Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Travelling Circus (Vándorcirkusz a tudomány)

Posted by jhnnsclvn - november 21, 2010

A PhD-védések lassan már jobban hasonlítanak egy országos vándorcirkuszra, mint tudományos happeningre. A Károli Gáspár Református Egyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolájának tavaly megbukott két jelöltje, Mészáros Márton és Baranyai Katalin, szinte vándorcirkuszosként járják az országot ugyanazzal a produkcióval (Károli, Szeged ill. ELTE, Károli, Miskolc). Remélik, hogy valahol tapsot aratnak, bár eddig csak füttyben volt részük. A vándorcirkusz törvénye a haknizás, fokozatszerzésre azonban ezt a módszert törvény tiltja.

Hogy Mészáros Márton hogy viszonyul a törvényekhez, azt megtudhatjuk röviddel bukása után a Hansági-Mercenaries elektronikus folyóiratában, az Újnautilusban megjelent posztjából. (Ugyanott, ahol a Bölcskei elleni csasztuskát, a Besúgó-dalt is publikálta, majd amikor idéztük, gyorsan eltüntette.) Mészáros szerint a törvények arra valók, hogy kijátsszák őket, és ebben nem átall Deák Ferencre hivatkozni. Deáknál az „adócsalásra” való bátorítás köztudottan a Habsburgok hatalmát volt hivatva szubvertálni, míg manapság a csalás saját gazdaságunk destabilizálásának eszköze, és a becsületes polgártársak megrövidítéséé. (Nagyon hasonlóan érvel Pethő Sándor a hanganyag nem publikált részében, mikor a csalók nevében felháborodik a feljelentéseken.) Mészáros is ezt teszi az alábbi  posztban – stílszerűen, Friedre hivatkozva:

“Kafka utódállamaiban (© Fried István) az agyonbürokratizáltság valamint az urambátyámvilág groteszk elegyéből egyenesen adódó káosznak, úgy a működőképesség határa fölött néhány ezrelékkel, van egy bizonyos nyugalmi állapota. Ez a nyugalmi állapot idővel minden intézményben és rendszerben beáll, lényegében ez teszi lehetővé, hogy járjanak a villamosok, tanítsanak a tanárok, gyógyítsanak az orvosok, legyen nyugdíj. … Ez a stabilitás azonban csak látszólagos. Egy olyan helyen, ahol a haza bölcse nyíltan szólította fel híveit, hogy ne fizessenek jövedéki adót, és ahol az adócsalás máig kurucos hazafiságként tűnik fel, nevezhetjük ezt akár afféle történelmi szokásjognak is: vannak törvények, rendeletek, lennének szabályok, melyekről … általában az derült ki, hogy a) betarthatatlan b) életszerűtlen … Következésképp, aki itt bármit is működtetni akar, annak trükköznie kell, el kell tekintenie, máskor meg úgy kell csinálnia, mintha. … valahol mélyen mindenki sejti, hogy itt kb. ez az, ami még belefér, ha megbolygatjuk, még talán ez se lesz. Az így működő rendszer persze a számonkérhetetlenség bölcsője, óvodája, egyeteme.  Belédverik, kussolj, ez így működik, ez ilyen, tanulj meg lavírozni benne.” (Mészáros megtanult lavírozni, patrónusától, Hanságitól, pedig megtanulta, hogy nekik „minden belefér” – a szerk.) http://ujnautilus.info/node/861

A továbbiakban Mészáros elítéli Jászberényi Sándort, aki a Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíj szerinte törvénytelen odaítélése miatt feljelentést tett. Mészáros szerint ugyanis testületek mégoly törvénytelen döntéseit vitatni „gittrágás”: ha túlnyeretnek minket és a másikat földbe döngölik miattunk, vagy mi magunk tesszük ezt másokkal, kerítsünk gyorsan egy lelkészt vagy egy barátot, hogy szabaduljunk rossz lelkiismeretünktől, aztán folytassuk ugyanúgy.

A döntési mechanizmus a szerző szerint is „unalmas, vacak, cinikus”, de aki bízik benne, az még ciknikusabb (sic!). Dühöt vált ki belőle, ha valaki ebbe „szögesbakanccsal belegyalogol”, és felborítja a maffiózók status quo-ját, ami az urambátyámos világ kegyenceinek (mint ő maga) kényelmes. A kiszorítottaknak viszont (mint Jászberényi) elfogadhatatlan. Ezért előbbi vehemensen védi, utóbbi vehemensen támadja a mechanizmust. Nem elvekről van szó, hanem pozíciókról, előnyökről, azaz pénzről és hatalomról: a belül levők védik belterjes világukat a kívülről ostromlók ellen.

Milyen döntést vitat Jászberényi? A szerző szerint is teljesen törvénytelent: a bizottság ad hoc áll össze, a tagok nincsenek megfizetve, ezért a pályázati anyagokat úgyszólván meg se nézik, a pályázat egyébként sem jeligés (!), így a nyerteseket úgy választják, mintha nem is lenne pályázat, az ismerősök közül, urambátyámosan, sőt, az érintett kurátor a döntés idején ki sem megy a teremből(Pontosan úgy, ahogy a Károlin doktori ösztöndíjakat, fokozatokat, állásokat osztogatnak, a pályázatok már el sem jutnak a grémiumok elé, csak a kész döntések, amiket illik egyhangúan megszavazni. Más véleményen levőknek kuss… – a szerk.)

Mészáros végkövetkeztetése, miután úgy tűnik, hogy a mechanizmus rohadtságát és a korrupciót átlátja, ezek után megdöbbentő. Kiderül, hogy ő a mechanizmus legkorruptabb, legcinikusabb láncszeme, mert ennek ellenére védi a rendszert, ezt teljesen normális működésnek találja: ilyen és kész, vegyék a veszetesek tudomásul, hogy vesztesek. Ezt írja ugyanis: „a 2010-es Móricz irodalmi ösztöndíjakat kivétel nélkül arra érdemes személyek kapták, a második körben a törvény betűjének is megfelelve… Mert rövidre zárva miről is folyik a vita? Hogy az érintett kurátor a szavazás idejére nem vonult ki a teremből?” Számára ez bagatell. Holott ez a döntő. Nagyon nem mindegy, hogy a mi érdekünk képviselője ül a zsüriben, vagy a vetélytársé. (Mészáros ügyében mindig sok „érintett kurátor” ül a testületekben: Hansági, Petrőczi Eisemann, Bednanics, Hermann, Simon – ők voltak a károlis PhD-bizottság tagjai. Szegeden ugyanez van: Fried, Pál, Balázs Mihály…)

Mi  Mészáros „filozófiájának” lényege? A rendszer fenntartásának cinikus igenlése, lehetetlenségének feltárása mellett, mert a rendszer ellen lázadók szerinte rosszabbak magánál a rendszernél is. Hogy miért? Mert asztalt borítanak – beláthatatlan következményekkel. Kinek fáj ez? Akinek van vesztenivalója. Akinek nincs, miért ne borítana? Az beszél így, aki természetesnek tartja, hogy ő győztes, nem a saját érdemeinél fogva, hanem mert mások azt csinálnak belőle. Mélységesen amorális gondolkodás.

Egyszer már megbukott disszertációt törvényesen nem lehet újra benyújtani. De az urambátyámos világban lehet: ugyan már, ne vegyük olyan véresen komolyan a törvényeket, ha a mi kutyánk kölykéről van szó, hadd haknizza végig vándorcirkuszosként az országot ugyanazzal a számmal. Hátha legközelebb szerencséje lesz, és nem zuhan le a trapézról. Tudjuk, mit gondolnak  Mészáros és „kurátorai”:  a törvények arra valók, hogy ne tartsuk be őket, színleljünk, tegyünk úgy, mintha…  Mintha ez lenne az első fellépése az országos vándorcirkuszban. Mészáros valóban azt is reméli, hogy nem olvassák el a bizottság tagjai az opuszt, mint ahogy a kurátorok sem a pályázatokat, amik fölött ítélkeznek (és ezen Mészáros egyáltalán nem ütközik meg, sőt!), pláne nem hasonlítják össze a bukott szöveggel. Íme a mészárosi kategoricus imperativus: hazudjunk, hunyjunk szemet, hagyjuk hogy belavírozzanak a csalók és szélhámosok a tudósok kikötőjébe, köztük ő maga, a kisstílű bűnöző: MÉSZÁROS  MÁRTON.

71 hozzászólás to “Travelling Circus (Vándorcirkusz a tudomány)”

 1. Borbély András said

  Egy megjegyzésem azért ehhez mindenképpen van: a kurátornak igenis végig kell olvasnia azt a kétszáz pályázatot, és adott esetben korrekt indoklást is kell adnia róla. Ez minimális szakmai morál, vagy micsoda. Tudom, mit jelent végigolvasni ennyi szöveget, csináltam már ilyet. S még így is lehet tévedni, hát még ha nem olvassuk el.

  A.

  • jhnnsclvn said

   “Ez minimális szakmai morál, vagy micsoda.”

   Remek. Mi is így gondoljuk. Megnyugtató tudni, hogy 2009-ben a törvénytelenül kiosztogatott 4 ösztöndíjnak legalább az egyikét nem méltatlan kapta meg.

   Reméljük, továbbra sem lesz szakmai morálodra bomlasztó hatással az a közeg, amiben mozogsz. A szakmai tisztesség nem attól függ, hogy fizetnek-e vagy sem, és attól sem, hogy mennyit.

 2. Ingyér nem dógozok said

  Persze, hogy el kéne. De abban, hogy ezt sokszor nem teszik meg, nem csak a kurátorok a hibásak, hanem a rendszer álszentsége is, amelyik nem fizeti meg a munkát, viszont aztán cserébe nem is kér számon. Ez a vesztes-vesztes játszma lényege. 🙂

  Cuncimókus

  • jhnnsclvn said

   Gratulálok. Te reménytelen vagy. Mint az átkosban: ha fizetgetnek, dolgozgatok, ha meg megfizetnek, úgy hajtok, mint egy sztahanovista élmunkás. Csakhogy itt nem a futószalag mellett állsz, hanem fiatal alkotók sorsáról döntesz. Remélem neked soha többet nem adnak bírálatra pályázatot. A posztodból ugyanaz a karakter rajzolódik ki, mint a 20 oldalas ún. disszertációd 100%-os megvédéséből, amiért a bizottságod nagyszerű opponensei, kiváló elnöke és kitűnő tagjai is megkapták a koncot.

   Ez lenne a győztes-győztes játszma, vagy mi? 🙂

 3. filológus said

  Mészáros Márton nem ismeri a magyar nyelvhelyességi és stilisztikai szabályait és hősiesen felveszi a küzdelmet a helyesírási modul piros és zöld jelöléseivel. Ennek az eljárásnak az előnye, hogy a felületes olvasó nem is látja át, milyen álláspontot foglal el a szerző: ide is, oda is rúg a maga sunyi módján. Leginkább akkor, amikor egy olyan embert (Jászberényi) akar eltalálni, aki nyílt sisakkal felveszi a harcot a redves korrupt gyakorlat ellen, melynek mocskos televényében olyan vidoran tenyésznek a Mészáros-félék.
  Mészáros szülőhazája a Korrupcia, patrónája Hansági Ágnes: nyelvhelyességi, stilisztikai és helyesírási tekintetben is sokat tanult tőle, leginkább a nyelvhelyesség, stilisztika, helyesírás IGNORÁLÁSÁT.
  Ignoráns Mészáros a szó mindkét értelmében:
  1. tudatlan, de ez jó így, tanulni fárasztó
  2. nyíltan elutasít minden erkölcsi és intellektuális értéket. Ezt is patrónájától, Hanságitól, valamint Szabó Andrástól, Petrőczi Évától tanulta.
  Mészáros Márton, a tudatlan, aljas csaló doktorandusz a Károli bölcskarának szimbóluma.
  Kiakaszthatnák totemállatként a Reviczky u. 4. meggyalázott falára.

 4. prudens said

  Ez a “mintha-egyetem” “mintha-doktorandusza” a maga teljes züllöttségében és tudatlanságában. “Kanász lesz, akinek a nevelője kanász”: Hansági Ágnes, Szabó András és Petrőczi Éva pártfogoltja annyira hülye, hogy kognitív képességei (illetve ezek hiánya) még a színlelésre sem teszik alkalmassá.
  Ezt támogatja tűzzel-vassal Kulcsár-Szabó akadémikus, ezt dícsérgeti az ÉS-ben Szilágyi Zsófia???

 5. Demokrata said

  Ha Mészáros beszélne valamilyen idegen nyelven, akkor eltölthetne hosszabb időt egy nyugati demokráciában, belülről láthatná pl. egy ottani egyetem működését – magyarán, tanulna. Így viszont azok közé tartozik, akiknek nyelvtudás valamint kognitív képességek híján csak a saját tyúkóljáig terjed a horizontja. Erkölcsi csődjét talán az magyarázza, hogy ezek szerint gyerekkorában beléverték, hogy kussoljon. Bár felnőtt korban ez már nem mentség. És a törvény mindenkire vonatkozik, arra is, aki nem fogja fel.

  • Honor said

   Nyugaton a tisztesség, a becsület, a korrektség az érték. Szóba sem állnának olyan sunyi, trükköző, alattomos, hazug alakokkal, mint Mészáros. Ő meg még láthatóan büszke is a jellemtelenségére. A csalást “kurucos” erénynek tartja. Nemcsak a nyelveket nem ismeri, hanem a történelmet sem. A posztja alapján Mészáros egy balkáni bunkó. De olyan, amit tavaly csinált, hogy 20 oldalt benyújt disszertációnak, még a Balkánon sincs. De olyan tanár se, mint Hansági, aki megszervezte neki a 100%-os védést.

  • Lingua said

   Ahhoz képest, hogy nem tud nyelvet, az első rész nagyrészt idegen nyelvű szakirodalomra támaszkodik. Ezt vajon ki írta? Mert csak az biztos, hogy nem Mészáros.

   • Szegedi Kolléga said

    Ez a legjobb:

    6 Heinrich BOEHMER, Der junge Luther, Stuttgart, 1951, 156. Azok a fordítások, ahol a fordító nincs megnevezve, tlem származnak.

    Mészáros tényleg nem tud németül. Itt a belső nyelvvizsgán kegyelemből csúszott át. Ez a lábjegyzet is azt bizonyítja, hogy Mészáros nemcsak tudatlan valaki, hanem hazug is.

 6. Differencia said

  Mekkora a különbség erkölcsileg Borbély András és Mészáros Márton között.

  Ennek a “Mi zörög?” posztnak a szerzője sunyi gazember. Nagyon csúnya önleleplezés.

 7. grammaticus said

  Mészáros a nyelv(nem)tudásban is követi patrónáját, Hansági Ágnest,. Emlékezünk arra a botrányra, amikor belesült egy üdvözlőbeszédben egy egyszerű német mondatba. Ehhez képest a cikkei nagyon nehéz német tudományos cikkekre hivatkoznak. Persze nyilván ezeket se olvasta: nem elég hozzá az általa oly szívesen emlegetett KOGNITÍV TELJESÍTMÉNYe.
  Arcátlan rablás, amit Hansági művel, Mészáros, ez a brutális bunkó pedig követi mindenben az idióta némbert.
  Mit szólnak ehhez a szegediek? Jutalmaznak 100%-kal?

  • Komparatista said

   A legjobb ebben a nyelvnélküli némberben, hogy magához ragadta az ÖSSZEHASONLÍTÓ IRODALMI TANSZÉK vezetését. Mit mivel hasonlít össze ez a szerencsétlen, tudatlan, műveletlen kreatúra, aki még az anyanyelvét is gyatrán műveli. Hajdanában orosz szakos volt, de épp az az oktató buktatta ki az ELTE orosz szakáról, akinek most egymással kölcsönösen a hátsó felét nyalják: Kovács Árpád. Németül pedig annak ellenére sem tudott megtanulni, hogy a férje, a kis Kulcsárszabó, folyton cipelte magával koloncnak Németországba.

   Mit keres ez egy Összehasonlító tanszéken? Pláne vezetőként? Hogy vizsgáztatja le ez a hallgatókat világirodalomból? Pláne azokat, akiknek idegen nyelvi szakjuk is van? És mt keres mellette az Összehasonlítü tanszéken ez a másik nyelvetlen sunyi bunkó, Mészáros?

   • Hallgató said

    A világirodalom tényleg lezüllött. Emlékszem Hima tanárnő előadásaira, aki az orosz írókat oroszul idézte, és olyan gyönyörűen, hogy beleszerettem a nyelvbe. El is kezdtem oroszul tanulni. A németeket is, úgy, mintha német lenne, de hát az állítólag félig az anyanyelve. És Géher tanár úr, ahogy angol és amerikai költőket szavalt! Beleborzongtam. Ez a két ember zseni. Hansági tanárnőnek sikerült a világirodalmat lezüllesztenie. Nem csoda, ha nem érti.

   • ohrana said

    Posol von bljady! Hanságira értem, vajon ő érti???

   • Kovács rendőr said

    Ha értené, nem buktattam volna ki az orosz szakról. De ő ott nem értett egy büdös kukkot se. Csak bámult a beesett kancsal szemeivel

 8. Komparatista said

  Az összehasonlító tanszék oktatói:

  Összehasonlító Irodalomtudományi és Irodalomelméleti Tanszék

  Tanszékvezető:

  Dr. Hansági Ágnes egyetemi docens csak magyar szak, 0 nyelvtudás

  Oktatók

  Géher István László egyetemi tanársegéd magyar-angol

  Mészáros Márton egyetemi tanársegéd csak magyar-szak, 0 nyelvtudás

  http://kreirodalom.gportal.hu/gindex.php?pg=14414804

  • Világtalan said

   Ez a Némber mindenhová cipeli magával a cuncimókusát? Nem elég, hogy ő maga nem tud egy idegen nyelvet sem az összehasonlító tanszéken, odavesz még egy nyelvetlent? Vak vezet világtalant. Világtalan minden értelemben: vak is, és fogalma sincs a világról, más kultúrákról, mert azokat csak nyelveken keresztül lehet megközelíteni.

 9. réti pipitér said

  Van erre egy magyarázat: de ti, magasröptű latinnevűeknek ez hiányzik a szellemi horizontotokból. Hát akkor tudjátok meg tőlem, hogy a nyelv nevű szervvel nem csak beszélni lehet. Márpedig a Mészárosék Marci fia, azt modják, olyan mesterien forgatja a nyelvét (csak németül tudóknak: nem a Sprachéról, hanem a Zungéról van itt szó), hogy azzal teljesen meggyőzte Hanságit mint főnöknőt, sőt, nélkülözhetetlenné tette magát vele.
  Ez a titok nyitja!

  • Nyelvhasználat said

   A Nyalogányok egymásra találtak: Fried, Hansági, Mészáros. Azzal a különbséggel, hogy Fried tanár úr pár nyelvhez azért konyít is, ő mindkét értelemben forgatja a nyelvét. Hansági és Mészáros csak a fizikai nyelvforgatást sajátították el. Mészáros ezt feltehetően Fried tanár úrnál is alkalmazta, aki ezt a fajta nyelvhasználaot még a nyelvtudásnál is többre tartja. Különösen, ha fiúk alkalmazzák rajta. Mészáros semmitől sem riad vissza.

 10. […] Travelling Circus (Vándorcirkusz a tudomány) […]

 11. Protestáns said

  Lehet, hogy Fried a nyelvekhez konyít, de a protestantizmushoz nem. Mit keres ő itt témavezetőként.

  • Szegedi Doktorandusz said

   Szerintem annyira gáz ez a fickó, hogy az IDI oktatói közül “Eccpecc-kimehecc”-cel sorsolták ki a témavezetőt.

 12. Témavezetés said

  Némber: “Marcikám, fel kell tölteni az adatbázisba egy témavezetőt.”
  Cuncimókus: “De Ági, hát te vagy az.”
  Némber: “Én hivatalosan nem lehetek, mert a közvetlen főnököd vagyok.”
  Cuncimókus: “De én védés előtt 1 héttel nem cserélhetem le megint a témavezetőmet. Ezt csináltam a múltkor odaát a Károlin is, aztán jól ráb…..m.”
  Némber: “Most nem fogsz. Válaszd azt a vén …………..(kimoderálva)”
  Cuncimókus: “És veled mi lesz? Hogy leszel akkor törzstag, ha én nem neked adom oda magam, hanem neki?”
  Némber: “Hát majd lavírozunk és trükközünk, ahogy szoktuk. A dolgozatba beleírod, hogy én vagyok az igazi témavezetőd, és mindent nekem köszönhetsz. Aztán majd a védés után leváltod Friedet, és azt mondod, hogy összecserélte a titkárnő a neveinket, amikor elküldte az adatokat.”
  Cuncimókus: “És nem lesz ebből baj? Bár Balla nagybátyám is azt szokta mondani: Marci fiam, ezt ne nevezd okirathamisításnak, hanem téves adatközlésnek – így mindjárt másképp hangzik!”
  Némber: “Nem. A múltkor elkövettük azt a hibát, hogy védés előtt cseréltük le a témavezetőt. Most majd védés után fogjuk, ez a nagy trükk!”
  Cuncimókus: “Ági te egy zseni vagy! A ……. …… (kimoderálva) alighanem észre se veszi, mert nemigen nézegeti az adatbázist. De a MAB nézi. Erre megint ráb…….k.”
  Némber: “Majd az Ernő leszereli a MAB-ot”

 13. Móricka said

  Az a Móricz-ösztöndíj a szerzőről szól: ő az, aki rakásra kapja a bírálatokat, mert a kis pénz is nagy lesz, ha sok megbízás van, és persze, beléjük se néz, hanem csere-szívességi alapon szavazgat róluk. És persze ő se megy ki, ha róla van szó…

 14. PhD said

  Rossz elképzelni, hogy ugyanezt csinálná a minősítési eljárásokban. Opponensként, bizottsági tagként el se olvasná az értekezéseket, hanem látatlanba szavazna róluk, úgy, ahogy erre megkérik – a jelölt barátai vagy ellenségei …

 15. Judge said

  Erre a lényre nem szabad bíálatot rábízni, se hatalmat a kezébe adni. Ez a gátlástalan amoralitás veszélyes a társadalomra.

  • KSZE Workshop said

   Mi az hogy, de még mennyire rábízzuk. Kell egy mozgatható ember, aki a hozzánk hű utánpótlásból doktorokat gyárt, az ellenszegülőket pedig kiirtja a szakmából. Milyen hasznos patkány volt az öreg Fried annakidején. Hentesseggfej méltó utódja lesz. Máris rábízzuk ellenségeink doktoranduszait. Majd meglátjátok, hogy egy se szerez fokozatot közülük.

 16. Dr. Cat said

  Kikérem magam és más erkölcsi és esztétikai érzékkel megáldott, fürge testű és elméjű lények nevében, hogy Mészáros Mártont, az a szubhumán férget lénynek nevezzék.
  Az egy kártékony egysejtű legföljebb!
  Mi gerincesek nem ismerjük el a rokonunknak! Amiket írt a blogon, egy galandféreghez se volt méltó!

 17. Trükköző said

  Trükköző kis gazember kezébe a gazdái mérhetetlen hatalmat adtak. Megrendelésre buliz ki és meszel el pályázatokat, anélkül hogy belenézne. És még panaszkodik a kevés pénz miatt. Ő volumenre dolgozik. Sokat vállal el, mert egyikbe se néz bele. Úgyis tudja előre, kit fog jutalmazni és kit elnyírni.

  Szegediek! Avassátok ezt a patkányt PhD-vá. A minősítő eljárásokat is ugyanígy fogja lebonyolítani. Mert ugye senkinek sincs kétsége afelől, hogy ez a cinikus kis kurátor Mészáros Márton személyesen.

 18. Vándorcirkuszos said

  Én nem értem ezt a vándorcirkuszi mutatványt.

  2 évvel ezelőtt nekem is volt egy sikertelen doktori kísérletem. Azóta kijavítottam a hibákat, átdolgoztam az értekezést, kibővítettem, és kiderült, hogy mégsem nyújthatom be. Ahhoz, hogy újra doktorálhassak, új disszertációt kell írnom. Ugyanazzal a témával tilos újra próbálkozni, erre törvény van, utánanéztem a jogszabályoknak a saját érdekemben. Vagy esetleg keressek egy doktori iskolát, ahol nem ismerik annyira a szövegemet, és próbálkozzak ott újra? És ha nem sikerül, akkor egy harmadikat? Ahogy elnézem, ezk a figurák, Mészáros és Baranyai, ezt csinálják. Ha nekik szabad, akkor nekem is, vagy nem?

 19. Curious said

  Hol olvasható Mészáros trükközésre és csalásra tanító posztja? Szeretném elolvasni, mert hallottam róla, hogy abból megismerhetem a vándorcirkuszos illuzionistát. De már eltűnt az oldal az Újnautilusról.

  • Az oldal nem található said

   Ezt én is észrevettem. Ez már a második Mészáros-mű, amelyik villámgyorsan eltűnik az Újnautilusról, amint szóba kerül valamelyik blogon. Én sajnos a Mészáros Márton által írt Bölcskei-paródiáról is lemaradtam. Pedig szívesen elolvasnám a híres Besúgó-dalt. És monfduk az is érdekelne, hogy tetszett a főszereplőnek, Bölcskeinek? 🙂

 20. Záptojás said

  A védés időpontja: 2010. XI. 24. 12:00:00
  helye: SZTE BTK Konferenciaterem (Szeged, Egyetem u. 2. fsz.)

  Ott leszünk, záptojásokkal. Jól sunyd be a fejed a nyakad közé, Mészáros, ha ide mered tolni a képed, mert megcélozzuk. Az sem baj, ha Friedet, a Férget (epitheton ornans!) találjuk el, vagy Pált, a görényt. És ha netán Nevétsetudó “Anyucidat”, akkor azt lenyalhatod!

 21. Oktató said

  Azt hallom, ez a Mészáros nemcsak doktorandusz, hanem oktat is. Döbbenet. Ha ez a pályázatokhoz így áll hozzá, nincs okom feltételezni, hogy a zárthelyiket, írásbeli vizsgákat, szemináriumi dolgozatokat elolvassa. Remélem, hogy szakdolgozatokat nem bíznak rá.

  Ez a fiatalember az írása alapján nagyon rossz jellem. Valami más pályát kellene választania, mert szerintem az ifjúságnak nem válik hasznára, amit oktat, pláne a példa, amit képvisel.

 22. Szögesbakancs said

  Éljen Jászberényi Sándor, aki belegyalogol Mészáros ügyeskedő, kiskapukat kereső, mások rovására előnyöket kicsikaró, trükköző, lavírozó, mélységesen amorális világába!

 23. vidéki oktató said

  Mi innen, egy másik vidéki nagyváros egyeteméről figyeljük a szegedi eseményeket. Lehetséges, hogy egy IDI vezetője (Balázs M.) annyira elvakult, hogy beígért akadémikusságért kockára teszi az egész IDI, sőt, a szegedi bölcsészkar, ha nem az egész egyetem jóhírét?
  Mindenki benneteket figyel, a MAB is. A MAB tavaly nagyon is megalapozottan vonta vissza Mészáros Márton dokgori címét.
  Most még egyszer ugyanazzal indul, s ti megadjátok neki???
  Kockázatos.
  Az ügy többi szereplőjén (Fried, Hansági, Mészáros maga) nem csodálkozom.
  Ők már eddig is hitelt érdemlően bizonyították, hogy erkölcsiségük egyenlő a nullával, intellektuális teljesítményük nemkülönben.
  Friednél bizonyos szexuális prioritások és az öregkori dementia is hozzájárul, a másik kettőnél még ez az enyhítő (?) körülmény sem áll fenn.
  Vállaljátok, szegediek?
  Nincs ott dékán, rektor, akárki, aki józan ésszel megakadályozza az évtized blamázsát?

  • AutoMap said

   Én Balázs Mihályon sem csodálkozom. Ő a főbűnös, hogy Szabó András, aki sajnálta helytörténeti kiadványokra és történelmi atlaszokra a pénzt, ezért mai autóstérképpel eredt Szenci Molnár nyomába, majd írt 44 oldal szörnyen tudománytalan “privát” szöveget, MTA doktori fokozatot kapott. Balázs régi magyaros. Hogyan fogadhatta el ezt a szöveget? Ha azt megtette, akkor már nem csodálkozom, hogy Mészáros egyszer már megbukott dolgozatát befogadta.

  • Bloggerjogász said

   Et több mint blamázs. Ez törvénysértő.

 24. Az oldal nem található said

  Mészáros körül a levegő egyre büdösebb és forróbb. Egyre-másra tűnnek el a netről az oldalak: a Besúgó-dal, a Móricz-ösztöndíjról szóló sunyi poszt, és most már a szegedi egyetem szerverét is kezdik manipulálni Mészáros miatt. A SZTE Doktori Intézetének dokumentumai is tünedeznek el:

  www2.u-szeged.hu/dokint/dszab-2009.pdf

  • Szegedi Doktorandusz said

   A te gépeddel lehet valami. Még megvan a doktori szabályzatunk, bár még azt is el tudom képzelni, hogy Mészáros kedvéért átírják. Viszont a törvényeket nem tudják.

 25. filológus said

  Nem véletlenül. Mert Mészáros Márton védése annyira törvénytelen, hogy legföljebb éjfélkor a keresztútnál, a kiszáradt kút mellett merik megejteni, aztán a dokumentumot egy napvilágnál eltűnő tintával vésik ökörbőrre.
  Csak lehetséges-e ez az internet és a transzparaencia korában?

  • Bloggerjogász said

   Ez a Mészáros-védés valójában egy erőpróba:

   Ki az erősebb: a Kulcsár-Szabó klán vagy a Magyar Köztársaság törvényei?

   • KSZE Workshop said

    Buta kérdés. Nyilvánvalóan a Kulcsárszabók. Ezt már a Legátus csoport is bebizonyította. Apa és fia egyazon intézetben függőségi viszonyban törvénysértő. A legnagyobb lelki nyugalommal űzik tovább a törvénysértéseket. Senki sem vonja őket felelősségre. Ettől vérszemet kaptak.

 26. Irány Szeged said

  Az én doktorimat is elmeszelték pár hónapja. Megnézem holnap mi lesz, és ha ezt a fickót átengedik, én is lemegyek Szegedre doktorálni.

 27. réti pipitér said

  Holnap lesz az igazság napja. Csakugyan a Kulcsár-Szabó klán, annak is a legnevetségesebb tagja, Hansági Ágnes dirigál a szegedi egyetemen az IDI-nek?
  Megcsinálják AKADÉMIKUS ÚR dilettáns és becstelen menye kis hancúrpajtásának a doktoráltatását?
  Ha megteszik, feljelentjük őket minden lehetséges fórumon! A Ravasz László Baráti Kör már megtette, de mi is csatlakozunk.

 28. incitatus said

  Mészáros Marci szeret a korrupció pocsolyájában dagonyázni.
  Megszokta a becstelenséget és a tudatlanságot, ignoranciát Hansági kis …pajtásaként.
  Most úgy gondolja, Kulcsár-Szabó Ernő rácsördít Szegedre és rögtön doktorálják is.
  Nem ciki ez egy kicsit, AKADÉMIKUS ÚR?
  Képes minden bűncselekményre felbújtani agyatlan és becstelen zsoldosait?

  • PhD-jelölt said

   Pont egy ilyen bevallottan amorális és becstelen illetőnek kell PhD-fokozatot adni a kezébe? Ahogy megkapja, a KSZE-műhely minden bizottságba berakja majd. Ahogy ő maga írta, a dolgozatok elolvasása nélkül fog szavazni, mert ha keveset fizetnek, ne várják el, hogy dolgozzon. Nem kérdés, hogy hogyan fog akkor szavazni. Úgy, ahogyan utasítják.

   • Debreceni Kolléga said

    Fried tanár úr híres arról, hogy csakis parancsra és rendelésre szavaz. Néhányszor lejött hozzánk bizottsági elnöknek. Ezzel szokta kezdeni:

    “Mit akartok, hogy átmenjen, vagy ne menjen át? Mert aszerint fogok beszélni.”

    Nem véletlen, hogy pont ennek a becstelen kurátornak vállalta el a “vezetését”. Biztos megkapta az ukázt, hogy ezt tűzön-vizen verje keresztül.

   • Judge said

    Nézd meg, kik avatják őt doktorrá. Ugyanolyan amorálisok, gátlástalanok, maffiózók, mint ő maga: Hansági-Kulcsár-Szabó, Fried, Pál. A Nemzet Nyalogányai és a Nemzet Intrikusai egyszemélyben mindhárman.

   • incitatus said

    Ne viccelj má! Ha elolvasná, talán attól értene hozzá ez a bunkó?

 29. Ingyér nem dógozok said

  Nem megy ki a fejemből ez a mondat:

  “Persze, hogy el kéne. De abban, hogy ezt sokszor nem teszik meg, nem csak a kurátorok a hibásak, hanem a rendszer álszentsége is, amelyik nem fizeti meg a munkát…”

  A feltételes módban bene van, hogy nem történik meg az elolvasás, e az ember úgy ítélkezik, hogy nem olvassa el, amiről ítél. És ő az, akit orrvérzésig futtatnak, és amikor az ő ösztöndíjáról van szó, ő az, aki nem hagyja el a termet.

  Ha meglesz a fokozata, majd így olvassa el mások dolgozatát is, és így ítélkezik fokozatok odaítéléséről…

 30. Hallgató said

  Nekünk, károlis hallgatóknak is megvan a véleményünk Mészárosról. Kerüljük, mint a pestist. Hansági tanárnő nem tolja ide a képét ebben a félévben, mondják, hogy megint a Káli Intézetben kezelik, de láthatatlan pókhálóként rátelepszik az intézetre. Kémei jelentenek neki. Majd előjön, ha Mészáros PhD-ját mutogathatja, mint a véres kardot: MEGVAN! DOKTOR LETT A MARCIM!

  • BTK-s kolléga said

   Hanságitól mindenki fél. Még Hermann is. Nagyon finoman utalt rá, hoy mennyire meg van döbbenve HÁ féktelen gonoszságán, attól, hogy mindenre képes…

   • Korifeus said

    HZ kb tudja, hogy neki annyi, ha Mészáros PhD lesz. Akkor rá már nem lesz szükség. Egy vonallal eleve hátrébb kerül, mert az új PhD-s lesz a piszkos ügyek intim végrehajtója. Könnyedén átveszi HZ eddigi feladatkörét Hansági mellett.

   • Rector said

    Én drukkolok Mészárosnak, mert rossz eszköz, de jó célt szolgál: a Szabó-Petrőczi házaspár végérvényes eltávolítását. Hansági titkos tervét szűkebb környezete jól ismeri, vagyis hogy MM vegye át a Régi Magyar Irodalom Tanszéket. Pont ezért beszélte rá a Luther-témára, hogy régi magyarosként eladható legyen. Balázs Mihállyal többek között ezért is építgetik a jó kapcsolatot. Nagyon blama már a Kulcsár-Szabó családnak Szabó András, hát még a felesége. Amint MM-nek meglesz a PhD-ja, megkapja Szabó tanszékét. Szabót nem lehet mással leváltani, csak olyan valakivel, aki még nála is aljasabb, különben megrágalmazná az illetőt és elnyírná, mint azt a több tucat áldozatát. Mészáros nem fogja megvárni, míg Szabó eltakarodik. Hansági pedig már alig várja, hogy bevigye Mészárost a Kari Tanácsba. Mészárossal és Jákfalviékkal elég erős lesz ahhoz, hogy nekimenjen Sepsinek. Mert Sepsi csak átmenet, míg Hansági Főnixként feléled poraiból.

   • BTK-s kolléga said

    Hanságitól még Sepsi is fél. Hanságinak nagyon kell Mészáros fokozata. Mészárost fogja használni mindenre, amire eddig Hermannt, Törököt. Eddig is úgy használta, mintha fokozata lenne. Együtt államvizsgáztattak! Egy fokozat nélküli tanársegéddel. Ha fokozatais lesz, ketten együtt letarolják a magyar intézetet. Pénzes se lesz ott sokáig. Már megvan az utódja. Oda már más nem visz be embert, csak Hansági.

   • Teatron said

    Hansági Jákfalviékat favorizálja Sepsivel szemben, ezt nem is titkolja. Szabót leírták, Hansági előtt szabad az út. Sepsi nem lesz akadály számára. Mészáros a nagybátyjával neki belépő a református egyházba, ugyanannyit ér, mint a sárszegi bölcsőben eldúdolt zsoltárok és a kántorképző. Hansági Mészárossal az oldalán és Jákfalviékkal a háta mögött azt csinál a Kari Tanáccsal, amit akar, a Hök meg úgyis az ő befolyása alatt áll.

   • Rector said

    Ez pontosan így van. Harc Mészárosért = harc a hatalomért, a dékánságért. Hanságiból hamarosan Kulcsár-Szabóként dékán lesz. Összességében jobban jár, mint Szabó szövetségével. Az már neki is gáz volt. Ennek a károlisbotránynak ő az abszolút nyertese. A professzorok kiütötték egymást, előtte szabad az út. Hermannt használni fogja még, de már csak a sarokba lökve. Az új szövetséges: Mészáros.

    Mészáros nem az egyetemnek kell, hanem személy szerint Hanságinak.

   • Codex said

    Hansági és Mészáros beetették Szabót a Luther-témával, és hogy lehet ő a témavezető, de csak azért hogy avassa Mészárost régi magyarossá, ami sose volt. Mészáros mélyen lenézi Szabót, aki ravasz ugyan, de a hiúsága a ravaszságánál is nagyobb.

   • animus said

    Lehet, hogy Hermann felesége, az amúgy a károlis bandánál sokkal színvonalasabb Szilágyi Zsófia olyan gátlástalanul dícsérgette a Bednanics-féle kötetet, benna Mészáros szar írását, amelyben “Kosztolányi felől olvassa” a háromnevű Kovácsot?

 31. Szegedi Kolléga said

  Itt Szegeden nem túl jó a hangulat. Miért tűrjük, hogy törvénytelenségre kényszerítsenek bennünket? Miért nem lehet Balás Miháyt leváltani? Nem csinált már elég kárt Szabó András nagydoktorijával? Hogy lehet egy bűnügy gyanúsítottját doktoráltatni?

  • Demokrata said

   És hogy lehet egy bukottat a törvények ellenére fogadni? Sikertelen doktori után két évig még jelentkezni sem lehet eljárásra. Ez meg másfél év alatt be is fejezi. Milyen demokrácia az, ahol az egyenlők közt vannak egyenlőbbek?

 32. Doktorandusz said

  Hansági tanárnő már kijött a Káli Intézetből. Egyelőre felfüggeszti a baby-projectet. Tapsoncokat szervezett Szegedre a kedvencének. Marci gyerek fergeteges ünnepségre készül. Még nagyobbra, mit tavaly. Akkor nem jött be az előre ivás a medve bőrére. Kíváncsian várjuk, idén mi lesz, mert ez úgy törvénytelen, ahogy van.

 33. ELTÉs said

  Nálunk 3 évig nem lehet bukás után fokozatszerzési ejárásra jelentkezni. Hogy van ez, hogy egyesek meg már egy év múlva újra nekifuthatnak ugyanazzal? Akkor minek vannak a törvények?

  • Szegedi Doktorandusz said

   Ha össeszámoljuk, hány szabálytalanságot követ el Szeged, akkor az több, mint a károlisoké: nincs ki a 2 év, zavaros a témavezetési ügy, Fried nem ért a protestantizmushoz, Mészáros büntetőeljárás alatt áll, a munkahelyi főnöke részt vesz az eljárásban (Fried mögé bújva, de tettenérhetően).

 34. Fried a Féreg said

  Holnap 2 nagy esemény főszereplője leszek Szegeden. Végre megint rámirányul a figyelem. Az utóbbi időben kicsit ejtettek, na de a Holnap az én napom lesz.

  Előbb átviszem ezt a fiút a PhD-n, aztán mad kettesben megbeszéljük, hogyan hálálhatja meg. Utána pedig mindjárt lebonyolítjuk az Anyucija habilitációját, amit az a hülye Maedchen für alles elbaltázott. Anyuci lehetőleg ne hálálja meg, inkább a hancúrpajtása ugorjon be helyette. Persze az igazi hálát majd az APÓStól várom.

 35. Dokijelölt said

  Azért Borbély Andris előtt le a kalappal. Elegánsan, de határozottan helyretette ezt a lavírozó, lazsáló, trükköző balkáni bunkót, akiben szikrája sincs a nyugati társadalmak morljának. Érződik, hogy a fiatalabb pályatárs mennyire megütközött ezen a poszton. Alighanem csak akkor esett le neki, ki is ez a Mészáros. Ő, aki komolyan veszi a szakmát, keményen megdolgozik minden feladaton, igyekszik minden körülmények között korrekt lenni, egyszer csak azt látja, hogy Ágnesasszony kegyence minden grémiumban bent van, minden ösztöndíjat, pénzt lenyúl, de nem csinál érte semmit. Ez neki jár – csak úgy. Egyetlen nyelvet sem tud, nem egy nagy lúmen, semmihez sincs tehetsée, csak egy nagy teflonképe, de családja által jól be van ágyazva református körökbe, ezért neki mindent szabad. Ahogy Szabó Lőrincz mondta, kicsit módosítva: a semmiért mindent.

 36. ancilla said

  Jól mondtátok, csak az a jó (?) bennük (Hanságiban, Mészárosban), hogy ejtették Szabó Andrást és grafo- és nimfomán feleségét, a 120 kilós katicabogarat. Mert ezeknek a butasága még az aljasságuknál is nagyobb.
  A legrosszabb viszont az, hogy ez a görény Mészáros, sajnos, csakugyan református, és példát mutat arra, milyen mélyre züllhet valaki morálisan. Na és persze azt, mennyi (szabad szemmel nem is látható) intellektussal lehet oktatni egy egyetemen (?), ha valaki mindent, de mindent megtesz: pénzlopástól a szexuális szolgáltatásokig.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: