Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The fobbed manager (A megtévesztett igazgató)

Posted by pontolyan - október 27, 2011

Több mint 150 millió forintot lopott a Károli alkalmazottja

2011.10.27
157 millió forintnyi ösztöndíjpénzt csalt ki a Károli Gáspár Református Egyetemtől az az alkalmazott, aki 45 hallgató nevében vette fel az összeget – írja a hir24.hu. A gyanúsított beismerő vallomást tett – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője október 26-án az MTI-vel.

A gyanúsítottal szemben üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás, valamint folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás gyanúja miatt folyik eljárás – mondta Horváth Katalin Fanni szóvivő. Az ügyben a fővárosi egyetem feljelentése alapján kezdték meg a nyomozást, miután gyanú merült fel, hogy 45 hallgató nevében valaki jogosulatlanul vett fel ösztöndíjakat.

A nyomozás során kiderült, hogy az egyetem egyik alkalmazottja 2003 és 2011 között hamis okiratok felhasználásával, az intézmény gazdasági igazgatójának megtévesztésével, saját számláira utalta a diákok tudta nélkül felvett támogatásokat.

MTI/edupress.hu

113 hozzászólás to “The fobbed manager (A megtévesztett igazgató)”

  1. BTK-s Kolléga said

    Mind a 157 milliót a Bölcsészkarról sikkasztották el. Szabó András, aki 2003-tól folyamatosan a Kar egyik vezetője (dékánhelyettes, majd rektorhelyettes), majd 2008-tól dékánja volt, állítólag nem vett észre semmit. Csak aláírta a hamis utalásokat…

    • heidelbergi káté said

      Mit mond a Káté?
      “Mit tilt meg Isten a nyolcadik parancsolatban?
      Nemcsakj azt a lopást és rablást tiltja meg, amelyet a világi felsőbbség is büntet, hanem lopásnak nevezi mindazt a gonosz cselekedetet és szándékot is, amely által felebarátunk tulajdonát akár erőszakkal, akár jogosság látszata alatt magunkhoz akarjuk ragadni.”
      A Károli vezetése: Balla Péter, Szabó András, Kovács Barnabás, Hansági Ágnes egy szégyentelen bűnbanda.

      • ancilla said

        Rátok fog rogyni ma a templom teteje, mocskos rablók, Szabó András, Balla Péter, Petrőczi Éva!

    • animus said

      És a 156 millió elrablása után még van pofája Szabónak fotóztatnia magát a RefLapban, amint mutogatja a Ravasz László blogon olvasható 44 oldalának felhigított változatát. (Ezt el se merjük képzelni.)
      Szabó Szenczi életművét “európai viszonylatban is egyedülálló teljestmény”-nek nevezi.
      Ehhez azt tesszük hozzá, hogy 150 zsoltárocska fordításán egy német vagy francia a hasát fogja a röhögéstől.
      Őket nyilván jobban impresszionálja Szabó András rablásainak listája:
      1999 2 milliárd …. …..al társtettességben.
      Princz Gábor 8 milliós vesztegetési pénze
      156 millió, ami eltűnt Szabó dékánkodása alatt.
      pedofil videók
      drogdílerek megzsarolása 20 %-ra
      És csak a nagyobb tételeket említettem.

  2. Kékfény said

    Milyen rektor, milyen dékán és milyen gazdasági igazgató az, aki ekkora sikkasztást nem vesz észre? És ez mind a Bölcsészkaron történt, ahol Szabó András, Kulcsár-Szabó Ágnes és Györgyiné Koncz Judit uralma akkoriban töretlen volt. Melyikük írogatta alá az utalásokat? Mindhárman? Hansági vajon milyen néven? Hol így, hol úgy?
    http://www.hirado.hu/Hirek/2011/10/26/15/157_millios_csalas_a_Karoli_Gaspar_Reformatus_Egyetemen.aspx

    • Pharisée said

      Minimum ennek a három embernek tudnia kellett róla. Utalást nem írhat alá adminisztrátor, csak a dékán, majd a gazdasági igazgató. Balla Péter bizonyosan tudott róla, mert az egész rektori hivatalt többször is kitakarította, hogy eltüntesse a tanúkat és a nyomokat. Minden titkárnőt és minden gazdaságist kirúgott, és egymás után 2 főtitkárt is. Volt olyan poszt a rektoriban, ahonnan egymás után 4 embert cserélt le. Mindenki, aki pénzügyekkel foglalkozott, eltűnt. Remélhetőleg a rendőrség megkérdezi Balla Pétert, hogy miért.

      • pulchra said

        Tolvaj, útszéli banda a Károli vezetése:
        Sok munkát adnak a rendőröknek okirathamisításokkal (…, Szabó András, Hansági, Petrőczi)
        bűncselekményre való felbújtással (Balla Péter, Szabó András, Hansági Ágnes)
        zsarolás (Balla Péter, Szabó András)
        tolvajlás (Balla Péter, Szabó András, Hansági Ágnes)
        és végül ott ül a rendőrségi zárkában a szerencséten hülye,
        aki ezek heyett a nagyformátumú bűnözők helyett elviszi a balhét.

  3. heidelbergi káté said

    Gratulálok a Károlin uralkodó keresztyén szellemiséghez. Ez az összeg több, mint a kétszerese annak, ami Sepsi dékánasszony feljelentésében szerepelt (70 millió).
    Mivel pedig az összeg kizárólag a bölcsészkaron tűnt el, tökéletesen életidegen annak a feltételezése, hogy a poszton levő dékán (Szabó András) és dékánhelyetes (Hansági Ágnes) ne tudott volna róla.
    Tudnia kellett róla a gazdasági igazgatónak és Balla Péter mb. rektornak is.
    Nagyszerűen időzítettétek, csodálatos ajándék ez minden magyar református számára a Reformáció Emléknapjára.

    • Secretary said

      A különösen nagy értékű lopás a BTK-n, az idilli Palota-negyedben, 5 percnyire a keresztyén szellemiséget megtestesítő Kálvin téri teplomtól 8 éven át folyamatosan történt. És higgyük el, hogy egy jelentéktelen kis titkárnő mindezt a rektor és rektorhelyettesek ill. a dékán és dékánhelyettesek tudta nélkül észrevétlenül űzte.

  4. animus said

    Nem hisszük el. Nem vagyunk birkák.
    Most már csak azt várjuk, mikor vezetik el bilincsben Szabó Andrást, Hansági Ágnest és Balla Pétert.

    • Hátulról lesből támadó said

      Szabó Andrást nem fogják. Ennek a cégéres gazembernek az a specialitása, hogy elkövet valami mocskos dolgot, aztán másnak a nyakát dugja a hurokba. Eddig mindig sikerült neki. Most is addig húzták az időt a hazudozásokkal a rendőrségen, míg Szabó, Hansági és Balla találtak egy szerencsétlen titkárnőt, akinek a nyakába varrhatják ezt az irdatlan összeget. Egyedül sikkasztotta és költötte el.

  5. ancilla said

    Ezt a gazdasági rendőrség nem hiheti el!
    160 millió már intézményi szinten is észrevehető összeg!
    Szerintem Szabó és Hansági megvesztegették a titkárnőt, hogy vállalja magára a bűnüket!
    Máshogy egyszerűen érthetetlen a dolog.

    • Secretary said

      Ezt egy titkárnő nem követhette el. Egyetlen titkárnő sem volt abban a helyzetben 2003-tól 2011-ig, 8 éven át, hogy ekkora pénzeket utaljon a saját számlájára. A Károlin van dékán, helyettesek, rektor, helyettesek, gazdasági igazgató, főtitkár – hogy lehet, hogy ekkora összeget nem vettek észre? Biztos, hogy Szabó, Balla és Hansági rávettek valamivel egy titkárnőt, hogy vállalja magára. Biztos megígérték, hogy elintéznek egy enyhe, jelképes büntetést, és fájdalomdíjként sok milliót.

  6. vidéki kolléga said

    Látható, hogy a nyolcadik parancsolatot a Károli Református (???) Egyetemen meglehetősen sajátosan értelmezik.
    Nem csoda. Orbán Viktor első kormányától a Károli kapott 2 milliárdnyi kormánytartalékot a bölcsészkar számára új épület felhúzására.
    Tudjuk, mi lett a vége. Semmi nem épült, csak Szabó András vett a gyermekeinek luxuslakásokat.
    … büntetőbíróság előtt állt tetteiiért, Szabó még nem.
    Egyébként … azt vallotta a bíróságon, hogy a 2 milliárd oroszlánrészét Bölcskeinek adták át. Most majdnem 160 milliót loptak Szabó, Hansági, Balla, meg egy szerencsétlen idióta titkárnő, akire ezek a szemetek rákenték.

    • svabra said

      Demes-Kőfalusi a tettes, aki a doktori bedöntésében is olyan ügyesen segédkezett Szabónak, Hanságinak, Petrőczinek és Mészárosnak?

      • Vronic said

        Az utalásokkal és a számlákkal ő szokott variálni. Folyton pénzt akart, és folyton trükközött. Mindig valamelyik barátnője számlaszámát adta meg, és minden apróság elintézésénél megemlítette, hogy ez nincs benne a munkakörében, de szívességből megcsinálja. Azt mondta, hogy adományokat elfogad, mert a férje munkanélküli, nagy adósságuk van. Szakdolgozatok írását is sorozatban vállalta. Összeollózott a netről ezt-azt, és vagy Fülöp Éva, vagy Nagy Ildi, vagy Csaba Erika vagy Korner Veronika számlájára kérte a megszabott árú “önkéntesadományokat”. Annak a nőnek a szeme sem állt jól. Állandóan a csaláson és az okirathamisításon törte a fejét.

  7. Jewel said

    A 157 milliót természetesen nem egy adminisztrátor lopta el. Bűnszövetkezetben elkövetett sikkasztásról van szó, amelyben természetesen adminisztrátor is részt vett: a hírhedt okirathamisító, Demes-Kőfalusi Krisztina. És persze a HÖK-vezetőség sem maradhatott ki belőle, László Márton, Szénásy Károly, Szabó Andrea stb, mert hallgatói utaláshoz ők is kellenek. Az értelmi szerző állítólag Kulcsár-Szabó Ágnes volt (tán csak nem após adta a zseniális tippet?), a végrehajtó Demes-Kőfalusi Krisztina, aki saját illetve barátnői (Csaba Erika, Korner Veronika, Fülöp Éva, Popincsákné Nagy Ildikó) számláira utaltatta az összegeket 1 – 3,5 milliós nagyságrendekben.

  8. Gödöllői said

    A titkárnőt meggyőzték a cinkosai, hogy így jár a legjobban. Protekcióval enyhítik a büntetését, és osztoznak vele a milliókon. Nem fog köpni, mert nem érdeke. Van precedens a büntetés elengedésére. A Mészárosok Gödöllőn legalább félmilliárdot sikkasztottak. Egikük se került börtönbe. 50 ezer forintos büntetéssel megúszták. Valami ilyesmiben reménykedik Mata Hari. 🙂

    • Secretary said

      Fura ez az egész nyomozás. Februártól szeptemberig semmi, még gyanúsított sincs, aztán októberben mindjárt egy beismerő vallomás. Mintha eddig tanakodtak volna az elkövetők, hogy kinek a nyakába varrják ill. hogy kit vesztegessenek meg, hogy vállalja.

  9. csicsikov said

    Valld meg a népszámláláskor, hogy református vagy!
    Hogy tudják, a hírhedt rablók, okirathamisítók, hamistanúzók: Balla Péter, Bölcskei Gusztáv, Szabó András egyházához tartozol, akiknek bűntársa a csonatateista Kulcsár-Szabó Ágnes, a spicli akadémikus menye!

  10. tudományos said

    Most legalább megtudja Steinbach püspök, micsoda mocskos bűnözőket támogatott ő a dunántúli reformátusok pénzével.
    Az úrasztalarabló, kormánytartalékfosztogató Szabó András (kinek kezéhez legújabban dékánként a majdnem 160 milliós HÖK-ös csalás tapad) eszelős feleségánek, Petrőczinek az ordenáré írásait támogatta Steinbach püspök!
    Bizonyára úgy gondolta, hogy Szabó püspök sógornőjének tesz szívességet.
    De már megkapta a mi Szabó/Petrőczi dossziénkat!

  11. ZsoltCsaba said

    Amit a BRFK szóvivője előad, az egy mese. A gazdasági igazgatónak benne kellett lennie. És a Bölcsészkar dékánjának és dékánhelyettesének is, mert az utalást először a Kar vezetőjének kell aláírnia, utána a gazdasági igazgatónak. Egyikük megkerülése sem lehetséges. Szabó András és Kovács Zsolt Csaba mindenképpen részt vett benne. Hogy “megtévesztették” őket, az egy átlátszó duma arra, hogy őket kimossák, és a legjelentéktelnebb szereplő nyakába varrják. Ez algha lehet Kőfalusi, noha nyilván ő hajtotta végre. Ő azonban túl sokat tud a vezetőkről, hogy ezt meg merjék kockáztatni. Nyilván erre kellett a hosszú idő, hogy a tettesek meállapodjanak, kit dobjanak oda martalékul. Biztosan nem a főbűnöst.

    • BTK-s Kolléga said

      Egyetértek. Teljesen lehetetlen, hogy egy adminisztratív dolgozó a kar vezetőinek és az egyetem gazdasági vezetőjének tudta nélkül ekkora összeget sikkasszon. Ez tényleg egy mese a tájékozatlanoknak és a naivaknak. A BTK dolgozói tudják, hogy nincs egyetlen olyan adminisztratív munkaerő sem, aki 2008 és 2011 között folyamatosan állásban lett volna, és lehetősége is lett volna ösztöndíjügyekben intézkedni. Egyetlen ilyen adminisztratív dolgozó van, az a tanulmányi osztály vezetője, ő azonban gyanú felett áll, hiszen ma is állásban van. Valakit vagy valakiket fedeznek ezzel az ovis mesével.

      • A tanulmányi osztály vezetője said

        És pontosan miért is áll minden gyanú felett Vidra Béláné? Mert a tanulmányi osztály egy egyszerű angol nyelvű iskolalátogatási igazolást sem tud kiállítani, nemhogy azt igazolni, hogy melyik hallgató milyen órákat végzett el az egyetemen és melyik tanárnál. Mi több, magukról a tanárokról sincs nyilvántartás, előfordult már, hogy diplomaosztás előtt, mikor Vidra Béláné többszöri felszólításra méltoztatott végre szemügyre venni a végelszámolást – amit természetesen mindig a hallgató csinál meg a tanulmányi osztály munkatársai helyett – elemi erővel érte őt és az adott egyetemi szak vezetőjét a meglepetés, hogy kik voltak az állítólagos tanárok. Márpedig a kódok minden esetben helyesek voltak, ezeket valóban a tanulmányi osztály állította ki.

      • Korifeus said

        Vidráné lehetne a másik Kőfalusin kívül, aki 8 éven át ott volt, és ráadásul vezető pozícióban, ebben igazad van. Hogy miért áll szerintünk minden gyanú felett? Egyrészt épp azért, amiért írod: nem elég okos, és nem elég precíz ehhez. Aki ezt csinálta, annak nagyon precízen kellett dolgoznia, és pontos nyilvántartást vezetnie. Különben nem űzhette volna 8 évig.

        A másik ok, amiért őt kizárjuk, az Balla Péter nyilatkozata a parókia portál moderátorának. Balla tudja, ki csinálta, mindig is tudta, csak elhallgatta a rendőrség elől. Ő a megtestesült bűnpártoló. Jó másfél hónappal a nyomozás befejezése előtt azt nyilatkozta, hogy az illető már nem dolgozik a Károlin. Ebből az derül ki, hogy Balla előbb tudta, ki a tettes, mint a nyomozók, másrészt azt is, hogy az illetőt már kirúgták. Vidránét viszont nem rúgták ki.

      • Biblio said

        Van még egy adminisztratív dolgozó, aki 2003 – 2011 között folyamatosan vezető pozícióban volt, ráadásul olyan szoros baráti viszonyt ápol Szabó Andrással, aki ez idő alatt végig a BTK (egyik) vezetője volt, hogy elvileg ő is elkövethette volna: Szabó Erika, a könyvtárvezető. .)

      • pulchra said

        A banyakemence termetűre hízott Szabó Erika maximum a könyvrendeléseknél csalhatott, ösztöndíjpénzekhez aligha fért hozzá.
        Ő (volt) az egyetlen ember a világon, aki őszinte szimpátiát érzett Szabó iránt. Célozgatott rá, hogy mekkora tudós (!!!!) is ez az Andris és mennyivel többre vihette volna, ha egy odaadó feleség áll az oldalán, és nem a förtelmes Petrőczi.
        Szabó megbízott benne, minden nap leballgott hozzá és ott szidta a Tepsit, a blogot, meg a rossz sorsát, hogy nem rabolhat annyit, amennyit szeretne.
        Mert Szabó étvágya a pénzben, karrierben fékezhetetlen.

      • komáromi csipkés györgy said

        Hiába gondolkodunk, törjük az agyunkat, csak nem bírjuk kitalálni.
        Mit mutat ez? Azt, hogy Szabónak, Ballának, Hanságinak olyan sátáni és bűnözői gondolkodása van, amit mi még rekonstruálni sem tudunk.
        Nagy a Szabónak az ő gazsága, éppen akkora, mint a Ludvig K@rvasága (volt), mert ma már sikítófrászt kap tőle minden férfiember, ha meglátja ősz loboncát, feje közepén a kis tonzúrát.
        Petrőczi úgy néz ki ma, mint egy parázna szerzetes.
        Isten nem ver bottal.

      • Paplan alá fingó said

        Szabó Erika rendes nő. Igaz, hogy nagyon közel áll Szabóhoz. Érthetetlen, miért pont ebbe az alattomos paplan alá fingó büdös görénybe szeretett bele. Erika jellemébe a lopás nem fér bele. Ő igazi hívő református. És ha mégis megtévedne, tényleg csak a könyvrendeléseknél és nagyon kis tételben tehetne szert ném zsebpénzre. De ez a 157 milka nem nevezhető annak. 🙂

      • ElemiLogika said

        Vidráné egyáltalán nem hülye. Nagyon is okos. Sokkal okosabb, mint Kőfalusi. Csak ezt jól elrejti. De ez is az intelligenciája mellett szól. És az is, hogy remek humora van. De ő az egyetlen a három szóba jöhető adminisztrátor közül, aki nincs jóban Szabóval. Ehhez pedig nagyon jóban kellett vele lenni, hiszen Szabó a szóban forgó 8 év alatt végig a BTK egyik vezetője volt. Valójában a vezetője, mert Kulin mellett azt csinált, amit akart. Másrészt Vidráné még mindig ott van. Márpedig Balla tényleg elszólta magát az ényitós interjúban: azt mondta, a tettes már nincs az egyetemen. 2 hónappal korábban, mint ahogy a rendőrök tudták. Ergo: Balla be volt avatva.

      • svabra said

        Szabó Erika orra nem lehet túl kényes, mert a Szabó a szó legszorosabb értelembenn is bűzlik, mint egy kangörény.
        Meg hát az ízlése se túl jó.
        Sza FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ…

      • Paplan alá fingó said

        Svabra, ne túlozz! Szabó büdösnek büdös, görénynek görény, de semmi kanos nincs benne. 🙂

      • ElemiLogika said

        Az hogy Vidráné nincs jóban Szabóval, tényleg nem jelent semmit, ha ekkora összegről van szó. Szabónak is rá kellett jönnie a lopásra, amikor átvette a dékánságot. Valójában már jóval korábban, mert Kulin nem volt jó hivatalnok, mellette Szabó tényleg azt csinált amit akart, és már 2003-tól ő volt az adminisztratív vezető. Ezért vette maga mellé Kulin, a rossz tapasztalatai ellenére, mert tudta, hogy ő nem képes ellátni a hivatalnoki munkát. Azt gondolta Szabóról, hogy ő abban jó. Szabó és Vidráné tényleg nem voltak különösen jó barátságban. Épp ezért Szabó őt is lecserélte volna, mint minden tanszékvezetőt ésegyéb vezetőt, akit nem kedvelt, csak épp Vidránét nem. Vajon miért tartotta pont őt meg, ha nem voltak barátok? Egy magyarázat van: a közös biznisz. És miért nem Szabó tárta fel a csalást? Bőven volt rá ideje, kb. 7x annyi, mint Sepsinek. Sepsi erre negyedév alatt rájött, Szabó pedig egy és háromnegyed év alatt sem. Miért? Csak egy válasz lehetséges: mert nem a leleplezésben volt érdekelt, hanem a közös bizniszben.

        Már csak egy nyitott kérdés van: miért mondta Balla az évnyitós interjúban szeptember elején, hogy az elkövető már nincs az egyetemen???

      • animus said

        Balla blöffölt. Blöffölt a szegedi rektornak, blöffölt a bíróságon az “üzleti ügyekről”.
        Most már tudjuk, mik is azok az üzletoi ügyek.
        Az, hogy Balla, Szabó, Hansági meg ez a Hódné szétlopják az állam pénzét.

      • Pharisée said

        Balla nem blöffölt. Azon törte a fejét, hogy valamelyik kirúgottra rákenje. Bíró Marikára akarta, akit annyira utál, hogy direkt a lánya esküvőjét szemelte ki arra, hogy közölje vele a felmondást. Csakhogy Bíró Marikának köze nem volt az egészhez. Balla a tanúvallomásában megpróbálta ráirányítani a gyanút. Azért, hogy Szabó Andrásról és Kulcsár-Szabó Ágnesről elterelje. A BTK-n nincs önálló gazdasági osztály, az ottani gazdaságisoknak mindent a dékánnal vagy valamelyik helyettesével kell aláíratniuk. Valamelyiküknek benne kellet lennie. Balla megpróbálta a rendőröket Bíró Marikára mint volt dékánhelyettesre uszítani. A nyilatkozatában is őrá gondolt. Pedig a másik kettő a hunyó.

    • Pharisée said

      Hódné nem lehetett. Akkor nem virítana a neve még mindig a honlapon. Nem buta nő, de nem ennyire nagystílű. Különben is Balla megmondta már szeptember elején, hogy az illető nem dolgozik az egyetemen. Ő már csak tudja. Ha hónapokkal előbb tudta, mint a rendőrség, akkor jóval többet tud erről, mint amennyit a rendőrségnek elárult. Vajon ő mennyit kapott belőle?

  12. kocsi csergő bálint said

    Még a Reformáció Emlékünnepe előtt sem hagynak fel a bűnözéssel.
    Nem fél az Istentől sem Balla, sem Kovács, sem Szabó.
    Csontateisták, akár Hansági Ágnes, KSZE menye.
    És vajon Bölcskei/Bátori tudott a dologról?
    Mit gondoltok?

    • Zsinati illetékes said

      Több hírügynökség hangsúlyozza, hogy a fenntartó a református egyház zsinata. Ezzel világosan kifejezik, hogy a zsinat és főleg annak jelenlegi elnöke gondatlan, rossz gazda. Alkalmatlan a fenntartásra, ha nem veszi észre, hogy157 millió forintot ellopnak tőle. Ráadásul – állítólag – egy jelentéktelen kis adminisztrátor! Egy magányos egyszál titkárnő!

  13. animus said

    Hát ez igaz is.
    Aki kecskére bízza a káposztát, hogy közben a kecske roppant káposztaszállítmányokat utal át neki, az mit is érdemel???
    Tiszteletet biztosan nem.
    És mindez a Reformáció Emléknapja előtt!!!

    • Thomas said

      Olyannak tűnik ez, mint egy megrendezett biztosítási csalás. Talán egy belső hiány elfedésére kellett ez a sikkasztási ügy. Elvégre a kar dékánja és gazdasági igazgató benne volt. Valószínűleg Balla is. Csak egy bűnbakot kellett találiuk, aki jó pénzért magára vállalta. Az ő büntetését is korlátlanul enyhítik majd, mint a félmilliárdot elsikkasztó Mészárosokét. És büntetlenül lelépnek a 157 milkával.

    • BTK-s Kolléga said

      Törvényszerű, hogy ez a csalás is a Károlin történt. A Károli már korábban is kiérdemelte a “Csalók Egyeteme” címet. Itt vannak a felsőoktatás világbajnok csalói: PhD-kategóriában Mészáros Márton vagy István, MTA doktora kategóriában Szabó András, egyetemi tanári kategóriában Pethő Sándor. Adminisztrátor kategóriában is mi nyertünk: 157 milliót még soha sehol nem sikerült egy titkárnőnek elcsalnia. Névhamisításban: Mészáros Márton / István és Hansági / Kulcsár-Szabó Ágnes holtversenyben. Itt van egy 3. helyezett is: Szabó Andrásné /Petrőczi / Ludvig Éva. És Pethő kivételével mind a Bölcsészkarról. A Károli Bölcsészkara egy igazi börtönválogatott! 🙂

      • animus said

        Nagyon igaz!
        És még valami: ennyire csekély kognitív teljesítménnyel (magyarul: ésszel) még senkinek sem sikerült ennyi bűncselekményt elkövetnie.
        Hansági kedvenc szavajárása a “kognitív teljesítmény”, ezt ismételgeti abban az írásában is, amiben feltalálta az illokúció beszédaktusát.
        A magyar változatot már levette a doktori adatbázisról.
        A németet fennhagyta, gondolja, ahogy ő nem tud németül, más se.

  14. ZsoltCsaba said

    Nem jó a poszt címe. Találobb lenne: “A MEGTÉVEDT GAZDASÁGI IGAZGATÓ”. 🙂

    • MarciLaci said

      Több címvariáns is szóba jöhet. Pl. “A MEGTÉVEDT HÖK-ELNÖK”. Mintha mindenki elfeledkezne arról, hogy hallgatói utalás a HÖK-vezetőség aláírása nélkül nem létezik. Életszerűtlen és elképzelhetetlen, hogy a HÖK-elnökség ebben ne lett volna benne.

      • Witch said

        Vagy: “A MEGTÉVEDT TITKÁRNŐ”. Miért olyan hihetetlen, hogy egy titkárnő hajtotta végre az egészet? Azt nem állítom, hogy a BTK dékánja nem volt benne, hiszen a dékánnak minden utalást jóvá kell hagyni. De azt simán el tudom képzelni, hogy ez Kőfalusi ötlete volt. Pozíciójánál fogva jól ismerte a hallgatókat, tudhatta, ki kap ösztöndíjat, ki nem, és a számlaszámokkal folyton bűvészkedett. Mindig előállt egy ötlettel, hogy a behajtandó pénzeket mikor melyik barátnője számlájára kellene utalni. Egyfolytában üzletelt a hallgatókkal, hol szakdogát árult, hol extasyt, de mindig más számlaszámot adott meg. És végülis ő volt az egyetlen hatalmi pozícióban lévő titkárnő, aki 2003 és 2011 között a Károlin dolgozott. A többit időközben vagy kirúgták, vagy nem voltak abban a helyzetben, hogy Szabó Andrással bármit aláírathassanak. Kőfalusi mindent alá tudott íratni Szabóval vagy Hanságival.

      • Mata Hari said

        Valóban csak Kőfalusi volt abban a helyzetben, hogy bármit el tudott intézni. Nagyobb hatalma volt, mint a Szabónak, mert HATALMA volt Szabó András fölött. Szabó fülig szerelmes volt belé. Kőfalusi jellemével és munkájával kapcsolatban komoly gondok merültek fel már Kulin dékánsága alatt. Kulin utasításait egyszerűen szabotálta. Kulin azért akarta bevezetni a titkárnői vizsgát, hogy kirúghassa az elszemtelenedett és pofátlanul lógó Kőfalusit. De nem tudta, mert Szabó állt mögötte. Kőfalusi Szabó utasítására Kulin ellen dolgozott. Majd, amikor Szabónak sikerült Kulint félreállítania, beindította Kőfalusit Hima ellen. Az alattomban dolgozó Szabó András számára Kőfalusi tökéletes eszköz volt. Szabó nem is látszott, csak működött. Kőfalusi magára vállalt mindent, ami valójában Szabó műve volt, mert Szabó jutalmazta. Kőfalusi azonban beszari volt. Semmit nem mert volna megtenni Szabó nélkül. Csak azt hajtotta végre, amire Szabó rábólintott. Kőfalusi jellemébe a bűncselekmények széles skálája belefér: a lopás, az okirathamisítás, a csalás, a sikkasztás. De gyáva lett volna ezeket magától elkövetni. Függött Szabótól. De amint Szabó bukott, elfordult tőle, eljátszotta, hogy ő is Szabó áldozata. Akkor már Szabó ellen kémkedett. Nem tartom valószínűnek, hogy ő lenne a bűnbak: túl sokat tud a Károli volt és jelenlegi vezetőiről. Őt nem merhették beáldozni. Túl nagy kockázatot jelentene: Kifecsegné az “üzleti titkokat”, ahogy Balla eufemizmussal a károlis bűncselekményeket nevezi. 🙂

      • svabra said

        Szóval akkor vissza se kell fizetni a pénzt?
        Szabó megint nyugodtan ülhet a rablott kincsen, Balla pénzeli a Jobbikat, Hansági Mészárost és Kulcsár-Szabó Ernő embereit?
        Mert a koncul dobott titkárnő rabkeresményéből 500 év alatt se lesz ez az összeg megtéríthető.
        Szóval Balla és Szabó 156 millióval átb@szta a magyar államot!
        Csak így lazán, a Reformáció Emlékünnepe előtt.

      • Keresztyén erkölcs said

        Visszafizetni a pénzt? Ellenkezőleg! A Károli még sápítozik is, hogy ki téríti meg a kárukat? Ki ad nekik még egyszer 157 milliót? Nem elég, hogy a dékán és a gazdasági igazgató aláírták a kiutalásokat, azaz jóváhagyták a csalást, azt akarják, hogy valaki pótolja az elsikkasztott összeget. Ez a legjobb üzlet: egyszer ellopni, utána visítani, hogy megloptak, térítsék meg a káromat! Valójában kétszer is el akarják lopni.

        Vagy ők maguk lopták el, vagy nem voltak képesek vigyázni a pénzükre. Milyen alapon köveelnek ezek még kártérítést???

  15. Secretary said

    Nem valószínű, hogy Kőfalusit letartóztatnák. Ő ugyanolyan, mint Szabó. Ha szorul a hurok a nyaka körül, keres egy másik nyakat, amelyiket beledughatja. Pl az ütődött barátnőjéét a kommédia tanszékről. Kőfalusi túl sokat tudott a Károli mocskos ügyeiről. Találtak helyette mást. Csak abban lehet reménykedni, hogy az előbb-utóbb kipakol. 🙂

  16. ohranka said

    Ja és honnan is jött ez a pénz?
    Csak nem a magyar államtól? De ám!
    Így fosztogatja a Károli “keresztyén szellemiséggel” a magyar államkincstárt.
    Amit nem ad, ellopjuk – mondja Szabó András a Reviczky utcában.
    Ő aztán tudja, 1999-ben 2 milliárdot lopott az első Orbán kormánytól.
    Bűntársa, …, büntetőbíróság előtt felelt érte.
    Ő meg szabadlábon árulja a pedofil pornót és utalgatja az állami milliókat a saját meg kegyencei számlájára.

  17. sola scriptura said

    Akkor lesz Magyarországon református megújulás, ha elcsapják Bölcskeit és láncban vezetik el Ballát, Szabót, Hanságit.

  18. heidelbergi káté said

    A Károli vezetése – beleértve a zsinati vezetést is – nem méltó a Heidelbergi Kátéra.
    A Károliról hazug módon, aljasul kirúgták a Káté egyenesági leszármazottját. Szabó András, akkori dékánhelyettes hamis tanúvallomást tett a munkaügyi bíróságon ellene. Azt, hogy a tanúvallomás hazugságon alapul: a bíróság állapította meg.
    Szabó András dékánsága alatt 157 milliót raboltak a Károli bölcsészkarán.
    Ki hiszi el, hogy magányos tettesről van szó, hogy Szabó dékánként, Hansági dékánhelyettesként, Balla rektorként mit sem tudott az ügyről?
    Ilyen mély erkölcsi válságban még sosem volt a magyar reformátusság.
    Balla, Szabó bűncselekményeikkel meggyalázták a magyar reformátusokat. Mind a tíz parancsolatot állandóan, cinikusan, brutálisan, ordenáré módon megszegték.
    Mi a Heidelbergi Káté örökösei kijelentjük: tiltakozunk a református egyház és a Károli szégyenletes züllöttsége ellen.
    VISSZAVONJUK A KÁTÉT.
    Nem vagytok méltók rá, aljas bűnözők.

  19. prudens said

    Ha a Károli vezetői nem lennének olyan visszataszító módon műveletlenek, imádkozhatnának Lavernához, a tolvajok istennőjéhez: “Add, hogy becsületesnek tűnjek, engedd, hogy szentnek és igazságosnak tartsanak, boríts árnyékot bűneimre és eressz ködöt csalásaimra”.
    (Horatius: Epódoszok könyve)
    És vannak olyan birkák, mint pl. az a Konkoly (milyen szép beszélő név) nevű némber az évnyitón.
    Hogy ő mennyire megnyugodott, hogy a gyereke itt csak szépet és jót fog tanulni a Károlin,
    Mit óhajtasz, Konkolyné?
    Pedofiíliát, drogozást, vagy egyszerű rablást, hamistanúzást, gyilkolást?
    Mindet megtalálhatod itt Balla, Hansági, Szabó András személyes példaadásában.

  20. pulchra said

    Innen üzenjük Ballának, Szabó Andrásnak és bűntársaiknak: “Libros faciendi non erit finis” (Prédikátor könyve)
    Amíg bűnöztök, írjuk a blogot.
    Ttervezzük a legfontosabb posztok könyvalakban való megjelentetését is.
    Világhírűek lesztek, mocskos bűnözők!

  21. ancilla said

    Prófétai szavak hangzottak el a szárszói rendkívüli zsinaton a “tolvaj, részeges, parázna” papokról.
    Nagy könnyebbség, hogy a magyarországin egyház feje, Bölcskei/Bátori Guszztáv mindhárom tulajdonságot olyan nagy mértékben képviseli. Kiről is vesznek példát a lelkipásztorok? Nem is Jézus Krisztusról.
    Aztán a Reformáció emléknapjára megérkezett az igazi meglepetés: nem 70 milliót loptak el a testvérek (?) ott a Reviczky utcában, hanem több, mint a kétszeresét!
    Élükön Szabó András, a rutinos gazember, aki már az első Orbán kormányt is szegényebbé tette 2 milliárddal a Tenkével együttműködve.
    Helyettese Hansági Ágnes, KSZE nenye.
    Balla Péter mb. rektor. Mindezeknek szükségszerűen közük volt a nagyformátumú sikkasztáshoz.
    Be mertek még menni a templomba az ünnepnapon, tolvaj, parázna, részeges gazemberek????

  22. Historiker said

    Új hír:

    Herman Róbert protekciójával kibulizták maguknak a történészek a doktori iskolát. A bírálóknak lesújtó véleményük volt erről a túlkoros alakulatról, ahol a törzstagok fele 65 éves, és még védett doktoranduszuk sincs, de mivel egyházi intézményről van szó, amelyikkel kivételezni kell, úgy döntöttek, inkább a történészeket akkreditálják, mint a Szabó-Petrőczi-Hansági csaló bandát, akik közül Jákfalvi már le is lépett: továbbállt a Színház- és Filmművészeti Egyetemhez.

    • MAB-ha-ha-ha said

      Hogy a Károlival kivételeznek, mi sem bizonyítja jobban, mint az alábbi oldal:

      http://www.doktori.hu/index.php?menuid=192&sz_ID=9406

      Kun Miklós 65 éves, újonnan induló doktori iskolánál már a kora miatt sem vehető figyelembe.
      Vezetésére bízott doktoranduszok száma: 0
      Abszolutóriumot szerzettek: 0
      Védettek 0

      Semmilyen kritériumnak nem felel meg, mégis elfogadták törzstagnak.

      • PPP said

        Kurucz Györgynek, Ö. Kovácsnak és Szabó Péternek sincs védett doktorandusza, mégis “megfelelt”-et kaptak. A 8-ból 4 nem felel meg a kritériumak, Kun és Gergely túlkoros, Belényi 64 éves, a határon van. Teljesen szabálytalan akkreditáció.

      • Gauss said

        Ráadásul még hazudnak is:

        “Többségüknek már van végzett doktorandusza, tehát a PhD-képzésben is tapasztalatot szereztek.”
        Ezzel szemben a 8-ból 4-nek – Kun, Kurucz, Ö. Kovács, Szabó Péter – nincs, Belényinek is csak egy, azt is tavaly nyomták át.

        A 8-ból 4 mióta többség?

      • hajnalka said

        Csak nem a Cservák Csaba féle korrupciós mechanizmus érte el ezt a sikert????
        Akkor a MAB miért nem fogadja el Cservák szegedi védését????

      • Protekció said

        Nem, ez a keresztény irgalmasság volt a MAB bírálói részéről. 🙂
        A Károli már minden területen kompromittálódott, lebukott, “a csalók egyeteme” címet senki sem vitatja el tőle. Már a fejük búbjáig elmerültek a trutyiban. Megsajnálták őket. Egyházi egyetem – ez a szerencséjük. Senki nem mer hozzájuk nyúlni. Nekik mindent szabad. Más intézményt már ennek a töredékéért letöröltek volna a palettáról.

    • ohranka said

      Megrhatják a történész DI-se a Károli becstelenségekben és aljasságokban gazdag történetét Bendától Balláig címmel.
      A rektorok személye mutatja, hova züllött ez az egyetem.
      És hova gazdagodott Szabó András, a kormánytartalékrabló, aki helyett most egy szerencséten titkárnő ül vizsgálati fogságban.

  23. filológus said

    Hát ez igazán sajátos, különös tekintettel a héten nyilvánosságra került 157 milliós csalásra. Kun Miklós közleményei érdekesek – az ismeretterjesztés kategóriájában.
    Soha egyetlen doktori iskolában nem kérték fel témavezetőnek: nem gyanús ez egy kicsit????
    Szabó András által elüldözött és kirugatott oktatók csakugyan védett száma több doktori iskolára is elegendő lenne!
    Ez senkit nem gondolkoztat el????

    • MAB-illetékes said

      A MAB-határozat főleg a szabályzatot dícséri. Az iskolavezető “sporttörténeti” munkásságát méltatja. Tehát lehet, hogy itt érvényesült Schmitt Pál protekciója Cservákon keresztül.

      Azt is megállapítja, hogy a DI 8 törzstagjából csak “négy főnek szerzett fokozatot a doktorjelöltje”. De a bedőlt IDI-ben még ennél is kevesebbnek volt: se Szabónak, se Petrőczinek, se Hanságinak, se Berthának, se HZ-nak. Azt is megállapítja, hogy a törzstagok szedett-vedett társaság, különböző intézményekből kaparták őket össze, a nemrég beszerzettek “eddigi tudományos tevékenysége más intézményekhez kötődik, így a doktori iskola egyik programjában sem alakult még ki helyi tudományos műhely. A MAB 2012. szeptember 30-ig tájékoztatást kér az egyetemen működő tudományos műhely koherens kutatási eredményeiről”.

      Nem diadalmenet tehát, ez egy kényszerűen végrehajtott akkreditálás, mert a BTK-nak nem volt semmilyen doktori iskolája, az ÁJK-nak sem, a Károlit már nem is lehettt egyetemnek nevezni.

  24. Kommunikátor said

    “A Károli Gáspár Református Egyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügy lezárásával az intézményt ért anyagi kárt megtérítsék – olvasható a zsinat kommunikációs szolgálatának közleményében.”

    Inkább figyelt volna oda a fenntartó, hogy mi folyik az egyetemen. Érthetetlen, miért nem csapta még el a gazdasági igazgatót.

  25. Curious said

    Miért nem Szabó dékán fedezte fel oldalán a MENYnyel, Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnessel? Közel 2 évük volt rá. Sepsinek meg csak 3 hónap kellett, hogy felfedezze. 2003-tól hatalmi helyzetben volt a karon, az egész az ő ellenőrzése alatt állt. És ezekben az években szépen gyarapodott. Az összes gyerekének és a Petrőczi összes gyerekének is öröklakásokat vásárolt egyenként 20 és 30 millió között. Miből?

    • KT said

      A legutóbbi összoktatói értekezleten a házaspár egymás mellett ült és megsemmisítő pillantásokat vetett Tepsire. Hátul ültem, velük egyvonalban, a közelükben. Figyeltem őket. Időnként jelentőségteljesn összenéztek. Petrőczi időnként halk megjegyzéseket tett. Szabó nem szólt egy szót sem, csak sötéten és szúrósan nézett. Amikor szóba került az akkor még csak 70 milliósra becsült összeg, kínosan feszengtek. Meg se várták az összoktatói végét. Gyorsan elhúztak, mint akiknek ég a talpuk alatt a talaj.

      • French Hostess said

        Szabó is meg a felesége is folyton gonosz megjegyzéseket tesznek az új vezetésre. Még az se tetszett nekik, hogy kifestették az épületet. Szabó azt mondta Tepsire, hogy olyan, mint egy házmester. Azt tudja, hogy kell rendbetenni az udvart, de azt nem, hogy kell vezetni egy egyetemet.

  26. hajnalka said

    Petrőczi pedig állandóüan arró beszé, hogy Tepsinek nincs tudományos munkássága, a doktoriját se olvasta senki. Mg ellenben az ő Andrisa!
    Meg főleg ő!
    Ő még költő is!

    • Mikroszpók said

      Mért, amúgy Tepsinek látta valaki a tudományos munkásságát? Elektronmikroszkóppal, talán.
      Egyik kutya, másik eb, azért szeretik ennyire marni egymást.

      • Hátulról lesből támadó said

        Én azért látok különbséget az ex-dékán és az új dékán asszony között. Az igaz, hogy hasonlóság is van. A tudományos munkásság Tepsinél lehet, hogy elektronmikroszkóppal mérhető csak, de legalább nem tupírozza fel. Szabó pedig még a Tepsinél is kisebb munkásságra (csak Szenci, egy jelentéktelenn 16. századi figura) nagydoktori címet szerzett csereszívességgel (meredek karriert biztosított Kulcsár-Szabó menyének).

        DE! Míg a tudományos munkásságuk jelentéktelensége összevethető, emberi minőségük és jellemük nem. Tepsi őszinte és becsületes, mégha gyakran hiszterika is. Szabó viszont egy alattomos sunyi dög, aki mindenkit, aki nála valamivel jobb, ttokban és némán hátulról döfi le.

  27. filológus said

    Szabó püspök szólt az ország protestánsaihoz ma reggel a Kossuth Rádióban. Korunkat a tizenhatodik századihoz hasonlította: tele bűnnel és cinizmussal.
    Ekkor jött Luther és a többi reformátor és eligazította a szellemi iránytű nélkül maradt embereket.
    Most a magyarországi református egyház tele van bűnnel és cinizmussal.
    Szabó püspök sógorának, Szabó Andrásnak dékánsága alatt eltűnt 156 millió a Károli bölcsészkaráról.
    A BRFK jelentése minderről vezeti be a Reformáció Emléknapjának ünneplését.
    Nem szégyen ez???
    Nem történhetett ez meg Szabó András bűnrészessége nélkül.
    Mikor vonja már le a Magyarországi Református Egyház vezetőpsége, benne Szabó püspök a következtetéseket és mikor leplezi le a bűnösökjet a Károlin belül?
    Addig a Magyarországi Református Egyház a rablók, hamistanúk és cinikus gazemberek (Balla, Szabó András, Petrőczi) egyháza lesz!
    Ezt akarjátok csakugyan?

  28. Kata said

    Igaz, hogy Kőfalusi és Vidráné közösen lopták el a 157 milliót? Először rosszban voltak, utána gyanúsan nagyon jóba lettek. Látszott, hogy lepaktáltak egymással. Talán ezért? Kőfalusi barátnőinek számláira utaltatták a pénzt: Korner, Fülöp, Nagy Ildi, Csaba Erika…

    • T.O. said

      Ez elég kézenfekvőnek látszik. Mindketten kitűnően kiismerték magukat hallgatói viszonylatban. Kőfalusinak volt jó pár mozgatható számlaszáma. Ezek Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes külföldön tartózkodó kedvenc taítványaié voltak. Hanságinak és Szabó Andrásnak benne kellett lennie.

  29. komáromi csipkés györgy said

    A RefLapot ezúttal Sazbó Andrásról f@sta tele egy Faggyas Sándor nevű barom.
    Abból az alkalomból, hogy Szabó harmadszor is újrahasznosította Tolnai Gáborhoz írt szemináriumi dolgozatát Szenciről.
    Látható a lapban Szabó bödönformájú feje a ritkás, őszülő kóccal a tetején, ekcémás ujjai alatt a hencidai úrasztala, azon a Református Hagyatéki Leltárból zabrált szőnyeg.

    • Újreformátus said

      A RefLap telef.sása Szabó és Petrőczi részéről nyilvánvalóan Sepsi Enikőnek szól. Az üzenet lényege kb. ez:

      “Mi még nálad is reformátusabbak vagyunk, és összehasonlíthatatlanul nagyobb tudósok. Most még bitorlod a helyünket, és játszod az eszedet, de nemsokára megint mi jövünk. Bölcskei nemsokára leköszön, és akkor…”

      • komáromi csipkés györgy said

        Állítsátok má le magatokat, Szabó meg a vén rüfke Ludvig. Megírta Szabó a “közérthetőbb” változatát a nagydoktorit nyert szemináriumi dolgozatának.
        Mit nem értettünk abból, Szabó?
        Hogy énekelgettél a Kántusban?
        Meg hogy az asszony szólt, hogy recyclűld má ezt az elheverő szemináriumi dolgozatodat, úgyis olyan impotens vagy a szónak minden értelmében?
        Vagy Szenci onanizálását az üvegesmester lányára gondolva?

  30. réti pipitér said

    “Bizonytalan helyeken búdosunk” – ezt a frappáns címet adta Szabó újrahasznosított szeminároumi dolgozatának.
    Jelezte, hogy tovább kutatja Stzencit, mert “életművében jócskán vannak még fehér foltok”.
    Hát igen. Azt se tudjuk, hogy mit vacsorázott Szenci Weinheimben 1599 május 35-én.
    Ezt fogja feltárni nekünk Szabó professztor, már ha marad rá ideje a pedofil pornók terjesztése, a drogdílerek zaklatása meg egyéb rablási feladatai között.
    Kifelejtettem a zsidó kollégák elleni ordenáré inritkálását meg a Hold utcai térden csúszását Balog Zoltán templomában.

    • Ali Baba said

      Elég sokmindent kifelejtettél Szabó gaztetteiből. Főleg az orvgyilkolászásait (Szilágyi Ferenc, Király Gyula, Szigeti Lajos, a 10-ek kirúgása, a doktori iskola kinyírása stb.)

      De kifelejtetted a szellemi rablásait is, mások munkájának a lenyúlását. Aki védés előtt két héttel rabolja el az egyik doktoranduszt, a másikat meg védés előtt 2 hónappal, és ráadásul még Hermann Hesse témában, az jobb ha a pokol fenekére “búdosik”, mert a “bizonytalan helyeken” is megtalálja az igazságszolgáltatás. Mindenek előtt legjobb volna, ha nem nyilatkozgatna és fotóztatná magát, készülve a nagy visszatérésre, hanem tűnjön el egyszersmindenkorra a Károliról és a szakmából is, amihez amúgy sincs semmi köze.

  31. (septem)pun(ctat)a said

    Mer irigyelitek az Andrist a hatalmas nagy esziér, az ami szétnyomja a koponyáját úgy hogy tökfedőt se kaptam rá ott Heidelbergában miközben a barnamedve bundámban fényképezkedtem a templom előtt és csak azt nem tuttam hogyan kérjek petrezselymet az orosz zöldségestül pedig én kora gyermekkorom óta számtalan nyelvből fordítok és speciel se Cvetajevával se Brodszkijjal nem volt semmi gondom, csak a petrust nem tuttam oroszul mondani.

  32. svabra said

    Búdostok ti is a rendőrség elől, rabló patkányok, Szabó, Balla, Petrőczi, Hansági!

  33. régi kolléga said

    Ma Kovács Levente a Magyar Bankszövetség főtitkára nyilatkozott arról, hogy “nekünk keresztényeknek (sic!) kell a korláton először túllépnünk”.
    Nyilván a becsület és a becstelenség közötti korlátot értette rajta.
    Amin ő meg a koreai bankja olyan könnyedén átlépett, mikor Bölcskei aljas üzelmeit finanszírozta.

  34. incitatus said

    Szűcs Ferenc etikaprofesszor, a Balláék által elüldözött és megszégyenített rektor viszont csakugyan megszívlelendő szavakat mondott. “Az erkölcsbe beletartozik a tettek vállalása is, valamint a közélet megtisztítása és átláthatósága.”
    Kezdjük mindjárt a református közéletnél!
    Ki lopta el a 157 milliót a Károli bölcskaráról Szabó dékánsága és Hansági dékánhelyettessége, valamint Balla rektorsága alatt?
    Mennyit lopott Szabó, mennyit Hansági és mennyit Balla???
    Ezt akarjuk tudni!

    • Pharisée said

      Ezek mindnyájan hazudnak. Ráfogják egyre, aki tényleg benne lehetett, és akinek a számlaszáma fel is tűnt az utalásokon. De nem csak egy számlaszámra utaltak, hanem jónéhányra. Pl Hansági kedvenc tanítványainak számláira is. De a BRFK szóvivőjének Balla lelkére kötötte, hogy oktatókról ne beszéljen, mert az “veszélyezteti az egyetem gazdasági érdekeit”. Csak adminisztrátort említsen, hiszen csaló személyzet mindenütt akad. Nehogy má’ a református oktatókat hírbe keverjék.

      • ElemiLogika said

        Ez lehet az oka, hogy 7 hónapi nyomozás után még nem volt gyanúsított. A számlaszámokat a rendőrségnek azonnal ki kellett derítenie, ez nem lehetett probléma. A számlaszámokhoz a tulajdonosok hozzárendelése sem. Akkor miért nem volt gyanúsított 7 hónapon át? Nyilván azért, mert többen is benne vannak. 3/4 évig tartott, míg Balláék a sok tettes közül kiválasztották azt az egyet, aki ülni fog.

  35. svabra said

    Azt akarod mondani, hogy a BRFK-nak meg az ORFK-nak is a Balla dirigál?

    • Jobbik said

      Nem ez a kis jelentéktelen majom, hanem akik mögötte állnak. Mondjuk a Hegedűsök.

    • Kommunikátor said

      Ezt a rendőrségi nyilatkozatot nyilvánvalóan diktálták. Az a megjegyzés, hogy “a gazdasági igazgató megtévesztésével”, árulkodó. A cél az volt, hogy tisztára mosdassák a gazdasági igazgatót és az oktatókat. Az elkövető nyilván a becstelen személyzet közül került ki, semmi köze a református oktatókhoz és vezetőkhöz. Arra kellett a 9 hónap, hogy ezt a nyilatkozatot kiagyalják. 7 hónap még nem volt elég. Mert a számlák tulajdonosait azonnal beazonosították, ez volt az első lépés. De belőlük 1 TETTESt csinálni és a gazdasági igazgatót ebből kidumálni, az sokáig tartott.

  36. heidelbergi káté said

    Miközben ti itt mindenféle léha locsogásnak adjátok át magatokat, Steinbach püspök és számos testvéregyház képviselője egy lelkekhez szóló szertartást követően megkoszorúzta a Reformáció (Huszár Gál és Sztárai Mihály) emlékművét.

  37. Curious said

    Igaz, hogy Nyilasy Balázs újra benyújtotta a nagydoktoriját? Kulcsár-Szabó már kétszer kinyírta, de Nyilasyt kemény fából faragták. És most meg is erősödött Kulcsár Szabóval szemben, akinek a potenciája rohamosan hanyatlik. 🙂 A fiával közösen …hm… mondjuk így, “támogatott” Dánél Mónikát sem bírja keresztülverni Nyilasy jelöltjével, Papp Ágnessel szemben a Modern Magyar tanszékre, ahonnan az új srác, Benyovszky, gyorsan hátraarcot csinált.

  38. ZsoltCsaba said

    A BRFK nyilatkozata úgy mese, ahogy van. A Kovácsok úgy csapnak le minden fillérre, mint a vércse. Pénzügyekben megkerülhetetlenek. A gazdasági igazgató biztosan benne volt.

  39. filológus said

    Nincs még ennek vége, csak most kezdődik. Ügyészség, büntetőbróság.
    Csodálkoznék, ha az illető titkárnő mártírként szenvedne, nehogy a gazdasági igazgatóra sár fröccsenjen.
    Ellenkezőleg: KI FOG TÁLALNI.

    • ZsoltCsaba said

      A gazdasági igazgató nélkül egyszerűen lehetetlen pénzt átutalni. A BTK-n nincs is gazgasági igazgató, minden központrosítva van, a Rektori Hivatalban írják alá az utalást, miután a Kar dékánja vagy helyettese aláírta. Kovács Zsolt Csabának tudnia kellett róla, Csakis arról lehet szó, hogy kétszer akarják a pénzt kivenni a költségvetésből: egyszer ellopták, másodszor pedig üvöltenek, hogy meglopták őket, térítsék meg a kárukat.

      • Curious said

        Csak halkan kérdezem: ugyan, miféle kárt? Ha 8 éven át nem vették észre, akkor nem is hiányzott nekik. 🙂

      • BTK-s said

        Ha Szabó András hatalmon maradt volna, tovább loptak volna. Ő 8 éven át folyamatosan hatalmon volt: ha nem vette észre hülye, ha észrevette, tolvaj.

  40. svabra said

    Ugye, ez most egy vicces kérdés?
    Szabó, aki ellopta Tenkével az eélső Orbán korm,ány két milliárdját!
    Akit lefizetett Princz Gábor 8 millióval, hogy kirugassa Erdélyit (MTA doktora) és felvetesse Etényi Nórát (kanidátusi előtt).
    Aki még a Mátyás utcai lakás berendezését is úgy lopta össze a hagyatéki leltárból és a hencidai templomból.
    Szabó úgy lop, mint más lélegzik. Reflexszerűen.

    • Betty said

      Kifelejtettétek a lehetséges tettesek közül Györgyiné Koncz Juditot. Végig rektorhelyettes volt, mind a 8 év alatt, ráadásul hallgatói ügyekkel foglalkozott. Amikor a Duplaszabó banda megbukott, Szabó neki akarta átjátszani a dékáni hatalmat, hogy tovább folytathassák az ügyelmeiket. Mit gondoltok, miért menekült Bettyke viharsebesen a katolikusokhoz? Vitte a zsákmányt is, ami rá jutott a 157 millióból….

  41. ohranka said

    Igazad van!
    Petrőczi azt írja az Áfonyahegyi öklendezéseiben, hogy Szabó naponta órákat telefonálgat a “Bettykével”
    Biztos akkor tárgyalták meg, milyen számlaszámra menekítsék a lopott pénzt.
    Világos, hogya Betty, ez a takarítónőszerű lény nagyon jól megértette magát a szintén értelmi fogyatékos Szsabóékkal és együtt rabolták el a pénzt.

    • HR-es said

      Végignéztük azoknak az alkalmazottaknak a listáját, akik 2003 és 2011 között a Károli bölcsészkarán dolgoztak. Nincs közöttük olyan, aki vezető pozícióban lett volna és a dékán közreműködése nélkül ezt a sikkasztást egyedül végrehajthatta volna. Vidráné jöhetne szóba, mint a TO vezetője folyamatosan, de róla ez egyrészt elképzelhetetlen, másrészt még mindig a helyén van. Azt ugye senki sem gondolja, márcsak szellemi kapacitásuk miatt sem, hogy a TO-s Leskovárné, vagy a Kommédia Tanszék Kiss Évája, akik az adott időszakban szintén folyamatosan a Károli alkalmazottai voltak, ezt egyedül, cinkosok nélkül végre tudták volna hajtani?

      • BTK-s Kolléga said

        Egy történész ügyintézőre akarják ráfogni, mert Bíró Marika tanítványa volt. Bíró Marikát akarják belekeverni és Kulint. Ahogy ezt Szabó András korábban is csinálta: a saját sarát másra keni. Ebben nagyon erős.

  42. law and order said

    Én bízom benne, hogy a rendőrség nem hagyja magát megvezetni.
    Elvégre komoly összegről van szó.
    Kiknek a kárára követték el a keresztyéni szelolemiségű (?) intézményben a bűncselekményt?
    Mindnyájunk kárára, az állam pénzét lopták el.
    A rájuk bízott hallgatókat károsították meg. Pénzt vettek el tőlük és akiket belevontak a bűncselekménybe – pénzpostásként – azoknak az erkölcseit rombolták aljas, cinikus módon.
    A Magyarországi Református Egyház Zsinatának fenntartása alatt.

  43. incitatus said

    Az intézmény megtisztulásához elengedhetetlen, hogy tudjuk, kik a bűnösök. Nem hiszünk a magányos terrorista titkárnőben, tudjuk a hivatali utat.

    • ElemiLogika said

      A BRFK nyilatkozata, amit Balláék a szájukba adtak, úgy hülyeség, ahogy van. Még egy óvodás sem hiszi el. Ez egyszerűen azt jelentené, hogy a Károlin nincs semmilyen pénzügyi ellenőrzés, az utalások semmilyen jóváhagyáson nem mennek át, bármilyen alacsony beosztású adminisztrátor hozzá fér a szükséges adatokhoz és kódokhoz, annyit utaltat a közpénzből, amennyit akar, olyan számlára, amilyenre akarja, azt senkinek nem kell aláírnia, azért senkinek nem kell a felelősséget vállalnia. Vagyis bárki két kézzel markolhat a közpénzből.

      • 韓國産業銀行 said

        Ilyen felelőtlen dúskálás semmilyen intézményben nincs, különösen nem a Károlin, ahol a bankos Kovács Levente rokonsága mindent szigorúan ellenőriz. Ha onnan eltűnik valami, arról legalábbis tudniuk kell, de még valószínűbb, hogy ők hagyták jóvá az utalásokat, ergo: benne voltak a lopásban. Kovács Leventét ugyanis tavaly év végén felszólította a KDB, hogy fizesse vissza Bölcskei tartozását, mielőtt kirúgják. A Kovácsok felfedezték a csalást a Károlin, lefüleltáék a tetteseket, kivasalták belőlük a pénzt, kiegyenlítették a banktartozást, és aztán feljelentést tettek, hogy kártérítésként még egyszer megkaphassák az összeget a magyar államtól.

      • ZsoltCsaba said

        Nem tudom, mióta ellenőrzik a Kovácsok a büdzsét, állítólag már Szűcs és Kulin alatt is beleszóltak, ez ellen lázadozott Szűcs, azért menesztették, nem az ügynök-sztori miatt. Az nemigen zavarhatta Bölcskeit, hiszen az ő ügynöki múltja nagyobb jelentőségű. Nem valószínű, hogy egy fillért is veszni hagytak volna. Nemhogy 157 milliót nem néztek be, de még 150 forintot sem, annyira fogukhoz verték a garast. Hogy egy kis titkárnő mindenféle hatáskör nélkül kilopja a szemüket, az teljesen hihetetlen, elképzelhetetlen. Ezt ők maguk csinálták, aztán rákenték valakire.

  44. animus said

    Jön ügyészség, bíróság, ott remélhetőleg szakmájukat értő jogászok kezelik az ügyet.

  45. dr. cat said

    Nekem a Cziczkamaczka is nagyon gyanús, túl jóban van a haramia Szabóval.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.