Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The second ploy by Mihály Balázs (Balázs Mihály második dobása)

Posted by jhnnsclvn - november 16, 2010

Friss hír szegedi tudósítónktól Mészáros-ügyben!A szerk.

Szerző: Szegedi Kolléga

Balázs Mihály professzor, a Szegedi Irodalomtudományi Doktori Iskola vezetője azáltal híresült el, hogy opponensként Szabó András 44 oldalas értekezésére anno MTA doktori fokozatot ítélt oda. Voltak társai is ebben az „ügyletben”, de az ő felelőssége a legnagyobb, mert régi magyar irodalmárként ő volt a 3 opponens közül az egyetlen igazi szakértője a témának. Vessünk még egy pillantást Szabó András nagydoktori meghívójára: Balázs Mihályé mindjárt az első név, mint első opponensé. Ebből is látszik, hogy Balázs Mihály amolyan bevállalós fajta, a jó konc reményében, mint a beígért akadémikusi cím, tán még az édesanyját is felakasztaná (Pál Józseffel együtt):

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/05/11/andras-szabos-degree-1-documents-szabo-andras-nagydoktorija-1-dokumentumok/

Balázs Mihály most újabb csínyre készül. Pál Józseffel együtt bevállalja a büntetőeljárás alatt álló, tavaly a Károlin doktori védésen megbukott és lebukott Mészáros Márton védetését. Noha a Szegedi Egyetem Doktori Szabályzata tiltja, hogy bukott dolgozatokat 3 éven belül benyújtsanak, ez a tilalom sem a doktori iskola vezetőjét, Balázs Mihályt, sem a szegedi EDT másik irodalmár tagját, Pál Józsefet nem zavarja. Még az sem zavarja őket, hogy mind a jelölt, mind (fiktív) témavezetője, Kulcsár-Szabó-(Hansági) Ágnes büntetőeljárás alatt áll. Értesüléseink szerint Mészáros ellen csalás, okirathamisítás, Kulcsár-Szabó Ágnes ellen pedig ezeken túl hivatali kötelességszegés és hivatali hatalommal való visszaélés miatt utasította nyomozásra a Legfőbb Ügyészség előbb a kerületi rendőrkapitányságot. Az ügy azonban súlyosabbnak bizonyult, és átkerült a BRFK Korrupciós Osztályára, ahol a gyanúsítottak között van Szabó András ex-dékán, a felesége, Petrőczi Éva, Eisemann György és Bednanics Gábor is. Balázs Mihály és Pál József természetesen tisztában vannak ezzel a körülménnyel, míg az EDT többi tagjának fogalma sincs róla. Hírek szerint siker esetén mind Balázs Mihálynak, mind Pál Józsefnek akadémikusi cím lett beígérve – a témavezető apósa által; sikertelenség esetén pedig börtön – a rendőrség által. Olyan ez, mint egy hazárdjáték: dupla vagy semmi.

Mészáros védésének előkészületei természetesen a Károlin megszokott mutyiban zajlanak. Házi védés nem lett nyilvánosan meghirdetve, a védés is csak a kari újságban. A Doktori Tanács honlapjáról hiányzik ez a hirdetmény (http://www.doktori.hu/index.php?menuid=120 ), holott 2010. november 26-i és november 29-i védések is szerepelnek rajta. Az egyetemi újságban is a lehető legeldugottabb módon, odabiggyesztve a lista végére, abban a reményben, hogy a kutya sem veszi észre (http://www.arts.u-szeged.hu/kurir/kurir245.html ). (A kiemelés tőlem származik.) A szegedi Doktori Intézet hivatalos hirdetőtáblájáról úgyszintén hiányzik: http://www2.u-szeged.hu/dokint/ .

Ja, igen. Hogy miért is gyanúsítja a rendőrség MM bandáját csalással? Kattintsatok az alábbi linkre, hogy olvashassátok Mészáros 20 oldalas ominózus, Maedchen für alles Eisemann által 100%-ra becsült értekezésének első (81.) és utolsó (101.) oldalát, amelyhez egy rövid bevezető, továbá néhány kép, grafikon, függelék, bibliográfia csatlakozott, hogy az az összesen 20 oldal, amit Mészáros a doktori cím megszerzésért egyedül bírt írni, 50-nek látsszon. Ennek a 20 oldalnak a felét is Korner Veronika írta, tehát Mészáros összesen 10 oldal megírásával akart doktor lenni. (Szegeden vajon hánnyal lesz?) Továbbá a címlap, amelyből kiderül, hogy nem is az vezette Mészárost, akinek a nevét témavezetőként megadta:

Itt látható a Doktori Tanács hirdetménye – Mészáros nélkül:

http://www.doktori.hu/index.php?menuid=120

Szegedi Tudományegyetem által meghirdetett védések


doktorjelölt neve

témavezető

időpont

értekezés címe
Kelemen Rita Csíkos Csaba 2010-11-18 09:00:00 A matematikai szövegesfeladat-megoldó képesség vizsgálata többségi és tanulásban akadályozott 9–13 éves tanulók körében
Rákos Gabriella Kis Zsolt 2010-11-19 16:00:00 NEUROPROTEKCIÓ VIZSGÁLATA TRAUMA ÉS STROKE MODELLEN
Sovány Tamás Hódi Klára 2010-11-22 10:00:00 Modelling of the postcompressional properties of direct-compressed scored tablets with the use of artificial neural networks
Keresztes Zoltán Gergely Árpád László 2010-11-29 10:30:00 Randall-Sundrum 2-es típusú bránelméletek és tachion sötét energia modell
Gévayné Janurik Márta Józsa Krisztián 2010-11-23 10:00:00 A zenei hallási képességek fejlődése és összefüggése néhány alapkészséggel 4–8 éves kor között
Kristó Katalin Hódi Klára 2010-11-26 14:00:00 Investigation of proteins during processing into solid dosage forms
Tóth Zsófia Anna Cristián Réka Mónika 2010-11-19 13:00:00 The Merry Murderers. The Farcical Re(figuration) of the Femme Fatale in Maurine Dallas Watkins’ Chicago (1927) and ist various adaptation
Varga Zoltán Kahán Zsuzsanna 2010-11-18 10:00:00 New approaches for the prevention of radiation lung damage in breast cancer

Itt pedig a mi kurírunk – az odacsempészett Mészárossal:

http://www.arts.u-szeged.hu/kurir/kurir245.html

Csõsz László (történelemtudomány) PhD-védésére 2010. november 2-án került sor. A védés eredménye: 95%.
Tamás Dénes (irodalomtudomány) PhD-védésére 2010. november 3-án került sor. A védés eredménye: 80%
Kiss Zsuzsanna (irodalomtudomány) PhD-védésére 2010. november 3-án került sor. A védés eredménye: 100%
Nóbik Attila (neveléstudomány) PhD-védésére 2010. november 3-án került sor. A védés eredménye: 100%.
Dorner Helga (neveléstudomány) PhD-védésére 2010. november 11-én került sor. A védés eredménye: 90%.
Kasik László (neveléstudomány) PhD-védésére 2010. november 16-án 10 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Konferenciatermében.
Nyitrai Ágnes (neveléstudomány) PhD-védésére 2010. november 16-án 13 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Tanácstermében.
Kelemen Rita (neveléstudomány) PhD-védésére 2010. november 18-án 9 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Tanácstermében.
Bocsor Péter (irodalomtudomány) PhD-védésére 2010. november 18-án 16.30 órai kezdettel kerül sor a BTK 3302-es szemináriumában.
Tóth Zsófia (irodalomtudomány) PhD-védésére 2010. november 19-én 13 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Tanácstermében.
Gévayné Janurik Márta (neveléstudomány) PhD-védésére 2010. november 23-án 10 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Tanácstermében.
Mészáros Márton (irodalomtudomány) PhD-védésére 2010. november 24-én 12 órai kezdettel kerül sor a BTK Kari Konferenciatermében (kiemelés tőlem – szegedi kolléga).

103 hozzászólás to “The second ploy by Mihály Balázs (Balázs Mihály második dobása)”

 1. Sanya said

  Gyerekek, nagyon durva dolgokat írtok. Nagyon remélem, hogy mihamarabb rendeződik a Károlin a helyzet. Más. Utánanéznétek a japán szaknak? Ott is bűzlik valami. Az oktatói gárda jó a japanológiához, de dettó ugyanaz az oktatói gárda már nem a japántanár mesterszakhoz… Hogy van ez? Vajh? MAB döntések időrendben csatolva.

  ………….

  Fontos, amit írsz, de a MAB-os anyaghoz tartozik, megpróbáljuk áttenni oda – a szerk.

  • Rector said

   Sanya, bocs, hogy csak most reagálunk, rossz poszt alá raktad. Persze, hogy bűzlik, igazatok van. A diszciplinárisnál agyba-főbe dícsérik a gárdát, a tanárszanál meg lehúzzák ugyanazokat a sárga földig. Ugyanaz a bizottság tárgyalta? Az évszámból ítélve (2008) ez még a régi felállású KÁB lehetett, azaz Kulcsár-Szabó Ernő bizottsága. Valószínűleg nem valós szakmai okok húzódnak meg a döntések mögött (ez lehetetlen is lenne, ugyanarról a csapatról egyszer csontnélküli igen, 2x csontnélküli nem). Vagy hülye volt a bizottság, vagy ezt a döntést rendelték tőlük. Talán az ELTE nem akart konkurenciát. A magyar szak konkurálhat az ELTÉ-vel a MENYecske miatt, a japánon, úgy látszik, nincs rokon 🙂

 2. Mercenary said

  Úgy tűnik, Kulcsár-Szabó Ágnes legalább a zsoldosai sorsát szívén viseli. Azoknak a doktoráltatását minden törvényt áthágva meg akarja oldani, akiket már eddig is pénzelt. De vajon azokkal, akiket itt anyagilag kifacsartak és cserébe szellemileg Szabó dögunalmas és Petrőczi vicclapba illő óráival tápláltak, azokkal mi lesz? És mi lesz a pénzünkkel? Mire fizettünk mi tulajdonképpen? Egy nagy átverésre?

  • animus said

   Jól értem, a “szívén viseli” azt jelenti Hansági Ágnesnél, hogy “korrumpál másokat bűncselekmény elkövetése érdekében”???
   A bűnelkövetés nemcsak a károlis körökben business as usual, hanem kiárad és más egyetemekre is behatol.
   De ez nem a Szentlélek enamációja, hanem a GONOSZ LÉLEK ENAMÁCIÓJA.
   Szabó András, Petrőczi Éva, Hansági Ágnes pedig újabb bűnvcselekmények, ill. azokra való felbújtás miatt kerülhet KERÜLJÖN IS a rendőrség és az ügyészség látókörébe.

   • Balázs Mihály said

    Igazad lehet ezzel az emanációval. Büszkén mondhatom, hogy most már nemcsak károlisbotrány létezik, hanem szegedi botrány is. (Szerényen és zárójelben megjegyzem, ez nem egyedül az én érdemem. Páljóska barátom már napokkal előbb bemutatta a Károlin Cuncimókus szigorlatának jegyzőkönyvét, hogy az lezajlott volna. Kelle Balla Péternek, Cuncimókus nagybátyjának a rektori levélhze, amit a MAB-nak írt. Kettőnk érdeme a szegedi botrány (kicsit Friedpista bácsi is besegíti, már amennyire a kora engedi).

   • Protestáns said

    Most, hogy feltöltötték az adatbázisba Mészáros védését, kiderült, hogy Friedpista bácsi valóban besegít, és nem is kicsit. Miért maradna ki pont ő ekkora gazságból? Arra mindig kapható volt, bármennyi idős is. Ez nem lep meg. Ha valami meglep, akkor inkább az, hogy mi köze Friednek a protestantizmushoz? Vagy Hanságinak? Aki katolikusnak próbálja eladni magát, de csontateista és velejéig amorális. Mi köze ennek a két romlott, hazug, intrikus, rosszindulatú lénynek a mi hitünkhöz?

 3. vidéki oktató said

  Nagyon csodálkozom, hogy a csakugyan jóhírű szegedi egyetem irodalomtudományi iskolája egy ilyen kétes ügybe bonyolódik: egy büntetőeljárás alá vont személy doktori védését vállalja magára.
  Ki Mészáros TÉMAVEZETŐJE?
  A régi, a valódi, vagy a károlis rablók?
  Vagy Szeged még egy nemlétező témavezetést is bevállalt?
  Ennyire nagy az erkölcsi züllés az irodalomtudományi berkekben, hogy Kulcsár-Szabó akadémikus még ezt is vállalja?
  Mi ez, bűnbarlang?

  • Judge said

   Két büntetőeljárás alá vont személy szerepel az ügyben. Kulcsár-Szabó-Hansági ellen jóval több a vádpont, mint Mészáros ellen és mint amennyit felsoroltatok. Fiktív személyként sikkasztott is. Számlákat, vásárlásokat Hansági Ágnesként írt alá, és mivel ilyen néven nem található senki a Károlin, ellenértéküket kisajátította. Aztán még itt van a kollégák rágalmazása tanúk előtt, rossz hírük keltése, a hallgatók uszítása egymás és a tanáraik ellen…

   Egy igazi szörnyeteg ez a némber.

  • Szegedi said

   Vidéki oktatónak: Szeged már nemsokáig lesz jóhírű. Mészáros azt is bemocskolja. Nem elég nekünk Fried és Pál, akik a gerinctelen és gyáva Balázsmiskát belerángatták ebbe, még idejön a nyakunkra ez a hírhedt némber a nem is tudom minek nevezzemével!

 4. doktorandusz said

  Én javasolnám a többi kárvallottnak? az önköltségeseknek, akiknek védése, disszertációja tökéletesen bizonytalanná vált Szabó András, Petrőczi Éva, Hansági Ágnes KÖZTÖRVÉNYES BŰNCSELEKMÉNYEI következtében:
  menjenek el Szegedre és tiltakozzanak a helyszínen, a Kari Tanácsteremben Mészáros védése ellen!

 5. duplabunda said

  A Duplaszabó bűnöző páros: Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes és Szabó András NEM ADJA FEL! Egyszer már ráfaragtak Mészáros Márton csaló védésére, a MAB megsemmisítette az Eisemann bizottsági elnök által 100 %-ra kihozott védést.
  Az első bunda tehát ebek harmincadjára került, de Duplaszabóék nem adták fel. Nevükhöz méltóan duplacsavarban, sőt: duplabundában gondolkodnak.
  Most szegedi beépített haverjaikkal akarják doktoráltatni Mészárost, Magyarország leghírhedtebb csaló doktoranduszát.
  Ez Duplaszabóék duplabundája: oroszul: dubljonka. Talán a szovjetorosz szekcióból javasolta nekik valamelyik kriptokommunista?
  Ők is dubljonkában járnak: kívül bárány, benn a farkas: kívül Fidesz, belül kommunista.

  • Szegedi Kolléga said

   Ez pontosan így van, ahogy írod. Mészáros és a Duplaszabó banda, úgy látszik, a Csongrád megyei rendőrséget is foglalkoztatni akarja. Mészáros Márton eljárásra jelentkezése csalás. A Kr. 10.§ (2) tiltja, hogy másutt már benyújtott szöveget, amit máshol nem sikerült megvédenie, újra benyújtson. Erről hamis nyilatkozatot tett, tehát a magánokirathamisítást is újból elkövette. Visszaeső hamisító és csaló. A témavezetőjével, Hanságival együtt. Itt azt sem jelentették be, hogy nyomozás folyik ellenük!

 6. cica said

  És velem mi lesz? Szabó prof megigért mindent, mikor megengedtem neki…. mindegy, hogy mit. Most meg Mészáros doktorál, én meg nem?
  Pedig jóval szexibb vagyok annál a ronda állatnál. Lehet persze, hogy Szörnyella-Hansági keveri a kártyát. Neki a cuncimókusa a Mészáros Marci.

 7. PhD-Hallgató said

  Már megint mutyiznak. Mészáros és Hansági messziről bűzlenek. Mindenki tudja róluk, hogy ezek folyton csalnak és trükköznek. A szemük se áll jól.

  Hansági: “Marcikám, ne szóljunk senkinek, Jóska majd titokban megszervezi Szegeden, aztán majd hazajövünk Szegedről és egy nagy bulit csapunk, mint doktorok. Egy igazi doktori bulit.”
  Marcika: “Megint iszunk előre a medve bőrére? Úgy, mint másfél évvel ezelőtt Szabó Erikánál a könyvtárban?”
  Hansági: “Most minden rendben lesz. Jóska és Miska kezeskednek érte. Különben Ernő nem csinál belőlük akadémikust. Pofára esnek, mint a Fried Pista bácsi.”

 8. ohrana said

  Én nem lennék ebben annyira biztos. Mi itt a Cégnél ismerünk néhány trükköt (hogy csak a jégcsákányra meg az esernyőhegyre utaljak), szóval nem kötnék velük sikerszerződést.
  Hátha még a szegedieknek is leesik, hogy túl sokat kockáztatnak.
  Lelkiismeretre, becsületre nem hivatkoznék, úgy tűnik, itt Magyarországon sincs belőle több, mint volt a SZU-ban. Az IMO-s Hermann, a Kovács Árpád meg a Kun Miki is mondja.

  • Bloggerjogász said

   Amire a Szegedi Egyetem készül, az 4 törvény- és szabálysértés egyszerre:

   1. A kormányrendelet megsértése a sikertelen disszertációk újrabenyújtásának tilalmáról.
   2. A SZTE saját doktori szabályzatának megsértése elbukottdolgozatok befogadásáról.
   3. A 2009. okt. 2-i MAB-határozat megsértése, amely kifejezetten ÚJ disszertációkról beszél.
   4. A közalkalmazotti törvény megsértése büntetőeljárs alatt állók felsőoktatásban való alkalmazásáról és doktori eljárásra bocsátásáról.

   • Béla said

    A szegedi egyetem több szabályt sért meg egy csaló károlis miatt, mint maga a Károli. Az hiányzik még csak, hogy bennünket is bezárjanak a károliscsalók miatt! Nem kéne ebbe belekeveredni. Intézzék el egymás között.

 9. Csillag said

  Lehet, hogy Hansági és Cuncimókusa a szegedi Csillag-börtönt szemelték ki az enyelgésre?

 10. Szegedi Kolléga said

  Ez egy nagyon durva csalás, amire a Szegedi Egyetem készül. Ha rákeresünk a “Mészáros Márton” névre a doktori védések adatbázisában, ahol a jövőbeni védések is szerepelnek, “0” találat jelenik meg:

  http://www.doktori.hu/index.php?menuid=122

  Nem lehet tudni a témát sem. Márpedig mind a törvények, mind a MAB-levél értelmében új dolgozattal kell védenie.

  Ezek szerint a disszertáció megint nincs kész, mert még címe sincs. De megint akadt legalább egy Maedchen für alles” Szegeden is (Pál József), vagy inkább több (Fried István, Balázs Mihály).

  Kollégák, szégyen, hogy a szegedi egyetem bűnözőket bevállal.

 11. BTK-s kolléga said

  Nagyon sunyizó-mutyizó védés ez a két jómadárral, a szörnyűséges Kulcsár-MENYnyel és undorító cuncimókusával. Kari lapba becsempészve, utolsónak, cím nélkül. Mikor volt a házi vita? Vagy ez is úgy volt, mint a károlin: egyik jegyzőkönyv szerint február 25-én, és másik jegyzőkönyv szerint március 25-én, Szabó nyilatkozata szerint, amit a hangfelvételen is elmond, március 9-én. Azaz: SEMMIKOR.

  • Szegedi diák said

   Megnyugtatlak, nem egyedül mutyizik. Bocsor Pétert is rejtegetik a nyilvánosság elől. Előbbvédetik, aztán hirdetik majd meg, mintha mindig is meg lett volna hirdetve. Bocsor védése is teljesen szabálytalan. Ideje, hogy hozzánk is kiszálljon a MAB. Nem véletlen, hogy ez a szabálytalan védés is a Irodalomtudományi DI-ben lesz. Azok ott is a legsötétebbeK: Balázs, Pál Fried….

 12. PhD-Hallgató said

  Vicces ez a húszoldalas disszertáció, ráadásul egy kisalakú könyvben, és hogy ennek a felét még csak nem is ő írta.

  Komolyan érdekelne, hogy milyen címet ad majd a mindössze 10 oldalas opuszának. És hogy Korner Veronika is megkapja-e a doktori címet a másik 10 oldalra?

 13. tudományos kutató said

  Rajta tartjuk a szemünket Mészáros védésén. Elég pofátlan, hogy még mindig nem adják fel az APÓS befolyása alatti ún. védéseket.
  Hol van a szegediek autonómiája? Kulcsár-Szabó füttyent, ők meg vigyázállásban teljesítik a parancsot?
  Különös.

  • Bloggerjogász said

   Ezt a fokozatot is vissza fogják vonni. Törvnysértő. Egyszer már benyújtott disszertációt nem lehet újra benyújtani, ez kormányrendelet. Bukott delikvenst sem szabad 3 évig eljárásra bocsátani. Ez minden jobb doktori iskola szabályzatában benne van, a szegediekében is. Büntetőeljárás alatt álló személyt nem szabad eljárásra bocsátani, ez meg a FOT-ban van benne.

   A disszertáció 6 nappal a védés előtt sehol sem hozzáférhető, házi vitáról nem tud senki. Legfeljebb Balázs Mihály és Pál Jóska hamisított jegyzőkönyvei kerülnek majd elő, mint most a BRFK-n a Károlin Szabó és Hansági által hamisítottak.

   6 nappal a védés előtt még azt se tudni, miről “értekezett” Mészáros. Nyilvánosság csak a védésen lesz, de a publikum ott sem fogja látni a szöveget, akárcsak Szabó Erika könyvtárában másfél éve. Senki sem tudta, mit dícsért agyba-főbe Eisemann és Bednanics, csak lelkesen bólogattak a krendelt doktoranduszok, Ágnesasszony fizetett zsoldosai.

   • Ágnesasszony a bírái előtt said

    Tényleg igaz, hogy Kulcsár-Szabó Ágnes ellen büntetőeljárás folyik? Épp ideje, hogy eltakarítsa valaki ezt az erőszakos intrikus pszichopatát a felsőoktatásból. És akkor még finom voltam.

 14. Docens said

  Balázs Mihályt azonnal le kell váltani. Veszélybe sodorja a szegedi doktori iskolát. Pont a károliscsalások főszereplőjét kell neki bevállalni! Már az is mekkora szégyen, amit Szabó András ún. “nagydoktorijával” csinált. Szervilis embereket nem szabad pozícióba ültetn. Vonatkozik ez persze a nyologány Pál Józsefre is.

 15. Maedchen für alles said

  Nem semmi ezt a 10 oldalas teljesítményt 100%-kal jutalmazni! Mit keres egy ilyen szervilis genyó az egyetemen, mint Eisemann. Mire tanítja ez a magyar ifjúságot? A saját példájára?

 16. Major said

  Meg kellene kérdezniük az új bizottság tagjainak a régieket, hogy megérte-e Mészárost 10 oldalra 100%-os doktorrá kikiáltani. Mert ha ezt bevállalják, ők is gyanúsítottak lesznek, járhatnak a rendőrségre, és olyan kényelmetlen kédéseket kapnak, mint pl. hogyhogy nem vetté észre, hogy az “új” dolgozat nagyon hasonlít a régihez? Mert ezt ugye törvény is meg szabályzat is tiltja. Eisemanntól és Bednanicstól pl. azt kérdezték a nyomozók, hogyhogy nem vették észre, hogy MM dolgozata nem felel meg a szabályzatnak.

  A szegedi szabályzatnak sem felel meg: máshol már benyújtott szöveget a szabályzat szerint nem lehet újra benyújtani. Ezen bukott meg Baranyai Katalin a Károlin.

 17. akarki said

  Nekem valahogy hitelesebb lenne ez az egész, ha odaírnák a nevüket a hozzászólók, és a Ravasz László baráti körről is tudni lehetne, kik azok. Ha az igazság a lényeg, akor ne “setétben ólálkodva…”

  • jhnnsclvn said

   Mi szeretnénk a legjobban kilépni az inkognitónkból. Demokráciában meg is tennénk. De a Károlin “setétnél is setétebb” diktatúra van. Ha egy dékánt egy ellenvélemény miatt kivághatnak, ha egy professzort kivághatnak betegállománya alatt azért, mert másfél évvel ezelőtt azt merte mondani Mészáros dolgozatáról, hogy az még nincs kész (most sincs kész), képzeld el, mit tennének velünk, akik nem vagyunk ilyen magas pozíciókban! Én elképzelem: szitává lőnének, de előbb felakasztanának és elevenen megnyúznának.

   Majd ha megdöntöttük a diktatúrát, akkor elétek állunk. Ha tudni akarjátok, kik vagyunk, akkor inkább segítsetek mielőbb véget vetni a feudalizmusnak a Károlin!

  • Írástudó said

   Akárki, te analfabéta vagy? Nem tudsz olvasni, vagy nem hiszel a szemednek? Mészáros védése még mindig nincs meghirdetve a doktori tanács honlapján:

   http://www.doktori.hu/index.php?menuid=120

   • animus said

    Tényleg nincs ott! Ez csak egy “Nacht und Nebel” akció lehet: éjfélkor, a keresztútnál, a kiszáradt kút mellett lesz megítélve Mészáros Marcinak a summa cum laude!
    A végén pedig előjön és bemutatja az okmányt.
    Hogy meggondolták volna magukat Kulcsár-Szabó szegedi vazallusai vagy megszólalt volna a lelkiismeretük, kizártnak tartjuk.

   • Major said

    Majd megszólalnak a bűnüldöző szervek. Ha nem szabad bukott dolgozatot máshol újravédeni, akkor nem szabad. A törvény az törvény. Ez még akkor is ugyanaz a dolgozat, ha esetlegesen egy félrevezető “pedagógiai” címet kap. A szövegkorpusz a lényeg, nem a cím, ami akármi lehet. De 5 és fél nappal a védés előtt még az is képlékeny. Ha megszilárdult volna, talán már meg lenne hivatalosan is hirdetve. Ez is ugyanolyan last minute akció, mint a tavalyi.

   • Szegedi diák said

    Most olvasom, hogy Nóbik Attila tanár úr fogja leülni a büntetést. Igaz ez? Szegény. Mindig a legkisebb szív. Én mondjuk nem bánnám ha Pál tanár urat vinnék el a sittre. Őt nagyon utálják a hallgatók. Még a sajátjai is, akik érdekből úgy tesznek, mintha nem.

  • soli deo gloria said

   Majd felfedjük kilétünket, ha itt lesz az ideje! Addig csak azt mondjuk a Zsoltárossal: “Akik bíznak az Úristenben nagy hiedelemmel. Azok nem vesznek el semminémű veszedelemben. Mint a Sion hegye megállnak. Nem ingadoznak.” (125. zsoltár Károli Gáspár fordításában)
   Addig csak annyit: többen vagyunk, mint gondoljátok. Vannak a Ravasz László Körnek ún. rendes tagjai: bennünket már megismerhettetek a blogról. Vannak pártoló tagok: nagy tekintélyű református tudósok, művészek, lelkészek. Még zsinati tag is van köztünk.
   Célunk a magyar reformátusság megmentése attól a gyalázattól, amit a jelenlegi egyházi vezetés Bátori/Bölcskei révén zúdul ránk. A gyanús pénzügyi tranzakciók (mindközönségesen: sikkasztás)tárgya és alanya a református egyetem, melynek mélységesen korrupt vezetése minden püspöki óhajt kielégít, de közben harácsol a Jobbiknak is, na meg haza saját magának: lásd Szabó András és Petrőczi/Ludvig 140 négyzetméteres lakását a Mátyás u. 20-ban, amelyet egyetemi pénzből vettek és a református hagyatéki leltárból bútoroztak be.
   Ha megtisztul az egyetem és az egyház az effajta emberektől, és nem lesz Kulcsrá-Szabó akadémikus domíniuma: eszelős menye, Hansági Ágnes irányításával, AKKOR ELÉTENK ÁLLUNK NYÍLT SISAKKAL.
   Addig pedig harcolunk gályarab protestáns elődeinkhez méltón.

  • AnonymAnalyst said

   Hé Akárki, te miért nem írod ide a nevedet? Téged talán “Akárki” néven anyakönyveztek?

   Miért pont mi írjuk le a mienket? A guillotin alá esetleg ne tegyük mindjárt oda a nyakunkat?

 18. Doktori eskü said

  Mire esküdtek fel azok, akik most Mészáros Mártont védetni akarják? És miért akarják vele is elmondatni ugyanezt az esküt? Hogy lássuk: ebben az országban mindent lehet? Mostantól a köztörvényesek lazán PhD-zhatnak, és utána tudásuk legjavát az ország érdekében kamatoztatják? – Nem. A védés levezetői is köztörvényesekké válnak, ezt kéne még időben átgondolniuk.

  És Mészáros Márton milyen kompromittáló adatokat tudhat Kulcsár-Szabóékról, hogy azok mindent megmozgatnak az érdekében?! Ezen is el kell gondolkodniuk a szegedieknek. Meg József Attila sorain:

  Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
  Mért ne legyek tisztességes? Kiterítenek úgyis.

 19. duplabunda said

  A múltkor valaki megkérdezte a blogon, mit keres Mészáros Márton Kovács András Ferencról szóló írása egy Bednanics szerkesztette, Kosztolányiról és Csáthról szóló kötetben. Én se értettem, de megtudtam. Szilágyi Zsófiától, az IMO-s Hermann feleségétől. Ő az ÉS 2010. november 19-i (holnapi) számában egekbe dícséri a silány kis kötetet. Jól tudjuk, hogy ő a Szilágyi-vonalon és Hermannon keresztül is kötődik a Kulcsár-Szabó klánhoz, Veszprémben van: ez a Kovács Árpád-kapcsolat. Nem csoda, hogy nem fér a bőrébe, mikor a Kulcsár-Szabó érdekkörbe tartozók firkálmányairól kell “tárgyilagos bírálatot ” írni. Meg is teszi: HOZSÁNNA lesz belőle.
  Mészáros Marcira is kitér. Mészáros Márton “Kovács András Ferencet Kosztolányi felől olvassa”: ez a megoldás.
  Nagyszerű posztmodern trükk: így aztán lehet mindent? Coelhót Szent Ágoston felől olvasni. Vagy ahogy Szilágyi Zsófia férje, az IMO-s Hermann teszi: mindent a SZEXŐRÜLT MÓRICKA felől olvasni, Andersent, Arany Jánost: végig az egész névsort.
  A mai Magyar Nemzetben írt a felsőoktatásról Gulyás László, a szegedi egyetem habilitált docense. Azt mondja, az a baj többek között a felsőoktatással, hogy “elszaporodtak benne a mutyik”. Példát is hoz: “pl. én opponensként elfogadom a te PhD-sedet, te viszont elintézed, hogy akadémikus lehess”.
  Ezzel bebeizonyosodott, hogy a szegedi egyetemen is tudnak Mészáros Márton gyalázatos védéséről, s annak körülményeiről. Ugye,”te (Balázs Mihály) elfogadod a mi Mészáros Marcinkat, mi (Kulcsár-Szabó Ernő) pedig akadémikust csinálunk belőled.”
  Mit meg nem tesz egy szerető APÓS a MENYE alkalmi hancúrpajtásáért. Elvégre azt a nehéz fizikai munkát végzi el, amit az APÓS FIA rühell. Megértjük, megértjük.
  Így lesz a mélységesen züllött magyar egyetemi világban egy bunkó senki az irodalomtudományok doktora.
  Előre is gratulálunk a jövendő akadémikusoknak!

  • Mutyi said

   Azért az nem megy olyan könnyen. A mutyizó megállapodás sokkal több feltételt tartalmaz. Nem elég a visszaeső bűnöző Cuncimókusból Phd-t csinálni. Ezenfelül Cuncimókus Cunciját még habilitáltatni is kell Balázs Mihálynak és Pál Józsefnek. (Fried is buzgó ajánlkozott, de őt a KSZE-kör leírta, mikor összeragadva találták egy (fiú)tanítványával a saját szegedi tanszéki szobájában – kínos.) Olvastam a neten azt a DIT-jegyzőkönyvet, amelyben Cuncimókus védését a Duplaszabó családi kör, kibővítve Maedchen für alles Eisemannal, még aznap, közvetlenül a védés utáni borozgatáskor, 100%-ra elfogadja. A jegyzőkönyv folytatásában pedig döntöttek Cunci-MENY habilitációjáról. És kit kért fel ez a családi kör elnöknek? Cuncimókus épp jelenlévő 100%-os doktoráltatóját, Eisemannt. És még csodálkozik valaki, hogy a naygar felsőoktatás leglakájszelleműbb szolgája kiérdemelte a “Maedchen für alles” nevet? Ki, ha ő nem?

   • Balázs Mihály said

    Kikérem magamnak azt a rágalmat, hogy én még nem tettem eleget az akadémikusi címért! Hát ki intézte el Szabó András nagydoktoriját? Mutassatok még egy pofesszort Magyarországon, aki irodalomtudományból át tud vinni egy ilyen silány 44 oldalt egy nagydoktori védésen! Még hogy ez kevés? Ha most Mészáros egyszer már megbukott 10 oldalas ópuszát átviszem a PhD-n, nekem minden további feltétel nélkül oda kell ítéljék az akadémikusi címet.Egy ilyen duplahőstett vagy – ahogy ti hívjátok – duplabunda után! És micsoda kockázatvállalás! Egy bukott disszertációt nem szabad védetni, törvény van rá. De én mégis megteszem, az én uramnak és parancsolómnak, Kulcsár-Szabó Ernőnek. Mutassatok még egy ilyen lojális hívet, aki a saját bőrét viszi a vásárra ura és parancsolója kedvéért. Hacsak nem Eisemann Gyurkát. Ő már féllábbal a börtönben van. De csakis magának köszönheti. Hogy követhetett el ekkora ostobaságot, hogy 100 %-ot adott? Én majd erre jobban odafigyelek. Csak olyan 80-90 közötti lesz, vagy még kevesebb, hogy ne legyen gyanús. Így kell azt profin csinálni. Nem olyan pancser módra, mint az a Maedchen. Nemhiába mondják a lányokról: hosszú haj, rövid ész. Ezt Eisemann cselédlány példáján is láthatjuk. Ideje volna már levágatnia a haját és végre férfivá érnie 🙂

   • Nóbik said

    Nem kell annyira dicsekedni, Miska! Vannak, akik legalább annyit tepernek Mészárosért, mint te. És ha a bukott dolgozat újbóli benyújtásáért újbóli vizsgálat indul, Te meg Jóska biztos mindent az én nyakamba varrtok. Engem küldtök magatok helyett a sittre. És én mit kapok ezért cserébe, ha bevállalom? Szerintem annak jár az akadémikusi fizu, aki leüli Cuncimókus bűnét.

    Barátod (egyelőre még legalábbis, amíg egy csónakban evezünk, később majd meglátjuk):

    Attila

 20. animus said

  Révay József, Horváth Márton, Aczél György alatt sokkal tisztább és demokratikusabb volt a közélet, mint KULCSÁR-SZABÓ ERNŐ kormányzósága alatt.
  A többfunkciós lakájok: Eisemann, Szilágyi egymást dicsérgetik, utalnak OTKA-pénzeket és osztanak tudományos fokozatokat.
  Most éppen Kulcsár-Szabó MENYE cuncimókusának, a kültelki markecoló külsejű és habitusú Mészáros Mártonnak. Erre a habitusra egyébként egyfüst alatt habilitálhatnák is és Hansági Ágnest rögtön vele! Hadd egyesüljenek a szegedi egyetem szentháromságának nevében.
  Íme, a GONOSZ LÉLEK ENAMÁCIÓJA. Kulcsár-Szabó rossz szelleme kiárad az egész egyetemi szférára.

 21. mesüge said

  Csak a gójok lehetnek olyan sötétek, hogy ilyen nyilvánvalóan csalnak!
  Egy kis finessz, furfang, miegyéb, de mi van itt: kültelki modor, bárdolatlanság, dögszag.
  Felfordul a kultúrember gyomra, ha rátok néz, károlisok.

  • tóratartó said

   Túláltalánosítasz, mesüge barátom. Vannak intelligens és becsületes nem zsidók is, a Károlin is, de a jobbikos Balla Péter mb. rektor: ifj. Hegedűs Lóránt sógora kirúgta őket. Ifj Hegedűs Lóránt, az eszelős antiszemita még az Izraeli Filmnapok miatt is tüntetett a Puskin mozi előtt. Felesége a Jobbik országgyűlési képviselője, a Szabadság téri templomba járnak a jobbikosok akciózás előtt: itt kapják meg a muníciót ifj. Hegedűstől.
   A Károli bölcskarán pedig a véresszájú antiszemita Szabó András uralkodott. Ő a legocsmányabb módon rágalmazta zsidó kollégáit, a kitűnő H. I-t pl. állandóan “komcsi félzsidónak” nevezte. Érdekes módon Kun Miklóssal nem voltak hasonló fenntartásai.
   Szabó András eszelős gyűlölettel üldözte az intelligens reformátusokat is: így sikerült neki egy korrupt és debil bölcskart létrehozni.

 22. Szegedi Doktorandusz said

  Itt is nagy a titkolózás. Szerintem csak néhány felbérelt tapsoncnak szóltak. Az egész bizniszt nagy homály fedi.

  Engem speciell érdekelne, ki Cuncimókus témavezetője – a dolgozat témája mellett. A doktori tanács honlapján, ahol a többiek fent vannak, az is fel van sorolva. Talán ezért nincs ott fent Mészáros. Azt ugyanis nemcsak mi tudjuk a szabályzatunkból, hanem az egész ország a HVG-ből, hogy Kulcsár-Szabó Ágnes mint Cuncimókus közvetlen munkahelyi felettese, nem lehet 🙂

  • Bloggerjogász said

   Köszi az emlkeztetőt. Ezt kifelejtettem a korábbi felsorolásomból, ugyanezen poszt alatt. Ezek szerint a Szegedi Egyetem Mészáros Márton miatt nem 4, hanem 5 db törvényt és szabályt készül egyszerre megszegni. Nagyon úgy néz ki, hogy a BRFK nyomozását az ORFK folytatja, és már a szegediek is ott ülnek majd a vádlottak padján.

 23. Szegedi diák said

  Lehet, hogy a mi doktori iskolánkat is be fogják zárni Mészáros miatt? És mi akkor hova menjünk védeni? A Károlira?

 24. vidéki oktató said

  Igen, olyant már láttam, hogy valaki megbukott egy diszciplináris doktori iskolán, aztán hozzáírt 5 oldalt arról: “hogyan kéne tanítani XYZ-t és beadta egy pedagógiai doktori iskolában. Csont nélkül átment.

  • Opponens said

   Mészáros dolgozatát olvasni akarja az egész ország. Pontról ontra, betűről betűre össze akarjuk hasonlítani a bukott dolgozatot a most védendő állítólagos újjal.

 25. Szegedi said

  Nóbiknak már tegnap késő este eltűnt minden anyaga, honlap, e-mail-cím, fotó, a netről.

 26. vidéki oktató said

  Talán nem véletlenül.

 27. DoktInt said

  A mi Balázs Miskánkak nincs bőr a képén. Egy olyan opponencia után, ahol Szabó Andrásnak 44 oldalas kritikán aluli szövegére ugyanazon érdekkör parancsára kiharcolt egy nagydoktorit, most jószerével 10 oldalra, ami máshol már megbukott, adatni akar egy PhD-t.

 28. MAB-illetékes said

  Döbbenetes. Ilyen botrány után, mint amit a Károli produkált, egy jónevű egyetem bevállalja a legbotrányosabb figurát, aki ráadásul büntetőeljárás alatt áll, és aki semmilyen új dolgozatot nem írt, hanem ugyanazt a bukott dolgozatot akarja lenyeletni Szegeddel. És sajnos Szegedin is vannak Eisemannok.

 29. Szegedi Doktorandusz said

  Komolyan gondolja ez az országos hírű csaló, hogy most a mi doktori iskolánkat záratja be? Épp itt akar azzal a 10 oldallal PhD-t szerezni? Akkor nekünk miért nem adják oda azonnal a doktori címet? Az enyémből már 50 oldal kész van. Az mér jóval több, mint Mészárosé.

 30. Ravasz László Baráti Kör said

  Sokak kívánságára hivatalos megkeresést intéztünk a Doktori Tanácshoz:

  Tisztelt Doktori Tanács!
  A SZTE meghirdette a tavaly a Károli Egytemen megbukott Mészáros Márton védését november 24-re, de csak a kari újságban: http://www.arts.u-szeged.hu/kurir/kurir245.html
  A http://www.doktori.hu oldalon semmilyen adat nincs feltöltve erről: http://www.doktori.hu/index.php?menuid=120 És nem szerepel a SZTE Doktori Intézetének hivatalos hirdetményei között sem. Szeretnénk látni a dolgozat címét, témavezetőjét és főleg a dolgozat szövegét, mert bukott dolgozat újra törvény szerint nem nyújtható be. Mészáros ellen a BRFK csalás és okirathamisítás miatt büntetőeljárást folytat.
  Tisztelettel:
  Ravasz László Baráti Kör

 31. akárki said

  Van egy megoldás: nov. 24-én beülni a terembe, és kérdezni, a védésen mindenkinek joga van kérdéseket feltenni. Az pedig nem igaz, hogy nyilvánosan, névvel, ne lehetne fellépni ilyen dolgok ellen. Van sajtó, rádió, tévé, össze kell foglalni a TÉNYEKET, és kiállni vele.
  Az nem megoldás, hogy jelzőkkel látunk el névtelenül embereket, és nem is tisztogat meg semmit, csak kavar. A cél lehet nemes, de az útnak is annak kell lennie. A Szegedi kolléga, ahhoz képest, hogy “kicsinek” mondja magát, meglepően tájékozott, mintha ott ülne minden bennfenntes bizottságban. Vagy honnan szedi az adatait? kebelbarátoktól?
  Mégegszer: nem az ügy ellen szólok, csak a módszer ellen.

  • Noble said

   Akárkivel maximálisan egyetértek. Csak egy probléma van: Akárki nem ismeri az ellenfél fölöttébb “nemes” módszereit, azaz Mészárosét és az őt felkaroló Kulcsár-Szabó Ágneséit.

   Az óvatosságunknak súlyos oka van. Hima Gabrilella professzor tavaly márciusban MM védése előtt két héttel meg merte kérdezni Kulcsár-Szabó Ágnes dékánhelyettest, hol olvasható a március végén védendő szöveg. A válasz: HG-t azonnal leváltották a Doktori Iskola vezetéséről, majd a tanszékcsoport és a tanszék vezetéséről, szeptembertől már nem kapott órákat, mert azokat Mészárosnak adták, fél év múlva fel pedig már fel is akartak a professzornak mondani büntetésből ezért a kérdésért, de az akkor már súlyosan megbetegedett. Előbb feljelentették az orvosát, hogy indokolatlanul tartja betegállomáyban, majd amikor ezzel felsültek, úgy döntöttek, hogy betegállomány alatt is felmondanak neki visszamenőleges hatállyal, végkielégítés és felmondási idő nélkül. Hima Gabriella jelenleg munkanélküli, mert egy normális kérdést feltett a doktori iskola vezetőjeként, amit hivatalból fel is kellett tennie.

   Mi is ezt kérdezzük: HOL OLVASHATÓ MÉSZÁROS MÁRTON DISSZERTÁCIÓJA? Töltsék fel a http://www.doktori.hu oldalra, ahová a többi dolgozatot. Miért pont az övé nincs Most sem. Mint ahogy sosem. Ne mutyiban ítéljék neki oda a fokozatot, mint Eisemann a 100%-ot a nem létező szövegre!

   De ha egy professzornak így nekimennek ezért a kérdésért, alacsonyabb rangú oktatókkal és hallgatókkal mit művelnének? Te ezek után föl mernél névvel lépni? Mert te sem “akárki” vagy, hanem egy konkrét személy.

 32. Ravasz László Baráti Kör said

  Ugyancsak sokak kívánságára az alábbi levelet intéztük a MAB-hoz:

  Tisztelt MAB!

  Az alábbi levelet küldtük a Doktori Tanácsnak a honlapon található drótposta ablakon keresztül. Attól tartunk, hogy e körül a védés körül nagyon sok szabálytalanság van, és hogy a szegedi doktori iskolát a jelölt és vélhető témavezetője, Kulcsár-Szabó Ágnes nem tájékoztatta teljeskörűen. Utóbbi egyébként Mészáros közvetlen munkahelyi főnökeként nem is vehetne az eljárásban részt. A 2009. okt. 2-i MAB-határozat is “új disszertáció” megvédéséről beszél, a Kr. 10§ (2) értelmében. Bukott dolgozat védését a SZTE Doktori Szabályzata sem teszi lehetővé. Mellékeljük Mészáros Károlin megbukott disszertációjának törzsszövegét, amelyet nem Kulcsár-Szabó Ágnes közreműködésével írt, továbbá a SZTE Doktori Intézetének és a szegedi IDI oktatóinak írt leveleinket. A SZTE rektoránál és Doktori Intézetének vezetőjénél hivatalos levélben is tiltakoztunk.

  Tisztelettel:

  Ravasz László Baráti Kör

 33. animus said

  Mindenkinek érdeke a tisztánlátás: még Mészáros Mártonnak és Hansági Ágnesnek is.
  Ha nem tisztázzák, hogy csakugyan új disszertációval jelentkezett MM Szegedre, mégperdig úgy, hogy feltetetik a teljes szöveget, akkor akármi lesz is, rajta marad a bélyeg, a csalás SKARLÁT BETŰJE.
  Ha kiderül, hogy az elmúlt időszakban Mészáros Márton írt egy tudományosan kiemelkedő disszertációt és megérdem,elten véd summa c. laude minősítéssel, gratrulálunk neki!
  Csak lássuk előbb a farbát, azaz a szöveget!

 34. ancilla said

  Mindenki, aki meg tudja oldani, legyen ott Szegeden nov. 24-én! Nézzünk szembe Mészárossal, a bizottsággal, az opponensekkel és a témavezetővel! Megtudjuk, kik is ők!

  • Mégisbunda abunda said

   Már megtudtuk. A témavezető olyan, mint egy ki-befordítható bunda: ha befordítom Fried, ha kifordítom Hansági. De olyan mindegy, mert ezek a megtévesztésig egyformák.

   • Cuncimókus said

    Már csak egy kérdés maradt:

    Kinek a Cuncimókusa akkor most (mé)Szaros Marcika? Hanságié vagy Friedé?

   • Cunci said

    Vagyis, ha jól értem, a kérdés duplán is jogos, témavezetőileg és fizikailag is:

    Kinek a cunciján csüng most Mészáros: Friedén vagy Hanságién?

    De mivel a Nemzet Nyalogányáról és annak női pendantjáról van szó, azt is kérdezhetnénk:

    Kinek a cunciját nyalja most Mészáros: Friedét vagy Hanságiét?

  • Sátáni Némber said

   Én megfordítom a kérdést:

   Milyen minőségben tapad rá ez a Sátáni Némber a csöppet sem ártatlan Cuncimókusra?

   1. Titkos témavezetőként? Friedet exponálva, és saját magát a belső címlapra rejtve?
   2. Titkos szeretőként? Férjként a mulya Kulcsár-Szabó fiút tolva előtérbe, a háttérben meg Cuncimókussal kavarva?

 35. kíváncsi vagyok said

  Teljesen kívülálló vagyok a témában, nem ismerem a szereplőket, nem vagyok Károlis, de van egy gondolat, amit nem tudok kiverni a fejemből, mióta először itt jártam és e poszt nyomán újra eszembe jutott: ezt a blogot nagy valószínűséggel olvassa Mészáros Márton is. Ha igaz minden, ami ezeken az oldalakon olvasható, akkor hogy tud tükörbe nézni? Hogyan tud örülni a doktori címnek? Ha pedig rágalomnak tartja a blog írásait, akkor miért nem cáfol?

  • 3 bizonyíték said

   3 sebtében előkapott bizonyíték arra, hogy Mészáros olvassa ezt a blogot, sőt, valószínűleg ő ennek a blognak a legszorgalmasabb olvasója:

   1. Ahogy megjelent Szegedi Kolléga posztja, másnapra feltették Mészáros védését a http://www.doktori.hu oldalra.
   2. Ahogy beidézte valaki egyszer Mészáros kedvenc Besúgó-dalát az Újnautilusról, amit Bölcskeire vonatkoztatott, gyorsan eltüntette az oldalt.
   3. Ahogy megjelent a Vándorcirkusz, Mészáros eltüntette a “Mi zörög?” posztját az Újnautilusról.

   • filológus said

    Olvasni olvassa, de tanulni keveset tanul belőle. Eltünteti – túl későn – becstelensége és agyatlansága nagyon is áruló bizonyítékait.
    DE: nem lett volna jobb új témával, megfelelő témavezetővel egy TISZTESSÉGES DISSZERTÁCIÓT ÍRNI?
    Úgy tűnik, Mészáros Mártonnak ez nem jut az eszébe.
    Ő ezzel a szóbeli kifejezőkészséggel, ezzel a stílussal, ezzel a helyesírással pont jó egyetemi oktatónak: na igen, ki is a patrónája? Hansági Ágnes volt tudományos (???) dékánhelyettes. Megértjük, hogy Marci nem akarja túlszárnyalni Hanságit. Azonkívül nyelvet és egyebet tanulni fárasztó, írni nemkülönben.
    Szóval Marci, a lajhár mindkettőt elkerüli, s abban bízik, hogy a KULCSÁR-SZABÓ KLÁN megbundázza neki másodszorra is a doktori címet.
    De mi lesz, becstelen lajhárok, ha kidől alattatok az egyetem?
    Bűnben fogant, szennyes bűnelkövetők (Szabó András, Petrőczi Éva, Balla Péter) által gondozott sárkányfogvetemény.
    Akkor ti hova kerültök?
    Ahova valók vagytok: a pokolba.

 36. animus said

  Ezt kérdezzük ki is. Nos, Marci, vallj színt!

 37. filológus said

  Egy filológiai tanmese: volt a reformátusok egyetemének egy bölcsészkara, melyet a Disznófejű nagyúr, Szabó András vezette. Setés, sporiázisos testét simogatta felesége, Petrőczi, a parázna frajla. Helyettese volt egy kis női csuka, aki egyenesen Tatabánya Alsóról úszott be a képbe – ő Hany Istóknak, a víziszörnynek unokahúgaként multiplikálódott.
  És végül van egy Mészáros Márton, akit Rossz Csönd Hercegként azonosítunk, mert nem szólal meg saját ügyében sem. A fekete zongora alatt kushad, míg el nem intézik neki a PhD-jét, akkor felemeli rút fejét a dudva közül, s megjelenik teljes pompájában.
  Ezért alapítottatok egyetemet, kálvinisták?

 38. duplabunda said

  Balázs Mihály nem válogatós csakugyan! De mit szól ehhez a trükkhöz a MAB?

 39. Nyalogány numero 1 said

  Megjelent a nagy hír. Személyesen a Nyalogány intézi:

  A Szegedi Tudományegyetem Doktori tanácsa
  és az
  Irodalomtudományi Doktori Iskola
  (irodalom- és kultúra tudományok)
  doktori iskola
  tisztelettel meghívja Önt

  Mészáros Márton
  “Protestantizmus és medialitás”
  című értekezésének védésére

  A védés időpontja: 2010. XI. 24. 12:00:00
  helye: SZTE BTK Konferenciaterem (Szeged, Egyetem u. 2. fsz.)

  az értekezés tézisei
  az értekezés tézisei (angol)
  az értekezés

  Balázs Mihály
  iskolavezető Fried István
  témavezető

  A cím ugyanaz. És hol olvasható a szöveg?

 40. Nyalogány numero 2 said

  Nem volt szép, hogy beelőztél, öreg.
  Én is bevállaltam volna az akadémikusi címért.
  Most mégis kialkudtad magadnak, mi? Ernő már ejtett, de te nem adtad fel…

 41. Balázs Miska dicsőségtáblája said

  http://www.doktori.hu/index.php?menuid=193&vid=6174

  1. hőstett: Szabó András nagydoktorija
  2. hőstett: Mészáros Márton bukott dolgozatának megvédése

  A nemzet nyalogányán meg amúgy sem csodálkozik senki.
  Csak nem a Nyalogány nyalogánya a bizottság elnöke?

 42. Nóbik said

  Úgy látszik, mégsem én megyek a börtönbe. Fried Pista bácsi bevállalta, mert így a 80-on túl neki már nincs vesztenivalója. A híre meg amúgy is olyan penetráns, hogy azon már Mészáros nem oszt és nem szoroz.

 43. Prémium said

  Hogy mivel vették rá Friedet erre a nagyon gázos ügyre?
  1. Akadémikust csinál belőle a MENY APÓSa. Erre már régóta vágyott az öreg, annyira, hogy a dutyi sem zavarja.
  2. A másik jutalom Mészáros maga. Mészáros már annyira vágyik a PhD-ra, hogy Friedet is bevállalta. Fried ugyanis közös cellát foglalt kettejüknek a szegedi Csillag-börtönben.
  Hujjujjujjujjuuuuuuj!

  • Nemzet nyalogánya said

   Nem is az Ernő ígérte be nekem az akadémikusságot, hanem az Ági. Biztos megszerzi nekem, mert amit akar, azt megszerzi. Pl. a férjét is nagyon meg akarta… szerezni. Igazán jól kijövünk egymással, mondhatom egy húron pendülünk. Évekig együtt csaltunk az OTDK-kon. Úgy intéztük hogy a mi kettőnk hallgatói nyerjenek, meg az Ági férjéé, a Kulcsár-Szabó Zolié. Az OTDK alelnöki posztjára is én javasoltam az Ágnest. Egyszer majd elnök lesz belőle. Benne látom méltó utódomat. Elvégre ugyanolyan, mint én. Még az ízlésünk is azonos: neki is bejön ez a Marci gyerek, meg nekem is. Ehhez képest mit számít, hogy nem írta meg a disszertációt? Ő a Phd-ért mindent, én meg egy jó dugásért mindent… Az érdekeink találkoznak. Az akadémikusi cím már csak ráadás.

   • Kívül-bárány-belül-farkas said

    A Nemzet Nyalogánya és a Sátáni Némber tényleg egyformák. Olyannyira ekvivalencia-viszonyban állnak egymással, hogy bátran felcserélhetők. Mészáros fel is cseréli őket. Kívülre Fried István nevét írja témavezetőnek, belülre Hanságiét. Kívül a szegedi egyetem minden aljasságra kész patkánya, belül a Károli szintén minden aljasságra kész nőstény (?) patkánya látható. A harmadik patkány maga Mészáros.

    A dolgozat természetesen nem új. A másfél év alatt hozzá bírt írni 10 oldalt, kb. 30-nyira szétgépelve, 3 centis margók köröskörül és 2-es sortáv. Alig van valami egy lapon… na és persze megint 30 oldal kép, ábra, bizbasz…

 44. duplabunda said

  Szegedi barátaink nem tanulnak semmit, még Eisemann példájából se. Pedig ő jár a rendőrségre éppen Mészáros Márton ügyében. De hogy ennyi “távlatos gondolkodónak” (Eisemann nevezte így Hanságit) együttvéve ne legyen annyi sütnivalója, hogy legalább a címet megváltoztatták volna?
  Marci csak multiplikálja a medialitást, ahogy a HansÁgi tanította neki.
  Mi meg ámulunk és bámulunk és nem tudjuk, hogy ezeknek az ostobasága vagy az aljassága nagyobb.

  • Szegedi said

   Ne általánosíts. Nem minden szegedi egyforma. A Nemzet Nyalogánya különben sem szegedi. Csak befészkelte ide magát, különben a pesti akácfa utcából ingázik ide, illetve már azt se. Csak ha valami aljasságot vagy gonoszságot kell elkövetni. Azért képes a világ végére is elmenni.

   Semmi közünk hozzá: ELHATÁROLJUK MAGUNKAT FRIED ISTVÁNTÓL, A LEGROSSZABB HÍRŰ TANÁRTÓL.

 45. jhnnsclvn said

  Megtaláltam egy 10 hónappal ezelőtti bejegyzésemet. Az újonnan bekapcsolódóknak még érdekes lehet:

  “Submitted on 2010/01/16 at 5:58 pm

  Érdemes még egyszer bepillantani a Mészáros-ügy leírásába (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/15/some-petty-errors-apro-szabalytalansagok/)
  ill. a mindenre kész Eisemann szerepét elemző írásunkba (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/12/27/gyorgy-eisemann-a-maid-of-all-work-eisemann-gyorgy-madchen-fur-alles/).
  Továbbá egy érdekes írásra bukkantunk a 168 óra online változatában arról, hogyan működött a Kulcsár-Szabó Ernő által vezetett Irodalomtudományi Bizottság, ami megmagyarázza a csaló társaság, elsősorban a MENY magabiztosságát. Mészáros doktorija és a Duplaszabók törzstagsági alkalmassága ebben a bizottságban már le volt zsírozva:
  http://www.168ora.hu/bluzone/teljesebb-igazsag-49204.html
  Ez a cikk a hozzátartozó kommentekkel együtt a második legolvasottabb írás volt egy héten át.”

  És persze a 168 óra cikke Lampétól: Beházasodottak egyeteme, 2009. dec. 5.
  és a HVG cikke Ribától: Zsinatolás, 2010. szept. 1.

  És Mészáros meg a vele összenőtt patrónusa, Hansági-Kulcsárszabó még mindig próbálkoznak. Van aki élethossziglan tanul, és van, aki élethossziglan trükközik…

 46. tudományos kutató said

  Engem az lep meg leginkább, milyen egyöntetűséggel zárnak össze a Kulcsár-Szabó klán tagjai és kültagjai a legvállalhatatlanabb klántag, Mészáros Márton megsegítésére. Ahogy Szilágyi Zsófia (nagybátyja és férje, az IMO-s Hermann által is kapcsolódik a klánhoz) az ÉS-ben írt recenziójában (2010. november 19.) megmagyarázza, hogyan kerül Mészáros Kovács András Ferencről szóló írása a Csáthról és Kosztolányiról szóló kötetbe (Mészáros, úgymond, “Kosztolányi felől olvassa KAF-et”. Ez a “kritika” annak a szervilizmusnak visszataszító példája, amellyel a csókosok kiszolgálják a magyar irodalomtudomány felszenteletlen pápáját, Kulcsár-Szabó Ernőt, s annak minden csatlósát.
  Mit szólnak ehhez az irodalomtudomány avatott képviselői?

  • KSZE Workshop said

   Engem nem lep meg ez az összezárás. Gyakorlatilag minden pénzt ez a banda nyúl le, ők osztogatják a sarzsit, ha az övéikről van szó, akkor egy recenziónyi méretű szövegre PhD-t (Mészáros tavalyi “opusza”), vagy egy 44 oldalasra MTA doktorit (Szabó András). Inkább az lep meg, hogy mindkét csaló legitimálója Balázs Mihály. Hogy alacsoyodhat le idáig egy jónevű egyetem egyik doktori iskolájának vezetője? A banda természetesen sszetartó, mert ha nem az volna, más is labdába rúghatna a szakmában. Így azonban érvényesül az a gyakorlat, amit a banda legerőszakosabb és legtehetségtelenebb tagja, a MENY fennen hidet, hogy aki az Ernővel szembemegy, az meghal.

   Mészáros bevállalása Szegeden ennek bizonyítéka. Balázs Mihály nem meri nem teljesíteni a parancsot, mert fél, hogy kinyírják. Gyakorlatilag Hima Gabriella volt az egyetlen, aki azt merte mondani MM tavalyi recenzióféléjére, hogy az még nincs kész. Úgy tűnik, ilyen bátorságpróbára ma Magyarországon senki sem vágyik…

 47. Doktorandusz said

  Mészáros azt írja, hogy a Korner Veronokával közösen írt tanulmányt átdolgozta, hogy most már saját műnek nevezhesse. Szerintem inkább csak szétdarabolta, hogy ez a közösen írt mű kisebb terjedelműnek látsszon. Az ágostonról szóló elejét pl. betette az előző fejezetbe, majd elkezdi 11 sorral lejjebb Kittlertől, hogy nem ismerjünk rá azonnal, hogy ez ugyanaz a szöveg, amit nem a Confessióban, hanem még az eredeti témavezetőjével, Hima Gabriellval közösen szerkesztett könyvben publikált. De ez a szöveg teljes egészében megvan, csak egy kicsi le lett cseszerintve az elejéből, ám kidobva az sem lett, hanem csak beépítve egy másikba.

  Igaza van Johannesnek, tényleg trükköző gyerek ez a Mészáros, csak a trükkjei átlátszóan primitívek.

 48. KSZE Workshop said

  Nekem a legjobban az tetszik, hányszor hasznosít Mészáros egy szöveget: 1 1/2 disszertáció és 2 publikáció telik ki ugyanabból. Ráadásul még Kulcsár-Szabó Ágnes is profitál a Hima Gabriella vezetésével írt szövegből, mert Kulcsár-Szabó-Hansági elszámolja valamelyik pénzes pályázatához is, saját teljesítményként.

  Mások a fizetésükért írnak tanulmányokat. A workshop tagjai ezért külön jutalmat kapnak, és akkor még egy fikarcnyi írást sokszorosan elszámolnak.

  Émelyítő!

 49. tudományos kutató said

  Drága barátaim, vannak a magyar tudományban olyan emberek, akik ingyen írnak komoly, értékes tanulmányokat magyar és idegen nyelven, mert több tudományos fokozattal is óraadásból tengetik életüket és mint tudjuk, a tudományos folyóiratok nem fizetnek honoráriumot.
  Közben pedig egy ilyen tudatlan személy, mint Hansági Ágnes, aki tíz legjobb publikációjába beválaszt két olyant, amiben összekeveri az illokúciót a perlokúcióval, kétszer kap Bolyai ösztöndíjat, számolatlanul az OTKÁ-kat.
  Mindezt csak azért, mert girhes női csukaként Tatabánya Alsóról beúszott egyenesen az AKADÉMIKUS ÚR halastavába, ahol azóta is tenyészik. Ívásról nincs szó, írásról annál inkább, Hansági valósággal multiplikálja az ostoba locsogásait, amelyeket aztán Kulcsár-Szabó vazallusai harsány hoszannával istenítenek: lásd Eisemannt, aki “távlatos gondolkodónak” nevezte főnöke menyét.

  • Pszichiáter said

   Valóban szerencse, hogy csak a locsogását multiplikálja és nem a génjeit. Bár ahogy vesszük. A locsogásával is mérhetetlen kárt okoz. Főleg a szóbelivel, mert az írásbelit a kutya se olvassa, csak a szerencsétlen hallgatók, akiknek kötelezően feladja. Még a vazallusai sem, akik hozsannáznak neki. Hiszen ez nem neki szól, hanem annak, akit mögötte állni sejtenek.

   • Empátia said

    Szerencsétlen teremtés. Én sajnálom. Nem bírja az öregedést. Egyre nagyobb a szemmel látható különbség közte és a férje között. Ha azt a szerencsétlent magával vonszolja valahova, úgy néznek ki egymás mellett, mint anya meg a fia. Talán éppen ebben a kapcsolatban éli ki anyai ösztöneit.

   • Cuncimókus said

    Szerencsétlen öregedő (azt nem mondanám, hogy csúnyuló, mert már fiatalon is pocsék volt) teremtést nyilván borotvált fejű csaló protezsáltjához is ilyen anyai ösztönnek álcázott titkos vonzalmak fűzik. Babusgatja, mint egy jókora ölebet. Igaz, hogy teflonképű Marcika sem sokkal fiatalabb az igen fiatal férjnél, közel egyidősek, 2-3 év lehet közöttük. Úgy látszik vonzódik a 10-essel fiatalabb fiúkhoz. Reméli, hogy vénülő sejtjei új erőre kapnak, és talán locsogásnál egyebet is tud majd egyszer szülni.

 50. A Nemzet Nyalogánya said

  Eddig még akárkivel beszéltem, mindenki egyet értett abban, hogy Fried István méltán viseli a Nemzet Nyalogánya kitüntető címet. Nem volt senki, aki kétségbe vonta volna címe jogosságát. Annyi hajbókolást, annyi különböző testrésznyalást, másrészt annyi patkányfeladatot, amit ez urai parancsára elvégzett, eddig még senkitől sem láttunk a szakmában, holott vannak tehetséges tanítványai és követői, mint például saját nyalogánya, Pál József. Hogy ezt a gennyes fickót, mármint Mészárost, bevállalta, feltette a koronát nyalogányi életművére.

  Most azonban újabb trónkövetelő jelentkezett, aki veszélyeztetheti ezt a címet, bár lehet, hogy csak utódlani fogja, ha még megvív ezért a másik trónkövetelővel, a Nyalogány Nyalogányával, Pál Józseffel.

  Ez az új trónkövetelő nőnemű (ez nem látszik rajta, de akként hirdeti magát): Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnes. Amikor szeptember 8-án kora délután a BTK összoktatói értekezletére megérkezett a két díszvendég, Balla és Tarr, Hansági elolvadt, majd olvasztott állapotban (így már hajlékonyabb lévén) valósággal hétrét görnyedt előttük, már nem is a kezüket, hanem majdnem a lábukat csókolta meg, és azon a rémes hangján hol “főtiszteletű tanácsos urat”, hol “főtiszteletű rektor urat” kattogott ki a száján. Tarr, magas fickó lévén, könnyedén és fölényesen keresztülnézett rajta, de Balla, aki ettől a különleges hódolattól 10 centivel a föld fölött lebegve is csak akkora volt, mint egy kutya ülve, valóságos excellenciás úrnak érezte magát, láthatóan elhitte, hogy ő nemcsak tiszteletet, hanem főtiszteletet érdemel. És még mondja valaki, hogy ez a Hansági nem hasonlít Friedhez, vagy hogy nem méltó hozzá!

 51. ancilla said

  És valahányszor megszólaltak, Hansági bólogatott, mint a filléres cserépkutyák a vásárokon.

 52. Házalás PhD-val said

  Mészáros Mártonnak az elmúlt másfél év alatt sikerült a 200.000 karakteres dolgozatát, amelynek a felét egyébként Korner Veronika írta, mostanra 300.000-re felbővítenie. Ez a kre IDi akkori szablyzatának még ma sem felelne meg. Ezt azonban Marcika miatt, annak bukása tán, leszállították 200.000-re. A szegedi eleve csak 240.000.

  Vagyis: Marcika a bukott dolgozatához hozzáírta azt a ca. 100.000 karaktert, és megkereste az országban azt a doktori iskolát, ahol ez elég, és a következő évben benyújtotta ott.

  Bukott dolgozatokkal házalni, nem új találmány. Baranyai Katalin ugyanezt csinálta tavaly, amikor az ELTÉ-n megbukott dolgozatát átvitte a Károlira, ahol előbb Petrőczi segítségével diadalmenetben megvédte, majd utóbb anullálták. Oda se neki. Máris továbbállt. Miskolc lesz a következő állomás.

  • filológus said

   Petrőczi mint témavezető! A buta lúd, aki arról gágog, hogy “eperízt érez a szájában”, mikor Csokonait olvas! Még mielőtt hánynánk Petrőczitől, olvassunk bele Hanságinak a medialitás multiplikációjáról írott opuszaiba, s megtudjuk, mindig van lejjebb!
   S ennek a minden alja Hnságinak van egy kis concubinusa (a latin nyelv csak a női formát, a concubinát ismerte, de azóta nagyot változott a világ), akinek a pár oldalas röfögését vidáman elfogadják doktori disszertációként s szegedi egyetemen.
   Mélypont ez a szegedi egyetem életében, talán nem kéne idáig süllyedni! Emlékeznek még a szegediek jól egy Ludvig Éva nevű angol szakosra, aki egymagában k..já változtatta a kolégiumot.
   Mészáros Marci az ő zabigyereke.
   Kell ő nektek, szegediek?

   • Strawberry kiss said

    Mégha csak a Csokonai-versek kapcsolódnának az eperízhez, azt kibírnánk. De sajnos férje, Szabó András eperízű csókjairól beszél. Ezt tényleg nehéz kibírni gyomorral (nem poén és nem rágalom, halálosan komoly, ő maga írta!)

   • Puff said

    Jézusom, Ludvig visszatér Szegedre? Vajon milyen minőségben? Mint Cuncimókus opponense? Vagy mint Puff-Mama? Egy szegedi Mrs Warren?

   • Deltoid said

    Ez nagyon üt! Hogyaszongya: “eperízt érez a szájában, mikor Csokonait olvas”. Az ilyenek mit szívnak? Ezeket ki kellene gyűjteni és külön könyvben kiadni… 🙂

   • Strawberry kiss said

    Deltoidnak
    Hogy mit szív? Hát a férje száját. Annak van eperíze állítólag az egyik verse szerint. De Filológusnak igaza van: Kulcsár-Szabó Ágnes még ennél is lejjebb van, annak ugyanis már szája sincs. Csak egy éles penge nyílás az arca alsó harmadában, amit vérvörösre fest, hogy szájnak,vagy legalább epernek látsszon.

 53. incitatus said

  Ebből az a tanulság, hogy Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnes nem tanul semmiből. Miért is tenné, eddig mindig azt tették Pesten, Szegeden, amit APÓSA AKART. Az És-be is panegyricusok jelentek meg az após, no meg a közeli klántagok firkálmányairól. Így jelenhet meg Szilágyi Zsófia firkálmánya a Bedanincs-féle kötetről, amelyben egekbe dícséri a klán érdemtelen tagjait, többet között Mészáros Mártont, aki “Kosztolányi felől olvassa” Kovács András Ferencet.
  Én pedig – nevem is erre predesztinál – Néró felől olvasom a Reviczky utcaiak rémtetteit, s annyit mondhatok:
  proli-paraszt-bunkó módszereket engednek meg maguknak a “keresztyéni szellemiségű” egyetemen. Persze ha Balla Péter mb. rektor csak arra vigyáz, hogy a Jobbiknak rendesen átmenjen a pénz, a bölcskar irányítását pedig rábízza Kulcsár-Szabó agyatlan menyére, a Hanságira (helyette névlegesen ……. Sepsi viseli a dékáni tisztet), nem csodálkozunk semmin.

  • BTK-s kolléga said

   Látom, már kimoderálták a jelzőket. Hogy a Kulcsár-Meny agyatlan és aljas, azzal nem vitatkoznék. De Sepsi és garnitúrája jobbnak látszik, mint az előző vezetés. Lehet, hogy nem nagy tudós, de a kanti “gyakorlati ésszel” rendelkezik. Az előző agyatlan és erkölcstelen vezetéssel szemben ez pozitívum.

 54. Tiszai said

  Ez a Balázs Mihály még most sem szégyelli magát?

 55. Calvin said

  I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him
  as no one else know such detailed about my difficulty.
  You’re wonderful! Thanks!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: