Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Péter Balla the eager beaver (Felmutatás)

Posted by jhnnsclvn - szeptember 26, 2010

Szerző: Pszichiáter

Nem az Úr felmutatása, hanem egy bérleté, amiről itt most szó lesz.

Szeptember 25-én 14:04 perckor Balla Péter a Kálvin téri metró mozgólépcsője előtt felmutatta bérletét az ellenőröknek. Ebben a felmutatásban benne volt Balla Péter egész karaktere. A stréber kisiskolás, amilyen Balla gyerekkorában volt, és amilyennek meg is maradt. Az infantilis, tekintélytisztelő, örök kisebbrendűségi érzésben szenvedő és örökös bizonyítási vágytól gyötört személyiség.

Már ahogy megközelítette a mozgólépcsőt. Fekete öltönyben fehér gallérral, a homlokán lévő kopasz foltra fésült, zselével rögzített hajjal, kis, feketére festett bajusszal, kezében egy fekete, kisméretű, gurulós börönddel, amelynek nyele felért a hónaljáig – valószínűleg nem a börönd méreteivel volt gond, hanem tulajdonosának méreteivel – a Kálvin téri aluljáróban feltűnt a református egyetem egyetlen állva maradt rektorhelyettese (a többi már bedőlt). Mikor átment a jegypecsételő automatákon, megtorpant. Zsebéhez kapott. Megtapogatta. Elővette. Sietős lépteit egyenesen az ellenőrök felé irányította, igyekezvén felhívni magára a figyelmet – hiába. Nyilvánvaló volt, mit akar: szembesülni velük és … felmutatni. S mikor az ellenőrök kettős sorfalához ért, valóban felmutatta. Jobbkezével a bal keze felől álló ellenőrnek.

Mit, felmutatta! Felemelte, vállmagasságnál is magasabbra. Irritálva érezve magát, hogy az ellenőrök nem kíváncsiak sem rá, sem a bérletére, szembefordult a bal oldalon álló ellenőrrel és majdnem a képébe tolta. Az ellenőr rá se hederített. (Az ellenőrök, tudvalevőleg, csak azokra hederítenek, akiknek NINCS bérletük. De Ballának VAN bérlete. Vastag fekete keretes tokban tartja, zakója belső zsebében. És olyan nyilvánvaló, hogy van neki. A stréber kis képére van írva. Az ellenőrök pedig kitűnő pszichológusok.)

Ballának láthatólag fontos lett volna a szemkontaktus, egy elismerő biccentés, hogy az ellenőr nyugtázza, látta a dokumentumot, és elégedett vele. Mint egy kisiskolás, aki a házi feladatát felmutatva a tanítóbácsinak, várja a dícséretet. Már a mozgólépcsőn állva is balra fordulva maradt, görcsbe rándulva, felemelt kézzel. Aztán alábukott. Sikerélmény nélkül kellett beszállnia a metróba, elrobognia a Nyugatihoz, és felszállnia a 14:23-kor induló Vércse InterCityre, hogy időben megjelenjen Debrecenben a zsinati elnök színe előtt.

A bérletfelmutatás fent megfigyelt és leírt módja tipikus Balla-gesztus. Aki a saját honlapjára kiteszi az átvilágítási dokumentumot és az egyetemi honlapra a megbízólevelét, az belül tele van bizonytalansággal. “Nekem van legitimációm”, harsogják ezek a dokumonetumok. Balla viszont ezt olvassa ki belőlük: “alkalmas vagyok arra a feladatra, amellyel megbíztak”.

A kirakatba tett dokmentumok, a családi fotóalbum (Balla Péter honlapján) és a tegnapi bérletfelmutatás mind azt bizonyítja, hogy a Károlit jelenleg irányító rektorhelyettes, Balla Péter személyiségfejlődésében nem jutott túl a stréber kisiskolás fokon. Lelke egy merő összerándult görcs, amely soha nem tud kioldódni, ellazulni. Állandóan meg kell felelnie – a családban, ahová beházasodott, és amely három számmal nagyobb, mint a saját mérete – a családfőnek és gyermekeinek, az egyetemen pedig Bölcskei Gusztávnak és két pesti helytartójának, Sepsi Enikőnek és Kovács Barnabásnak.

Szegény Balla Péter! Már csak lelki egyensúlya és egészsége érdekében is azonnal fel kellene hagynia a nem rá méretezett feladatokkal. Ő azonban, mint azt a reformatus.hu oldalon megjelent interjújából tudjuk, még sokáig maradni akar.

Most is azért ment Debrecenbe, hogy megbeszélést folytasson az alkoholizmus által már erősen lepusztított zsinati elnökkel. Azaz megbeszélje, hogy lehetne még elodázni a rektori pályázat kiírását.

A bérletét buzgón felmutató Balla Péter, akit az utóbbi időben oly sok kudarc ért, a tegnapi Kálvin téri BTK-s diplomaosztó után egy kis sikerélményre vágyott. Az egyetlen ember, akitől ezt még megkaphatta volna, a mozgólépcső tetején a Balla balján álló Kálvin téri BKV ellenőr, megtagadta tőle ezt az apró szívességet, amely legalább a Nyugati pályaudvarig melengethette volna Balla Péter jéghideg, éjsötét lelkét. Frusztrált hősünk nehezen törődött bele az újabb kudarcba. A mozgólépcsőn balra fordulva még sokáig fixálta vágyakozva az őt levegőnek néző BKV-ellenőrt. Leverő élmény lehetett letesztelnie, mennyit ér ő a világban – a talárja nélkül. Mert hogy nem a ruha teszi az embert, az Balla Péterre biztosan nem igaz. Ő annyira icipici pont, olyannyira jelentéktelen, hogy őt csak a talárja teszi láthatóvá. Különben levegő. A talárja nélkül senki és semmi.

Biztosan ezért ragaszkodik annyira hozzá…

Kezelési utasítás Ballához:

3-dolog

56 hozzászólás to “Péter Balla the eager beaver (Felmutatás)”

 1. FarkasTorok said

  Diplomaosztó – de kiknek?
  Azoknak a hallgatóknak, akikkel beszélgettem, és azt mondták, hogy engem nem érdekel, hogy ezen az egyetemen milyen visszaélések és csalások vannak, a lényeg, hogy megkapjam a diplomámat?
  Csakhogy nem alulnézetből kell megítélni ezt az intézményt, mert ebből a békaperspektívából minden érdektelen: a lényeg a papír, a diploma (ebben a papírcentrikus világban) és az hogy kaphassa az ösztöndíját, amit az állam biztosít – nem az egyház! De kiknek? Miért? Mire?

  Egy másik hallgató azt mesélte, hogy mesterképzésen van (MA-n), “színháztudományt” tanul, de ő is tesz rá magasról, hogy mi történik, neki is a 2 év letelte és a végbizonyítvány a lényeg, mert ott állami ösztöndíjas lehet. A Kodolányi Főiskolán (!!!!) végzett és ide azonnal felvették (föiskolai előzménnyel lasszózták össze Jákfalviék egy egyetem meterképzésére?), kapja az állami ösztöndíjat és abszolút nem érdekli, hogy a refrormátusok mit csinálnak: csalnak vagy hamisítanak (leszarja – oh pardon!), mert ő meg sincs keresztelve és nem érdekli az egész, ő kapja a pénzt, aztán meg a dipolmát. Mint ahogy a “színháztudományt” okítók sincsenek ám megkeresztelkve – jöhet a nagy egyházi filter, fennakadnak, ahogy Kun Béla leszármazottja sem úrvacsorázhat. Ez színházasdi a Károlin egy exSZDSZ-es tudománytalan görény liberális vircsaft! – Mit is keresnek ott? Mit képviselnek? Minek ez a kvázi “tudomány” a bölcsész karra és az Irodalomtzdományi Doktori Iskolába? Hogy az egyház nyakán szívják az állam pénzét és ezeket a lasszóval fogott főiskolás hebehurgya és butuska leánykákat még doktoráltassák is, hogy a saját egzisztrenciájuk hosszabbtávon is biztosítva legyen? A volt SZDSz-esek egzisztenciája fontos a Károlin, ateista kislányok doktorit kapnak a reformátusok kebelén – jaj, de jó. Örülhet mindenki… Ezt mind megköszönhetjük az eszdéeszes eszetlen Hanságinak, aki bevonzotta a színházasokat, hogy tovább híguljon a maradék kálvinista szemlélet is, és a református Ballának, aki maximálisan a gyakorlatban támogatja őket és az idióta alkesz fenntartó, aki csak a pénzt látja mindenben. Így jöhetett létre ez a szörny-képződmény a BTK-n: megerősödve Szabó dékánsága alatt.
  Ennyit az erkölcsről, a magasztos elvekről és a színvonalról, na és a kálvinizmusról – kedves Testvéreim!
  És talárokba bújnak, meg láncokat akasztgatnak egymás nyakába, hogy látványosan diplomákat oszthassanak a Kálvin téri templomban, Isten házában – ezek az istelen csalók, akik Krisztus pénzét is magukra költik, és azt hiszik, attól hitelesek és ekölsösek is, hogy beöltöznek operett talárjaikba.

  Nem is emberek ezek. Megcsúfolják az embert, az Istent, a tempolmot, a tudományt, az egyetemet – mindent. De kit érdekel ez?
  A hallgatókat csak a diploma érdekli, az oktatókat meg a pénz és a presztizs és a tudományos fokozatok, a fenntartót meg az alkohol és ugyancsak a pénz, pénz, pénz.
  Ez egy diplomakiadó és pénzosztó hely, nincs itt tudomány, csak régi elvtársak, szdsz-es ateista zsidók és pár mesüge goj van -a képmutató egyház hazug és aljas “szolgálatában”.

  • Lenore said

   És most akkor annak ellenére, hogy BA-ból túlvagyok 3 éven, kb. 60 vizsgán, egy szigorlaton és egy 48 oldalas szakdolgozat megírásán (amelyhez elolvastam kb. 30 könyvet plusz vagy 20 tanulmányt), mondjak le a “diplomámról”?

   Nem sok közöm volt a magyar szakhoz és valóban teszek rá, hogy mi folyik ott. Mint ahogy az itt irkálók többsége is tesz arra, hogy más szakokon mi megy, hiszen állandóan A KÁROLI-ról folyik a szó, holott A KÁROLI nem egyenlő A MAGYAR szakkal.
   _JÓ LENNE, HA A JAPÁN VAGY A SZABAD BÖLCSÉSZET SZAKOT NEM VENNÉK EGY KALAP ALÁ A MAGYAR SZAKKAL._
   Olyan leendő egyetemisták, akik egyébként nem ismerik a Károlit, meggyőződéssel mondták, hogy a károlis japán szak az egyik legjobb az országban.

   Ui.: Ha valaki nem mutatja fel a bérletét, az ellenőr nagy valószínűséggel rá fog szólni, hogy tegye meg. Próbáljátok ki.

   • Hokkaido said

    Dehogy mondj le, sőt, nyújtsd be a szakdolidat nagydoktorinak. Ha Szabó Andrásét elfogadták, akkor a tiedet se lehet elutasítani 🙂

   • BKV-ellenőr said

    Mondjuk a güzü buzgómócsingokat, mint az itt leírt pedáns, takaros kis figura lehet, garantáltan levegőnek nézzük, ha felmutat, ha nem. Kizárt dolog, hogy rászóljunk. Ez a képén, sőt, a kis bajuszkáján hordja az összes tanúsítványát, átvilágítását, megbízását, bérletét, a formális rendben levést. De valahogy mégis bűzlik. Annyira penetránsan, hogy inkább fintorogva elfordulunk, mintsem kézbevegyük a bérletét.

 2. ZsoltCsaba said

  Balla Péter a poszt szerint demonstrált azzal, hogy neki bérlete van. Nagy dolog. A havi kétmillából, amit rektorként kap, telhet neki – gondolnánk. De Ballának ebben még ennyi érdeme sincs, hiszen a bérletet a fizetésén felül ingyen kapja az egyetemtől. Akkor mire olyan büszke? Csak nem arra, hogy teljesen tönkretette a református egyetemet?

  • Dr. Cat said

   Ballácskának nem vállmagassági bérletfelmutatást kéne gyakorolnia, hanem pofája előtti nyílt bérfelmutatást, hogy mennyi forintot vág zsebre a csalások legalizálásáért és a korrupció fedezésért legfelsőbb urától: az alkohol mámorában vegetáló Bölcskeitől(ő pedig hivatalosan az államtól!). Nem véletlenül hallgat erről is olyannyira!
   Egyenlőre a bérfelmutatás zakó zebből még nem lehetséges a kallerek kérésére, de egyéb kérésre sem tesz eleget ennek a kötelességének Ballácska, a halvérű primadonna, aki ficánka farmozgásával ide-oda táncikál, hogy egyszerre mindenkinek megfeleljen és elfogadják mini alakját és átlagos agyát, meg törpévé vált lelkecskéjét. Már mindenki röhög rajta, szánakozik felette vagy egyszerűen megveti a jellemgyengeségéből kialakult jellemtelensége miatt.
   Ő felmutat! Őt felmutatják! Ő felmutatódik! De Mindenki előtt…

 3. Minilabor said

  Úrfelmutatás? Hol van ezek között egy igazi “úr”? Mind bunkó! A részeges Bölcskei a fő tahó, de Balla is egy nyomorult és szánalmas kispolgárrá lett paraszt-kölök. Becsületes paraszt fölmenői lehettek Péterünknek, de a kicsinyes és garasoskodó (krajcáros)szemlélet nem változott, és maradt a kisebbrendűségi érzés. Hansági a tatabányaiságával is kevés, habár az em egy falu, hnem mégis város. Rendes bányászok lehettek az elődei. Mélyről jött ez a kis nő és a keszonnal ott nem tud mit kezdeni,ahoba béházasította magát.
  Mindketten nagy famíliába házasodtak, nem tudván megugrani az eléjük állított magas lécet.

  De Tepsi is egy paraszt-ivadék, nyílván dolgos felmenőkkel, ám nem rendelkezik semmiféle genetikai vagy családban látott finomabb viselkedéssel vagy megjelenéssel (legalább tanulná meg az alapokat!). Olyan mint a szegény dékán elődje: Szabó professzor, aki a legjobb paródiáját nyújtotta az urizálásnak. Oly undorító volt a bokacsattgogtató pózolása, mintha úrifiú volna.
  És ez a garnitúra, meg az magának tanulmányokat csaló Pethő Sándor “filozófusunk” büszkén (semmit sem megvallva, semmit sem megbánva) “páholyból” szemlélhették a diplomaosztás magasztos pillanatait. Fennhangon énekelték a 90. zsoltárt vagy azezek miatt balsorsos Himnuszunkat. Még be is öltözik egyik-másik: talárba, hacukákba. Állati!

  Jó kis muri ezeknek a Balla-bérlet, hiszen jó fizetésekért díszpáholyból szemlévhetik az egyetem teljes fizikai, erkölcsi és szellemi lezüllesztését. (Balla csak egy ‘félcédulás’ – ezt tudja mindenki, aki a idők során – rektori teendőkkel megbízatva – eszközemberré aljasult.)
  Na de a híres-neves Fenntartó a lényeg. Ő az igazi parvenű! Meg az általa kinevezett lelketlen hóhérok: Kovács Barnabás és Kovács Zsolt Csaba. Sepsi pedig mindenkinek jó, mert ő ab ovo az öreg Kulcsár-Szabó talárja alól bújt elő, aminek Hansági nem csak menyként) is nagyon örvend, ráadásul ő az egyetlen református (Kovács Árpád-Hansági Ágnes-Hermann Zoltán stb.) a bölcsész-vezetők között.

  • svabra said

   Szabó András az igazi bunkó, aki még bokacsattogtatás közben is megüti a (saját9 bokáját. Olyan undorító módon potyaleső, hogy képes arra, hogy a kölykeit telefonon (mások füle hallatára!) behívja az egyetemre egy fogadásra. Ahol aztán családilag letarolják az asztalt az Évivel meg a kölykökkel, mint a sáskák. Igazi sáskajárás ez a család. Szabó még a tanulmányi kirándulás után is hazavitte a kannás bort (IMÁDJÁK A POTYÁT CSALÁDILAG), eleganciája többnyire a nyócker turkálóiból származik, ahol Petrőczi nem pénzzel, hanem a saját okádék verseivel fizet (!).
   Nem akarok köztük különbséget tenno: mind silány, mind ocsmány, mind tudatlan, mind ordenáré és mind megbotránkoztató.
   Pál apostol tiltotta, hogy megbotránkoztassuk az embereket. Ezek pedig ezt teszik szóban írásban (Szabó disszertációja, Petrőczi versei) éjt nappallá téve.
   Ordenárék és unalmasak.
   Ez lenne a református egyetem, ezekkel a szánalmas bűnözőkkel, ezekkel a senkikkel?
   FÚÚÚJ…

 4. Judge said

  Hát ez szép:

  A csalók, hamisítók, tolvajok pártfogója, ártatlanok rágalmazója és üldözője, az állam vagyonát hűtlenül kezelő és közérdekű adatokat eltitkoló, magát rektornak kiadó Balla Péter azzal bizonyítja törvénytiszteletét, hogy demonstratívan felmutatja a kincstári bérletét, amit busás fizetése mellett is az egyetemi költségvetésből vetet meg magának.

  Milyen szófogadó kisfiúvá válik egy egyszerű BKV-ellenőr előtt ez a kollégáit feljelentő és kirugdosó Haynau!

 5. Dr. Cat said

  Én mint fürge testű és elméjű, magas esztétikai minőséggel és érzékkel megáldott lény egyszerűen MEGUNTAM EZEKNEK A NEVETSÉGES PROLI BUNKÓKNAK a nyomon követését. Ezért a továbbiakban kerülni fogom a Perdita és a Mátyás utcákat. Finnyás esztétikai érzékemmel összeegyeztethetetlenek azok a tapasztalatok, amelyekkel itt a kutyaszar és a tetkó szalon között kellett szembesülnöm.
  ADIEU!

 6. Nessus said

  A Károli vezetői úgy viselik a talárt, mint valami Nessus-inget. Ez már a két és fél héttel ezelőtti évnyitón is kiderült, de a diplomaosztó valóságos vesszőfutás volt a vezetőknek. Bíró Mária és Koncz Judit már levethette a szégyenpalástot, de Szabó András és Kulcsár-Szabó Ágnes bőrét szemmel láthatóan égeti.

 7. Vastagbőr said

  A károlis oktatók “vastagbős” díját toronymagasan Kulcsár-Szabó Ágnes nyeri. Ő nem kívánja levetni Nessus-ingét, annak ellenére, hogy már másfél éve ég benne folyamatosan a nyilvánosság előtt.

  Azaz: a MENYt tényleg vastag bőr borítja. A díjat megérdemli.

  • Penetráció said

   Hát igen, a vastag bőr tényleg megnehezíti a penetrációt.
   Talán ezért marad el a ….. (személyeskedés miatt kimoderálva – a szerk.)

   • Stinky meat said

    Szerintem nemcsak ezért, hanem mert a penetráció nem éri meg a fáradságot. Mert mi van, ha áhatol a vastagbőrön? Semmi egyéb, mint “büdös hús”.

    Sőt, mind között valószínűleg a legbüdösebb.

   • Csadar said

    A muzulmán nők is sokkal szexibbek a csadarjukban, mint ez a kancsal, majomképű szikkadt …. álruhás terminátor… (kimoderálva – a szerk.)

 8. svabra said

  Nagyon találó a női terminátor Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnesre! Semmi nőies forma, csupa amorf szöglet…..
  Penetrációra senki sem vállalkozik önként. Néha Mészáros Marci nekiszánja magát… (kimoderálva – a szerk.)

 9. réti pipitér said

  Ma, Adolf névnapján köszöntsük a református (???) egyetem kis hitlerét, professzor, professzor doktor balla pétert, a feketére festett bajuszkájával.
  Ő is olyan ostoba, mint Hitler, olyan kártékony, mint Hitler, de irtó hadjáratát kizárólag református egyetemi testvérekre korlátozza.
  ÖRÜLJÜNK ENNEK?
  Ha már kinyírnak bennünket, legalább testvéri kezek tegyék???
  Nagy kérdés ez. Vajon mit gondolt erről József, mikor testvérei belökték a kútba?
  Éljen Balla, a véres lábú, agyatlan tömeggyilkos és cinkosa, Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnes, az undorító női terminátor!

 10. MAB-illetékes said

  Mit mutat fel Balla Péter a MAB-nak az esedékes intézményi akkreditáció előtt?
  1. Egy kiürült rektori hivatalt.
  2. Egy csaló dékánhelyettest a HTK-n (Pethőt).
  3. Egy stróman dékánt az ÁJK-n (Domokost).
  4. Egy elüldözött akadémikust az ÁJK-ról.
  5. Egy stróman dékánt a BTK-n (Sepsit).
  6. Egy halálba kergetett professzort, akire a modern magyar irodalom akkreditáciüja épül (Szigetit).
  7. Egy leváltott Doktori iskola- és tanszékvezetőt, akit másfél éve nem engednek tanítani (Himát).
  8. Tömegestül elüldözött, kirúgott vezető oktatókat, akikre az akkreditáció épül (pl. Kőszeghy, Etényi)
  9. Két törvénytelenül működő kari tanácsot (ÁJK, BTK).
  10. Egy törvénytelenül működő Szenátust.
  11. Egy törvénytelenül működő, teljhatalmú stratégiai igazgatót (Kovács Barnabást).
  12. Órarendeket, melyeknek semmi köze az akkreditált tananyaghoz és oktatókhoz (BTK magyar és történelem szak).

  Stb, stb. Ha ez lehetséges, akkor eben az országban bármit meg lehet csinálni.

  EYG MÁSFÉL ÉVE REKTOR NÉLKÜL MŰKÖDŐ, MAGÁT EGYETEMNEK CSÚFOLÓ INTÉZMÉNY, AHOL KI SEM ÍRJÁK A REKTORI PÁLYÁZATOT, HANEM HAGYJÁK A TÖBBSZÖRÖS BŰNPÁRTOLÓ ÉS BŰNELKÖVETŐ BALLA PÉTERT ÁMOKFUTNI.

 11. ancilla said

  Olyan a református egyetem, amilyen a magyar református egyház. Annak van egy alkoholfüggő, szennyes életvitelű vezetője, aki ázsiai bankoktól felvett kölcsönökkel leplezi, hogy mennyit lopott ki a kasszából!
  Balla méltó Bölcskeihez: megérdemlik egymást!

 12. animus said

  A következő ünnepnapra szép ajándékot ad a Károli Egyetem a reformátusoknak: bedől az egyetem, amelybe az állam dönti a pénzt. És hol van a pénz? Elvitte a cica? Nem a cica, hanem a zsinati elnök gazdálkodta el a saját céljaira az állami fejkvótából befolyó pénzeket.
  Másik bevétel az egyetemből, hogy a magyar református egyház iszonyatos bérleti díjakat kér a saját egyetemétől, miközben az állami épületeket az egyetem INGYEN HASZNÁLJA?
  Ezzel hogyan tud elszámolni a zsinati elnök Bölcskei és Balla, az előző zsinati elnök veje.
  Egy biztos: A REFORMÁCIÓ ÜNNEPNAPJÁN ÓRIÁSI BOTRÁNY LESZ AZ EGYETEM AKKREDITÁLATLAN JOGI ÉS BÖLCSÉSZKARÁBÓL.
  Ehhez mit szól a Teremtő, mit gondoltok?

 13. jobbika said

  Az ember itt már tényleg nem tud eligazodni. Nem az a cél, hogy helyreálljon az akkreditációs bonyodalom, hanem az, hogy jó reformátusként várjuk a bedőlést? Legutóbb megnyugtattatok, hogy az alapképzés akkreditációja nincs veszélyben. Mi lesz a hallgatókkal, ha megvonják az akkreditációt?
  Hima, Kőszeghy, Etényi nem mobilizálhatók? Nem akarna valamelyik rektor lenni például? Vagy kényelmesebb itt a neten mennybe menni? Mint elballagni a minisztériumba és szólni, hogy itt kérem szépen valami nagyon nincs rendben, tetszenének intézkedni, vagy magukat is feljelentjük az adófizetők pénzének elherdálásáért? Használhatatlan társaságnak tűnik itt mindenki….Ballástul, püspököstül, blogostul. Aki ide adja a gyerekét az csak leshet, hogy egymással versengve amortizáljátok le a Károlit a mi pénzünkön. Álrektor a hivatalban, álnéven a neten, szép kis kompánia. Egykutya, a lényeg, hogy ti is, ők is kapjátok a fizetést, mi meg a rosszhírű diplomát. Más helyen a fizetésért dolgozni szoktunk, nem a saját termékünket blamáljuk. Ha még nem hallották volna a Károlis ex- és jelenlegi dolgozók!

  • jhnnsclvn said

   Tévedsz. Többségünk munkanélküli a Szabó-Hansági verhetetlen intrikus páros jóvoltából, úgyhogy nem kapunk fizetést. A rosszhírű diploma igaz. Olyan, mint a román pénzváltók cserevalutája. Két db ezres között egy köteg újságpapír: magyarán értékelen szemét.

   • jobbika said

    Ha jogtalanul rúgnak ki valakit, akkor elmehet munkaügyi bíróságra. Kellemetlen, de megéri. Nem akarok tapintatlan lenni, de a munkanélküli segélyt is mi, dolgozó emberek finanszírozzuk, kedves Johannes. Én azért keményen megdolgozom, hogy neked legyen munkanélküli segélyed, társadalombiztosításod, amíg találsz más állást. Te meg kényelmesen kialszod magad és amikor már nagyon uncsi a munkanélküli lét, akkor pötyögsz a gépeden és értékteleníted el a gyerekünk diplomáját… Ugye nem baj, ha ezt nem köszönöm meg?

   • jhnnsclvn said

    Az már rég letelt. És amíg hagytak dolgozni, én is eleget fizettem az alapba. Most meg éhenhalok. Télen nem tudom fűteni a lakásomat. Szóval, ne irigyelj valakit, akit Hansági és Szabó András tett munkanélkülivé. És ez a kisebb bűnük. A nagyobb, hogy ők értéktelenítik el a gyerekeid diplomáját. Nézd meg, mit tanítanak. Olvass bele az írásaikba. Ezért kár volt megszületniük.

  • svabra said

   Nagyon egyszerűnek gondolja a Jobbika az ügyek intézését: beballag valaki a minisztériumba, szól, azok meg rendet tesznek. Ez még az átkosban sem zajlott így. Vannak törvények, jogszabályok és az egyetemi szférán belül elfogadott, bár iratlan szabályok.
   A Károlin nagyon sokféle módon sértették meg mindegyikét. A helyzet reális feltárása
   több szinten történhet meg, a reparáció nemkülönben.
   Nyugalom!

   • jobbika said

    Igen, Svabra ez ilyen egyszerű. Elmegyek a bíróságra, a minisztériumba, keresem az igazamat. Ez lenne arra a bizonyíték, hogy igazatok van. De itt ilyenről nem hallani, csak magyar módra átkozódtok és Balláékkal karöltve teszitek tönkre a Károli reputációját.
    Szerintem elég teher az idejáróknak, hogy törvénytelenül működtetik a kócerájt és az egyetemi létnek az írmagja is hiányzik. Akit már kirúgtak, az nem veszíthet azzal, ha nyíltan jogi útra tereli az ügyet. Megjegyzem, egy magára valamit adó egyetemi tudós, még akkor is fel kell emelje a hangját, ha még ott dolgozik, sőt akkor kell igazán! Miért? Azért, mert ez a tisztesség. Nem az, hogy csendben lapítva reménykedik a prof. asszony/úr a túlélésben és minden egyes kirúgást sikerélményként él meg, hogy “hál’ Istennek nem rám csaptak le, hanem a kollégámra.” Csak azt ne mondd, hogy a nagy nyugalomban a 168 óra, vagy a HVG tényfeltárásában reménykedtek! Vagy, hogy a minisztériumban titokban szövitek a vezércselt! Hol vannak itt a tettek? Feljelentések, perek, törvényességi felülvizsgálat? Ennek felmutatásával tudnátok támogatást adni a hallgatóknak, szülőknek és ezzel tudnátok támogatókat szerezni.

   • Rector said

    Van ilyen magára valamit adó tudós: Hima Gabriella professzor, az Irodalomtudományi Doktori Iskola leváltott vezetője. Ő fölemelte a szavát mindenhol: Kari Tanácsban, Egyetemi Doktori Tanácsban. És mit műveltek vele? Mindenről leváltották, másfél éve kihagyják az órarendből, átkutatták a szobáját, átvizsgáltatták a computerét, elvették a hallgatóit és a doktoranduszait, és Balla vadászik rá, mindent megtesz, hogy felmondhasson neki. Ezt le is írta a MAB elnökének szóló levélben. Idézem Ballát:

    “Továbbá tekintettel arra, hogy Prof. Dr. Hima Gabriella széles körben folytatott levelezése alapvetően sértette az KRE jó hírét, a Rektori Tanács felhatalmazta az Egyetem vezetését, hogy vizsgálja meg ennek lehetséges munkajogi következményeit.”

    https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/04/24/cynical-reply-to-the-accreditation-board-balla-peter-cinikus-valasza-bazsa-gyorgynek/

    Hima Gabriella parancsot kapott a bűncselekmények eltussolására. Ezt állítólag hanganyag bizonyítja. Ő pedig ahelyett, hogy eljesítette volna a parancsot, feltárta a bűncselekményeket.

    Példátlan egy jogállamban, hogy a bűncselekmények feltárása felmondási ok legyen. Nem a feltárás sérti a Károli jóhírét, hanem az, hogy egyáltalán elkövették ezeket. Az eltussolásuk még jobban sértené. Ha valami a Károli jóhírét helyreállíthatná, az a teljes feltárás.

 14. jobbika said

  Nem vagy te százas ezzel a moderációval, Johannes! Csadar, Svabra, Réti Pipitér, Penetráció kiállta a református moderátor próbáját? Vagy nekik nem kellett ezen a tisztítótűzön keresztülmenni, csak Jobbikát szűritek? Legyek bunkóbb a rapid megjelenés reményében?

  • jhnnsclvn said

   Igazad van, a durvaságokat Csadar, Svabra, Penetráció nickeknél kimoderáltam. Réti pipitér metaforái Ballával kapcsolatban (véreslábú, agyatlan tömeggyolkos stb.) szerintem lényegileg igazak, csak enyhén túlzóak. Ezek maradtak.

   • Véreslábú said

    Nincs itt semmi túlzás, kérem. Íme a nyári mérleg: 14 új kirúgásra és egy leváltásra esik 2 új felvétel. A mérleg: – 12 (- 13):

    Személyi változások Egyetemünkön
    Kilépők Az Állam- és Jogtudományi Kar Pénzügyi Jogi Tanszékén 2010. július 31-ével megszűnt Dr. Forgács Imre József egyetemi docens munkaviszonya. Dr. Hollán Miklós egyetemi adjunktus 2010. augusztus 31-ével távozott a Büntetőjogi Tanszékről. A Bölcsészettudományi Karon a Személyiség- és Klinikai Pszichológiai Tanszéken 2010. július 31-ével megszűnt Ladányi Klára egyetemi tanársegéd munkaviszonya, augusztus 31-ével Dr. Császár-Nagy Noémi Andrea egyetemi docens asszony munkaviszonya szűnt meg. Prof. Dr. Bagdy Emőke munkaviszonya 2010. augusztus 31-ével szűnt meg. A Szenátus 2010. június 30-i ülésén Prof. Dr. Bagdy Emőkének a professor emerita címet adományozta, az erről szóló oklevelet a tanévnyitó ünnepségen vehette át. Az Összehasonlító Irodalomtudományi és Irodalomelméleti Tanszéken Kovács Gábor tudományos segédmunkatárs megbízási ideje járt le 2010. július 31-ével. A Pszichológiai Intézetben Deáki Márta Melinda munkaviszonya szűnt meg 2010. július 6-ával. A Kommunikációs Tanszékről Korpics Márta Katalin egyetemi adjunktus asszony lépett ki 2010. augusztus 31-ével. Szabó Noémi Gyöngyvér ügyintéző kollégánk munkaviszonya 2010. augusztus 31-ével szűnt meg a Szabadbölcsészet Tanszéken. Dr. habil. Bíró Mária dékánhelyettes – tanszékvezető asszony munkaviszonya az Ókortudományi Tanszéken 2010. augusztus 31-ével szűnt meg. A Tanítóképző Főiskolai Kar Nyelvi Lektorátusán Jauchné Bíró Anita nyelvtanár munkaviszonya 2010. augusztus 19-ével szűnt meg. A Gazdasági Igazgatóságról Bakos Krisztina pénzügyi előadónk 2010. augusztus 2-ával, Gergely Noémi ügyviteli munkatársunk 2010. augusztus 31-ével távozott. A Rektori Hivatalban dr. Ónodi-Szabó Ádám munkaviszonya szűnt meg 2010. augusztus 24-ével. Györgyiné Dr. Koncz Judit 2010. augusztus 31-én lemondott a 2004. február 1. óta betöltött rektorhelyettesi megbízatásáról. Köszönjük több éven át végzett rektorhelyettesi szolgálatait.
    Szakmai pályafutásukhoz további sikereket kívánunk!
    Belépők
    Belépő kollégáink között üdvözölhetjük Pozmanné Bálint Nagy Katalin Tündét, aki 2010. július 15-ével kezdte meg munkáját a Bölcsészettudományi Kar Pszichológiai Intézetnél. Dr. Tomka János 2010. augusztus 1-jétől dolgozik Egyetemünk Állam- és Jogtudományi Karán, a Közgazdasági Tanszéken.

   • Bilanc said

    Szeptemberben távozott az egyetemről az egyetlen akadémikus, Vörös Imre professzor, akit szintén kifúrtak a Doktori Iskola éléről, hogy egy nulla lakájt tegyenek a helyére, egészen hasonlóan, mint az Irodalomtudományi Doktori Iskolában. Így tette tönkre Balla, Domokos és Szabó András az egyetem két jóhírű doktori iskoláját. És szervilis eszközemberek mindig akadnak a puccsokhoz: Kovács Árpád és Miskolci Bodnár az egyetem szégyenei.

 15. jobbika said

  Mondd Véreslábú, olyan statisztikád nincs véletlenül, hogy eddig ki indított munkaügyi pert a Károli ellen és annak mi lett az eredménye, folyamatban van, stb?

  • filológus said

   Én ismerek olyan volt károlis oktatókat, akik NYERTEK MUNKAÜGYI PERT A KÁROLI ELLEN.
   Nem mentek vissza, mert nem kívántak egy ilyen tudományosság szempontjából végtelenül alacsony szintű, erkölcsileg züllött helyen dolgozni.

   • jobbika said

    Mondanál közülük olyanokat, akik tudományos szempontból, mármint akkreditációs szempontból, hasznosak lennének? Hátha érdekelné őket egy normálisabb Károli és hátha hajlandók lennének érte tenni is valamit.

 16. jobbika said

  Sajnálom Johannes, bármelyikünk kerülhet ilyen helyzetbe. De hidd el, hogy ez a blog tettek nélkül legalább annyit árt a Károlinak, mint Balla. Munkaügyi pert nem indítottál? Vagy behúztak a csőbe és közös megegyezést írattak veled alá? Ez utóbbiba sokan beleszaladnak, mert nagy a lelki nyomás egy kinyírás körül. Jól ismerem ezt az eljárást. Hosszú ideig piszkálgatják az illetőt, számon kérik hülyeségekért, kiszámíthatatlan utasításokat adnak, majd amikor már elege van az áldozatnak és úgy érzi, hogy hibázott is (mert nem lehet ilyenkor nem hibázni), akkor felajánlják a közös megegyezést. A jogi tudással nem rendelkező munkavállaló meg elhiszi, hogy ezzel jár jobban, vagy nincs kedve visszataszító emberekkel foglalkozni a továbbiakban és minél hamarabb szabadulni akar a szituációból. Ez az amit nem szabad, de sajnos sokan nem tudják és irtó nagy bajba sodorják magukat. Ez a tanács azoknak, akiket már cseszegetnek, mellőznek, vagy más módon vegzálnak, talán hasznos lehet. Mindig így kezdődik, nem kapsz rendes feladatot, mellőznek, elindulnak a pletykák, baromságokkal bíznak meg, magyarázkodni kell… a vége mindig kirúgás, jól jegyezzétek meg. Ne dőljetek be. Legyen kéznél egy ügyvéd, akit fel tudtok hívni, életet menthet ebben a helyzetben. Ha nincs ügyvéd, csak a felmondást szabad elfogadni, a közös megegyezést semmi esetre sem. A közös megegyezés akkor jó, ha a munkavállaló kezdeményezi, mert el akar menni. Minden más esetben – ha nem lopott, vagy nem ment részegen dolgozni, vagy nem anyázta le a főnökét – ártalmas a munkavállalónak!

  • jobbika said

   Örülök, ha csak úgy tűnik, hogy hülye vagy és közben mégsem 🙂 Viccet félretéve, másoknak talán hasznos lehetett, amit leírtam…nem azért mert hülyék, hanem azért mert esetleg megfélemlítik őket, vagy behúzzák a csőbe.
   Olvastad már az alábbi részletet a Munka Törvénykönyvében:
   100. § (1) Ha a bíróság megállapítja, hogy a munkáltató a munkavállaló munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg, a munkavállalót – kérelmére – eredeti munkakörében kell továbbfoglalkoztatni.
   Miért nem helyezik a Károlin vissza a jogellenesen eltávolított embereket?

 17. jobbika said

  Köszönjük szépen Hima professzor asszonynak. A lényeg, hogy ne hagyja magát, keressen társakat a további felszólaláshoz. Csak vannak még mások is. Ezt várjuk egy professzortól és támogatni is fogjuk, mert tényleg botrány ez az egész. Ugyanakkor mit tud tenni egy hallgató, vagy egy szülő, ha nincs mihez csatlakozni, csak itt a blogon írogatni. Nem lehetne pl. aláírást gyűjteni, megbeszélést összehívni és együttes erővel kérni a minisztériumot, hogy állítsa helyre a törvényes működést. Olyan nincs, hogy nincs választott rektor! Itt állami plusz adófizetői pénzeket költenek, közokiratot (diplomát) adnak ki olyan személyek, akiknek ehhez nincs joguk, mert nincs törvényes felhatalmazásuk (választás). Megbízott vezető csak és kizárólag rendkívüli esetben végezhet ilyen tevékenységet azzal, hogy haladéktalanul mindent meg kell tenni a törvényes állapot helyreállítására. A rendkívüli eset nem úgy áll elő, hogy rendkívül gátlástalanok vagyunk és nem írunk ki pályázatot, helyette a haverunkat bízzuk meg. Még azt is megkockáztatom, hogy egy ilyen megbízott alak csak halaszthatatlan cselekményeket tehet meg. Ebbe pedig nem tartozik bele a kirúgás, új emberek felvétele, stb. Szóval jogilag ez bonyolult és feltétlenül kezelendő kérdés. Ha nem léptek, akkor Balla pete megbízói képére formálja a Károlit, utána meg az általa behozott emberek megválasztják. Ő meg némi kéretés után, kegyesen elfogadja a választott rektori tisztet.

  • svabra said

   Nem értem, miért szólítja meg Jobbika Hima professzornőt. Nem értem a kapcsolatot közte és a blog között. Ha valaki felvilágosítana…

   • jobbika said

    A hozzászólásaid alapján nem lep meg, hogy nem érted az összefüggéseket. Annyi biztos, hogy Hima nem női terminátor, nem valószínű, hogy nőimitátor, nem tudom, hogy lehet-e gyereke, ha van, akkor viszi-e partira ingyenenni (akarom mondani, zabálni)……(a penetrációról szóló részt itt is kimoderáltam, mint ahogy máshol is, ahol épp te kifogásoltad – a szerk.)

 18. animus said

  Amit leírsz jövővízióként, az a tegnapi és mai valóság. Nem fordítva ülsz te az időgépben?

  • jobbika said

   Éppen előrefelé tartanék, csak nem akar senki csatlakozni:-( Nem jobb lenne egy rendes helyen melózni és a tisztességes munkából sikerélményt szerezni? E helyett azt tekintenéd sikernek, ha a Reformáció ünnepére bezárják a boltot! A káröröm lenne a helyes református hozzáállás egyik megjelenési formája?
   Én véletlenül református vagyok, nem túl aktív e téren, mégis rendkívül zavarna, ha a mi egyházunk egyetemét bezárnák és ettől zengene a sajtó. Hogy a hallgatókat ne is említsem! Itt amúgy sem divat velük bajlódni.

 19. jhnnsclvn said

  Figyelem!
  Jobbika figyelmeztetésére kiegészítettem a posztot egy kezelési utasítással Ballához. Ha figyelmesen elolvassátok, nem lesz több közös megegyezéses kirúgás, hanem egy csomó munkaügyi per, amibe Balla és Bölcskei belerokkan. Még a koreai bank, a KDB sehúzza ki őket a csődből!

 20. ancilla said

  Tisztázni kell a jogtalanságokat, a bűncselekmények felderítése folyik a megfelelő szervek teszik ezt.
  Nincs már egyikőnknek sem módja megállítani a nehéz követ, mely “ki tudja, hol áll meg, kit, hogyan talál el”.
  Szóval, aki bűnös, jobb ha számít a rendőrség megjelenésére.
  Aki bűntelen, annak nincs félnivalója.

  • jobbika said

   A rendőrség nem fog rektort választani. Egyszer már kérdeztem, de nem válaszoltatok, Balla ellen is nyomoznak? Vagy ő zavartalanul költi a hallgatók és az állam pénzét, mert úgy tesz mintha nem tudná, hogy nem rektor? Ne szundikáljon már békésen az ágyikójában, amíg mi itt rágjuk a kefét, hogy vajon az általa aláírt diploma egyáltalán érvényes-e? Nem vagyok vérivó (csak sülve szeretem), de azért Ballán még én is elgondolkodom. Az ő palástja alatt folyik itt a biznisz, ki ne maradjon a jóból!

 21. réti pipitér said

  Nem ülünk fel provokációknak. Olyan ember, akinek a stílusa olyan, mint egy Hofi-paródia: “csak melózni szeretne nyugodtan”, nem fog bennünket rávenni semmire.
  Sem arra, hogy felfedjük magunkat, sem arra, hogy visszavonuljunk vagy ne tegyük meg, amit meg akartunk tenni.
  Az anyánk neve irányítószámmal nem kéne, pajtás?

 22. Barnaby said

  Ha valakit érdekel, honnan veszi Bölcskei a hű embereit:

  http://www.drkg.hu/hu/index.php?option=com_content&view=article&id=79:beszamolo-a-vi-refis-balrol

  Ez még úgy ahogy rendjén van, de mit keres Kovács Barnabás a Rektori Hivatalban? Egy bunkó. Még PhD-ja sincs, de így is professzorokat dirigál.

  • ZsoltCsaba said

   Hogy mit keres? Egyszerű. Ha Bölcskei megszorul, a KDB-ból vetet fel kölcsönt az egyetemmel:

   “104./2009. (05.27) sz. Szenátusi Határozat
   a./ A Szenátus támogatja 14 millió Ft erejéig kölcsön felvételét a KDB Banknál rendelkezésre álló hitelkeretből.
   b./ A Szenátus hozzájárul az előterjesztett tagi hitelszerződés szerinti feltételekkel tagi hitel nyújtásához a Színház- és Film Intézet Kft. részére.
   c./ A Szenátus az előterjesztés szerint támogatja a Színház- és Film Intézet Kft 2009. évi pénzügyi tervének elfogadását.”

   http://www.kre.hu/portal/doc/szenatus/Szenatusi_hatarozatok_090527_2.pdf

   A koreai KDB bank alelnöke Dr. Kovács Levente, Bölcskei privát bankárja.

   Mivel Bölcskei nagylábon él, szüksége van magánbankárra. És azért a sok millióért a bankár is kérhet viszontszívességet. Pl. hogy teremtsen egy zsíros állást a zsinati elnök a bunkó öccsének. Így jött létre az SzMSz-ben teljesen ismeretlen stratégiai igazgatói munkakör, teljesen törvénytelenül, betöltője pedig a bankár öcse, a Károlin gyakorlatilag teljhatalmú Kovács Barnabás

   • Credit said

    És még csak nem is a saját bőrét viszi a vásárra a zsinati elnök. Nem ő veszi fel a kölcsönt magánemberként, hanem az egyetemmel veteti fel. Ha nem tudja visszafizetni, akkor az egyetem adósodik el. Ezért kellenek Bölcskeinek ilyen vezetők, mint Balla és a két dékán, Domokos és Szabó, mert ezek a pozícióikért mindenre hajlandók. Az egyetem és a karok érdekeinek elárulására is. Fő, hogy övék legyen cím és pótlék.

  • Holt lélek said

   Horváth Timike, aki az ÁJK-s titkárnők tömeges kivégzésében részt vett, szintén a refiből jött. Barnaby hozta be a rektoriba, akiek a barátnője volt. De aztán repült valami könyvelési dolog miatt. A kollégáit kirúgó és még fel is jelentgető Balla őt sem kímélte. Valószínűleg akkorra már ráunt Barnaby.

 23. jobbika said

  Johannes, ne szórakozz már, hogy 7 évet kell várni! Balla az alatt kétszer is lehet megválasztott rektor!

  • svabra said

   Olyan végtelenül buta vagy, mint az úgynevezett disszeertációdban!
   Hagy abba a provokációt, Mészáros Marci, magas az neked, mint kiskutyának a farzseb!

 24. réti pipitér said

  Húzz el innen, primitív provokátor!

 25. jobbika said

  Rágugliztam egy-két károlis sztorira, ha már Véreslábú és Filológus nem írja meg, hogy mi a helyzet a munkaügyi perekkel. Mit tudtok Huszár Ágnesről? Olvastam, hogy megnyerte a pert a Károli ellen, egyetemi tanár lett. Most hol tanít? Vörös Imre akadémikussal mi történt, hol tanít? Őket nem lenne érdemes megkeresni? Hima Gabriellával már lenne 3 vitathatatlan oktató az akkreditációhoz, vagy rektornak, vagy csak tárgyalni a minisztériummal. Ők nyilván ismerik a Károlis viszonyokat, a tudományos életet. Talán lenne ötletük az akkreditáció és a doktori iskolák megmentésére. Fabinyi, Kőszeghy is biztosan rendelkeznek helyismerettel és segíthetnének.

  • Rector said

   Igazad van, a csapatot össze lehetne szedni, kiváló protestáns tudósokból. Csak éppen őket nem engedi Balla Péter, Szabó András, Kulcsár-Szabó Ágnes és co. tanítani. Nyilvánvaló lenne az ő tehetségtelenségük. Inkább tönkreteszik az egyetemet. Bölcskei meg nem ért hozzá, és csak ezekkel a nullákkal kommunikál. Neki olyan mindegy a színvonal. Csak kivehesse az állami finanszírozásból az egyházi tizedet.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: