Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

I would be wind if you were a sail (Lennék én hátszél, ha lennél vitorla)

Posted by jhnnsclvn - május 17, 2011

Szerző: Zores

A cím akár egy népdal-idézet is lehetne. De nem az. Műdal. Ugyanis van ismert, néven nevezett szerzője. A költőt úgy hívják, hogy Bölcskei Gusztáv. Nemrég költötte: a múlt héten, vagy akörül. Műfaját tekintve udvarló-ének. A főhős maga a trubadúr: Bölcskei Gusztáv.  Az ara: a Fidesz. Virágének, mert az üzenet virágnyelven van kódolva. A hátszél jelentése: nyalás, a vitorla jelentése: lóvé. Vagyis a megkapó költői metafora köznyelvre lefordítva kiábrándítóan obszcén jelentésű. Kb. ennyit tesz: kinyalnálak továbbra is hátulról, ha látnám már a lóvét.

Annyit siránkozott Bölcskei pénzért és külön az 1 %-ért a médiában, hogy már a Magyar Narancsnak is feltűnt az agresszív tarhálás. Vári Györgynek sikerült mikrofonvégre kapnia a Főpásztort, aki neki is elsírta legfőbb problémáját: a kálvinista OV semmivel sem ad neki több pénzt, mint az istentelen GyF. A cikk a múlt hét csütörtöki Magyar Narancsban jelent meg.

Vári fifkásan alákérdezett, Bölcskei pedig nem látott át a szitán, és nem fogta vissza magát. Ahogy Luther mondja, „wes das Herz voll is, des geht der Mund über”. Vagyis Bölcskeinek óvatlanul és szűretlenül ömlött ki a száján mindaz a keserűség, ami a szívét már egy éve nyomja.

Bölcskei kimondatlanul renegátsággal vádolja OV-t. Bár a miniszterelnök maga is kálomista, és a kormánytagok között a kálomisták túlreprezentáltak, a kormány párbeszéde mégis a pápistákkal intenzívebb. OV kivételez a pápistákkal – panaszolja a féltékeny trubadúr. Így a kapcsolat a kormányzó pártokkal a választások előtti és alatti heves udvarlás ellenére nem felhőtlen. Pedig a választások idején Bölcskei igazán odatette magát, szó nem érheti a háza táját:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/04/22/bolcskei-and-the-jobbik-bolcskei-es-jobbikos-gardaja/

Azóta eltelt több mint egy éve, és most Bölcskei a csalódott szerelmes hangján panaszolja:

„A különben szintén református miniszterelnökkel lévő ’szövetség’ is fontos, de az még jobb volna, ha sikerülne úgy szeretni minket, hogy közben sűrűbben hallgassanak meg – mondta a Zsinat lelkészi elnöke a téma kapcsán, és nehézségeket is említett. – Szeretnénk ennek a kormánynak hátszelet biztosítani, de néha nem találjuk a vitorlát.”

Íme Bölcskei ország-világ előtt panaszolja el, amit másfél éve csak baráti és zsinati köröknek árult el, hogy kegyvesztett a miniszterelnöknél, OV nemhogy nem szereti, hanem kifejezetten utálja, nem akarja őt fogadni (erre vonatkozik az ima, hogy bárcsak „sűrűbben” hallgattathatna meg). Ha OV mégsem tudja a ragadáncs kullancsot lerázni, akkor hosszan előszobáztatja, fagyosan bánik vele, érzékelteti vele, hogy szeretné, ha már lemondana, és nem ad neki egy árva vasat sem (vagyis még a távolban sem látszik a „vitorla”, amit Bölcskei a szószékéről teli tüdővel továbbra is fújni akar). Bölcskeinek jó fél évvel ezelőtt sikerült végre bejutnia a miniszterelnökhöz, de akkor is csak a református egyetem ideiglenes akkreditációját sikerült kisírnia, pluszpénzt, amiért elsősorban ment, azt nem.

A hátszél- és a vitorla-metafora költőileg és tartalmilag is telitalálat. A szerelmes fél udvarolna tovább, ajánlgatja magát, sőt, felajánlkozik a másik félnek, mint egy rossz k….a, de hiába várja a viszonzást – az nem jön. A szándék a hátszél fúvására még megvan, de motiváltság híján a kitartás csökken, a vitorlának pedig nincs szüksége Bölcskei hátszelére, száguld az enélkül is, annyira, hogy már el is tűnt a teli tüdőből erőlködő Bölcskei látóteréből.

Ez a szép népdalszerű sor a bánatos hátszélről és a hűtlen, kacér vitorláról akár Petőfi „Felhő”-ciklusából is származhatna, vagy a mi költőnk, az izraleita származású Heinrich Heine fiatalkori románcaiból: a viszonzatlan szerelem kínjairól szól, amelynek reménytelenségét az elkeseredett szerelmes még nem akarja belátni. Még próbálkozik a visszahódítással.

Vári azonban nem érzékeny a szerelmi gondokra. Épp ellenkezőleg, ő csak a szociális gondokra érzékeny, és ennek hiányát hányja Bölcskei szemére. Ha a Főlelkésznek fáj az adócsökkenésből következő 1%-os egyházi bevételcsökkenés, akkor miért nem emelte fel a szavát az új adótörvény ellen?Bölcskei valami olyasmit válaszol, hogy az egyház külön bérkompenzációban reménykedett, a szegények tömegeinek problémájára meg magasról tesz (ezt nem így mondja ki, hanem valahogy úgy, hogy ki akar előbb várni, mi lesz belőle). Neki csak az fáj, amit a saját bőrén érez. Nem őrzője ő az atyafiainak, csak pásztora. (Vagy ez nem ugyanaz? Pláne, ha az illető a pásztorok közt a numero 1, a fő-főpásztor?)

A Magyar Narancs cikkének végére kirajzolódik „a politika körül sündörgő, pénz miatt síró és a magát az igazság önjelölt birtokosának tartó” Főpásztor, Bölcskei Gusztáv lelkészi elnök megnyerő profilja, aki fájdalmas nosztalgiával telitüdőből fújja a ködbevesző vitorláshajó után hiábavaló nótáját:

„Lennék én hátszél, ha lennél vitorla …”

(Forrás: http://www.evangelikus.hu/lapszemle/a-reformatus-egyhazrol-cikkez-a-magyar-narancs/?searchterm=V%C3%A1ri%20Gy%C3%B6rgy%20magyar%20narancs )

 

59 hozzászólás to “I would be wind if you were a sail (Lennék én hátszél, ha lennél vitorla)”

 1. ZsoltCsaba said

  Ha Bölcskeinek ennyire kell a pénz, és ennyire másról sem tud beszélni, csak égető anyagi gondjairól, akkor nagy hiba volt az idióta Ballára bízni az egyetemet. Még nagyobb hiba volt Szabó Andrást és Hanságit ámokfutni hagyni a bölcsészkaron. Végzetes hiba volt Kapát kirúgnia. És nincs kifejezés arra a katasztrófára, amit Kovács Barnabás működése okozott. Ezekkel a nullákkal sikerült Bölcskeinek egy virágzó egyetemet tönkretetetnie.

  Most ugyanezekkel a lúzerekkel reméli talpra állíttatni? Előbb számolja ki, püspök úr, mekkora kárt okoztak fent nevezett bizalmi emberei. Ha Balla rektor lesz, addig is, míg vádat emelnek ellene a különböző ellene futó büntetőeljárásokban, meg fogja felezni az egyetem bevételét.

  A maradékot meg majd a kormány felezi meg. És igaza is lesz. Sőt: a Károlit akár már most bezárathatnák. Nem kár érte!

 2. Moisée said

  Nagy slamasszelben lehet a püspökötök. Már a vízcsapból is az ő hangja folyik: adjatok moneyt. I desparetely need money. Sokat hallom tőletek azt a szót, hogy bizniszegyház. Ugye, a református egyház a bizniszegyház? A többi egyház inkább a lélekkel foglalkozik. De ti folyton csak a moneyval. Ti vagytok, akik folyton bizniszeltek.

 3. mesüge said

  Nem vettétek észre, agyatlanok, hogy Vári már direkt azért ment Bölcskeihez, mer elegünk van belőletek.Annak a református (?) egyetemnek kunyerál lóvét, amely rektorának a sógora, ifj. Hegedűs felesége jobbikos országgyűlési képviselő, ifj. Hegedűs megáldja a cigányverésre induló jobbikosokat.
  A bölcskar volt dékánja, Szabó András ELLOPTA A RABBIKÉPZŐVEL KÖZÖSEN NYERT PÉNZT és állandóan, teli torokból szidja a zsidókat.
  Rasszista, fasiszta banda és most még EU-pénzeket akarnak a romabizniszből is.
  Akkor most mi van?
  Irtjuk a romákat vagy segítjük a felzárkóztatásukat.
  Ti nem: ti irtani akarjátok és még a nekik juttatott támogatásokat is el akarjátok lopni.
  Ez így nem megy! NEM HAGYJUK!

 4. tóratartó said

  Hát amelyik egyház csak olyan vezetőt bír magának választani, amelyik olyan EGYÜGYŰ (egy ügye van: a LÓVÉ) és annyi intelligencia se szorult bele, hogy ezt valahogy leplezze valami kenetes smoncával, az megérett a TAJGETOSZra!
  Bölcskei intelligenciahiánya miatt még képmutatásra is képtelen. Az ugyanis valamilyen szintű kognitív teljesítmény (lenne).

  • Pharisée said

   Ezek szerint Bölcskeit kognitív teljesítményben még az értelmi fogyatékos Balla is megelőzi?

   Találtam a youtube-on egy reklámfilmet, amiben a sziruptól csöpögő Balla kifésülködve, kopasz homloka fölött műhajjal, ezúttal festetlen (=moslékszínű) bajusszal papol a református egyetem ún. előnyeiről, társadalmi szerepéről, próbál reklámot csinálni a jelentkezéshez. Hánytató. Utána Tepsi szónokol. Mintha egy falusi háziasszonyi főzőkurzusra toborozná a hallgatókat. Végül a megregulázott Kodácsy is beáll a sorba, tegeződve szólítja meg az érettségizőket, bár ehhez a szerephez már ő is öregszik…

   Nincs egy hiteles hang a református egyetem képviselői részéről. De hogyan is lehetne, amíg Szabó, Petrőczi, Hansági és Mészáros ott rontják a levegőt?

   • Keresztyén erkölcs said

    Balla tényleg hánytató.

    Minden lehetséges beszédhibát bemutat, mindezt kappanhangon: hadarog (hadar is meg dadog is meg selypít is), próbál megnyerő lenni, majdnem-mosolyogni, közben rángatózik és hintázik az idegességtől. Külföldi utakkal próbálja lépre csalni a gyanútlan gimnazistákat, emlegeti a saját példáját (ő tényleg utazik, de ti nem fogtok), majd a végén hazudja a legnagyobbat. Valami ilyesmit. Gyertek a Károlira, ahol mostani oktatóitok a keresztyén értékek szellemiségét próbálják előmozdítani, vagy valami ilyesmit. Hát tényleg: Gyertek a Károlira, ahol Szabó Andrástól, Pethő Sándortól, Mészáros Mártontól vagy Istvántól (?) és Kulcsár-Szabó vagy Hansági (?) Ágnestől megtanulhatjátok, hogyan kell fokozatot, kinevezést összecsalni, okiratot, nevet, identitást hamisítani, Balla Pétertől pedig azt, hogyan kell bosszút állni azokon, akik megtagadják a bűnrészességet. Ezek azok a “keresztyén értékek”, amiket Balla Péter – a filmen még megbízott, de hamarosan kinevezett – rektor ígér nektek.

    Majdnem lehánytam a képernyőt.

    Ti is le fogjátok:

   • kodácsy said

    köszönöm a kritikát, tényleg nem sikerült a felvétel valami jól, és valóban öregszem (csodálod?), de nem vagyok megregulázva 🙂

   • gál dávid said

    Micsoda igénytelen magyar nyelven van ez fogalmazva? – kérdem tisztelettel. (A tiszteletet viccnek szántam.)
    Amit használ a helyes amelyet helyett, és mi az, hogy “olyan kulturális közeget kínál, amit (sic!) a Karok sokrétűen ki tudnak használni”.
    Na és az “aktív tudományos életet” élő hallgatók!
    Én azt hallottam, hogy aktív szexuális életet élnek a junkie hallgatók a Reviczky u. 4. koedukált vécéjében.
    Ez is milyen keresztyén gondolat: koedukált vécé!
    Okádék az egész!

   • Kovács Áron said

    Balla egyáltalán nem tud beszélni. A hülyeség ömlik ki a száján. “keresztyén értékek szellemisége” ?! Ez mit akar jelenteni? A sikkasztásokat? A csalásokat? Az okirathamisítésokat? A nepotizmust? A bunkóságot? A színvonaltalanságot? A lógást? A szexet a koedukált vécékben? A drogozást a Mikszáth téren?

    Kifejthette volna Balla bővebbe is, mit ért ezalatt. Vagy a bárgyú mosolya szimbolizálná a keresztyénséget? Szerintem az inkább az idiotizmus kifejeződése.

    Hallassuk végig szóról szóra, amit mond. Ennek az embernek nincs egyetlen világos mondata, nincs egyetlen értelmes gondolata sem. Közhelyeket kombinál össze-vissza, a magyar nyelv szemantikáját és gammatikáját egyszerre megcsfolva.

    Tényleg ez az idióta lesz a Károli rektora???

   • tudományos kutató said

    Nincs ezen mit csodálkozni. A magyar nyelvtudományi tanszék vezetőjének nincs magyar szakos diplomája, most végzi az első évet vidéken.
    Szabó magyar irodalomból főprofesszor, nyelvi igénytelenségét és kognitív deficitjét megismerhetjük a Ravasz László blogon olvasható MTA doktori disszertációjából.
    Feleségéből, Petrőcziből ömlik a silány hülyeség.
    Hansági meg a tegnapelőtti divat alapján kattog a kanonizáció multiplikálódásáról.
    Hermann pedig Moszkvában, az IMO-n tanult magyarul.

   • Rector said

    Szívből örülök, hogy nem vagy megregulázva 🙂
    Vannak előnyösebb felvételek is rólad, ez tény, de az öregedés jelei egyáltalán nem feltűnőek. Ha látszanának, azon sem csodálkoznék az adott körülmények között, ebben is igazad van 🙂

   • Balga said

    Tényleg ebből az idiótából akarnak rektort csinálni? Nem volt elég tőle a 2 éve ámokfutás? És rektorként jár majd rendőrségi kihallgatásokra meg bíróságra tanúskodni? A munkaügyi perekre, amiket ő idézett elő? Dicső rektor lesz, de nem tart sokáig, mint ahogy az egész Károli sem.

 5. Heidlebergi Káté said

  Micsoda blaszfémia ez, hogy a főpásztor politikai hátszelet akar fújni???
  Ennyire elment már az esze?
  Mit szólnak ehhez a külföldi testvérek?
  Az egyház és az állam viszonya tárgyilagos és távolságtartó.
  Bölcskei meg ajánlkozik, mint a babiloni parázna.

  • Debreceni said

   Amikor püspökünk a szószéken prédikál, mindig olyan céklaszínű a feje. A rossznyelvek azt mondják, hogy a bortól. De most már tudom, hogy nem attól, hanem a hátszél fújásától. Ahhoz tényleg nagyon kell erőlködni. Én csak egy luftballont akartam felfújni a gyerekemnek, de már attól majd szétpattant a tüdőm és vörös lett a fejem. Hát még ha hátszél akarnék lenni a Fidesz vitorlásához!

  • Zores said

   A mi Vári Gyurkánk szépen kihozta belőle ezt a vallomást! Nem semmi. A főpásztor ország világ előtt bevallja, hogy a szószéket politikai propaganda űzésére akarja használni, és ebben csak az zavarja, hogy még mindig késik a jutalom. Mit ismer itt be Bölcskei?

   1. Hogy lelkészként politizál.
   2. Hogy a kormánypártot buzgón támogatni akarná.
   3. De nem ingyen, ezért pénzt vár a politikai hatalomtól.
   Bölcskei beismeri a pozícióval való visszaélést és a politikai prostitúciót.

   Csoda-e ezek után, hogy OV undorodik tőle, a volt vörös besúgótól, aki akkor a kommunistáknak ajánlkozott fel, most mega fidesznek.

   Nyíltan, szemérmetlenül.

   Zseniális a cikk. Bölcskei észre sem veszi, hogy leleplezték és hülyére vették.

   • Tepsi said

    Tepsi se semmi. Egy tanyasi cseléd arca és hangja, amint a palotanegyedet reklámozza! Aztán a háttérben Hidán Csaba ősmagyarnak öltözve! Tepsi tudományos értékeléséről sokat elárul, hogy minden megnyilvánulsában Hidánt reklámozza, őt tartja A MAGYAR TÖRTÉNÉSZnek. (Amúgy Kodácsy nem kopaszodik, csak egyre kockafejűbb, talán ebben nyilvánul meg az öregedés 🙂 )

 6. animus said

  Igen, Tepsi számára Hidán az igazi tudós és egyetemi oktató. A református félórában is eldicsekedte, hogy Hidán tanár úr “Rákóczi hadnagyának öltözve járja az iskolákat”. Nyilván ez a helyes viselkedés egy egyetemi docens számára, ha a Károli a munkaadója. Amúgy pedig Tas, huba, Töhötömnek öltözve járja az országot és idéz elő röhögőgörcsöt minden intelligens emberből.

 7. kocsi csergő bálint said

  Ugye, tudjátok, hogy most van a református egység hete? Ti. annak örömére, hogy Bölcskei gonosz lélekként kiáradt a Kárpát-medencébe a koreai bank segedelmével.
  Ennyire még sose utálták egymást a reformátusok!
  Lehet ezen csodálkozni?
  Az egyház vezetője egy kriptokomcsi besúgó, a református egyetem rektora pedig egy újfasiszta idióta, a karok vezetését pedig a negyven rabló vette kezébe Szabó András, Kovácsék és Pethő bűnözői vezetésével.

  • Keresztyén erkölcs said

   Bizonyára ezt jelenti a “keresztyén értékek szellemiségének előmodítása”, amiről a youtube-on a kretén képű értelmi fogyatékos rektorjelölt olyan szerfölött értelmesen hadovált és hadargott a papos kappanhangján, álszent ábrázattal.

 8. Cicero said

  Osztovits nagyon belehúzott. Beelőzte Udvaryt. Bár Udvary nemigen akarhat Kovács Barnabás kapcarongya lenni. Osztovitsnak meg a sok gyereke miatt nincs választása 🙂

 9. Poéta said

  Püspök urunkat nyilván Petőfi ihlette erre a költői képre:

  “Fa leszek, ha fának vagy virága” – mondta Petőfi reménybeli szerelmesének.

  “Hátszél leszek, ha vitorla vagy” – mondja Bölcskei reménytelen szerelmének.

  • dark side said

   Nekem a hátszélről meg a vitorláról egészen más jut az eszembe. Mégpedig Szőke István, a miskolci egyetem professzora, aki a Lermontov versről bebizonyította, hogy az orosz irodalom legerotikusabb verse. A vitorlát könnyű értelmezni, a hátszél pedig…
   Nem merem kimondani, de mit is akar csinálni Bölcskei püspök OV-vel???
   Ájvé, bizony azt!

 10. Audiatur said

  Bölcskei cinizmusának talán az a csúcspontja, hogy sűrűbb meghallgattatásra vágyik. Ugyan, minek őt sűrűbben meghallgatni? Hiszen mindig ugyanazt mondja: Én kiszolgállak, de te adj pénzt. Másrészt honnan formálja magának a meghallgattatáshoz való jogot? Meghallgatott ő valaha valakit azok közül, akik nemhogy a saját személyes problémájukkal, hanem égetően fontos közügyben megkeresték? NEM. Soha senkit, csak a mindenkori bizalmasait. Az egyetem protestáns oktatóit kiszolgáltatta az ellenségeiknek, mert nem hallgatta meg őket. Helyettük meghallgatta az ellenségeiket róluk.

  Hát csak ugyanezt a sorsot kívánjuk Bölcskeinek. Ne jusson el az illetékesek színe elé, elég ha az ő ellenségei eljutnak oda, és beszélnek helyette – róla. Ő is ezt tette. Az egyetem protestáns oktatói hiába keresték személyesen, senkit sem fogadott, csak mindnyájuk ellenségét: a szarkavaró Szabó Andrást, és az idióta Ballát. Mindaddig, míg meg nem jelentek a Kovácsok és Tepsi. Most már csak őket hallgatja meg.

  • animus said

   A cikkből egyvalami kristálytisztán kiderül. Főpásztor Bölcskei köp a szegénységre, ő csak a saját maga által ellopható intézményfinanszírozásért kuncsorog. Ennyit a felebaráti szeretetről.

 11. roma said

  Mi itt Debrecenben azt látjuk, hogy a mi bőrünkön akarnak gazdagodni. A Kölcsey Református Tanítóképzőben lepéhádéztatták Berek Zoltánt a romaidentitáskonstrukciókról. Csupa kulturantropológus hadova néhány gádzsók által írt cigány népismereti tankönyv alapján.
  Így megcsípik Balog Zolgán segítségével a nagy EU-s pénzeket.
  De mi átlátunk rajtuk!
  Lenéznek, megvetnek bennünket, csak a pénz kell!

  • filológus said

   A név helyesen Berek Sándor. A többi stimmel.

   • Debreceni said

    A Kölcsey is bűzlik. Itt is csak megbízott rektor van, mint a Károlin, akit Bölcskei rángat dróton, mint Ballát. Bölcskeinek csak ilyen vezetők kellenek, világért se legyen szuverén, autonóm. Ő az a bizonyos Völgyesi, aki ellen szintén büntetőeljárás folyik, akárcsak Balla ellen. Völgyesi is illegális módon tesz szert az újságok szerint bevételekre, aztán tejel Bölcskeinek.

    Bölcskei egész házatája bűzlik.

  • ancilla said

   Magyarország EU-elnökségének idején határozatot fogadtak el az egységes romapolitikáról. Ez sikernek könyvelhető el, az illetékes államtitkár, Balog Zoltán (református lelkész, Budapest, Hold utcai gyülekezet) személyes sikerének is.
   Debrecenben már fölébredtek, hogyan tudnák PÉNZZÉ VÁLTANI sajátmaguknak, természetesen!!! ezt a politikai sikert.
   Az amúgy gyatra szakmai szinten álló Kölcsey főiskola Berek Sándor romológiai fokozatával már megkezdte az államtitkár mögötti, úgymond, tudományos háttér kiépítését. Felzárkoztató programok indulnak Debrecenben a romák számára, megtanítják őket kosarat fornni, mert ugyan, mire is van nagyobb szüksége az embereknek 2011-ben, mint vesszőkosarakra? Szépen csengő eurókért, persze.
   Mert aki figyelte a híreket, az megtudhatta, hogy az EU-s roma pénzek 70 % MAGMARADT!!! nem tudták felvenni megfelelő koncepciók híján. (A maradék 30 % jó részét pedig ellopták.)
   Debrecen tehát beindította a pénzelszívó gépeket romaügyben. Hasonló célokat szolgál, hogy egyre több általános iskolát akarnak átvenni. A tanulók jó része amúgy is roma, azok alapján lehet igényelni emelt fejkvótát.
   A Károli megint lemaradt. Mert Balla csak vartyogott jézuskrisztusról, de elfelejtett csatlakozni a romológiai expresszhez.
   A Károli az ország legavíttasabb BTK-ját üzemelteti alibiképzésekkel: a kutyát nem érdeklő régi magyar irodalommal (sztároktató a szakma jancsibohóca, Szabó András), gulágkutató intézet (sztár: Kun Béla unokája!) és a posztmodern hetedik felöntésben: Hansági kattogja apósa blöffjének a blöffjét!
   Mennyi pénzt fogtok erre kapni, idióták? Csak győzzétek megszámolni!

   • tudományos kutató said

    A selejt bosszúja! Annyira igyekeztek megszabadulni minden intelligens és erkölcsös embertől, hogy a végén sikerült szinte teljesen kontraszelektált egyetemi és kari vezetést létrehozni.
    A hátrány, hogy nincs kreatív elme, aki tudna koncepciót gyártani annak érdekében, hogy pénzt, EU-s és magyar pénzeket becsatlakoztassanak a Károliba.
    Ki fizet Kun Béla unokájának a gulágkutatásra? Már a Papcsák kezére is rávertek, aki Zuglóban Kun Mikire kerületi tudományos kutatóintézetet (???) tervezett.
    Ki akarja finanszírozni Petrőczi puritanizmuskutatását ???
    Azok után, hogy a MAB kétszer minősítette alkalmatlannak (egyszer professzorként, egyszer törzstagként) Szabó András vérciki, viszolyogtató külsejű élete párját?

 12. beleet parusz said

  “Távolban egy fehér vitorla kék tenger ködén átragyog” – hát igen, gyönyörűek is az orosz klasszikusok. Csak nem volt Bölcskei Bátori korában a KGB iskoláiban? Akárcsak később az IMO-s Hermann?

 13. homokba dugom a fejem said

  Ki veszi észre azt, amiról Roma meg Mesüge gajdolnak? Mi vagyunk a Hit, az Igazság meg az Élet, aki pedig nem hiszi, azt jól lenyomjuk!

 14. HTK said

  Johannes! Hogy tudom veled felvenni e-mailben a kapcsolatot? Van egy sztorim a HTK-n meno diakonkormonyzatos penzosztasokrol, amit a kegyencek kapnak, es amiket szocialis tamogatasnak alcaznak…

 15. Heidelbergi Káté said

  A Feltámadás csodája és a Szentlélek kiáradása közti időszak áldott béke lehetne minden keresztyén embernek. És mivé silányították az egyház megválasztott, de nem elhivatott vezetői? Mivel “tematizálják a közvéleményt”?
  A személyi jövedelemadó 1 %-áért, az állami támogatásért folytatott nemtelen kuncsorgássá züllesztette Bölcskei és köre.
  Nekünk pedig a 89. zsoltár 20. versszaka jut eszünkbe:
  “Gondold szolgáidnak nagy gyalázatjukat, és hogy sok népeknek iszonyú szidalmát Keblemben hordozom, kik téged bosszantnk, Gyalázván homlokát fölkent királyodnak. Dicsőség tenéked és áldassál, Úr Isten, melyre minden néptől mondassék: Ámen, Ámen!”
  Szégyellje magát a gyalázatos szolgák hada, élén Bölcskei/Bátorival, Balla Péterrel, Szabó Andrással és szennyes siserahadukkal, Petrőczivel, Hanságival, Kun Miklóssal, Hermannal együtt.

 16. zsóci said

  A tizedét se értem ennek a professzoros meg papos vitának. Egy magyar szakos BA-snak ez magas, mint kiskutyának a farzseb.
  Engem csak az érdekel, lesz még szeptemberben oktatás a károlin és kapunk-e diplomát?
  Feleljetek, nagyon izgulok!

  • cica said

   Ha Szabó András írja alá a halottfehér sporiázisos zombi kezével vagy a Petrőczi valamely álnevével, akkor garantáltan érvénytelen az úgynevezett diplomád!
   Én a te helyedben megpróbálnék átmenni egy normális helyre.

  • Korifeus said

   Ha te azt, amit Szabó, Petrőczi, Hansági és Mészáros művel, oktatásnak nevezed, akkor ez szeptemberben még lesz. A BTK-t Kulcsár-Szabó Ernő a MENY kedvéért még fenntartatja. Az ÁJK nem marad fenn addig.

   • Hajnalka said

    Más kérdés, hogy mit ér egy BA-s bölcsészdiploma, mikor Hoffmann Rózsa intézkedései következtében 25-30 ezer pedagógust bocsátanak el még ebben az évben.
    Sz@t se, de azon belül a károlis “diploma” a papír árát se éri meg, amin írták, s amit valamelyik zomnbi aláírt az álnevével, pl. Hansági vagy Petrőczi.

 17. Pettyes said

  A hétpettyes katica lett az év rovara

  http://index.hu/tudomany/2011/05/20/a_hetpettyes_katica_lett_az_ev_rovara/

  • dark side said

   De nem a génmódosított csótány, Petrőczi! Ő legfeljebb az év csótánya lehet!

   • reti pipitér said

    Nekem a Kafka-novella jut Petrőcziről az eszembe. Legszívesebben egy hétpettyes piros labdát dobnék a kitinpáncéljába!

  • Poetessza said

   Ez azt jelenti, hogy még a zoológusok is értékelik a költészetemet. A katicabogár csakis nekem köszönheti ezt a sikert!

  • joszif brodszkij said

   Szerintem nekem üzent vele. Mint írta, “soha semmi nehézséget nem okozott neki az orosz nyelvű szövegek megértése”, mivel eleve poliglott. Csak az olyan kivételesen ritka szavakat, mint “petrezselyem”, “karácsony” fordítja félre.
   És mit lát Petrőczi, ha belenéz a tükörbe? Egy irgalmatlanul nagy, ronda, kövér tehenet. De ő nem akar egyszerű tehén lenni, ez a hitbuzgó asszony “Isten tehene” akar lenni, orosz anyanyelvén: “bozsja korovka”.
   Így mondják oroszul a katicabugarat. Ez a filológiailag tökéletes megfejtés.
   Aztán képzeljétek el, milyen nagy lenne egy tehenet ábrázoló kitűző, mivel pedig Petrőczi két üzekedő katicabogarat ábrázoló kitűzót visel, tkp. egy párzó bikát és tehenet kéne viselnie.
   Ez még neki is nagy lenne.
   Így találta ki a “világ számtalan nyelvébőől” fordító poetessza a bogarat a tehén helyett.

 18. Dr. Cat said

  A Mátyás utca 20-as ház az utca legmocskosabb háza. Előtte a járdát leöntötték fertőtlenítővel. Az egyik pincehelyiségben egy tetkószalon bonyolít komoly forgalmat. A másik pinceajtóra ki van írva: KIADÓ!
  Remélem, Szabóhoz és Petrőczihez méltó szolgáltatás kap otthon a bűnbarlang alagsorában.

 19. régi kolléga said

  A Pázmányon Petrőczi műveit szakdolgozati témának adják ki: Milyen verstani és esztétikai szabályokat sért meg az ismeretlen szerző? címmel.
  A hallgatók túlságosan könnyű témának találják: Petrőczi minden lehető szabályt megsért.

 20. Mancs said

  Vári cikke már teljes terjedelmében olvasható a neten is:

  http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23693

 21. Zores said

  Nagyon jó az egész interjú. Bölcskeit nagyon átverte Vári, és Bölcskei még csak észre sem vette. Úgy leplezte le Vári Bölcskeit, hogy provokálta és hagyta. hogy leleplezze magát. Ezt Bölcskei többszörösen meg is tette. Kirajzolódik belőle Bölcskei profilja: a hitet és vallásosságot mint szolgáltatást a kormánynak áruló ügynük, mint pénzért rinyáló prosti. Bölcskei rosszabb, mint a búcsúcédula árusok, akik ellen a reformáció kitört.

 22. mesüge said

  Csodálkozol ezen, tetsvérem? Ugye, nem. Együgyű buta gój a Bölcskei: mindig ugyanaz jár az eszében, a LÓVÉ, néha még a PIA és a P@CI is: ennyi telt tőle.

 23. tóratartó said

  Nagy szégyen az, hogy ide züllött Eötvös Károly és Ravasz László egyháza!
  Csakugyan kevés szellemi potenciál lehet a református egyházban, hogy hagyják a középszert uralkodni. Illetve nem is a középszert, hanem az erkölcsileg mélységesen lejáratott és intellektuálisan tompa aljanépet. Vicces látni, hogyan vezeti meg a mi Gyurint ezt a tompaagyú gójt, aki még azt se látja be, hogy “maga ellen vall”.
  Ez a Vári Gyuri a tárgyalótermek ördöge lehetett volna ügyészként-ügyvédként, de így se rossz! Egy ország előtt járatja le a szennyes életű, tompaagyú senkiket.
  Ez lenne az ország második egyházának első embere?
  Szégyellhetnétek magatokat, kálvinisták!

 24. Bishop's chess said

  A károlis botrány nem az egyetemről szól, hanem a két erős püspök harcáról. Szabó István csinált egy jó egyetemet, a megfelelő embereket ültette a megfelelő helyekre. Aztán jött Bölcskei, és leváltotta meg kirúgta Szabó István embereit Szabó István aljas sógora, az áruló Szabó András segítségével, aki padlóra küldte a BTK-t, ami magával rántotta a jogi kart is. Bölcskei lepaktált Szabó Andrással, aki lavírozott a két püspök között. Bölcskeinek azt mondta, hogy vele van, mert utálja a sógorát, a sógornak meg azt, hogy beférkőzik Bölcskei bizalmába és belülről fúrja meg. Ez sikerült is, csak nem egészen úgy, ahogy eltervezte.

  Amíg ez az aljas féreg ott van a Károlin, annak nem lesz jóhíre soha. A tisztogatást Szabó András fegyelmi kirúgásával kellett volna kezdeni. Tett érte eleget. De még mindig ott van, sőt intézetigazgató, és készül a visszatérésre. Ha így halad tovább, el is fogja érni.

 25. Vitorla said

  Úgy hírlik, OV már válaszolt is BG udvarló énekére. Azt üzente, hogy nem kívánja látni – se elölről, se hátulról.

 26. Vitorla said

  A felajánlkozó hátszél már fizetne is a vitorlának. De a büszke vitorlát még 200 millával sem lehet utolérni. Micsoda újabb csalódás!

 27. Vitorla said

  A vitorla üzenete: Nem vagy az esetem, Guszti, se talárban, se focimezben, se pénzzel, se ingyen.

 28. prudens said

  Ennyiből akár érthetne is, ha nem Bölcskei, ő agyilag alkalmatlan a megrtésre, legalább a zsinat vagy a konvent, valaki, aki elcsaphatná ezt az alkoholista, korrupt volt spiclit a nevetséges p…ügyeivel.

 29. Kacér said

  A felajánlkozás nyíltsága egy prostit is megszégyenítene. Dehogy mégcsak nem is őszinte?

 30. pulchra said

  Mér, mit vársz egy prostitól? Igaz szerelmet?

 31. […] https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/05/17/i-would-be-wind-if-you-were-a-sail-lennek-en-hatszel-ha-le… […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: