Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The dumb captain (Néma kapitány)

Posted by jhnnsclvn - március 13, 2011

Szerző: Kommédia

Intézményi válságok idején a dolgozóknak világos üzenetre van szükségük. Az intézmény vezetőinek ilyenkor ki kell menniük a közvetlen frontvonalra. Befelé el kell mondani a teljes igazságot. Kifelé pedig kitűzni a diadalmas zászlót.

Gyerekkoromban olvastam Jules Verne Némó kapitányát. Most ez beugrott, ahogy a Károli ügyeit kívülről figyelem. Balla Péter nem Némó, hanem Néma kapitány. A kommunikáció csődje.

Jó pár éve oktatok kommunikációt és médiatudományt egy másik egyetemen. De ilyen kommunikációt, amilyen a Károlin folyik, munkahelyen még nem láttam. Pontosabban nincs mit látnom, mert nem folyik. Ha folyna vagy folyt volna, valószínűleg nem jött volna létre a Jhnnsclvn’s blog sem.

Amikor egy intézmény válságos helyzetben van, a profi kommunikáció életmentő lehet. A Károli már két éve válságban van, és nemhogy lábalna kifelé, hanem csak süllyed benne, vergődik, fuldoklik.

Ha egy intézmény rendkívüli állapottal konfrontálódik, át kellene szervezni a működését. Ha a történteket és a szükséges intézkedéseket nem kommunikálják megfelelően befelé és kifelé, az image- és reputációveszteséggel, végső soron gazdasági csőddel jár.

Különösen válsághelyzetekben van szüksége az intézmény dolgozóinak olyan világos perspektívára, amely biztonságot közvetít, kijelöli a cselekvési teret és priorizálja a feladatokat. Ha ezt Balla Péter rektorként nem tudja, és Kovács Barnabás stratégiai igazgatónak sincs fogalma róla, akkor miért nem kérdezik meg a Kommunikáció tanszék szakembereit? Talán azért mert nem szakemberek? Mert Sepsi Enikő úgy csöppent a kommunikációba, mint Pilátus a Credóba?

Alapszabály, hogy krízis idején a helyzetet a dolgozók számára őszintén, érthetően, követhetően kell kommunikálni, mert különben idegen hang veszi át a szócső szerepét. Az intézmény csúcsvezetőségének, elsősorban Balla Péternek, aki – társait kiirtván – sokáig egyedül uralta a Rektori Hivatalt, úgy kellett volna informálnia kollégáit, hogy a hierarchia minden szintjére ugyanaz a magüzenet jusson el. Kellett volna … Mert a kapitány néma maradt.

Rendkívüli állapot idején a vezetés kezében van a megoldás kulcsa. A munkatársak közvetlen főnökei az elsődleges kommunikációs partnerek és a leghitelesebb információforrások. Legalábbis így kellene lennie.

Krízishelyzetekben 4 alapszabályt kell betartani:

 1. A vezetőnek, azaz Ballának, ki kellett volna mennie a kommunikációs frontra, mert különben mindenki a maga verzióját terjeszti.
 2. Az igazságot kellett volna mondania, mert aki egyszer hazudik, annak nem hisznek többé.
 3. Röviden és világosan el kellett volna mondani, mit művelt Mészáros, Hansági és Szabó. Nem pedig hazudozni, és bűnbakot keresni.
 4. A tájékoztatás után a felmerülő kérdéseket megválaszolni. Nem pedig „aki kérdez, az ki van rúgva” alapon (ld. Kapa), a kérdéseket elfojtani.

Aki hallgat, mint Balla, Szabó, Hansági, Pethő, azt kockáztatja, hogy a kommunikációs űrt mások fogják kitölteni: információkkal, esetleg ezek híján spekulációkkal, amelyek rontják az intézmény hitelét.

Rendkívüli helyzetekben az intézmény vezetőjének kellene elsőként nyilatkoznia, és nyilatkozataival megszabni a kommunikáció irányát. Ha nem nyilatkozik, vagy hazudik, az események maguk veszik át az irányítást, és a PR-részleg helyett összezavarodott, alulinformált dolgozók fogják tényfeltáró újságíróknak és internetes médiumoknak elmondani, mi folyik a intézmény falain belül.

Mit tett Balla Péter a saját rokona, Mészáros Márton csalása ügyében? A csalást az egyetem érdekének, sőt, „üzleti titok”-nak nevezve megtiltotta a róla való kommunikációt. Közben zajlott a MAB-vizsgálat, Mészáros fokozatát visszavonták, de Néma kapitány még mindig tartotta magát önként tett némasági fogadalmához. Azt a munkatársát, aki elejét akarta venni a katasztrófának, és a bűnügyet még a legelején megállítani, törvénytelenül kirúgta (Hima), ezzel újabb tápot adva újabb botrányos sztoriknak. Majd amikor kirobbant a másik csaló, Pethő Sándor ügye, Balla megint csak nem nyilatkozott. Se kifelé, se befelé. Ez nem böcsesség volt, hanem ostobaság. A tényekből és mások nyilatkozataiból hamar összeállt a sztori. Ezt Balla meg sem próbálta hangolni, finomítani. Vagy eleve nem is hitt Pethő ártatlanságában? Tudta, hogy nincs mit nyilatkoznia? Akkor miért nem rúgta már régen ki Pethőt?

Mi Balla Péter intézményvezető némasági fogadalmának tanulsága?

Az, hogy aki nem kommunikál, azt kommunikálják: újságok, blogok, a magyar tudományos élet és felsőoktatás különféle médiumai és kommunikációs csatornái. Például ez a blog.

Néma gyereknek az anyja se érti a szavát, mint ahogy Néma kapitánynak se a matrózai.

61 hozzászólás to “The dumb captain (Néma kapitány)”

 1. ancilla said

  A görög eredetű kommunikál szó első szótagja együttműködésre utal. Balla, Hansági, Szabó pedig alkatilag képtelen mással együttműködni, mint a bűntársaival.

 2. Business secret said

  Balla nemcsak néma, hanem mindenkit némaságra kényszerítene. Tudjuk, hogy fogja fel a rengeteg bűncseleményt, amit a kálvinista egyetemen elkövetnek: “üzleti titok”. A titokról pedig ugye hallgatni kell.

  • Diktátor said

   Balla, Szabó, Hansági csak a diktatúrák kommunikációját ismerte. Csak ők beszélnek, azaz ők hazudnak befelé és kifelé, megrágalmaznak másokat, a saját bűnüket a bűnbakok nyakába varrják, és még példát statuálva ki is rúgják őket, hogy soha ne mondhassák el senkinek, mi az igazság. Ez az internet kora előtt jól működött, így rugdaltak ki a református egyetemről 15 éven át igaz protestánsokat, kiváló szakembereket.

 3. HTK-illetékes said

  Balla a Pethő-ügyet is képtelen kommunikálni. Hogy csalás történt, az nyilvánvaló. Pethőnek nincs külföldön megjelent idegennyelvű publikációja még ma sem. Ilyennel már 2001-ben kellett volna rendelkeznie az illetékes képzési tudományági bizottság speciális szempontjai szerint:

  “b) legyen legalább 6 idegen nyelvű tudományos közlemény, (melyek közül legalább 4 külföldön jelent meg)”

  http://mta.hu/ii_osztaly_cikkei/doktori-ugyek-121391 /Speciális szempontok menüpont/

  Pethőnek tehát be kellett írnia idegen nyelvű publikációkat a pályázati anyagába, hogy pozitívan bírálják el a kérelmét. Hogy ilyeneket feltüntetett, arra a bizottság állásfoglalása is bizonyíték, hiszen mnd a bírálók, mind a testület hivatkozott a követelmények teljesülésére.

  Pethő csaló. Ez tény, nem érdemes vitatni. Pethőt fegyelmivel ki kell rúgni, és bíróság elé állítani. Ha Balla ezt nem teszi meg, akkor őt is.

  • ohrana said

   Ez olyan kristálytiszta, hogy még egy KGB-s ügynök,is átlátná. Nem kéne megkérdezni az IMO-s Hermannt? Bocs, az most az arab világban képviseli A CÉGet.
   De mégis: siralmas idióták vagytok, ráfaragtok!

 4. prudens said

  Amit ezek elkövettek, több, mint bűm, HIBA. Erkölcsi elveket ők nem értenek, sem kognitíven, sem morálisan. Szabó András, a retkes kapzsi paraszt pedig egyszerűen mindent ellop, ami nincs odaszögezve. Hazaviszi a kannásbort, ami megmarad a hallgatói kiránduláson, hazaviszi a tanszéki értekezletről a ropit és kólát. Az apja templomából is a kezéhez ragadt az úrasztala, legszívesebben a szószéket is vitte volna, de az nem fért rá a csomagtartóra.
  Hansági Ágnes hozzá hasonlóan értelmi fogyatékos: emlékszünk még az ILLOKÚCIÓ BESZÉDAKTUSÁRA, ezen azóta is röhögnek a nyelvészek, már nem a károlis Down kóroosokra gondolok természetesen.
  Hansági annyira belebolondult a kültelkis markecoló külsejű Mészáros Mártonba, hogy még azt a két évet se bírja kivárni, hogy hancúrpajtásából PhD-t csináljon. Bűnxsegédi bűnrészes: Szabó András, Balla Péter, Fried, páljóska meg néhány korrupt szegedi.
  El fognak tűnni a süllyesztőben az agyilag leépült idióta becstelen Bölcskeivel együtt.

 5. dumb and dumber said

  Szabóékat a Teremtő azzal bünteti, hogy nem adott nekik észt. Így történhetett meg, hogy Szabó – akinek 44 oldalas ordenáré akadémiai értekezésén azóta is röhög a szakma, dékánként felterjesztette a MABhoz feleségét, Petrőczi (dr. Ludvig) Évát professzori kinevezésre.
  A MAB jókat röhögött rajta, mert ennyire hülyének még ők se tartották a barom Szabót. A parázna frájlát, Petrőczit, aki szegedi diákoskodása idején az egész kollégium legrosszabb hírű némbere volt, aki magára húzott mindenkit, aki nem tiltakozott nagyon: PROFESSZORASSZONYNAK?
  A balf– Szabó legalább a felesége okádék szövegeit olvasta volna, pl. az Áfonyahegyit, amiben, őt, a férjét is leleplezte, pl. a hencidai úrasztala ellopása ügyében.
  Ennyi eszük van!
  És még mindig azt gondolják, hogy OV elfelejtette, hogy ő, Szabó András lopta el 1999-ben a 2 milliárd kormánytartalékot?
  Meg hát persze azt is terjeszti Szabó, hogy Bölcskei zsarolta őket, neki kellett a 2 milliárd oroszlánrészét odaadni!
  Na, ki a nagyobb tolvaj? A református egyetem dékánja, vagy a magyar református egyház nagyon is ingatag feje, a spicli, alkoholista, bűnöző Bölcskei???
  Ki válaszol erre?
  És mikor?
  A bíróság, ügyészség, rendőrség előtt csak kéne, gazemberek!

 6. Pincode said

  Mikor Kapát, olyan csúnyán eltávolították az ÁJK éléről, megpróbálta tájékoztatni a hallgatóságot. Akkor úgy tünt, a nagy nevek, kiállnak mellette. Ott voltak, és holt nyugodtan belemondták a fejünkbe, nem lesznek személycserék, Kapa távozásával, a tanárok maradnak. Ugy tűnt, az ÁJK élére nem tudnak uj dékánt tenni, mert magasan van a léc, és nem vállalják.
  Eltelt vagy 1 hónap, mikor megrökönyödve hallottuk, az uj dékánunk Domonkos Andrea lett, ami nem is lett volna akkora baj, de helyettesnek kinevezett 2 olyan fiatal tanárt, akik emberileg, erkölcsileg nem hogy nem ütik meg a mércét, de létráról sem érik el. Itt kezdődött a kar mélyrepülése. Jött a mab, elkezdődött a ki hazudik nagyobbat menet, érdekes, de nem vette be a bizottság. Pedig soha ennyi ember nem hazudott egy időben, egy helyen. Ha elmondjuk az igazat,nagyobbat buknak. Végigszenvedtük az előző félévet, dokumentumok vannak a jogsértésekről, és bár Domonkos megpróbált tenni ellene, nem sikerült.
  A fél tanári kar távozott, ekkor már furcsállottuk, valami nem stimmel.
  Az idei őszi szemeszter már teljesen betette a kiskaput. Effektív NEM volt tanítás, olyan tárgyból, ami államvizsga tárgy. Felállt Tóth,Vörös, kinevezték, a sokunk által nem véletlenül nem tisztelt Rixert, meg az univerzális, mindenhez értő Osztovicsot.
  Osztovics még csakcsak, de Rixer soha nem fog felnőni a feladathoz, lehet a tudása megvan, de hiányzik belőle az a plusz, amitől jó tanszékvezető lehetne. Nem látta elég sokáig Tóth milyen volt:( Nem hátrány, ha a tanszékvezetőt szeretik a hallgatók, vagy legalább tisztelik.
  Már kétszer volt ebben a félévben, hazudjunk nagyot nap, mikor a dékán (hehe) eljött beszélni, főleg a semmiről. A lényeg az volt, -kuss, csak fizess- főleg, ne vigyük az egyetem rossz hírét, mert mi hallgatók járatjuk le az egyetemet.
  Aki tudott, a szélrózsa minden irányába menekült, aki nem tudott, megpróbál előre menekülni.
  Nincs tovább, sokan beelegeltünk.
  A dékán , a rektor, tesz magasról az egyetemre, gondolom nem véletlenül, de sokáig nem lehet ezt folytatni.
  Meglátjuk mi lesz a vége.

  • Kommédia said

   Amennyire én tudom, Kapa csúnya kirúgása is a rektori kommunikáció tipikus esete. Kapa feltett egy kérdést: hova lesz az ÁJK által megtermelt nettó negyedmilliárd nyereség? Azonnali kirúgás lett a válasz, és egy csomó hazudozás “befelé”. Milyen vezető az, aki így kommunikál? Nem az lenne a normális kommunikáció, ha válaszolna a feltett kérdésre?

  • ÁJK-s Oktató said

   Az ÁJK-n gyakorlatilag nincs már oktatás, de úgyhallom, a BTK-n is rengeteg lógás van, nagyon sok óra elmarad. Balla és Kovács Barnabás úgy gondolják, oktatók nélkül is működik az egyetem. Sepsi meg iskolás módon úgy gondolkodik, hogy meg kell tartani az órát, a színvonal mindegy. Ezért az ÁJK-ról és a BTK-ról is elüldöztek vagy kirúgtak már mindenkit, akik miatt a Károli egyetem volt. Balla és Kovács Barnabás úgy gondolkdnak, hogy az állam Bölcskei kedvéért idenyom néhány száz milliót, amiért nem kell oktatni, csak valamilyen papírt átadni. A fizetés-oktatás-papír tranzakcióból elhagyták a szerintük leginkább nélkülözhetőt: az oktatást. Ami maradt, egy erkölcstelen üzlet. Add ide a lóvét, mi meg adunk érte egy papírt.

   • Tepsi said

    Tepsi tényleg komolyan veszi és megtartatja az órákat – ez mellette szól. Hogy saját maga is pocsék, színvonaltalan órákat tart, legalábbis kommunikációból, az viszont ellene. Az ilyen órák értelmetlenné teszik az egészoktatást.

   • animus said

    A hatvan éves génmódosított svábbogár, a hétpettyes Petrőczi (dr. Kudvig) Éva még mindig tapogatja a HÖK-ös fiúkat? Ez a mocskos némber állandóan szexuális célzásokat tesz a fiúknak és nem átallja megsimogatni őket imitt-amott.
    Pedig már a sánta könyvtárosok is sikítófrászt kapnak tőle a Rádayban.
    Most meg fizetés nélküli szabadságra mennek, mert pont a tett(ek) színhelyén ünneplik a parázna frájla hatvanadik születésnapját.
    Nyilván ott lesz a férj, Szabó, ha el tud szakadni élete párjától, kedves jobbkezétől.
    Nnem szégyellitek magatokat, undorító patkányok?

 7. animus said

  Dráha joghallgatgó barátaim, jurátusok, ahogy Petőfi korában szólítottak Benneteket!
  Vegyétek már észre, hogy NINCS VESZTENIVALÓTOK! Balla, Barnaby és a jogi kar egész mostani vezetősége arra vár, hogy ti kifizessétek, amire képesek vagytok, aztán: FOGD A PÉNZTG ÉS FUSS!
  Soha nem találjátok meg őket olyan módon, hogy kártérítésre lehetne kötelezni őket!!!
  Most kéne feljelenteni őket minden fórumon, még mielőtt megszüntetik az összes ombudmanst és egyéb fórumot!

  • Pincode said

   Megtörtént 🙂
   És de igen, bizonyítható minden, többek között az ok okozati összefüggés is tisztán és világosan látszik.
   Egyébiránt komolyan kezdem azt hinni, minden oktatónk köztörvényes.

   • BTK-s Kolléga said

    Többen a BTK-n is köztörvényesek, ellenük már folyik is eljárás. A HTK-n is van legalább kettő: Pethő és Balla.

 8. Rector said

  Kedves Balla Péter!

  Milyen érzés köztörvényesként a köztörvényesek egyetemét vezetni?

  • dumb and dumber said

   Nnagyszerű! Jézus Krisztus szólt, hogy minden OK! Márpedig, amíg ő mellettem van, addig nem árthat nekem se rendőrség, se ügyészség, se senki! Alszom az együgyűek boldog álmát a három emeletnyi kolumbárium fölött. Néha ricsajoznak, de nem érdekel. A Balla unokaöcsém is jajgatott valamit, meg a drtakács is, hogy má nem bírják a munkát, annyi pere van a Károlinak, de amíg Jézus Krisztus velem van, ki ellenem?
   Meg alóvé is jó, ami jön, a Lóri meg a Lóriné is örülnek neki.

 9. Julcsi said

  Tepsi tanárnő figyelmébe ajánlom a fenti posztot. Kb. ezt jelentené a szervezeti kommunikáció, amit a tanrend szerint tanítania kellene, de amiről szemmel láthatóan fogalma sincs. A hallgatókkal nem tud kommunikálni, és nehezen tudom elképzelni, hogy az oktatókkal tudna. Az egész egyetemen látszik, hogy az oktatók utálják egymást.

  • cica said

   Ezen én egyáltalán nem csodálkozom: Szabó intrikál Tepsi ellen, mert azt gyanítja, hogy az fúrta ki. Tepsi figyeli Szabóékat, nehogy megint ellopjanak valamit, de Hanságit is, mert réjött azzal a fene nagy eszével, hogy Hansági eszelős imádata Mészáros Marcipista iránt előbb-utóbb irtózatos botrányba fullad, és az a karnak se jó.
   A többiek meg figyelik egymást, mint az állatkertben a ragadozók. Vicces.
   És mindenki figyeli Ballát, az meg mindenkit: igazi kabaré.

   • Zoooo said

    Az állatkert egyre érdekesebb. Már nemcsak Szabó Andrásnak van üldözési mániája, hanem Hanságinak is. Nagyon alábecsülte Nyilasyt. Elfelejtette, hogy egy női vezetővel NyB mindig megtalálja a hangot: Kovács Eszterrel, Kesselheim Isabellával és most Tepsivel is. És akiknek NyB bejön, azok zsigerből utálják Szabót és Hanságit is. Úgy tűnik, a KSZE-klán Tepsivel nagyon elszámította magát. Önálló életre kelt a bábjuk. Már nem ők rángatják a drót másik végét 🙂

   • Kommunikátor said

    Nyilasy profi kommunikátor. Pláne ha nőkről van szó. De egyébként is. Mellette Szabó labdába se rúg. Még a saját feleségének is jobban bejön Nyilasy, mint ő 🙂

   • Julcsi said

    Hát nem Petrőczi rakta rá Szabó Andrásra a melltartót a markmyprofessor-on, az tuti. Ő tudja igazán, hogy SzA(r) mennire nem szexi.

   • dark side said

    Szabó András csak addig tudott elszakadni a jobb kezétől, amíg létrehozta a két selejtes leszármazottat: Andriskát és Évikét: undorító szüleik szörnyű mását.
    Azóta már a jobb kezével is csak néhány Viagrával tud boldogulni.
    Nem csoda, hogy Petrőczi (dr. Ludvig) hevesen üldözi a hökösöket és a rádays könyvtárosokat.
    De ki nem kap gyomorgörcsöket, ha meglátja (még nem özvegy) Karnyóné förtelmes formátlan testét hétpettyes cifraszűrben?

  • dark side said

   Petrőczi csak azért ment hozzá Szabóhoz, mert mind Sz. Géza, mind H. János undorodva elutasította. Petrőczinek meg kellett egy férj, mert a Morvaitól való gyalázatos válás után, mikor mindkét kislányt a férjnek ítélték, teljesen lenullázódott minden szempontból. Akkor jobb híján elcsábította Szabót hű szerelmétől, a jobb kezétől és elviselte pikkelysömörös testének undorító látványát. Ez “szerelmük” története. Utána pedig minden aljasságra biztatta, mert főprofesszorné, sőt -nő akart lenni és mindenekfelett GAZDAG. Azért rettegnek most az összelopott Mátyás utcai 140 négyzetméteren, hogy mikor jönnek a zsaruk!
   Már jártak ott, nem is egyszer!

 10. Kommunikátor said

  Rohamtempóban folyik mindkét kar, a BTK és az ÁJK átalakítása társadalomtudományi karrá. A szakembereket már mindkét karról kirúgták és elüldözték, a helyükre jönnek a másod-, harmadállású haverok, az ÁJK-ra főleg a Budapesti Kommunikációs Főiskoláról. Az ÁJK és a BTK egyre inkább összeolvad egy nagy rakás sz…rrá. De a sok kommunikátor együtt nem ér fel egy kommunikációs szakemberrel sem. Fogalmuk sincs, mit kell befelé és kifelé kommunikálniuk. Csak a lóvét veszik föl – amíg még van. Amíg a hallgatók fizetnek…

  • prudens said

   Azért próbálják társtud. karrá alakítani magukat, mert Bölcskei után ők is be akarnak szállni az etno(cigány)bizniszbe. Balla már egy féléve vartyogott valamit arról, hogy ők majd Balog Zoltán mögött biztosítják a tudományos (???) háttért. Mivel? A kremlinológiával, vagy a puritanizmuskutatással?űVagy a tetves régi magyarral?
   Vagy a kanonizáció multiplikálódásáal?
   Ahogy elnézem a markmyprofessor számait, nincs az a barom, aki ide jönne költségtérítésesek!

 11. animus said

  Ne fizessenek! Nézzék meg, hány ponton áll a Károli a markmyprofessoron!
  Az abádszalóki Jézus Szíve Téesz melléküzemágaként gründolt egyetem jobb eredményeket mutat fel!
  Balla, Szabó, Petrőczi(dr. Ludvig) Hansági! Elértétek a célotokat!
  A magatok képére formáltátok a Károlit!
  Ordenáré, tudatlan, mocskos pöcegödör lett!
  Bölcskei főpásztornak se hoz mkár pénzt!
  Most mi lesz!
  Följelentettünk benneteket hazai és külföldi fórumokon!
  Nem ússzátok meg? tetves görények!

 12. soli deo gloria said

  Ez a blog a Károli szemfödele, három nagy átkot szövünk bele, Szőjük csak, szőjük!
  1.Az első az úrasztalatolvaj, kormánytartalékrabló mocskos bűnözőt és családját illeti, mindenekelőtt az undorító külsejű és értelmi fogyatékos Petrőczi (dr. Ludvig) Évát, aki fiatal korában bordályházzá tette a szegedi koleszt, öreg korában pedig (még nem özvegy) Karnyónéként nyújtogatja lapátkezeit a fiúk után.
  2. A második Hansági Ágnest és a Kulcsár-Szabó klánt illeti. Hhansági ostobasága csak aljasságával mérhető: emlékszünk az illokúció beszédaktusára, a kanonizáció multiplikálódására és még ami selejtes agyából kijött. A Gólemszerű idióta Szabót felbérelte a derék reformátusok eltávolítására. Újabban pedig a Károlit azzal égetti, hogy bűncselekményeket követ el a nevében kültelki markecoló külsejű szeretője, Mészáros Márton/István PhD-ztatására.
  3. A harmadik átok Ballát és családját illeti, beleértve a Jobbik vezérkarát is. Ez az ostoba professzor és aljas pap kiáll az okirathamisító Pethő mellett és mindazok ellen, akik erkölcsiséget, tudományt próbáltak a Károlira vinni.
  De ERKÖLCSISÉG és TUDOMÁNY SZITOKSZAVAK A KÁROLIN, itt csak a feneketlen aljasság és a még feneketlenebb tudatlanság üli torát.
  Legyetek átkozottak az Úr nevében!

  • Vronic said

   Igaz, hogy Hansági válik a férjétől, Kulcsár-Szabó Zoltántól, vagy az tőle? Úgy hallottam, hozzá akar menni Mészároshoz, de ehhez a férje útban van.

   • dark side said

    Nem hinném, hogy Hansági válni akar: ő tulajdonképpen nem ér semmit, neki helyi értéke van a Kulcsár-Szabó klánban. Ha egyedül marad, akkor csak egy p(araszt)p(roli)p(..a) Tatabánya-alsóról ijesztően rossz külsővel és selejtes aggyal. Mészárosnak is csak így kell, hogy el tud intézni neki ezt-azt após révén.

   • Vronic said

    A mészárosoknak is van helyi értékük a református maffiában. Hanságinak semmilyen értéke sincs, de a MarciPista feleségeként reformátusné lehet. Mivel eltökélt szándéka, hogy gyökeret verjen a református egyetemen, ez is lehet az őrült szerelmen kívül a motivációja. De a szerelmi téboly önmagában is elég 🙂

   • MarciPista said

    Dehogy veszem el azt a kattogó hangú, majompofájú rikácsoló, agresszív vén tyúkot, aki már eddig is annyi bajt okozott nekem. Maradjon csak a lüke férje mellett, más úgyse viselné el.

   • animus said

    Ezt vártam tőled, Marci, te király (ahogy nevezted magadat a markmyprofessoron). Intéztesd el a vén luvnyával, ami neked kell, utána pedig rúgd fenéken! Így csinálják a dicső Mészárosok a ref. egyházban!

  • filológus said

   Balla, Pethő meg Tepsi a HÁROM MAJOM KOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIÁJÁT valósítja meg: nem lát semmit: nem is olvas, nem hall semmit és leginkább NEM BESZÉL SEMMIT!
   Hát igen, beszélnek róluk, az ótbaros bunkókról eleget! Gratulálunk professzorok! Rosszabbul akkor se járnátok, ha mi lennénk a személyes tanácsadóitok!

   • Három majom said

    A hasonlat nagyon találó, gratulálok, hogy a kommunikációs stratégiájuk csak ennyire futja. Meg is van az eredménye.

 13. Taláros gazember said

  A rossz kommunikációért elsősorban Balla Péter a felelős, aki tényleg nem tud kommunikálni. Még soha senki nem hallott tőle egyetlen logikus érvet sem. Neki csak egy érve van Jézus Krisztus. Istenkáromlás, hogy Jézust belekeveri az összes bűncselekménybe, sőt, Jézust használja fedezékül a pereputtya (Mészáros) és a bandája (Szabó, Hansági, Pethő) által elkövetett köztörvényes bűncselekményekre.

  Balla Péter nemcsak farizeus, hanem egy cégéres taláros gazember. Találó, alliteráló definícióval:

  Bűnözők Barátja, Bujtatója, Bujtogatója, Bűnpártoló Balla (BBBBBB). 🙂

 14. dark side said

  Foltytaom: balkörmű lator, balfasz. Azt kapja, amit érdemel.

 15. Gyurka said

  Most olvasom oadát Philippnél, hogy a Kulcsár-Szabók Eisemannból professzort akarnak csinálni. Talán bizony azért, mert nem vette észre, hogy Mészáros “disszertációja, amit 100%-ra értékelt, nem is létezik? Nincs valami morális minimum a professzorság követelményei között? Fel lehet terjeszteni egyáltalán olyant, aki büntetőeljárás alatt áll? Milyen kár, hogy ilyen lassan dolgozik a magyar rendőrség!

  http://phlppmlnchtn.wordpress.com/2010/11/05/archive-for-aprile-2010-broadcast-message-april-szolgalati-kozlemeny-aprilis/

 16. Taláros gazember said

  Engem azért érdekelne, hogy Balla Péter meddig szarhatja le látványosan a törvényt. Meddig titkolhat el büntetlenül közérdekű adatokat? Meddig tűri ezt el az adatvédelmi biztos? Meddig alkalmazhatja a csaló unokaöccsét? Meddig ad professzori fizetést a csaló Pethőnek, akinek 2002-ben egészen biztosan nem volt külföldi publikációja, és aki ilyeneket egészen biztosan feltüntetett a pályázati anyagában, különben nem lenne professzor. Meddig űzheti Balla a hűtlen kezelést? Meddig pénzelheti jobbikos családtagjait az egyetem pénzéből, meddig ülhet kinevezés nékül, törvénytelenül a rektori székben? Meddig fizet még a magyar állam ennek a bűnbandának fejkvótákat, mikor pucolják már ki a szarházi, semmire se jó rokonokat, meddig él meg Szabó busásan Szenci Molnár németországi nyomainak bottal ütéséből. Meddig állhat még fenn ez a torz, bűncselekményeket bűncselekményre halmozó torz intézmény?

  • Szenátus said

   Ezek a kérdések engem is érdekelnének. Különösen, hogy Balla, aki tényleg idióta, hogy játszhat kinevezés nélkül már 3 éve rektort?

 17. ancilla said

  Március 21. nagy ünnepe lesz a Károlinak. Akkor ünneplik dicső professzorának, Kun Miklósnak a nagyapját!!!!
  Láttuk mi már Kun Miklóst a Kun Béla téren, a Kun Béla szobor mellett ünnepelni!
  Meg olvastuk Kádásr elvtárshoz írott levelét, amelyben kérte, hogy Kun Béláról nevezzék el a KLinikák metrómegállót!
  Közben aztán felfedezte magában a keresztyén-népnemzeti gyökereket, meg Balla és a többi balf.. pedig már nem is tudom mit.
  Égetitek magatokat, barom állatok, és még észre se veszitek! Ja, hogy ahhoz ész is kéne?
  Hacsak úgy nem!

 18. mesüge said

  Perceitek meg vannak számlálva, tetves, ostoba, aljas gojok! Különösen az a mocskos véresszájú antiszemita barom, a Szabó András van a bögyünkben, de a strici Mészáros, a hülye luvnya Petrőczi (pedig ő azt állítja, közénk tartozik, KIZÁRT DOLOG!)meg Hansági is undorral tölt el bennünket.
  Meg persze a főgörény Balla , aki ellopja az állam meg a hallgatók pénzét és ifj Hegedűsnek adja, meg a Jobbiknak!
  Leszámolunk veletek, mocskos barmok!

 19. Kommunikátor said

  Sokan kérdezik, mitől református a Károli. (Hogy mitől egyetem, azt már nem kérdezi senki, mert nyilvánvaló, hogy nem az.) Hogy mitől református? Hát attól, hogy a nem választott, hanem fölülről Bölcskei által beültetett vezetői – Balla, Sepsi, Kovács Barnabás – szószéki, egyirányú kommunkációt folytatnak. Nyomatják a hazugságot, kenetteljes szirupot, és az ellenvetéseket, kérdéseket meg sem hallják. A törvényeket lábbal tiporják. Középkori, despota, feudális csökevény. Egy darab anakronizmus a 21. századi világban.

 20. jhnnsclvn said

  Odaát Philippnél élénk vita folyik Eisemann professzori felterjeszéséről. Állítólag Kulcsár-Szabó Ernő meg akarja jutalmazni a lakáját a Mészáros-ügyben játszott etikátlan és törvénytelen szerepéért:

  http://phlppmlnchtn.wordpress.com/2010/11/05/archive-for-aprile-2010-broadcast-message-april-szolgalati-kozlemeny-aprilis/

 21. Kotolmány said

  Petrőczi már megint fossa a költeménynek nevezett kotolmányait és áfonyalekvárjait:

  http://www.kre.hu/btk/index.php

  • komárimu csipkés györgy said

   Nicsak, hatvan éves a Ludvig/Petrőczi, aki miatt szirénázva jártak a rendőrautók a szegedi koleszba, s több társunk lett törzsvendég a nemibeteggondozóban!
   A grafomán/nimfomán ordas némber megint könyvekkel (???) ünnepli magát, s hat, becstelenséggel, aljassággal, ostobasággal és k…sággal töltött évtizedét.
   És ráadásul NÉGY KÖLYKÖT HOZOTT LÉTRE SAJÁT HASONLATOSSÁGÁRA. Még szerencse, hogy a Morvai-lányok különbek nála, Kinga ezért is nem áll szóba a vén sz@kával.
   Károli: ilyen nálatok a bálanya: a kiérdemesült PARÁZNA FRÁJLA!
   Gratulálunk!

 22. sola scriptura said

  A parázna frájla még mindig nem hagyta abba undorító vallásos giccs és softpornó szövegeit a világra zúdítani.
  Hatvan becstelenségben, aljasságban, tudatlanságban és istenkáromlásban eltöltött év!
  Legyen átkozott Petrőczi!
  De az is.

 23. Inforádió said

  Az inforadio.hu honlapján márc. 17-én 19 órától Hoffmann Rózsától lehet kérdezni névtelenül vagy álnéven. Érdemes lenne megkérdezni tőle, hogy miért nem zárják be a Károli jogi karát, amikor csak egy egyetemi tanárral rendelkeznek, és egyik törzstantárgy oktatója sem felel meg az akkreditációs követelményeknek. Továbbá, hogy mit szándékozik tenni a minisztérium a PhD-csalások ellen, mint amilyennel Mészáros már két egyetemen próbálkozott, és meddig tűrnek még el egy ilyen bűnözőt a felsőoktatásban? Továbbá, hogy aki életrajzát és publikációs jegyzékét meghamisítva jut egyetemi tanári címhez, mint Pethő, vagy 44 oldalas locsogással, mint Szabó, azokkal mit szándékozik tenni? És hogy mit szándékozik tenni egyolyan egyetemmel, ahol mindhárom csaló együttesen jelen van? Mikor akarják már végre bezárni ezt a förmedvényt?

  • Rector said

   Én azt is megkérdezném, meddig játszhatja még Balla Péter önkényesen, mindenféle kinevezés nélkül a rektort? Ugyanis már két éve ezt teszi.

 24. animus said

  Jó ötlet, kérdezzük meg minél többen!

 25. filológus said

  A március 15-i kitüntetettek között van Kun Béla unokája, Kun Miklós a maga Széchenyi díjával. A történész szakma által semmire se tartott Kun (Hajdú Tibor, a kiváló történész “tudós kaméleonnak” nevezi), egy valamiben következetes, mindig a hatalom közelében szeret lenni. A Kádár-korszakban nagypapára való tekintettel tűrték el az ELTÉ-n, pedig tanítani nem tud. Súlyos személyiségzavarát mutatja, hogy MINDEN (szó szerint értsük: minden) nőnek ajánlatot tesz, legyen az takarítónő, vécésnéni vagy professzor.
  Kun Kádár közeléből az MDF, az SZDSZ, megint az MSZP húsosfazekához rohant. Mikor aztán 2002-ben megint hátra arcot csinűált a Fidesznek, régi elvtársai beintettek neki: így Kun maradt a népnemzeti (???) oldalon. Jó pár éve pedig a keresztyén szellemiségű Kűroli Egyetemet gazdagítja, helyesebben magát gazdagítja a Károlitól hozzá csurgó pénzekkel.
  Hogy ez mennyi pontosan, nem lehet tudni, mert a Kremlinológiai Intézet költségvetését (a Puritanizmuskutatóéhoz hasonlóan) eldugták a rektori hivatal költségvetésében.
  Most pedig Kun Széchenyi díjas lett a mindenfajta pártállású lábak (hogy finomak legyünk) szorgos nyalásáért.
  Mit szól ehhez a Teremtző, Balla, nem gondolkoztál még el ezen?
  Ja, hogy nincs neki agya, amivel gondolkozna, se erkölcse, amely iránytűként szolgálna.
  Így nyalogatja Balla a legundorítóbb magyarországi (mert, ugye, orosz anya szülte a Mikit, s most is a KGB utódszervezetének, az OMONnak a zsoldjában áll) politikai kaméleon hátsó fertályát.
  Mit szól ehhez Jézus Krisztus, Balla?
  Vagy most már Iskárióti Júdáshoz imádkozol?

 26. Curious said

  Valójában én sem értem, minek áll még fenn a Károli. Az ÁJK-n és a BTK-n is már minden értelmes szakembert valagba rúgtak, már csak lúzerek, hülyék, seggnyalók, püspökrokonok, bűnözők vannak ott, akikben ezek a kategóriák keverednek. Ezek el is lopják a néhány tisztességes, egyik kategóriába se tartozó oktatók pénzét, amibe persze a korrupt HÖK is besegít, amelynek vezetői a leleplezett sikkasztások ellenére is még fent virítanak a honlapon, akárcsak a lebukott csalók: Pethő, Mészáros, Hansági, Szabó.

  Azok az oktatók, akik meg rendesen és ráadásul még jól is megtartják az óráikat, mert elvétve ilyenek is akadnak, főleg az angol tanszéken, amelynek a hírét csak Petrőczi és az ostoba Sárosdyné rontják, állandó fenyegetések és megszorítások között élnek. Nem kapnak 13. havit, és már vagy 8-9 éve ebédjegyet sem. Ez utóbbi kis vidéki főiskolákon is havi 15.000 Ft nettót tesz ki. A Károli meglopja és kompromittálja a tisztességes oktatókat, hogy Balla, a Kovácsok és Bölcskei minél többet marjanak ki belőle. Dehogy ez a pénz miért folyik be egyáltalán, az érthetetlen. Az ÁJK-n úgyszólván már oktatás sincs, de a BTK és a HTK se jobb. A Károli a magyar felsőoktatás szégyene – amúgy Bölcskei és Balla meg a Kovácsok aranybányája.

  • Gyerek és fürdővíz said

   Azért ne dobjátok ki a gyereket is a fürdővízzel együtt. A Pszichológia Intézet ma is a legjobb az országban, és az angolon kívül a többi nyelvi tanszékeken is vannak színvonalas oktatók – csak hát eddig valóban a magyar és történelem tanszékek szolgálatták a mindent és mindenkit felülíró kari döntéshozókat.

  • Banditakurzus said

   A korrupt bandát, Szabó Andrást, Hanságit, Mészárost és oktatói illetve hallgatói kiszolgálóikat felelősségre kell vonni azért, amit tettek. Most az is bizonyítható, hogy a HÖK-ösöket pénzelték a szavazataikért. Ezt eddig is tudtuk, csak nem fértünk hozzá a bizonyítékhoz. Ballát pedig egyenesen statáriális bíróság elé kell állítani. Módszeresen irtotta a minőséget, látványosan leszarva minden törvényt. Ez a kretén és aljas kis féreg módszeresen elpusztította, amit nagyszerű apósa felépített: a magyar reformátusok egyetemét. Hát pusztuljon ő is. Nemhogy legfőbb ideje, hanem már túl késő is. Már semmit nem lehet visszacsinálni és jóvátenni. A kár, amit ez a banda okozott, a lelkükön szárad és a pokolban is égetni fogja őket.

 27. animus said

  Az Élet és Irodalom holnapi (márc. 18-i számában terjedelmes glossza foglalkozik Kun Miklós Széchenyi díjával.
  Megemlítik, hogy Kunnak egyetlen komolyan vehető tudományos munkája nincsen. Egy szál kandidátusival sehol nem lehetne professzor és intézetvezető – írják, csak jellemző módon a Károlin!
  Felhívják Pálinkás úrnak, az MTA elnökének a figyelmét a Károli kinevezési technikájára.
  Hát igen: a Károlin az akadémiai doktorokat irtják, amennyiben nem 43 oldalas locsogás van mögötte, mint Szabó András esetében.
  Szabó András, a mocskos rabló és hamistanúzó gengszter 1998-ban Hansági Ágnessel együtt kifúrta az Európa-hírű történészt,Erdélyi Istvánt. Erdélyi professzor református volt és akadémiai doktor.
  Ehelyett beszerezték Kun Miklóst, Kun Béla unokáját, aki, ugye, nem akadémiai doktor, na és hogy református lenne????
  Szabó András Balla Péterrel társtettességben kirugatta Hima Gabriellát, miután elrabolta tőle Petrőczivel és Hanságival együtt a témavezetettjeit:
  TANULSÁG: a Károlin irtják a protestáns tudósokat és hatalmas pénzekkel honorálják a NEM REFORMÁTUS NEM TUDÓSOKAT.

  • Idiot said

   Balla, az értelmi fogyatékos, a BTK-n már majdnem mindenkit valagba rúgott, aki nála okosabb. Akik még megmaradtak, mint pl. Fabiny vagy Bertha, csak azért, mert igyekeztek észrevétlanné válni, beolvadni. A BTK-n tombol a sötétség. A betegesen irigy nyírógép, Szabó andrás a 44 oldalas nagydoktorijával az egyedüli professzor a magyar irodalmi tanszékeken. Ez is mutatja, mivé tette Szabó cinkosaival az egykori húzószakot, a magyar irodalmat. Lesüllyesztette a saját és a felesége színvonalára. Ezzel mindent megmondtam…

  • katinka said

   A 60 éves Petrőczinek még mindig nem sikerült témavezetést produkálnia. Pedig a fél karját odaadná érte, ha lenne saját védettje. Szabó is levágatná az ortopédcipős sánta lábát, ha neki is lehetne. Szabó két doktoranduszt is ellopott Hima Gabriellától, de a MAB lefülelte. Így aztán pofára esett. Az egyetlen, amit elért a tolvajlási kísérletével, az a doktori iskola tönkretétele volt. Balla Péter pedig tapsolt hozzá.

   • vidéki oktató said

    Minden valamit érő oktató tanít más doktori iskolákon is: akiket Szabó-Hansági kirugdalt, más, valódi egyetemek féltett kincsei.
    Mit mond nektek az, hogy Szabó Andrást, Hansági Ágnest, Petrőczi (dr. Ludvig) Évát egyetlen más iskola se hívja meg, Hanságit még a saját apósáé se?
    Azt, hogy mindenki tudja: SZABÓ, HANSÁGI, PETRŐCZI NEVETSÉGES HÜLYÉK, A TUDOMÁNYOS ÉLET POJÁCÁI.
    Balla pedig csak a csalókat, Pethőt és a politikai szélkakas senkiket, mint a Kun Béla unokája Kun Miklóst fizeti és ajnározza.
    Idióták.
    Ezeknek akartok fizetni?
    Ugye, nem ereszkedtek le ezeknek az idióta bűnözőknek a színvonalára?

  • Cicero said

   Az ÁJK-n is kipusztított már minden értelmet Balla és a bandája. Akiben pislákol az értelem, az nem fogadja el ezt az értelmi fogyatékost, meg az abnormális Kovács Barnabást sem. Én csak azt tanácsolom a még ottmaradt joghallgatóknak, hogy váltsanak. Pázmány, Miskolc, Győr kb. 120 hallgatóttbefogadott, és szerintem befogad többet is. Szegedre nem érdemes próbálkozni. Az az egyetem ugyanolyan korrupt, mint a Károli. Az országosan körözött bűnözőből, Mészárosból ott kis híján doktort csináltak. Irány Piliscsa,a Győr, Miskolc. Volt dékánasszonyunk is nagyon segítőkész az új helyén volt hallgatók befogadtatásában.

   A Károlitól már nem kaptok semmit. Csak adtok. Rengeteg pént – Kovács Barnabásnak, Ballának. Hát érdemes? Ezeknek???

 28. ohrana said

  Mi is istenien szórakozunk! Az omonos Kun Miklós, a kiöregedett KGB-s Kovács Árpád és az IMO-s Hermann (pillanatnyilag a CÉG megbízásából arab nyelvterületen tartózkodik bevetésen).
  Háttérben pedig a Balla és Bölcskei/Bátori által finanszírozott Jobbik köt üzleteket az orosz oligarchákkal!
  A Károli a magyar felsőoktatás legbunkóbb, legkorruptabb pöcegödre.

 29. tudományos kutató said

  A szennyes gazember Szabó András az aljas idióta Hanságival együtt végleg lerohasztotta, a saját szintjére züllesztette a bölcskart. Balla pedig betetőzte Kun Béla unokájának sztárolásával.
  Nem vették észre a gennyes idióták, hogy a saját munkahelyüket, tápláló anyjukat, a kincset, amit hazaloptak, azt tették tönkre.
  Akit Isten meg akar büntetni, először az eszét veszi el.
  Nézzetek az agyatlan, mocskos görényekre, Szabóra, Hanságira, Ballára!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: