Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Sissy-tour on Friday (Pénteki Sissy-túra)

Posted by jhnnsclvn - december 16, 2010

Szerző: Sissy Utazási Iroda

Pénteken Gödöllőre, egy Sissy-túrára invitáljuk a blog olvasóit. Megmutatjuk Önöknek Erzsébet királyné rezidenciáját, a Gödöllői Kastélyt, amelyik a világ második legnagyobb barokk kastélya. Sissy több időt töltött el itt, mint Schönbrunnban, több mint 2000 éjszakát, ennél többet csak Bad Ischlben, a Márványkastélyban. Az eredeti gödöllői kastély még Mária Terézia idején épült. Andrássy Gyula gróf ajándékozta Sissynek a magyar nép nevében férje, Ferenc József magyar királlyá koronázása alkalmából. A második világháború után orosz katonák használták laktanyaként, amit az épület, sajnos, megsínylett. A kastély renoválása csak a nyolcvanas években kezdődhetett el. Napjainkra az épület főszárnya már teljesen kész, abban 26 renovált szobával, pontosan annyival, amennyit anno Sissy és Ferenc József császár belakott. A további részek még mindig renoválás alatt állnak, akárcsak az istállók, ahol Sissy kedvenc lovai álltak. A Barokk Színház, Európa legrégebbi kőszínháza is újfent üzemel. A kastélyhoz tartozó kert természedvédelmi park.

Az út során idegenvezető kíséretével nézhetik meg a kastély múzeum részét, a vezetés kb. fél óráig tart. Ezt követően betérhetnek a Kastély Kávézójába egy kávéra és egy süteményre, majd – ha van kedvük – tehetnek egy rövid sétát a kertben, bár ilyenkor, télen, abban sincs sokkal több látnivaló, mint Petőfi pusztáján.

Keretprogram:

Reggeli program

9 óra: Sajtóper a Gödöllői Városi Bíróságon. Cím: Gödöllő, Dózsa György u. 19.

Felperes: Bölcskei Gusztáv, Alperes: Református Élet Szerkesztősége. A per tárgya: le tudja-e meggyőzően tagadni a püspök úr ügynökmúltját? A tárgyalás nyitott, a közönség soraiba bárki beülhet. Érdekesebbnek ígérkezik, mint egy színházi előadás. A kastély akkor még úgysincs nyitva, de mire a tárgyalás véget ér, addigra már biztosan kinyit.

Ebéd 

Opciók: a magyaros hangulatot kedvelőknek a kissé kiljebb fekvő Bojtár csárda, a magyaros ízeket kedvelőknek pedig inkább a központi fekvésű Szélkakas étterem; aki beéri egy pizzával vagy pastával, annak a Pizza Palazzót ajánljuk, ami a Szabadság tér 2-ben van, igen közel délutáni programunk helyszínéhez.

Délutáni program

A Gödöllői Református Líceum Gimnáziumának és Kollégiumának megtekintése, a gimnázium hajdani bukott diákjának, ma a Károli Gáspár Református Egyetem oktatójának, Mészáros Mártonnak a vezetésével. (Márton a bukásokat ugyanis nem érett korában, doktoranduszként kezdte, hanem már zsenge korában. Megbukott Dunapatajon, aztán megbukott Kecskeméten, aztán sikerült itt, Gödöllőn is, az úgyszólván családi tulajdonú gimnáziumban megbuknia. Végül megbukott Szegeden is – mindenütt csalás miatt – , de ekkor átírták a nevét Istvánra, hogy tiszta lappal kezdhessen új életet.) A program végén a campus templomában Mészáros Márton – immár új nevén, Mészáros Istvánként – elénekli a sajtóper és Bölcskei Gusztáv tiszteletére kedvenc nótáját, amit már iskolás kora óta a legkülönbözőbb körökben terjeszt és dúdolgat, a Besúgó-dalt. Orgonán kíséri: Miklós Attila iskolalelkész.

Hazautazás egyénileg

www.sissytravel.hu

Megközelítés: Gödöllő belvárosában, a Török Ignác Gimnázium melletti üzlezház földszintjén található utazási irodánk. Kék alapon a piros TUI mosoly-t ábrázoló világító tábla jelzi irodánk bejáratát.

70 hozzászólás to “Sissy-tour on Friday (Pénteki Sissy-túra)”

 1. Újreformátus said

  Nagyon felcsigázó program. A fő attrakció, a kastély, szinte eltörpül az egyéb események mellett. Megtudhatunk néhány közelebbi infót az ügynökkérdésről, különösen Bölcskei Gusztáv szerepéről, majd találkozhatunk a híres csalóval és hamisítóval, találkozhatunk teflonképű Marcikával, aki két hete már Pityuka, ha szerencsénk van láthatjuk a Mészáros-család által szétszakított gödöllői református gyülekezet mindkét felét, és megtapasztalhatjuk egy olyan kisváros légkörét, amelyben a jobbikos Mészáros(-Hegedűs) család és a szoci Gémesi-család egymással a legbékésebb egyetértésben terrorizálják a város többségében fidesz-szimpatizáns lakóit.

 2. Gyóntató pap said

  Miklós Attila volna az a lelkész, akiről a Pistává átoperált Marci a Mi zörög?-ben írt? Tudjátok, akit elkap, ha valami disznóságot csinál, hogy könnyítsen a lelkén. Pl nem olvassa el a pályázatokat, csak kiosztogatja a haveroknak a pénzt, vagy nem megy ki a teremből, amikor róla van szó, és megszavaztatja magának a lóvét, vagy amikor a korner veronka által írt dolgozatra 100%-os doktori fokozatot kap. Nagyot csalódnék benne, ha ez a lelkész lenne Kaméleonunk haverja. Mert mint a mondás tartja: madarat tolláról, embert barátjáról…

 3. ancilla said

  Grassalkovich herceg Schimmel nevű lovának minden bizonnyal több ész és erkölcs szorult a koponyájába, mint a Mészáros Marcipityu + Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes kettős/hármas összes fejébe. Egy kicsit megzavarodtunk a többes identitásoktól, bocs!
  Én csak azt várom (meddig még?), hogy a magyar református egyház felemeli fejét és lerázza magáról az élősdi tetveket.
  Nem akarok nevesíteni: mindkét táborban vannak elegen.
  A Károli Gáspár Református (???) Egyetemen tenyésztik őket lombikprogram és ivaros szaporodás keretében.

  • Bölcs természet said

   A természet bölcs. Nem minden fajtát hagy elszaporodni. Sátáni Némbereknél beépít ez ellen egy természetes védelmet.

 4. Licista said

  Valaki írhatna kicsit bővebben Mészáros Szélhámos Márton bukásairól és csalásairól. Itt olyasmit hallottunk, hogy meghamisította az ellenőrzőjét. Ha ez az út vezet az egyetemi karrierhez, akkor mi is mindjárt hozzálátunk.

  • Egy tanár said

   Ez egy híres ügy volt. Összeült az egész tanári kar, és ki akarták a csaló és hamisító gimnazistát csapni. De a gimnázium igazgatónője Gémesi György polgármester nővére volt, aki Mészáros Márton nagybátyjának, Mészáros Györgynek, a Líceum Alapítvány kurátorának a szövetségese és cinkosa volt az 1992. és 2004. közötti sikkasztási ügyben, amikor legalább félmilliárdot tettek zsebre az alapítványi és egyházi támogatás együttes bezsebelésével, holott törvény szerint csak az egyik járt volna: vagy alapítványi fenntartású az iskola, vagy egyházi. Ez az igazgatónő aztán a család kérésére “elsimította” az ügyet: Mészáros Mártont nem csapták ki, csak osztályt kellett ismételnie.

   • Nadrágszíj said

    Le vagytok maradva. Okirathamisítói karrieremet nem Gödöllőn kezdtem, hanem már Dunapatajon. Ott írtam be először jegyeket magamnak az ellenőrzőmbe. Apám bement az igazgatóhoz, és ledumálta arról, hogy kicsapjanak. Cserébe példás büntetést ígért. Be is tartotta. Alighogy hazaért, levette a nadrágszíját, és… Másnap úgy éreztem magam, mint Ludas Matyi Döbrögi uraság derese után. 3 napig nap tudtam iskolába menne, hason feküdtem otthon, anyám ápolta vörösre dagadt seggemet.

   • Ágnesasszony said

    Ezt tanúsíthatom. Akkor még nem ismertem a Marcit, de a nyomait máig őrzi…

  • Egy tanár said

   Mészáros nem a mi líceumunkban kezdte csaló és okirathamisító karrierjét. A Kecskeméti Református Gimnáziumból kicsapták hasonló ügy miatt. Itt csak megbuktatnunk volt szabad a család befolyása miatt.

  • Besúgó dal said

   Marci Pista elég korán kezdte a csalást és okirathamisítást. Úgy látszik nem bír nem csalni. Ez már kényszerbetegség nála, mint a tolvajoknál a kleptománia. És az is érthető, miért gyűlöli zsigerből Bölcskeit. A csalók, hamisítók, szélhámosok senkitől sem félnek jobban, mint a besúgóktól. Csalásra épült kis karrierjüket a besúgók léte alapból veszélyezteti. Ezért járatta le Marci Pista úton útfélen a püspököt a besúgó-dallal. Senki nem tett annyit Bölcskei besúgó múltjának terjesztéséért, mint Mészáros Márton / István.

 5. FarkasTorok said

  Gyönyörű ez a komplex történet! Jó, ma 2010-bn (lassan 2011-ben) reformátusnak lenni, mert ilyen jelentős szellemi képességű, remek külsejű és főleg kifogástalan jellemű egyházi vezetőre büszkék lehetünk, mint amilyen Bölcskei Gusztink.
  40 év diktatúra után, és a régi hálózat zavartalan működésekor (köszönjük az Antall-kormánynak és az antallistáknak) nem csoda, ha a “Bátori” fedőnevű beszervezettet védi a saját egyháza. Mészáros Márton (pár hete már István) csak ennek a szemétté vált nemzedéknek a hulladék végteméke. Hál’ Isten nem az egész nemzedék ilyen, csak ez a fertőzött része összefog és nem engedi be maga közé sem az egyetemen, sem az egyházban a tisztességes jellemű, múltú és hátterű reromátusokat.Kizárólag a saját ivadékait nyomják be (a Hegedűs Zsuzsa férje által Mészáros-rokon Marcit=Istvánt nyomja a Balla nevű mb. rektor, aki szintén jobbikos Hegedűs-klán tag, de ugyanolyan buta, mint a Mészáros Mártom=István névváltoztató). Lehet, hogy Balla is befizet 30ezer forintot és nevet változtat: Péterről Gusztávra vagy Lórántra és Balláról Nagyszarra.
  Azt kell látnunk, hogy Kun Béla unokája az m1-es tévécsatornán műsort vezethet, a Fidesz(!) pedig Gerebent kitünteti (okt. 23-án) és mindketten a református egyetemen “otthonra” találhatnak meg taníthatnak, mint Béla ivadékai.
  Ehhez képest Bölcskei csak egy …. ….., aki iszik ………. és torzul (nem csak az arca, hanem az embersége is, ha ezekért áll ki).
  A mindenkit kiszolgáló Predator pedig hova kerülta dékáni székből? A csaló Szabó András továbbra is intézetvezető lehet? A névhamisító Hansági/Kulcsár-Szabó Ágnes (a menyke) pedig elégedetten kattogva röhög a férfias markába. Megvan a pénze, megvan a hatalma, megvan a mindent, most már e nevét is hamisító szeretője is, aki méltó párja a tehetségtelenségben, csalásban, hatalomra törésben – Marci avagy Pista de Mészáros.
  Az új rektorhelyettes, Bozsonyi Karcsi vajon tisztában van azzal, hogy mihez adja a nevét és képezi a kontinuitást a dékánasszonnyal karöltve?
  Nem akarnak ők leszámolni a csalókkal és elszámoltatni ezt a korrupt bandát, hiszen a nyugdíjas kommunista Kovács Árpád, a bolond és agresszív Petrőczi és a csaló férje, Szabó András, meg a főcsaló: Hansági zavartalanul a helyeiken maradhatnakés továbbra is zsebrevághatják a több százezres fizetéseiket, amit az állam biztosít számukra.
  Már csak az lehet egy fordulat, hogy a bíróság is elismeri a tényket, és Bölcskei a saját III/III-as kartonja alapján elveszíti a pert. Hátha számítanak a tények a világiak előtt, mert az egyházban ez nem jelent az égvilágon semmit!

  • Bloggerjogász said

   Köszöntünk FarkasTorok!

   Már aggódtunk érted. Örülünk, hogy élsz, akárki vagy. Amúgy vannak biztató kimenetelű sajtóperek, amikor a tényfeltáró újságírót vagy bloggert rágalmazásért perelő sértett szív a javából. Íme az egyik kedvencem:

   2010.11.23. 10:13 Bejó Gábor
   Blogger-per: blogger : bukott polgármester – 90 : 10
   Még 2009. áprilisában kaptam egy irodalmi igényességgel megformált, remekbeszabott keresetlevelet, amelyben engem, mint bloggert perelt be az azóta csúfosan elhasalt volt polgármester: Meggyes Tamás. Szépen pontokba szedve sorolta, hogy szerinte mi mindent követtem el ellene. Meggyes később kiegészítette azzal, hogy szerény személyem munkássága szerepet játszott abban, hogy elveszítette a polgármesteri posztot.

   A napokban, így több mint másfél év után első fokon ítélet született.

   Az ítélet szerint három mondat valóságát nem tudtam bizonyítani, amely miatt egy kb. 6 soros elnézéskérést kellene leírnom, valamint 6.000 forint illeték megfizetésére köteleztek volna. Meggyes Tamás pervesztesként 112.500 forint perköltséggel lóg nekem, valamint 54.000 forint illetékkel az állambácsinak.

   Az elsőfokú ítélet tömören összefoglalva: 90:10 ide. De természetesen az ítéletet megfellebbezem.

   Az eddigi szokásoknak megfelelően, ragaszkodva az ügyben a teljes nyivánossághoz az ítélet szövegét elérhetővé tettem a http://www.metaprime.hu/users/ask/meggyes1millioblogger.pdf webcímen. A dokumentum hosszasan, oldalakon keresztül sorolja a vád és a védő álláspontját valamint a bíróság döntését és annak értelmezését.

   Jómagam most csak egyetlen bekezdést emelnék ki. Ahogy már utaltam rá, Meggyes felelőssé tett abban, hogy elvesztette a polgármesteri tisztséget Esztergomban.

   A bíróság álláspontja ezzel kapcsolatban a következő:

   (…) a polgármesteri tisztség elvesztése – bekövetkezésében ugyan az alperes közrejátszott, mint esztergomi közszereplő, azonban nem a megyei bíróság által megállapított jó hírnevet sértő bejegyzésekkel, hanem az egész – javarészt jogszerű – tevékenységével.

   Azt hiszem blogger ennél nagyobb elismerést nem kaphat bíróságtól!

   Kívánunk legalább hasonló arányú ítéletet ebben a perben.

 6. ancilla said

  Szeretettel gondolunk csakugyan bátor barátainkra, akik nyilvánosságra hozták Bölcskei-Butykos spicli múltjának adatait. Sokat tettek az egyház megtisztulása érdekében. Reménykedünk abban, hogy a bíróság is így látja.

  • Újreformátus said

   Gondolatban veletek vagyunk. A karton létezik, a bizonyíték létezik. Mindnyájan tudjuk, hogy a múlt valóságnak megfelelő feltárása a célotok, nem a rágalmazás.

 7. Judge said

  Ezt a bíróság is tudja. Egy megvásárolt OP tiszt puszta kijelentése nagyon gyenge érv az ártatlanság mellett, mint ahogy egy esetlegesen kikényszerített ítélet sem fogja tisztára mosni azt, aki nem az.

  • Infó said

   Minden forrás kritikával kezelendő, de ezek szerint Bölcskeinek 1979 óta volt hálózati kartonja:
   http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_12_16_ragalmazas-vagy-ugynokoskodes-ujabb-vadak-egy-egyhazi-vezeto-ellen

   • Dokumentum said

    “A Történeti Hivatal Elnöke a III. sz. Bizottság megkeresésére 2002. február 25-én kelt Nt. sz: 10-78/2002 számú levélben közölte, hogy Bölcskei Gusztáv tekintetében adat található, s egyben a vonatkozó iratokat a Bizottság részére meg küldte. Azaz megküldte Bölcskei Gusztáv 6-os hálózati kartonját ( 0179-839-5 0179-839-5) utalással arra, hogy a beszervezési és a munkadosszié nincs a Történeti Hivatal birtokában.

    A kartonok kezdési dátumot is tartalmazzák. Ez szerint Bölcskei Gusztáv 6-os hálózati kartonja 1979. januárban készült. Hogy a munkadosszié nincs a Történeti Hivatal birtokában, különböző okai vannak. Eltüntették, hogy ne kerüljön nyilvánosságra, ne tudja meg a nép, hogy az Isten és a hívők szolgálatára felesküdött püspök, titokban az ateista kommunistákat szolgálta.”

    Forrás a fenti link, azaz a Szent Korona rádió – fenntartásokkal kezelendő, nem ellenőrzött. A szerk.

   • Czapp-Czapp said

    Ugyanazért nincs a munkadosszié a Történeti hivatal birtokában, amiért a Czapp Enikő ügyben történt randalírozás és garaázdaság dissziéjának eredetije sincs már a Rómer Flóris utcai Rendőrkapitányságon.

    A dossziék eltüntethetők – de a tettek nem törölhetők el.

    El fog jönni az igazság pillanata…….. (kimoderálva – a szerk.)

   • Átvilágítás said

    Bölcskei Gusztáv püspök átvilágosítási dokumentuma ……. (kimoderálva – a szerk.) Ezért, ha nem is Nobel díjat, de Sztálin díjat érdemelnek.

   • Horváth János said

    Nem a dokumentum a világ csúfja és szégyene, hanem hogy ez az acsarkodó és rágalmazó rádió a “szent korona” nevet viseli. Ezek a sátánfajzatok azt állítják, hogy egyházunkat egy kommunista ügynök vezeti. Isten színe előtt felelniük kell majd ezért a gazságért.

  • dark side said

   Horváth János/Balla Péter, az Újszövetség professzora megint elemében van: acsarkodik és üvöltözik, fenyegetőzik.
   Nem tart már sokáig a pünkösdi királyságod: a gonosz lélek kiáradása!
   Lelepleztek téged és a rokonaidat is, jobbikos ügynök!

 8. Papkarrier said

  “Bölcskei Gusztáv 1978-ban református lelkészi oklevelet szerzett, majd 1983-tól Tégláson teljesített lelkészi szolgálatot. 1986-ban a Debreceni Református Kollégium vallástanárává és teológiai oktatóvá nevezték ki.

  Ebből arra következtethetünk, hogy az állástalan, új papot 1979-ben …………… (kimoderálva – a szerk.)

 9. Valamit valamiért said

  “A 80-as évek közepén, Bölcskei Gusztáv Debrecenbe kerülését követően került a (kimoderálva – a szerk.) Az állásokért kellett valamit tenni Bölcskeinek.”

 10. OP tiszt said

  (kimoderálva – a szerk.).

 11. Sajtófigyelő said

  Vegyétek meg a HVG legfrissebb számát. Szép portrét láttok benne a Bibliát kezével érintő püspökünkről. Egy szent ember…

 12. Bátori said

  HVG Hetilap Kartonfigurák: ki volt a Bátori fedőnevű titkos megbízott?

  . Rágalmazási per kezdődik a héten Gödöllőn, miután Bölcskei Gusztáv, a Magyar Református Egyház Tiszántúli… be, nem is jelentett. Az állítás nem először jelent meg Bölcskeiről. Két éve Kósa László… más református lelkész érintettségével együtt Bölcskeiét is. A püspök akkor még nem perelt, hanem …

 13. Sissytravel said

  Felhívásunknak frenetikus sikere volt. Bölcskei Gusztáv személyesen jelentkezett rá. Már kora reggel megérkezett városunkba. Igaz, nem csinálta végig az egész Sissy-túrát, csak a reggeli programot…

  A másik celeb, Mészáros Márton ettől úgy megilletődött, hogy torkán akadt a Besúgó-dal.

 14. dark side said

  A Hegedűs klán pedig dörzsöli az összes kezeit a három emeletnyi kolumbárium fölött. Ők a nyerők, Balla, a vő hazamenti a lóvét a Jobbiknak meg a családnak. Már azt a lóvét, a mit a fenntartó képviselője meghagyott.

  • Mészárosok said

   Persze. A Hegedűs-Mészáros família már kinézte Bölcskei utódját. Marcika nem véletlenül terjeszti már egy ideje a Besúgó dalt – csinálja a helyet a família egyik tagjának. Szabó püspök már leszállt a “thémá”-ról, erre Mészárosék kezdtek el újból besúgózni. Rájöttek, hogy ezzel lehet még valamit kezdeni. Bölcskei észre se vette, hogy bekerítették Ballával együtt.

 15. réti pipitér said

  Nagyszerű a HVG cikke! Tárgyilagos, becsületes. Nem volt jó ötlet Bölcskei püspök részéről pert indítani, hiszen a tények kiderülnek a bíróság előtt. Akkor pedig kiderül, hogy “meztelen a király”, a református egyház vezetője nem méltó arra a posztra, melyet betölt.
  A Károli erkölcsi bukása szorosan összefügg a fenntartó erkölcsiségével.

  • Gödöllő said

   Megvettem. A cikk nagyon jó. Egy részlet:

   “Rágalmazási per kezdődik a héten Gödöllőn, miután Bölcskei Gusztáv, a Magyar Református Egyház Tiszántúli Egyházkerületének püspöke, egyben az egyház zsinati elnöke feljelentést tett a Református Élet című havilap ellen. A püspök azt sérelmezi, hogy a folyóirat szerint az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában olyan dokumentum található, amely szerint ő 1986-tól három éven át Bátori fedőnéven titkos megbízott volt. Az úgynevezett 6-os kartont – amelyet a beszervezettekről készítettek a Belügyminisztérium munkatársai – a püspök szerint a tudta nélkül állították ki, és őt soha nem szervezték be, nem is jelentett.”

   • ohrana said

    Riba cikkében kiderül, hogy Bölcskeit a tartótisztje “tisztázta”, “bevallotta”, hogy ő hazudott a fölötteseinek, amikor kiállította B. kartonját. Ugyanez a történet egy katolikus püspökkel kapcsolatban, azt is a tartótisztje “tisztázta”.
    Egy tartótiszt “vallomása” ugyanis, kak pravilo, eleve hiteles.
    Vajon mivel vették rá ezeket a tisztaerkölcsű lovagokat arra, hogy magukat vádolják???
    Találgathatunk.

   • ÁJK-s said

    Ohranának: Hogy mivel? Hát pl. a tőlünk elvont 247 millióból erre is telhetett, és ez olyan befektetés, amire biztosan nem sajnálják a pénzt.

   • Mi Zörög? said

    Már Mészáros Marci is megírta a gyorsan eltüntetett újnautilusos blogbejegyzésében, hogy nem zörög a haraszt, ha… És a “Mi zörög?” kérdés, ráadásul címben kiemelve, megint csak egy sanda célzás volt Blcskei letagadott ügynök-múltjára. Nem véletlen, hogy eltüntette ezt az írást is, mint minden Bölcskei besúgására utaló egyéb írásait.

  • Rector said

   Bölcskei nem vette észre, hogy a nála mélyen benyaló károlis egyetemi vezetők mennyire ellene dolgoztak. Erkölcsileg rosszabb reklám, mint a hazug, rágalmazó, rosszindulatú, farizeus Balla nem is állhatna a cég élén. Már rég el kellett volna távolítani. A mentálisan beteg, jellemileg szélsőségesen eltorzult Szabó Andrást és Kulcsár-Szabó- Hansági Ágnest pedig soha, de soha nem lett volna szabad hagyni labdába rúgni. Ez most mind Bölcskei fejére hull vissza. Az ügynök kérdés valószínűleg nem vetődött volna fel ennyire élesen, ha ezek a személyek nem élezik ki ennyire a helyzetet. Bölcskei még ülhetett volna egy darabig a babérjain. De az ügynök-kérdés már nem fog nyugvópontra jutni, mert a banda aktívan is dolgozik Bölcskei ellen, nemcsak a reformátusok erkölcsi lejáratásával. A Hegedűs-Balla-Mészáros család aktívan fúrja Bölcskeit. Pl. OV-nál, aki éreztette is legutóbbi szeptemberi találkozásukkor Böcskeivel, hogy nem kívánatos személy, mert megvan már az utód. Mészáros Márton pedig egyetem oktatói pozícióját arra használja, hogy Bölcskei Gusztáv besúgói múltját terjessze, a “Besúgó-dalt” kifejezetten tanítja, BG-re vonatkoztatva. A Hegedűs-klán már kiszemelte BG utódját, és ezerrel nyumulnak a lelkészi elnökségre.

   • Zsinati illetékes said

    Bölcskeinek csak vitathatatlan szakmai tekintélyű, erkölcsileg feddhetetlen, politikailag intakt személyt lett volna szabad rektornak felkérnie. Hogy nem volt ilyen, amikor a szerencsétlen Ballát választotta? Két messzemenően alkalmas oktató lehetett volna még 2009-ben rektor, igaz, nem kifejezetten a reformátusok között: Vörös Imre akadémikus lett volna az ideális rektorjelölt, de ő nem kellett, mert katolikus. Leváltották a doktori iskola éléről és elüldözték. A másik Hima Gabriella, aki ellen Balla és Szabó inkvizíciós eszközöket alkalmaz. Pedig ő még protestáns is, igaz, lutheránus, de a család rendelkezik erős tiszántúli református beágyazottsággal, több református lelkészrokonnal, egykori zsinati tagokkal. Őt Hegedűs püspök annak idején személyesen hívta meg rektori pályázatra, mert bízott benne, és szakmailag és emberileg is nagyra tartotta. De Hima akkor lemondott Kovács Eszter javára, aki nagyon akart rektor lenni. Szabó Andrásnak és Balla Péternek mindkét alkalmas jelöltet sikerült elüdöznie, hogy ők hatalmon maradhassanak.

    Ezért a két emberért kár volt feláldozni a zsinati lelkészi elnökséget. Mert most, hogy az ügynökkérdés a HVG-ban is megjelent, a folyamat megállíthatatlan. Kiss-Rigónak sem hiszi el senki, hogy nem volt ügynök – Bölcskeinek sem, és már nem is fognak úgy tenni, mintha…

   • Korifeus said

    Zsinati illetékesnek:

    Ez nem egészen így van. Mikor Tenkét lemondatták, tényleg Kovács Esztert és Hima Gabriellát kérték fel rektori pályázatra. Mindkettőjüket behívatta Takaró Mihály és Nagy István, hogy teszteljék, melyikük lépne fel T… ellen, aki ellen akkor már pert akartak indítani. Mindketőjüket T… vette fel. Hima nem vállalta, hogy T… ellen fellépjen, Kovács Eszter viszont mindenre kész volt a rektori székért, erre is, így esett rá a választás. Csak egy jelölt volt: Kovács Eszter.

   • animus said

    Mi az, hogy Kovács Eszter “nagyon akart rektor lenni”? Ezért mondott volna le Hima a rektorságról?
    Kovács Eszter egy súlyosan személyiségzavaros személy, szakmailag egy dupla nulla. Az értelmi fogyatékossági buta. Odatörleszkedett Petőfi S. Jánoshoz és szövegtan címén Hansági írásaihoz hasonló színvonalú áltudományos hablatyot adott elő.
    Nyelvészkörökben Kovács E-t vagy nem ismerik, vagy nem tartják semmire. Állítólag Bölcskei rokona vagy van egy rokona, aki ismeri B-t. Ő nyomta be a Károlira, miután a férje elhagyta és Nyíregyházáról mennie kellett, mivel a férje a lakásból is kidobta.
    Pécsett habilitált: a bizottság megtévesztésével, Petőfi S. Jánosra való hivatkozással. Egyetemi tanári kinevezését úgy szerezte, mint a szennyes Szabó András, volt egy pillanat, mikor a rektor felterjeszthette és megadták minden vizsgálat nélkül.
    De ha a fenntartó bátran megforgatja az egyetem államtól kapott pénzét szeriőz kirgiz és kazah bankokban, hogy aztán a saját zsebébe dugja, ki csodálkozhat azon, hogy csak a legagyatlanabb, legmocskosabb jellemű figurák vezetik a református (???) egyetemet (???)

   • ancilla said

    “Vitathatatlan szakmai tekintélyű, példás erkölcsű, politikailag intakt személyt kellett volna rektornak felkérni????”
    Ilyen nincs az egyetemen, még a környékén sem, mert a mélységesen aljas, undorító Szabó András és a sátáni proli némber Hansági Ágnes kifúrta onnan!
    Akit meg felkértek református körökből (Kósa akadémikus, É. Kiss K. akadémikus, Kiss Gy. Csaba), az nem vállalta!
    Még a Tőkéczki is a Pázmányon tanít, a nagy református!
    Vegyétek már észre, hogy ez egy kloáka, ahol a református oktatók helyett csatornapatkányok nyomulnak.
    Van, vagy volt néhány megtévesztett, aki csak nézi, hova jutott.
    Amíg Szabó András, Hansági Ágnes, Mészáros Márton/István nem ül előzetesben a Nagy Ignác utcában, Bölcskei/Butykos/Bátori pedig nem szolgál kórházlelkészként, a helyzet nem is fog változni!

   • ohrana said

    Az egy jó hír, hogy Bölcskei nem vette észre, hogy Balláék ellene dolgoznak. Az alkoholtól, a mesefilmektől meg a k…k hajtásától leamortizálódott agya nem képes akkora kognitív teljesítményre, hogy felfedezze az ellenségeit.
    Minden mentális erejét az állami pénzek ellopására és suspect ázsiai bankokban való megfuttatására használta fel.
    Ha Bölcskei bukik, kirobban a pénzbotrány és a KÁROLI EGÉSZ VEZETÉSE mehet rendőrségi kihallgatásokra, majd a Nagy Ignác utcába, utána pedig egy hosszabb távú otthont ad nekik a nemzet.

   • Rector said

    Korifeusnak: Így igaz. Kovács Eszter rektorként valóban pereskedett T… ellen, amit Hima soha nem tett volna, és amit végül elvesztett. T…12 milliót kapott, ami azt jelenti, hogy az egyetemnek kb. a duplájába került. Persze Kovács Eszter stróman volt az ügyben, neki csak a rektori szék volt a fontos, azt tette, amit parancsba kapott.

   • animus said

    Én nem hiszek Takács “emberi” oldalában. A tárgyalásokon nem egyszerűen a Károli érdekeit képviselte, hanem nagy-nagy örömmel alázta, gyalázta, zsarolta az elbocsátott kollégákat. Az egyik érintett – aki egyébként NYERT TAKÁCS ELLEN – fel is jelentette őt a Budapesti Ügyvédi Kamaránál.

   • Volt kolléga said

    Erről a Takácsról csinálni kellene egy külön posztot. Nem is tudom, mit keres az ügyvédi kamarában. Az ügyvédi etika minimumát sem tartja be. “Mi mindig nyerünk” jelszóval vonul be a tárgyalóterembe, a jogról fogalma sincs, csak a szemétkedésről. Még mások is fel fogják őt jelenteni a gyalázatos viselkedéséért. Az én ügyvédem rendre akarta utasítani, erre leüvöltötte a fejét. Szemernyi tisztesség és szemernyi kultúra sincs benne, csak az aljasság, a munkavállaló alázása, sárba rángatása. Ez dr. Takács csodafegyvere.

   • sola scriptura said

    Minden testvérünknek boldog ünnepeket kívánok!
    Készítsük fel lelkünket a Megváltó eljövetelére. Emlékezzetek az apostol szavára: “Halál! Hol a te fullánkod? Pokol, hol a te diadalod, A halál fullánkja pedig a bűn, a bűn ereje pedig a törvény. De hála az Istennek, aki diadalmat adja nekünk a mi Urunk, a Jézus Krisztus által. Azért szerelmes Atyámfiai, erősen álljatok, buzgólkodván az Úrnak dolgában mindenkor, tudván, hogy a ti munkátok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 55-58)

 16. filológus said

  A szövegek tárgyilagos értelmezése feltárja a mögöttük álló személyek intencióit is. Az interpretáció pedig csak tárgyilagos lehet.
  Ebben eszünkbe ne jusson Szabó András akadémiai doktor vagy Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnes példáját!
  Hogy hova süllyedt a BTK a mélységesen züllött Szabó vezetésével, jól mutatja az okirathamisító Mészáros Márton/István ámokfutása a doktori iskolák között.
  Na és persze Balla Péter mb. rektori működése, aki lakájként kiszolgál két urat (Bölcskeit és a Hegedűs klánt, valamint a Jobbikot).
  Itt állunk ádvent negyedik vasárnapjának előestején.

 17. réti pipitér said

  Kíváncsi vagyok, vajon Bölcskei felfogta-e már, hogy kik mozgatják az ellene szőtt összeesküvés szálait? Felismerte-e már, mekkora szerepe van ebben a Mészáros családnak, s benne Marcikának, aki az egyetemen, ahol oktat (?) (ki is a fenntartó? Bölcskei úr) nyíltan célozgat a zsinat lelkészi elnökének ügynökmúltjára, terjeszti a kis csasztuskáját.
  M. Marci azonban nem éri be ezzel!
  KÉT CSALÁSON ALAPULÓ DOKTORI védéssel súlyosbítja a Károli amúgyis moslék hírét. A szegedi csalás már egy nem létező személy nevére kiállított okiratot is keletkeztet.
  Szóval Mészáros Marcipisti kamikaze harcosként a saját hírét (HA-HA-HA)IS FELÁLDOZZA, hogy ártson önnek, Bölcskei püspök úr!
  Majd megjutalmazza a Hegedűs klán a Jobbik vándorzászlajával és rektori titkársággal.
  Bónuszként pedig megkapja Kulcsár-Szabó akadémikus menyének, a Hansági Ágnes néven is okiratokat aláirogató személynek az örökös lízingjogát.
  Amíg fel nem fordul a gyomra tőle.

  • Sanya said

   Már lízingeli egy ideje. És amíg kézbe nem kapja a hamis névre kiállított, kívülbelül hamisított doktoriját, nem fordul fel a gyomra tőle. Csak majd ha a fejére nő. Hihi.

 18. dark side said

  Miért nem szólalsz meg, Horváth János, hogy a Jézus Krisztus úgyis veled van!
  Vagy nagyon elfoglal az igazoló jelentések irogatása mindkét felettesednek?
  Nehéz munka ám két úr szolgájának lenni, nem is a te selejtes agyadnak való!

  • Horváth János said

   Valami mással voltam elfoglalva, aminek nem fogsz örülni. Valóban nagy szerencse, hogy Jézus Krisztus irányítja a dolgokat, így “a gonoszok tanácsa semmivé lesz”. Kíváncsi vagyok, mit fogsz majd mondani, amikor világosságra jön, hogy a blogodat hatékonyan letiltottuk, már csak te találod meg, meg a hasonszőrűek, meg mi, akik figyelünk benneteket, de a nagyközönség számára már hozzáférhetetlen. Most aztán működik a letiltás. Bizony mondom, a gonoszok meglakolnak.

 19. réti pipitér said

  Jézus Krisztus tiltja be a blogot a te kérelmedre? nyuszi?
  Te még annál is böszmébb vagy, mint amilyennek látszol!
  Majd a rendőrségen kell választ adnod arra a kérdésre, hova síboltad ki a pénzt az egyetemből. Akkor aztán ki véd meg? A Jobbik? A sógorod? Bölcskei püspök, akit alárultál?
  Ő is tudja, hogy a Mészárosokkal meg a Hegedűs klánnal a megbuktatására intrikálsz.
  A Hegedűsök meg a Mészárosok pedig téged néznek le, te kis senki.
  Nézz má a tükörbe, egyedül vagy!

  • jhnnsclvn said

   János barátunknak igaza van. Balla Péter dühödt próbálkozása az elhallgattatásunkra újból korlátozta a hozzáférésünket, a keresőszavakra már nem jön be a blog, csak azok olvashatják, akik elmentették a kedvencek közé. Philipp fel is tette a hirdetést a blogjára: http://phlppmlnchtn.wordpress.com/2010/12/19/new-broadcast-message-uj-szolgalati-kozlemeny/. Balla nyilván attól fél, hogy a püspöki hivatalokba is eljut az infó, és Bölcskei idő előtt megtudja, hogy a Mészáros-Balla-Hegedűs klán le akarja mondatni. Erősen fúrják a Fidesznél, meglehetős sikerrel. Ezt többé kevésbé OV is érzékeltette Bölcskeivel, amikor legutóbb nála járt, hogy kibulizza a Károlinak az akkreditációt.

   • sola scriptura said

    Nevetséges, hogy Balla Péter mb. rektor ilyen primitív intézkedésekhez folyamodik, hogy elleplezze becstelen üzelmeit és együttműködését a Mészáros famíliával Bölcskei megbuktatására.
    A Születés Csodájára várva EZ JUT AZ úJSZÖVETSÉG PROFESSZORÁNAK ESZÉBE?
    Miközben évekig támogatta Hansági Ágnes, Szabó András, Mészáros Márton okirathamisítását és egyéb bűncselekményeit.
    BALLA TESTVÉR, NEM FÉLSZ A TEREMTŐTŐL?
    Rosszul teszed.

   • Szegedi Kolléga said

    A Bölcskei eleni puccs terve is nyilván olyan “üzleti titok” Balla Péter számára, minthogy meghamisítják Mészáros Márton nevét, hogy ne tűnjön föl a korábbi sikertelen védés a rendszerben.

    Ennek a Balla Péternek sok ilyen “üzleti titka” lehet.

   • Tiszántúli Lelkész said

    Ez az “üzleti” gondolkodású Balla lelkész. Csak nem belőle akarnak a Hegedűs-Mészárosék püspököt csinálni? Amilyen becsvágyó és hatalomvágyó ez a farizeus, nem csodálkoznék. Azon se, hogy a Hegedűs-család rajta keresztül vissza akar jutni korábbi pozícijába. Az meg aztán egyenesen logikus, hogy a blogot el akarja zárni Bölcskei és a tiszántúliak előtt, nehogy időben szimatot kapjanak, mi készül itt.

   • Aki másnak vermet ás... said

    Bölcskei kígyót melenget a keblén. Azért nevezte ki annakidején Ballát mb. rektornak, mert Szabó Istvánon akart ütni egyet azzal, hogy az ősellenség Hegedűs-famíliából választ rektort. Csakhogy Ballában senki sm bízhat. Azon kívül a Hegedűs klán Bölcskeinek is ősellensége,nemcsak Szabó püspöknek.

   • Netfigyelő said

    Mások is keresik a blogunkat, és ezt látják:

    “Usd be a karolisbotranyt, es utana nezd meg a lap legaljat

    “A Google-hoz érkezett jogi kérés alapján eltávolítottunk 23 találatot erről az oldalról. ”

    Lehet, hogy paranoid, de ne’mi alapja azert lehet.”

   • EU said

    Nekem minden bejön, igaz, hogy Magyarországon kívül vagyok.

    Ezek szerint Magyarország-specifikusan szűrnek dolgokat, bemondásra. Ha ez így van, akkor ez nem csak Károli-ügyben releváns: jelentősen meg fogja könnyíteni Aczél elvtársnő munkáját.

    Ki lehet kapcsolni ezt a szűrőt?

 20. dark side said

  Az Újszövetség professzora Balla bennünket figyel!!!
  Nincs jobb dolgod karácsony előtt?
  Bár használd csak ki, ez lesz az utolsó karácsonyod mb. rektorként szabadlábon.
  Még visszakívánod a holt lelkek sikoltozását, ha a Nagy Ignác utcában várod az ügyvédedet, a lustaagyú rokonodat.

 21. Netfigyelő said

  Balla Péter és Takács jános újabb cenzúa-intézkedésére többen is reagáltak más blogokon. Pl.:

  “A DMCA Cease&Desist a Végső (egyben Legszánalmasabb) Fegyver a netes hirigekben. Eddig főleg YouTube-videók kapcsán láttam ilyet, furcsa, hogy a Google a keresőben is ilyen prompt engedelmeskedik. Azt nem értem hogy nem jutott ez senkinek eszébe a kuruc és hasonló oldalak kapcsán. (Nem tartanám azt sem helyes megoldásnak, csak furcsállom)”

  Balla Péter, aki képtelen kommnikálni, még kollégáinak sem tud válaszolni, nemhogy pl. szakmai diszkussziókba bocsátkozni (ld. Jakab Attila recenzióját Balla ostoba és visszamaradott könyvéről), csakis ilyen kommunikációt elfojtó, szánalmas lépésre képes.

 22. ohrana said

  A becstelen “üzleti ügyekbe” keveredett Balla belekeveredett a saját intirkáiba. Becsapta folyamatosan Bölcskeit, a fenntartót, megnyugtatta, hogy minden rendben, hozzájárult, hogy Bölcskei lenyúlja a 250 milliót az egyetemi költségvetésből. Maga is könyékig vájkált a kasszában, ő a Jobbikot stafírozta onnan ki.
  Közben fejedelmi fizetéseket adott a Kulcsár-Szabó klán holdudvarába tartozó barmoknak.
  Ballának van oka félni a nyilvánosságtól.
  De mi nem fogjuk be pörös szánkat: leleplezzük MINDEN NAP ÚJRA MEG ÚJRA LELEPLEZZÜK a károlis bűnbandát, Balla Pétert, Szabó Andrást, de mindenekelőtt a kétszer csalással doktorátushoz jutott MÉSZÁROS mÁRTON/ISTVÁNt, valamint a csalást lebonyolító Hansági Ágnest, Kulcsár-Szabó akadémikus menyét.
  Így várják KERESZTYÉNI SZELLEMBEN a mocskos bűnözők a Reviczky utcában a karácsonyt.
  Nem félnek a Teremtőtől!
  Majd meglátjátok…

 23. réti pipitér said

  A kurucinfot is a Balla családja írja: sógora, ifj. Hegedűs.

  • Cenzúra said

   Világos. A kurucblog korlátozását akadályozzák, a károlis blog korlátozását pedig elintézik. Azt hazudják, hogy ez a blog rágalmazza őket. Pedig csak a hiteles dokumentumok publikálását akadályozzák. Pl. azt, amiben Balla Péter elismeri, hogy az előre kitervelt bűncselekményeket “üzleti titoknak” tekinti, és kiszivárogtatásukat főbenjáró bűnnek. Így gondolkodott Al Capone is és minden szicíliai keresztapa 🙂

   • Szegedi Kolléga said

    Feltehetően megígérte Balla a sógorunokaöccsének, Mészáros Mártonnak, hogy karácsonyi ajándékul kitapossa a szegediekből a második hamis doktori fokozatot. Mindjárt olyant, amit egyszerre két családtag is tud használni: Mészáros Márton és Mészáros István. A tavaly karácsonyi családi fotón láttuk, hogy István is létezik, egy idősebb és egy fiatalabb – akkor még karonülő – kiadásban. Ehhez a praktikus oklevélhez csupán a mi egyetemünket kell korrumpálni.

    Szeged lefeküdt a Mészárosoknak és a Kulcsár-Szabóknak.

 24. vidéki kolléga said

  Föl vagyunk háborodva: hogy volt képes a szegedi egyetem ekkora primitív csalást elkövetni???
  Persze nem az egész egyetem, hanem Balázs Mihály, Fried, Páljóska. De nem veszik észre a többiek, hogy a mocsok rájuk is ragad?
  Kulcsár-Szabóék minden színvonal alá süllyedtek.
  Korrupció, csalás: ez telik az akadémikus családjától meg üzletfeleitől.

  • Szegedi Kolléga said

   Ezt Balázs Mihály, Fried és Páljóska egyedül nem tudták volna megcsinálni. Valahogy kbulizták az EDT-ban. Azt beszélik, hogy a Mészáros-család zsebrevágta Klukovits Lajost, az EDT titkárát, egyben az egyetemi doktori intézet igazgatóját, aki nagyon, de nagyon szereti a pénzt, és nincsenek erkölcsi gátlásai.

 25. dark side said

  Az senkinek nem tűnik fel, hogy Takács még azok után is, hogy nevetséges módon elbukta … ellen a munkaügyi pert, Balla mb. rektor teljes bizalmát élvezi. Most is rengeteget keres a Károlin. Hogy hívják közvetlen munkatárását???
  Nem fogjátok elhinni: Ballának. Így csorgatnak vissza a Balla családnak még az elbukott perek után is az egyetem (államtól kapott!!!) pénzéből.

 26. animus said

  Annyira elegem van a Károli vezetőségének fenyegetőzéséből, zsarolásából és dr. Takács hazudozásából.
  Ők, akik nem riadnak vissza semmiféle bűncselekménytől: állami pénzek lenyúlása, ázsiai bankokban való megforgatása, okirathamisítás, még azokat fenyegetik, akik feltárják az IGAZSÁGOT.
  Ne féljetek, harcoljatok ellenük: a nyilvánosság és a jog minden fegyverével.
  Az igazakat megsegíti a Teremtő.

  • Judge said

   Animusnak igaza van: félni nem érdemes. Azoktól, akiket semmivel sem lehet megfélemlíteni, zavarba jönnek. Mint pl. a Református Élet szerkesztőségétől 🙂

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: