Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Kulcsár Szabó’s list (Kulcsár Szabó listája)

Posted by anonymanalyst - augusztus 12, 2011

Steven Spielberg híres filmje, a Schindler listája kb. 1000 nevet tartalmazott. Kulcsár Szabó Ernőé csak 30 nevet tartalmaz, közte a sajátját, a fiáét és a MENYéét. Schindler listája hosszú volt, mert ő életeket akart megmenteni. Kulcsár Szabóé rövid, mert neki pályázati pénzeket kell elosztani: minél kevesebb felé, annál többel gazdálkodhat.

A listán szereplők azonban nemcsak kedvezményezettek, hanem katonák is. Ha jön a behívó, be kell vonulniuk…

Aki még mindig nem hiszi, hogy Kulcsár Szabó Ernő a magyar tudományos élet alighanem legkorruptabb figurája, vessen egy pillantást az alábbi listára, amit Netfigyelő küldött el beszkennelve, attól tartva, hogy rövidesen eltűnik a netről. Aztán hasonítsa össze ezt a listát a Kulcsár Szabó által a közelmúltban vezetett MAB KÁB bizottságéval, továbbá különböző minősítő bizottságokkal, Kulcsár Szabó Ernő Intézetének beosztottjaival stb. és meglepődve fogja tapasztalni, hogy a listák között átfedések vannak, a nevek ismétlődnek. A Kulcsár Szabó család úgy mozgósít ebből a csoportból tagokat ilyen-olyan feladatra, mintha csak kártyacsomagból húzná elő a lapokat. Ha a Mészáros-védést vesszük példának, akkor láthatjuk ezen a listán magának Mészáros Mártonnak a nevét, aztán a “társszerzőét”, Korner Veronikét, a “témavezetőét”, Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnesét, az opponens Bednanics Gáborét, aki pár éve Kulcsár Szabó Ernő témavezetésével doktorált, most pedig már doktoráltat; az első Mészáros-bizottság elnökéét, Maedchen für alles” Eisemannét, a bizottsági tagét, Simon Attiláét, majd felbukkan a második védés opponensének, Oláh Szabolcsnak is a neve. Egyesek multitaskolnak, mint pl. Simon Attila, aki ciklus közben beült a MAB KÁB-ba és mellesleg a Mészáros-bizottságba is.  A legfrissebb doktorált, Dánél Mona pedig  az idei károlis államvizsga bizottságokba ült be, hátha ottragad a Károlin, egyenesen beleragad egy állásba…

Az exkluzív kör minősítettjei láthatóan önnemzéssel vagy önbeporzással szaporodnak.  Kulcsár Szabó Ernő valahogy úgy gyarapítja maga körül az érte mindenre kész minősítettek seregét, mint annakidején az USÁ-ban a fehér farmerek a néger rabszolgáikat: maguk végezték el a nemzést. 🙂 – A szerk.

forrás: http://smart.ivyportal.com/object.9709E9AA-F354-4159-B912-E720766C5C1B.ivy

38 hozzászólás to “Kulcsár Szabó’s list (Kulcsár Szabó listája)”

 1. BTK-s Kolléga said

  Dánél Monával természetesen nincs semmi baj. Mindössze annyi, hogy ne má’ megint Kulcsár-Szabó Ernő és Kulcsár-Szabó (Hansági) Ágnes játssza a HR-est a Károli BTK-n. Vannak más tehetséges fiatalok is, nemcsak az APÓS lekötelezettjei. Van elég Kulcsár-Szabó katona a Károlin, fölösleges a számukat szaporítani. Kivéve, ha minőségi cserét lehetne végrehajtani: pl. vigyék a fenébe a csaló Mészárost Hanságival együtt, és a helyükre vegyék fel próbaidőre Dánél Monát. Mészárosnál és Hanságinál mindenki csak jobb lehet, még ha ugyanabból a fészekaljból jön is. De azért jobb lenne máshonnan…

  • Netfigyelő said

   A fészekaljra itt találtok adatot:

   http://www.doktori.hu/index.php?menuid=192&sz_ID=3799

   és hogy a fészekaljból egyenesen a Károli Magyar intézetébe vezet az út, arra már a gugli keresőjébe beütve a nevet már az első oldal alján:

   ” 10.
   Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet
   http://www.irodalom.kre.hu/ – Tárolt változat
   Külső tag: Dánél Mona / ELTE / 2011. június 22. 9.00. Elnök :Bertha Zoltán Bizottsági tagok: Géher István László Jegyző :Mészáros Márton ..

   Preview image
   1 2 3 4 5 6 7 8 ”

   Szépen egymás mellett Mészáros Mártonnal. Szó nincs itt vagy – vagy-ról, inkább is – is … 🙂

 2. vidéki kolléga said

  Igen, jól látható, hogy KSZE legújabb adománya a Károlinak: Dánél Mónika, az örökös kültag.
  Szép ajándékai voltak eddig is akadémikus úrnak: Timeo danaes…
  Azon kívül itt van a Marcipista, pláne jegyzőként. Ki bízik meg a csaló tolvajban???
  Persze, a bűntársai: Petrőczi, Szabó és multifunkciós nőpartnere, az ágyasa, doktormutterje, a homorú mellű, vakondhajú Hansági

  • ELTÉ-s kolléga said

   Dánél Mónika 2008-ban nyújtotta be az értekezését, amikor formálisan még Kenyeres volt az IDI elnöke, de már KSZE volt hatalmon. Kenyeres akkor már reszketett az emeritus professzori címért, és semmiben nem mert ellenállást tanúsítani. Így fordulhatott elő, hogy az értekezés témavezetője KULCSÁR-SZABÓ ERNŐ volt, opponense pedig KULCSÁR SZABÓ ERNŐ közvetlen beosztottja, azon kívül saját édes fia: KULCSÁR SZABÓ ZOLTÁN. Ez ugyanolyan elemi összeférhetetlenség, mint a Szabó-Petrőczi páros témavezetői és opponensi összjátéka. Csak Dánél Mónika szövege megközelíti a disszertáció műfaját, Mészáros 6 és fél olala pedig még tézisek se lehetne, mert nem tartalmaz tudományosan semmi újat. És Dánél Mónika nem vált gyanússá a MAB-ban. De ez a védés se volt kóser. Különösen hogy a titkár az a Bónus Tibor volt, aki a témavezető, KULCSÁR SZABÓ ERNŐ közvetlen beosztottja, és akit még az elnöklete alatt álló MAB KÁB-ba is bevitt az ákádémikus úr szavazni.

   • Corruzione said

    Bónus nemcsak szavazott, hanem egy csomó akkreditációs anyagot is elbírált. Ez két kölcsönös előnnyel járt: módjában volt ismernie felettese álláspontját, és bírálatát annak megfelelően elkészíteni. A bírálók személye titkos, de csak a bizottság többi tagja előtt, és nem az elnök előtt, aki felkéri őt. Így Bónus, még ha nagyon szuverén lenne (ami nem látszik rajta), akkor sem nagyon írhatott volna mást, mint amit elvártak tőle. A másik előny, hogy a bírálatokra a MAB-nak külön kerete van, így BT jutalmazása tehermentesítette az OTKA-büdzsét. Milyen jó, ha egy kézben több kasszakulcs van!

   • tudományos said

    Az, hogy a témavezető az apa (KSZE), az opponens meg a fia (KSZZS) pont annyira sérti a MAB szabályzatát, mint Szabó meg Petrőczi részvétele ugyanabban a “doktori cselekményben”. Ezt a mAB szabályzata SZÖVEGESEN TILTJA.
    A nepotizmus az ELTÉ-n is az, a Legátus csoport éppen ezt tette szóvá a KSZE tanszékek körül. De a dékán megvédte.
    Szerintem csak a NYILVÁNOSSÁG SEGÍT.
    Ha már az egész világ tudja, hohy milyen mocskos korrupt gazember KSZE meg a sleppje, és a károlira kihelyezett szekció Hansági vezetésével, akkor talán a Múzeum körúton is megnő egyesek bátorsága.

 3. KSZE Workshop said

  Apa és fia követik a legnemesebb amerikai rabszolgatartó hagyományokat. Nemzik maguknak a doktor-rabszolgákat. Ebben a nemzésben a fiú is milyen szorgos! Hand in Hand, Schulder an Schulter gyártja apjával a családi szükségletekre bevethető doktorokat, akik mindenre képesek. A MINDEN szó szerint értendő, ezt Mészáros kétszeres ledoktoráltatása a semmire is bizonyítja.

  • Judge said

   Hánytató. A Kulcsár-Szabó család lenyúlta a tudományos minősítés egészét. Pártfogoltjaik családi körben védenek. Mit védenek és ki ellen? Ha az apa a témavezető, a fiú meg az opponens? A Legátus csoport már felvetette, hogy az ELTE irodalomtudomány doktori iskolája ugyanúgy akkreditálhatatlan, mint a Károli, a családi összeférhettlenség miatt. Csak a bizonyítékok hiányoztak. Meg kellene nézni ennek a 30-as körnek az összes védését, kik közreműködtek benne, és az összeférhetetlenségek miatt újabb feljelentést tenni a rektornál ill a szenátusnál.

   Miért kell tűrni, hogy a Kulcsár Szabó klán a törvények fölé helyezze magát?

   • Hébé nektárja said

    Mindezt a mocskos korrupt bizniszt, hogy ez a semmitmondó-nevenincs kutatócsoport (általános irodalomtudomány? milyen projekt ez? nesze semmi, fogd meg jól?) egymást meneszti az égbe, és a minősítésekkel saját magának hatalmat ad, a Magyar Tudományos Akadémia égisze alatt művelik. Felélik a halndzsakutatásra az OTKA-százmilliókat, és még van képük az MTA allegóriájával megpecsételni ezt a pénzmosodát! Az emblémán látható Hébé magasra emelt kelyhéből a mítosz szerint a tudás nektárját osztogatta. Amit ez az ún. “kutatócsoport” a KSZE klán kelyhéből kap, az a szervilizmus, engedelmesség, erkölcstelenség, korrupció mérge. Többen közülük már fenékig ürítették ezt a kelyhet

   • filológus said

    Érdemes lenne filológiailag elemezni a 160 milliós projekt termékeit. Egyébként KSZE még az év elején azt cincogta a Klubrádióban, hogy ne bántsák a filozófusokat, de aztán elhallgatott ezzel.
    Biztos félt, hogy tőle is számon kérik a 160 milliót, ezért mostanában már nem szolidarít Hellerék mellett.
    Biztos boldog, hogy megúszta.
    De ne hagyjuk!!!

 4. hajnalka said

  Kulcsár-Szabó Zoltán csak doktoranduszokat tud nemzeni, mást nem. Hansági meg csak Doktormutter tud lenni, de AZ IS MILYEN! szőröslábu, kopasz marcipistája mellett.
  A Kulcsár-Szabóéknál nincs semmi illem, finomság, erkölcs vagy bármi más!
  KSZE kétszer átveri meddő menye ba..pajtásának disszertációját.
  Micsoda szörnyetegek ezek!

 5. vérfarkas said

  Olyan fölösleges ezekkel a primitív szörnyetegekkel foglalkozni. Megharapom őket és annyi. A Hanságitól kicsit irtózom, az a lottyadt, szivacsos bőre, meg a vakondszínű haja, kancsal szeme!
  De az ügy érdekében erőt veszek irtózásomon. Bízzatok bennem!!!

 6. killer instinct said

  A 64 vármegye, Balla sógorának a barátai ott őrjöngtek a Sziget bejáratánál. Még megéritek, hogy követik oslói barátjuk példáját és robbantanak meg lőnek.
  Én mindeenesetre távol tartom magam a Reviczky utcai drogelárusító helytől – ebből is a Szabó gazdagodik, a dékánnő nem tud róla – meg minden olyan rendezvénytől, ahol ez az amortizálódott bűnbanda valamelyik egyede előfordul. Nincs kedvem felrobbanni velük.

 7. septempunctata said

  (Septem)pun(tat)a néni dicsőségére az IMO-s Hermann is beindult: Sugarbabe avagy “Tilinkó” szerelmes éneke címmel írt örök-egy témájáról, nem fogjátok kitalálni: a SZEXről.
  Most József Attilát szemelte ki: “Gitta és Luca hívják – évődve – az Attila név elferdítésével Tilinkónak, ami, ha úgy nézzük, valamiféle “enyhén fallikus”, erotikus gonoszkodás”.
  Hát a mi kedves Hermannunknak mindenről a fallikus…dolgok jutnak eszébe, még Petrőczi néniről is. Hát ez egy kicsit morbid, egy kicsit horror, de láttuk a felesége fényképét és nem csodálkozunk semmin.

  • Amoremio said

   HZ felesége valaha még kinézett valahogy, de mióta versenyt eszik a férjével, rondább, mint ő. Annyi előnye van Petrőczivel szemben, hogy fiatalabb. Petrőczi viszont szereti a nagydarab húsos férfiakat, ideálját Hermann és Pénzes testesítik meg, mindkettejükhöz vonzódik fizikailag, ha teheti, valamilyen ürüggyel beléjük karol, hozzájuk simul, ölelgeti őket. Úgy látszik, ez HZ-nak bejön. Vagy mert a felesége elhízott és megcsúnyult, vagy mert HZ frusztrált otthon. De kettejük, mármint HZ és PÉ között szinte érezni az elektromos szikrákat.

   • dark side said

    Kiújul a bulimiám! Ne csinál ezt! Méghogy szikrák a két hájas szörnyeteg között…mint két üzekedő dinoszarurusz!

 8. robi said

  Bocs, hogy beleszólok ebbe, a tizedét se értem, de azt csak meg tudjátok mondani, hogy miért jártak a rendőrök a Reviczky 4-ben?
  Attól tartok, nem lesz érdemes szeptemberben nekiindulni…
  Leleplezték Szabót vagy mi?

  • Mary Juan said

   Érdemes, mer Kriszta nemsoká’ visszajön a gyesről és eligazítja a dékánasszonyt. Majd bead neki valami hihetőt, mi meg legálisan árulhatjuk a “gyógyteákat”. Teaklubot akar szervezni, ahhoz meg helyiség is kell, de ő megszerzi. Persze majd megskubizzuk kiket engedünk be. Nehogy má füvezőnek álcázott spicliket küldjenek a nyakunkra.

 9. lelkipásztor said

  Iszonyatos mélyre süllyedt a református egyház, ha egy ilyen blaszfémikus bűntanyát neveznek református egyetemnek. A minden parancsolatot állandóan lábbal taposó Szabó András, aki ellopta az előző Orbán kormány kétmilliárdját, az idióta felesége, aki telerondítja a Reflapot és a Kulcsár-Szabó akadémikus csontateista, zsidó, komcsi rokonai és barátai.
  Ez egy református egyetem???
  Túnjön el a pokolban!!!

 10. komáromi csipkés györgy said

  Kifelejtetted Ballát: ő a főbűnös. Ő engedi, hogy Hansági, a Kulcsár-Szabó menye diktáljon a bölcskaron és akadályozza Sepsi dékánasszony kísérleteit a tisztesség és tudományosság megalapítására, mert, ugye, ahol Szabó uralkodott, ott ezek nem voltak jelen.
  Egyáltalán: mikor lép fel a rendőrség Szabó, Balla, Mészáros meg a többi bűnöző ellen?
  Robi, nem tudsz valami közelebbit?

 11. KSZE és a húsosfazék said

  Én nem értem, hogy az akadémia hogy engedheti meg, hogy az ő százmillióiból egy ilyen értelmetlen álkutatást finanszírozzanak. Ha a filozófusokat ellenőrzik, ezt a maffiózót a leplezetlenül családi alapú vállalkozásával miért nem? Hiszen ő a szoclib kormányzat idején még a kormánytartalékból is kapott! Nem tűnik fel senkinek, milyen szövegeket állít elő? Továbá az sem, hogy ezek nem kutatások, hanem a rosszul megértett és már rég túlhaladott német szakirodalom visszakérődzése minősíthetetlenül pocsék stílusban? Utóbbi annak a jele, hogy a csoport egyes tagjai semmilyen idegen nyelven nem tudnak, és még az anyanyelvükön sem tudnak fogalmazni.

 12. Nepotizmus said

  A Legátus csoport törvényileg alátámasztotta, hogy közeli családtagok nem dolgozhatnak egy munkahelyen alá-fölé rendeltségben. Azt is dokumentálta, hogy ez mind az intézet, mind a DI vonatkozásában fennáll. De elmulasztotta tanulmányozni az egyes védéseket, hogy az azokban részvevők között nincs-e további összeférhetetlenség. Mi ilyent épp találtunk. De szerintünk az legalább ekkora összeférhetetlenség, ha ez a listán található közös fészekalj egymást minősíti. Az eljárásban részvevőknek objektvnek és elfogulatlannak kell lennie. Itt viszont egy kibővített családi körről van szó, azaz a nepotizmus meghosszabbított változatáról.

  A Legátus csoportnak érdemes tovább gyűjtenie az infót.

 13. vidéki oktató said

  Feljelentést kell írni a MAB-nak és az ODT-nek. Mint egyszer Bazsa György az ÉS-ben írta ingerülten, nem képesek minden egyes doktori védés minden egyes körülményét figyelemmel kísérni.
  Nem is az ő feladatuk, hanem a helyi (kari, egyetemi) doktori és habilitációs bizottságoké.
  Euek jobb helyen működnek is – nálunk pl.-, ahol elég nagy az egyetem ahhoz, hogy többféle érdekcsoportok abban is érdekeltek, hogy egymást ellenőrizzék. Nálunk pl. egyetemi szinten más karok nagyon is figyelik, tőlünk, bölcsészektől mit terjesztenek fel. És meg is mondják, hogy náluk, az orvoskaron vagy hol ilyen pimf témával nem lehetne ám doktorálni!
  De hogy volt ez a Károlin? 2009-ben a törvénytelen védések után rögtön összeült a kari doktori és habilitációs tanács – nem volt nehéz, gyakorlatilag ugyanaz volt, mint a védések bizottsága, és mire az IDI vezetője hazatért külföldről, a végleges (?) döntéssel várták: MM summa cum laude stb.
  De furcsa módon Szegeden sem működik a magasabb szintek minőségellenőrző funkciója.
  Szóval jelentsük feél őket a MAB-nál és az ODT-nél.

  • Szegedi Kolléga said

   Több feljelentésen is dolgoznak az RLBK jogászai.
   Zu Guttenberget az államügyészségen jelentették el vagy százan. MM védését adatolva a hamis témavezetők és az identitáshamisítás dokumentálásával, a törvényi tilalommal, az inkoherens szöveggel, a dilettáns bizottsággal az összes lehetséges helyen (MAB, ODT) fogjuk jelenteni. Ezen kívül európai egyetemi szervekhez fordulunk a Szegedi Egyetem ügyében. Zárják ki a SZTE-t a Tempus-, az Erasmus és összes ösztöndíjas csereprogramból, amíg ki nem vizsgálják az ügyét. Lonovics ellen (ő írta alá MM diplomáját a DT elnökeként) pedig inellektuális közokirathamisítás miatt rendőrségi feljelentést teszünk. Ez már perfektuálódott súlyos bűncselekmény.

 14. filológus said

  Nagyon helyes. Már azért is időszerű feljelenteni őket a MAB-nál, mert ősszel lesz az intézményi akkreditáció kísérlete.
  Hadd tudja meg a MAB hivatalos formában is (!!!), mit művelnek ezek az emberek közben.
  Többek között a szegedi bűntársaikkal együtt bohócot csinálnak a MAB-ból MM másodszeri ledoktoráltatásával.
  Vegye már észre valaki illetékes helyen, hogy ŐK IS ÉGNEK EURÓPA előtt, ha lenyelik MM csalását!

 15. filológus said

  Balla tökéletesen híjával van az intelligenciának és a kreativitásnak. Ha nem így lenne, mb. rektorsága alatt már kitalált volna valamit a Károli feltámasztására.
  De Balla kreativitása és intelligenciája egy vakondéval vetekedik: megy előre, süketen és vakon, követi azt az egy célt, tekintet nélkül arra, hogy a körülmények radikálisan megváltoztak.
  Aki pepdig nem hajlandó bűnsegédként részt venni törvénytelen cselekedeteiben, mint az IDI-ben elkövetett csalások, azokat üldözi! Üldözi a szó minden értelmében, munkaerőt és munkaidőt, pénzt nem kímélve!
  Mit vár Balla az IDI vezetőjének kirugásától????
  Ahelyett, hogy a MAB utasítása szerint helyreállította volna a törvényes helyzetet.
  Balla olyan ostoba, hogy a MAB udvarias megfogalmazását: “javasoljuk…helyesnek tartanánk” – szó szerint ért.
  Pedig ezek utasítások voltak, és mivel nem tartotta be őket, meg is büntették: megszüntették az IDI-t. Balla olyan gyakorlati szakértője a beszédaktusoknak, mint amilyen elméleti tudora a témának tatabánya-alsói Hansági (Kulcsár-Szabó) Ágnes
  Balla az IDI elbukásából se tanult: most bíróságon üldözi az IDI vezetőjét.
  Nem veszi észre, hogy miért állt el mellőle finnyásnak igazán nem nevezhető ügyvédje, Takács (a rokona sociusa a Nádor utcai irodában) Nem veszi észre Balla, hogy MINDEN VONALON VESZTÉSRE ÁLL.
  Hát igen, ennek felfogásához némi intelligenciára volna szüksége.

  • Rector said

   Balla született idióta, de mivel elintéztek neki minden tudományos papírt, beszámíthatóként kell felelnie a tetteiért. Egyszer majd a pokolra jut. De nekünk elég, ha egyelőre a börtönbe. Persze cinkosaival, Szabó Andrással és a nevét se tudó Ágnes asszonnyal együtt. Mert Balla Péter a felelős minden rosszért, ami az utóbbi két és negyed évben történt. Azóta ő a rektorféle. Senki más nem tehet róla, csak ő, hogy rossz tanácsadókat választott az alattombajnok Szabó András és a Sátáni Némber, Hansági Ágnes személyében.

   • animus said

    Ha a blog olvasói között van olyan, aki Balla barátjának mondhatja magát, arra kérjük, befolyásolja barátját racionális irányba!
    Kiegyezés a tökéletes csőd helyett!
    Próbálja meg a MAB előírásait követni, így talán még megmentheti számos ember munkahelyét és sok fiatal egyetemét.
    Hagyja abba a kollégái és volt kollégái üldözését, egyezzen ki velük!
    A perek nem az egyetemnek kedveznek. Nyilvánosságot teremtenek: minden mocsok felszínre kerül.
    Kerülje ezt el, ha jót akar az egyetemnek és magának.
    Ez a legjobb tanács, amit valaki adhat neki.
    Ha nem fogadja meg, csak magára vethet.

 16. instant kill said

  A Reviczky utcában egy teljesítmény virágzik: a drogüzlet. Ez is Szabónak kedvez: 20 %-at alkudott ki a dílerektől. Már több fiatal vált függővé a koedukált vécékben lefolytatott szeánszok után.
  Miért nem figyelmeztetik a dékánnőt erre meg Szabó egyéb aljas machinációjára?

  • Mary Juan said

   Egyébként most a Szigeten vagyunk, de szeptembertől visszaköltözünk a Mikszáth térre. Szabó már nem dékán, de megvannak a kapcsolatai. Kriszta is visszajön, és kezébe veszi a szervezést. Szabó mondta hogy ha jobbat nem találunk, a könyvtár okés. Az alagsorban van, kiesik a forgalomból, arra a madár se jár, nemhogy a górék. Vagy a harmadik emeleti klotyó. Amelyiknek kivehető a kilincse. Az se a főcsapás.

 17. septempunctata said

  Megígértem nektek Csoma Zsiga bácsi almatortájának receptjét, amelyet egyenesen Petrőczi, a kivénhedt (septem)punc(tat)a születésnapi könyvébe írkált.
  Nos, Zsiga bácsi (társszerző: Mészáros Márta) több recepttel is megörvendezteti az ünnepeltet (kétlem, hogy bárki szívből ünnepelné), így csak egyből idézek:
  “Tégy 12 lat finom lisztet, fertály font apróra tört cukrot, s egy kevés aprított citromhéjat deszkára, vegyítsd el jól, s dolgozz ki vele együtt 12 lat vajat sodrófával. Hámozz meg 5 vagy 6 jó fajú almát, vagdald darabokra s főzd fél kávéscsészényi vízben egy darab cukorral s egy kis vaíliával együtt addig, míg marmeláddá nem lesz.”
  Petrőczi persze sose süti meg ezt, hiszen könyhaművészete az abált szalonnának a hencidai úrasztalára való odacsapásában merül ki.
  Inkább járt régebben nahgy cubákokat falni a Petruskába, mostanában pedig a sarki iráni vendéglőbe, ott csábítgatja Ali bácsit, de Ali bácsi a szürkehályog ellenére felismerte, kivel van dolga, s ahelyett, hogy az Egyeregyéjszaka gyönyöreiben részesítené a kiérdemesült l..t, fut előle, mint a nyúl.

  • Konyhaséf said

   Szakácskönyvet írtak Petrőczinek a 60. szülinapjára? Csak nem kezd el főzni? És akkor mi lesz a nagy tudománnyal? Vagy vegyíti a két tevékenységet? Pl. így írja majd a nagydoktoriját: Végy 12 lat finom Kulcsár Szabó Ernőt, fertály font apróra tört Kulcsár Szabó Zoltánt, és egy kevé aprított Hanságit. Gyúrd őket jól össze, és sózd meg egy csipet Mészárossal. Aztán kérd fel őket opponensnek, bizottsági elnöknek stb. a nagydoktori védésedre. 🙂

   • petruska said

    Nem most kezd el főzni! Igazi gourmet a Petrőczi! Az Áfonyahegyiben is volt néhány recept. Pl. egy szardíniásszendvics. Bontsd fel a konzervet, vedd ki a szardíniát, tedd egy kenyérre. Mindenki imádta a főztömet -írta a Petrőczi. Petrezselymet is akart tenni rá, de nem tudta, hogy kérje az orosz zöldségestől.

  • réti pipitér said

   Petrőczi szatyorral jár a szeretetvemdégségekre, egy óvatlan pillanatban egész tál süteményeket borít bele. Amikor az egyetemen fogadás volt, hazatelefonált a kölykeinek, és családilag estek neki a terített asztalnak, mint a sáskák.
   Ha bepofátlankodott valahova, rögtön kiment a spájzba és lekvárokat kunyerált.

 18. csicsikov said

  Ebből is kiderül, hogy mit neveznek tudománynak a Károlin. Almatortareceptek Éva almájának ürügyén. Amiben csak az a taléló, hogy a Petrőczi Éva is nagyon vágyik a kígyóra, de újabban azok is eszelősen menekülnek előle!
  Neki meg ottvan az úrasztalatolvaj Szabó, aki a szerelmi életét is a lopós jobbkezével oldja meg.
  Megértjük!

  • petruska said

   Én meg is vagyok sértődve egy kicsit a Petrőczi tanárnőre, aki olyan jókat falatozott nálunk füstöltcubákot meg tokaszalonnát savanyúkáposztával a férjeurával, az is egy derék ember, akkora hasa van, mint egy vemhes tehénnek, szóval, egyrészt, hogy még a nevünket se érti
   mer ugye, ahogy az Áfonyahegyiben írta a professzorasszony, nem tudott petrezselymet kérni az orosz fiatalembertől Heidelbergben, mer az olyan buta volt, míg ellenben Petrőczi professzorasszony “számtalan nyelvből fordít” magyarra.
   Szóval petruska oroszul petrezselymet jelent, ezt innen üzenem a professzorasszonynak, aki – mint olvastam az Áfonyahegyiben – minden gond nélkül olvassa és érti Cvetájevát meg Joszif Brodszkijt.
   Hát, az lehet, hogy gond nélkül, de hogy nem úgy érti, mint azok a szerencsétlen oroszok gondolták, azt tudjuk a RefLapból, ahol a professzorasszony “lefordította” Brodszkijnak egy két szóból álló vetrscímét két hatalmas hibával.
   De a professzorasszony beleír a Joszif Nobel díjas életművébe is Dido kapcsán, mert, mint írja, hiányolja belőle “az asszonyi perspektívát”.
   Mi meg a professzorasszonyz hiányoljuk itten, aki az Ali bácsit kergeti a sarki Iránivendéglőben Oda jár. és ott próbálja az Ali bácsit rávenni valamire, amiről a bácsi a múltkorokban azt mondta, hogy inkább ne lásson a menyországban negyven hurit, mint hogy egyszer meghúzza a professzorasszonyt, Így mondta az Ali bácsi, dehát ő egy múveletlen perzsa és nem is ért “számtalan nyelven”, mint a professzorasszony.

 19. joszif brodszkij said

  Na még az hiányzik, hogy mindenféle zöldségek beleugassanak a szerelmünkbe! Nemsokára megszólal még a paszternák(Borisz Leonyidovics) is.
  Én csak téged szeretlek, még akkor is, ha szörnyű hülyeségeket írtál rólam. Még hogy nekem milyen jó dolgom volt a művelt Leningrádban! Még azt se tudod, hogy kényszermunkatáborba hurcoltak el a Vérző Megváltó templom mögötti kommunalnaja kvartyirából, ahol öreg szüleimmel éltem. Szóval elvittek a gulágra, ahogy ti mondjátok.
  De hát te ezt nem tudod (mást se!) nem baj, szeretlen, ljubimaja,
  vágyom utánad, elviszlek magammal. Együtt fogunk élni a kis tuszkulánumomban!
  JÖVÖK!

 20. […] egyiket épp Kulcsár-Szabó Ernő bandája szolgáltatta, egészen konkrétan a vén maffiózó menye, Kulcsár-Szabó (vagy Hansági? – […]

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: