Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Tough measures (Szigorú szankciók)

Posted by jhnnsclvn - június 24, 2011

Sajnálattal látom, hogy tegnap késő este az indulatok Mészáros doktori fokozata miatt magasra csaptak, és sok méltatlan, személyeskedő komment is megjelent. Munkatársaimat megkértem, hogy ezeket moderálják ki. Úrnapja miatt most egyfolytában szolgálatban voltam és még vagyok is, ráadásul külföldön, ezért nem tudtam intézkedni előbb az ügyben. Elnézést kérek az érintettektől. Kötelezettségeim egyelőre nem teszik lehetővé a szigorúbb ellenőrzést, ezért munkatársaimmal drasztikus lépésre szántuk magunkat: úgy döntöttünk, hogy a tegnapi durvaságok miatt a kommentelést rövid időre befagyasztjuk. Sorry. Mindennek kell, hogy következménye legyen, különben mi sem vagyunk jobbak azoknál, akiket bírálunk.

Több találgatás érkezett a „Zárt tárgyalás” témában, kértem munkatársaimat, hogy ezt a témát egyelőre jegeljék, amíg nincs megbízható információnk.

Főleg Mészáros-ügyben érkeztek további indulatos kirohanások, főleg emiatt döntöttünk, ahogy döntöttünk.

Mészáros fokozatát változatlanul törvénysértőnek tartjuk, hiszen a törvény egyértelmű: a fokozat visszavonása után 2 évig senki sem nyújthat be másutt dolgozatot ugyanabban a témában. Ez a törvényben és a szegedi szabályzatban is így van, az eljárásra való jelentkezés a törvény kijátszása volt Mészáros részéről, elfogadása pedig a törvény ignorálása a szegediek részéről. Szegedi Kolléga tájékozódott, és az alábbi beszámolót küldte.

 Áldott ünnepeket!

 Johannes

PS.: Úrnapi olvasmánynak utólag ajánlom Jánostól (Johannes): 6, 51-58

 

Szerző: Szegedi Kolléga

Klukovits úr, aki a Doktori Intézet titkára a Szegedi Tudományegyetemen, és nem jogász, hanem matematikus, megkérte a szegedi jogászkollégákat, találjanak egy kiskaput, hogy Mészárosnak odaadhassák a fokozatot. Egyrészt az irodalomtudományi doktori iskola, különösen Fried István alprogramvezető helyezte őt nyomás alá, másrészt Pál József rektorhelyettes, aki hatalmi pozícióból utasította őt. Azokat a híreszteléseket, hogy személyes vesztegetés is lenne a dologban, egyelőre nem tudtuk bizonyítani, az ilyesmi nehezen bizonyítható, hiszen sem Klukovits kolléga, sem Mészáros nem fogja nagydobra verni. Két dolog bizonyos: 1. Klukovits Lajos titkolni sem bírja, mennyire érdekelt a fokozat kiadásában. 2. Klukovits ennek érdekében többször is meghamisította a www.doktori.hu adatbázisát.

A szegedi jogászok azt bírták kitalálni, legalábbis Klukovits ezt állítja, hogy tegyenek úgy, mintha a MAB meg nem történtté tette volna ezt a védést, és Mészáros elsőként itt nyújtotta volna be nem megismételt, hanem új eljárásra a disszertációt. Az általam nagyon tisztelt Jakab Éváról és Nagy Ferencről ezt a hülyeséget el sem tudom képzelni. Szerintem ez csak Klukovits kolléga igen elfogult és nem igazán szakszerű „jogértelmezése”. Elfogulatlan, azaz nem egyetemi jogászok szerint ez úgy ostobaság, ahogy van. A MAB a fokozatot vonatta vissza, nem az eljárást, mert azt nem lehet visszavonatni. Mészáros fokozatszerző eljárásra a Károlin kétségkívül jelentkezett, azt ott – formálisan – elbírálták, házi vitát, éles védést megtartották, a fokozatot a különböző grémiumok – disszertáció hiányában – újból és újból megerősítették, hiába kért az IDI vezetője újból és újból felülvizsgálatot. Tehát az eljárás lefolytatásához a Károlin nem férhet kétség. Az eredmény az, amit visszavontak, nem pedig az eljárás. Akárcsak a bukásoknál. Különben minden bukott mondhatná: az eljárást megsemmisítették.

Szerintünk Mészáros védésével kapcsolatban az alábbi törvénytelenségek fordultak elő:

 1. A fokozat visszavonása 2009 szeptemberében történt, Mészáros a törvény értelmében legkorábban csak idén szeptemberben jelentkezhetne először fokozatszerzési eljárásra. Ő ezt 4 hónapon belül megtette.
 2. A disszertáció témavezetése lopott. Egyetlen valamirevaló fejezetét, amit a szegediek akceptáltak, ami 20. századi magyar irodalmi intézmény, még Hima Gabriella témavezetésével írta, aki 2006-ban meg is jelentette, sőt, úgy tudjuk, idegen nyelven is elhelyezte külföldön még ugyanebben az évben. Ennek a fejezetnek kétségkívül ő a témavezetője. Az ehhez képest motiválatlan bevezetőt, ami német anyagok összeollózása, Hansági témavezetésével fűzte hozzá 2009-ben ill. 2010-ben. Ehhez képest a Doktori Tanács honlapján más témavezetők is felbukkantak, akik semmilyen érdemi munkát nem végeztek: Szabó András, aki 2 héttel a károlis éles védés előtt lett „témavezető” ill. Fried István, aki a szegedi nekifutásnál 10 hónapon keresztül szintén témavezető volt. Hansági Ágnes már a szegedi védés után két nappal került fel témavezetőként az adatbázisba, utólagos témavezetőként, megdöntve ezzel Szabó András 2 hetes rekordját. Ez számos fiktív témavezető létét implikálja, ami több mint szabálytalan: más munkájának eltulajdonítása, azaz LOPÁS.
 3. Mészáros maga is megváltoztatta identitását: 2010 novemberétől 2011 januárjáig Mártonból Istvánra keresztelkedett át, majd januárban ismét vissza Mártonra.
 4. És akkor még ott van néhány lezáratlan bűnügy. Pl. Mészáros magánokirathamisítása. Mészáros 2009 március 9-én arról nyilatkozott, hogy új témából új témavezetővel kíván értekezni. Ugyanezen a napon, 2009 március 9-én arról is nyilatkozik, hogy léeadta a disszertációját. A kettő közül az egyik nyilatkozat szükségszerűen hamis, de leht, hogy mindkettő. A szöveget Mészáros állítólag még a védés után is írta, így se lett kész. Ld.: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/
 5. A www.doktori.hu oldalra a védés után pár nappal feltöltött dolgozat fele volt a kre szabályzatában előírt minimumnak. Ez csalás Mészáros részéről, a disszertációt ennek ellenére védésre bocsátó témavezetők (Hansági, Szabó) részéről, az opponensek (Petrőczi, Bednanics) részéről, a bizottság elnöke (Eisemann) részéről és a bizottság további tagjai (Hermann, Simon, Török) részéről.
 6. Mészáros valótlanul nyilatkozik, hogy eredeti témavezetőjétől semmilyen segítséget nem kapott: magyar és angol nyelvű közös publikációk dokumentálják az ellenkezőjét.

Amíg a bűnügyek nincsenek lezárva, és a felelősök nincsenek felelősségre vonva, etikátlan volt mind az eljárásra jelentkezés, mind annak fogadása, azon túl, hogy ez egyértelműen kormányhatározatba, azaz törvénybe is ütközött.

Mindezekre tekintettel, ha Szeged kiadja a fokozatot Mészárosnak, az sértő, megalázó és szégyenletes minden szegedi oktatónak.

Ezért:

1. A lementett adatokkal alátámasztott új feljelentést – most már nemcsak csalásról és magánokirathamisításról, hanem közokirathamisításról (hiszen ezt az oklevelet hivatalos személy írta alá) – megküldjük a rendőrségnek.

2. Továbbá. Egy rövid összefoglalót az ügyről lefordítunk angolra, és szétküldjük minden olyan egyetemre, amellyel a Szegedi Tudományegyetemnek kapcsolata van; feltesszük külföldi internetes fórumokra ill. Johannes idegen nyelvű blogjaira. Megküldjük releváns lapoknak, főleg azoknak, amelyek a Guttenberg-üggyel foglalkoznak. Erre a célra az ügy német nyelvű összefoglalóját is elkészítjük.

Néhány ajánlott bejegyzés (kövérrel szedve az alaposan dokumentáltakat):

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/03/03/public-enqueiry-5-hushing-up-the-crime-nyilvanos-nyomozas-5-a-meszaros-fele-bunugy-eltussolasa/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/11/24/by-hook-or-by-crook-a-csalot-mindenaron/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/11/21/travelling-circus-vandorcirkusz-a-tudomany/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/11/16/the-second-ploy-by-mihaly-balazs-balazs-mihaly-masodik-dobasa/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/12/27/marton-or-istvan-de-meszaros-marton-vagy-istvan-de-meszaros/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/12/11/three-phd-defensions-by-meszaros-harom-meszaros-vedes/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/12/09/business-secret-uzleti-titok/  (Ezt ki ne hagyd: Balla Péter nagybácsi levele Mészáros MarciPista érdekében és az én eltiprásomra! J ) 

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/ (Ezt se: ilyet még nem láttál! J )

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/12/08/brutal-cheating-by-hansagi-and-meszaros-in-szeged-hansagi-es-meszaros-brutalis-csalasa-szegeden/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/01/19/graduation-at-the-szeged-university-doktori-avatas-szegeden/

4 hozzászólás to “Tough measures (Szigorú szankciók)”

 1. tudományos kutató said

  Én a disszertáció szerzőségének megítélését rendkívül egyszerű feladatnak látom. Össze kell vetni a bizonyítottan Korner Veronika által írt szöveget Mészáros disszertációjával: ami azonos vagy csaknem azonos, az Korner V. szellemintulajdona, a maradék Mészárosé.
  Hasonló elven dolgoznak azok a szoftverek, amelyeket több magyar egyetem is használ a szakdolgozatcsalások ügyében:

 2. Drs said

  Szegedi Kolléga kifelejtett az összeállításából néhány gyöngyszemet, így pl. a Csalókarriert, Lombroso-fejjel illusztrálva:

  https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/01/01/a-crook-career-csalokarrier/

 3. Sophie said

  Mészáros doktori fokozata árt nekünk. Jóhírünk megsértése miatt perelhetjük a szegedi egyetemet, és lehet, hogy fogjuk is, mert ezzel a lépéssel Szeged a Károli nívójára süllyed.

 4. SDG said

  Balla “Isten dicsőségére” beismeri, hogy a jogsértések a Mészáros-ügyben számára üzleti titkok, és arra biztatja a rektorkollégát, hogy ő is úgy kezelje. De még szebb, hogy Szegedi Kolléga eltiprását követeli, és még rá is gyúr azzal, hogy a szabálytalanságok feltáróival szemben ő is kíméletlenül fellép.

  Ezek után még csodálkozik valaki, hogy munkajogi perekben is zárt tárgyalást akar Balla? Mert én nem. Gyönyörű a levél végén a “Soli Deo Gloria”: Balla Péter úgy érzi, hogy ő a bűnpártolással Isten dicsőségét szolgálja. Tényleg különös módon szolgálja Istent ez a felszentelt lelkész.

  Ez az ember nem normális.

  https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/12/09/business-secret-uzleti-titok/

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: