Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Rehabilitation (Az IDI 2. doktora: Riskó Enikő!)

Posted by jhnnsclvn - október 14, 2010

Balla Péter Bazsa Györgynek szóló 2010 április 30-i cinikus levelében ez olvasható:

„A KRE BTK KDHT 2009. október 9-én tartott ülésén elhatározottak értelmében az IDI vezetője 2009. október 9-én kelt 150/2009/DI, 151/2009/DI, 152/2009/DI iktatási számú leveleiben felajánlotta szakmai segítségét annak a három személynek, akiknek más doktori iskolában kell új doktori eljárást kezdeményezniük. Míg Baranyai Katalin és Mészáros Márton élt ezzel a MAB-határozat 8. pontjában szorgalmazott lehetőséggel, addig Riskó Enikő 2010. xx.xx-én kelt levelében az EDHT elnökéhez, Németh Dávid professzor úrhoz fordult, azzal a kéréssel, hogy az EDHT helyezze hatályon kívül a fokozat visszavonásáról szóló döntést, és ítélje meg a PhD-fokozatot. Az EDHT elnöke az IDI-vel való egyeztetés után Riskó Enikő kérését terjedelmi okra hivatkozva elutasította, és erről a kérelmezőt levélben tájékoztatta (iktatószám). A kérelmező kifogásolta, hogy az ok nem valós, de mi ezt a MAB-határozat 2. pontja értelmében ignoráltuk.”

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/04/24/cynical-reply-to-the-accreditation-board-balla-peter-cinikus-valasza-bazsa-gyorgynek/

Riskó Enikő másfél éve próbálja meggyőzni a KDHT-t és az EDHT-t, hogy az ő disszertációja nem rövid, kétszer annyi, mint Mészárosé, 397,839 karakter, csak 2,5%-kal tér el a terjedelmi sáv alsó határától. Valamivel még hosszabb is, mint Váradi Ferencé, akinél a terjedelem nem volt akadály. De sem a KDHT, sem az EDHT nem számolt utána. Azért sem. Ha Szabó András neve lekerült a témavezetésről, Riskó Enikő érdektelenné vált. Nehogy már megkapja a fokozatot Hima Gabriella témavezetésével!

Riskó Enikő ezután panaszt tett valahol. Olyan helyen, ahol tudnak számolni, és akiket a Károli EDHT-ja nem mer szembeköpni. Most már Németh Dávidnak is kijött a 397,839 karakter. Szabó András még ette a kefét. De többet nem tudott tenni, mint a Riskó-ügyről való szavazáskor tegnap, azaz október 13-án délután, egy érvénytelen voksot produkálni. Váradi Ferenc mellett így végül már Riskó Enikő is megkapta a doktori fokozatot!

Szeretettel gratulálunk dr. Riskó Enikőnek, a kitartásáért és a bátorságáért, azért, hogy merte nem elfogadni Kovács rendőr „nagyvonalú” ajánlatát, hogy próbálkozhat újra Mészárossal és Baranyaival, új dolgozattal, egy másik iskolában, mindent elölről kezdve, mint csaló a csalók közt. Riskó Enikő 4 évig dolgozott Hima Gabriellával az IDI-ben Hermann-Hesse-disszertációján. Az ő védésén az egyetlen szabálytalanságot Szabó András idézte elő azzal, hogy beíratta a saját nevét Hima Gabrielláé mellé, mint társtémavezető. Minden egyéb rendben volt. Sőt, ez is rendben lehetett volna. Mind az EDHT jegyzőkönyv, mind a hanganyag szerint ugyanis Hima keresztyén testvériességgel megosztozott Szabó Andrással Riskó Enikőn. Nem buktatta le, mint illetéktelent. Ám a MAB-vizsgálat lebuktatta őt. A MAB-táblázat nem találta helyénvalónak a Szenci-kutató nevét Hermann Hesse mint téma mellett. Szabó neve a MAB-vizsgálat következtében kikerült a dolgozatból, olyan terjedelmi csökkenést okozva ezzel, hogy Riskó műve a Mészáros-féle fél-disszertációval került egy kalap alá. Tegnap délutánig tartott, míg Németh Dávid megtalálta mind a 397,839 karaktert.

A már történelemmé vált károlis Irodalomtudományi Doktori Iskolának immár két sikeres doktora lett:

VÁRADI  FERENC és RISKÓ ENIKŐ. Mindkettőjük témavezetője: HIMA GABRIELLA.

Lehet, hogy Mészáros Márton is jobban járt volna, ha megmarad eredeti témavezetője, Hima Gabriella mellett? Lehet, hogy most már ő is doktor lenne?

Riskó Enikő rehabilitációja tehát másfél év után megtörtént.

És mi lesz Hima Gabriellával, aki két doktoranduszt is sikeresen eljuttatott a védésig, ahogy rajta kívül senki az IDI-ben? Tekintettel Balla Péter súlyos pszichózisára vele szemben és arra, hogy ő mint megbízott rektor egyszersmind a legnagyobbat bukott doktorandusz, Mészáros Márton rokona, Riskó Enikő sikere nagy valószínűséggel Hima Gabriellának az állásába kerül. Jézus Krisztus különös követője, a bosszúszomjas, vérengző Balla ezt aligha fogja ép ésszel elviselni.

9 hozzászólás to “Rehabilitation (Az IDI 2. doktora: Riskó Enikő!)”

 1. Kollegina said

  Gratulálok, Enikő!!! A példád újult erőt ad, és hitet abban, hogy nem mindig a csalók győznek.

 2. Justice for victims said

  A Riskó-ügy is mutatja, milyen jellem ez a Szabó András. Először is beírja magát Riskó dolgozatába társtémavezetőnek. Sem az áldozat, sem az igazi témavezető nem mernek tiltakozni, mert félnek attól, hogy a védésen elnyíratja a jelöltet. Majd amikor lebukik (Szenci molnár nem passzol Hermann Hesséhez), akkor megvonatja a szabályosan védő Riskó Enikőtől a címet! És utána ahelyett hogy jóvátenné a hibáját, még bosszút is áll az ádozaton: felszólíttatja Kovács Árpáddal, aki szintén egy Maedchen für alles, hogy Riskó írjon új dolgozatot, mert a régi túl rövid volt. És hiába mondja Riskó, hogy nem rövid, megfelel az előírtnak, ha a grémium kijelenti a fehérről, hogy fekete, akkor az fekete. Az egész EDHT Riskó arcába hazudott. Riskó zsarolásért fel is jelenthette volna Szabó Andrást, aki örülhet, hogy békés úton kimászhatott egy bűnügyből. Köszönje meg Riskó Enikőnek, hogy olyan nagyvonalúságot tanúsított vele szemben, amit nem érdemelt meg.

 3. Secretary said

  Ballán kitört a téboly. Habzó szájjal futkos a folyosón. Nem ordít, csak tébolyultan forog a szeme, csöndesen őrjöng, berohan az irodájába, rázza a szekrényeket és toporzékol, miközben halk vinnyogó habgokat ad ki. Nem tudjuk, kihívjuk-e hozzá a mentőket.

  Csak nem Riskó Enikő fokozata miatt? Mikor ő fél évvel ezelőtt világosan megírta Bazsának, hogy Riskó NEM!!! Micsoda beégés.

  • Rector said

   Minden oka megvan Ballának az őrjöngésre. Bölcskei már készíti neki a selyemzsinórt.
   Az interjúban még azt hitte, hogy a rektorság nyugdíjas állás:

   “Riporter: Mikor írják ki tehát újból a rektori pályázatot?

   Balla: Ebben a szemeszterben még biztosan nem, sőt az is lehet, hogy a tanév végéig én fogom ellátni a rektori teendőket.”

   http://www.reformatus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=26231%3Aszkueles-vagy-bvueles&catid=133%3Ahatter&Itemid=508&lang=hu

   Nagyon hamar ki fogják írni azt a pályázatot Balla, örülj, ha év végégig kihúzod. Bevonulsz a történelembe, mint a Károli legrosszabb rektora. Kár volt téged megbízni ezzel. Túl kevés vagy hozzá.

   • Doktori Diploma said

    Riskó rehabilitációja szenzációs! A banda hatalma megtört. Azok a doktoranduszok, akik Hima tanárnőben bíztak végig, és nem álltak át, megkapták a fokozatot. A tanárnő szakmai és erkölcsi nagysága példamutató. Ő még üldözötten és kiszorítottan is erősebb és hatalmasabb, mint ez a patkányhorda.

 4. ancilla said

  Gratulálok Riskó Enikőnek! Ez a példa is azt mutatja, hogy Szabó András aljassága nem vezethet végleges győzelemre. Bátorság: ez az üzenet. Szabó, Petrőczi inkább előbb, mint utóbb, elnyerik méltó büntetésüket:

  • Courageous said

   Ancilla jól vette le az üzenetet. Aki félti a seggét, azzal mindent meg lehet csinálni. Aki nem, azzal semmit. A határozottság és eltökéltség elől meghátrál az egész patkánysereg.

 5. Hero said

  #
  Áthelyezve ide – a szerk.
  #
  Hero said
  október 15, 2010 at 11:35 pm

  Gratulálunk Hima Gabriellának, Riskó Enikő és Váradi Ferenc témavezetőjének, aki nem hagyta cserben a doktoranduszait, még akkor sem, amikor már ellene folyt a hajtóvadászat. Mégiscsak az ő témavezetettjei szereztek fokozatot, Szabó, Balla, Hansági és co ellenére. Hima Gabriella a Károli BTK legsikeresebb oktatója. Megszervezte és akkreditáltatta a doktori iskolát, és két hallgatóját eljuttatta a fokozatig. Ő ennek az egész történetnek a hőse. Köszönet neki.
  Válasz

 6. Justice for victims said

  Áthelyezve ide – a szerk.

  Justice for victims said
  október 15, 2010 at 11:23 pm

  Mészáros a 100%-jával, utána a dínomdánommal, ünnepléssel jól beégett. Most már az egész ország tudja, hogy jutott hozzá. Szegény Riskó Enikőnek másfél évig kellett várnia, míg megkapja a fokozatát. Mészáros miatt vonták meg az övét is. Hogy Mészáros ne égjen egyedül. Képesek voltak azt hazudni Riskó normálterjedelmű dolgozatáról, hogy az is rövid. Szabó Andrásnak nincs lelkiismerete? Ahogy lekerült a neve Enikő dolgozatáról, elnyírta. Még újra is akarta írattatni vele. És amikor Enikő beintett, Balla feljelentette őt a levelében a MAB-nál, hogy vele nem foglalkoznak, őt ejtik. Szabó és Balla, a két bűntárs, szégyelljék magukat. Egy ártatlan doktoranduszt így megszívatni!
  Válasz

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: