Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Hostess-program (Háziasszonyi teendők)

Posted by jhnnsclvn - szeptember 15, 2010

Tarr Zoltán zsinati tanácsos a múlt szerdai összoktatói értekezleten arról beszélt, mennyire fontos, hogy a Kar élén választott dékán álljon. Vajon kinek? Neki biztos nem. Választásról ugyanis szó sincs.

Ma a Kari Tanács rábólint a szerény képességű, ám nagyravágyó hostess, Sepsi Enikő dékáni megbízására. Ez a ceremónia a diktatorikus hagyományoknak megfelelően fog lezajlani. A Károli Gáspár Református Egyetemen demokratikusan választott rektor már másfél éve nincsen, az intézményt a Bölcskei Gusztáv által kijelölt Balla Péter rektorhelyettes vezeti. Az Állam- és Jogtudományi Karnak sincsen demokratikusan választott dékánja, a fenntartó akaratából Domokos Andrea látja el a megbízott dékáni tisztséget. A Bölcsészettudományi Karon épp most zajlik a dékánváltás, pontosabban egyik stróman váltja a másikat. Sem Szabó Andrást, sem Sepsi Enikőt nem demokratikusan választották illetve választják meg, ugyanis megválasztásukkor egyetlen ellenjelölttel sem kell(ett) megmérkőzniük, és megválasztásukat a fenntartó egyház deklaráltan erőltette. Nem nevezhető demokratikusnak az a választás, ahol csak egyetlen jelölt lehet, és más személyre nem is lehet szavazni. A túlreprezentált HÖK is be fog segíteni szokás szerint a fenntartó jelöltjének megszavazásába.

Sepsi Enikőt a Karon alig ismerik. Idén került az egyetemre, mint Bölcskei Gusztáv illetve bizalmasainak kiszemeltje. A nyomulásra eddig elsősorban a Szenátust használta. A szárszói napokat is próbálta a propaganda céljaira kiaknázni, sokan ekkor találkoztak vele először személyesen. Az általános vélemény szerint Sepsi gyakorlatias háziasszony, aki a nagytakarítást seprűvel és felmosóronggyal máris megkezdi. Hogy az oktatást hogyan akarja majd megreformálni és a doktori iskolát talpra állítani, erről még nem lehet semmit se tudni. Egy biztos, hogy a Fenntartó bizalmát, aki ugyanolyan járatlan az egyetemi üzemben, mint bölcsészkari dékánjelöltje, messzemenően élvezi.

Az elkövetkező időszak iránya világos: vak vezet világtalant…

33 hozzászólás to “Hostess-program (Háziasszonyi teendők)”

 1. jobbika said

  Johannes, jól vagy? Ez a poszt még elmenne egy házmester blogon, de itt, ahol komoly igazságszolgáltatás folyik! Magyarázzátok már el, hogy miért nem volt ellenjelölt? Félnek a szaktekintélyek? Inkább dolgoznak egy olyan helyen, ahol a vezetőjük alkalmatlan? Ha ezek a szaktekintélyek annyira tekintélyesek, akkor miért nem mennek át másik intézménybe ahol nyilván tárt karokkal várják őket? Itt meg, ha szebbek, jobbak, mint Enikő asszony, akkor ki lesznek rúgva. Eddig a hallgatókat is kerestem, most látom, hogy ők is támogatják. Ki érti ezt rajtatok kívül? Nem lehet, hogy csak azoknak nem jön be Mrs. Tepsi, akik itt írogatnak? A többiek meg boldogan hajtják fejüket az igába? Enikőnek boldog névnapot, különben! Bloggerjogász, mondd Enikő is elkövető?
  Fel nem foghatom, hogy mivel lehet fenyegetni komoly szaktekintélyeket, hogy ne merjenek egy pályázatot benyújtani! Nyilván akkor is hallgattak, amikor a többi kollégájukat kitették. Csak azt ne mondjátok, hogy egzisztenciális félelem, vagy balla rágalmazásától való félelem…. Ők azért ülnek ott csendben, mert akkora tekintélyek, hogy máshol nem kellenek, ezért el kell fogadják a Károli által nyújtott szintet is. Vagy azért, mert elégedettek a helyzettel. Van még más válaszlehetőség erre a fene nagy egyetértésre? Tudom, a …. nénikém, de ezen kívül?

  • avatar said

   Uncsi vagy, Marci!

  • jhnnsclvn said

   Ez egy házmester-szintű egyetem, házmester-formátumú dékánnal, így még azon sem lehetne csodálkozni, ha ennek az “egyetem”-nek csúfolt förmedvénynek “házmester-blogja” lenne. Sepsi senkinek sem jön be, de eszi-nemeszi-nemkapmást alapon ezt is lenyomják a Kari Tanács torkán, amelynek működését már leírtuk a “Hány szavazata van Szabó Andrásnak?” posztban. Ez az egyetem és főleg a Kar úgy működik, mint Sztálin vagy Rákosi parlamentje. Értelmetlen. Ez itt nyílt diktatúra.
   Hogy miért nincs ellenjelölt? Leírtuk, hogy kapcsolták ki a két evangélikus professzort, Himát és Fabinyt. Egyiket halálra üldözik, másikat spicliként lejáratták. Ez mind “Mrs. Tepsi” útját egyengette, akinek a PhD-ját senki se látta, és már 8 éve vár megjelenésre, holott Európa civilizáltabb felében, ahol védett, még abban az évben meg kell jelentetni valamilyen formában a disszertációt. Így azt is gondolhatná valaki, kb. úgy létezik, mint a Mészáros féle PhD-értekezés.
   Ha a Fenntartó egy buta libát erőszakol keresztül, és két professzort úgy meghurcolnak, mint Fabinyt és Himát, nem biztos, hogy van kedve bárkinek a Fenntartóval szembeszegülni. Vagy kinek van kedve ez elé a Kari Tanács elé állni, ahol már minden tanszékvezetőt kicseréltek Bólogató Jánosokra, vagy kirúgtak, a 15 tagú HÖK meg készen kapja kezébe a kitöltött szavazócédulát.
   És hogy miért nem mennek át a szaktekintlyek másik egyetemre? Ha előttük jár az akadémikus úr, hogy nem foglak titeket akkreditálni, ha ezt felveszitek, nyomukban meg az egyház, hogy rágalmazza és lejárassa a feketelistára tetteket, akkor nem marad más választásuk, mint itt maradni és írni ezt a blogot tiltakozásul. Elvégre mi vagyunk a protestánsok, míg azok, akik protestánsokat protestálásukért üldöznek, nem lehetnek azok. Üldözőink a diktátorok.
   A hallgatók meg? Azok manipulálhatók. Elég ha csak a szavazógépezet HÖK-öt említem vagy Kulcsár-Szabó Ágnes hallgatókból és doktoranduszokból verbuvált zsoldoshadseregét. Nincs más ifójuk, mint amit a vezetőktől kapnak. A másik információt elzárják előlük.
   Ez például egy másik lehetséges válasz…

  • jhnnsclvn said

   Jobbika azt kérdezi tőlem, jól vagyok-e. Az alábbiak alapján nem az én egészségi állapotom ad okot aggodalomra, hanem Jobbikáé.
   Egy héttel ezelőtt még Jobbika sem tartotta Mrs. Tepsit jó jelöltnek, most meg milyen hevesen kampányol mellette. Pontosan 1 héttel ezelőtt még így írt:
   2010/09/09 at 9:04 pm
   “Rector, köszönöm a magyarázatot. Én azért bepróbálkoznék egy jó jelölttel. Ha nem vállalja el valamelyik szalonképes tudós ember – menedzsment vénával azért legyen megáldva, akkor később úgyis kirúgják. Nem hiszem, hogy eltűrnék a minőséget. Ezt magyarázzátok ott el. akciózzatok, szerintem.”
   Két órával korábban, 6:55-kor pedig ezt:
   „Miért nem tesznek rendet és miért nem választanak olyan vezetőket, akiket nagyjából mindenki elfogad? … Most akkor ki a dékán a bölcsészeknél? Ha még nem választották meg a titkárnőt, akkor nem kell hagyni, hogy megválasszák. Ha nagyon alacsony követelményeket kér a pályázat, akkor a tudósok biztos megfelelnek, biztassátok, hogy jelentkezzenek dékánnak, rektornak.“
   Vagyis, 1 héttel ezelőtt még Jobbika sem tartotta elfogadatónak Mrs. Tepsit, az emelt szintű titkárnőt, aki amolyan háziasszonyosa képzeli el a rendcsinálást a Károlin. Egyetemi tapasztalat nulla, tudományos teljesítméby nulla. Egy dupla nulla.
   09.08-án pedig ezt:
   „Akkor most ki a dékán? Miért nem az akit a másik címszó alatt ha jól emlékszem telenor akar?” (Nem telenor, hanem Tarnapol, aki Kiss Gabriellát javasolta – a szerk.)
   Rector magyarázata pedig ez volt ugyancsak 8-án:
   “… itt nem így mennek a dolgok. Egy pályázat nem nyílt. Csak az pályázhat, akit a Zsinat erre felkér, legalábbis anélkül nem tanácsos, mert retorziókat vonhat maga után a megszégyenítésen kívül. Vagyis: a Károli nem tartja be a törvényeket.
   Ezt a magyarázatot Jobbika akkor megköszönte és elfogadta. De egy hét múlva már maga sem emlékszik rá, hogy mit írt korábban, és újra felteszi azokat a kérdéseket, amelyekre egyszer már választ kapott.
   Ezek után nekem is fel kell tennem a kérdést: Jobbika mi történt a memóriáddal? Ilyen gyors memóriaromlás vajon melyik betegség tünete? Jó lenne, ha blogolás helyett mielőbb orvoshoz mennél. Taalán még nem irreverzibilis.

   • jobbika said

    Köszönöm, ebből sokat megtudtam. Nem hiszem, hogy a kis rokon sokáig akar erre az egyetemre járni, de nem lenne szerencsés, ha még át sem jelentkezhetne máshova, hanem újra felvételiznie kellene. Egy évet szeretnénk kihúzni, ugródeszkaként.
    Nem Tepsit akartam védeni (az anyázás hiánya még nem pártolás), csak a helyzet ellentmondásosságára próbáltam rávilágítani, beismerem, rosszul kommunikáltam. Ha senki nem mer névvel előállni, ezzel tepsi útját egyengetitek, mert ő így mégha utált is lesz, de papírforma szerint törvényesen megválasztott dékán, vele fognak tárgyalni. Vagy azt várjátok, hogy a Mab majd ezt a blogot böngészi és Rectort felkéri rektornak, Johannest dékánnak, bloggerjogászt meg püspöknek?
    Nem kell fürkészni a stratégiátokat, mert azt itt többen lelkesen megfogalmazzák: zárassa be a Mab a Károlit és akassza fel Szabót és társait. Ezzel mindenkin bosszút álltatok és senkinek, beleértve benneteket, nincs állása, a hallgatók menjenek ahova akarnak. Mindezt egy keresztény egyetemen, keresztény kormány idején, ugye nem gondoljátok komolyan?
    Érdekes az is, hogy ha itt megpróbál az ember gondolatokat felvetni, akkor mindjárt következnek az átkozódók. Johannes, ezeket a mélyértelmű gondolatokat megfogalmazó kommentelők a támogatóid, vagy ezt éppen a károli vezetősége írogatja, hogy hiteltelen legyen a blog?
    Figyelmetekbe ajánlom a felsőoktatási tv. 105. §-át. Ilyesmire gondoltam, amikor az oktatási miniszter bevonását javasoltam kb. 8-10 anyázással ezelőtt. Itt tárgyalni kell, mert ne gondoljátok, hogy a Fidesz kormány be fog záratni egy egyházi egyetemet, ez nem passzol a politikájukba, keresztény-ellenes üzenete lenne. Viszont az nekik is érdekük, hogy törvényesen működjön, mert az egyházi botrányok sem tesznek jót a kormánynak. Kormány részről mindenképpen fognak tárgyalni, hogy elkerüljék a bezárást és ők a hivatalosan delegált vezetőkkel állhatnak csak szóba. Ha még ellenjelölt sincs, akkor mit akartok? Van kiírva rektori pályázat? Ha nincs, akkor please valaki, vagy valakik névvel, címmel jelentse már be a miniszternek, hogy szólítsa fel a fenntartót a pályázat kiírására. És legyen rá pályázó is, különben Balla lesz a rektorotok Schmidt által felszentelve. Főleg, ha a fidesznek szüksége lesz egy-két ügyben jobbik szavazatra. Még, ha folyamatban is van ezek ellen a személyek ellen büntetőeljárás, amíg ítélet nincs, addig ők ártatlanok, tehát választhatók. Ha mindezt, vagy ennél okosabbat már tettetek, akkor gratulálok, nem akartam senkit kioktatni.

   • jhnnsclvn said

    Ez nem így van. Igazi erős, erkölcsös keresztyén egyetemet akarunk itt, de nem azokkal az egyénekel, akik csak a pénzt vették ki a bizniszből és a szakmát lejáratták. Van elképzelésünk és kapacitásunk, de a Fenntartó csakis az alkalmatlan csapattal tárgyal, velünk kezdettől elutasított mindenféle kommunikációt. Álláspontunk szerint a Fenntartó is alkalmatlan, nemcsak a csapata. Ezt azonban nem látja be magától. Ehhez szükséges az akkreditáció és mindenekelőtt a pénz megvonása. Azzal talán a Fenntartót is rá lehetne kényszeríteni, hogy hozzáértő szakembereket bízzon meg. De nem olyant, mint a két dékánasszony, akiknek a szakmaiság helyett a Fenntartóhoz való kötődése az erénye. Így nem lehet igazi egyetemet építeni.

    Ha fogalma sincs, mihez kezdjen az egyetemével, tárgyaljon velünk. Tudunk neki tanácsot adni. Sokkal jobbat, mint Szabó András és csapata, amelyből úgy tűnik már csak egy személy maradt állva – mindegyik közül a legkártékonyabb intrikus: Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes.

   • zsinati illetékes said

    A MAB inkább megtalálná a szakmailag alkalmas embereket, mint Bölcskei, aki az IDI bedöntése után most egy történettudományi DI-val próbálkozik. Azzal már próbálkozott korábban a borász Csoma és az ELTÉ-ről átigazolt Gergely is. Most állítólag Szakály Sándor az új favorit, Bölcskei jobbikos szimpátiáinak megfelelően.
    A tegnapi Zsinati Elnökségi ülésen Bölcskei rágalmazásnak minősítette a HVG cikkét. Ebből az következik, hogy pert kellene indítania a HVG ellen. Csakhogy a cikk minden szava, minden betűje igaz.
    Simán bebukná a pert, ezért csak valami ártalmatlan levélfélével próbálkozik.

   • Bishop said

    Jobbika! Ennek a blognak a fő szerzői valószínűleg alkalmasabbak lennének vezetői posztokra, mint a mostaniak. De nem abban a szereposztásban, ahogy te képzeled. Rector, mondjuk, tényleg jó lenne rektornak, sokkal inkább, mint ez a szerencsétlen hülye Balla, ebben egyetértünk, de csak ebben. Bloggerjogász dehogyis akar püspök lenni, neki a Jogi Kar dékánsága való. Johannesben pedig sokan Bölcskeivel szemben látnak alternatívát. Ezért is akarja őt Bölcskei annyira kézre keríteni. Ha Johannes egyszer a debreceni Nagytempomban szószékre léphet, lemossa onnan Bölcskeit. Senki sem akarja többé BG dumáját hallgatni.

  • Vice said

   Úgy látszik, a lejtőn nincs megállás. Úgy hallom, a Károli már ott tart, hogy a furulyaszakkörös napközis dadus bölcsészrektorhelyettes után most egy falusi trampli viceházmestert akar dékánná választani, akinek ráadásul 4 lába van:

   http://picasaweb.google.com/konferencia.cief/KonferenciaCIEF#5417307757318221858

   Ez lesz a Károli Bölcsészkarának arca a világ felé. Mondhatom, szépen nézünk ki!

   • Teatron said

    Ez nevetséges. A vice-házmester kiír magának egy pályázatot, az ő szintjéhez, megpályázza és megnyeri úgy, hogy a professzorokat megfélemlítik. Nem ezt a buta libát kell megválasztani, hanem egy professzort: Jákfalvit. Ugyanazt tudja, amit Tepsi (francia, színház), csak sokkal jobban, sokkal magasabb szinten, és professzor. Sepsi meg csak tanársegéd lehetne, ha nem csinált volna belőle a püspök docenst.

   • Tarnapol said

    Sepsi törvlnytelenül lett docens. Nem volt neki docensi pályázat kiírva. Eddigi “tudományos” pályafutása alapján nem is tarthatna még ott.
    Itt a Karon pedig van egy pár egyetemi tanár és habilitált egyetemi docens is.
    Nevetséges, hogy egy vice-házmester fogja a magasabbrendűeket dirigálni.
    Mit ért ez a tudományhoz?

 2. svabra said

  Hol van a Kárpátontúli területen született exrendőr, az IDI vezetője, a hatalmas tekitélyű professzor, Kovács Árpád? Órái elmaradnak – ezt olvastam a honlapon.
  Itt Jobbika meg M… néven blogoló agykárosodottak nyilván az ő csahosai, de hol van ő?

  • Kankalin said

   Mindegy Kovács elvtársnak, hogy lesz-e IDI, mert van a nyugdíja mellett egy fix félállása az ELTÉ-n Hansági apósának a tanszékén.

   Kovács elvtárs régi, dörzsölt mozgalmi ember, nem most jött le a falvédőről: bebiztosította magát több helyen…

 3. incitatus said

  Jobbika meg M. ötletelésének célja, hogy kiszedje belőlünk stratégiánkat. Kár a fáradságért, bár nem kétséges, hogy az aktuális vezetőség jól megfizeti azokat, akik a blogot blokkolni próbálják.
  A blog megszüntetését nem olyan könnyű elérni. Az adatvédelmi biztos feljelentést tett egy olyan blog ellen, amelyen valakik volt barátnőik meztelen és pornográf felvételeit közlik szenzitív adataik társaságában. Ezt a blogot sem tudják megszüntetni.
  A mi blogunk BOTRÁNYOS TARTALMA csak a fenntartó hihetetlen ZÜLLÖTTSÉGE, ahogyan átfolyatja a pénzt egy ún. egyetemen és ELLOPJA.
  Botrányos ezenkívül BŰNTÁRSAINAK OSTOBASÁGA és ERKÖLCSTELENSÉGE.
  SZÓVAL TI VAGYTOK BOTRÁNYOSAK, SZŰNJETEK MEG.

 4. avatar said

  Jobbika meg M. a fenntartó és Balla avatarjai. Követi a régi kommunikációs stratégiát: hízeleg a MAB-nak és fenyegetőzik. Fel akarja a lelkiismeretfurdalást ébreszteni “szegény hallgatók” és doktoranduszok emlegetésével.
  Azok a hallgatók, akik esténként a Mikszáth Kálmán téren és környékén drogoznak, alkoholizálnak és üzekednek, MEGÉRDEMLIK, hogy kihúzzák alóluk az “egyetemet”.
  Ők ugyanis azért jöttek pont a Károlira, mert tudták, hogy EZ PONT AZ Ő SZINTJÜK. A Károlin oktató “tudósok” szintjét Szabó András dékán határozza meg, aki egy mai autóstérképpel követi Szenczi Molnár útját az 1600-as évek elején.
  Nyelvtudásban példaképük a tudományos (????) dékánhelyettes Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnes, aki képtelen egy egyszerő bővített mondatot elmondani németül (azon a nyelven, amelyen állítólag komoly filozófiai műveket olvas), ezt látványosan bemutatta, amikor nem volt képes a német nagykövet asszonyt köszönteni.
  A MAB okosabb nálatok (ez, mondjuk, nem egy nagy dícséret) és meghozza azt a szakmai döntést, amelynek alapján ti is odamentek, ahova valók vagytok.
  Nevelőtanárnak egy Váci uti szakmunkásképzőnek.
  A “hallgatóitok” pedig, ahova valók.
  MIÉRT TARTANA FEL A MAB EGY DEBILKÉPZŐT, csak azért, hogy Bölcskei zsinati elnöknek legyen mit lenyúlni az állami támogatásból?

  • mammut said

   Ne haragudj, de ez az általánosítás ugyanolyan rosszindulatú és hazug, mint ahogyan a BTK eddigi vezetése viselkedett! Látogass el egy normális oktató órájára a Károlin, és meglátod, hogy sok értelmes, TÖBB nyelvet beszélő oktató, sőt, hallgató van!! (Egy valaki, akit ismerek, éppen elvégezte az ELTE filozófia szakát, a Károlin pedig most fogja befejezni az egyik nyelvszakot – de több példát is tudnék hozni intelligens, szorgalmas hallgatókra – az oktatókról most nem beszélek.)
   Én eddig szimpatizánsként olvastam ezt a blogot, de már nekem is kezd felmenni a pumpa, amikor ilyen, a bírált vezetők szintjén levő hozzászólásokat olvasok!

   • avatar said

    Rögtön magamhoz nyúlok a meghatottságtól, hogy van több nyelven beszélő oktató, sőt, hallgató is a Károlin.
    Azt is tudom egészen véletlenül, hogy a rendőrség rendszeresen megküldi a KRE TO-nak a leleplezett hamisított nyelvvizsgabizonyítványok sorszámát, és, mit tesz isten, a TO RENDSZERESEN TALÁL AZ ECSERIRŐL származó nyelvvizsgabizonyítványokat a haj de művelt, ó, de képzett károlis hallgatók okmányai között!

 5. animus said

  Mészáros Marcinak üzenem, hogy ne fecsérelje az erejét blogozásra: szánalmasak a kis fenyegetőzései és “nyulat a bokorból” próbálkozásai.
  Inkább készüljön fel a pénteki-szombati konferenciára. Biztos forrásból tudjuk, hogy lesz ott néhány újságíró, akik a 168 óra és a HVG tudósításai alapján annyira kiváncsiak lettek, hogy szemtől szembe akarnak állni az ország leghíresebb doktoranduszával, a teflonképű Mészáros Marcival.
  Meg arra is kiváncsiak, meddig képes fokozni Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnes AKADÉMIKUS APÓSának nyilvános égetését.
  Már-már szánjuk az apóst, de hát ő engedte be a családjába ezt a tatabánya-alsói személyt.
  Most meg szívhat miatta.

 6. ohranka said

  Balla meg Bölcskei nyilván most is a MAB-ot próbálják meggyőzni, hiszen, ha végleg bedől a jogi meg a bölcskar, miből finanszírozzák Bölcskei esztelen költekezését és MI LESZ A JOBBIK TÁMOGATÁSÁVAL???
  Márpedig Ballának pénzt kell előteremtenie a sógora, sógornője pártjára, mert leköltözhet maga is a kolumbáriumba!
  Ezért ez az eszelős nyomulás.

 7. svabra said

  Balla olyan helyzetben van, mint a szovjet katonák a második világháborúban: szemben az ellenség (a MAB), hátuk mögött pedig csőre töltött fegyverrel a CSEKA fegyveresei. Ez a Jobbik Hegedűs nagytiszteletű úr és asszony vezetésével.
  Egyiktől jobban fél, mint a másiktól.

 8. Korifeus said

  Sepsit nem a fenntartó szemelte ki, hanem a BTK szürke eminenciása, Hansági (Kulcsár-Szabó) Ágnes, hogy a saját hatalmát átmentse. Ha megválasztják Sepsit, a Károli továbbra is APÓS és MENY gyarmata lesz. Tényleg ezt akarjátok? Nincs még elegetek Névzavaros Ágnesből?

  • Kankalin said

   A Névzavaros Ágnes viháncol örömében, hogy Sepsijük a befutó. Ezt akarta mindenki… Tepsi hű kollégája is örvendhet ennek, aki már az Eötvös Collégiumban is munkatársa volt: Bozsonyi Károly is erősítésre készül mert terveire zöld jelzést kaphat: egy új tanszék (politológiai?) megalapítását szervezi.

   Talán felébred Bozsonyi, hogy hova került… Szakály Sándor pedig emberileg csak nem kompromittálja magát, pláne nem hadtörténészként lép fel (mégha harcok is zajlanak a Károlin) egy ennyire lezüllesztett egyetemen.

   • animus said

    Én személy szerint tkp. kedvelem Szakályt, de őt a politikai irányultsága miatt (is) veszik ide. Szakály Sándor fényképe minden héten ott van a Csurka lapjában, a Magyar Fórumban. Persze doktori iskolához kell még +6 főállású törzstag megfelelő CV-vel, nem borász, nem zongorista, nem íjászbajnok.

 9. avatar said

  Minden értéktudatos, minimális intelligenciával és erkölccsel rendelkező embernek elege van Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnesből, gyaníthatóan az APÓSnak és a saját FÉRJének is, gyanúsan nem mutatkoznak a Professorin von und zu Tatabánya-Alsó mellett.
  Az is világos, hogy Sepsi az előretolt helyőrség az APÓS kolonializációs törekvéseihez.
  Akik itt üvöltenek a blogon, azok a fiatal strigók, akik MINDENBEN, de csakugyan MINDENBEN KISZOLGÁLJÁK ÁGNES ASSZONYT, beleértve a lepedő körüli ügyködést is.
  bEÍGÉRTE NEKIK A DOKTORI FOKOZATOT, mindenekelőtt Mészáros Marcinak, aki holnap is kulcsszerepet tölt be a Reviczky utcai ízléstelenségek c. kollégiumon szekcióvezetőként és vitapartnerként.

 10. ÁJK said

  Lejárt már az ÁJK ügyvezető dékánjának a megbízása is. A Fenntartó a tegnapi zsinati elnökségi ülésen elhatározta a dékáni pályázat kiírását. Az is ugyanolyan demokratikus és nyílt lesz, mint a BTK-s. Ott is megvan már az egyszem jelölt – többre ott sem adja a zsinati elnök az áldását. És, persze, ott sem professzorban gondolkodik. Állítólag első helyen fog szerepelni az (írott vagy íratlan) feltételek között a zsinat lelkészi elnökéhez való lojalitás.

  Vajon ki lehet az egyetlen jelölt?

 11. avatar said

  Van egy fogadásom: Predator legjobb, szívbéli barátnője, akivel, mondhatni: egy test, egy lélek, az egyetlen jelölt.

 12. Numerus clausus said

  A Zsinati Elnökség tegnapi ülésén elrendelte, hogy be kell vezetni a numerus clausust. 5 évenként megvizsgálják, hogy a református egyetem oktatói mennyire jó reformátusok. A gyülekezeti lelkészeket a lelkészi elnök s.k. hivatásos besúgókká képezi ki. Ez azt jelenti, hogy a zsinat az oktatók esetében vizsgálni fogja, ki milyen vallású. Ha katolikus vagy evangélikus vagy, akkor mehetsz gályázni. A gyülekezeti lelkész hivatásos besúgó lesz, ezúttal a zsinati elnöknek jelent: katalógust vezet a templomokban, gyülekezetekben, azaz, számolni fogja, hogy ki hányszor megy templomba, jár-e gyülekezetbe. Ha a gyülekezeti lelkész egy oktatóról rossz bizonyítványt állít ki, azt szerződésbontással büntetik. Ha valaki nem felel meg az 5. év végén a kádervizsgálaton, azt valagba rúgják. Szóba jöhet még a fizetéscsökkentés szankciója, de mivel a valagbarúgással több pénzt lehet spórolni, ezért ez a nyerő. A kádervizsgálat utolsó pontja azt firtatja, hogy mennyire lojális valaki a zsinat lelkészi elnöke iránt. Vagyis minden oktató határozatlan szerződése átalakul 5 éves határozott idejű szerződéssé, és a meghosszabbításról majd Sepsi Enikő, Kovács Barnabás és Csanády Márton fog dönteni. Ennyit az alkotmányosságról és törvényességről – a magyar állam pénzén.

  • FarkasTorok said

   Ki a “jó református”? – Hansági biztosan az, meg Kovács elvtárs is, és Hermann tanár úr is mélyen hívő kálinista lehet…

   Miféle rezervátum ez?

   Nyílván a fenntartó, az igazhitű – mindannyiunk régi példaképe – Bölcskei püspökünk “sk.” végzi majd el a vizsgálatokat, és dönti el, hogy ki nem az…

   Jó lesz ez így fiúk-lányok, ezt kell erősítenünk, mert ez való a károlis oktatóknak.

   • avatar said

    És Kun Miklós (a Béla unokája), felesége, Gereben Ágnes! Ők igazi hithű kálvinisták! Mondta is a lelkész 1945-ben Moszkvában, mikor megkeresztelte a Mikit, hogy ebből a kisdedből mág hitünk igazi prófétája lesz!
    Amivel persze egy kicsit át kell értelmezni a történelmet. A Tanácsköztársaság nem vörös terror lesz, hanem kálvinista terror vagy mi.

  • Makkabi said

   Ja, ha Bátori végzi el a vizsgálatot arról, hogy ki a jó református, akkor mindenki autentikus véleményt kap majd. Tekintve, hogy BG annyira református, mint Szervét Mihály, annyira hívő, mint VI. Sándor pápa, és annyira keresztyén, mint Kohomeini Ajatollah.

 13. Minilabor said

  Kérem a Testvéreket, hogy az EGYETEMI AUTONÓMIA fogalmat egyenlőre töröljék a szótárukból, ha a Károlira gondolnak, vagy belépnek valamelyik épületben elhelyezkedő Karra.

  Egyetemi autonómia? Jelent ez még a Károlin valamit?

 14. jobbika said

  Mi az a Zsinati Elnökség? Ilyenről nem olvastam a felsőoktatási tv-ben, sem a Károli honlapján lévő szmsz-ben. Onnan kézivezérli Bölcskei dadabácsi a Károli bölcsit?

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: