Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Wartime (A háború ideje)

Posted by jhnnsclvn - szeptember 9, 2010

Nyílt válasz Crocusnak, aki attól tart, hogy a Károli egyetem szakmai és erkölcsi lezüllésének egyoldalú bírálata – a pozitívumok említése nélkül – a konkurencia malmára hajtja a vizet, és a Károli sikeres szakjai is elvesztik hallgatóikat. Hiszen blogunk azt a benyomást kelti a kommentelő szerint, hogy a református egyetem oktatói közül senki sem normális. Az én kérdésem Crocushoz, amit nyílt levelembe nem írtam bele: vajon a “normális” oktatók örülnének-e, ha ezen a blogon együtt szerepelnének a “nem normálisokkal”? (Crocus hozzászólását ld. az előző poszt, “Status report 2” alatt.)

Crocus!

Nem igaz, hogy a becsülettel végzett munkát nyeglén vesszük. Nem vettük eddig sehogy. Nem foglalkoztunk vele, mert csak a problémákra koncentráltunk. Ha azt veted a szemünkre, hogy a pozitív jelenségekről nem írunk, egyoldalúak vagyunk, akkor igazad van. De azt kell mondanom, sajnos, hogy még nem tartunk ott. Ahhoz, hogy ennek a blognak a tartalma megváltozzék, arra van szükség, hogy a felelősöket felelősségre vonják, és eltüntessék erről az egyetemről.

Nem pürrhoszi győzelem a célunk, és nincs szó eszement őrjöngésről. Hogy a kommunikációnak ez a fajtája létrejött, arról sem mi tehetünk. Nem mi akartunk blogolni, eszünkbe sem jutott ez a lehetőség. Csak miután órákon, értekezleteken, egyetemi honlapon és mindenféle informális csatornákon hazugság- és rágalomáradatot terjesztettek azok, akik ezért a mostani állapotért felelősek, nekünk is meg kellett keresni a kommunikációs csatornát. Még a blogolást sem mi kezdtük, egyszer ennek a történetét is megírjuk. Belekényszerültünk. Mindent megpróbáltunk, hogy szóba álljon velünk az egyházi és egyetemi vezetés. A blogháború előtt és alatt is. Minden hiába volt. Ők azt gondolták: miénk a hatalom – miénk a szó. Mentek tovább eltökélten a hazugságok, rágalmazások, hamisítások és csalások útján, mígnem a fejükre omlott az egész. Közben ártatlan áldozatokból csináltak bűnbakokat, hogy saját bűneiket leplezzék. És nagyon sok ártatlan áldozat gyűlt már össze, nagyon sok felgyülemlett indulattal.

 Az ostoba és rágalmazó híresztelésekkel ellentétben ezt a blogot nagyon sokan írják. Csak mi, szerkesztők tudjuk, hogy hány IP-számon jönnek a kommentek. Ez a szám ma már négyjegyű.

Mi is tudjuk, hogy az indulat néha elragadja a blogolókat, ezért létrehoztunk két másik blogot is, ahol nincsenek kommentek, az egyiken megvan az összes poszt, a másikon egy válogatás a dokumentumokból, az egyetemi vezetés által elkövetett bűnök dokumentációjából. A három blog közül mégis messze ez a legnépszerűbb. Vajon miért? Azért, mert az ellenünk elkövetett bűnök sokakban visszhangra találnak. Másokkal is megcsinálták ugyanezt, másoknak is vannak sérelmeik, amiket beleírnak ebbe a blogba.

Ha pszichológus vagy – lehetsz az is, hiszen a japán mellett a pszichológiát említed pozitív példaként – akkor tudnod kell, hogy az indulatokat valahol le kell vezetni. És még mindig jobb verbálisan, mint – ahogy az egyik kommentelő fogalmazott – “Molotov-koktélt” dobni az épületre. A kommentek túlnyomó részét nem mi írjuk, mindet nem is olvassuk, de beengedjük a blogra, mert a kommentelőknek sincs más kommunikációs csatornájuk, és ez a jelenlegi vezetés bűne. Csak ők beszélhetnek, mint a diktatúrákban.

A blog olvasottsága nagyon nagy. Láthatod a számokat magad is, már régóta nyilvánossá tettük.

Ebből az is következik, hogy egy megtisztult egyetemnek nagy szolgálatot tehetünk akkor, ha a blog tartalmát megváltoztatjuk.

Ez szándékunkban áll.

Ehhez azonban meg kell változnia, meg kell tisztulnia az egyetemi vezetésnek. Ehhez pedig az kell, hogy a valódi felelősöket – Szabó Andrást és Kulcsár-Szabó Ágnest – felelősségre vonja és kivesse magából egy ép erkölcsi érzékű közösség.

Ez most még a háború ideje.

Majd ha eltűnik innen ez a két rágalmazó és intrikus minőséggyilkos, aki azt a benyomást kelti, hogy a református egyetemen senki sem normális, vagyis akik lejáratták ezt az egyetemet, lejáratták annak szakmailag legjobb, emberileg legtisztességesebb oktatóit, kiszorították, elüldözték őket innen, akik reménytelenné tették a legtehetségesebb doktoranduszok helyzetét, akkor eljön az építés ideje is. És akkor a blog olvasóinak az eredményekről is be tudunk számolni. Akkor mindnyájunk szolgálatába állítjuk ezt a fórumot.

De – magad is láthatod – még nem tartunk ott.

Johannes

79 hozzászólás to “Wartime (A háború ideje)”

 1. vidéki oktató said

  Egyetértek Johannessel. Egyáltalán nem a vidéki egyetemek dicsérgetése volt a célom. Tisztában vagyok, hogy az egyes egyetemek egyes szakai, tanszékei között óriási minőségi különbség van: éppen az ott dolgozó oktatók és hallgatók együttműködésének következtében.
  Azt viszont a leghatározottabban visszautasítom, patinás református család sarjaként, hogy ez az intézmény REFORMÁTUSNAK NEVEZZE MAGÁT.
  Az úgynevezett REFORMÁTUS EGYETEM — négy évig! – VOLT REKTORA JELENLEG A BÍRÓSÁG ELŐTT ÁLL FOLYTATÓLAGOSAN ELJÖVETETT HŰTLEN KEZELÉSÉRT ÉS 54 ÍZBEN ELKÖVETETT OKIRATHAMISÍTÁSÉRT.
  Ezt felejtsük el, mert (állítólag, én mást hallottam) jól tanítják a japánt és az angolt?
  MÁS SZINTEKRŐL VAN SZÓ.
  Az egyetem vezetésének el kell tűnnie.
  A tisztességes oktatók ügye más kérdés.

  • Bloggerjogász said

   Szerintem még Phoenixben van.De az ítélethirdetésre alighanem bilincsben hozzák haza.

   Tkp igazságtalan, hogy P. Sanyika még mindig szabadlábon van. És még le sem váltották.

  • Protestáns said

   Amit Crocus nem ért:
   Akik ezt a blogot elkezdtük, mind nagyon komolyan vesszük a protestáns egyetem ügyét. Mindannyian régi református-protestáns családokból származunk, és a saját egyetemünkért harcolunk. Ez a mi egyetemünk lenne, ha nem szorítottak volna innen ki szakmailag nulla, erkölcstelen szélhámosok. Vissza akarjuk állítani az intézmény protestáns jellegét és magas szakmai színvonalra akarjuk emelni. Aki ennek a két kritériumnak nem felel meg, az tűnjön el innen. Olvassatok bele bárhol Szabó ún. nagydoktorijába. Mit keres egy ilyen a mi egyetemünkön? Hát még a felesége? “Alkotói szabadságon”! És erre van pénz!

   • Heidelbergi Káté said

    Egyetzértek! Tűnjenek el a csalókl, rablók: Szabó András, Petrőczi Éva, Hansági Ágnes és a sleppjük!!!
    Ami megmaradt, azzal (esetleg) lehet tárgyalni.

  • emerenc said

   Vidéki Oktató,

   Nincs arról szó, hogy a törvénytelenségeket bárki elfelejtse. Sőt!
   DE: Ahogy már írtam,és ebben teljesen egyetértek Crocus-szal, ahogy nem szabad a feketét fehérnek mondani, úgy ne mondjuk a fehéret sem feketének – ez ugyanolyan bűn!! Igenis vannak a Károlin jó szakok, és jó oktatók! De ezek legtöbbször nem ülnek ott a Kari Tanácsokon, és nincs semmi beleszólásuk az ügyek alakulásába, legfeljebb imádkozhatnak – és végezhetik a mindennapi oktatói munkájukat a tőlük telhető legjobban…

   • Rector said

    Teljesen igazad van. De ha nem távolítjuk el előtte a hatalom bvitorlóit, az önkényeskedő diktátorokat, akkor nem is lesz beleszólásuk. Márpedig épp az ilyen oktatókkal kellene feltölteni a KT-t, hogy ne legyen becstelen, megvásárolt szavazás, hogy mindenki el merje mondani a véleményét. Mert mi volt eddig? Ha valaki felszólalt a KT-on, a következő ülésen már nem volt ott. Szabó és Hansági lecserélte egy Bólogató Jánosra. Az építést meg kell hogy előzze a nagytakarítás. Ezt próbálta Johannes elmagyarázni Crocusnak.

  • boroszlán said

   Nagy a zsivaj-lárma a Szabadság téri kolumbáriumban. Holt lelkek vérfagyasztó sikolyai verik fel a környéket, még a dr. Takács és Balla László Nádor utcai ügyvédi irodája is hangos a lánccsörgéstől és fogak csikorgatásától.
   Mitől ez a nagy felzúdulás a holtak csendes birodalmában???

 2. ohranka said

  Mi itt a szovjet-orosz szekcióban (Kremlinológiai és Gulágkutató Intézet) egészen más dimenziókban gondolkozunk.
  Nem igaz, Kun Miki, Gereben Ági, Kovács Árpi???
  Mit gondoltok, volt 1945-ben Moszkvában református lelkész, aki megkeresztelte Kun Mikit?

 3. animus said

  Mi értjük Crocus indulatát. Ide jön a pesti palotanegyedbe és a várt békés, boldog munkahely helyett problémák fogadják.
  Sorry, honey, nem ide kellett volna jönnöd!!!

 4. french kiss said

  Akármit csináltok, ÉN VAGYOK A GYŐZTES! ÉS AZ LESZ, AMIT ÉN AKAROK! (Meg esetleg az Ági, de ezen még gondolkodom.)
  Buta kanok, nem a disszertációmat akarjátok ti látni, hanem a …
  De auzt csak az E….

 5. ancilla said

  Lesz itt még sírás és fogaknak csikorgatása!
  A hallgatóknak csak annyit: akartok 00 értékű oklevelet???
  Akkor jó helyen vagytok a magyar szakon például, ahol Szabó a dékán és fő tótumfaktum: nézzétek meg nagydoktori disszertációját a Ravasz László… blogon.
  Különben feljelentést tettünk Pálinkás úrnál.
  Szóval: hátrább az agarakkal, olyasvalaki(ke)t védtek, aki védhetetlen.

  • Palatinus said

   A feleség, Évica épp most írja otthon a nagydoktoriját. Már megint alkotói szabadságon van. Persze teljes fizetésért. Még a férje leváltását is elszalasztotta. Szegény Szabó, egyedül izzadt ott a nagygyűlésen, égve a rivaldafényben, mint bukott dékán.

   • Homo-homo said

    Dehogy volt egyedül. Ott állt az oldalán hű (bűn)társként az incifinci rektorpótlék: “Együtt a bajban (is).”

 6. dark side said

  Nem csodálkozom. Petrőczi súlyosan pszichotikus. Fel se fogja, ami történt. Ezt egyébként az Áfomyahegyi.. őrjöngése is bizonyítja.
  Egyébként ha nem akkreditálják a kart, nagy átrendeződés várható. Minden zöldség és virág rohan az új főnök ünneplésére. Abban a hitben, hogy ő megtartja őket és az egyetemet.
  Hát ebben, kedves kerti két- és egyszikű barátaim, én nem lennék annyira biztos.

  • Teatron said

   Mondtam, hogy nem egy menedzsert kell dékánnak megválasztani, hanem egy tudóst. Miért Sepsi, amikor itt van a sokkal okosabb, sokkal tekintélyesebb Jákfalvi? Miért egy “frissensült” docenst, amikor vannak igazi professzorok is?

   • Tarnapol said

    Abban iazad van, hogy Sepsi legfeljebb egy nívós titkárnő, egy hostess. De nem tudom, mire mennénk Jákfalvival. Mindenki tudja, hogy Kiss Gabriella dolgozik helyette. Ő ugyanolyan munkabíró, mint Sepsi. Csak van köze a tudományhoz is. Nem tudom, hogy a Zsinat őt miért nem kérte fel pályázatra. Miért csak egyetlenegy pályázót akart? Hol itt a tisztességes verseny? Eleve eldöntötték. Csak nem faji diszkriminációról van szó?

   • Bloggerjogász said

    Szerintem jelentsétek fel a munkáltatót (rektort, fenntartót) az Egyenlő Bánásmód ombudsmannál, hogy zsidó származású oktatókat kizár a pályázatból. A Károli már a homokosok esetében is megsértette ezt a törvényt. Ideje, hogy megmagyarázzák nekik, mit jelent a diszkrimináció tilalma.

   • Makkabi said

    Bloggerjogász, abban az esetben nem sértett semmiféle törvényt, ugyanis az érintett meleg honfitársunk teológia szakon tanult, ha jól emlékszem. Ez csak szélsőségesen liberális jogászok szerint diszkriminatív. Ha jogász vagy, akkor ismered az egyházakra vonatkozó állami jogot. Az egyháznak teológus- és lelkészképzésében, belső jogszabályaiban joga van az állami jog szempontjából diszkriminatívnek tűnő feltételrendszert megalkotnia. Egy református lelkésznek pl. csak református vagy evangélikus házastársa lehet, és egy református lelkészt sem hallottam még arról lamentálni, hogy neki, mint magyar állampolgárnak joga van mohamedán vallású nőt feleségül vennie.
    A zsidó hallgatók és oktatók esetében – legyen az zsidó vallású, nem teológiai karon tanuló/tanító, vagy akár zsidó származású, teológiai karon tanuló/tanító – viszont igazad van.

  • Refi said

   Sajnos Balla összetéveszti a HTK-t a BTK-val és az ÁJK-val. Arról ír, hogy a hitbéli heterogenitás akadályozza a világi karok fejlődését. Neki még egy evangélikus doktori iskolai vezető is sok volt. A papgyerek Szabó sokkal jobb volt neki. Balla úr! Nem a hitbéli heterogenitás akadályozza a világi karok fejlődését, kérem, hanem a farizeizmus, az erkölcstelenség, és a sok törvénytelenség. Ezeket kellene már megszüntetni, és nem hajtóvadászatot indítani tisztességes és szakmailag kompetens evangélikus, katolikus vagy más vallású oktatók, egyetemi tanárok ellen, arról nem is beszélve, hogy sok reformátust is kiszorítottak innen.

   • Judge said

    Balla ezt sajnos nem érti. Vagy annyira korlátolt, hogy fel sem fogja, mit művel, vagy annyira aljas, hogy nem érdekli. Csakhogy ez a hajtóvadászat már nagy nyilvánosság előtt zajlik. Balla, minden törvénytelenség védelmezője és minden bűncselekmény fedezője az internet nyilvánossága előtt üldözi az egyetemen elkövetett bűnök feltáróját.
    És ez egy lelkész!

 7. dark side said

  Marhaság! Mi köze ennek a protestáns szellemiséghez és kultúrához?

  • Makkabi said

   Semmi. És sohasem a lényegről esik szó. Luther sem kizárólag a Wittembergi Egyetem állapotáról lamentált. Eltűnhetnek a Károliról a szemetek, de attól az egyház nem fog megtisztulni.

 8. oroszlánszáj said

  Drága egy- és kétszikű barátaim!
  “Virágoskert az én szívem…” ahogy a nóta mondja. Azok, akik jól beszólnak egymásnak, nagyon meglepődnének, ha holnap bemutatnák őket egymásnak. Vannak, akik ismerik egymást, csak éppen azt nem tudják, milyen nicknéven ír a másik.
  Én a magam részéről javaslom minden jóakaratú, tisztaszívű zöldség és virág egységfrontba tömörülését.
  Éljen a flóra és a fauna! A faunaszekció elnökének Farkastorok testvért javaslom.

 9. Dr. Cat said

  Én a faunaszekció vezetésére Kandúr barátomat tartom a legalkalmasabbnak. Ő és vörös haverja egy igazi legyőzhetetlen páros. A Mátyás utcában felhúzták a redőnyöket, KÖLTŐFEJEDELEMASSZONY írja verseit az Örökkévalóságnak – ki más olvasná el ezt a szemetet – főprofesszor Szabó pedig egy tanulmányon gondolkodik: azt akarja az érdeklődő utókor tudomására hozni, mit evett Szenczi Molnár Albert oppenheimi rektorként 1617 május 30-án és ez hogyan hatott ki zsoltárfordításainak stílusára.
  Én fürge testű és szellemű, magas esztétikai érzékenységű lényként csak annyit mondhatok, hogy “mint szarvas a hűs patakra”, úgy vágyakozom Szabó és Petrőczi szövegeire.
  Karomélesítőnek gondoltam őket felhasználni.

 10. mesialiscaries said

  Az ostoba és rágalmazó híresztelésekkel ellentétben ezt a blogot nagyon sokan írják. Csak mi, szerkesztők tudjuk, hogy hány IP-számon jönnek a kommentek. Ez a szám ma már négyjegyű.

  Ugyan már, ez csúsztatás. Nem az számít, hogy hányan írtak bele valaha, hanem a súlyozott átlag, vagyis hogy 100 hozzászólásra átlag hány IP-cím jut. Ez azért elég kis szám lehet, külön felhívva a kevésbé szemfüles olvasók figyelmét arra a látványos jelenségre, hogy pl. az Animus, Ancilla, Dark Side, French Kiss, Incitatus, Ohranka, Réti Pipitér, Szvetlana, Tóratartó, Vidéki Oktató és még egyéb hozzászólóknak mind a vitastílusa (személyeskedő), mind a gépelési stílusa (sokat emelnek ki nagybetűzve), mind a szókincse (nemrég pl. “szporiázis” a helyes pszoriázis helyett), mind a témája (ugyanannak a 4-5 személynek az állandó gyalázása) és színvonala (folyamatos önismétlés) annyira hasonló, hogy szinte már az lenne meglepő, ha ezek nem egy ember tollából származnának. De az biztos, hogy nem ezeréből.

  A három blog közül mégis messze ez a legnépszerűbb. Vajon miért? Azért, mert az ellenünk elkövetett bűnök sokakban visszhangra találnak.

  Szerintem meg azért, amiért a pornó: itt végre szabadon (a székükben) …….. trágáráság miatt kimoderálva – a szerk.
  Az oldal olvasásának addikcióját persze növeli a valódi tényekre hivatkozás a posztokban. Ez a mechanizmus élteti a ——trágáráság miatt kimoderálva – a szerk.

  • jhnnsclvn said

   Nem csináltam ilyen számítást, de a fenti nickeknek utánanéztem és az IP-számok között alig van átfedés. Persze elméletileg elképzelhető, hogy ugyanaz a blogoló egész nap mást se csinál, mint az egyik netcaféból rohan a másikba. Talán már nyugdíjban van az illető és ez a szenvedélye, vagy egy hanyag diák, aki tanulás helyett blogol. Ehhez a loholáshoz képest néha egész hosszúkat ír, és fénysebességgel küzdi le a netcafék közötti távolságot.

  • Judge said

   Mesialis… Te csúsztatsz, de nagyon. Ez a blog se nem trágár, se nem pornó. Olyan, mint egy blog. A blog nem szépirodalmi mű. Ezt a blogot azért olvassák, mert nagyon sok áldozata van ennek a bandának. És nagyon sokan várták, hogy egyszer leleplezzék őket. Azért kattintanak ránk, mert tanúi akarnak lenni a lelepleződésüknek. Az igazságérzék, a kiegyenlítődés utáni vágy antropológiai sajátosság. Ez a blog egy természetes emberi szükségletet elégít ki.

   • mesialiscaries said

    Judge! Az olvasottságról van szó. Olvashatnák ennyien a RLBK-t vagy a Senkiföldjét is, ha csak a tényeket akarnák. Mégis ezt olvassák, s ez nyilvánvalóan a kommentek miatt van. A kommentek pedig olcsó opportunizmusukkal teszik az oldalt olvasmányossá azoknak, akik fogékonyak erre az útszéli stílusra (erről pedig nem nyitok vitát; ha nem értesz egyet, kérdezz meg egy – talán ne károlis – magyarost, hogy világosítson fel stilisztikából). A trágárságot a moderátor fogta rám, pedig csak FarkasTorok Lőwy Árpád-idézetén akadtam fenn (jegyezzük meg, őt is kimoderálta, köszönjük); ami a pornóval húzott párhuzamomat illeti, hagyjuk, mert még ismét kiszedik, bár előzőleg direkt nem trágárul fogalmaztam.
    Ami meg az igazságérzéket illeti: lehet, hogy a blog nem trágár (bár ez elég korlátolt stílusérzékre vall), lehet hogy nem is pornó (a tertium comparationis megtalálását mégis az Olvasóra bízom), de nem is nagyon református, ahogy korábban már valakik itt megjegyezték. Talán emiatt bukkan itt fel néha egy-két bátortalan komment (néha meg, mint Horváth János, egészen vakmerő), akik számon kérik ezt a furcsa ellentmondást. Azért, mert ez egy blog, ugyanolyan alpári legyen, mint „minden blog”?
    Kedves Judge, ha a „kiegyenlítődés utáni vágy” igazolná a tetteinket, akkor nem létezne civilizáció sem, nemhogy egyház. Biztos a neveddel ellentétben nincs közöd az igazságügyhöz, azért nem gondoltál még erre.

   • Judge said

    Kedves Mesi!
    A “kiegyenlítődés utáni vágy” még mindig jobb alap egy civilizáció felépítésére, mint az “erősebb kutya…” (nem írom le, mert kimoderálnak), amit te képviselsz.

    Én szeretem az igazságot az életben és a szakmában is érvényesülni látni.

  • bal lator said

   Ennyire féltek, nyavalyások? Lesz ez még rosszabb is!

 11. Nem értem... said

  Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy hol van itt a háború? Mármint jó, hogy folyamatosak a posztok és a hozzászólások (amelyek száma egyébként nem olyan nagyon magas), de és akkor mi van? Min változtat ez? Kicsit olyan ez az egész, mint amikor valaki kikiáltja magáról, hogy ő zseni, de ez rajta kívül senki mást nem érdekel.
  Arról nem is beszélve, hogy elég sok komment hangvétele olyan, mintha egy amerikai pszichothrillerből szabadult őrült sorozatgyilkos írta volna.
  Egyébként ha már meg lett említve a Holt költők társasága és John Keating karaktere: a Károlin töltött egyetemi éveim során egyetlen olyan tanárral sem találkoztam, mint John Keating. Még csak nem is súrolta senki; és amikor ezt mondom, nem csak az annyit szidott gárda tagjaira gondolok.

  • Doktorandusz said

   Te hol élsz? A Marson? Egymás után váltják le a vezetőket, puccsolják meg a rektorokat, , rúgják ki a rektorhelyetteseket, dékánokat, doktori iskolai vezetőket, tüntetnek el tömegével oktatókat, titkárnőket a BTK-n és az ÁJK-n, és még azt kérdezed, hol itt a háború? Ne a blogot figyeld, hanem azt, ami az egyetemen történik. Ott zajlanak a vérengzések, nem itt. Mi itt csak azt csináljuk, amit minden más blogon: kommunikálunk egymással.
   A hsz-od második részére csak annyit, úgy látszik, neked peched volt.

   • Nem értem... said

    Tévedsz, észrevettem. De nem gondolom, hogy ennek bármi köze lenne ehhez a bloghoz; hadd ne kelljen most olyan elszólásokat beidéznem a blog tartalmából (mind a posztokat, mind a hozzászólásokat figyelembe véve), amelyek arra utalnak, hogy vannak, akik ezt gondolják.
    A hozzászólásom második részéhez pedig hozzáfűztem, hogy egy még is volt, Vassányi Miklós, aki valószínűleg soha nem írna ide, még akkor sem, ha kirúgnák. Azonban lehet, hogy csak nálam, de ez a kiegészítés eltűnt.

   • Aurora said

    Mi jelentősége van annak, hogy Vass akárki írna ide vagy nem? Annak, amit te gondolsz, meg végképp semmi.

    Kérdezd meg Balla Pétert, Szabó Andrást és társaikat, mit változtat a helyzeten a blog. Ajánlom Petrőczi Áfonyahegyi panaszait a blog miatt, Balla Péter hisztérikus rohamait évnyitón, összoktatóin, az egyetem ügyvédjének akcióit 3 blog betiltása érdekében, és a rektor fenyegetőzését az összoktatóin, hogy nemzetközi fórumokhoz fordul a blog ellen. Valamint a 168 óra és a HVG érdeklődését. Esetleg nézd meg a kattintásszámot.

    És ha mindez nem győz meg, arra az esetre is van egy jó tanácsom: NE OLVASD A BLOGOT. ALUDJ NYUGODTAN, ÉS ÁLMODJ SZÉPEKET, PL. AZT, HOGY A BLOG NEM IS LÉTEZIK.
    (A csupa nagybetűt Meiakármi kedvéért alkalmaztam, hadd törje a fejét, hogy én most ancilla vagyok vagy rétipipitér :)))

   • mesialiscaries said

    Aurora: téged ugyan miért furdal Ancilla és Réti Pipitér lelkiismerete?!…

    Nem Értem: Teljesen egyetértek, Vassányi hatalmas figura. Bárcsak több lenne az ilyenből. Most, hogy jellemét felidézted, szerintem én sem ereszkedem le egy ideig ebbe a szellemi gödörbe.

   • Aurora said

    Mesialis, dehogy furdal, csak megmutattam neked, milyen könnyű utánozni bizonyos külső jegyeket 🙂

    Tőled viszont elég, ha csak az egyik álneveden írsz: Mesi vagy Nem értem. Úgyis tudjuk, hogy kinek a nevében beszélsz.

    Amúgy meg, ez a blog nem oszt, nem szoroz, akkor minek is jöttél ide egyáltalán?

    NEM ÉRTEM.

  • anonymanalyst said

   Hogy nem magas a hozzászólások száma? Te melyik blogot olvasod? Közel 5.000 hozzászólás van. Ami pedig a “pszichothrillerből szabadult őrült sorozatgyilkost” illeti, pont ilyennek látjuk a kari és az egyetemi vezetést. Talán ezt tükrözik a reflexiók erre a vezetésre, úgyhogy ez a megjegyzésed véletlenül nagyon találó.

   • Nem értem... said

    Ezt a blogot olvasom, és 5000 hozzászólás a 120ezres látogatottságú oldalon ne haragudj, de egyáltalán nem sok…
    Ami a hangnemet illeti: attól hogy pl. a metrón egy részeg hajléktalan elkezd káromkodva szidni, nem fogok lealacsonyodni a szintjére. Ha valaki azért ír egy őrült stílusában, mert egy másik őrült stílusára így reflektál, nos sajnálom, de azt nem lehet komolyan venni.

   • jhnnsclvn said

    Nagyon sok a hozzászólás ahhoz képest, hogy nagyon sűrűn jelennek meg a posztok. Olyan sok a komment, hogy a legjobb hozzászólások elvesznek ebben a tömegben. Mi már alig kommentelünk, csak reflektálunk, ha muszáj. Mint pl a tiedre.

   • jhnnsclvn said

    Még messze vagyunk a 120 ezertől, de nem ez a releváns, hanem, hogy mikor indultunk – csak 10 hónapja – , és hogy milyen körülmények között. A rektor egy ügyvéd segítségével 3 korábbi blogunkat is betiltatta, és míg a régi olvasóink megtaláltak minket, az több hónapba telt. A kommentek csak a 3. hónaptól jelentek meg. Úgy látszik, már a kezdeti alig olvasott blogok sem voltak hatás nélküliek, a rektorban mindenesetre félelmet keltettek. Egyébként vannak erre hivatalos statisztitkák, ha meg akarod ítélni a helyünket, inkább azokat kövesd. Pl. a nap legjobb blogja és a nap legjobb posztja. Meg fogsz lepődni, mennyire ismert és népszerű ez a blog, pláne ahhoz képest, hogy egy kívülálló alig érthet belőle valamit. Tartósan benne vagyunk a legjobb 20-ban mindkét kategóriában, de nagyon sokszor a lejobb 10-ben is. De ha akarod, nyugtasd meg magad az ellenkezőjével.

   • svabra said

    Nagy a córesz a Károlin, azért ez az ordítozás. Nem kapják meg a MAb akkreditációt, akkor annyi.
    Ki az a hülye hallgató, aki azért megy az egyetemre (???), hogy ne kapjon diplomát. Már pedig itt az lesz.

  • Hallgató said

   A John Keating problémához csak annyit, hogy itt több tanáromat is úgy üldözték, mint a filmbeli tanárt, és persze az üldözők tehetségtelensége, szakmai féltékenysége és irigysége is párhuzamba állítható, mint ahogy az üldözöttek tehetsége és hatása a hallgatókra, amit ők nem bratyizással és a kollégák meg saját családi életük kipletykálásával érik el, hanem valódi oktatással. Csak a károlis üldözők még a filmbelieknél is kisszerűbbek. Bele kell nézni Szabó nagydoktorijába. Ekkora tehetségtelenség és ostobaság sehol nem lehetne egyetemi oktató, pláne professzor. Csak itt.

  • Vronic said

   Nem értemnek:
   John Keating formátumú tanár most is van ezen az egyetemen, ezt mindenki tudja, de már egy éve nem engedik tanítani. Az órái katartikus hatással voltak ránk. Egyetlen előadását sem hagytuk ki. Igaz, mi magyar szakosok voltunk.
   Én értem, hogy miért folytatnak ellene hajtóvadászatot az ország szeme láttára: kínos Szabóéknak, hogy mennyire jelentéktelenek hozzá képest. Ez a doktori iskolai ügy csak ráadás. Mindenképpen nekimentek volna, ha nem ezért, akkor másért.

   • Bumpster said

    És le sem szállunk innen, amíg az egyetemünk újra egyetem nem lesz.
    Ez nem fenyegetés, hanem ígéret :)))

 12. footnote said

  Ne hagyjátok provokálni magatokat. Én sejtem, ki M… Ő a világ egyik legjobb kémiskolájában, az IMO-n pár szemesztert elvégzett Hermann. Így kamatoztatja a régi diverzáns moszkvai iskolázottságát.
  Ha bedől a Károli, pajtás, vajon ki tart igényt a te KGB-s alapismereteidre, Hermann?

 13. animus said

  “Perelj, Uram, perlőimmel, harcolj én ellenségimmel, paizsodat ragadd elő, én segedelmemre állj elő.”
  A Zsoltáros szavaival erősítjük lelkünket M. és a többi balkörmű gazok ellen.
  Mi az apostol intését követjük: “senkit semmiben meg ne botránkoztassunk, hogy a szolgálatunk ne szidalmaztassák.” (2. Kor. 6.8.)
  M… azonban csúnya szavaival – még szerencse, hogy Johannes testvérünk kimoderálta – mélyen megbotránkoztatott bennünket.

 14. ancilla said

  A háború nemcsak a blogon folyik, sőt, elsősorban nem ott. Mesialiscaries ezért őrjöng: ő is érintett, sőt!
  Most ellenetek folyik a vadászat, picinyeim! Milyen érzés, bogárkáim?

  • Nem értem... said

   “Most ellenetek folyik a vadászat, picinyeim! Milyen érzés, bogárkáim?”
   Pont az ilyen elszólásokra gondoltam, amikor a “pszichothrillerből szabadult őrült sorozatgyilkost” említettem. 😀
   Bocsánat, de az ilyenektől nekem hitelét veszti az egész.

   • réti pipitér said

    Állítólag beteg a Szabó: megjelent neki Banquo véres szelleme. Felesége, lady Machbeth Alice nem győzi súrolni a késeket a hencidai úrasztalánál.

   • Schneider said

    Szabó és Hansági szoktak így beszélni, ha kényelmetlen nekik a téma. Rögtön a stílust kifogásolják, hogy eltereljék a figyelmet a tartalomról. Az életben is flame-elnek, nemcsak a blogon.

    Nem csodálkoznék, ha ez a “nem értem” történetesen valamelyikük nick-neve lenne.

   • ElemiLogika said

    Én értem “nem értem”-et. Ez a Vassányi mit csinálna, ha… nagyon árulkodó. Mit akar ezzel “nem értem” kommunikálni? Kb. ezt.

    1. Egy Vassányi, aki “nem értem”-re olyan hatást tett, mint senki más, tehát egy “nem értem”-féle nagyság, hagyná magát kirúgni, dehogy szólna, behúzná fülét-farkát és eloldalogbna.
    2. Ha azt akarjátok, hogy titeket is Vassányi-méretű nagyságnak tartsalak, kövessétek a példáját.
    3. A blogolás valami illetlen tevékenység, elítélendő. Ezzel morális nyomást akarok rátok gyakorolni, hogy hagyjátok már abba, mert különben én, “nem értem”, nem tartalak benneteket komolyan vehető hiteles embereknek.

    Összegezve: hagyjátok már abba a blogolást, ami egyébként jelentéktelen, senkit sem érdekel, senkit sem zavar, olyan, mintha nem lenne.

    Hol itt a logika?
    Én csak a lólábat látom.

   • Curious said

    Kinek a lólábát? Szabóét vagy Hanságiét?

   • Nem Értjük said

    Hé, “nemértem”, áruld már el, most idegesít a blog vagy nem? A dühödből ítélve qrvára. Ugyanakkor próbálod elbagatellizálni. Ha szerinted tényleg semmi jelentősége, akkor minek írsz ide?

    NEM ÉRTJÜK.

    Főképp azt nem értjük, mikor vagy őszinte. Akkor, amikor minden erővel próbálsz minket lebeszélni, ld. Vassányis trükk, vagy amikor szinte biztatsz, hogy írjuk nyugodtan, mert senkit sem érdekel.

    NEM ÉRTJÜK: Most írjuk vagy ne írjuk?

   • ancilla said

    Szivi, rosszul használod a szavakat. Az elszólás (Versprecher) Freud szerint az, amikor nem működik valakinél a tudatos én által működtetett elfojtás, az ösztön-én valami olyat közöl – titkolt kívánságot, nemritkán trágárat – amit a tudatos én nem mondana, a felettes én (az interiorizált szülő vagy más tekintélyszemély) szigorúan elítélne.
    Én pedig, picinyem, mindig azt mondom, amit akarok. Veled kapcsolatban biztos. Dugulj el, de ha nem teszed, az se zavar különösen.
    Egy ilyen, mint te, engem csak késsel tud megsérteni. Arra meg talán mégse vetemedsz. Meg úgyse tudod, ki vagyok.

   • svabra said

    Olyan mindegy, hogy mit gondolsz, te már nem alvó ügynök. Ha az egyetem megszűnik, mehetsz az OMON-hoz, ha meg a reformátusok magukhoz térnek, téged rúgnak ki legelőbb!

 15. Komáromi Csipkés György said

  Egyre viccesebb a blog. Célozgatnak, őrjöngenek, fenyegetnek. De mi van az én régi barátnémmal, a Ludvig Évivel? Ő miért nem ír a blogra? Régen nem volt olyan szófukar. Még az Áfonyahegyiben is mennyi titkot megosztott a kedves olvasóval. Hogyan ápolja a testét, hogy olyan szép legyen, mint amilyen ő folyamatosan az elmúlt hatvan évben. Hogyan főzzön az ember a férjének, hogy a férje olyan legyen, mint a Szabó. Mondhatom, az Évi a RefLap Stahl Juditja.
  Indítsatok a blogon külön rovatot az Évinek!

 16. boroszlán said

  Nekem hiányzik Horváth János. Milyen üdítő volt az avatag stílusával, a pocsék helyesírásával, a logikai bakugrásaival.
  Csak nem beteg? Vagy nem ér rá?
  Várunk vissza, Jancsi!

  • Provokatőr said

   Már visszajött, és most nem értem-ként floodol és flame-el: a tartalomról a stílusra tereli a szót, hogy a tartalommal ne is foglalkozzunk, a stílus miatt utasítsukk el.

   Nagyon-nagyon ismerős taktika.

   • boroszlán said

    Igazad ven! Hogy milyen sokoldalú ez az ember! Eddig Victor Jánosról vinnyogott, meg Jézus Krisztust emlegeti, most meg sorozatgyilkosokat amerikai pszichotrillerekből. Mikor nem a Szentírást olvasgatja vagy Victor Jánost, akkor pszichotrillereket néz?
    Mesialiscaries pedig olyan, mint egy küldött farkas. Ez a magyar folklór egy alakja, olyasmi, mint a vérfarkas. Boszorkányok tudnak farkast küldeni az ellenségükre, aki felkeresi őket és szétharapja a torkukat. HÚÚÚÚÚ….

 17. oroszlánszáj said

  De mi lesz 18-án azzal a Hasznos mulatságok című rendezvénnyel a Reviczky utcában. Néhány baráommal el akarok menni rá. Nem tudjátok a programot?

 18. tudósító said

  Van egy külföldi újágíró kollégám, aki olvasta a HVG-s cikket és írni akar rla. Kérem a blog gazdáját, válaszoljon itt feltüntetett e mail címemre. Szeretném összehozni a kollégával, hogy első kézből kapja az adatokat.

 19. tudományos kutató said

  A Károli BTK-ja az ország legszínvonaltalanabb bölcsészkara. Nem véletlenül. Még a közismerten gyenge Pannon Egyetem, annak is nemrég dőlt be a doktori iskolája, is megelőzi.
  Ezek a színvonaltalan oktatók nyálzanak itt a blogon, jogosan félnek, a kutya se fogja őket alkalmazni, ha nem akkreditálja a KRE BTK-t a MAB. Márpedig nem fogja.

 20. balláb said

  Én kimondottan imádom Balla Péter rektort, mióta kirúgott, még jobban megszerettem. Reggel este imádkozom érte, kérem fejére a Teremtő minden áldását.
  Remélem, a Teremtő meghallja buzgó áldáskérésemet.
  Éljen Balla, éljen Szabó, éljen Petrőczi!!!
  Háromszoros hurrá Hanságinak!!!!

 21. boroszlán said

  Én nagyon szeretem Szabót: pengeagyú ember! Sziporkázóan szellemes, igazi debatteur. És a stílusa. A latinos elokvenciát ötvözi a németes pontossággal, az angolos célratöréssel és a franciás charme-mal. Ahogy azt a naplót fordította!
  “Ma kineveztek rektornak Oppenheimbe.” Ki tud ilyen kristálytiszta mondatokat írni. Csak Szabó, a nagy stiliszta, a finoman érzékeny filológus, a mély erudíciójával mindannyiunkat elbűvölő professzor.
  Én akadémikusnak fogom jelöltetni.

  • Stiliszta said

   Boroszlán, igazad van, eddig erre fel sem figyeltem. Ezt a mondatot különös bravúrral. szinte virtuózan fordította. Ez kiemelkedik a többi sután, esetlenül lefordított mondat közül. Valószínűleg azért, mert ebbe a szituba bele tudta élni magát: “Ma kineveztek rektornak a Károlira” – ezt álmodta, és ahogy felriadt, kipattant a fejéből a tökéletes mondat.

   Ez volt a második olyan élethelyzet Szenci naplójában, amibe Szabó bele tudott helyezkedni. Az első az a már többször emlegetett éjszaka, amikor a napló szerzője az üvegeslányról álmodott, és verejtékben úszva próbálta elhárítani saját testének kísértését, ami – a leírásból ítélve – nem sikerült.

 22. Theologe said

  Herr Balla sollte die Worte des Apostels beachten: “Wer den Tempel Gottes verdirbt, den wird Gott verderben. Denn Gottes Tempel ist heilig, und das seid ihr.” (1 Korinther 3, 17)

 23. filológus said

  Farkasházy Tivadarnak van egy Nem értem című rovata a Hócipőben. Csak nem ő ír ide is??? Úgy összebarátkozott nyilván Balla testvérrel a szántódi révnél, hogy melléje állt egész zsurnalista fegyvertárával.

 24. JhnnsclvnFan said

  Én nagyon szeretem ezt a blogot. Alighogy hazaérek, kinyitom a gépet, és ez az első, amit megnézek. Hogy miért? Nagyon informatív, és megtudjuk belőle, amit a tanáraink elhallgatnak. De nemcsak ezért, hanem mert sziporkázóan szellemes. Ezen tudok a legjobban röhögni. Nem trágár, de nem finomkodó. És még az obszcén hozzászólásokban is annyi intellektuális fölény, olyan műveltség van, hogy én még nem láttam ilyen kombinációt. Egy blog lehet szórakoztató, mert trágár, és lehet informatív, mert komoly tudós elemzések vannak benne. Az előbbire egy idő múlva ráun az ember, a másik eleve unalmas. De ez a blog szellemes, okos, és ha kell, szókimondó. Imádom.

  • bal lator said

   Én is imádom a blogot. Meg azokat a karaktereket, akik itt megjelennek. Kár, hogy a Károli nemsokára megszűnik, legalábbis a bölcsészkar. Akkor széjjelszéled a sok NAGY NEVETTETŐ, mennek munkanélküli segélyre vagy eltartják őket a gazdag rokonaik. Szabó se kapja az 1,2 milliós havi fizetését.
   De mi lesz ARANYSZÁJÚ ENIKŐVEL?
   NYILVÁN AZT TESZI, AMIHEZ ÉRT, A VILÁG LEGŐSIBB MESTERSÉGÉT. (Habár már egy kicsit koros hozzá.)

 25. svabra said

  Azt beszélik párszáz méterre az árnyas palotanegyedtől, hogy AKADÉMIKUS ÚRnak nagyon elege van abból a sok kellemetlenségből, amit a MENYE OKOZ NEKI. A Zolinak meg abból a szikkadt-aszott formátlan testből, amiből csak géppuskakattogás jön. Gyerek meg sehol. Pedig a Zoli még örülhetne is. Ha tudna gyereket szülni, olyan lenne az is, mint az anyja. Akkor pedig a Tajgetoszról

 26. ZsoltCsaba said

  http://szekularisfigyelo.blog.hu/2009/10/01/egyhazi_koltsegvetes_magyarorszagon

  Ezt az érdekes cikket találtam az egyházi költségvetésről. Meg lehet tudni, miből gazdálkodik Bölcskei.

 27. FarkasTorok said

  1. Az nem érti, aki nem is akarja érteni itt a lényeget.
  2. Azért a stílus nem lehet annyira kifogásolható olyan szofiszitikálatlan és stílustalan emberek viszonylatában, mint amilyen pl. Petrőczi, Szabó, Balla vagy Hansági.
  3. Amennyiben a tisztelt blog olvasója nem bírja ezt a stílust, akkor ne olvassa. Ez nem egy kötelező olvasmány.
  4. Ha a blogért, illetve annak hitelességéért izgul valaki, akkor fölösleges idegeskednie, mert nem a stílus adja meg a hitelességet vagy hiteltelenséget, és nem az a lényeg, hogy kinek mit írnak a külsejéről.
  5. Azért itt másról van szó. Ezt ne magyarázzuk itt tovább, mert unalmas. Főleg, ha olyanoknak kell elmagyarázni, akik – nem véletlenül! – már régóta olvasói és jópáran kommentelői is ennek a blognak.
  6. Ez nem téma most már…
  És ne is legyen az többé, mert ami itt “nem értem” címen zajlik (Balla és köre részéről!) nem más, mint A FŐ TÉMA TUDATOS TERELÉSE.

  • réti pipitér said

   Örülök, testvérem, hogy ismét blogolsz. Már nagyon elegem volt Mesialiscaries = Hermann Zoltánnak, Hansági pitbulljának csaholásából.
   Te megint helyesen látod a helyzetet: a figyelem elterelése az igazi bűnösökről.
   Balla, nagyon sikoltoznak a holt lelkek a kolumbáriumban? Nem bírsz aludni?
   Hermann, már megint nem engedi a feleséged? Csak neked nem engedi, ez köztudomású. Vannak más megoldások is: a blogon magyarázzam meg?
   Lényegesen örömszerzőbbek, mint firkálni a blogon.
   Herman, nézz szembe a tényekkel: a kart nem akkreditálják, a te állásod pedig annyit ér, mint egy orosztanáré a rákosborzasztói szakmunkásképzőben.
   Oda való vagy, hájas ártány!

 28. bal lator said

  Hát ez felettébb érdekes. Az egész blog az. Miközben Bölcskeiék kiveszik a pénzt az egyetemből: ŰJK, kisebb részben BTK, a fizetett bolondok, pl. Mesialiscaries (Hermann, az erotomán ártány) nagyon berágtak, hogy a MAB-akkreditáció megszűnésével ők is elvesztik jól fizetett állásukat. Hermmann maga két tanszékvezetői pótlékot is felvesz, sima PHD-ra. Habilitációja sincs. Hermann Hansági (egyelőre még MENYi státusban az AKADÉMIKUSnál, de már nem sokáig) testőrkutyája, pitbullja.
  Ilyen minőségben csahol a blogon.

 29. svabra said

  Már tudjuk, ki a BTK dékánja, de ki lesz a rektor??? Mert Ballának kitelt a becsülete (HA-HA-HA)
  Arról beszélnek, Hansági lesz a rektor. Ezek még mindig elhiszik, hogy Hansági és – egyelőre még – akadémikusi családja kézivezérléssel irányítja a MAB-ot.
  Márpedig október elejére várható a MAB-döntés.
  Nagyon várjuk. Az egész magyar sajtó is.

 30. Rector said

  Egyiket sem T… alkalmazta, ő már nem volt ott, amikor ezek idekekerültek. Kunékat Raffay hozta be, Hermannt Kulcsár-Szabó Ágnes hozatta be pitbullnak, Kovács Árpádot pedig Szabó András hozta be személyesen fiastól, hogy viszonozza saját és felesége veszprémi másodállását, amit Kovácsnak köszönhet.

  Precíz elszámolás: 2 mósodállás ott – cserébe két másodállás itt.

 31. Patrick said

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and
  wanted to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts.
  In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: