidelbergi káté said

   te becstelen balla péter a három emelet kolumbárium fölött! aki hasznot húzol az élőkből és a holtakból is.
   nem tart már soká a rokonaid és mocskos cinkosaid rablóhadjárata.
   A FENNTARTÓKNAK: MODERÁLJÁK KI HORVÁTH JÁNOST, illetve azt az ügynököt, aki blaszfémikus firkálmányokat küld ezen a néven.
   balla péter pedig nyugodjon meg. fel van jelentve több illetékes helyen.

  • Horváth János said

   Mi van veled? Nem tudsz református módon beszélni?

  • animus said

   Balla nem református, hanem hétpróbás gazember. Nem feledteti ezt a giccses gajdolásával.
   Az Istent meg úgyse csapja be, csak egy ilyen paraszt-proli-pribék gondolhat ekkora böszmeséget.

  • Horváth János said

   Mér nem mindjárt nyócpróbás?

 7. AlCapone said

  Az olasz eredetiben csak egy “f”: la mafia.

  • Horváth János said

   És ott is úgy ragozzák, hogy: “mafiának”?

   • grammaticus said

    A grammatikával való színvonalas foglalkozás fegyelmezett gondolkodást feltételez és fejleszti is azt. Mindez nem vonatkozik a véresszájú finnugristákra, a Balla Péter rektor által dupla professzori fizetéssel, + felesége + annak két barátnője docensi fizetésével honorált Honti László akadémikusra.

   • animus said

    ne foglalkozz te nyelvtani kérdésekkel, balla, inkább a finnugrisztikában merülj el, ha már Honti akadémikust kétszeres professzori díjjal fizeted azért, hogy Udinéból távirányítsa a magyar nyelvtudományi tanszéket. Bónuszként kapja felesége, Varga Márta docensi fizetését, valamint annak barátnőinek szintén docensi bérét, a magyar szakot nem végzett Fóris Ágotáét és Dér Csilláét.

 8. filológus said

  Rászorulunk bizony Horváth János helyesírási tanásaira: egy olyan emberére (?), aki még az interpunkció szabályaival is hadilábon áll.

 9. calamity jane said

  Akármennyit is kap Balla Péter rektorként: már NEM SOKÁIG KAPJA! jÖN TEPSI DÉKÁNKÉNT, ő osztja a diplomákat szeptember végén a Kálvin téren. A kiírás már eleve rá van szabva: főiskolai végzettséget (?) is elfogad egy egyetemi kar első emberétől.
  Tepsi pedig olyan, mint én: jól kezeli a hagyományos női fegyvereket (a leghagyományosabbat!!!), meg a modern tűzfegyvereket. Előbbivel meghódította az APÓSt, aki trójao falóként KANCAKÉNT behelyezte őt a gyarmatára helytartóként. Habilitáltatja vele a MENYét (a menyét), és a MENY felröppen egyenesen a rektori székbe. Balla pedig marad hullaőrnek a Szabadság téren.

 10. FarkasTorok said

  Elég volt Horváth Jánosból =vagyis Balla Péter fölösleges nyavajgásaiból és Predatorból = vagyis Domokos Andrea hisztérikus idegbajából, akik nem lát(hat)ják a fától az erdőt.

  Ez a két jellegtelen figura még “aha-élményt” sem érzékelnek, ráadásul mellékszereplők ebben az eészben, csak JOGI FELLELŐSSÉG TERHELI ŐKET A VEZETŐI ALÁÍRÁSAIK MIATT.

  Ne foglalkozzatok itt velük többet!

  Javaslom – mivel nem lehet demokrácia ilyen helyzetben -, hogy ezt a két hisztérikus ÖNMAGÁT VÉDŐ szerepzavarodott idegbeteget teljesen MODERÁLJÁTOK KI! Ugyanis ők nem számítanak: mellékszereplők.

  Összegyetemi szinten a lényeg BÖLCSKEI, mint korrupt fenntartó és a két strómanja: SEPSI ENIKŐ és KOVÁCS BARNABÁS!
  (A bölcsészkaron működik a korrupció melegágya: SZABÓ ANDRÁS és HANSÁGI ÁGNES személyében, ezér ők is fontosak ebben a sikkasztási és csalási botrányban. – Ők robbantották ki!)

  KÉREM TARTSÁTOK-TARTSUK A FŐ IRÁNYT!

  Most már következetesen ohne Predator (Domokos Andrea) és ohne Horváth János (Balla Péter). Ők már – persze eddig sem – számítottak, csak ostoba karriersta bábok voltak.

  • ÁJK-s said

   Nem akarom védeni Domokost, de azért azt meg kell állapítani, hogy tisztességesebb, mint a többi. Ő nem kívánja eltitkolni a jövedelmét, hozzájárul a közléshez.

   Sem Balla, sem Szabó, sem a Kovácsok, sem az újseprű nulla Sepsi nem kívánják végreajtani az adatvédelmi törvény rendelkezését.

   Nem tudom, azért jobb-e náluk Domokos, mert jogász, és jogászként tiszteli a törvényt, de ne vegyétek őt a többiekkel egy kalap alá. Ez igazságtalan.

  • Bárányka said

   Na ne már. Nekem hiányozna Horváth János. Bírom a humorát és az aranyköpéseit, pl. kandúrt úgy torkollja le, hogy sicc!!!, Kakadut Pisidunak kereszteli át, a mafia és malánya két “f”, egy “l” szójáték is szellemes, és még idézhetném. Csak az a baj, hogy sokszor ismétli magát, és a bibliai példázatoat sem tudja igazán alkalmazni az új helyzetre és szereplőkre – igyekszik cimboráit a legelőnyösebb bibliai szerepekben láttatni, ami egyáltalán nem passzol rájuk. Vagyis nagyon elfogult az öreg. De a legjobb, amikor kivetkőzik magából és őrült prófétaként fenyegeti azokat, akik nem úgy gondolkodnak, mint ő. A fenyegetőzései is viccesek, amikor a szeretet retorikája átcsap a gyűlölet retorikájába, és észre sem veszi a szerepváltást. Aztán amikor együgyű szentfazéból átvált naprakészen informált egyetemi emberré. Összességében roppant szórakoztató jelenség – és nagyon-nagyon sokoldalú. Csak nem tudja a mértéket. Nyesegetni kell egy kicsit, nem kimoderálni.

   Ami Predatort illeti, tényleg ellenszenves, agresszív figura. Nem csoda, hogy elnyerte Horváth János barátunk tetszését, aki alkatilag szintén agresszív, csak próbálja leplezni, ami nem sikerül neki. Viszont Predinek van egy sokkal szimpibb arca is: ma reggel pl., amikor Domokos Andreaként mutatkozott be, kifejezetten rokonszenves volt. Üdítő látvány Szabóhoz és Ballához képest.

   • FarkasTorok said

    “Nekem hiányozna Horváth János. Bírom a humorát és az aranyköpéseit” “Összességében roppant szórakoztató jelenség”

    Ezzel em értek egyet, mert az ötletei 5%-osak, az őrültsége és az autizmusa 95%-os.
    Balfék Balla nem kell ide, csak üvölt, mert bekattant.

    NEM AZÉRT VAN EZ A BLOG HOGY SZÓRAKOZZUNK és nem azért, hogy nagy helyeket foglaljon le Balla az őrült beszédével és tudatosan terelje a témát. És ez a lényege…

   • anonymanalyst said

    Na hát ez az, ez a flame-elés célja, hogy elterelje a figyelmet a lényegről, azaz offtopic. Ez az, ami blogolásnál szankcionálandó. A másik, hogy ugyanaz a felhasználó kis eltérésekkel ugyanazt nyomja, vagy akár eltérés nélkül ismétel. Ez meg a floodolás. “Horváth János” mindkettőt elkövette, mert ő nem akar az egyetem ügyéről beszélni, még tudni se. Akármiről van szó, mindig löki a rizsát arról, hogy a legnagyobb gazemberek, Bala, Szabó, Pethő becsületes emberek, mert igaz a hitük Jézus Krisztusban. Na és az utóbbira mi vagy ki a garancia. Egyesegyedül Horváth János. Ez nem blogolás, hanem floodolás és flamelés egyszerre, hogy szétzilálja a fő témát, az egyetem ügyét, és ne kerüljön szóba a felelősség és a felelősök kérdése.

 11. Flood said

  Horváth János azért teng túl, mert szét akarja kommentelni a blogot. Etikátlan, destruktív magatartást tanúsít, minden más blogról kizárnák. Floodolni és flamelni minden blogon tilos, ettől a bloggazdák általában falra mászak.

  Floodolás: egy felhasználó egymás utáni hozzászólása, ami nagyon zavaró.

  Flamelés: flame war („lángháború”) egy olyan folyamat, mely során szándékosan sértő, ellenséges, offtopic (témához nem kapcsolódó) hozzászólásokat küldenek. Horváth János mindig megereszt egy offtopic flame-csalit (flamebait-ot), majd sorozatválaszokat – flame-eket – küld erre. Flame-ek küldése is homlokegyenest ellenkezik a Netikett elveivel, és a moderátorok nagyon mérgesek szoktak lenni flame küldéséért, azaz a flame-elésért.

  Johannesnek tényleg birkatürelme van, hogy ezt hagyja. Talán ő is vevő erre a “humorra”? Vagy Ballával akar bibliai köntösben párbeszédet folytatni? Fölösleges: Ballának nincs semmibe beleszólása. Ő csak Kovács Barnabás utasításait hajtja végre.

  • Horváth János said

   Ez pedig példa a floodolásra. (A flame-elésre ld. a példát Horváth János 4 perccel korábban írt álhozzászólásában az előző poszthoz, Szabó András csalásához, 2010/09/02 at 3:28 am.):

   http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9090232&la=103105174

   Azaz, 4 percen belül megismétli az offtopic flame-baitot.
   Horváth Jánost figyelmeztetésben részesíti a szerkesztőség. Ez minden blogon tilos, ha még egyszer ezt teszi, le lesz tiltva. Ez nem szólásszabadság, hanem a netikettel (net-etikett) teljesen ellentétes magatartás, magyarán tisztességtelen blogolás. – AA

 12. flaneur said

  Legyen vége Horváth János BEENGEDÉSÉNEK! hA NEM MODERÁLJÁTOK KI, MI MEGYÜNK EL A BLOGRÓL A BARÁTAIMMAL!
  kINEK AZ OLDALÁN ÁLL JOHANNES TULAJDONKÉPPEN?
  A DESTRUKTÍV BANDA OLDALÁN?

 13. heidelbergi káté said

  Én és barátaim, akiknek sokkal több közük van a Káté szellemiségéhez, mint bizonyos cinikus frátereknek, akik a Ráday u. 28-ban és a Kálvin tér 9-ben fejtik ki blaszfémikus tevékenységüket a Szentírással kapcsolatban, TILTAKOZUNK a HORVÁTH néven blogoló SZEMÉLY MINDEN MEGNYILATKOZÁSA ELLEN A BLOGON.
  EGYIDEJŰLEG KÖZÖLJÜK, hogy büntetőfeljelentést tettünk BALLA PÉTER REKTOR ELLEN.
  Ha még egyszer megjelenik Horváth János néven a Szentírást cinikus és aljas célokra felhasználó szemét, MINDEN KAPCSOLATOT MEGSZAKÍTUNK A BLOGGAL.

  A magyar nyelven 1577-ben megjelent Heidelbergi Káté szellemi örökösei

  • FarkasTorok said

   Miért kell magyarázkodni, hogy miért nem jelenik meg többé HJ?

   • anonymanalyst said

    Johannes nincs itthon, és azt üzeni, hogy szólás- és véleményszabadságában senkit se korlátozzunk, akármilyen véleményen van, akármilyenoldalon áll. Johannes előtt is be kell bizonyítanunk, meg az olvasók előtt is, hogy “Horváth János” semmilyen véleményt nem képvisel, igazából semmihez sem szólt hozzá, az egyetlen mondanivalója, hogy ő Isten, Jézus Krisztus és az apostolok egyszemélyben, és ebből a pozícióból mindig és mindenben igazolja megbízóit vagy saját magát, Ballát, Szabót és Pethőt. Ezt egyszersmindenkorra rögzíteni kell, nehogy már valaki azzal jöjjön, hogy “Horváth Jánosba” belefojtottuk a szót, mert imádja Ballát és Pethőt. Nem erről van szó. Meg lehet szólalni a másik oldalon állknak és a más véleményt képviselőknek. De vélemény szükséges. Nem lehet blogolás címén az egész Bibliát beidézni, és azt állítani, hogy a blogoló maga Isten, ezért mindig és mindenben igaza van.

   • anonymanalyst said

    És még valami. Horváth János nincs kitiltva. Megjelenhet, ha a témához szól hozzá. De ha megint Isten szerepében lép fel, akkor flame-el, és ha sorozatban csinálja, akkor még floodol is. Megjelenhet, ha betartja a netikettet, és tényleg mond valamit.

  • animus said

   Igaza van Farkastoroknak, nem magyarázkodunk. Legyünk operatívak!
   Mindenekelőtt jelentsük fel Ballát a Rektori Konferencia elnökénél (Kriszt Éva), valamint az ombudsmannál közcélú adat visszatartása miatt.
   Az az idióta, aki itt gajdolt Horváth János néven, a legnagyobb bűnök egyikét követte el. SPAMNEK HASZNÁLTA A SZENTÍRÁST.
   VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE, KIK EZEK!!!

   • Bloggerjogász said

    Nyitott kapukat döngetsz. Részben már megtörtént. A közérdekű adat visszatartását elkövette. Most készül dr. Takács és Kovács Barnaby segytségével elkövetni kedvenc bűncselekményét, az antedatálást. Most keresik a profi informatikust a honlap meghamisításához. Többrendbeli hűtlen kezelésért (Kovács Árpád, Pethő Sándor folyamatos pénzelése) meg már úgyis szorul a nyaka körül a hurok. Halmozati büntetéskéntlesz pár éve gondolkodni a hűvösön.

    A lanthátú székből a kristálycsillár alól nem a tanszékvezetői székbe huppan vissza, hanem egy kemény cellapriccsre a neonfénycső alá. Az egyetlen kérdés csak az, hogy mennyi időre: remélhetőleg nyugdíjazásáig eltart.

 14. heidelbergi káté said

  Barátaim és minden szellemi örökös nevében köszönöm. Erkölcsi tisztulást akarunk a Magyarországi Református Egyházban. Azt akarjuk, hogy a mai egyház méltó legyen hitvalló őseihez. Azokhoz, akik megaláztatást és fenyegetettséget tűrtek el reformált hitünkért. A gályarabságra hurcolt rabok nevében lépünk fel a napjainkban ügynökök és erkölcstelen rablók által megcsúfolt református egyház védelmében.
  Meggyőződésünk, hogy amíg egy Bátori néven spicliskedő főügynök vezeti az egyházat, az erkölcsi züllés feltarthatatlan.
  Amíg a református egyetemet olyan személyek vezetik, mint Balla Péter, aki a Jobbiknak utalgatja át az egyetem által megtermelt jövedelmet, LEHETETLEN AZ ERKÖLCSI MEGÚJULÁS.
  Amíg a BTK-t Szabó András, a Princz Gábor által szponzorált szadeszügynök vezeti, aki ellopta az 1. Orbán kormány által kiutalt 2 milliárdnyi kormánytartalékot, TOVÁBB ZÜLLIK AZ EGYHÁZ.
  Amíg a BTK Kulcsár-Szabó Ernő MENYének, rokonainakl és ügyfeleinek hitbizománya, az EGYETEM TOVÁBB ZÜLLIK.
  Sepsi Enikőnek, a főiskolai végzettségű, kétes életmódú személynek a BTK dékánjává való, napokban várható kinevezése (ő is Kulcsár-Szabó zsoldjában áll az ELTÉ-n), tovább TERJESZTI AZ ERKÖLCSI FERTŐT, AMELYET SZABÓ ÉS TETTESTÁRSAI alakítottak ki: minden tiszta erkölcsiségű és megalapozott tudású szakember eltávolításával a BTK-ról.
  Szabó András még hamis tanúvallomásokat is tett a bíróság előtt. Több ilyen a birtokunkban van, tervezzük, hogy a közeljövőben HOZZÁFÉRHETŐVÉ TESSZÜK ŐKET.

  • FarkasTorok said

   Teljesen egyetértek! Nem csak az azegyedüli baj, hogy a Zsinat lelkészi elnöke nem a maga ura, hanem az alkoholé, mert ez egybetegség és valaminek a következménye.

   Arról is az egykori és a mostani egyházi vezetők tehetnek, hogy a zsinati előljáróink jelentős része hálózati személy (a posztban leírtak és a Református Életben megjelentek alapján is)ügynök – egyik-másik tartótiszt – volt és jelelenleg is helyzetben van: az egyház arculatát és döntéseit befolyásolja mind a mai napig. Gyerekei pedig a Ref. Lapja, Örömhír stb. média irányítói, szerkesztői, a külügyi osztály és a zsinat irányító tagjai. Milyen erkölcsi alapon?
   Ennek a jelenlegi utóhálózatnak iszont káros a mindent elmaszatoló tevékenysége. Élen a püspökkel, mert Bölcskei olyan személyeket vett maga mellé, akik szintén III/III-asok voltak. Ezáltal erkölcsileg egyik sem érzékeli vagy nem akarja a jelenlegi egyetemi helyzetet, AHOL VISZONT A JÖVŐ NEMZEDÉKE (PROTESTÁNS ÉRTELMISÉGI RÉTEGE IS!) KÉPEZŐDIK ILYEN SZELLEMISÉGBEN ÉS ILYEN ERKÖLCSI KÖZEGBEN, AHOL LEHET CSALNI, HAZUDNI, LOPNI, A DOKTORI FOKOZATTAL ÚGY VISZAÉLNI, MINT AHOGY MÉSZÁROS MÁRTON ESETÉBEN TÖRTÉNT, AMELYET HANSÁGI ÁGNES ÉS SZABÓ ANDRÁS KÖVETETT EL!

   Szóval a fő erkölcsi probléma az ami a kirakatban is történik, hogy a történelmi egyházunk egyetlen egyetemének a bölcsész karán olyan súlyos törvénytelenségek és a tudományos fokozattal történő visszaélések történtek, hogy azt már rég rendezni kellett volna.

   De ilyen erkölcsi helyzetben nem történt semmi: Szabó-Hansági-Mészárosés és Balla (két utóbbi rokon is: sógor-komák) felelőssége téma sem lett és retorzió sem történt, nem távolították el őket a helyükről, hogy több kárt ne okozzanak. És azóta is károkat okoznak: hamisítanak és több néven (pl. Hansági/Kulcsár-Szabó Ágnes neveken) közokirathamisításokat végeznek.

   A családtag Balla Péter pedig mindenkit eltávolít, csak az ELKÖVETŐKET nem…

   • Lolitaballa said

    Kovács Barnabás Bölcskei előretolt appendixe. És ez a fiú a Balla-féle féregnyúlvány felsőbb szakasza.
    Még nem gyulladt be mindkettő, csak Balla kapott idegrohamot, gyenge idegbaja miatt, de mindkettő eltávolítandó.
    Kovács Barnabáson keresztül irányít a Bölcskei-kör és Balla az egyetlen “átvilágított” végrehajtó.

    De minek az érdekében? A pénz étdekében! Az egyetemet Bölcskeiék egy közönséges pénzkifizetőhellyé silányították. Pumpálják maguknak a pénzt: a karok dékánjai nem rendelkezhetnek… Ezért a Szabó-Hansági páros úgy döntött, hogy ha minden pénzt elvesznek a karoktól, akkor ők is kanyarítanak mguknak mást (is): ők a tudományos fokozatokra mennek rá, ha busás fizetéseik mellé már nem tudnak még többet harácsolni. Az eredmény: Hansági habilitálhatott, hogy professzor lehessen (majdnam sikerült is, ha doktorandusza nem csalt volna az ő vezényletével !!!!!), Mészárost csalással majdnem egy 50%-os dolgozattal dokotorrá ‘csinálták’, a Petrőci-féle jelenség is habilitálhatott és még a végén professzor lesz Miskolcon, ahová a másik bukott doktoranduszt – a személyes barátnőjét -Baranyai Katalint is szállították, hogy többszörös bukottként (az ELTÉn is kibukott korábban) ott doktoráljon a Károli dicsőségére.

    A pénz viszont Bölcskeink kell, mert hiányt produkált az egyházban, aminek a lelkészi elnöke. Kovács barnabás ezt segíti, Sepsi pedig dékán lehet, mint kötetszerkesztő és rendezvényszervező “tudósnő”, mert ő is ez az érdekkör.

 15. animus said

  Azért nem távolítja el a bűnösöket Balla, mert egy távirányított bűnelkövető ő maga is.

  • Kankalin said

   Csak lelassult a báb, elfelejtettek elemet cserélni a távirányítóban és nem jól működteti Ballát, mert sokszor leissza magát és részegen elejti a távirányítót a tartó(tiszt) egykori ügynök kéz.

 16. filológus said

  Azért van itt egy remek teológiai trükk: a Szentírásnak mindig igaza van – a fundamentalisták szerint isteni kinyilatkoztatás ugyanis – tehát aki idézi, annak is MINDIG IGAZA VAN.
  Ilyen kis primitívségekkel szórakozik a 2 milliós fizetésű Balla a T… által beszerzett lanthátú széken ülve, a szintén T… által – kormánytartalékból – vásárolt milliós kristálycsillár alatt.
  Csak erkölcstelen és tudatlan hely lehet az, ahol a rektori tisztet két kivétellel: az alapító Benda Kálmán és a hamar eltávolított kitűnő Vargha Andráson kívül csak idióták és/vagy erkölcstelen gazemberek töltötték be.
  Balla, a legújabb, kezd csúcsokat döntögetni aljasságban és ostobaságban!

  • BALLAszt said

   Ballánk mozdulat tanfolyamon van Hegedűséknék már sok-sok éve: mintázza a klánt. Ellesi a mozdulataikat! Pontosabban maximálisan megfelel nekik, bár szívből utálja a Jobbikot, mégis a hatalomért bele kellett mennie ebbe a játékba, egyébként nem lehetett volna rektor.

   A Hegedűs klán ki tudott állítani egy személyt, aki nem hálózati személy, nem érintett III/III-as ügyben. Ennek Bölcskei is megörült, hogy végre akadt egy állítólagosan tiszta személy.

   Benda Kálmán nem gondolták volna az egyetem alapításakor, hogy egyszer Balla döntéshozó lesz és egy Balla foglalja majd el az ő székét, aki a jelentéktelen és jellegtelen meg ismeretlen Sepsit akarja dékáni székbe csüccsentni, aki szintén a Kulcsár-Szabó kör embere (az ELTÉ-n Ernő alatt dolgozi, Hansági férjével együtt). Ez így a BTK-nak is megfelel, mert a KÖR és a HÁLÓZAT ugyanúgy ZÁRT marad hiába érkezik ÚJ személy közéjük.

 17. ancilla said

  Van itt még egy érdekes személy, dr. Takács János ügyvéd. Ez az ember olyan buta, hogy folyamatosan veszíti még a tuti pereket is. Többször feljelentették zsarolásért és becstelen viselkedésért a Budapesti Ügyvédi Kamaránál. Ő a Károli törzsügyvédje, több, mint 10 éve veszíti a munkaügyi pereket. Miatta veszített 12 milliót a Károli, mikor felmondtak végre a bűnöző Tenkének.
  Takács órabérben dolgozik: óradíja 10 évvel ezelőtt 15 ezer Ft+ÁFA volt. Nem is olyan hülye, ha a nyert perek alapján fizetnék, felkopna az álla.
  De nem: luxusirodája van a Nádor utcában egy macskaugrásra a Szabadság téri templomtól és kolumbáriumtól. És láss csodát: tudjátok, hogy hívják a társát ebben a KÜLÖNÖSEN LUXUS módon berendezett irodában???
  De bizony, Balla Lászlónak hívják azt a lomha, modortalan fiatalembert, aki segít dr. takácsnak a pervesztésben.
  Tehát: AKÁR VESZÍT TAKÁCS, AKÁR NEM, BALLA MINDIG NYER!
  Mégpedig az anyaszentegyház pénzéből fizeti Balla rektor dr. Takácsot meg dr. Ballát!!!

  • BALLAszt said

   Dr. Takács egy évtizede nem csak a perekkel van megbízva (amikor az egyetem mondja fel a munkaszeződést olyanoknál, akiktől nem tudnak máshogy megválni a régi motorosok Szabó András vagy valamelyik hasonló pl. Hansági elgondolása alapján), hanem elbocsátásoknál is ő szorítja sarokba az egyetemi dolgozók jelentős részét, hogy “közös megegyzés” lehessen.

   Szóval, Takács nem véletlenül gazdagodik az egyetem ügyein keresztük, vagyis az egyházon, pontosabban az állam pénzén , mert onnan jön az anyagi forrás az egyházunknak.

  • Bloggerjogász said

   Dr. Takács most készül a nagy perére, amit meg akar nyerni, hogy visszamenőleg is bizonyítsa, mekkora jogász ő. Épp egy professzor ellen akar pert nyerni, amihez segítségként megkapja az egész ÁJK-t, meg a Zsinat összes jogászát. Sehol a világon, még Magyarországon sem lehet aktív korú, köztársasági elnök által kinevezett egyetemi tanárnak felmondani. Dr. Takács most fog majd életében először pert nyerni. Ha ez sikerül neki, olyan precedenst teremthet, amire föl professzorokat lehet majd az egyetemekről csak úgy szíre-szóra kihajítani. Ez még Magyarországon eddig egyetlen ügyvédnek sem sikerült. Dr. Takács most megmutathatja, mekkora ÁSZa a szakmának.

   Mi is kíváncsian várjuk a pert. Nyomon követjük elejétől végig, és természetesen tudósítani fogjuk róla az olvasókat.

   • Szárszói said

    Többek között erről is titkos tanácskozásokat tartanak jelenleg a balatonszárszói egyetemi napokon.

   • ancilla said

    NEM HAGYJUK!!!
    hA PER LESZ, OTT LESZÜNK MINDEN TÁRGYALÁSON ÉS MINDEN FÓRUMON HIRDETNI FOGJUK, MIT TESZ A KÁROLI ÉS JOGI KÉPVISELŐJE, dr. takács és a kis balla!!!
    Balla Péternek rektorként a törvényességet kellene őriznie. a MAB felszólította, hogy állítsa helyre a törvényességet a BTK IDI-jén.
    MIT TETT BALLA PÉTER?
    BŰNSEGÉDKÉNT ELŐSEGÍTETTE SZABÓ ANDRÁS, PETRŐCZI ÉVA, HANSÁGI ÁGNES, MÉSZÁROS MÁRTON BŰNCSELEKMÉNYEIT!!!
    dr. takács zsarolással, megfélemlítéssel vehet rá megrettent, jogilag tájékozatlan embereket a “közös megegyezéses” felmondásra.
    A bíróságon nem olyan nagy legény: először zsarol, üvöltözik, hogy “úgy beperelem, hogy rámegy a háza!” ezt üvöltötte pl. a bírósági folyosón egy tisztességben és tudásban megőszült professzornak!
    Aztán bemegy, handabandázik és ELVESZÍTI A PERT.
    MÖGÖTTE A LÚDTALPAS, TUDATLAN BALLA, A REKTOR ALJASSÁGBAN MÉLTÓ ROKONA.

   • Barnaby said

    Blogoljatok csak kedvetekre. Mi itt a Balatonon már kidolgoztuk a nyerő stratégiát. Elvégre én vagyok a stratégai igazgató. Titkosítottuk a programunkat. Az utolsó pillanatban leszedtük, nehogy előre megtudjátok és megfúrjátok a tervünket.

    Ez ám a nyerő stratégia. Megérdemlem a 2 millás fizetésemet.

 18. Dr. Cat said

  Legközelebb a Nádor utcában fogok sétálgatni. Megtekintem a Szabadság téri kolumbáriumot és templomot és dr. takács irodáját.
  Jössz vele, Kandúr barátom?

  • KANdúr said

   Persze, hogy jövök Veled! Szoktam éha egyedül is arra járni.
   Szeretem látni, ahogy a templomon a jobbikos zászló lobog és 25 méternyire van Dr. Takács ügyvédi irodája, ahol egy igazi BALLA is ügyvédeskedik. Réztábla a kapu alatt de arra nincs Balla kiírva, csak a honlapon szerepel.
   Exluzív házban dolgozik ez a mocskos patkány, cicaként sokszor megkívántam, hogy átharapom a torkát, de félek tőle, mert fertőző egy állat.

 19. Dr. Cat said

  Ne kockáztass, barátom, fertőző a patkányhús! Ilyen finnyásan (erkölcsileg is) tiszta lények, mint mi, nem nyúlunk hozzájuk személyesen. Eszközhasználattal kell megoldani a likvidálásukat! Majd megbeszéljük a tetőn!

 20. Tudósító said

  http://www.kre.hu/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=83:balatonszarszoi-egyetemi-napok-programvaltozas&catid=1:friss-hirek

  Balla épp mosakszik.
  Na nem a Balatonban…

  • bloggerkaresz said

   Próbáltam letölteni, de nem megy. Tud valaki segíteni?

   • Barnaby said

    Nem. Ez a stratégia lényege. Nincs információ. Lezártuk a csatornát. Ha-ha-ha. Hát nem vagyok egy zseni? 🙂

  • Prédikátor said

   Erről szólnak a prédikációk is. Röviden összefoglalom egyházi és egyetemi vezetőink eddigi előadásaiból leszűrhető üzenetet: Csaljunk és sikkasszunk tovább, de aki kiszivárogtatja, azt kivégezzük. Enyhe infó szivárogtatása: főbelövés. Közepesé: akasztás. Stratégiai fontosságúé: felnégyelés.

   • Főtitkár said

    Álláshirdetés:

    Szigetelő szakembereket keresünk eresztékek tömítésére, nyílászrók hermetikus szigetelésére.
    Jeleige: “közelítő tél”

   • Karbantartó said

    Eppur si….

    És mégis szivárog…

    Hol a francba szivárog ki az infó? Már mindent tömítettünk! És már mindenkit likvidáltunk!

  • ancilla said

   Én se tudom megnyitni. NEM VÉLETLENÜL. tITKOLÓZNAK ELŐTTÜNK AZ EGYHÁZ NAGYJAI (???).

  • Doktorandusz said

   A szárszói programot én sem tudom letölteni.
   Nem kamu ez?
   Megint egy nagy átverés a “becsületes” rektor urunktól?

   • ancilla said

    Igen, barátom, megint egy mocskos trükk a Szentírást spamezésre, floodozásra meg hasonlóra használó nagytiszteletű (???) lelkész-rektor úrtól.
    Ha Te a Károlin vagy doktorandusz, akkor helyesen teszed, ha körbenézel az ország doktori iskolái körnéykén. Hol vannak hasonló programok, amelyek illenek a Te érdeklődésedhez, kik azok az emberek, akik témavezetőid lehetnének.
    Vigyázz, nehogy időt, pénzt, energiát ölj egy erkölcsileg lepusztult, tudományosan vállalhatatlan DI hallgatójaként!

 21. Hidegzuhany said

  A Balaton vize tényleg hideg.
  Csakis ezért változott a program: a tervezett közös fürdőzés helyett közös mosakodás van 🙂

  • Bogárdi Horváth said

   Kár volt letiltani a druszámat: most úgysem érne rá blogolni. Ott mosakszik a többiekkel, és prédikál nekik, álszenten és ájtatosan, ahogy szokott.

   • anonymanalyst said

    Ismétlem, nincs letiltva. Ha van mondanivalója, azt továbbra is közölheti.

   • Dr. Kankalin said

    Nincs letiltva, nem azért nem ír, hanem mert mb. rektori szerepében Szárszón velünk van és előttünk ájtatoskodik meg kegyeskedik és mosolyog, adja a magabiztosat, mintha minden rendben lenne és ö is stabil volna.
    Undorít látni őt, de vagyunk ídy páran. Sokan! Egyre többen…

    Amíg Szárszón vagyunk, addig Horváth János hallgat, mert Balla Péter nem ér rá blogolni.

   • anonymanalyst said

    Való igaz, hogy Horváth János nincs letiltva, csak utolsó figyelmeztetésben részesült. Ma meg sem próbált blogolni. Egyetlen hozzászólása sem vár moderálásra. Úgy látszik, ma nagyon elfoglalt. Tényleg érdekes egybeesés a szárszói programmal.

 22. Szárszói said

  Szárszón sem Balla a fizetése a téma, hanem Tepsi dékánsága. Furulyázó dadus úgy tűnik feladta. Jön a French Hostess, avagy a 4 lábon forgolódó sellő. 0 tudomány, 0 kreativitás, rendezvényszervezői tapasztalat és franciázni tudás. Kifejezetten dékáni erények.

  • Kakadu said

   A dékáni erények közül ne felejtsd ki azt, hogy “remekül” szerkeszt kiadványokat, amelyeket önálló műként tüntet fel a CV-jében.
   Ez az egyetlen jelöltje Bölcskeinek Kovács Barnabáson keresztül?

 23. Korifeus said

  1 hét múlva strómanválasztás a BTK-n.

  Szeptember 25-én a kiadói szerkesztő és rendezvényszervező french hostess osztja ki a Kálvin téri templomban a diplomákat. Erre a kézfogásra kár volt ennyit várni.

 24. Szemétdomb said

  Az egyetemnek csúfolt szemétdombot Bölcskei püspök Tiszántúlról távvezérli. Az egyik drót Kovács Barnabás, a másik Sepsi Enikő. Barnaby a Jogi Kart irányítja, mindenféle fokozat nélkül, közönséges jogi egyetemi doktorátusa van, még egy péhádéja sincs. Sepsi a bölcsészkart kontrollálja rendezvényszervezőként és fordítóként, 0 egyetemi tapasztalattal. PhD-ja csak állítólag van, azt senki se látta, még franciául sem hozzáférhető, nemhogy magyarul. Sepsi 2002 óta minden évben azt állítja, hogy még abban az évben megjelenik.

  Mi következik ebből?

  Szerintem az, hogy 8 éve hazudik 🙂

 25. ancilla said

  Akkor méltó lesz a KRE BTK híréhez, amelyet a csaló, hamisantanúzó, rabló szabó andrás, felesége, az eszelős fűzfPOETESSZA meg a tatabánya-alsói proli hansági képviselnek.
  A LEJTŐN NINCS MEGÁLLÁS!
  KAPASZKODJATOK, IRÁNY A POKOL, BELZEBÚB MÁR BEFŰTÖTT, VÁR BENNETEKET!

 26. french kiss said

  Igen, jól tudjátok, MOST JÖVÖK ÉN!
  A jó hír: eltakarítom az útból a total bunkó szabót meg a nevetséges feleségét.
  Jövök én meg az Ági (Hansági)!!!
  Mi vagyunk itt az E. helytartói a Reviczky utcában!

  • french kiss said

   Most jövök én a szakirányú végzettségemmel: négy hetes levelező kántori tanfolyam a bátor(i) Bölcskei püspök városában és olyan ÚJÍTÁSOKAT FOGOK BEVEZETNI A PERDITA UTCÁBAN, HOGY CSAK ÁMULTOK.
   Aki akar engem látni dicsőségem teljében, fáradjon szept. 25-én a Kálvin téri templomba.
   Csak öltözködési gondjaim vannak. A dékáni talár túl sokat takar világhíres bájaimból. Pedig, ahogy az E. szokta mondani, minden négyzetcentimétere…

   • Úriszabó said

    Ha Szabó talárját kapod meg, az nemcsak a bájaidat, hanem a hájaidat is eltakarja és mind a négy lábadat. Igaz, az utóbbi időben sokat fogytál. De ettől még nem lettél filigránabb jelenség.

 27. Kisjogász said

  Predi nagyon hallgat. Csak nem Szárszón van, ő, akinek állítólag semmi köze nincs a Károlihoz, de annyit tuda Károli belső ügyeiről, mint Domokos és Homicskó együttvéve?

  Ti is észrevettétek, vagy csak nekem hiányzik?

 28. Szárszói said

  Lám, mire jó ez a szárszói egyetemi találkozó. Megtudjuk, ki blogol: Balla mint Horváth János, Domokos vagy Homicskó mint Predator…

  És Johannes is ott lehet, mert pont ma AnonymAanalyst vette át a blogot 🙂

  • anonymanalyst said

   Nem, Johannes nem ül be közéjük. Sokkal fontosabb ügyet intéz, minthogy hallgassa unalmas, kenetteljes és meddő locsogásukat.

   • Predator said

    Máris előzetes letartóztatásba került? 😀

   • anonymanalyst said

    Vadásznak rá ezerrel, ebben igazad van, csakhogy ő sokkal okosabb annál, minthogy lépre menjen. Az üldözőinek nagyobb esélyük van a letartóztatásra, mint neki. Apropó: mobil-internetet használsz? Szép, hogy mndenütt gondolsz ránk.

   • Makkabi said

    Bennem segítségre lelt.
    Anonymanalyst, ahogyan az ápoltak átvették az irányítást az elmegyógyintézet fölött, úgy hamarosan a prédából lesz a predátor. Ezt a magam részéről megigérhetem.

 29. Szárszói said

  Itt Szárszón elég nagy a pánik, bár próbálják leplezni. “Hitelrontásról” beszélnek, rosszindulatú gáncsoskodásról, külső és belső ellenségről. És pesze próbálnak mindenkit megnyugatni, hogy egy hét múlva helyreáll a rend a bölcsészkaron, mert jön TEPSI.

 30. Vidéki said

  Nincs egy nyomorult net-café Balatonszárszón? A Soli Deo Gloria konferenciaközpontról nem is szólva. Hogy bírja ki a szegény blogfüggő Horváth János és Predi net nélkül?

 31. animus said

  Jellemző, hogy a megtisztulás mint lehetőség eszükbe sem jut.

 32. Pató Pál said

  Ha többen is vannak Szárszón, mint dr. Kankalin és Szárszói, akik írnak ide, írhatnának részletesebb élménybeszámolót. Milyen az általános hangulat?

 33. Predator said

  Anonymanalist, szar dolog, hogy megint lebuktatok mi? 😀

  Apropó azt a kommentemet miért nem engedtétek ki, amiben felhívtam a figyelmet arra, hogy kitiltottatok a blogról szárszói konferencia idejére?

  Ennyire rogyadozik már a hazugságvár? Már csak ilyen aljas kis trükkökkel próbálkoztok?

  Most akkor döntsd már el végre, hogy mobil netet használok és akkor miért nem írtam tegnap, vagy pedig vezetékest, de akkor hogy írhattam ma reggel.

  Makkabi, neked csak annyit üzenek, hogy nyugodtan próbálkozz, sőt tegyél feljelentést is. Ott leszek a hamis vád miatt ellened indult büntetőeljárás tárgyalásán, meg akkor is amikor bevonulsz a BV-be 😀 😀

  • anonymanalyst said

   Predi, te tipikusan floodolsz. Ha egymás után küld egy felhasználó ugyanazon a néven és IP-számon üzeneteket, akkor a rendszer floodnak minősíti, és egypárat a spamek közé sorol. Sokszor flame-elsz is, amikor mi pl mi a BTK-ról írunk, te a ti ex-dékánotokkal válaszolsz. Ez tipikus offtopic válasz. Tartsd be a netikettet, és akkor beenged a rendszer. A “hazugságvár” és az “aljas kis trükkök” pedig a rágalom kategóriájába tartoznak. Ezt egy jogász ne tudná?

   • Predator said

    Anonymanalist!

    Na akkor vegyük sorra, amit írtál. Először is, ha nem akadt volna fenn az első hozzászólásom, akkor nem írtam volna rá a következőt, amiben nehezményeztem, hogy nem engedtél be. Ennyit a floodról.

    A flame vonatkozásában nem tudom megfigyelted-e, hogy én csak akkor írok, ha valaki még a bölcsészkarral foglalkozó posztokat is arra használja, hogy mocskolja a jogi kart. Talán ha őket kitiltanád a blogról, akkor nekem sem kellene a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat írni.

    A “hazugságvár” pedig nagyon is igaz, legalábbis a jogi kar vonatkozásában. A rágalmazás nem itt kezdődik, hanem ott, amit ti műveltetek az ÁJK mostani vezetésével az elmúlt hat hónapban. Te magad is láthatod, hogy DA-nak nincs takargatni valója, rajta biztosan nem fog múlni a fizetések nyilvánosságra hozatala.

    Makkabi!

    Nem gondolnám, hogy túl sematikusan gondolkodok.

    Ha egyszer kiborul a bili, én vállalok mindenféle büntető és polgári pert is, mert sem nekem, sem az ÁJK mostani vezetésének nincs takargatni valója. Pontosan tudom, hogy az ÁJK vonatkozásában semmi nincs a kezetekben, nem is lehet, mert az egyetlen bűnük az volt hogy vállalták, hogy néhány hónap alatt rendbe teszik azt a szemétdombot, amit az előző vezetés maga után hagyott. Ez részben sikerült is, mert az alapképzés megkapta az akkreditációt, így Kisjogásznak sem kell Jobbágyi profnál szívnia a Pázmányon. A DI-t a rendelkezésre álló idő alatt képtelenség volt rendbe tenni, ezért azt újból fel kell építeni.

    Még egyszer mondom, ha perre kerül a sor, akkor az ÁJK vonatkozásában a blog szerzőin kívül maximum a ti szeretett ex-dékánotok fog szarba kerülni. Aki elolvassa, a GAZ LELKEK JOGI VINNYOGÁSÁT az egyből rájön, hogy nem véletlenül írta alá a dékán úr olyan könnyen a közös megegyezést. Örült, hogy komolyabb felelősségre vonás nélkül megúszta a dolgot. (legalábbis eddig) Ha azonban per lesz ezek a dolgok újra elő fognak kerülni.

    Jómagam sem félek semmilyen eljárástól, a lelkiismeretem tiszta, ráadásul az elmúlt néhány évben kis túlzással több időt töltöttem a tárgyalóban, mint otthon, így nem fogok zavarba jönni egy rágalmazási ügytől.

    A BTK vonatkozásában pedig azt nem értem, hogy ha tényleg a kezetekben van egy rakás bizonyíték, akkor miért nem léptek valamit? Attól nem lesz jobb a bölcsészkarnak, hogy egy nap ötvenszer leírjátok, hogy XY most éppen mit csinált.

    A HVG-s cikket nem olvastam, de a jogi kart maximum annyiban érintheti, hogy a DI-nek nem volt meg a megfelelő számú törzstagja, azt pedig mindenki tudja, hogy ezért kit terhel a felelősség, elég csak megnézni az első fokú MAB határozat dátumát. Azon el lehet vitatkozni, hogy Ballának vagy a dékán úrnak volt benne nagyobb szerepe, az viszont biztos, hogy nem DA volt, aki leamortizálta az ÁJK doktoriját, mert sem a DI-t sem az ÁJK-t nem ő vezette a határozat keltének időpontjában.

  • Makkabi said

   Predator, ellenem elég bajosan indulhat büntetőeljárás. Az, hogy a joggal tisztában vagy, önmagában hasznos dolog, de van egy hátránya: túl sematikusan gondolkodsz. Vannak más eszközök is, mint a feljelentés.

 34. Szárszói said

  Ebéd után mindenki szétszéledt. A hangulat erőltetett volt. Reggelenként ájtatos, képmutató ima a gyengélkedő egyetemért, csöndes átkok a blogolókra. A vezetés részéről ígéretek az akkreditációra. Az ÁJK DI-jának kudarcát bagatellizálták, az IDI-t a blogolókra fogták. Sepsi és Barnaby teljhatalmat kapnak. Ez a két nímand kormányozza továbbra is az egyetemet a szakadékba. Sepsiből, aki max egy emelt szintű titkárnő, gyorsan dékánt csinálnak. Sepsi ígérget fűt-fát. A helyzet szaros. Sepsivel még szarosabb lesz. Verbálisan az ellenkezőjét kommunikálják, de mindenki érzi a katasztrófa előszelét.

  Egy semmitmondó, formális, képmutató, alapvetően fölösleges találkozó, a közösségformálás látszata, miközben nics mit formálni, mert havonta 10-15 dolgozót rúgnak ki. Hol itt a formálandó közösség?

 35. Tudósító said

  Nem voltak túl sokan. Többnyire a seggnyaló, jelentéktelen senkik. És kb annyi értelme volt, mint májusban a Doktori Kollégium összehívásának, ahol Bölcskei megígérte, hogy két héten belül akkreditálják az Irodalomtudományi Doktori Iskolát. Hát most is ilyen üres ígérgetéseket hallottunk…

 36. Kolléga said

  Szar volt, nem tudtunk meg semmit, viszont sok ájtatos szöveget kellett meghallgatnunk, és még a Balatonban sem lehetett fürödni. Időpocsékolás volt ez a három nap.

 37. Makkabi said

  Nincs, Ancilla. De hamarosan vége lesz. Így, vagy úgy, Bátorinak vége. Annyi már a sarat söpört már a szőnyege alá, hogy nem lehet ráállni a szélére. Ha nem kerül sittre, de megbukik, mint püspök, még az is lehet, hogy nagy karriert futhat be, mint filmszínész. Kiválóan el tudnám képzelni pl. VI. Sándor pápa szerepére, nem is kellene a saját személyiségétől nagyon eltérő karaktert megformálnia:

  http://szegedma.hu/hir/szeged/2009/11/bolcskei-gusztav-a-keresztenyseg-hitelessegehez-hozzatartozik-az-okumene.html

  Még az is lehet, hogy ő maga Gustavo Borgia, a hírhedt pápa egy balkézről való leszármazottja, megtiszteltetés lenne neki a nemes őst eljátszania.

  Persze ez csak vicc. Szellemi értelemben viszont nagyon is folytatja a nemes pápa-példakép hagyományait.

 38. […] Posted in HungarianCalvinistUniversity | Tagged: Péter Balla’s salary | Szerkeszt | 116 Comments » […]

 39. KDB said

  Balla Péter jó sokáig halogatta a választ. Addig, míg kiderült, az ő fizetése teljesen érdektelen. A százmilliókat Bölcskei a Kovácsoknak játssza át, akik azt viszik Koreába a KDB bankba. El lehet képzelni, mennyire le van kötelezve Bölcskei a Kovácsoknak, és mennyivel tartozhat a KDB banknak, ha odavetette ennek a kapzsi pereputtynak a református egyetemet koncul.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: