Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Heart to Heart (Szív küldi szívnek szívesen)

Posted by jhnnsclvn - január 20, 2011

MP monogrammal kaptunk egy „szívküldit”, ami nemcsak nekünk szól, hanem blogunk két fontos szereplőjének, akiknek – bár látszólag háttérben állnak – döntő szerepük van a „károlisbotrány” néven elhíresült jelenség kirobbantásában. Nagy Gáspár jól ismerte Kulcsár-Szabó Ernőt, hiszen fényképezkedtek is együtt. Anélkül, hogy megérte volna ennek a gellert kapott pályának a teljes kibontakozását (mármint a károlis vadhajtását), alábbi versében zseniálisan anticipálta azt, miként az általa egyáltalán nem ismert Balla Péterét is, aki azt képzeli, hogy angyalokkal társalkodik, holott a sátán sugallatait hajtja végre. De Nagy Gáspár bennünket is látott, ennek a blognak az íróit, kommentelőit és olvasóit, akik nem ijedünk meg tőlük, és azt is látta, hogy egyre többen lesznek azok, akik nem hajlandók félni… – a szerk.

Szerző: MP

Küldök egy verset Kulcsár Szabó Ernőnek, aki ifjúkorában Nagy Gáspárral fényképezkedett, Balla Péternek, aki “elhatárolódott” a sajnálatos eseményektől, és küldöm mindenkinek, aki a betiltások és üldözések ellenére rendületlenül küzd az igazságért. (A kiemelések Nagy Gáspártól.)

(Mi, kommunista ifjak, esküszünk, hogy a hatalmat nem engedjük át… Az egyetlen túlélő – minden értelemben – Kulcsár Szabó Ernő)

Nagy Gáspár: “Ne féljetek”

Pedig félhettek volna bőven!
Ahogy mondani szokás:
lehetett volna félnivalójuk,
hiszen a király Heródes
reggeltől estig elhatárolódott.

És holmi angyalokkal

dehogyis volt sugallatos viszonyban!

Ezért fenemód bölcsnek hitték demagógjai:

modern, előrelátó Napnyugati bölcsnek,

aki csecsemőgyilkolászati jegyzeteiben

már élezi a pengét…

„Előtanulmányaiból“ látszottak a látnivaló,

riasztó jelzések: fölényből ­– nyelv-gyilok,

ostorszíj-rémhírek, sűrű nyálturmix

meg nyegle sziszegések.

És lehazudott tények, betiltott

JÖVENDÖLÉSEK.

„Ne féljetek…!“ – hallották-e?

Vagy csak akarták?

De pusztákhoz szokott jó szemükkel

a Hebronnál fehérebb, suhanó alakot

nagyon látták.

Az egyikük mondta: fénylő csillagot tart,

másikuk vélte: kormos viharlámpát.

„Ne féljetek…!“ – lángolt a szózat

az éjféli félelmes éjben.

Mentek már, mi mást tehettek volna,

sodorván magukkal az álomból ébredőket.

Így mennek egyre többen, kétezer éve,

„ s az Úr dicsősége beragyogja őket“.

51 hozzászólás to “Heart to Heart (Szív küldi szívnek szívesen)”

 1. Besúgó dal said

  Bizonyára Nagy Gáspár is figyelte a ráállított titkos ügynököt, Szabó Ernőt, ahogy Mészáros MarciPista írja kedvenc “Besúgó-dalában”: “a magunk módján mi is figyelünk benneteket” vagy valami ilyesmi. Lehet, hogy ő volt a jobb megfigyelő, noha ő volt a megfigyelt pozíciójában 🙂

 2. ohrana said

  Hát ez már csak ilyen szimbiotikus viszony!!!
  Most mi figyeljük Mészáros Márton/Istvánt és ha elő meri húzni a neki kiállított (?) szegedi PhD-t, azonnal feljelentjük!
  Ogen, Pisti, és te is, Ági, a névnapodon mondom, föl vagy és leszel is jelentve a besúgó, STASI-ügynök apósoddal együtt!
  Mennyit tapsoltatok el a Magyar Bálint utalta MEDIALITÁS projektre?
  Megtudja mindenki nemsokára!

 3. soli deo gloria said

  Mérhetetlen erkölcsi felelősség terheli Bölcskei Gusztáv püspököt a Károli lezüllesztésében! Azzal, hogy olyan embereket bízott meg felelős pozíciók betöltésével, mint az úrasztalatolvaj szennyes görény Szabó Andrást.
  És vajon milyen tevékenységért jutalmazta Princz Gábor 8 millióval Szabó Andrást? A református egyetem erkölcsi-intellektuális lenullázásáért?
  Ha ezért, gratulálunk, sikerült!
  Szabó hozta be Kulcsár-Szabó Ernő menyét, Hanságit és üzleti körét Kovács Árpádtól az IMO-s Hermannig.
  Herosztratoszi tett volt Szabót kinevezni, Bölcskei püspök!
  Gyilkos, blaszfémikus, tolvaj tett!

 4. prudens said

  Innen kérdezem Szabó Andrást, milyen érzés a legmegvetettebb és legutáltabb embernek lenni a magyarországi református egyházban?
  Milyen érzés belépni a Ráday 28 kapuján, tudván tudva, hogy MINDENKI TUDJA, hogyan vadászik Petrőczi mázsás proli Putifárnéként sánta raktárosokra a könyvtárban?
  Amikor mindenki röhög az ólomsúlyú katicabogár undorító verselményein?
  Amikor a legtöbbet olvasott internetes forrás, Szabó, a te 43 oldalas rejszolásod arról, hogyan onanizált Szenczi Molnár Albert az üvegesmester lányára gondolva!
  Intelligens ember már rég eltűnt volna a színről, még a világból is.
  De a te esetedben a bunkóság életet ment.
  Te idiótaként tovább járkálsz a Mátyás utcai kutyaszarban.

  • Korifeus said

   Tény, hogy a református egyetem lezüllését Szabó András dékáni kinevezése indította el. Az is tény, hogy ehhez kellett egy eszelős, hataloméhes, súlyosan frusztrált és torzult asszisztens, mint Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes, aki valóságos átok a református egyetemen. De ez még nem lett volna elég, ha nincs Balla Péter, aki egyszerűen szellemileg retardált, és direktbe végrehajtja, amit Szabó András és Hansági diktálnak neki. Balla rokona, a notórius csaló és hamisító Mészáros Márton már csak hab a tortán. A banda hatalomátvételére a stratégiai instrukciókat minden valószínűség szerint az eszelős némber APÓSa adta. Túlságosan tudatosan történt minden törvénysértő hatalomépítő lépés ahhoz, hogy ez a szerény szellemei képességű csoport magától intézze.

   Bölcskei felelőssége, hogy hatalmat adott ennek a bandának a kezébe, és túl sokáig hagyta őket garázdálkodni. A kifejezetten idióta Ballát még mindig hagyja…

   • ancilla said

    Drágáim, mindenben egyetértek veletek. Egyetlen korlátolt, aljas és pénzéhes ember (ez lenne Szabó) még nem csinál ekkora földcsuszamlást.
    Igen, kellettek hozzá hasonló szörnyetegek, mint Hansági, aki ledoktorálása előtt három évvel már akadémiai doktorokat (Erdélyi István professzor), világhírű tudósokat (Püspöki Nagy Péter) és vallástalan senkiként régi református magyar családok leszármazottait (mint az akadémiai kitüntetésekkel rendelkező Huszár Ágnes) rugasson ki a Károliról a nagyon is készséges Szabó András segítségével.
    Aztán van itt egy mefisztói elme, ez lenne, gondolom, a Ti gondolkodásotok szerint a STASI ügynök besúgó Kulcsár-Szabó Ernő, aki kihelyezett domíniumának tekinti a Károlit, ide helyezve ügynökeit és sameszeit, az IMO-s Hermannt, az exrendőr Kovácsot.
    És itt van Balla Péter, a mindenre képes – erkölcsiség és in tellektus hiányában – végrehajtó hentes és mészáros.
    Akibe Bölcskei azért “helyezte a bizalmát”, hogy ne buktassa őt meg Szabó István püspök, a szennyes gazember Szabó András sógora.
    Lehet, hogy így van, de tűrnünk kell ezt?
    Birkák vagyunk vagy reformátusok?

 5. Menóra said

  Ennek a Szabó Ernőnek nincs valami református képe. Inkább az egykori erős, majd nagyrészt megsemmisített izraelita kisebbségből származhat, egész balos, szadeszes kapcsolatrendszere ezt támasztja alá. Ha ehhez még hozzávesszük a fia képét, majdnem bizonyos, hogy nem tősgyökerese reformátusok:

  http://www.google.at/imgres?imgurl=http://www.psat.hu/oreg/album/102.jpg&imgrefurl=http://www.psat.hu/oreg/album/169.html&h=472&w=360&sz=21&tbnid=9bV5e0q0LDLrSM:&tbnh=129&tbnw=98&prev=/images%3Fq%3DKulcs%25C3%25A1r%2BSzab%25C3%25B3%2BZolt%25C3%25A1n&zoom=1&q=Kulcs%C3%A1r+Szab%C3%B3+Zolt%C3%A1n&hl=de&usg=__vzEHfHqqgbseSfwhP7vH7CrjGS8=&sa=X&ei=wpk5TeKEHoqLswbg9NnzBg&ved=0CC0Q9QEwAg

  http://www.google.at/imgres?imgurl=http://www.kalligram.com/data/autori_item_475_Kulcsar_Szabo.jpg&imgrefurl=http://www.kalligram.com/%3Fcl%3Dautori_item%26iid%3D475&h=185&w=140&sz=3&tbnid=b_tsCslH28YQcM:&tbnh=102&tbnw=77&prev=/images%3Fq%3DKulcs%25C3%25A1r%2BSzab%25C3%25B3%2BZolt%25C3%25A1n&zoom=1&q=Kulcs%C3%A1r+Szab%C3%B3+Zolt%C3%A1n&hl=de&usg=__6kQF_erN8Ej_jOGpvGU84tXZY4E=&sa=X&ei=wpk5TeKEHoqLswbg9NnzBg&ved=0CC8Q9QEwAw

  • Schneider und Sohn said

   Id. Schneider azóta erősen változtatott az outfitjén, hogy leplezze származását, amit titkol és szégyell. De ifj. Schneider most is úgy néz ki, mintha a “Stürmer”-ből vágták volna ki.

   • Roots said

    Nem a származás a probléma, hanem a hozzáállás. Hogy másnak adja ki magát, mint ami, ha más politikai szelek fújnak. Elárulja a fajtáját is, meg azokat is, akikhez törleszkedni akar.

   • Schneider und Sohn said

    Én is ezt mondom. Nem kellene annyira nemzetinek beállítania magát és fikázni kitűnő kollégákat a származásuk és az apjuk miatt. (Mindenki tudja, kire gondolok.) Mi ez, ha nem túlkompenzálás?

   • KSZE és a húsosfazék said

    Nem véletlenül kapott annyi pénzt és hatalmat KSZE és networkje a ballib kormánytól. Ugyanaz, mint Heller Ágnes, csak pepitában. És még sokkal kevesebb mondanívalóval.

  • Schneider & Sohn said

   Ifjabb Schneider fajtája reklámja is lehetne. De nem ez a probléma vele, hanem hogy apjával együtt terrorizálja az ELTE magyar intézetét. Holott törvény tiltja az együttes alkalmazásukat alá-fölérendeltségi viszonyban. Vagy egyiküknek el kellene mennie onnan, vagy id. Schneidernek le kellene mondania vezető pozícióiról.

   Id. Schneider lesz@rja a törvényt. Ez ebből is kiderül, mint ahogy sok egyébből. Pl. ahogy beprotezsálta szegedi vazallusaihoz Mészárost 4 hónappal a bukása után. Ki hiszi el, hogy KSZE nem ismeri az idevonatkozó rendelkezést? és ha tényleg nem ismeri, hogy tölthet be mindenütt vezető pozíciót?

 6. mesüge said

  Igazságod vagyon!
  Már tudjuk, kihez forduljunk, ha nincs ki a minján a zsinagógában!
  De a siksze rüfkét, a Hansági Ágnest nem fogadjuk be!
  Ilyen ostoba liba nálunk még a sóletes tálat se mosogathatja!

 7. dark side said

  Most mi figyelünk téged, Mészáros Marcipista!!!
  És ha tényleg megkaptad a lefizetett szegediektől a PhD-dat, MINDEN FÓRUMON FELJELENTÜNK!
  Téged is, meg az ostoba proli k..t, a Hanságit és nem hagyjuk ki Kulcsár-Szabó akadémikust sem!
  Megszívjátok, …., korrupt …. ….!!! (Stílus miatt kimoderálva. Dark Side-ot kérjük a kulturált vitastílus betartására – a szerk.)

 8. Cádik said

  Szabó Ernő felmenői még Schneiderként látták meg a napvilágot Szabolcs megyében. Egyik felmenője Schneider Ferenc, egy másik Schneider Jakab, aki a nagykállói cádik szolgája volt. A nagykállói Vasipari Szövetkezet iratai között nyomon lehet követni a 19. századig a Schneider családot, ám Kulcsár Szabóknak akkor még nyomuk sem volt Nagykállón. Horthy alatt magyarosítottak Szabóra. A hírhedt Schneider Fáni állítólag a család Pestre elszármazott tagja volt, de lehet, hogy ez csak legenda, efrre nem találtam se a kállói, de a várdai levéltárban adatot. Ernő az egykori szomszédok elmondása szerint kállói cigány- és parasztgyerekekkel játszott, szülei felnőtt koráig eltitkolták előle a származását. Már apja is beszervezett ügynök volt, Rákosi elv- és fajtársa. Fia számára az ügynöki pálya természetes volt, a családi hagyomány folytatása.

 9. mesüge said

  Gratulálunk hitközségünk tagjának, az Áginak (Fóris Ágotának), hogy kinevezték a Magyar Nyelvtudományi Tanszék vezetőjének. Ennyire buták a gojok, tudják, hogy egész Magyarországon nincs olyan református és magyar nyelvészeti fokozattal rendelkező személy, aki ezt a posztot úgy be tudná tölteni, mint a mi Ágotánk, magyar nyelvtudományi alapképzettség és fokozat nélkül is, arany menórával a nyakában!
  Gratulálunk, buta gójok, beláttátok, mekkora idióta senkik is vagytok ti!
  Ránk szorultok, ha intellektusra van szükség!
  Nagyszerű, Ágota, leszel te még a buta gójok egyetemén rektor is!
  Ami direkt színvonalemelkedés lenne a Balla után!
  MÁZAL TOV, ÁGOTA!

  • Schneider und Sohn said

   Ezen a képen Csengey Dénessel és Nagy Gáspárral Kulcsár Szabó Ernő leginkább Fóris Ágotára hasonlít. Olyanok, mintha ikertestvérek lennének.

   Bizonyos értelemben azok 🙂

   • Újreformátus said

    Hát ez egy kicsit másképp hangzik, mint a legenda a debreceni református családról és az állítólagos nemességgről. De nem ez a lényeg, hanem az élethazugság. A meghamisított születési év és hely. A név az nem hamisított, csak magyarosított.

   • vidéki kolléga said

    Feljelentést tettünk Kulcsár-Szabó Ernő ellen a MEDIALITÁS projektre kapott pénzek korrupt felhasználása miatt!
    Várjuk az eredményt.

   • Jobbikos said

    A volt szadeszes banda lebukásával KSZE rablásai is napvilágra kerülnek.

   • Fiziognómus said

    Tényleg! K.-Sz. Ernő és F. Ágota úgy hasonlít egymásra, mint két tojás. Mindkettőnek tojásképe van, egyforma orra, haja…

   • prudens said

    Hát ahogy Ibsem Vadkacsájában olvashatjuk, ha elvesszük az élethazugságot, az életet vesszük el. Mi marad Kulcsár-Szabó Ernőből az állítólagos kálvinista nemesi gyökerek nélkül???
    Mi marad KSZE-ből B. G. pontos filológiai vizsgálódása alapján???
    Egy aljas STASI-ügynök, egy kollégáit, munkatársait felnyomó utolsó senki:
    Egy blöffölő, idegen szavakat rosszl használó, zavaros gondolkodású vidéki bunkó.
    Ez a ti meztelen királyotok!
    Ehhez imádköztatok, Hansági, Szabó András, Balázs Mihgály!
    Vele együtt süllyedtek a bűzös posványba!

   • Schneider & Sohn said

    Ennek a Schneider-Szabó Ernőnek sem a képe nem nemzeti, sem az írásai. Nézzétek meg, milyen szerzőket preferál. Viszont annál gonoszabb a zsidó származáúaknak gyanított pályatársakkal (pl. H.I. vagy K.C.Gy.) szemben.

 10. animus said

  Üdvözöljük Heller Ágnest névnapján!
  De nem üdvözöljük H(ansági) Á(gnes)t, akinek szerencsétlen módon ugyanaz a monogramja, mint a kitűnő filozófusnőnek.
  Hansági Ágnes egy értéktelen nulla, ostoba akciózásával súlyosan fenyegeti a Kulcsár-Szabó klikk további tündöklését.
  Mégis gratulálunk, Ági,
  te vagy a szög az apósod koporsójában!!!

 11. Nagykállói Rebbe said

  Ez valóban egy családi vállalkozás: “Schneider & Sohn”. Ürügyre van alapítva, de nagyon valóságos pénzt lehet vele kaszálni. Okos fiú ez a mi Ernőnk, vérében van az üzleti szellem.

 12. tóratartó said

  Én csak azt nem értem, hogyan állhattak össze ezek a véresszájú zsidófaló Szabó Andrással, aki állandóan azt követeli, hogy a félzsidó, egészen komcsi H. I. tűnjön már el a régi magyar irodalomból?
  És egy tálból zabálni a Jobbikkal?
  A Károlit egyszerre fosztogatja a KSZE klikk és a Jobbik, Balla Péter, az értelmi fogyatékos mb. rektor pedig fizet mindkét címre számolatlanul az állami támogatásból!
  Nem féltek, hogy egyszer titeket zabálnak fel a jobbikosok?
  Miket mondott Morvai és Vona, nem emlékeztek? Kiket fognak innen kiűzni, megsemmisíteni?
  Én nem lennék nyugodt a helyetekben, rebbe.

 13. Csipkés Komáromi György said

  Leszerepeltetek, Reviczky utcai görények!
  Vizsgálat folyik Kulcsár-Szabó Ágnes ellen, és titeket is bekerítenek, akik benne voltatok, részesedtek a lóvéból: Kovács Árpád, az IMO-s Hermann, a … … (kimoderálva) Szabó András, az ….. (kimoderálva) nimfo-és grafomán Petrőczi!
  Mind-mind le lesztek leplezve!

 14. Nem értem said

  Most akkor hogy is van ez? Kulcsár Szabó Ernő nem az irodalomtudomány pápája, hanem az irodalomtudomány rabbija?

 15. tóratartó said

  Szeretném pontosítani: a hászidok békés emberek, akik dalolva, táncolva élik át közösségi Isten-élményüket. Semmi nem áll tőlük távolabb, mint az akarnokság, a megalapozatlan gőg, erőszakosság és a gátlástalan fosztogatás, rablás.
  Szóval mindaz, ami Kulcsár-Szabó Ernőre és körére annyira jellemző.
  Ha KSZE haszid közösségből származott csakugyan, undorító módon elfajzott.
  Így járnak azok, akik Istentől és az örök értékektől elfordulnak, a Tóra tanításait, benne, ahogy ti mondjátok, a tízparancsolatot semmibe veszik.
  Lesújt rájuk Adonáj, ne féljetek.
  Ők pedig féljenek nyugodtan!

 16. mesüge said

  Ez következik abból, ha valaki, bár olyan kivételes szerencséje van, hogy a Könyv népéből származik, olyan gátlástalan és agyatlan gójokkal lép szövetségre, mint Szabó András, no meg pláne olyan siksze rüfkékkel osztja meg az ágyát, mint Hansági Ágnes.

  • Gój said

   Hanságinál ebben nem vagyok biztos. Ez a vezetéknév tipikusan csinált. Ősei elővették Magyarország térképét, és kerestek rajta egy tájegységet, ami után magyarosíthatják a nevüket. A Könyv népéből származók közt is vannak feneketlenül ostobák és aljasok…

   • BTK-s Kolléga said

    A jellem nem etnikai hovatartozás kérdése. Mert tényleg nehéz eldönteni, hogy a Károli BTK két fő tönkretevője közül melyikük az aljasabb: Szabó András vagy Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnes?

   • ancilla said

    Szerencsétlen körülmények egybejátszása okozta, hogy a minden ízébeben aljas Szabó – miközben Szilágyit, az első dékánt megfúrta – odavetette Hanságit, aki még 3 évig doktor sem volt és MENY sem, de már dirigált a BTK-n. Akire rámutatott, annak felmondott Szabó András javaslatára …, aztán dr Takács járt a munkaügyi bíróságra és gazdagra kereste magát az elbukott pereken.
    Több aljas, tudatlan ember, feneketlen gyűlölettel mindenki iránt, aki különb náluk: ez okozta a Károli vesztét. A métely a BTK-t elemesztette, az ÁJK halódik, éa a HTK felől is nagyon rossz híreket hallani.

   • Judge said

    Errőla dr. Takács János Lászlóról már gyűjtjük az adatokat különböző munkaügyi perekből. Gondoskodunk róla, hogy elvegyük a kenyerét, mint ahogy ő olyan sok embernek elvette a Károli Egyetem megbízásából. Ebben az ügyben is várjuk a további információkat.

 17. tóratartó said

  Egyetértek: Mesüge barátom nem fogalmazott elég árnyaltan. Igen, sajnos, a Könyv népében is vannak erkölcstelen, ostoba személyek. Megpróbálunk rájuk jó hatást gyakorolni, de nem mindig sikerül.
  Másrészt nagyra becsülünk nem közénk tartozó embereket erkölcsi, tudományos és egyéb teljesítményükért.
  Kulcsár-Szabóval és klánjával sem a származásuk miatt vanb baj, hanem amiatt, hogy gátlástalanul, erkölcstelenül viselkednek és eszement baromságokra tarhálnak óriási pénzeket. Hansági szellemi teljesítménye, lásd BESZÉDAKTUSELMÉLET csak paródiaként értékelhető.
  El kell tűnni ezeknek az embereknek a magyar szellemi életből!

  • Nagykállói said

   Én is így gondolom, hogy nem a származás a fontos, hanem ahogy az ember az identitását az érdekeinek megfelelően alakítja. Lezsidózni és megpuccsoltatni egy kitűnő kollégáját, és még az apja tevékenységét is szemére hányni – ilyen háttérrel ronda jellemre vall. De ez tipikus KSZE-magatartás. Régebben is egy jó poén kedvéért, vagy hogy másokat blamáljon, simán lezsidózott, lekommunistázott, lebesúgózott kollégákat, hogy ő egyrészt jólértesültnek, másrészt ezekkel a vádakkal szemben feddhetetlennek látsszon. Holott csak kompenzált…

 18. komáromi csipkés györgy said

  Ahogy a népi mondás tartja: “az üvölt, akinek a háza ég”. Nem nagyon merek hozzászólni, mert kimoderálják a nagyon is a valóságnak megfelelő jelzőimet. Miért finomkodtok: ha egy görényt görénynek nevezünk, az már miért lenne csúnya beszéd?
  Ezek az emberek nem átallanak okiratot hamisítani, rabolni, csalni, zsarolni, MINEK NEVEZZÜK ŐKET?
  Ha nem okirathamisítónak, rablónak, csalónak, zsarolónak nevezném őket, az lenne a hamis tényállítás.
  De úgyis mindegy a mi véleményünk.
  Megveri őket az Isten, ebben biztos vagyok.

  • Nagykállói said

   Ez pontosan az “az kiabál, akinek a háza ég” szindróma. Ahogy kitűnő kollégájától elvette mind a tanszéket, mind a doktori iskolát és egy neki parírozó teljesen jelentéktelen alaknak, egy bizonyos O.G-nak adta, aki az ő akaratát valósítja meg, az pontosan azért történt, hogy az ő származására és az ő apjára senki ne kérdezzen rá.

   A MENYe és Szabó András pontosan a H.I. elleni puccsot koppintották le, amikor nekimentek H.G-nak, hogy elvegyenek tőle mindent és a dróton rángatható strómant, Kovácsot ültessék a helyére. Teljesen nyilvánvaló, hogy a Károlin folyó eseményeket is KSZE irányította, hiszen egykaptafára mentek a puccsok. Áldemokratikus többségi határozatok az előre megdolgozott szervilis kollégákkal és a lefizetett HÖK-kel, hogy strómanokon keresztül átvegyék a hatalmat.

 19. Fotográfus said

  Ez a fotó kordokumentum, a három szereplő közül kettő már nem él, holott még bőven itt lehetnének közöttünk. Nagy Gáspár és Csengey Dénes nemzeti érzelmű reformgondolkodók voltak, akik a forrongó időkben is dolgoztak, gondolkodtak, írtak – míg fel nem emésztették életenergiáikat.
  És mellettük ül a valószínűleg rájuk állított spicli, aki ma is él s virul, regnál, eltapos.

  • Vörös Ügynöktriász said

   Ez itt a lényeg, nem a származás. A fő-fő ügynök, aki eljátszotta a megfigyeltet, az áldozatot, és a jelentéseiből profitált: fényes karriert engedtek neki csinálni, amire föl hatalmat szerzett magának és kiépítette a riválisokat eltaposó hálózatot. Ez a legkevésbé sem hasonlít tudományos munkásságra.

   • Rendőrtiszt said

    Méltatlanul kevés szó esik mostanában a Vörös Ügynöktriász 3. tagjáról, Kovács Árpád rendőr-strómanról, akin keresztül Kulcsár-Szabó menye akarta vezetni a Károlin az Irodalomtudományi Doktori Iskolát. De hát a terveik, mint tudjuk, nem jöttek be…

    Ez a Kovács Árpád spicliként arról a Király Gyuláról jelentett, aki a tanára, a mestere volt, aki tűzbe ment volna érte, és akinek egész karrierjét köszönheti. Kovács mindenhonnan kiszorította őt, az ELTÉ-ről, az akadémiáról, később a Károliról, sőt, a Nemzetközi Dosztojevszkij-társaságból is, ahová Kovácsot Király Gyula vetette fel, miközben Kovács szorgalmasan jelentgetett róla. Király Gyula soha nem csinált karriert, pedig zseni volt. Aki ebben akadályozta, az a “hű tanítvány”, Kovács Árpád.

    Már nem teheti jóvá, mert a Mester halott.

    Nem valószínű, hogy Kovács Árpád lelkifurdalást érez. Ahhoz morális lénynek kellene lennie.

   • jhnnsclvn said

    Sajnos, igaz a hír, Király Gyula, aki a Károlin egyik első tanárunk volt, és aki pályánkat végigkísérte – halott. A gyászjelentést is megkaptuk egyik olvasónktól…

   • filológus said

    Hát igen, a moral insanityknek nincs lelkiismeretük. De azért van példa éppen az orosz irodalomban arra, hogy még nyomorult bűnözők is képesek szenvedni, sőt, megváltódni ia, ha nagyon akarnak.
    De Kovács Árpád (az IMO-s Hermann stb.) Szmergyakov erkölcsi és intellektuális szintjén létező szubhumán lények. Hansági Ágnes pedig Szmergyascsaja az ő teljes fiziológiai és erkölcsi unodrítóságábvan.
    Nekik csak az fájna, ha nyilvánosan pofán csapnák őket. Más szóval: a LELEPLEZÉS.
    Ahogy elnézem, az is be fog következni nemsokára.

   • Tanítvány said

    Azok, akik a Mestert elárulták, és szöget vertek a koporsójába, itt vannak köztünk, és nem ég le a képükről a bőr. A két “hű” tanítvány, akik Király Gyulának köszönhetik a karrierjüket, Kovács és Hermann, kizárták őt az oktatásból, az egyetemi vérkeringésből, a kollégákkal és hallgatókkal való kapcsolattartásból – azaz az életből. Mindaddig, amíg Szabó András és a Sátáni Némber nem kerültek hatalomra, Király Gyula az egyetem része volt. Kulin, de még Raffay is gondoskodtak legalább egy jelképes szerződésről, hogy életben tartsák, és hogy mi tanulhassunk tőle, mert a legapróbb beszélgetés is tanulságos volt vele. A Duplaszabó-banda kizárta és izolálta őt – ebbe halt bele. Gyilkosai között ott van három volt tanítványa.

    A 3 Júdás:

    KOVÁCS ÁRPÁD
    HERMANN ZOLTÁN
    és az a
    HANSÁGI ÁGNES,

    akit épp Kovács Árpád buktatott ki az orosz szakról.

 20. komáromi csipkés györgy said

  Én visszatérnék Szabó András felelősségére. Ha ő 1997 őszén nem veteti fel a gyanútlan Szilágyi Ferenc dékánnal Hanságit, a “hihetetlenül tehetséges fiatal oktatót”, akinek még NÉGY ÉVBE KERÜLT, míg LEDOKTORÁLT, de már kirúgatta a kar legjelesebb oktatóit.
  Nem bánom, ha kimoderáljátok, de szerintem Szabó András a FŐGONOSZ, az aljas áruló, aki kinyitotta az ajtót a Kulcsár-Szabó klán előtt és gyilkos kéjjel intézte a kirugatásokat, később pedig hamis tanúvallomásokat tett a munkaügyi bíróságon.

 21. filológus said

  Meghalt, de “a kéziratok nem égnek el” – ahoy Bulgakov Mestere mondja. Az életművek se, bármennyire igyekeznek szennyes termeszek kivájni, elsajátítani, megsemmisíteni. Kovács, a szemét áruló még ideológiai diverziót tanított a rendőrtiszti főiskolán, amikor Király már Bahtyin szellemében elemezte a műveket az ELTL-n.
  Hansági, akinek minden elmélet oély magas, mint kiskutyának a farzseb (beszédaktuselméket, emlékszel, Ági?) utánaröfögött valami megemésztetelen zanzáját KIrály lucidus érvelésésének.
  Ti vagytok a gyilkosai, Szabó András, Hansági, Kovács, megbűnhődtök nagyon is hamar!
  Hamarabb, mint gondoljátok.
  Már eten a héten lesújt a VÉGZET!

 22. komáromi csipkés györgy said

  Újabb keresztfa Szabó András, a tébolyult tömeggyilkos útján!
  Fúrta Királyt, megakadályozta, hogy akármilyen kis szherződést is kössenek vele. SAzt állította, hogy Király SZENINILIS!
  Ez a mikrokephal, akinek fénykorában se volt annyi gondolat az agyában 24 óra alatt, mint Királynak öregségében 1 másodperc alatt!
  Politikailag is denunciált Királyt azt a Szabó, aki egyetemista korában ki se látszott Tolnai Gábor anusából.
  És a Mátyás utcai condra, a kivénhedt “parázna frajla” (Ady) Petrőczi miket mondott szegény Királyról!
  Tömeggyilkosok Szabó, Hansági és Petrőczi!
  Tébolyult útjaikat sírkeresztek szegélyezik.

 23. OperatívTiszt said

  Csengey Dénesre emlékezve – és mellette ülő Júdását emlegetve:

  http://hvg.hu/velemeny/20110409_csengey_denes_elek#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_04_10&utm_content=top3

 24. ohrana said

  Szóljunk Ungvári Krisztiánnak, Gervai Andrásnak vagy Majsai Tamásnak, valamelyik nagy leleplezőnek!
  Akkor az ÉS-ben megjelenhet kulcsárszabó akadémikus spicli múltjának igaz története minden ÁLDOZATA NEVÉVEL EGYÜTT!
  Más kérdés, hogy a spicli él, miközben az áldozatok egy része, mint Csengey is, már régen meghalt.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: