Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Recruiter song (Kulcsár Szabó azt üzente…)

Posted by anonymanalyst - augusztus 11, 2011

Szerző: Nessus

„… itt van a diskurzustérben Kulcsár Szabó Ernő … és még néhány érintett, akinek ez a név mindig inge és mindig magára veszi, ha el kell menni katonának …”

Farkas Zsolt: Győz a jó

http://www.muut.hu/korabbilapszamok/013/farkas.pdf

 

Mészáros Márton szegedi PhD-védéséhez úgy toborozták a bizottságot, mint a Kossuth-nótában: Kossuth Lajos azt üzente, / elfogyott a regimentje. / Ha még egyszer azt üzeni ,/ mindnyájunknak el kell menni…

A csúfos bukással végződő károlis Mészáros-védésen Kulcsár Szabó Ernő derékhada – a Maedchen für alles Eisemann, a (József Attila) keresztje alatt nyögő Bednanics és még a saját MAB-os KÁB-bizottságába is mamelukként pofátlanul beültetett Simon Attila (http://smart.ivyportal.com/object.9709E9AA-F354-4159-B912-E720766C5C1B.ivy és ez nem összeférhetetlen!) – elvérzett. A guru tehát „még egyszer üzent”, és másodszorra már a nyomorékok, sánták, vakok, bénák, süketek, gyagyák, nyugdíjasok is csatasorba álltak. Akinek Kulcsár Szabó az „inge”, annak be kell rukkolnia, ha jön a behívó…

Ezt Balázs Mihály szegedi IDI-vezetőnél senki sem tudja jobban, mert nála az ingfelvevés már annyira rutinná vált, hogy kiveszett belőle minden szégyenérzet: nemcsak eljárásra bocsátotta – törvényi tilalom ellenére – a máshol elbukott Mészárost az általa vezetett doktori iskolában, hanem még elnöknek is beült a védésére. Ahelyett, hogy feledtetni igyekezne szégyenletes szerepét Szabó András ügyben, amikor az összvissz 44 oldalas és még így is redundáns locsogást opponensként MTA doktori értekezésnek fogadta el, Mészárossal még meg is tetézte. Balázs Mihály a leggyávább, legszervilisebb Kulcsár Szabó katona, aki parancsra mindig berosál. Azaz berukkol.

Benczik Vilmos nyugdíjas eszperantó nyevtanárt a süllyesztőből kotorták elő – opponensnek. Annyira nem számít a szakmában, hogy nincs mit kockáztatnia. Elolvadt a gyönyörűségtől, hogy egy ilyen fontos ember, mint Kulcsár Szabó Ernő, akinek a követei őt felkeresték, első számú medialitásszakértőnek tartja. Ostobaságánál, ami a saját kiadású szövegeiből leplezetlenül kiderül, csak hiúsága nagyobb.

A másik opponens, Oláh Szabolcs, a debreceni egyetem oktatója. Debreceni hallgatóként azzal csábították Pestre a Kulcsár Szabó műhelybe, hogy ha megfúrja a régi magyar irodalmi tanszék akkori vezetőjét, Bitskeyt, akkor hamarosan a helyébe ülhet. Tepert is a fiú ezerrel, és be is juttatták őt a Bitskey-tanszékre előbb doktorandusznak, majd oktatónak. Lőrincz Csongor mellett ő a legjobb vagy a legrosszab Kulcsár-Szabó követő, attól függően, honnan nézzük. KSZE szemszögéből a legjobb, mert a legjobban hasonlít rá, Lőrincz Csongorral együtt: zavaros, homályos, nyakatekert, kifacsart, körülményes, bonyolult, nem tudja, mit akar mondani, ha meg tudja, akkor nem tudja elmondani. Épp ezért a legrosszabb is: ugyanolyan olvashatatlan, hallgathatatlan, léte, tevékenysége ugyanúgy  értelmetlen, mint a mesteréé. Okosnak hiszi magát, pedig csak ütődött. Ebben is hasonlít Lőrincz Csongorra, és csak ebben ütnek el mindketten a gurujuktól.

Ötvös Péter szegedi nyugdíjas. Medievista. Balázs Mihály beszélte rá a bizottsági tagságra. Neki is hízelgett, hogy még nem felejtették el. Van néhány érdektelen tanulmánya, amit a szakmában nem sokra tartanak, de lehet, hogy csak azért, mert nem is olvassák. Annyira nem számít a szerzője.

Márkus Béla debrecni oktató tagsága a nyugdíjasság és mellőzöttség felől még csak érthető volna, sőt, a hiúság felől is: őt, a lenézett öreg népit, méltónak találják egy ilyen „elméleti” pesti  ifjonchoz!

Na DE: Márkus Béla pontosan tudja, milyen sötét társaságba keveredett a Károlival. Hiszen ő már a 2009 március végi hírhedt bukott károlis védéseken is részt vett. Akkor Baranyai Katalinnak volt az opponense. Baranyai Katalin fokozatát azért vonták vissza, mert ugyanazzal a dolgozattal már az ELTÉ-n póbálkozott, de nem szerzett fokozatot. Bukott dolgozat újrabenyújtását pedig törvény tiltja. (Ugyanennek a törvénynek kellene vonatkoznia Mészáros szegedi védésére.) Baranyainál a témavezetés is szabálytalan volt, mert több név is felmerült, de egyik se volt hiteles, akárcsak Mészárosnál. A károlis védés után ráadásul a Márkus által aláírt jegyzőkönyvet meghamisították („feljavították” a minősítést). És Márkus Béla  mindezek tudatában másodszor is vállalkozott egy ilyen dicstelen szerepre, olyan eljárásban, ahol hasonló jellegű, csak még súlyosabb szabálytalanságok történtek, mint Baranyai visszavont fokozata esetében: Baranyai legalább az eljárás minden fázisában Katalin volt, nem úgy, mint Mészáros, aki Mártonként kezdte, majd amikor a rendszer kétszer dobta ki a nevét két védéssel, de egy címel, átkeresztelték őt a szegediek (Klukovits!) Istvánra, hogy túljárjanak a rendszer eszén. Az e célból végrehajtott „identitáshamisítás” eredeti szegedi találmány.

Márkus szereplése a Mészáros-féle bizottságban azért is érthetetlen, mert ő nagyon távol áll a Kulcsár Szabó féle – mondjuk így – iskolától. A Debreceni Magyar Intézetben Görömbeivel és Bitskeyvel versengve válogatták a Kulcsár -Szabó-gyöngyszemeket, amiket bevittek az óráikra röhögni. De a másik oldalról nézve is fennállt ez a távolság: a KSZE-csapat ezt a három debreceni figurát „őskövületnek”, debreceni ’paraszt’-nak tartotta. Ellenük uszította Oláh Szabolcsot, aki állítólag pont úgy szidta debreceni tanítványai körében a három „őskövületet”, mint a mestere a pestiek krében Kenyerest.

Aztán a debreceni „parasztok” valamitől begazoltak. A szövetség negyedik tagja, Imre László elkezdte Kulcsár Szabót idézgetni, sőt, benyaló kritikát írt Hanságiról! Márkus Béla szegedi bizottsági tagsága a Mészáros-védésen pedig még ennél is mélyebbre süllyedést jelez: nemcsak felvette a nem rá szabott  Kulcsár-Szabó inget (ld. mottó), hanem még be is állt katonának. A félelem légköre, úgy látszik, a cívisvárost is elárasztotta. Inkább átállnak ők is a győztes (vagy vidéki perspektívából annak látszó) oldalra, nehogy kimaradjanak az akkreditáció-és pénzosztogatásból.

Igazuk van a recenzenseknek: Kulcsár Szabó Ernő terrorizálja a kollégáit, és felhasználja ilyen-olyan ügyeire a lekötelezettjeit. Mi ez, ha nem hivatali hatalommal való visszaélés?

92 hozzászólás to “Recruiter song (Kulcsár Szabó azt üzente…)”

 1. dark side said

  A szegedi egyetemnek sötét napja volt az, amikor cinikusan törvényt sértettek Mészárps PjD-ztatásával. Nem az opponenseket hibáztatom: Benczik valószínűleg azt se tudta, miről van szó, Oláh meg, még ha tudta is, semmiségnek érezte ahhoz képest, hogy szívességet tehet a nagy KSZE-nek menye, Hansági szeretője doktoráltatásával.
  Az igazi kérdés az: MIT TESZ A MAB?

  • vidéki kolléga said

   KSZE-nek csakugyan van egy tökéletesen elvtelen köre, nemcsak a tájékozatlan vén eszperantótanárok köréből.
   Eisemann, KSZE helyettese, aki tkp. nem rossz szakember – érdemes megnézni, hogyan dícsérik a hallgatói a markprofessoron – képes volt olyat leírni a főnöke menyéről, hogy “távlatos gondolkodó”.
   Ítra ezt arról a Hanságiról, aki a doktori adatbázisban most is szereplő tanulmányában (Márai: A gyertyák… német nyelven) képes volt írni “az illokúció beszédaktusáról”.
   Mindenki tudja, aki olvasta J. L. Austin How to do Things with Words című munkáját (magyarul is olvasható), hogy a beszédaktus elméletének megalapítója úgy definiálja a beszédaktust, mint “beszédegység, melynek illokúciós ereje van”.
   Tehát: beszédaktus illokúció nélkül nem látezik.
   Ennek megfelelően az illokúció beszédaktusáról beszélni körülbelül annyira értelmetlen, mint a szó szaváról, vagy a mondat mondatáról.
   Amúgy Hansági távlatos gondolkodása leginkább szeretője, Mészáros nemtudom mijénnek a befogására alkalmas legföljebb.
   De Eisemann úr nem szégyell semmit: még azt sem, hogy 100%-ra értékelje doktori disszertációként említett szerető 6 és fél oldalas dolgozatát.
   Mennyire aljasok ezek az emberek???

   • ELTÉ-s kolléga said

    Eisemann sajnos elqrvult. Bár mindig volt rá hajlama. Besúgta az egyetemi társait, így csinált magának helyet az ELTÉn rögtön a diploma után. Ehhez a töretlen egyetemi karrierhez nem a tehetsége segítette. Bár tény, hogy sokkal jobban írt, mielőtt elszegődött Kulcsár Szabó szolgájának. De még így is jobb tanár, mint Kulcsár Szabó. A hallgatók utálják a KUSZA órákat. Zagyvaságnak és teljesen feleslegesnek tartják:

    http://markmyprofessor.com/tanar/adatlap/8449.html

   • tudományos said

    Igen, vannak tehetséges emberek, akik teljesen jellemtelenek. Ilyen Eisemann is. Vannak viszont olyanok, akik szerencsés módon egyesítik magukban a jellemtelenséget a tehetségtelenséggel. KSZE sleppjének zöme ilyen, sőt, maga KSZE is.
    KSZE akadémikusi karrierje ey hatalmas BLÖFF.
    És ott totyognak nyomában a blöfföcskék, az illokúció beszédaktusát feltaláló Hansági (akit “távlatos hondolkodónak” nevez a végtelenül cinikus Eisemann), a fiatal KSZ, az IMO-s Hermann és a többiek.

 2. ohranka said

  Nem a témához, de FONTOS!
  A mai Galamuson olvasható Lázár György írása: Lázár János már tavaly… címmel., ebből megnyitható egy filmklip, amelyben Lázár János elmondja (Gereben Ágnes Az orosz kapcsolat című könyvének bemutatóján), hogy összejár Gerebennel és a férjével (Kun Miklóssal, a KRE Gulátkutató Intézetének vezetőjével). Azért tartja fontosnak amkapcsolatot, mert úgymond tudnia kell, mi is történik Putyin Oroszországában.
  Itt van a közvetlen “orosz kapcsolat” Kun Béla unokája és a Fidesz vezető körei, valamint a Károli között.
  Vajon Kun Miklós Putyin közvetítésével el tudja intézni a MAB-nál a Károli akkreditációját is???

  • csicsikov said

   Én csak arra lennék kiváncsi, hogy jön össze a Jobbik Kun Béla unokájával, a “tudós kaméleonnal”, aki a hetvenes években még Kádár elvtársnak nyüszített, hogy nevezzék el Kun Béláról a Klinikák metrómegállót.
   Balla az a pont, ahol találkozik Toroczkai (a sógora, ifj. Hegedüs haverja) meg a Tanácsköztársaság hős vezérének unokája.
   És együtt mennek Vlagyimir Vlagyimirovicshoz (Putyin) elfekvő KGB-s fegyverekért.
   Fognak még ezek robbantgatni a palotanegyedben!

  • Historiker said

   Kun Miki kaméleoni átalakulásai persze sokat elmondanak a személyiségéről és általában a karrierizmusról. Én mégis azt javasolnám, hagyjuk őt békén. A gulágkutatás fontos ügy, még akkor is, ha ez nem kifejezetten a Károli profilja. Az orosz nyelvvel és kultúrával szimpatizálok azóta, mióta …….. tanárnő orosz irodalmi előadásain és szemináriumain költőket idézett az anyanyelvükön. Azóta szeretnék oroszul megtanulni, de még nem volt rá időm. Ezért én hozzá se férnék azokhoz a forrásokhoz, amikhez Miki és a felesége. Irigylem őket az orosz tudásukért és a témájukért. Én is szeretném azt csinálni, amit ők. A másik meg, hogy Mikiék ügyesen forgolódnak a politikában, hol ide, hol oda, ahogy a szél fúj, de a Károlinak nem okoztak kárt. Nem úgy, mint Kulcsár Szabóék, akik azon a rosszemlékű vízfejű dékánon keresztül tönkretették a BTK eddigi egyetlen doktori iskoláját plusz a magyar szakot. És mellesleg kirúgatták onnan a legjobb tanárt, aki velem az orosz nyevet és irodalmat megszerettette. Inkább a Duplaszabók ellen hadakozzatok, mert csak akkor tisztul meg a kar, ha ezek innen eltűnnek. A Miki jól megvan itt. Hadd kutassa a Gulágot itt, ha már az eltén nem engedik neki. 🙂

   • prudens said

    Jaszno, szoglaszen. Persze, a legnagyobb baj azokkal van, akiknek semmi közük nincs a tudományhoz, annál több a bűnözéshez, mint Hansági és Mészáros.
    Egyébként szerintem Mészáros botrányos ledoktoráltatásával KSZE is túllépett minden határon, ez már egyértelműen bűnözés.
    Mit szól ehhez a MAB?
    Vagy még szunyókálnak valamelyik tenger partján?

 3. Doctor of Law said

  Egyre másra buknak ki a csontvázak a Kulcsár-Szabó Ernő nevezetű szekrényből. Most pl. az derül ki, hogy KSZE a kutatócsoportnak nevezett élősködői közül vitt be a MAB-ba a saját képzési ági bizottságba egy újabb embert, menet közben, azok helyére, akik nem paríroztak neki…

 4. Kamuflázs said

  Simon Attilát Kulcsár Szabó Ernő úgy vetette fel a MAB-ba, hogy a debreceni egyetem Állam- és Jogtudományi Karán oktat. Vagyis mint aki jó távol áll tőle és az ő területétől. Egy szóval sem modta, hogy benne van az ő saját belső 30-as körében, akiket pályázati pénzből külön is megfizet.

  Tényleg, mi ez, ha nem korrupció? Egy lekötelezettet bevinni egy fontos döntést hozó bizottságba, amelyiknek ő az elnöke?

  • Corruzione said

   Egyet? Többet. Bónus Tibor és Kovács Árpád a saját közvetlen beosztottjai, szintén ott szavaztak vele a MAB KÁB-ban! Ez már 5 szavazat a 15 főből, 33%. És akkor még nem szóltunk a minden parancsát vakon végrehajtó Pál Jóskáról, aki 2 ciklust már lenyomott a MAB-ban, de Kulcsár Szabó a 3. ciklusra is behívta, törvénysértő módon. Az egri Szentesi Zsolt, a híres keresztesvitéz, Bednanics Gábor főnöke is az ő fullajtárja volt. Gyakorlatilag a beosztottjaiból és a baráti köréből állt az a bizottság. És aki nem, azt kigolyózta. De volt, akit csak nagyon akart, de nem sikerült. 🙂

   • dark side said

    Halkan kérdezem: a MAB vezetői nem látnak át KSZE gátlástalan nyomulásán? Miért engedik, hogy a cselégjeit delegálja a bizottságokba???

   • Corruzione said

    Bónus Tibor nemcsak a beosztottja Kulcsár Szabó Ernőnek, hanem benne van az OTKa által dotált 30-as belső körben. Tehát duplán alárendeltje KulcsárSzabó Ernőnek. És ezt a duplán elkötelezett, állással és OTKA-pénzzel lekötelezett alárendeltet ültette be KSZE a MAB-bizottságba, hogy szavazzon “objektíve és elfogulatlanul”. Netán merészelje leszavazni eltartóját és jutalmazóját? És még soha senki nem vonta Kulcsár Szabó Ernőt összeférhetetlenség és korrupció miatt felelősségre.

   • réti pipitér said

    Forduljatok Bazsa Györgyhöz, ő egy becsületes ember. A doktoranduszok fordulhatnának László Jánoshoz, az ODT elnökéhez, mert egyértelműen hátrány érte őket. De ne hagyjátok futni ezt a mocskos bűnöző bandát!

 5. animus said

  Milyen munkáért tud fizetni KSZE pályázati pénzekből egy jogászt?
  Egyelőre, mert lesz még ügyvédi segítségre szüksége, ha megindulnak ellene a bűnvádi eljárások.

  • VM said

   Figyelem!

   A korrupt Simon Attila, aki Kulcsár Szabó Ernő egy füttyentésére beült a MAB-ba és egyidejűleg Mészáros Márton bizottságába, nem azonos Dr. Simon Attila István államtitkár úrral, aki a Vidékfejlesztési Minisztériumban dolgozik.

   A korrupt Simon Attila 1968-ban született, a KLTE-n végzett klasszika filológiát, 1996 óta el(vagy. le?)kötelezettje KUSZÁ-nak

   Államtitkár úr 1972-ben született Keszthelyen, előbb a Miskolci Egyetemen szerzett politológusi, majd az ELTÉ-n jogi diplomát

   http://www.vm.gov.hu/main.php?folderID=894&articleID=15988&ctag=articlelist&iid=1

   NEM KEVERENDŐK ÖSSZE!!!

 6. animus said

  Akkor mit tanít a debreceni egyetem jogi karán? Latint?

 7. filológus said

  Azt még egy gyagya vénséges eszperantótanár se gondolhatja, hogy Mészáros “elméleti ember” lenne. Ahhoz elméjének (MIND) (ez angolul volt, bocs) kéne lennie.
  Aki már látta Karunk hősének pónemjét – itt a blogon többször is volt hozzá szerencsénk – az nem kételkedik, hogy legfeljebb microkephal nagyságú agy (BRAIN) van abban a nagy fejében.
  Ha pedig ilyen a hardware, már milyen lenne a software?

  • KSZE Workshop said

   Mészáros védési bizottságának 5 tagjából 4-et azon az alapon választottak, hogy nem értenek az internethez, nem olvasnak blogot, nem tudnak tájékozódni a tényekről, nekik bármit be lehet adagolni. Az elnök IDI vezetőnek még saját emailcíme sincs, a titkárnője és a családja levelezik a nevében. Egyedül Oláh Szabolcs olvashatta volna a blogot, de ő olyan ájult tisztelettel csüng a gurun, hogy a saját szemének sem hinne, ha mást mondana neki, mint KSZE.

 8. unrecht gut gedeihet nicht said

  Ez németül van, Marcipista! Luther nyelvén, akit te még most se vagy képes megkülönböztetni Kálvintól! Ez utóbbi francia volt, de latinul írt, persze te ezen a két nyelven se értesz.
  Lefordítom: Ebül szerzett jószágon nincs Isten áldása.
  Az ebet te is ismered, hiszen EBHITEN ÉLSZ A HANSÁGIVAL, a kis Kulcsá-Szabó feleségével, akinek az apja már kétszer is bevetette a legbutább csatlósait, hogy téged kétszer is ledoktoráltasson.
  Ne örülj neki, mert máris nagy (rossz) híred van szerte Európában, te vagy a legpofátlanabb doktori csaló egész Európában. A lyuksógorod apja, a KSZE pedig a legkorruptabb személy a Kárpát-medencében.
  Hansági-Kulcsár-Szabó Ágnesre már jelzót sem találok, mert “nincs rá szó és nincs nevezet…” Tőle egyszerűen hányni kell.

  • kocsi csergő bálint said

   Balla is tanulhatna belőle: hiába szerezte meg a mb. rektorságot, sőt, valószínűleg nemsokára kinevezi a hozzá hasonlóan korrupt és ostoba Bölcskei Gusztáv, nem lesz nagy dicsőség.
   Egyre jobban terjed a károlis bűncselekmények híre a világban, most már nemcsak Pethőt kell védenie, hanem a Hegedűs család révén rokon Mészárost is. Pedig jobban tenné, ha vigyázna a rokonaival. Ott van neki ifj. Hegedüs Lóri, a Torockai lelki apja.
   A 64 vármegyés Torockai pedig most nyilatkozta, hogy az “Orbánt és a Gyurcsányt is le kéne lőni egy kalasnyikovval”.
   Mit gondolsz, Balla, meddig ad OV állami támogatást az újfasiszta önképzőkörödnek, ahol nemcsak szablyavívásra tanítja a hallgatókat az Ondkundnak öltözött hibbant Hidán, hanem kalasnyikovokat is szereznek a szovjetorosz szakció segítségével?
   Egyenesen a KGB elbocsátott légiójátólm ahol Kun Béla unokájának meg az IMO-s Hermannak barátai vannak.
   Nem félsz, Balla?
   Ha nem, hülye is vagy, nemcsak erkölcstelen.

 9. tóratartó said

  Igaza van Mesügének, végtelenül ostobák és aljasok vagytok. Pedig azt mondják, a nagykállói KSZE szegről-végről rokona volt a rebbének. Bár, ki tudja: pater semper incertus.
  Mindenesetre az a hamis név bejegyzése a doktori rendszer kicselezésére az olyan ötlet volt, ami miatt még egy kültelki markecoló is elszégyellte volna magát.
  Egy egyetemtől kifinomult, intellektuális bűnözést vár az ember, ti meg, mint a nyíracsai barmok írtok be hamis nevet, csaltok okiratokkal, fenyegettek.
  Igaza van Cion bölcseinek, nem érdemlitek meg, hogy rátok süssön a nap.
  Persze nem is fog már sokáig.

 10. prudens said

  Megint elolvastam a Van-e kiút a károlis válságból? című posztot.
  Majdnem két éve íródott, 2009 őszén. Az írója azt tanácsolta az egyetem vezetésének, becsületesen vizsgálja ki az IDI körül végbement jogsértéseket és állítsa helyre a törvényes helyzetet.
  A jó tanácsot nem fogadták meg, a becsületeseket üldözni kezdték, az IDI vezetőjének jogsértő módon felmondtak. Most járhat Balla a bíróságra, még dr. Takács is lemondott, mert ezt a pert már ő se bírja.
  A Károli egyre mélyebben zuhan a szakadékba.
  A korrupt, becstelen, ostoba vezetői taszítják egyre mélyebbre.

  • KT said

   Fabiny Tibor is ugyanezt kerte a Kari Tanacstol 1 evvelezelott: oszinte vizsgalatot es tajekoztatast a doktori vedesekkel kapcsolatban. Azt is kerte, hogy szavazzanak a javaslatarol. Szavait nema csend fogadta. Csak a leendo dekan asszony, Sepsi Eniko ment oda hozza az ules utan gratulalni es egyeterteserol biztositani. Aztan dekan lett es o se tett semmit ez ugyben. Meg mindig a homokba dugjak a fejuket, pedig mar fel Europa tudja, hogy Meszaros 6 oldalas disszertacioval akart irodalomtudomanybol doktoralni.

   • csicsikov said

    Nem csak akart, pillanatnyilag az is, egészen addig, míg vissza nem vonják. Őszintén remélem, hogy a MAB észreveszi, hogy mekkora presztízsvesztés neki, hogy eltűri ezt az otromba csalás és lép valamit. Rendőrségi feljelentést tesz.
    A nemzetközi felháborodástól kell félniük. Azt mondják a németek: milyen ország ez, itt minden lehetséges? Albánia-alsó vagy Burundi? És ezeket vettük be az Unióba?

   • Justice for victims said

    Tény, hogy a MAB-nak kéne rendőrségi feljelentést tenni törvénysértés miatt. Már csak formális okból is. Bukott dolgozatot másik egyetem nem fogadhat 2 éven belül. A MAB-határozatban is egyértelműen benne van, hogy új dolgozatot kell a bukottaknak máshol megvédeniük, nem ugyanazt. Hogy tartalmilag és terjdelmileg sem disszertáció, ez más kérdés, de ez a kérdés a formai kizáró ok miatt már érvényét veszti. Az is valósznű, hogy a MAB megint az egyetemre bízza a belső vizsgálatot, mint a Károli esetében, amelyik aztán bosszút állt az ártatlanon, a bűnösöket meg büntetlenül hagyta. Nekünk, blogolóknak, olvasóknak kell tiltakoznunk, feljelentéseket írnunk, névvel vagy névtelenül, úgy, ahogy a németek csinálták. Vagy 100-an feljelentették zu Guttenberget, pedig az csak plagizált, és vagy 120 oldalt önállóan írt. De nem vcáltoztatta a nevét Karl Theodorról mondjuk Fritz Kasperlre, mint Mészáros MarciPista.

   • eurotrash said

    Nem, mert zu Guttenberg báró nem akart Kasperltheatert csinálni a doktorálásból. Hasonló történet, csak ami ott egy alapvetően rendes ember megingása (emlékszünk, a katonák mennyire sajnálták, hogy lemondott), ez itt pedig egy büdös proli történet undorító, agyatlan szubhumán lényekkel.
    Hát ez a különbség a Károli Reviczky utcai drogüzlete és még egy bayreuthi egyetem között is, hogy a világhírű heidelbergiről ne is szóljunk.

 11. hajnalka said

  Az internet tele van egy Mészáros Márton nevű fiú blogbejegyzéseivel: kicsit egomán, de sokkal csinosabb és viccesebb, mint Karunk Hőse, a doktoricsaló Mészáros, a Hansági b…pajtása.
  Nekünk még bűnözőből is egy ilyen selejt jutott.
  Persze ha elnézem Ballát, Szabót, Petrőczit, a homorú mellű agyatlan Hanságit, nem csodálkozom. A Károlin ez a szint, ez a mínuszos.

 12. dark side said

  Nem fertőző a psoriasis! Ezt írta valamelyik internetes site.
  Jó hír Szabónak!
  Ha esetleg sikerül neki f….nia a kék tabletták segítségével, próbálkozhat másnál is, nem kell a lottyadt idióta Petrőczire koncentrálnia, vagy a jobb kezére.

 13. Kisjogász said

  Sziasztok! Már régen írtam a blogra, de ahogy időm engedi, olvasom. Most azonban felfedeztem a Mészáros ügyet a mi fórumunkon. Tőlem teljesen függetlenül, Orangeman linkelte be a blogotokat a PhD-csalás klasszikus példájaként. Senki sem lepődött meg, Mészáros Márton történetét már az egész ország ismeri, a jogászkollégák is, anélkül, hogy bármit tettem volna Lomboros-fejű barátunk népszerűsítéséért. De Orangeman, Legislator és Kacsa levelezése felpiszkálta jogászhiúságomat, és akartam nekik valami jogilag újat mutatni. Ezért beszálltam a témába és felhívtam a figyelmüket a ravaszblogon levő hanganyagra, amelyen Balla Péter rektor és Szabó András, valamint egyik volt tanárom az ÁJK-ról, akinek felismertem a hangját (rendes ember, ezért a nevét nem írom ki), arra biztatják (finoman szólva) Hima Gabriellát, hogy hivatalból, a Doktori Iskola vezetőjeként vezesse félre a MAB-ot, és mondja azt Mészáros védéséről, hogy okés. És hallani, ahogy HG többször és határozottan nemet mond. Ez jogi szempontból különös csemege, pláne hogy HG-t kirúgták amiatt, mert megtagadta a részvételt egy bűncselekményben. Balla kappanhangját elég sokszor hallani, nem tagadhatja le, hogy ott volt, azaz mindenről tudott, a bűncselekményt előre eltervelték.

  Na itt a link:

  http://www.jogiforum.hu/forum/13/91

  • Advocatus Moralis said

   Most már értem, miért akar dr. Takács kiszállni Balla Péter mellett a perből. Képzeljük el, egyszer csak felkerül az összes, dr. Takács János László által írt vagy még általa alá is írt ún. jogi beadvány a hálóra, és aztán egy link rájuk a jogi fórum legkülönbözőbb rovataiba, mert dr. Takács János László tevékenysége széles: munkaügy, válóper, rágalmazás – főleg az utóbbi. Vaskos beadványai másból sem állnak, mint rágalomhalmazból, soha meg nem történt, a másik fél által soha el nem követett cselekmények leírásának hosszú lajstsomából, amelyek egyetlen célja érzelmileg hangolni, azaz befolyásolni, magyarán uszítani a másik fél ellen a bíróságot. És bizonyatási indítványnak a végén: SZABÓ ANDRÁS koronatanú neve. Ő az, aki majd a bíróságon “csendes, szerény, szimpatikus” hangján, ahogy néhai Horváth János írta róla ezen a blogon, szakállába mormogva, sötét, sunyi tekintettel megerősíti mindezt a bíróság előtt.

   • régi kolléga said

    Igen, az univerzális tanú Szabó András, de nem személyesen. Írásban szokott tanuvallomást tenni. A papír türelmes: elbírja hátán a rengeteg tényellenes állítást, magyarul: ordas hazugságot.
    Birtokunkban vannak Szabó András hamis tanúvallomásai.
    Ezeket is érdemes lenne bebszkennelni: hadd lássa mindenki, milyen erkölcstelen görény Szabó András.

   • Paragraf said

    Joghallgatók között az az általános vélemény, hogy a Károlit be kell zárni. Nemcsak a jogi kart, hanem az egészet. Az itt uralkodó erkölcstelenség rossz fényt vet az egész magyar felsőoktatásra, a Károli alapján “árazzák be”, jobban mondva le a magyar diplomákat. Orangeman így fogalmaz: “mindenki tudja, hogy a Károlit be kéne zárni”, de neki már korábban is ez volt a véleménye, mielőtt Kisjogász feltette volna az EDHT hanganyag linkjét, Balla Péter kappanhangjával. Viszont Szeged is leverte a joghallgatóknál a biztosítékot. Többek szerint azt is be kéne zárni, hiszen Mészáros PhD-járól jogászok is döntöttek a Doktori Tanácsban. Olyan csúcsjogászok, mint Jakab Éva és Nagy Ferenc. És Lonovics írta alá a diplomát, nem a kapzsi és megvesztegethető Klukovits.

   • orangeman said

    Sziasztok!

    Én vagyok a jogifórumos orangeman is, és nagyon régóta olvasom a blogotokat. (Jogász vagyok, de nem a Károlin végeztem, viszont református gimiben jártam, ahol a hívők úgy szenvedtek, mint Lót Sodomában.)
    Amit csináltok, az azért nagyon fontos, mert talán egyszer eljut az egyháztagok tudatáig, hogy mi zajlik itt, és másoknak is felnyílik a szeme, hogy Isten neve a Károli miatt is gyaláztatik. Én mindenesetre a gyülekezetemben is terjesztem ezt a blogot.

   • anonymanalyst said

    Köszönjük, Orangeman, ez nagyon fontos erkölcsi támogatás a számunkra.

    Arra az esetre, ha meghallgattad a hanganyagot a ravaszblogon, volna egy kérésünk. Ha van munkajogász ismerősöd vagy joghallgató, akit érdekelne az a munkaügyi per, amit a csaló dokotorandusz miatt kirúgott professzor indított: szeptember 28-án reggel lesz a 3. tárgyalás a Királyfürdő u. 4-ben.
    (Legutóbb zárt tárgyalást rendeltek el, de nem értjük miért. Egy jogellenes felmondás esetében ez nem indokolt. Ez az ügy nagyon megérdemelné a nyilvánosságot.)

   • hajnalka said

    Hát igen, a Károli tökéletesen lejáratta magát. Több oka is van, de a Mészáros-ügyben összefonódnak ezek az okok, ezért olyan emblematikus az egész.
    1. Szakmai színvonaltalanság: erre már Hansági Ágnes, Szabó András és Petrőczi Éva személye is garancia: ki tud tőlük akár egy jólfogalmazott mondatot is idézni???
    2. Erkölcstelenség és cinizmus: Mészáros óvodás kora óta ilyen volt, nem csoda, azzal a családi háttérrel. De az ügy minden szereplője az. És akkor lép a képbe Balla rektor, az Újszövetség professzora, aki bűncselekmény elkövetésére akarja rávenni HG-t, majd amikor nem jár sikerrel: jogtalanul felmond neki. A perben folytatja ámokfutását, már dr. Takács, az igazán nem finnyás erkölcsiségéről híres ügyvéd is elpártolt tőle.
    Szóval a Károli szakmai és erkölcsi szempontból is tökéletes nulla.
    MEG KELL SZÜNTETNI!

   • sakál said

    Teljesen indokolatlanul rendeltek el zárt tárgyalást. Ez volt dr. Takács utolsó húzása. De menjünk el szeptemberben minél többen!
    A joghallgatók tanulhatnak az ügyből: egyébként a bírónőnek szakmai körökben jó híre van.
    Vesztett már nála munkaügyi pert dr. Takács is.
    Mégpedig – ha jól vagyok informálva – abban a perben is Szabó adott hamis tanúvallomást.
    És abban a perben UGYANEZ A BÍRÓNŐ MEGÁLLAPÍTOTTA, HOGY A TANÚVALLOMÁS NEM FELEL MEG A TÉNYEKNEK!
    Nem akarok én jogi tanácsokat osztogatni, de csakugyan olyan jó ötlet a hamistanú jolly joker Szabó András a bíróságon???
    Ismerik, mint a rossz pénzt.

   • prudens said

    Üdvözlöm Orangemant! Nagyon jól látja: minden hívő reformátusra szégyent hoznak a Károlin elkövetett törvénytelenségek és bűncselekmények. Ha Benda Kálmán célkitűzéseire gondolunk, különösen rikító a kontraszt, ami az alapítók szándéka és a mai helyzet között fennáll.
    Szabó András, a hencidai úrasztalát hazalopó, a kormánytartalékot megdézsmáló, a hamistanúzást napi gyakorisággal végző személy még mindig vezetői beosztásban van a Károlin, ott van a felesége, Petrőczi is.
    A bölcsészkar mai állományának kialakításában egy volt spicli, KSZE menye játszott döntő szerepet, még 3 évig nem volt PHD-ja, amikor már kirugatott tudós, református embereket (pl. Erdélyi István, MTA doktora) és helyükbe behozta apja sleppjének csontateista tagjait.
    Csalásaikkal megbuktatták az IDI-t, ezzel a KRE-t (közben az ÁJK DI-je is megszűnt hasonló okok miatt) a csőd szélére taszították.
    Szerintem jobb lenne, ha a Károli megszűnne.
    Ez így folyamatos szégyen forrása számunkra, hívő magyar reformátusok számára.

  • Kisjogász said

   Szia Orangeman! Én sajnos károlis voltam, de nem református, bár anyai nagyszüleim azok, és nyaraláskor mindig elmentem velük a falusi templomba istentiszteletre. Ezekről szép emlékeim vannak. De a Károlin szerzett tapasztalatok miatt már majdnem ateista lettem. 😦 Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy aki teheti, világosítsa fel a naiv gyülekezeteket, hogy a Károli nem egy jámbor keresztyén intézmény, hanem a legerkölcstelenebb és (szerintem) legaljasabb kóceráj, mert becsapják a hallgatókat: milliókat húznak ki a zsebükből oktatás címén, pedig amit kapnak, értéktelen vacak. Ezért nagyon fontosnak tartom a felvilágosító munkát a gyülekezetekben. Ott ők ezt el sem tudják képzelni. Nagyszüleim nagyon büszkék voltak az unokájukra, hogy a református egyetemre jár, ezzel dicsekedtek a faluban. Most pedig nem értik, miért mentem át máshová, miért húzok rá még egy évet inkább, csakhogy NE károlis diplomám legyen. Kicsit meg is vannak sértődve. Falun még makacsul tartja magát a hit, hogy a reformátusoknak van egyeteme. De ez a képződmény egy szégyen! A reformátusoknak és a magyar felsőoktatásnak is. Főleg Balla Péter miatt, aki állítólag – hihetetlen – református lelkész.

   • soli deo gloria said

    Ezt mindennél jobban bizonyítja Balla személyzeti politikája. A “protestáns kultúrörökség” feldolgozására alapított bölcsészkar magyar nyelvtudományi tanszékének jelenlegi vezetője, Fóris Ágota nem rendelkezik magyar szakos alapvégzettséggel sem, másvallásúságát pedig arany menóra viselésével deklarálja.
    Hogy Balla Péter nem véletlenül alkalmazta Fórist, hanem eleve neki írták ki a pályázatot, azt bizonyítja a Közlönyben megjelent hirdetés szövege. Ebben nem kértek szakmai alapképzettséget – az ugyanabban a számban megjelent angol szakosra kiírt hirdetésben kértek – sem pedig protestáns felekezethez való tartozást, ill. ezt igazoló iratot a gyülekezeti lelkésztől – az angol szakos hirdetésben kértek.
    Tehát Balla eleve NEM PROTESTÁNS és ALAPKÉPZETTSÉGGEL NEM RENDELKEZŐ személyt kívánt kinevezni a magyar nyelvtudományi tanszék élére.
    Miért rombolja Balla, az Újszövetség profeszora a rá bízott egyetem szakmai színvonalát és miért űz gúnyt a fenntartó egyházból???

   • certitudo salutis said

    Fel kell vetni a zsinat erkölcsi felelősségének a kérdését. Nem Bölcskeire gondolok: z ő végtelen züllöttségére és ostobaságára számos példánk van, hanem a világi gondnokokét, dr. Kálmán Attiláét és dr.Huszár Pálét.
    A dr. mindkettőjüknél egyszerű bölcsészdoktori cím, a közoktatásban dolgoztak, KA igazgatóként, az Antal-kormányban oktatási államtitkárként, HP pedig vezető szakfelügyelőként.
    Ennek ellenére kell, hogy legyen annyi rálátásuk a felsőoktatásra, hogy tudván tudják: ami a Károlin megy, az CSALÁS, fosztogatás, bűnözés.
    Kálmán Attila alá is írta Ritoók Pál és Kósa akadémikus mellett az a nyílt levelet, amely kb. 10 éve már feltárta a Károli hibáit. Pedig akkor még csak Szabó András lopott, rabolt, hamistanúzott és szeretőzött az egyetem pénzén.
    A BECSTELENSÉG és az ISTENTELENSÉG azóta a Károli működésének alapelve, a mindent meghatározó NORMA.
    Ebbe belefér, hogy a magyar nyelvtudományi tanszék vezetőjének kiírt pályázatból kizárják A MAGYAROS ALAPKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ REFORMÁTUS JELENTKEZŐKET.
    Miért kell Ballának csak alapképzettség nélküli, zsidó mivoltát fennhéjázó gőggel fitogtató személy a magyar tanszék élére?
    És miért nem tesz semmit a zsinat, nem tesznek semmit a nagy tekintélyű református tudósok: Ritoók, Kósa, Tőkéczki???
    Miért?
    És miért nem szólal meg dr. Huszár Pál?
    Azt hiszi, azért emelték a főgondnoki tisztségbe, hogy csokornyakkendőben páváskodhasson ünnepi alkalmakkor, különben pedig hagyja, hogy szolgálati ideje alatt a legsúlyosabb erkölcsi fertőbe merüljön a Károli és vele együtt a magyarországi református egyház???

   • lelkipásztor said

    Mit szól hozzá Balla sógornője, Hegedűs Lórántné jobbikos országgyűlési képviselő, hogy a sógora kifejezetten kizárta a magyar tanszék vezetésének pályázatából a reformátusokat és a magyar szakosokat???

   • mesüge said

    Még mindig nem értitek, kispofáim, miért küldtük Ágotánkat oda a jobbikos egyetemre???
    Ennél azért benneteket is találékonyabbnak gondoltalak…

   • tóratartó said

    Talán már ti is kitaláltátok: a mi Ágotánk tűzereje olyan, mint egy T34-é. Itt a blogon is felismerni az agresszív vartyogását. Ezért küldtük oda. Ő az előőrs.
    A Károlit ugyanis megvásároltuk Bölcskeitől. Kifizettük az adósságait a koreai banknak, ellentételezésképpen miénk a Károli.
    Azt a néhány nyamvadt kálomistát, akit megtűrt ott a Balla, majd mi dobáljuk ki.

   • Zores said

    Tóratartónak: most már sokmindent értek. Pl. Hansági és protezsáltjai (Korner stb.) nyomulását, ösztöndíjait is. 🙂

   • tóratartó said

    Jó hírem van: bizonyítékaink vannak, hogy KSZE csakugyan a nagykállói rebe fia…

   • anonymanalyst said

    A professzor asszonyt jó lenne kihagyni ebből. Olyan üldözésben volt és van része, ami magyar professzor ellen példátlan. És különben sincs semmi köze ehhez a bloghoz.

   • réti pipitér said

    Egyetértek. Ha komolyan gondoltak volna tisztességes tárgyalásra és megegyezésre, meg tudták volna oldani.
    Két év alatt semmit nem csináltak: Balla felmondott jogtalanul, folyik a per, és még dr. Takács is kiszállt.
    Szóval elmúltak azok az idők, amikor meg lehetett volna oldani az időt értelmes eszmecserével.

   • Johannes said

    Hogy ….. professzor asszonynak ne lenne köze ehhez a bloghoz? De még mennyire hogy van, anélkül hogy ezt ő maga tudná. Épp az ő esete volt az utolsó csepp. Tudjuk, hogy miután választás el állították, vagy fedezi Szabó András csalásait, vagy kirúgják, többször is meg akarta keresni a fenntartót – hiába. Az nem állt szóba vele, hanem kiszolgáltatta ellenségeinek, Szabó Andrásnak és Balla Péternek. Ez a példa bizonyította be számunkra, amit más esetek kapcsán már addig is sejtettünk, hogy a jelenlegi magyarországi református egyházban nincs normális kommunikáció. Életbevágó ügyekben sem hallgatják meg az illetékest. Sőt: inkáb még az ellenségei beszélhetnek helyette. Jól példázza ezt Bolyki és Balla esete a Pethő-ügyről. Megtilthatta az idős beteg professzornak a 30 évvel fiatalabb, tudományosan teljesen jelentéktelen, csak az apósa révén karriert csinált Balla, hogy kommunikáljon. Azt üzente, hogy majd ő kommunikál helyette. Aztán még ezt sem tartotta be. Megalázta, kiskorúsította, hülyét csinált belőle és még jól meg is fenyegette, amiért nem tartotta a száját. Ugyanezt tette Balla Péter …. ….. professzony asszonnyal. Ő kommunikált helyette úgy, hogy minden fórumon és grémium előtt a távollétében brutálisan megrágalmazta.

    Ha lehetne normális kommunikáció, ha lehetne tárgyalni az egyház és az egyetem vezetőivel, akkor nem volna szükség erre a blogra. A blogot épp az egyház és az egyetem kommunikáció előli elzárkózása hívta életre. Ennek az elzárkózásnak közel másfél évtizede több tragikus áldozata van: … …. professzor asszony és Bolyki János emeritus professzor csak a két legutóbbi példa.

   • Kirúgottak Klubja said

    Az 1998-ban tömegesen kirúgottak esete is azt példázza, hogy normális kommunikációra nincs mód. Akit megrágalmaznak, nem védekezhet. Olyan helyzetbe hozzák – eltávolítják, kizárják – hogy ne mondhassa el a véleményét, ne védhesse meg a saját becsületét, amit a BTK-n mindig ugyanazok a személyek – Szabó András és Hansági – meghurcolnak. Márpedig a saját becsületének védelméhez mindenkinek joga van. A református egyetemen ezonban nincs. Az egyetem vezetése mindig az érintettek távollétében hozott BTK-s kollégák fölött halálos ítéletet, és mindig Szabó András volt a fővádló, Hansági meg a felbújtó. És a Református Egyház ezt nemcsak eltűrte, hanem mindig CSAK Szabó András véleményét kérdezte meg. Amikor az értelmi fogyatékos Ballát nevezték ki a Károli élére, végképp elszabadult a pokol. Ő nemcsak meghallgatta Szabó Andrást, hanem egyenesen tőle kért mindenben tanácsot, az ő utasításai alapján járt el. Míg nem Kovács Barnabás dirigálta Ballát, addig Szabó András tette ezt. És még mindig Szabó András van rá a legnagyobb befolyással. Ő erősítgeti az önérzetét és bujtogatja Sepsi és Barnaby ellen. Szabó András és tanácsadója, a Sátáni Némber ennek az egyetemnek a rákfenéi. Ki kell őket vágni, mint a rákos daganatot.

   • heidelbergi káté said

    A magyarországi református egyház a szakadás állapotában van.
    A Kossuth Rádió Rév-Komáromból közvetít istentiszteletet. Azoktól a szegény szlovákiai reformátusoktól, akiktől a szlovák állam nemsokára elveszi az évi 2 millió eurós támogatást, mert Bölcskei belekényszerítette őket a MRE-nak nevezett Bölcskei Részvénytársaságba.
    Nem vagytok méltók a Kátéra!
    Ha ez az egyház ezzel a vezetéssel, ezzel az egyetemmel, Szabóval, Ballával, Hanságival 2013-ban meg akarja ünnepelni a Káté magyar szövegének 450-edik évfordulóját, mi a Heidelbergi Káté méltó örökösei TILTAKOZUNK ELLENE!

   • Automap said

    A szegény szlovákiai reformátusok maradék pénzéből még Szabó András is élősködik. Még amikor dékán volt és intézetvezető, még akkor is járt át feleségestül Komáromba, felvenni a sokadik fizetésüket a szlovákaiai reformátusok kevéske pénzét is elszipolyozva tőlük. És még mindig felveszi ott a fizetését. Mire? Szenci németorszái útját tanítja nekik, amit autóstérképpel próbált utánacsinálni. 🙂

 14. Dr. Cat said

  Igen, Mészáros PhD-ztatásának korrupt részletei szégyent hoznak minden magas tudományos teljesítménnyel doktorált lény fejére.
  Az esztétikai érzéket és esztétikus külsőt már nem is említem. Mészáros egy kultúrsokk. Meg a vakondszőrzetű, kancsal, homorúmellű Hansági, a szeretője és Doktormutterje.
  FÚÚÚJ!

  • kíváncsi vagyok said

   Utánanéztem, hogy MM hogy néz ki élőben:

   Sajnos el kell távolítanunk a linket, nehogy feljelentsenek bennünket engedély nélküli publikálásért. 😦

   De aki kíváncsi, keresse meg a gugliban Debreczeni Boglárka – Bébikommandó keresőszavakat bepötyögve – a szerk.

   • kíváncsi vagyok said

    A kérdés lemaradt: ő itt a riporter, ugye?

   • prudens said

    Érdemes megnézni a nemverbális kommunikációt. MM kelleti magát, simogatja a felsőtestét (“ezt is megkaphatnád”), a koponyája htsó felét (“nagyon bejössz nekem”), sőt, kétszer is hozzányúl a cipőjéhez, a zokniját rángatja (interperszonálisan ez értelmezhetetlen)
    Ami furcsább a nőnek tetszik MM. Feléje fordul, tágra nyitott szemek, szempillasöprögetés, mell meg-meglódítása, egész testével beáll az ő irányába, figyeljétek meg az asztal alatt a lábát a tűsarkű csizmában, türelmetlenül dobol vele: (“Meddig várjak”)
    MM viszont nekünk, a közönségnek is játszik, félig felénk fordul.
    Összességében: egy kültelki markecoló külseje és gesztusrendszere.
    Öltözéke az a p(roli)p(araszt) stílus, amit már megfigyeltünk a Doktormutter-szeretőnél, Hanságinál.
    A sötét pulóver még rendben (francia egzisztencialisták), de lenne mély fekete, nem ilyen vakondszínű.
    De jogy a Károlyi palotába ne tudott volna fölvenni mást, mint egy fröccsöntött kínai edzőcipót világos, harmonikázó zoknival???
    Ez a Károli képe, találó MM: Karunk Hőse elnevezése.
    Simlis prolik gyülekezete.
    Ez a hájas kan annak egy különösen viszolyogtató példája.

   • Bolhászás said

    Óriási. Tényleg érdemes megnézni. Egy darabig hanggal néztem, de mivel ennek a hájas affektáló kappannak a nyafogó, vinnyogó hangja egy idő után idegesített, levettem a fejhallgatót és csak a gesztikulációt néztem. MM kb 3x jelenik meg a képen, a többit a nő tölti ki (róla most hadd ne mondjak semmit, jót nem tudnék). Az első alkalommal az ótvaros fejét vakarássza, aztán kezével végigszánt az egész testén, mintha tetveket vagy bolhát keresne, megvakarja a lábszárát, aztán belenyúl a zoknijába, cipőjébe, félig eltűnik az asztal alatt.
    Közben vitustáncot jár a széken, dobálja magát, a karjait, fetreng, próbálja elnyomni a vihogását, kinézve a közönségre.
    Amikor 3.szorrra is megjelenik, úgy a 4. perc után, már megint a fejét vakarja, de úgy tűnik a tetű az ótvaros fejéről bemászhatott a pólója alá, mert mélyen benyúlva a tarkója alatt a háta közepéig vakarózik.

   • Pepszi said

    Borzalmas. Rosszabb mint a fotó. Az egy brutális bűnözőfej volt, de legalább férfias. Ez a nyafogó fejhang, ez a fetrengés, testdobálás kifejezetten feminin. Mint egy magát kellető prosti. És még hozzá ez a szó szerint tetőtől talpig vakarózás. Merthogy a kopaszra nyírt ótvaros fejét vakarnia kell, azt értem. De hogy az ótvar lehúzódott a talpáig, és hogy már az asztal alatt a zoknijában turkál a kamerák előtt, miközben interjúvol egy nőt! Vagy tetves, vagy hóttbunkó, vagy mentálisan nem ép.

   • hajnalka said

    Ez a pónem a Károli emblémája, Karunk Hőse. Köszönhetitek KSZE-nek, akinek zápult agyú és …. menye magával hurcolta ezt a szörnyszülöttet a Gutenberg iskolából Angyalföldről, és azóta sz…… szolgáltatásra kényszeríti a Károlin való alkalmazás, valamint a doktoráltatás (kétszer!!!) fejében.

   • Editor said

    Aki még nem látta ezt a zseniális videót, az gyorsan nézze meg, mert sajnos, biztonsági okokból holnap reggelig le kell vennünk. Nem kockáztathatjuk ugyanis a blog további működését – még egy ilyen tényleg ragyogó poénért sem. Köszönjük a leletet!

 15. vidéki kolléga said

  A Károli egy politikailag mélyen kompromittálódott hely: egyrészt újfasiszta képzőhelynek tartják, mivel Balla személyében kapcsolódik ifj. Hegedüsön keresztül Toroczkaihoz és az oslói tömeggyilkoshoz.
  Másrészt egy KGB-s vonal képviselteti magát Kun Béla unokáján, az alvóügynök Hermannon és a kárpátaljai Kovács Árpádon keresztül a szélesőbal is.
  Hogy a kettő hol és hogyan ér össze, arról sokat irogat Csurka a lapjában.
  Aztán itt van a háttérben az egyház zsinati elnöke, Bölcskei, akivel nem áll szóba a református kormányfő, ahogyan keserűen panaszolja Várinak a MANCSban.
  Bölcskei alkoholizmusa, mocskos nőügyei és a koreai bankhoz fűződő kapcsolatai révén maga is tök gáz.
  A Károli tudományos szempontból: Hanságival, Szabóval, bohócnő Petrőczivel és Hanságival egy közröhej. Erre tette fel a koronát Mészáros nemzetközileg is hírhedté vált doktori csalásával. A MAB megszüntette az ÁJK és a BTK DI-jét, a HTK DI-jében ott díszeleg a híres csaló, Pethő!
  És desszertnek ott van még a Mikszáth téri drogpiac, amelynek – Szabó András mélységes korruptsága révén – standjai vannak a Reviczky utcában.

 16. septempunctata said

  Ez a szó hétpettyest jelent, s mint Petrőczi a Könyvhétnek eldicsekedett vele – nyakában baboskendő, gallárján két bagzó svábbogárt ábrázoló bross, hogy ezzel a címmel írtak neki a “tudóstársai” egy könyvet a 60. születésnapjára.
  Megnéztem, kik is azok a “tudóstársak” az óriáscsótány számára. Megtudtuk: az első tanulmányt Mészáros írta, Karunk Hőse, a 6 és fél oldalas disszertáció írója.
  Déja vu érzésünk volt, és nem véletlenül!
  Mészáros Marcipista disszertációjának első felét – a Lutherről szólót – ajándékozta a nemzet nősténycsótányának.
  Micsoda csodálatos ajándék!
  Az ajándékkönyvben Európa legrövidebb disszertációjának felét kapta meg Petrőczi!
  Más kincsek is vannak az ajándékkötetben.
  Legközelebb Csoma Zsiga bácsi almatortájának receptjét osztom meg veletek!

  • Veszedelmes viszonyok said

   Tudvalevő, hogy MarciPista egyik opponense Petrőczi Éva volt (a másik a híres J.A.keresztes vitéz, Bednanics Gábor), két vadiúj témavezetője közül pedig az egyik az opponens asszony férje, Szabó András, a másik Kulcsár Szabó Ernő MENYe, Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes. A nepotista és a kölcsönös szívességen alapuló viszonyok itt úgy egymásba vannak gabalyodva, hogy objektív, elfogulatlan bírálókról aligha lehet szó. Bednanics Gábor, ugye, KSZE doktorandusza, azonkívül a 30-as családi kör tagja. De az összefonódások még ezen is túlmennek. Míg Petrőczi elvállalta az opponenciát Ágnesasszony MarciPistája mellett, Ágnesasszony, viszontszívességként elvállalta az opponenciát Baranyai Katalin, Petrőczi barátnője mellett, aki az ELTÉn ugyanezzel a dolgozattal megbukott.

   Vagyis, mi lehetett a negotiation tárgya?

   Petrőczi: “Nem teszem szóvá, hogy a MarciPistád szövege csak 6 oldal.”
   Ágnesasszony: “Én meg nem teszem szóvá, hogy a te Katalinod műve bár 600 oldal, de úgy xar, ahogy van, és méltán bukott meg az ELTÉn.

 17. prudens said

  Túlbecsülöd a két l..nyát. Petrőczinek Baranyai védésén is a szex járt az ormótlan fejében, azért rikkantotta oda Baranyainak, hogy “Nem kérdezlek Cs. Szabó nemi életéről!”
  Igazán megnyugtató, hogy ilyen keresztyéni szellem uralkodik a vén (septem)pun(ctat)a fejében.

  • Hermeneuta said

   Rosszindulatú vagy. “Témavezetőként” valami szakszerűt akart kérdezni, hogy látsszon, ért ő a 20. századi magyar irodalomhoz és méltán témavezetője Baranyainak. DE csak angol szakos és csak középkoros lévén ennél “szakszerűbb” kérdés nem jutott eszébe.

 18. pulchra said

  A Reviczky utcai LUPANARIA két szörnyű tagja, az amorf testű madám szerepében Petrőczi, aki a “vén kecske is megnyalja…” értelmében koslat a fiatal fiúk után, de mindhiába.
  A másik szörnyeteg: a vakarózós MM matraca és doktormutterje, a horpadt mellű vakondfejű, akinek a szörnyű szeretője még engedélyez egy-két nyalintást, de nemsokára vége lesz annak is.
  Ha az ügyészség észbe kap, legkésőbb.
  Egyébként jobb, ha megteszi.
  Mi ugyanis nemzetközi fórumokhoz fordulunk Mészáros disszertációja ügyében.
  Eddig is megtettük: de most egy másik – jogilag releváns – formában.

 19. dark side said

  Én csak azt nem tudom, hogyan magyarázza meg Balla a sógorának, ifj. Hegedűs Lórántnak, aki még az izraeli filmhét ellen is szokott tüntetni a Pudkin mozi előtt, hogy miért írja ki és adja a magyar tanszék vezetését egy alapképzettség nélküli +galícicia jöttmentnek”, hogy Kislóri veretes szavait idézzem????

 20. ancilla said

  Én nem bízom a Károli jövőjében.
  Az az egyetem, melynek története Szabó András, Hansági Ágnes és Balla Péter bűntetteinek története, megérett a pusztulásra.
  A zsinat pedig tűrte ezt, Bölcskei püspök szóba sem állt a meghurcolt reformátusokkal.
  A Károli ma tele van csontateista zsidókkal és tudatlan böszmékkel.
  Mert Szabó, Hansági, és Balla ezt a személyzeti politikát folytatja.
  És a zsinat mindezt rendben valónak találja.
  “Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők…” (Zsolt 127,1)

  • Kommunikátor said

   Azért van ez a blog, mert Bölcskei nem védi meg az ártatlanul meghurcolt oktatókat, szóba sem áll velük. Azért van ez a blog, mert Bölcskei a Szabó András által megrágalmazottakat kiszolgáltatta magának Szabó Andrásnak, később pedig a jellemtelen, befolyásolható Balla Péternek, aki mindenben Szabó András utasításait követte és követné még mindig.

   Ergo: AZÉRT VAN EZ A BLOG, MERT SZABÓ ANDRÁS VAN!

 21. ancilla said

  Ha az egyetem megszabadul Szabótól, Ballától, Hanságitól és a KSZE-slepptől, leülnek tárgyalni megfelelő kátréítésről a meghurcoltakkal, fontolóra vesszük a blog megszüntetését vagy profiljának átalakítását tudományos-kulturális irányba.
  Ha nem, folytatjuk.
  Észre kellett vennetek, hogy bennünk van kitartás és erő, mert “mindenre van erőm a Krisztusban”.

  • Johannes said

   Ancilla, ez naivitás részedről, hogy ezekkel tárgyalni lehet. Majdnem két és fél éve folyamatosan lett volna rá lehetőségük, de továbbra is erőből akarták elhallgattatni a blogot. Letiltások a magyar szolgáltatóknál, feljelentések a google-hoz, Philipp blogjának a bezáratása, az én letiltásom… és főleg példát statuálni azon a professzoron, akinek a meghurcolása leverte nálunk a biztosítékot. Melczer a megbízásunkból hivatalosan is megkereste a zsinati iroda titkárságát, még 2009 őszén, amikor még nem szabadultak el ennyire az indulatok. Nulla eredménnyel. A szellemileg retardált, de ehhez képest kellőképpen aljas Ballára bízták az ügyet, aki válogatott törvénysértésekkel és ártatlanok brutális üldözésével reagált. Szabó András és Hansági, akik ezt az egészet kiváltották, még mindig az egyetem oktatói, sőt, tanszékvezetők. A csaló Mészárosnak APÓS befolyásával Szegedből kitapostak egy oklevelet. Átverték a Szenátust és a belső vizsgálatról szóló Zsengellér-jelentés helyett Szabó András fogalmazványát ismertették autentikus jelentésként a Szenátus előtt, hogy kirúgathassák az IDI volt vezetőjét, aki nem volt partner a csalásokban, méghozzá a legaljasabb módon. Mindez azt bizonyítja számomra, hogy a magát lelkésznek állító Balla a legelvetemültebb bűnöző, szövetségeseivel – Szabó Andrással és Hansági Ágnessel – együtt. Ezeket már rég el kellett volna távolítani, hogy a Református Egyetem visszanyerhesse az arcát, amit még mindig ezek képviselnek.

   • Szenátus said

    Azt akarod mondani, hogy Szabó András Balla tudtával meghamisította az IDI ügyében elrendelt belső vizsgálat eredményét, és a hamisítványt terjesztette a Szenátus elé?

   • dark side said

    Ne csodálkozz! Náluk ez a norma és ez az úzus.
    Emlékszel Szabó András számos hamis tanúvallomására, melyet volt kollégái ellen írt a munkaügyi bíróságnak, s amelyek egyikét-másikét a bíróság hazugságként leleplezett:

   • Teológus said

    Balla elvetemültségét legjobban az bizonyítja, ahogy Bolyki professzor urat a halálba kergette. Ahogy a nyilvánosság előtt megszégyenítette, ahogy ígéretekete közvetíttetett vele a 168 óra felé, aztán nem tartotta be, ahogy visszavonatta vele a tanúvallomását, ahogy illetéktelennek minősítette őt a saját ügyében, ahogy megfenyegette az emeritusi cím visszavonásával, és azzal, hogy kidobatja a szolgálati lakásából, mert elárulta Pethőt. Ez egy feneketlenül gonosz ember.

   • ancilla said

    Igaza van Johannesnek, én csakugyan naiv vagyok. Hiszek az ember józan eszében, nevelhetőségében, formálhatóságában. Ha (!!!) Ballának van egy csepp mindezekből, már a legutóbbi bírósági tárgyaláson felfoghatta volna: nem a nyerő oldalon áll. Főleg, amikor Takács, az ügyvédje, olyan határozottan elsasszézott mellőle.
    Talán déja vu élménye volt ügyvéd úrnak egy bizonyos munkaügyi perről, amelyet nem megnyert, ugye, mint állítja, minden egyes perét. És hát ott volt ugyanaz a bíró, és ő elő akart állni ugyanazzal a tanúval, akiről már ez a bírónő egyszer…
    Nem kell nagyon intelligensnek lenni valakinek ahhoz, hogy megállapíthassa: ez nem látszik nyerőnek. Ha Balla még mindig nem fogta fel, sorry, én megpróbáltam egy kicsit empatikus lenni, nem a szeretet egyháza lenne ez egyébként????

   • Aidósz said

    Ancilla, most én mondom azt, hogy hm… idealista vagy. Már abból is látszik, hogy őrzöd a hitedet az emberben. Nekem elég volt Szabó Andrással találkoznom ahhoz, hogy ne higgyek többé. A SzA-tapasztalat arra tanított, hogy az ember feneketlenül aljas és mindenre képes lehet. Takács-János-tapasztalatom pedig arra tanított, hogy nincs tuti ügy, nincs ezerszázalákos biztonság. Én is voltam károlis oktató, engem is kirúgtak. Nem látványosan, nem tizedmagammal, és professzor sem voltam. Annyira valótlan volt az ok, hogy ma sem tudom miért. Persze megfellebbeztem. És simán elvesztettem. Mind első-, mind másodfokon. A feleségem sírógörcsöt kapott, amikor még dr. Takács többszázezres számláját is nekünk kellett kifizetnünk akkor már tartós munkanélküliként. Azt hiszem elküldöm nektek az esetemet dióhéjban, mert tanulságos. Az is, ahogy az egyház reagált, mert persze hozzájuk is fordultam.

  • réti pipitér said

   A Szabó egy igazi reneszánsz ember: becstelen gazember (OV 2 milliárdos kormánytartalékának elrablása Tenkével),
   tudatlan (lásd összes műveit)
   fasiszta antiszemita görény (ahogy Horváth Ivánt félzsidó komcsiként szidalmazza, miközben ő intézte el, hogy Szabó primitív makogását az ELTÉ-n habilitációnak fogadják el)
   pedofil bűnöző (a VIII. kerületi rendőrség kétszer is tartott nála házkutatást és TALÁLT BŰNJELEKET)
   DROGDÍLEREK ORGAZDÁJA (A mIKSZÁTH TÉRI DROGPIACOT BETELEPÍTETTE A REVICZKY UTCÁBA
   Nem elég????

   • red rat said

    És ott van neki a nimfomán szörnyeteg felesége, a Ludvig/Petrőczi, a hírhedt k..a.
    Akinek a lányait egyébként Szabó András sz…an meg……
    Nagyszerű ember ez a Szabó András, …. …. sógora.

 22. ancilla said

  Igen, csekély remény van a megegyezésre, de mindig meg kell próbálni. Kitűnő ügyvéd ismerőseim mondják, hogy csak végső esetben pereljünk!
  Először próbáljunk meg megegyezni: leülni, tárgyalni, megérteni egymás szempontrendszerét, érveit, álláspontját. Jó esetben ezek közelednek egymáshoz.
  Igen, tudom, ez mindkét féltől INTELLIGENCIÁT és EMPÁTIÁT feltételez.
  Nagyon jól emlékszem arra is, hogy az első nagy kirűgások idején – 1998-ban – sem válaszolt Bölcskei Gusztáv a kollégák leveleire. Kálmán Attila viszonylag kulturáltabb volt, de ténylegesen ő sem tett semmi.

 23. vérfarkas said

  Úgy unom ezt a szépelgő locsogást, hogy hátha van a Ballában erkölcs, a Szabóban meg intelligencia!
  Ti is tudjátok, hogy NINCS!
  Csak ez a rohadt political correctness, magyarul píszí!
  Szétharapom a torkukat, előtte persze beveszek valamit mérgezés ellen!

 24. Debreceni Kolléga said

  Reméltem, hogy Debrecen kimarad a botrányból. Hiszen a BTK Kari Tanácsa még 2009/2010 telén határozatot hozott arról, hogy ezekben a megismételt védésekben mi nem veszünk részt. A zavarosfejű Oláh Szabolcson nem csodálkozom, hiszen köztudott, hogy az ő karrierjét KSZE egyengette. De Márkus kolléga nagy csalódás. Hiszen ő világosfejű, józan ember, és itt mindenki tudja, mit gondol ő a Kulcsár-Szabó “iskoláról”. (Nem sokat.) Sosem rejtette véka alá a véleményét, Kulcsár Szabó szövegekkel ugratta népies kollégáit. Ráadásul ő mesélte, milyen hihetetlenül alacsony a színvonal a Károlin. Volt ott egy védésen, amit visszvontak. Ezek után érthetetlen, hogy részt vesz egy második szabálytalan “károlis” védésben is, mégha Szegeden is rendezték. Ez nem tesz jót az ő hírének. Nem való neki olyan szekér után futni, amelyik úgyse veszi fel, csak futtatja maga mellett.

 25. tudományos said

  Nehéz megérteni, hogy miért kockáztatja valaki a jó hírét egy ilyen ügyben. Még a saját egyetemen belül érti az ember, ott megmagyarázzák, hogy szegény fiú/lány, ezért-azért jó lenne, ha sikerülne neki…
  No de házon kívül?
  Aki elolvas csak egy oldalt Mészáros úgynevezett művéből, az tisztában van vele, mit is ér ez. Magyarán semmit.
  Benczik, a nyugdíjas eszperantótanár, aki most is aktívan oktat egy óvónőképzőn, persze, nem kockáztat semmit.
  NO NAME.

 26. filológus said

  A Spiegel plágiumrovatot nyitott a doktori disszertációk csalásának ügyében. Németországban évente 25.000 doktori disszertációt nyújtanak be védésre. Az érdeklődés óriási.
  Először politikusok történetei kerültek az érdeklődés középpontjába zu Guttenberggel, a lemondott honvédelmi miniszzerrel az élen. Silvana Koch-Mehrint a heidelbergi egyetem csalás miatt megfosztotta doktori fokozatától. Az FDP politikusnőt ennek ellenére beválasztották az Európa Parlament kutatással foglalkozó bizottságába!!!
  Jorgo Chatzimarkakis FDP-politikus disszertációjában szintén találtak nem tőle származó részeket. A bonni egyetem nagy valószínűséggel visszavonja az ő fokozatát is. Ő azonban megvádolja az egyetemet, hogy nem figyelmeztették (!!!) munkája során, nem hívták fel a figyelmét, mit szabad és mit nem.
  Bernd Althusmann CDU politikus is a listán van, valamint több helyi, önkormányzati nagyság.
  Közben jelentkeznek kevésbé híres emberek is.
  Egy fiatal jogásznő disszertációjáról az egyik opponens (Gutachter) azt mutatta ki, hogy 40 oldal tökéletesen megeyegzik témavezetőjének (Doktorvater) 2009-ben megjelent könyvében megjelentekkel. A jogásznő azt állítja, hogy nem ő vett át a témavezetőtől 40 oldalt, hanem az őtőle. De mivel később nyjtotta be, mint a könyv megjelent volna, az ügy rossul áll számára.
  A hozzászólók softvereket ajánlanak a plágiumok kiszűrésére.

  • Anthony said

   Johannes Hahn osztrák politikus, EU parlamenti képviselő többszáz oldalas disszertációjában 12 plágiumgyanús oldalt találtak. Ha meggyondoljuk, hogy Mészáros disszertációja első változatban összesen 13 oldal volt, annak a felét pedig Korner Veronika írta, mélységesen igazságtalana német és osztrák fokozatok visszavonása. Miközben Mészárosnak megvan a fokozata!

   • MarciPista said

    Az az osztrák fickó csak közismert európai politikus. De én nemzetközi hírű személy vagyok. Két nagybátyám ül a Zsinatban, Mészáros István és Balla Péter, utóbbi nemsokára hivatalos rektora lesz az egyetememnek, ahol a tanszékvezető valamint volt és leendő dékánhelyettes, Hansági Ágnes a doktormuterom én meg neki a Cuncimókusa vagyok. Hogy Friedpista bácsinak mije vagyok, aki betett engem a szegedi doktori iskolába, nem kotyogom itt el, az maradjon a kettőnk titka. Azonkívül benne vagyok Kulcsár Szabó Ernő TOP 30-ában, a Veronkával együtt, aki megírta nekem a 13 oldalas értekezésem felét, közvetlen kollégája ugyanebben a körben a nagytekintélyű Eisemann Györgynek, a József Attila keresztes Bednanics Gábornak, a volt MAB-tag Simon Attilának és a kis seggfej Oláh Szabolcsnak, akik már két egyetemen is kiverekedték nekem a doktori fokozatot. Ezért már joggal viselem a nevem előtt a DR-t, akár duplán is viselhetném:

    http://www.kre.hu/btk/index.php/magyar-irodalom-es-kulturatudomanyi-intezet.html

    Ezt űberolja az az osztrák kakas!

   • dark side said

    Hát igen, az szép, hogy a kiscsoportos képzés az erősségetek. Merhogy olyan kevesen jelentkeztek hozzátok – van ám esze a magyar ifjúságnak, nem is kevés! – hogy nagy csoportot akkor se tudnátok indítani, ha mindet összeterelnétek.

 27. Boglárka said

  Levettétek a videómat a Marcussal köcsögök. Pedig olyan cuki a Marcus mint a fészke körül röpködő és csapdosó szállni próbáló pufók bébikakukk meg ahogy vakarózik és hentereg mint a kis Mopszlim. Én pedig egyenesen bombázó vagyok. Két bontakozó bébiintellektus amint egymásra talál a bébikommandóban. Már sokan rámcsörögtek hogy látni akarják. Itt megtaláljátok mingyár az első hejen:

  http://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=Debreczeni+Bogl%C3%A1rka+-+B%C3%A9bikommand%C3%B3&btnG=Google+keres%C3%A9s&oq=Debreczeni+Bogl%C3%A1rka+-+B%C3%A9bikommand%C3%B3&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=5142l32143l0l37117l41l41l3l26l26l0l362l2396l0.8.2.2l12l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=ccf04d78fe5963b5&biw=1050&bih=652

  • cica said

   Tök arik vagytok! Én már azt vártam, hogy a Marci mikor hengeredik a hátára, mint egy bolhás házőrző!
   Olyan volt, mintha viszketőport szórtak volna a gatyájába. Valamelyik kötelező olvasmányban volt is egy ilyen. Má nem tudom, melyikben, talán a Kőszívű emberben.
   Olvastam én régen, csak itt leszoktattak róla, mer arra gondoltam, ha sokat olvasok, olyan leszek mint a Petrőczi banya vagy a Hansági amelyik mindig a Gaussról lefetyel.
   Nem tenne jót az arcbőrömnek.

  • Szegedi diák said

   Ilyen nincs. Eltűnt a videó. A srácok mondták hogy feltétlenül nézzem meg, mert fetrengtek a röhögéstől. A nő se semmi, de ahhoz a vakarózó, tekergő, röpködő, csapongó, affektálva vonyító, dagadt fejhangú kopasz idiótához képest direkt intellektuális jelenség. Pedig annyira kíváncsi voltam, hogy néz ki az a fazon, akit két egyetem is doktoráltatott 6 és fél oldalra.

   • Szegedi Kolléga said

    Nekem még akkor sikerült megnéznem, amikor egy hozzászóló feltöltötte. Rettenetes volt, de ezt a pantomimot az ún “védése” alkalmával már bemutatta. Nem is az volt az érdekes, hanem a feltöltés dátuma. Emlékezetem szerint pontosan megegyezett a Doktori Tanácsunk ülésével, amelyen megszavazták neki a doktori fokozatot: 2010.12.16. Valószínű, hogy az örömhírről értesítették a baráti kört, és a videón látható hölgy afölötti büszkeségében, hogy egy “doktor” interjúvolta meg, azonnal feltöltötte a videót.

    Sajnálom, hogy levette, mert a Doktori Tanácsunk minden tagjának látnia kellene, kinek adták ki a doktori fokozatot. A nagy többségük ugyanis nem volt jelen a védésen, nem is ismerik személyesen Mészáros Márton avagy István urat. Ez a videó egy antireklám a szegedi doktori iskoláknak.

    Jó lenne, ha visszakerülne a világhálóra!

  • Boglárka said

   A nagy sikerre tekintettel újra feltettem a videót, amit egy bizonyos csoport nyomására tegnap este levettem. Én jó vagyok rajta, ez a lényeg. Hogy a röpködő, csapkodó, fetrengő, bolhászó Marci-Mopszli azonnal beszállítandó a pszichiátriára, az az ő baja. Lehet újra kattintani, azonnal beindul. Engem nézzetek!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: