Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Who will bury the Calvinist University? (Ki fogja eltemetni a Károlit?)

Posted by jhnnsclvn - május 16, 2011

Holnap jár le a Károli Gáspár Református Egyetem rektorságára kiírt pályázat határideje. Balla Péter több mint 2 éve, 2009. május 1-től, kinevezés és szenátusi választás nélkül, egyedül Bölcskei kegyéből játssza a rektort. Most végre szeretne köztársasági elnök által kinevezett igazi rektor lenni. Nevetséges ambíció. Igazi rektorrá őt Schmidt Pál parolája se teszi. Inkább azt tűzhetné reális célként maga elé, hogy utolsó rektorként ő temesse el a szörnyszülött Károlit.

A Károli igazi irányítói jelenleg a Kovácsok.Teljhatalmukat Bölcskeitől kapják. Addig kell megszedniük maukat, míg annak mandátuma le nem jár.

A legértelmesebb Kovács a koreai KDB bank aligazgatója, Kovács Levente, aki az ÁJK Közgazdasági Tanszékén úgy mellékesen oktatgat is.

A legbutább és legbunkóbb Kovács-címért ketten is versenyeznek: Kovács Barnabás és Kovács Zsolt Csaba.

Kovács Barnabás stratégiai igazgató 2009 novemberi érkezésével kezdetét vette a Károli mélyrepülése. Azóta tombol az önkény és a törvénytelenség, holott Kovács Barnabás azzal dicsekszik, hogy jogi diplomája van. Ez az állítólagos diploma semelyik másik felsőokatási intézménybe nem lehetne belépő. A legendásan gyenge Wekerle Sándor Üzleti Főiskoláról – ahol első ízben próbálta magát a felsőoktatásba befészkelni Barnaby – páros lábbal rúgták ki elégtelen oktatói teljesítmény miatt. A Károlin viszont ő a fő bábjátékos, aki egy egész kart (ÁKJ) és a Rektori Hivatalt is dróton rángatja. Az ÁJK-n pedig jogászként is érvényesítette magát: kinevezte saját magát a Kar dékánjává, biztosítva saját magának a szskmai elismerést – ha már mástól nem kapja meg. Az ÁJK azóta lényegében lepusztult, az oktatók és a hallgatók egymással versenyezve menekülnek.

A harmadik Kovács, a bajuszversenyekre járó és a félszemével hátborzongatóan tikkelő Kovács Zsolt Csaba gazdasági igazgató, a borzalom maga. A rektoriból elüldözött titkárnők esküsznek rá, hogy KZSCS szemének nincs semmi baja, csak azért tűnik úgy, mintha lenne, mert minden nőformájú lény látványára kacsintgat. A rektoriban egy év leforgása alatt négyszer-ötször cserélődött komplett titkárnőcsapat hosszan tudna mesélni róla: szexuális zaklatások, üvöltözések, sértegetések, alázások, durvaságok, bunkóságok stb. A titkárnők repülnek, de KZSCS állása rendületlen: őt nem Balla, hanem Bölcskei mandátumának lejártáig szerződtették, ráadásul pénzügyi kulcspozícióba. Csak Kozma Fruzsina rektori titkárnő bírja a strapát. Állítólag azért, mert ő szerelmes a töketlen Ballába, és nem bírja ki, hogy ne csüngjön rajta egész nap. Ezért kénytelen a sátáni, eszelős KZSCS-t is elviselni.

A címben feltett kérdésre válaszolva: a Károlit valószínűleg a Kovács-triász fogja eltemetni. Nem is olyan sokára. Ők egyöntetűen a szalmabáb Balla rektorságát támogatják, mert bár néha már úgy látszik, hogy már ez a legalja szolgalélek is fel-felemelgeti a fejét, de sem Bölcskeinek, sem a Kovácsoknak nem kell komolyan tartaniuk attól, hogy Balla valaha is meg meri tagadni az engedelmességet. Ez sem pszichésen, sem biológiailag nem lehetséges. Ballába az erősebbekkel szembeni félelem és a hajbókolás genetikusan be van építve, családjában nemzedékről nemzedékre öröklődik.

Balla megbízott rektorként azt is simán elviseli, hogy a Kovácsoknak jóval magasabb a fizetésük, mint az övé: nem véletlen, hogy azt nem teszik közzé, pedig azt is kérték a blogon olvasható levelek tanúsága szerint, mert az is közérdekű adat, annak eltitkolása is bűncselekmény. Szeretnénk látni fehéren-feketén, mennyit lopnak és sikkasztanak a Kovácsok. És kinek? Csak maguknak, vagy Bölcskeinek is jut belőle? Mivel zsarolják Bölcskeit? Tartozik nekik? A többszázmilliós rektori hivatali költségvetés rejtélyes módon felemésztődik. Nem Balla fizetésére, mert az csak havi 1,2 – 1,3 millió lehet.

Summázva: a Kovácsok véghezviszik a Károlin azt a pusztítást, amit a BTK-n Szabó András, Petrőczi, Hansági hatalomra jutva – és a Kulcsár-Szabó Ernő által biztosított hátszéllel – két és fél évvel ezelőtt elkezdett. A Károli sírját sokan ásták és ássák. A temetési szertartást azonban alighanem mégis – stílszerűen – a lelkész Balla fogja levezényelni, hiúságból, gyávaságból és kapzsiságból asszisztálva a Kovácsok Károlit gyilkoló tevékenységéhez.

24 hozzászólás to “Who will bury the Calvinist University? (Ki fogja eltemetni a Károlit?)”

 1. Netfigyelő said

  Nincs a pályázat szövegében, hogy egyetemi tanárnak kell lennie. Reménykedjünk, hogy pályázott más is. Mondjuk Bozsonyi. Elvégre ő is rektorhelyettes. Miért ne?

 2. Reformátusok Lapja said

  Az is lehet, hogy Miskolczi-Bodnár is pályázott?

  Olvasom épp a Reformátusok Lapjában, amit az egyházi intézmények erkölcsi szerepéről mond: “A személyzeti politikánkban szerepelnek azok az elvárások, hogy oktatóink olyan emberek legyenek, akik életvitelükkel és tapasztalatukkal, hívő mivoltukkal bizonyítékát adják annak, hogy lehet rájuk számítani egyfelől a követelménytámasztás, másfelől a hallgatók segítése területén. Egy református képzést nyújtó egyetemnek építenie kell a tradíciókra, a négyszáznyolcvan éves református felsőfokú képzésre.”

  Szép. És mennyire igaz? A jogi karon Kovács Barnabás dékán a példakép. Hm. A HTK-n a csaló Pethő és a bűnpártoló Balla (a csaló Pethőt is pártolja). A BTK-n Szabó, Petrczi, Hansági, Mészáros lennének a példaképek.

  Hol él Miskolczi? Fogalma sincs, milyen kollégákkal van körülvéve? Esetleg olvasgathatná a HVG-t, a 168 órát…

  • animus said

   Hát éppen Szabó, a szennyes gazember irtott ki minden olyan személyt, akinek volt valamilyen kapcsolata a református tradíciókkal. Petrőczinek meg annyi, hogy Sárospatakon bekönyörgi magát INGYEN baldachinos ágyba, ott akciózni próbál szabóval, aztán az egész okádék softpornó giccset megírja egy úgynevezett versben.
   Pápához meg az a közük, hogy miután csúfot űztek a Heidelbergi Kátéból, petrőczi lelejmolta a dunéántúli püspököt, Steinbach Józsefet, hogy támogassák pénzzel a Kátéból blaszfémikusan gúnyt űzó szennyiratát, az Áfonyahegyit…amelyben leírja, hogy szabónak mekkora a feje, ő pedig mivel kenegeti a hátsó felét (főzőolajjal).

 3. Orange said

  Pár napja a Magyar Narancs súlyos kritikát fogalmazott meg a Református Egyházzal és különösen annak vezetőjével kapcsolatban. Idézem: “a társadalomban, sajnálatosan, a politika körül sündörgő, pénz miatt síró és a magát az igazság önjelölt birtokosának tartó egyház képe él”. Feltehetően Bölcskei Gusztávra gondoltak, aki ezt a frappáns meghatározást (OV körül sündörög, állandóan pénzért rinyál, és magát Kálvin örökösének tekinti) kifejezetten megtestesíti.

  • Mancs said

   http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23693

   A cikk sajnos fizetős, de mivel most csütörtökön jelent meg, még kapható, érdemes megvenni.

   Narancs XXIII. évf. 19. szám(2011.05.12. – 2011-05-12
   politika – nagyítás

   Útkereső református egyház – Dunán innen, Tiszán túl

   *

   Vári György

   Bölcskei nem bírja leplezni mélységes csalódását, hogy hiába udvarolta körül, nyalt ki elöl-hátul a fideszt, nem dől a lóvé, ahogy azt jutalmul várta.

   Az újságíró meg azt kérdezte tőle, nincs fontosabb problémája a református egyháznak, mint az 1 % miatt rinyálni? Ez ugyanis most az adózási szabályok változásával kevesebb lesz, és Bölcskei leplezni sem tudja, hogy az új politikából őt semmi más nem érdekli, csak az, mennyi csurran-cseppen neki.

   • mesüge said

    Vári György a mi barátunk. Betegre röhögtük magunkat, amikor elmesélte kalandjait a kálvinista Rómában. Megállapítottuk: a legseggebb gójok a kálomisták: Bölcskei, Balla, Szabóeg a grafomán luvnya, Petrőczi.

   • Zores said

    Gyuri a mi választott népünkből való. Jól megfingatta Bölcskeit az interjúban! Mindent kimondatott vele. A végén Guszti barátunk majdcsak azt nem mondta a miniszterelnökünről, hogy smucig, mert hiába jár a nyakára tarhálni, be se engedi a héderbe, hanem órákig vórcimmerezteti, és aztán ha bejut, akkor se hallgatja meg, ha meg lejmolni próbál, azt kérdezi tőle, hová pénecolta el a rahedli pénzt, amit kapott, nincs több. Meg hogy egyre nagyobb a córesz a Károlin. Ideje volna már télakolni és átadni a terepet Szabó püspöknek.

   • Rebbe said

    A Szabó egy kóhim, a Petrőczi meg egy kdese, jól pászolnak egymáshoz, meg a károlihoz, ami egy kebbuce.

 4. ZsoltCsaba said

  Bölcskei nyilvánvalóan az elődeitől tanulta az egyetem kifosztását. Úgy gondolkodhatott, hogy ha Hegedűsék ellophatták a kétmilliárd kormánytartalékot, akkor ő sem éri be kevesebbel. Azért csinált Szabó Andrásból dékánt, és azért írta ki neki 2 évvel ezelőtt az első rektori pályázatot, hogy most neki lopjon el kétmilliárdot. Csak Szabó közben a doktori iskola körüli csalásokkal lebukott, és Bölcskei kénytelen volt visszavonatni vele a rektori pályázatát, amit az a büdös görény persze azonnal be is nyújtott. Mert nem igaz az, hogy 2 évvel ezelőtt nem volt pályázat. Volt: Szabó Andrásé. De Szabó akkor már Bölcskeinek is vállalhatatlan volt.

 5. ancilla said

  Mikor kerül szabó andrás méltó helyére végre!
  Egy mélységes mély börtön legmélyebb fenekére?
  A parázna frájla pedig egy elmeszociális otthonba. Oda való.
  Akkor Ritoók is fellélegezhetnek: megszabadulnak a mocskos, büdös szomszédságtól.

  • Pszichiáter said

   Szabót és Petrőczit, úgy tűnik, nem a legendás ásó-kapa-nagyharang fogja elválasztani egymástól, hanem rendőrség, bíróság és elmeorvos. Laikusként én is azt mondanám, Szabó börtönbe, Petrőczi a bolondokházába való. Jogászként feltehetően azt mondanám, mind a kettő megérett a börtönre, hiszen csalással és okirathamisítással loptak doktoranduszokat, hamisítottak védéseket. Pszichiáterként azonban azt mondom, hogy mind a ketten elmebetegek, sőt, talán Szabó még súlyosabb, mint a felesége. Olyan beteges becsvággyal irtja a környezetéből a nála jobb vetélytársakat (nála mindenki jobb, még a felesége is, hiszen Szabónak egy eredeti gondolata, egyetlen saját mondata sincs, nem is tud írni), különösen a protestánsokat és előszeretettel a reformátusokat, hogy elmeállapotát tényleg meg kellene vizsgálni. Pozícióharc szempontjából a reformátusok a legveszélyesebbek rá nézve a református egyetemen, aztán az evangélikusok. A katolikusok nem azok, elvége az írott és íratlan törvények szerint utóbbiak nem lehet(né)nek dékánok, rektorok (volt egy kivétel: Kapa). Ezért tud Szabó olyan kitűnően együttműködni a Sátáni Némberrel, aki katolikus, pro forma csak 2. lehetmögötte. Valójában minden sátáni ötlet tőle származik, hiszen Szabó még a MENYnél is butább.Illetve nem is a MENYtől, hanem az APÓStól 🙂

 6. 1 % said

  A Vári-cikk leleplezi a református egyház kapzsiságát, képmutatását, hatalmi versengéseit, vagyis azt, mennyire keresztényietlen szemlélet uralkodik a mai magyar kálvinista egyházban.

  “Útkereső református egyház – Dunán innen, Tiszán túl

  A személyi jövedelemadó egy százalékát kérő kampányfilm akkora belső vihart keltett a református egyházban, hogy annak szele az országos sajtóig is elért. Ám a szpot csak láthatóvá tette azokat a szemléleti, személyes és politikai természetű ellentéteket, amelyek megosztják a kálvinistákat.”

 7. tudományos kutató said

  Volt itt mindenféle ötletelés Balla részéről, hogy a KRE BTK átalakul társadalomtudományi karrá. Háttérgondolat: megteremteni Balog Zoltán tudományos hátterét a romológiai projekthez. Mi történt? Semmi! A Károli továbbra is Szabót favorizálja úgynevezett tudományos munkásságával Szenczi talpának sütögetésével, amit már 20 éves kora óta gajdol, amikor ki se látszott Tolani Gábor ánuszából. Valamint Hanságit és a Kulcsár-Szabóő klán favorizálását a tegnapelőtt divatos kanonizáció multiplikálásával stb.
  Közben a debreceni Kölcsei Református Főiskola – amely szintén minden színvonalat alulmúl szakmailag – ezt meg is valósította. Ledoktoráltattak egy nyeretlen kétvévest – Berek Zoltánt – roma identitások témában. Ezzel ők benyomultak a résbe: romológiai háttért hoztak létre zöldmezős beruháásként. Mivel EU-pénzekre akarnak pályázni azzal, hogy megtanítják a romákat kosárfonásra és teknővájásra, ami a 21. században garatáltan senkinek se kell.
  Közben itt a pesti palotanegyedben Szenczi, puritanizmus, gulágkuzatás, meg a többi ótvaros baromság.
  Így akartok túlélni, barmok?

 8. ohrana said

  Mi ebből a tanulság? A Károli BTK-ja annyira béna, hogy saját magát se tudja a víz fölött tartani! Ki hiszi el, hogy Petrőczi giccses verselményei meg szabó ugatásai a szenci talpának sütögetésével legitimál egy egyetemi kart, miközben megbuktatták a saját IDI-jüket azzal, hogy közokirathamisításra akarták kényszeríteni az IDI vezetőjét, majd, amikor ő ellenállt, gyalázatos módon kirúgták?
  Megérdemlik, hogy eltűnnek a süllyesztőben!

 9. gál dávid said

  Szabó, az erkölcstelen patkány megérdemli, hogy megbukjon. Más kérdés, hogy vele buknak a Károlival együtt tisztességes református emberek, mint pl. Bertha Zoltán, akit még nem sikerült megfojtania a vétszomjas Szabónak.
  Na és a hallgatók! Gondol rájuk valaki? Már akik nem a Mikszáth Kálmán téri drogpiac dílerei és fogyasztói. Ők csakugyan azt érdemelték, hogy, ha egyáltalán kapnak diplomát, az egy használt vécépapír érékével bír?

  • Újreformátus said

   Nemcsak Berthát akarta kinyírni Szabó és Hansági, hanem a másik tisztességes reformátust, Szász Lászlót is. Őt valósággal üldözték, nyugdíjba akarták küldeni, vagy közös megegyezéses felmondás aláírására kényszeríteni. Évekig kórházi kezelés alatt állt, a végén már a pszichiátriára is bekerült a Duplaszabó banda hajtóvadászata miatt. Kellett a helye egy Kulcsár-Szabó-tanítványnak. Szász tanár úr betegsége az üldözés miatt volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy attól gyógyult meg, hogy Szabóék megbuktak. Szász tanár úr Sepsi Enikőnek köszönheti az életét és az egészségét. Be kellene perelnie Szabót egészségrongálásért 🙂

 10. hajnalka said

  Szóval nem is kapunk diplomát?
  Vagy ha igen, az sz@rt se ér?
  Megfizetnek ezért a Károli vezetői, garamtálom!
  Ezért kap a Balla csak pótlákban 600 ezer forintot?

 11. roma said

  Szóval a reformátusok is a mi etnobiszniszébe akarnak beszállni? Majd mi döntünk, ki szállhat be! A szemét neonáci Balla meg a véresszájú fasiszta Szabó biztos nem!

 12. Vitorla said

  Hogy ki fogja eltemetni a Károlit?
  A kormány.
  Köszönjük, de a mi vitorlánkhoz nem kell olyan hátszél, ami inkább hátrafelé fújja a hajónkat.
  Ebbe a gyanús koreai bankos bizniszbe nem kívánunk invesztálni. Sem Kovács Leventébe, sem Kovács Barnabásba, sem a bajuszversenyekre járó, kacsintgató Kovács Zsolt Csabába, sem Balla jobbikos családjába nem kívánunk több pénzt önteni, nem is beszélve az alkoholizáló, nőcsábász, egyfolytában pénzért nyivákoló püspökötökről.

  A Károli akkor marad fenn, ha a püspökötök azt fenn is tudja tartani. De abból elegünk volt, hogy az állami támogatásból még ő is kitartatja magát. Mi nem vagyunk olyan hülyék, mint a komcsik. Azok vevők voltak Bölcskei felkínálkozására (ld. Bátori ügynök) – mi nem!

 13. Cicero said

  Úgy hírlik, nemcsak Osztovits és Udvary verseng a dékánságért, hanem talán még Kun Attila is pályázott.

  Az ÁJK-sok közül utolsóként Homicskó is teljesen kiábrándult Kovács Barnabásból. Már szinte mindegy ki lesz a dékán, csak ez a szörnyeteg tűnjön el innen!

 14. Vitorla said

  Hoffmann Rózsa fogja eltemetni a Károlit. Ha csak 12 egyetemet finanszíroz az állam, abban a Károli nem lehet benne. A Károli a 29 egyetem közül a 30. 🙂

 15. Money said

  Az fogja eltemetni, aki a pénzt megvonja tőlük. Az a pénz annyi más helyre kellene. Milliárdokat fizetni azért, hogy Bölcskei átirányítsa a koreai bankba az adósságai törlesztésére, tényleg felháborító. Elsősorban ezt a rezes orrú vén gazembert kellene börtönbe csukni. Elsikkasztja az oktatásra szánt pénzt, és ezt még mindig megengedik neki. Maga ismerte be. Rögzítették a szenátusi határozatokban. Aztán gyorsan levették az egészet, ami újabb adatvédelmi bűnügy. Nem tesznek eleget tájékoztatási kötelességüknek. Remélem, ezért is följelentik Ballát, aztán az majd ijedtében fölnyomja Bölcskeit.

 16. Homepage said

  … [Trackback]

  […] There you will find 29111 more Infos: jhnnsclvn.wordpress.com/2011/05/16/who-will-bury-the-calvinist-university-ki-fogja-eltemetni-a-karolit/ […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: