Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The strategy of the manager for strategy (A stratégiai igazgató stratégiája)

Posted by karoligaspar - szeptember 6, 2011

Az SDG Károli Egyetemi Napok keretében ma többek között minőségbiztosításról és drogmegelőzésről tartottak előadást, egy olyan egyetemen, ahol a színvonal a középiskolákét sem éri el, a füvezés pedig a legnépszerűbb hobby a Mikszáth térről a Reviczky utcába beszüremkedő drogkereskedelem révén. A megelőzéssel ezen a téren már jócskán elkéstek, a minőség álma pedig akkor is illúzió volna, ha komolyan gondolnák. Ebben az intézményben azonban csak egy valamit gondolnak komolyan: a pénz megszerzését. Hogy ezt hogyan, milyen stratégiával képzelik, egyáltalán milyen jövőkép lebeg az egyetem vezetése előtt, arról holnap délelőtt, kvázi a rendezvény lezárásaként az intézmény valódi vezetője, Kovács Barnabás stratégiai igazgató fog egy félórás előadást tartani.

Mi megtakarítjuk neki ezt a fáradságot, és elmondjuk helyette már most, mi a stratégiai igazgató stratégiája, mire támaszkodik ebben, hogyan képzeli el az egyetem jövőjét, és hogyan képzeli el lezsírozni a MAB szeptemberi monitoring látogatását. – A szerk.

Szerző: Csanádi Levente

 

Egy éve annak, hogy a MAB határozatot hozott a Károli Gáspár Református Egyetem ideiglenes akkreditációjáról. Akkor a MAB feltételeket határozott meg, amelyek teljesítését most, 2011. szeptemberében ellenőrizni fogja.

Az elmúlt egy év még jobban megtépázta a református egyetem amúgyis alacsony szintre süllyedt tekintélyét. Az állami támogatás elapadásának köszönhetően, zsinati elnökünk komoly anyagi nehézségekkel küzd. Bölcskei Gusztáv a megoldást a KDB Bankban és annak debreceni származású alelnökében találta meg, aki népes rokonságából Kovács Barnabást delegálta a református egyetem teljhatalmú urának. Az elmúlt egy évben Kovács Barnabás egyszemélyben töltötte be a felsőoktatási törvényből ismeretlen stratégiai igazgatói és a  dékáni tisztséget, valamint kinevezés nélkül a rektori feladatok nagy részét is gyakorolta.

Kovács Barnabás egyéves uralma alatt láthatóan arra törekedett, hogy a MAB akkreditációs követelményeit ne teljesítse. A rektori pályázatot egy évig sikerült elodázni, majd a frissen megválasztott rektort azonnal le is mondatták a munkáltatói jogok gyakorlásáról Kovács Barnabás javára. Vajon teljesült-e a MAB előírása?

Van rektor, csak éppen rektori jogai nincsenek? Vajon honnan irányítják a református egyetemet? A KDB Bankból? A többi követelményt sem teljesítették. Doktori iskola sem a bölcsészkaron, sem a jogi karon nincsen. Ez önmagában elegendő arra, hogy a két kar akkreditációját megvonják, arról nem is beszélve, hogy a MAB által meghatározott többi feltétel sem teljesült.

Kovács Barnabást láthatóan nem érdeklik az akkreditációs követelmények, sőt, azt sem bánná, ha a bölcsészkar vagy a jogi kar akkreditációját megvonnák. Zavaros álmokat szövöget a Társadalomtudományi Kar felállításáról, ahol szociológia, antropológia, kommunikáció- és médiatudomány szakon fogják fejni a tehetős hallgatókat, miközben nem veszi észre, hogy a MAB éppen 2011. július 1-jei ülésén utasította el az egyetem által beadott kommunikáció és médiatudomány (médiatudomány szakirányú) mesterszakjának akkreditációs kérelmét, nem is akárhogyan, hanem egyhangú NEM-mel (igen szavazat és tartózkodás nélkül): http://web.mab.hu/tir/index.php?pid=801&fid=801&sid=z-1IP0D1iyEXlPdegWOmBvxXaLd

Csanádi Márton felvett beosztottjai is elégedetlenkednek: Hol van a beígért Társadalomtudományi Kar? Kovács Barnabás ennyire dilettáns, hogy még egy Társadalomtudományi Kart sem képes létrehozni? Ki az az ostoba, aki azt gondolta, hogy Bozsonyi Károly, Csanádi Márton vagy Kovács Barnabás médiatudományára szakot lehet akkreditálni vagy kart lehet alapítani?

Annak, hogy Kovács Barnabás mégis annyira magabiztos, természetesen megvan a maga oka. 2011 februárjában sikerült találkozót szervezni a MAB egyik tagjával, aki megígérte, hogy a szeptemberi akkreditáció el lesz intézve. Mintha Kovács Barnabás túlságosan elbízta volna magát, a lezsírozott akkreditáció ígérete elvette józan ítélőképességét. Talán kevésbé lesz magabiztos, ha nyilvánosságra hozzuk a találkozó egyéb részleteit is.

49 hozzászólás to “The strategy of the manager for strategy (A stratégiai igazgató stratégiája)”

 1. Kaka-démikus said

  Van egy lövésem, ki lehet a korrupt MAB-tag. Talán ugyanaz, aki tavaly Páljóskát és Róna Tast eligazította, hogy miket hazudjanak a jelentésben, hogy akkreditálható legyen. Nem lehetne végre ezt a korrupt akadémikust kihajítani oda, ahova való? A szemétdombra az áltudományával együtt.

 2. tudományos said

  Nagyon kiváncsi vagyok a találkozó egyéb részleteire is, hogy megtudjuk, ki a korrupt akadémikus és lelepleződjön mindenki előtt!
  A társadalomtudományi kar ötlete – elvileg – nem lenne olyan rossz, CSAK.
  1. nem ezekkel a személyekkel.
  2. nézzünk körül, hol végeznek hasonló típusú képzéseket 500 méteres körzetben!
  a. ELTE
  b. Wesley (Dankó utcában).
  c. Médiatudományi doktori iskola működik a Színháztudományi (?) Egyetemen.
  Szóval tökéletesen fölösleges. Hogy szakmailag mennyire megalapozatlan, azt mutatja a MA elutasítása a MAB részéről.

  • black side said

   Kovács Barnabás egyik vágya biztos teljesül: a MAB nagy valószínűséggel megbuktatja a bölcskart ÉS a jogi kart.
   Akkor marad egykarú az egyetem, ott marad a HITELTELEN és HITETLEN és TUDOMÁNYTALAN Hittudományi Kar a Ballával meg az okirathamisító pethővel.
   Kovács Barnabás másik vágya nem teljesül: a médiatudományos kummunikációt már MA változatában elvágta a MAB.
   Ja, Barni, minden vágya az embernek nem teljesülhet!
   Örülj ennek az egynek!

   • animus said

    Miből gondolja Bar(n)abás, hogy ha talált egy korrupt akadémikust, azzal már bevette az egész MAB-ot???
    A MAB tudományos kiválóságok gyülekezete, akiknek nem érdeke, hogy egy kisstílű, primitív csaláson bukjanak le!
    Barabás/Judás komolyan gondolja, hogy 30 ezüstpénzért meg tudja venni az egész MAB-ot???
    És Balla? És Bölcskei????

 3. dark side said

  A drogmegelőzésről és a minőségbiztosításról beszélnek a Károli hallgatóinak?
  Eső után köpönyeg.
  Szabó András dékánként valósággal becsalogatta a drogdílereket a Reviczky utcába. Fedezte őket a haszon 20%-áért.
  Aki a Károli bölcskarára beiratkozik, az első, amivel találkozik, a cucc lesz, annak minden formájában.
  És örüljön a szülő, ha a gyerek a füvezésnél marad!
  A designerdrogok sokkal több hasznot hoznak – Szabónak is!
  MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS???
  Nézzétek meg a bölcskar oktatóit:
  Szabó András a 44 oldalas nagydoktori karikatúrájával!
  Hansági Ágnes, az illokúció beszédaktusának feltalálója.
  Az IMO-s Hermann, akinek mindenről – Andersenről, Csokonairól és Arany Jánosról is – mocskos obszcenitások jutnak eszébe.
  Petrőczi, a MAB által háromszor elutasított idióta a vallási giccset és a szoftpornót a leggyomorforgatóbb módon keverő némber, aki fiatal korában kuplerájt csinált a szegedi kollégiumból

  • tóratartó said

   Végtelen züllöttség és tudatlanság jellemzi a Károli úgynevezett oktatóit. Ennek megfelelően az oktatás sem ér semmit, s a kiadott úgynevezett diplomák sem.
   Miért nem szól közbe a FOGYASZTÓVÉDELEM? Hogy megmentse a szerencsétlenek fiatalokat az értéktelen szélhámosoktól?
   A felsőoktatás fogyasztóvédelme a MAB. Miért nem tesz valamit?

   • Tiszántúli said

    Sajnos, úgy van, ahogy Poquelin írta a posztjában. A paraszti származású keletmagyar szülők sóhajtoztak a galérián, hogy milyen szerencsés ez a pulya, hogy ilyen jámbor egyetemre járhat és ilyen szent ember tanítja, mint az üdvözült patkánypofa, Balla. Ők bevették ezt a szenteskedő papos dumát. “Milyen jó érzés ilyen jámbor kezekben tudni a gyerkőcöt ezen a romlott Budapesten.”

 4. roma said

  Az úgynevezett társadalomtudományi kar az etnobizniszbe akart beszállni. Most, hogy Balog Zoltán református lelkész rendelkezik az EU-s romatámogatások odaítélése fölött, Bölcskei úr úgy gondolta, ebbe a kasszába ő is bele fog nyúlni.
  Ezt a célt szolgálta a Debrecenben létrehozott roma szakkollégium meg egy másik projekt, amiben kosárfonásra (!!!) tanítják a romákat.
  De persze a legjobb az lenne, ha a Károli egy egész kart állítaná rá a pénzszivattyúzésra.
  Balla már egy éve pöntyögött valamit arról, hogy a Károli adja a szaktudományos (!!!) hátteret Balog államtitkár mögé.
  Miből? Szabó, Hansági, Petrőczi úgynevezett kutatásaiból? A régi magyar irodalom dekonstrukciójának multipikálásából???
  Ezt még ők se gondolták komolyan.
  Erre lett volna az ötlet a társadalomtudományi karral, elvégre van, ugye, kommunikációs tanszékünk,jó lenne ide egy média is, hogy végre mi harsoghassuk a saját dicsőségünket, hiszen a média ezt nem teszi, és ebben a ballib és a jobboldali egyformán elutasító.
  És mi lett a tervből????
  Még egy MA-ra se futotta.

 5. vidéki oktató said

  A Károliból hiányzik a humboldti egyetem mindkét eleme: a Forschung und die Lehre (a kutatás és az oktatás). A Károli oktatói – egy kézen megszámlálható kivétellel a tudományos élet páriái, a no name-ek, akiket tudományos fórumokra nem hívnak meg, fizetős konferenciákra néha beengednek, de mikor elkezdenek beszélni, hirtelen kiürül a terem.
  Az oktatás színvonala ennek megfelelő.
  Hidán Csaba mint főtörténész futóbolond: lóról való visszafelé nyilazásra és szablyaforgatásra tanítja (?) az ifjúságot.
  Nyomorult pojácák.

  • tudományos kutató said

   A poszt megadja a választ: honnan irányítják a Károlit?
   A KDB bankból Kovács Bar(n)abás irányítja kesztyűs bábként az idióta ballát.
   Közben a háttérben röhög Kulcsár-Szabó Ernő klánja, akik Hansági Ágnes segítségével durván kifosztották a reformátusok kasszáját.
   Na meg közben Szabó András űzi az üzelmeit, a drogdíler keresztapa és pedofil szerverüzemeltető tízmilliókat kaszál havonta!!!

 6. Pharisée said

  És mindezek tetejébe, mint hab a tortán, az idióta Balla, akit majd szét vet a büszkeség attól, hogy igazi papírja van egy hamis funkcióról. Ő ti. csak puszta cím. A most folyó Károli napokon is körülhízelgi Kovács Barnabást, alázatoskodva beszélt hozzá, “Barná”-nak szólítja és pötyög valamit a munkamegosztásról, hogy ő nem szól bele a stratégiába meg a jövőtervezésbe, csak Barna hagyja meg neki a látszatot.

 7. Zsinati illetékes said

  Kiss Sándor a református portálon újabb interjút készített Ballával. Kiss Sándor jó fej, Hasonlóan csinál hülyét Ballából, mint Vári György Bölcskeiből a MANCS-ban. A retardált Balla ugyanis úgy képzeli, hogy most, miután Schmittől van papírja, minden megváltozott, az elmúlt két év a sötétség korszaka volt, az eljövendő 3 év – az Ő VEZETÉSÉVEL – “virágzó jövő lesz”. A címbe tett “?” a moderátor állásfoglalása ezzel kapcsolatban. Tavalyi ígéretére is emlékezteti Kiss Ballát: megígérte Istennek, hogy nem lesz rektor, miért gondolta meg magát. Balla el is köpi az igazat: a MAB elé egy igazi papírral rendelkező “választott” rektort kell lökni, akkor is, ha köze nincs a vezetéshez. Arra is rákérdez Kiss, milyen választás az, ahol nem volt több jelölt. Balla el is mondja, hogy neki a Zsinattól szóltak, hogy pályázzon – másnak nyilván nem szóltak (ez már csak implicite van benne a válaszban). Kiss rákérdez a doktori iskolákra és a 70 millás csalásra is. Balla ezeket egy-egy rövid formális frázissal elutasítja, lényegében nem válaszol. Vagyis hozza szokásos formáját. És papol az egyházi kötődésről.

  • animus said

   Kiváncsi vagyok, mit szól a MAB ahhoz, hogy a Károlin ilyen kreatívan alkalmazták (magyarul: le se sz@rják) a felsőoktatási törvényt.
   “Stratégiai igazgató” – ilyesmi fejlesztéssel és terjesztéssel foglalkozó nagyvállalatoknál van csak.
   A felsőoktatási törvény nem ismeri: úgy aztán meg pláne nem, hogy ráruházzák a rektori hatáskör oroszlánrészét.
   Amiről én úgy tudtam, hogy “át nem ruházható”.
   Ha csak azért nem, hogy a tudományos fokozat és teljesítmény nélküli Kovács Barnabás számára biztosítsák minden kérdésben – persze leginkább a pénzügyekben – a döntést.
   Ezen az alapon régensnek, nádornak vagy metropolitának is kinevezhették volna Barnabást, a jobb latrot. Vagy ő a bal lator volt???

  • Csanádi Levente said

   Azért is jó ez az interjú, mert utólag megerősíti, amit én már tegnap megírtam. Csakis azért írták ki a rektori pályázatot, hogy formálisan eleget tegyenek ebben a MAB követelményének. Egyébként ez az egyetlen, amiben eleget tesznek, de ez is csalás, mert a rektor Kovbács Barnabás. Ezt Balla burkoltan ebben az interjúban is elismeri, az évnyitói beszédében ennél nyíltabban is, egymás között pedig hajbókol a rettegetett “Barna” előtt.

   • prudens said

    Én nem becsülném le ennyire a MAB-ot. Az ország legkitűnőbb elméit akarják megvezetni ilyen primitív trükkökkel?
    Nem hinném, hogy sikerül.

 8. certitudo salutis said

  Oh sancta simplicitas! – ezt mégsem mondhatom, mert ez az együgyűség (ostobaság) nem az Istentől van, hanem az ellenlábasától.
  Még akár nevetni is lehet Ballán, de én reformátusként csak irtózni tudok. És nem tudom, mitől jobban:
  1. azoknak a feneketlen cinizmusától, akik ezt a birkát (nem bárányt!!!) lökték a vágóhídra,
  2. vagy a (mételyes) birka undorító és szégyenletes megnyilvánulásaitól.
  Képzeljétek el, hogyan viszolyognak a rektori tanács tagjai – vannak köztük pengeagyú tudósok (pl. az a szegedi rektor, akinek Balla az üzleti titkokról szóló, zsaroló levelét írta), meg arisztokrata leszármazottak. (A veszprémi rektor pl. egy Rédey gróf, benne van az angol királynő öröklési rendjében: ha előtte 178-an kipusztulnak, övé az angol trón.
  Na, képzeljétek el, hogyan néznek erre a bumburnyák külsejű, zavaros beszédű, ugráló szemű tokás “professzorra”. Nem tudják, hogy köpjenek vagy nevessenek.
  Én is így vagyok vele.

 9. krisztus vagy barabás said

  Krisztus és Barabás közül a magyarországi református egyház, s annak zsinati elnöke, Bölcskei Gusztáv egyértelműen Barabást választotta.
  Az üdvösség helyett a poklot.
  Csak még itt a földön jól megszedik magukat – igaz, Bölcskei püspök úr? jókat viháncolunk a lányokkal, vedelünk, amíg bírjuk s még tovább.
  Közben pedig a református egyház által alapított ELSŐ EGYETEMET bűnös módon pénzforrásnak tekintjük, a bank képviselőjére bízzuk a kasszakulcsot, ahol el vbagyunk adósodva.
  Közben pedig egy értelmi fogyatékost neveztetünk ki rektornak, egy lüke papot, aki csak azért képzeli magát professzornak, mert az apósa azt csinált belőle.
  Hogy mégse egy lakitelki segédlelkész felesége legyen a lányából.
  Nem vagytok ti keresztyének, nem Krisztust választottátok, hanem a latrot!
  Megkapjátok a fizetséget ezért!!!

  • Retardált said

   A fogyatékos bohóc rektori takárba öltöztetése nyilvánvaló csalás. Nemhogy semmiben sem dönt, de egyetlen levelet, közleményt sem ő ír, csak aláíratják vele. Jól látható ez az EHÖK-ös levélből, ahol hirtelen átvált első személyből harmadikba. Viszont ha a végén út csukják le, mint a nem általa írt szövegek aláíróját, nem fogunk könnyeket ejteni érte.

 10. régi kolléga said

  A Károli pokoljárása folytatódik. Benda Kálmán, Vargha András Kitűnő rektorsága után nagy a zuhanás, Kovács Eszter perspektívájából már nem akkora.
  Caligula a lovát nevezte ki szenátornak, Bölcskei Ballát terjesztette fel Schmittnek aláírásra. A ló gyönyörű, nemes, intelligens állat, Balla pedig…
  Nem kétséges, mi vele a céljuk. Ahogy az egyszerűbb lelkek fogalmaznak: ő viszi el a balhét
  Barabás kifosztja a kasszát: Ballát vonják érte felelősségre.
  Ő pedig annyira primitív, hogy látszik rajta, őszintén örül a kinevezésnek!
  Hogy egy – nagyon is sántító – ószövetségi hasonlattal éljek.
  Ábrahám (Bölcskei) feláldozza Izsákot (Ballát), no nem a Teremtőnek, hanem a koreai banknak.
  És most nem lesz senki, aki lefogja a késsel lendülő kezet!
  Imádkoztál, Balla?

  • Patkány Derby said

   A ló gyönyörű, mint mondod, de Balla nem ló. Balla pedig… Mondjuk ki: patkány. Nem az intelligenciáját, csakis a külsejét tekintve. Annak is a legcsúnyább fajtából.

   • animus said

    Én Incitatussal mint abszolút hiteles személlyel (!) értek egyet. Balla csakugyan nem tartozik a lovak gyönyörű és nemes fajtájához, sem pedig a patkányok intelligens, ámde gusztustalan családjához.
    Balla egy retardált személy, aki azt sem veszi észre, hogy Bar(n)abás lóvá teszi.

 11. incitatus said

  Ha már megszólíttattam: beszélek. Mindenekelőtt kikérem magamnak, hogy Ballához hasonlítsatok.
  Én egy nemes mén vagyok, nem ilyen göthös, horpadt mellű, gacsos lábú. Én a négy lábamban sem botlottam el soha, ez meg itt folyton a maga kettőjében. Külsőnk esztétikai értékének különbségéről nem is beszélek, mert megtanultam az equus scholaban, hogy negatív számokkal bajos számolni, különösen szorozni.
  Egyébként Schmitt nevezte ki rektornak Ballát, márpedig őróla kering egy video, amely szerint őt ugyanazon az alapon nevezték ki államfőnek, mint engem az én kedves gazdám, Caligula.
  Akkor Balla lenne a ló lova??? (Szerintem legföljebb egy trák vadszamár ez a Balla a maga civilizálatlan külsejével és fülsértő kajabálásával.)
  Fogas kérdés.

 12. tudományos kutató said

  Hát azon semmi csodálkoznivaló nincsen, hogy Csanády Márton meg a többiek tudományát oktatóként a MAB még egy MA képzésre sem találta méltónak.
  Csanády legjellemzőbb tulajdonsága a törleszkedés. Törleszkedik minden kurzushoz, minden rendszerhez. Érdemes megnézni a képét: zsíros, széles nevetés, inkább röhögés. Nyilván valamelyik főnökének viccmesélése közben kapta el a fotós. POLITIKAI KAMÉLEON.
  Nem csoda, hogy a magyar reformátusság intelligenciájáról igazán nem híres vezetősége parlamenti tanácsadónak kérte fel ezt a tudományos nímandot.
  2008-ban végzett egy nagy vizsgálatot református körökben, amiben kimutatta, hogy mi, reformátusok vagyunk a legbutább, legképzetlenebb vallási csoport ebben az országban.
  Azon kívül csak 12 %-unk jár rendszeresen templomba.
  Ez a kettő már eleve ellentmondásos.
  Én és református barátaim pl. azért nem járunk a templomba, mert undorodunk a tudatlan felfuvalkodottságtól, ami papjaink többségére jellemző, beleértve a főpásztort is.
  De Csanádyra is, azért találtak egymásra.
  Viszont a MAB jól ítélte meg Csanády, Bozsonyi valamint Kovács Barnabás felkészültségét: piros lapot kaptak.

 13. mene tekel ufarszin said

  “Megmérettél és könnyűnek találtattál” – ez az írás jelenik meg lángbetűkkel a Károli falán.
  Közben pedig Balla kétpofára röhög, mint egy majom, mert retardált agyával nem szűri le a lényeget.
  Csak Balla annyira barom, hogy még azt is hiszi ráadásul, hogy a MAB-ot is sikerül megvezetnie.

 14. Kommédia said

  2011 júliusában mind a nyelvtudományi, mind a kommunikációs mesterszak piros lapot kapott:

  http://web.mab.hu/tir/index.php?pid=802&tid=802&sid=Oem9cnhymBZR8IetmmjdqaZOCne

  A nyelvtudományi 9 nem és 3 igennel, de a kommunikáció 12 : 0 arányban k.o. vereséget szenvedett.

  2008-ban ugyanez volt a helyzet a kommunikációval. Szabó Andrásék erre kirúgták Vass Csabát, majd leváltották Komlósi Piroskát, és behoztak egy csomó új embert, akik ugyanúgy leszerepeltek a MAB előtt, mint a régiek.

  A világ nem itt tart. Reménytelenül le vannak maradva

  • Sáron rózsája said

   Sáron rózsája se vált be akkor mint magyar nyelvész.

   • mesüge said

    Nem értitek már megint!
    Nem ez volt a feladata a mi Ágotánknak!
    Éppen hogy az volt a feladata, hogy buktassa be az egészet.
    Ez pedig nagyszerűen sikerült neki, nemdebár?

  • régi kolléga said

   Igen, a szokásos menetrend. Kirúgtak tisztességes református embereket, kitűnő kutatókat. Aztán felvettek a helyükre másokat, nem minősítem őket különösebben, sem reformátusok, sem kitűnőek. Sőt, többet vesznek fel, mint amit kirúgtak.
   Mintha rengeteg pénzük lenne. Aztán elbuknak a csókosokkal.
   Kik gondolták azt, hogy átmegy egy nyelvtudományi MA a MAB előtt egy olyan tanszékvezetővel, akinek BA-ja sincs magyarból?
   Ennyire lenézik, megvetik az egész szakmát, leginkább pedig a MAB-ot.

 15. Rokonok said

  Balla azt nyilatkozta Kiss Sándornak a reformatus portálon, hogy a MAB minden kérését teljesítették. Pedig semmit sem teljesítettek. Még Balla kinevezése se teljesítés. Minden kiváló oktatót elűztek, kirúgtak, halálba kerkettek. Most már egymás közt van a selejt. Egy belterjes korrupt degenerált család, amelynek a patkányfejű idióta Balla az emblémája. Méltó szimbóluma a társulatának. 🙂

 16. ZsoltCsaba said

  Színvonal nincs, erkölcs nincs, de adósság sincs. Erre a legbüszkébb Balla Péter. Náluk nem volt zárolás, mint az állami egyetemeken, azonkívül a KDB finanszírozza őket, amiért persze be fogja nyújtani a számlát. Vagy már be is nyújtotta.

 17. Csanádi Levente said

  Februárban, amikor Barnaby beszerezte a korrupt MAB-tagot, épp a dékáni hivatalban ült. A tárgyalást hétpecsétes titokként kezelték. Mégis kitudódott. 🙂

  • Wikileaks said

   Mi az, már a dékáni kabinetben is vannak téglák? Onnan is szivárognak az információk.

   • Tégla said

    Tavaly Barnaby nagyon be volt sz@rva. Most feltűnően magabiztos. A MAB-kapcsolat miatt? Majd lefagy a vigyor a képéről, ha nyilvánosságra hozzuk a részleteket. Meg a MAB-tagéról is, aki társadalmi funkcióját pénzre váltja át 🙂

   • ohranka said

    Téglák mindenütt vannak: ez egy természeti törvény.
    A tégla az, akiről a legkevésbé gondolod, lehet, hogy a régi barátod, barátnőd, iskolatársad.
    Lehet, hogy Eszti néni a szomszédból.
    Lehet, hogy a legvéresszájúbb hőzöngő. Őket agent provocateurnek nevezik.
    Egy a lényeg: nem vagytok biztonságban.
    Látunk benneteket. Hallunk benneteket.
    Tudjuk a terveiteket, még mielőtt megformálódna az agyatokban.
    És megakadályozzuk.
    Vas Félix tanítványai vagyunk: figyelünk benneteket!

   • Besúgó dal said

    Ohranka, nem te vagy Mészáros MarciPista? Ő szó szerint ugyanezt mondta, csak csasztuskaként énekeltette velünk a csoportban. Azt mondta, hogy ez egy 80as évekbeli pop-ének, az a címe, hogy “Besúgó-dal”, és hogy az olyanokat, mint Bölcskei poüspök, aki feladta a barátait és a rábízott nyáj tagjait, mi is figyeljük: “Forofgjatok, lebuktatok, mi is figyelünk benneteket, látunk, hallunk, amikor nem is gondoljátok”. Szóval, úgy érzem, MarciPista, te írtad ezt a bejegyzést, hiszen erre tanítottál bennünket is. Lehet hogy te vagy beépítve? Stimmel: olyan, akire nem is gondolunk, akire azt hisszük, hogy a mi csapatunk játékosa.

   • ohranka said

    Ki kell, hogy ábrándítsalak: nem én vagyok. De nagyon jól ismerem őket meg a természetüket. Amit írtál, abból arra következtetek, hogy te is okosodsz. Helyes!

 18. Stratéga said

  Mit számít hogy nem akkreditálnak minket? A szabolcsi és hajdúsági meg a békési falvakból akkor is hozzánk küldik a jó reformátusok meg a rosszak is a csemetéiket, mi meg felveszünk minden hülyét, akiket máshova nem vesznek fel, és akiknek a szülei még hülyébbek, hiszen nekünk tejelnek egy értéktelen papírért, ami talán még érvénytelen is lesz, mire végeznek. De mindig megkeressük a megfelelő megvásárolható embert, és majd csak ellébecolunk valahogy, talán mégis megkapjuk az engedélyt. Lám, az idióta petikét is sikerült kineveztetnünk, aki most olyan boldog, hogy aláztathatja magát velem. Más az egy díszes oklevéllel, mint egy zsinati fecnivel a Huszár Pali bácsitól. Úgy fájt neki, így kéjes örömet érez, ha megtaposom. 🙂

  • réti pipitér said

   Gondoljátok, hogy a 70 milliós csalást csak úgy lenyeli mindenki?
   És mi az, hogy a rendőrség nem találja a tetteseket?
   Ki volt a dékán: Szabó András?
   Ki volt a dékánhelyettes: Hansági Ágnes
   Meg nyilván a HÖK és a Gazdasági részéről is voltak aktív cselekvők.
   Csak nem azt mondod, Balla, hogy elvitte a cica?
   És a tolvaj cica már nincs is az egyetemen?
   Te meg hagytad meglógni a tolvaj négylábút 70 millióval?
   Hogy sáfárkodsz, te balla, az állam és az anyaszentegyház vagyonával???

 19. mene tekel ufarszin said

  Mocskos bűnösök. Lesújt rájuk az Úr haragja.

 20. animus said

  A nyelvészeti és a kommunikációs MA megbukásával a Károli leküzdötte magáta piripócsi tantóképző színvonalára.
  Ezek után legföljebb a Mikszáth téri drogpiac dílereinek számít – hála Szabó András 20%-os támogatásának.
  Nem kéne figyelmeztetni a fiatalokat, hogy becsapják őket?
  Forduljatok az ombudmanhoz, itt komoly bűncselekmények történnek a fiatalok kárára!

 21. heidelbergi káté said

  Gondoljatok a próféta szavára:
  “A föld megfertőztetett lakosai alatt,
  mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték,
  megtörték az örök szövetséget.” (Ésaias 24, 5)
  Ezt cselekszik gonosz és botor módon a Károli vezetői, és, nagy fájdalommal mondom: a Zsinat, s annak lelkészi elnöke eltűri ezt.
  Nincs kegyelem a megátalkodott bűnösöknek!

 22. saca said

  Elég hervasztó ez az egész. Akkor nem is kapok diplomát?
  Mi lesz velem?

 23. cica said

  Saca, jobb, ha belenyugszol vagy elmész egy OKJ-s tanfolyamra. Akkor legalább lesz valami a kezdben, mert itt biztos, hogy nem.

 24. csicsikov said

  Minden hallgatónak azt üzenjük, ha csakugyan (érvényes) diplomát akar és nem csak drogozni a Reviczky utcában, hogy gazdagítsa Szabó Andrást,
  vagy nem bukik annyira a babapopsikra, mint Szabó András, sürgősen húzzon innen!
  A károlis diplománál (???) még a wesleys papír is többet ér!
  Azt Amemrikában elismerik, ahonnan támogvatják a Wesleyt.
  A Károlit meg sehonnan, a koreai bank se támogatja, hanem leszivattyúzza.
  Akinek van még minimális esze, az sürgősen húz innen.

 25. Paragraf said

  Vigyázzatok mert Barnaby nyomoz. Beparázott, hogy a MAB monitoring látogatás előtt lebukik a korrupt mabos kapcsolata.

 26. Mary Juan said

  Szabó azt üzente, ne parázzunk, az egyetemi napokon csak általánosságban beszéltek a drogozásról, és különben sem rólunk volt szó, hanem a megelőzésről. Mi viszont gyakorlott füvezők vagyunk. Mehet tovább ugyanúgy a 20 %-os alapon. Igaz hogy Tepsi figyel, de az alagsorban még vannak jó kis zugok, meg Szabó azt is mondta, hogy majd elintézi a könyvtárossal, hogy legyen helyünk. A 213-asnak vége.

 27. weed said

  Kriszta valamiért nem akar még visszajönni, vagy lehet hogy nem engedik, nélküle kell megoldani.

 28. Hátulról lesből támadó said

  A kommédia MA bukása suttogó pletykaként már egy ideje téma volt, Hansági szivárogtatta ki a MAB-ból, megfűszerezve gúnyos megjegyzésekkel a nagyképű és dilettáns Bozsonyira meg a buta liba Tepsire. Szabó kárörömmel emlegeti, hogy az új dékán még egy mesterszakra se képes, ő viszont doktori iskolát csinált a feleségével. Úton-útfélen szórja a gúnyos megjegyzéseket Tepsi társulatára, aki azt hiszi adminisztrációból áll az egyetemi munka.

  • Stratéga said

   Ez engem mind nem érdekel. Mit számít, hogy akkreditálják-e vagy sem? Nem a MAB csinálja az egyetemet, hanem a hallgatók. Amíg vannak derék vidéki emberek, akik nem néznek tévét, nem hallgatnak rádiót, nem olvasnak újságot, pláne blogot, addig lesz elég hallgatónk. Ott voltál az évnyitón? Figyelted a szülőket? Könnybe lábadt szemmel, áhítattal néztek Ballára. Mi ezekre építünk. Ezekhez úgysem jut el az üzenetetek, ha a fejetek tetejére álltok, akkor sem. Ők a mieink- 🙂

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: