Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Negotiation (Tárgyalás)

Posted by karoligaspar - október 16, 2011

A 3 naposra tervezett tárgyalásokat 1 nappal meghosszabbítottuk. Sajnos, minden erőfeszítésünk ellenére sem közeledtek annyira az álláspontok, hogy megvalósíthattuk volna dédelgetett tervünket: a “kiegyezést”. A Reformáció Emléknapjára szerettünk volna ajándékot adni minden hitben járó testvérünknek: a megbékélés, a megújulás, a megtisztulás lehetőségét.

Tárgyalópartnereink néhány sarkalatos ponton megmakacsolták magulat. Kérjük a Teremtőt, világosítsa meg elméjüket és lágyítsa meg szívüket.

Az Emléknapig még várjuk méltányos javaslataikat, legfőképp a bűnösök megbüntetését és még inkább az áldozatok rehabilitálását illetően.

Addig pedig érvényben marad a tárgyalásos egyezség legjobb alternatívája: a blogolás.

Johannes

69 hozzászólás to “Negotiation (Tárgyalás)”

 1. Addicted said

  Ennek őszintén örülök. Komolyan megijedtem, hogy esetleg megszűnik a blog. Valósággal függő lettem tőle. Alig várom, hogy internethez jussak és olvashassam.

 2. ancilla said

  Nagyon szomorúan olvasom, hogy megint fiaskóval végződött a tárgyalás. Mindannyiunk érdeke az lenne, hogy megtisztuljon a Károli, a magyar reformátusság első egyeteme.
  De mit látunk most?
  70 milliót elloptak, és Balla Péter rektor azt állítja az évnyitó utáni interjúban, hogy minden rendben.
  A rendőrség nem találja a bűnöst, de Balla Péter tudja – ezt állítja Fekete Zsuzsának -, hogy a 70 milliót elrabló ember “már nincs az egyetemen”.
  Ha Balla Péter tudja, ki a bűnös, és nem értesíti róla a rendőrséget, akkor BALLA PÉTER BŰNPÁRTOLÓ!!!

  • Judge said

   Balla Péter született bűnpártoló: zsigerből védi a bűnösöket, és inkvizítori dühvel üldözi az ártatlanokat. Ennek legjobb példája Pethő és Bolyki esete: Bolykit halálba ketgette, mert leleplezte a 168 órában Pethőt. De ugyanígy védte Szabót, Mészárost és most a sikkasztót. Majd biztos keres egy ártatlan embert, akinek közös erővel a nyakába varrhatják a más által elkövetett sikkasztást. Balla megbízhatóan hozza a formáját: az abszolút konzekvens bűnártolást.

 3. lelkipásztor said

  Nem értem, miért nem gondolkodnak a magyarországi református egyház vezetői legalább “kármérséklésben”, ahogy a gazdaság szereplői mondják, ha már keresztyéni módon szemmel láthatólag nem képesek.
  Miért védelmezik Szabó Andrást, aki Tenkével együtt ellopta az első Orbán kormány két milliárdos adományát, aki pedofil szervert működtet és sápot húz a drogdílerektől azért, hogy betegségbe és nyomorba döntsön egészséges fiatalokat?
  Micsoda feneketlen cinizmus Balla Péteré, aki üdvözülten mutogatja a rektori kinevezését és szemet húny 70 milliós lopás fölött??? Ki volt akkor a BTK dékánja? Szabó András!
  Ki volt a helyettese? Hansági Ágnes!
  ŐK A BŰNÖSÖK! Ők lopták el Korner Veronika meg mások bűnsegédi bevonásával a 70 milliót!
  Miért Kulcsár-Szabó Ernő és bűnbandája: Hansági, Kovács Árpád, az IMO-s Hermann és cinkosaik irányítják a református (???) egyetemet????
  Amíg a bűnösöket meg nem bűntetik, a köztörvényes ügyekben feljelentést nem tesznek, a Károli egyre meredekebben zuhan lefelé. Minden tisztességes ember uindorral fordul el a reformátusoktól!
  Ezt értétek el, Bölcskei, Balla, Szabó András!

 4. heidelbergi káté said

  “Mit kíván az Isten a hatodik parancsolatban?
  Azt, hogy felebarátomat sem gondolatban, sem szóval vagy a magamviseletével, annál kevésbé tettel, akár csak közvetlenül, akár mások által, gyalázattal ne illessem, ne gyűlölködjem, ne sértsem meg, vagy meg ne öljem.
  …..
  De hát nem csupán a gyilkosság megtiltásáról van szó ebben a parancsolatban?
  A gyilkosság megtiltása által azonban arra is tanít Isten bennünket, hogy Ő a gyilkosságnak még a gyökerét, úgymint az irígységet, haragot, gyűlöletet, bosszúvágyat is gyűlöli és mindezt már titokban való gyilkosságnak tekinti.”
  Balla Péter, Szabó András, Hansági Ágenes, Petrőczi Éva GYILKOSOK A KÁTÉ SZELLEMÉBEN.
  Áldozataik egy része a temetőben fekszik: Bolyki János, Király Gyula, Szilágyi Ferenc és Szigeti Lajos.
  A Károli erkölcstelen vezetői nem méltók a Káté szelleméhez.
  Ezt mi állítjuk, a Káté méltó örökösei.

 5. Dr. Cat said

  És azt se árulták el a tárgyaláson, ki lopta el a 70 milát???
  Nekem nagyon gyanús, ahogy a Cziczka törleszkedik a Szabóhoz.
  Egyetlen macsek se bújna oda önzetlenül egy ilyen hordóhasú, pipaszár lábú, büdös szörnyeteghez.
  A cziczkamacska megkapta a maga kis jutalmát, ez az én szakszerű véleményem.

 6. svabra said

  Duguljatok el, macsekok! Kik érdekel a véleményetek?
  Engem ugyan nem, de az úgynevezett tárgyalókat se, szerintem egyszerűen megvezettek benneteket.
  Kutya se akar veletek megállapodni, csak húzták az időt. Addig se beszél róluk a blog.
  Ezt gondolják azzal az agyamputált fejükkel.

  • Bishop's chess said

   Szerintem is provokáció volt. Csapdát akartak állítani nektek. Azt akarták, hogy Johannes személyesen megjelenjen. Mióta kiderült, hogy ott volt Prágában a nyugat-európai magyar protestánsok konferenciáján, azóta Bölcskei fél tőle, attól tart, ő akar lenni a püspök.

  • Hacker said

   Én sem tudom elképzelni, hogy Bölcskei vagy Balla tárgyalni akarna. Ezek nem ismerik a tárgyalás intézményét. Erőből akarják leverni az ellenállást. Az volt a cél, hogy tárgyalást színlelve elhallgattassák a blogot. Míg csönd volt a blogon, hackerek dolgoztak a feltörésén. Vigyázzatok, mert nem a megegyezés a céljuk, hanem a blog kinyírása.

  • Zsinati illetékes said

   Túl gyanakvóak vagytok. Valóban van tárgyalási szándék. Ha nem is Bölcskeiben vagy Ballában, hanem azokban, akiknek fejük is van, és tudják, mi a jólfelfogott közös érdek. Az állandó leleplezések, a több mint két éve tartó pellengérre állítás nem tesz jót sem az egyáznak, sem az egyetemnek. Ennek ellenére a tárgyalási szándék nem tőlük indult ki, hanem azoktól, akiktől Bölcskeiék pénzügyileg függnek. Mert már ők is belekeveredtek a károlisbotrányba, és az ő hírnevük is kockán forog.Többet nem segíthetek.

   • ZsoltCsaba said

    Ezek a tárgyalások tényleg nem Balla szintjén zajlanak. De nem is Bölcskeién. Egy bizonyos banknak elege van abból, hogy folyton hírbe hozzák őket, azaz, folyton összefüggésbe hozzák őket a korrupt károlisokal.

   • filológus said

    Jó hír, hogy van a református egyházban néhány ember, akikben van erkölcs és józan ész.
    Felfogják, hogy a bűnöző Szabó, Balla, Hansági jóvátehetetlen károkat okoz az egyháznak.
    Nincs már sok gondolkmodni való idejük, a Károli szabadesésben megy a pokol felé.

   • ZsoltCsaba said

    Tuti, hogy a KDB áll a tárgyalások mögött. A koreaiak már leírták Bölcskeit. Kovács Leventét pedig egyszerűen kirúgták. Bölcskei pénzeszsákja mögött már nincs banki háttér.

 7. nikném said

  mennyit kértetek?:DDD zseniális módszer, skacok: hajtsd fel egy intézmény egy-két szennyesét + hajts fel szennyesként interpretálható infókat, aztán ezekre építve alázd szarrá az intézmény, mígnem az életéért könyörög, ééés …fizet:DDD na hogy volt ez az alku?:D

  • Kirúgottak Klubja said

   Köszönjük az elismerést. Hogy mennyit kértünk? 4 fejet, levágva, tálcán: Szabó Andrásét, Balla Péterét, Hansági Ágnesét és Pethő Sándorét. 🙂

   • Thomas said

    Na ne! Ezt nem szopjuk be. Szabó, Hansági, Pethő bukott emberek. Az ő fejük lényegében már porba hullt, ezzel nem kértetek tőlük semmilyen áldozatot. Csak nem Ballán akadt meg a tárgyalás? Ezt is aligha hiszem. Őt soha senki nem vette komolyan. Csak az egyetemi tanári címe miatt van rá szükség, mert mást nem lehet rektori talárba bújtatni. De amúgy se a Kovácsoknak, se Bölcskeinek, se Sepsinek nem fontos Balla. Mindnyájan utálják és lenézik. Ezek nem hangzanak teljesíthetetlenül. Vagy mennyire akartátok leválasztani ezeket a fejeket a nyakukról? Csak jelképesen (ez teljesült), vagy szó szerint (ez még nem 🙂 )?

   • Besúgó said

    És mi a helyzet Bölcskei fejével? Azt nem kéritek? Elvégre fejtől bűzlik a hal, ahogy a magyar közmondás tartja. Példátlan, hogy épp azt a nagy történelmi egyházat, amelyik a politikai hatalommal való szembeszegülésre, a tiltakozásra, az igazságérzetre, az autenticitásra, a keménységre és a bátorságra épül, egy a pártállamba anno beépült gyáva, hazug besúgó vezesse, aki pap létére ráadásul még alkoholista és szoknyapecér is. Nekem még ez az 5. fej hiányzik a követelések listájáról. Vagy ezzel kezdtétek, és ezt rögtön kihúzták?

  • Justice for victims said

   Az intézményt nem kellett felhajtani, mert adott volt. Nincs még egy munkahely, ahonnan ilyen szemét módon és ilyen mennyiségben irtanák a kifejezetten protestáns és kifejezetten jó szakembereket. Nem hiszem, hogy a 4 lenyakazás okozott volna gondot a tárgyalások során. Ez a négy mocsok nem jelent se Bölcskeinek, se a mögötte álló érdekköröknek akadályt, egyikükért se hullatnának krokodilkönnyeket. A tárgyalások nem a bűnösök megbüntetésén buktak meg, hanem az áldozatok rehabilitációján. Túl sok van belőlük, és túl sokba kerülhet a kártalanításuk.

   • Korifeus said

    Én is úgy hallottam, hogy a kirúgottak rehabilitálásán akadtak meg a biztatónak ígérkező tárgyalások. A nevezettek felelősségrevonásában többé-kevésbé már megállapodtak. A rehabilitálás azonban nem olyan sima ügy, mert ezek alapján kártérítési perek indíthatók. Pl. Szigeti búcsúlevele alapján az özvegy és a professzor gyerekei is komoly összegeket követelhetnének.

   • Bloggerjogász said

    Ez nem függ a tárgyalásoktól. Azok a kiváló szakemberek, akiket Szabó András éscinkosai egyszerűen megrágalmaztak, mint Molnár Mátét, Püspöki Nagy Pétert vagy Huszár Ágnest, mert kellett a helyük valakik rokonainak, tanítványainak vagy ismerőseinek, azok tárgyalás és megegyezés nélkül is indíthatnak kártérítési pert, ha bizonyítani tudják, hogy rágalmazás miatt vesztették el az állásukat, és ez csak nemrég jutott a tudomásukra.

   • incitatus said

    Ez, gondolom, meg fog történni.
    A dolog lényege azonban az, hogy vannak erős lelkű emberek, akik képesek harcolni. “Teher alatt nő a pálma” – nem ismerős ez a mondás?
    Nézzétek meg az említettek és mások publikációs listáját, részvételét doktori iskolákban, sikeresen védő doktoranduszainak számát!
    Azt kell látni, hogy azzal, hogy Hansági, Szabó és Balla aljas praktikákkal kirúgták ezeket az embereket, s helyettük tudományos szempontból minimum súlytalan, alapképzettség nélküli személyeket emeltek, ÁRTOTTAK A KÁROLINAK, ha persze egyetemnek gondoljuk és nem pénzkifizető intézménynek a rokonainknak meg politikai elvbarátainknak.

   • pulchra said

    Nem mindenki olyan erős lelkű és szerencsés fizikumú, hogy megerősödve kerüljön ki a megpróbáltatásokból.
    Gondoljunk kedves halottainkra, SZABÓ, HANSÁGI, BALLA áldozataira.
    Nehéz elfelejteni a becsületben, értékteremtésben, Isten szolgálatában eltöltött élet végén aljas pribékek által halálra alázott, megtört öreg emberek szenvedéseit elfelejteni.
    Szilágyi, Bolyki, Király mélységesen megalázva menekült a halálba!
    Aljas pribékek: SZABÓ, HANSÁGI, BALLA gyilkolták meg őket!
    Még ha ők megbocsátanának is, NEKÜNK HELYETTÜK NINCS JOGUNK MEGBOCSÁTANI!!!
    És aki önkezével vetett véget életének, miután Szabó és Hansági hihetetlen aljassággal, pokoli gúnnyal megalázta? Szigeti Llajos a szó szoros értelmében a Károli: Balla, Szabó, Hansági, Petrőczi mártírja!
    Nem bocsátunk meg helyette!

  • kocsi csergő bálint said

   Melyik gyülekezetből jöttél ezzel a mosdatlan stílussal: “szarrá alázni”. Gondolom, egyikből sem. Csupán egyike vagy azoknak, akik számára egyetlen ELV létezik: nekem ide mindent: állást, pénzt. És akinek nem tetszik, az haljonn meg, de némán.
   Ide süllyesztette az úraasztalatolvaj, kormánytartalékrabló, Princz Gábor zsoldjában levő Szabó András és Hansági a Károlit. Akinek nem volt elég, hogy befurakodtak a Károlira: Szabó Szilágyi dékán háta mögött esedezett Barátossynak, aztán hozta a Petrőczi nevet bitorló némbert meg Hanságit, aki még se Kulcsár-Szabó menye nem volt, se PhD-val nem rendelkezett még három évig, de már kijelölte: ki megy, ki marad.
   A tisztességes, tudományos reputációval rendelkező református oktatók helyére, akik az első években áldozatos munkával, nevetséges fizetésért elvitték a Károlit az első államvizsgáztatésig, GYALÁZATOSAN, HAZUG MÓDON MENESZTETTÉK.
   De előbb … dolgozzanak csak, csinálják meg az államvizsgát! Közben már fizetést kaptak a Károlitól olyanok, akiknek egyetlen nappalin megszerzett diplomájuk óvónői képesítéssel ruházta fel őket.
   Befurakodtak, ott vannak, és féltik az ország leggagyibb intézményében szerzett jövedelmüket.
   Féljetek nyugodtan, mi nem adjuk fel!
   Minket nem lehet megvesztegetni: ne is próbálkozzatok.
   És kiűzzük a kufárokat, akármilyen agresszíven és mocskosszájúan lépnek is fel.

   • Kirúgottak Klubja said

    Nekem nincs ezzel a szóhasználattal semmi bajom, ha hozzáteszi nóném vagy hogyishívják, hogy előbb a munkavállalókat alázták szarrá, aztán körlevelet írtak minden oktatási intézménynek, hogy ne vegyék fel őket. Docensek, professzorok járhattak a munkaügyi hivatalba és állhattak sorba állástalan károlis tanítványaikkal a megalázó segélyért, csak azért, mert Szabó Andrásnál jobbak voltak szakmailag , ezért ki kellett irtani őket. És ez az aljas görény még mindig ott van, még mindig professzori fizetést vesz fel tanszékvezetői pótlékkal együtt. Azt az intézményt, amelyik a szakmai kiválóságot bünteti, a tehetségtelenséget és az aljasságot jutalmazza, nem lehet szarrá alázni. Az már szarrá alázta magát ezzel a görény házaspárral és patkányfejű cinkosukkal, Balla Péterrel.

  • ohranka said

   Nem mindenki ilyen kicsinyes és pénzéhes, mint te.
   Ilyen kufárlelkeket telepített be Szabó és Hansági a Benda Kálmán és Szilágyi Ferenc által alapított egyetemre.
   Persze, mit is várhatnánk hamistanúzó, közokirathamisító, kormánytartalékrabló szennyes bűnözőktől?
   Azt hiszitek, Bölcskeivel, a kiérdemesült részeges spiclivel, k..pecér, hitvány pappal megvezetitek ORBÁN VIKTORT???

   • BTK-s Kolléga said

    Álltál már sorba egyetemi oktatóként munkanélküli segélyért? Égtél már a tanítványaid előtt a munkaügyi hivatalban, hogy te is rászorulsz arra a havi 28 ezer forintra, amit 3 hónapig kapsz, utána semmit? És abból még dr.takácsot is fizetned kell, nemcsak a saját ügyvédedet, ha elveszted a munkaügyi pert, márpedig elveszted, mert az egész Károlit beidézik ellened hamis tanúnak. Mindenki hazudik a bíróság előtt, mert mindenki félti az állását, és nem akar a munkaügyi hivatalban landolni, amit kilátásba helyeznek neki, ha megtagadná a hamis dokumentumok aláírását vagy a hamis tanúvallomást.

   • Blutbad said

    Pont az, hogy nem anyagiasak. Ezeknek nem pénz kell, hanem az hogy vér folyjon. Na mondjuk Szabó Andrásért tényleg nem kár. Nem mintha a másik háromért az lenne. Ki siratná meg Ballát, Pethőt, Hanságit?

  • Pallos said

   Hé Nikném! Ezek vérszomjasabbak, mint gondoltam. Nem millákban számolnak, hanem levágott fejekben. Náluk ez a mértékegység: 1 levágott fej, 2 levágott fej… Szokatlan tárgyalási alap a 21. században. 🙂

   • Korifeus said

    Már rég le volna rendezve a kérdés, ha Szabó András ténykedéseit az egyetem kivizsgáltatta volna, és ennek meg lett volna a megfelelő súlyú következménye, ahogy azt a MAB is követelte. Illetve még ez is megtörtént, mert Zsengellér, Tanka és Madarászné azért megállapítottak Szabóval kapcsolatban néhány bűncselekményt. De utána a patkányfejű Balla, a született bűnpártoló, elsikkasztotta ezt a jelentést Szabó Andrással és Koncz Bettykével egyetértésben, majd egy meghamisítottat tárt a Szenátus elé. Hogyan képzelték ezt? Átverik a Szenátust, hazudnak, hamisítanak, és erre sosem derül fény? Meddig vár még Bölcskei Szabó András felelősségrevonásával? Talán kevesli a bűnlajstromát: csalás, okirathamisítás, lopás, sikkasztás, hivatali hatalommal való visszaélés és közvetve gyilkosság is, mert Szigeti Lajost szándékosan kergette öngyilkosságba. Ismerte a diagnózist, tudta, hogy szenvedélybeteg és mint ilyen szuicid alkat. Mégse szállt le róla, még Veszprémben is üldözte

   • HTK-illetékes said

    Bölcskei addig vár, míg valakinek eszébe nem jut az ő fejét is követelni. 🙂

   • red rat said

    Ezen ne múljon: mondassák le Bölcskeit, a korrupt, k..ázó, alkoholista volt spiclit a magyarországi református egyház éléről!!!

   • Hátulról lesből támadó said

    Tényleg a büdös görény Szabó miatt szív az egész egyetem? Aki orvul kirúgatott minden vetélytársát, hogy ő lehessen a dékán? Sőt, még rektor is akart lenni. Ne má’ hogy ez legyen a megegyezés akadálya. Börtönbe vele. Talán ezzel is beérik a bloggerek és nem ragaszkodnak a szó szerinti lenyakazáshoz. 🙂

   • animus said

    Azért ez nem ennyire egyszerű. Szabó az egyetemen belül kialakított magának egy hálózatot: behozta saját feleségét, majd Szilágyi dékán tiltakozása ellenére Hansági Ágnest. Ezek után kirugatta a komoly tudományos renomával rendelkező református oktatókat és helyettük a Kulcsár-Szabó klán tagjait, valamint református személyiségek rokonait, szeretőit és üzletfeleit alkalmazta.
    Szabó András a kirúgott kollégák ellen hamis tanúvallomásokat tett: ezek hazug voltát bírósági határozatok állapították meg.
    Szabó TIZENHÁROM ÉVE KÖVET EL BŰNCSELEKMÉNYEKET A KÁROLIN. Bűntársai: Hansági Ágnes, Mészáros Márton, Balla Péter, Kovács Árpád, Hermann Zoltán.
    Nem koizárólag Szabó munkaviszonyának megszüntetését KÖVETELJÜK, hanem az egész BŰNÖZŐ HÁLÓZAT FELSZÁMOLÁSÁT!

   • Judge said

    Értem én és egyet is értek. Csak Szabó esetében a munkaviszony megszüntetése nem elég. Ő kifejezetten bűncselekményeket követett el, amiért büntetés jár. Szabót bíróság elé kell állíttatni, és ez a fenntató dolga. Hacsak nem akar vele együtt ülni. 🙂

 8. ancilla said

  Csak ha Szabót, Hanságit és Petrőczit meg a körét kirúgják, a kirúgottaknak pedig igazságot szolgáltatnak, akkor lesz béke számukra.
  És a jó lelkiismeret?
  Az nem jelent semmit nektek?

  • Mediátor said

   Az a baj veletek, hogy túl sokat követeltek egyszerre. Elég lenne talán Szabó Andrást a guillotin alá küldetni, nem? Ebben asszem mindenki egyetért veletek. Kivéve a patkányfejű barátját, Ballát, aki a lelki rokona. Mindenki más rühelli ezt a sunyi dögöt.

   • cat's cradle said

    Csináljátok, amit eddig. Majd meglátjátok, mire mentek vele.
    Hermann Róbert miatt akkreditálják a történettudományi doktori iskolát?
    Ki tudja: a többi vagy túlkoros és furcsa módon nincs egyetlen doktoráltja se vagy teljesen jelentéktelen tudományos szempontból.
    Az egész történettudományi doktori iskola olyan, mint egy szegényházi vásár: mindenki kirakta a régiségeit és az ócskaságait.
    Aztán Balla szól a lefizetett Cserváknak, hogy szóljon Schmitt Pálnak, hogy szóljon le Bazsának a MAB-ban, vagy hogy is megy ez???
    Sose lesztek egyetemként akkreditálva, bunkó barmok!

   • Cserv said

    Hát Balla és Barnaby biztosan így képzeli. Cservák Csaba Csodafegyver. Egy korrupt tisztviselő, aki a köztévében a nyilvnosság előtt leköpi a kenyéradó gazdáját. Fúj, de undorító.

   • prudens said

    Tudja vajon Schmitt Pál, hogy a jogi osztályának vezetője pénzért árulja az ő államfői befolyását???
    Ezzel a befolyással üzérkedve próbálja Cservák Csaba elérni a Károli akkreditációját a MAB-nál, mivel ez az egyik munkahelye és innen is akar pénzeket kapni.

 9. Rokonok said

  Nem ide tatozik, de jellemző. Ez a pályázat ma jelent meg az egyetem központi honlapján:

  http://www.kre.hu/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=210:palyazati-felhivas-hallgatoknak&catid=1:friss-hirek

  Holnap délben van a határidő. A nyertesek már rég ki vannak választva. A többi parasztvakítás. 🙂

  • Rector said

   Az egyetemi honlap kb. annyira informatív, mint egy falusi kultúrházé. Mik a friss hírek? Érdektelen kiállítások, senkit sem vonzó konferenciák, “csapatépítő” kirándulások – semmi az égvilágon. Mi van az intézményi akkreditációval? Most volt a monitoring. Semmi hencegés? Talán nincs mivel? És mi van a beharangozott történész doktori iskolával, ami egyesegyedül Hermann Róbert kapcsolatára épül, aki a székesfehérvári gimnázium kollégiumában szobatársa volt Orbán Viktornak? Ez is most volt terítéken a MAB-nál. Hermann Róbert alkalmazása ugyanazon a logikán alapul, mint Cservák Csabáé, vagy még korábban Pulay Gyuláé az Állami Számvevőszéktől, vagy Kovács Árpádé a MAB-tól. Korrumpáljunk minden lehetséges potentátot, hátha megkapjuk a jogosítványt az egyetemi működéshez. Kovács Árpád nagy melléfogás volt, amellett hogy teljesen törvénytelen. Egy szerencsétlen, másoktól függő, dróton rángatott nyugdíjas rendőr. Még hoy ő lesz az IDI megmentője! Miben reménykedtek? A belügyes kapcsolataiban? Most Cservák Csabán van a bizonyítás sora. Míg más felsőoktatási intézmények a tudományos kutatásban jeleskednek, a Károli továbbra is a korrupciót erőlteti. Bölcskei, Balla, Barnaby csak egyféle stratégiát ismer: megvásárolni a döntéshozókat.

  • svabra said

   Borítékolom a neveket, Balla spiclijei, besúgói, Balla jobbikos kapcsolatai. Azok nyerik meg a pályázatot.
   Nem csoda, hogy OV nem bízik bennetek, ez a szarfészek Károli egy fasiszta kiképzőhely élén Hegedűs püspök vejével, a másik Hegedűs sógorával.
   És a tetejébe beszerzett magának egy sémita szeretőt, akit tanszékvezetőnek nevezett ki úgy, hogy még BA-ja sincsen. Fóris Ágotára gondolok.

 10. ohranka said

  Ez igaz, más módot, mint a korrupciót el sem tudnak képzelni. De milyen balf..módon művelik!
  Bölcskei felajánlja a gyülekezetek pályázaton elnyert 200 millióját az államadósság csökkentésére. Semjén Zsolt visszautasítja, rápirít, hogy adakozzon a magáéból!
  De nem, Bölcskei a MÁSÉT SZERETI. MÁS ASSZONYÁT, MÁS BORÁT, MÁS PÉNZÉT.
  Bölcskei/Bátori a PPP bűvöletében.
  Egy ilyen értelmi fogyatékos agyalágyult spicli áll a református egyház élén!
  Nem csoda, hogy kinevezi rektornak a retardált Ballát és eltűri az enyveskezű Szabó garázdálkodását.
  És még Orbán Viktorhoz akartok menni óbégatni?
  Ti?
  Akik elloptatok 2 milliárdot 1999-ben?
  Gondoljátok, hogy még egyszer fog adni, meg még a MAB-nak is leszól, hogy akkreditáljanak benneteket az összes óvónővel, borászból és zongoristából lett történésszel, a hátrafelé nyilazás tökkelütött bajnokával együtt?
  Orbán Viktor nem olyan idióta mint amilyennek ti gondoljátok. Kivetítitek rá a saját negatív IQ-tokat.

  • Bátori said

   Világos, hogy a fejtől bűzik a református egyház és a református egyetem. Először is ezt a bűzlő halfejet kell levágni. Amíg Bölcskei az egyházfő, minden züllik és szétrohad. Ő a legfőbb probléma. Szabó András is főleg azóta probléma, amióta Bölcskei hagyta garázdálkodni. Az öreg Hegedűs és a saját sógora alatt nem tudott ekkora kárt csinálni, mert nem hagyták. Ez is a komcsi besúgó bűne.

   • mesüge said

    Szétröhögöm magam, ahogy elnézem, hogy a második legnagyobb magyarországi egyházat egy gyengeelméjű alkoholista barom vezeti, akinek pártállami spicli múltja az egekig bűzlik.
    Ti, reformátusok vagytok a legostobább és legszolgalelkűbb egyház.
    Nálunk ilyesmi sose fordulna elő.
    Egy jesivabócher a hegeli világszellem a ti Bölcskeitekhez képest.
    És akkor még a vedelés meg a k..rvázás!
    Meg a koreai bankok!!!
    Nagy nálatok a córesz, mondhatom!

   • Besúgó said

    Bölcskei komolyan veszi az egyház megtisztítását. Keményen üldözi a volt besúgókat. Ezzel az ürüggyel távolíttatta el a református egyetem történetének eddigi egyetlen alkalmas rektorát a pozíciójából, hogy a szellemileg retardált, mindazonáltal aljas és ostobán hiú, szenteskedő papot, Ballát tegye erre a posztra. De ő maga nem mond le, pedig mindenki tudja róla, hogy Bátori néven jelentgetett a pártállamban.

   • prudens said

    Az, hogy Bölcskei üldözi az úgymond, besúgókat, ne tévesszen meg senkit. Eszelős dühvel támad a kisemberekre, azokra, akik nem tudnak védekezni. Ezzel tereli el a figyelmet a saját sötét bűneiről.
    Kiről jelentett Bölcskei/Bátori a pártállam utolsó esztendeiben?
    A hívekről, a lelkésztársakról!
    Már az is jellemző, hogy már akkor is annyira buta volt, hogy nem vette észre, a pártállamnak recsegnek-ropognak az eresztékei.
    Maradhatott volna tiszta is merő oköosságból.
    De annyira eszelősen vágyott a hatalomra, hogy nem riadt vissza semmitől.
    És mit tesz most Bölcskei a hatlmával?
    Áldoz a PPP-nek és szégyenbe hoz bennünket a világ előtt.
    A magyar reformátusok között nem akad méltóbb főpásztor a promiszkuus életvitelű, alkoholista, gyenge szellemi képességű, spiclimúltú Bölcskeinél?

 11. hajnalka said

  Egy botrány az, hogy a magyarországi református egyház vezetője Bölcskei, aki ázsiai bankoknál adósította el az egyházat.
  Mocskos tolvajokat ültet be a Károli vezető pozícióiba.
  Szabónak és Tenkének megengedi, hogy ellopják Orbán 1999-ben kiutalt kormánytartalékát.
  Persze a legnagyobb részt magának követelte.
  Amíg Bölcskei/Bátori, a mocskos spicli áll az egyház élén, a magyar reformátusok Európa legnevetségesebb emberei lesznek.
  Zavarjuk el a görényt!

  • OperatívTiszt said

   Nem ő az egyetlen spicli. Az ún. irodalomtudományt (tudomány???) a háromnevű nagykállói születésű magát akadémikussá feltornázó ex-spicli nyúlta le, akinek a pártállami múltja mocskosabb, mint a püspöké. Ő nemcsak jelentgetett, hanem (be)szervezgetett.

 12. incitatus said

  Ki lopta el a 70 milliót???
  Szabó András volt a dékán, HANSÁGI Ágnes a dékánheklyettes.
  Szabó, a pedofil szervert üzemeltető, a drogdílerektől bérleti díjat követelő korrupt szemét utaltatta a pénzeket a HÖK-ösöknek, hogy mellette szavazzanak!!!
  Persze egy részét maga lopta el: nyomtató lónak se kötik be a száját.

  • Rector said

   Szabó Andrásnak sohasem lett volna szabad megengedni, hogy megkaparintsa a dékáni hatalmat. Jól tudta ezt Hegedűs és Szabó püspök, Bölcskei csak azért nem, mert nem vette magának a fáradságot, hogy tájékozódjon. Egy fikarcnyit sem törődött az egyetemmel. Szabó András kártékonysága nem bontakozhatott volna ki ilyen mértékben, ha Bölcskei nem hagyja rá az egyetem legnagyobb, legfontosabb karát. Szabónak sikerült az összes többit is magával rántania. Mindez Bölcskei hanyagsága, gondatlansága, alkalmatlansága miatt következett be.

   • Jhnnsclvn said

    Miután a tárgyalások nem vezettek eredményre, a károlisbotránynak csak egy megoldása lehet: az, hogy Szabó András és Balla Péter ellen vádat emelnek hivatali visszaélés és sok egyéb miatt. Hogy aztán Bölcskei püspököt ezek ketten magukkal rántják-e vagy sem, érdektelen, mert Bölcskei napjai e nélkül is meg vannak számláva. Már a koreai bank sem áll mögötte, még a bankárát, Kovács Leventét is menesztették. Bölcskeit már csak néhány tájékozatlan és tudatlan tiszántúli paraszt támogatja.

   • Pszichiáter said

    Bölcskeinek nagyon ostobának kell lennie, ha bízott Szabó Andrásban. Bárki megmondta volna neki Szabó ismerősei közül, legyen az károlis, vagy volt egyetemi vagy iskolatárs, hogy egy alattomos jellemtelen gazember, akinek csak egyetlen tehetsége van: másokat észrevétlenül megfúrni. Még abból sem tanult Bölcskei, ahogy a sógora viszonyult Szabó Andráshoz. Ez volt Bölcskei legnagyobb hibája. A másik, hogy az értelmi fogyatékos, szélsőségesen befolyásolható Ballát neveztette ki a becsületes és sokkal alkalmasabb Vargha András helyett. Az már a véletlen műve, hogy ez a két szemétláda, Szabó és Balla lepaktált egymással, és együtt, közös erővel kinyírták a doktori iskolát, a bölcsészkart, aztán az egész egyetemet. Bölcskei egy percig sem viselkedett úgy, mint egy lelkész. Megközelíthetetlen volt. Senkivel nem állt szóba, hiába keresték, kérték, hogy fogadja őket. Csak Szabóval és Ballával. Milyen lelkész az, akinek ennyire nulla az emberismerete? Hogy sikerült kiválasztania ebből az emberanyagból ezt a két legsilányabb selejtet? Bölcskeit valószínűleg egyáltalán nem érdeklik az emberek. Ha egy kicsit is érdekelnék, ennyi idős korára azért már ki kellene igazodnia köztük.

 13. Bogárdi Horváth said

  Csak egy alkalmas fenntartója volt ennek az egyetemnek: Szabó püspök. Akkor már kezdett hasonlítani a Károli egy igazi egyetemhez.

  Szabó püspök ma lett igazán árva. Ma hunyt el az édesanyja, fél évvel később követve férjét, Szabó püspök édesapját. Püspök úrnak ezúton szeretnénk kollektíve kifejezni részvétünket.

  A blogolók nevében Bogárdi Horváth János, aki gyerekkorában Sárbogárdon is élt, és sokat játszott a helybeli gyerekekkel, többek között a gyermek Szabó Pistával is.

  • Seelsorger said

   Helyesbítek: tegnap történt a szomorú esemény, október 17-én. A részvétnyilvánításhoz valamennyien csatlakozunk.

   • theologe said

    Herzliches Beileid an Herrn Bischof Szabó. Er ist – ganz in Gegensatz zu seinem Schwager András Szabó – ein herzensguter Mensch mit strengen moralischen Grundsätzen.
    Warum tut er nichts gegen die Greueltaten seines Schwagers?
    Dazustehen und nichts zu tun ist für einen bekennenden Christen unwürdig.

 14. Curious said

  Csak annyit áruljatok el, hogy honnan kerestek meg titeket. Nekem két tippem van. A legvalószínűbb, hogy a koreai banktól, akik nyilván fizetnének is, hogy leállítsák ezt a blogot, ami már nekik is kellemetlen. A másik tipem az ombudsmann, aki esetleg mediálni akarna.

 15. cat's cradle said

  Miért kérdeztek ilyent? Úgyse mondhatják meg!
  Meg mindegy tulajdonképpen. Az a fontos, hogy eltűnjön a magyar református egyház éléről a szennyes életű, korrupt és aljas Bölcskei püspök, és a Károlit megtisztítsák Ballától, Szabótól és Hanságitól, meg a Kulcsár-Szabó klántól.
  Ha csak Ballát és Szabót jelentik fel és Hanságiék megússzák, akkor folytatódik az egész.

 16. cica said

  Mindenki tudja a Revicki utcában, hogy Szabó dékán pénzzel jutalmazza azokat a HÖK-ösöket, akik mellette szavaznak.
  Hansági tanárnő sem szűkmarkú, főleg a csinos fiúkkal.
  Hogy a zsaruk ezt nem bírják kitalálni???

 17. PPP said

  Jakab András fiatal jogász, egyidős Cservák Csabával. Ő is egyetemi docens. De nem azért, mert korrupt és megvásárolható, mint Cservák, hanem azért, mert ő tud valamit:

  http://www.origo.hu/itthon/20110310-jakab-andras-a-ppke-docense-az-uj-alkotmany-tervezeterol.html

 18. Paragraf said

  Apropó: … …. perének másodfokú tárgyalása július 16-án volt a Fővárosi Bíróságon. A Károli vesztett első fokon és fellebbezett. Mi volt másodfokon? Tudja valaki? Ott is felmentették …t?

  • Paplan alá fingó said

   Nem tudom, mi volt a másodfokon, csak annyit tudok, hogy T… a 2 milliárdos kormánytartalék elsikkasztásában ártatlan. Az Szabó volt a bandájával. Csak ráfogta T…re. Mint mindig. Ha ő követ el valami gazságot, akkor valaki másnak a fejét dugja a hurokba, hogy szabaduljon. T…t le akarta csukatni, hogy ujjal mutogathasson rá: Neménvótam!Ővót!

   • Judge said

    A hűtlen kezelés alól valóban felmentették, de magánokirat-hamisításban vétkesnek találták. Nem csukták le, hanem 2 év próbaidőre bocsátották. Balla és Szabó ennél sokkal súlyosabb bűncselekményeket követtek el, és még mindig szabadlábon vannak.

 19. filológus said

  Szabó András, a szennyes gazember, a pedofil portált üzemeltető, drogdílereket megzsaroló mocskos idióta a magyarországi református egyház legundorítóbb szégyenfoltja.

  • Judge said

   Végülis júniusban még nem született ítélet, hanem most a napokban. Tény, hogy … nem volt tökéletes, de Szabóhoz képest valóságos szent. Szabó őt is átverte, meglopta, megrágalmazta, mint mindenkit. És Szabó ellen még mindig nem emeltek vádat!

   • Rokonok said

    Szabó Andrásnak püspök sógora van, és úgy használja, mint egy menlevelet. 🙂

   • Justice for victims said

    Nem biztos, hogy a 70 millás sikkasztás-ügybe a püspök-sógor be akar avatkozni. Szabó Andrásnak már annyi van a rovásán, hogy ezt már nem lehet szőnyeg alá söpörni. Az áldozatai ezt már nem hagyják annyiban.

 20. advocatus dei said

  Ez nem szabadon választott gyakorlat, hanem TÖRVÉNY ÁLTAL ELŐÍRT!
  Tény: 70 milliót elloptak 2010-ben a KRE BTK-ján.
  Abban az időben, amikor Szabó András volt a kar dékánja és Hansági Ágnes a dékánhelyettes.
  A 2 milliárdos kormánytartalék elrablása 1999-ben Tenkével társtettességben szintén TÉNY!
  Szabó András okirathamisításait az IDI-vel kapcsolatban a MAB ÁLLAPÍTOTTA MEG!
  Mire vártok?
  Indítsatok rendőrségi vizsgálatot!
  Vagy ha a sógora püspök, mindent megtehet Szabó András, a förtelmes gazember???

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: