Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Student abuse (Hogy éltek vissza a hallgatókkal a Károlin?)

Posted by anonymanalyst - november 2, 2011

Megkaptuk a sikkasztásos ügyben áldozatként érintett Student beszámolóját, amiből megtudhatjuk, hogyan használták fel a bődületes sikkasztáshoz a mit sem sejtő hallgatókat.

Egyébként a hallgatók számára is nyilvánvaló, hogy a 157 milliós csalásról kiadott rendőrségi közlemény mese, amit a Károli Egyetem vezetése sugallhatott. Nemhogy a gazdasági igazgatónak, de még egy hallgatónak is fel kellett hogy tűnjön az összeg nagysága és rendeltetése közötti ellentmondás. 2-3 milliós ösztöndíj nem létezik: még 5 éves klasszikus egyetemi tanulmányokat alapul véve is ennek az összegnek legfeljebb csak az egytizedét lehetne kifizetni, azt sem egyszerre, hanem kb 12 részletben. Aki ezeket az utalásokat aláírta, az ugyanolyan felelős, mint aki aláíratta vele.  – A szerk.

Szerző: Student

Sziasztok!

Én vagyok az egyik hírbe kevert hallgató a sikkasztásos ügyben. Sokáig nem tudtam semmiről. Ösztöndíjat sosem láttam, azt a Károlin csak a HÖKösök és a haverjaik kapják. Ők tudják, mikor mennyi kreditet kell felvenni, mennyi átlagot kell elérni. Ezt a tudást megtartják maguknak, csak szűk baráti körükkel osztják meg. Mire a plebszig elszivárognak a hírek, változnak a feltételek. Megvan a kreditszámom, átlagom, lesem a pénzt, de nem látok semmit. Reklamálok, erre kiröhögnek, hogy hol van már a tavalyi hó.

Épp ezért csodálkoztam, amikor az egyik volt HÖKös fejes, most mellesleg ösztöndíjas doktorandusz, Szabó Andi, mellbe vágott a kérdéssel, kinél feküdtem ki magamnak 3 millió ösztöndíjat. A szusz is a torkomon akadt, mert soha nem láttam ennyi pénzt, ösztöndíjat pedig mindig mások kaptak. Azt is kérdezte, leszoptam-e a Szabót, mert ő doktori ösztöndíjasként az egész képzési időre kap ennyit. Az igaz, hogy Szabó megkörnyékezett egyszer, de nem azért, hanem csak hogy nem akarok-e régi magyaros témából szakdolgozni. Mer tetszett neki a szemináriumi dogám. Modtam hogy nem, más terveim vannak, nem akarok irodalommal foglalkozni egyáltalán, inkább üzlettel. Még egy darabig szívóskodott, ezt vehette észre az Andi, és emlegette, hogy még senki nem járt rosszul, aki régi magyarból akar doktorálni. Pénzes már tanársegéd a Károlin, Venásch és Cziczka pedig doktori ösztöndíjat kapnak. Ezt nekem is el tudná intézni. De én nem akartam, és ebben maradtunk.

Aztán egyszer csak kaptam egy hivatalos levelet, hogy fizessem vissza azt a 3 millió forintot, amit nyilvánvaló tévedésből utaltak ki nekem, mert nekem nem járt ösztöndíj, pláne nem ennyi. Berohantam a HÖKhöz megkérdezni mi ez, de azok csak sandán néztek rám, kb úgy mint az Andi. Próbáltam beszélni a dékán asszonnyal, de a színe elé sem engedtek, csak egy pasi állt velem szóba a dékánián. Mondta hogy ő jogász, és addig adjam vissza a pénzt, amíg szépen kérik, mert meg fogom ütni a bokám. Mondtam hogy nem tudok semmiről, de nem hitt nekem. Mutatott egy listát egy csomó hallgatói névvel, mellettük milliós összegek, köztülk az enyém is 3 millióval. De volt ott 3 és fél millió is néhány név mellett, és volt ahol csak 2. Aztán kaptam egy fenyegető levelet rendőrséggel, bírósággal, abban szerepelt az utalás dátuma és egy számlaszám is. Visszaírtam, hogy abban az időben én semmilyen pénzt nem kaptam, 3 milliót soha életemben, még 30 ezret sem, egyébként a számlaszám nem ismerős, egy biztos: nem az enyém. Közben hallottam hogy másokat is zaklattak levelekkel, és hogy ők is nyelhették a megjegyzéseket.

Aztán egyszercsak csönd lett. Nemcsak nem követelték már vissza a pénzt, hanem a téma tabu lett. Végülis örültünk, hogy leszálltak rólunk.

Utána hallottam hogy állítólag bűncselekmény történt. Máig nem értem, hogy nem tűnt föl senkinek, hogy ösztöndíjként tüntettek fel 2-3 millió forintos összegeket. 5 év alatt összesen még 300-at sem lehet keresni nemhogy 3 milliót. Erről inkább a hökösöket kellene megkérdezni, pl. Szabó Andit, aki mindig sok ösztöndíjat kapott. Ha ezt mind összeadja, mennyi jön ki? Szerintem a tizede sem.

Szerkesztőségi megjegyzés: Student levelében apró helyesírási és stilisztikai változtatásokat végeztünk. Nem írtuk át, nem változtattunk semmit a mondandón, még az összes helyíesírási és stilisztikai hibát sem irtottuk ki. Mivel a lehetságes levélírók száma pontosan behatárolt, és tudjuk, hogy a Magyar Nyelvészeti Tanszék munkatársai nagyítóval fürkésznek minden blogbejegyzést, megpróbáljuk a levélírót megvédeni a gyanúsítgatásoktól. (A beazonosítástól nem kell megvédenünk, mert hogy ez sikerülhet, abban csak a szellemileg retardált Balla hisz. 🙂 )

68 hozzászólás to “Student abuse (Hogy éltek vissza a hallgatókkal a Károlin?)”

 1. lupanaria said

  Szóval ez a “keresztyéni szellemiségű (?) egyetem (?) a hangulatos palotanegyeben”
  Bunkó, műveletlen károlis oktatóknak mondom, hogy így hívták a kuplerájt a régi rómaiak.
  Bűnszövetkezet ez az egész: Szabó András az ekcémás pókujjaival kezeli a zsinórokat.
  Az olyan Konkolyné féle idióta vidéki bunkók meg azt gondolják, hogy itt “jót tanulhat a gyerek”?
  A SzABÓTÓL, HANSÁGITÓL, PETRŐCZITŐL, BALLÁTÓK?
  Ha lány a gyerek, egyszerűbb, ha beiratja a Rákóczi téren a kocsisorra.

 2. soluschristus said

  Ehhez csak annyit tudok hozzátenni, hogy a HTK-n a hallgatók megkapják az ösztöndíjat.

  • Goliath said

   Én pedig csak annyit, hogy a BTK-n is megítélik nekik. Eleinte fizetik is. Aztán értesítik őket, hogy tévedés volt, nem jár nekik. Pontosan ezt tették egy régi, nagy és példamutatóan tisztességes református család sarjával, Sipos Ete Álmos fiával, Sipos Dáviddal, aki valószínűleg az adott évfolyam legtehetségesebb hallgatója volt irodalomtudományból. Megérdemelten kapta meg a doktori ösztöndíjat. Az első havit ki is fizették neki. Aztán közölték vele, hogy nincs meg a nyelvvizsgája, ezért másnak adják: a katolikus Kránicz Gábornak, akinek szintén nem volt nyelvvizsgája, sőt, Dáviddal ellentétben még nyelvtudása sem, és egy zsidó qrvának, a nevét nem írom le, mindenki ismeri: az, amelyik fogta Sípos Dávid pénzét és elhúzott vele Amerikába, hogy ott Business Administration tanulmányokat fizessen belőle. Sípos Dávid fejet hajtott a döntés előtt, és azt mondta, rendben van, a következő évben újrafelvételizik az egyik ösztöndíjas helyre. De akkor sem őt választották, hanem két ELTÉs buzit, a nevüket nem írom le, akiket após a saját egyetemén nem tudott támogatni, ezért a MENYre bízta. Az pedig Szabó András segítségével kisemmizte a tehetséges reformátusokat, és az ateista buziknak adta a református fiatalok ösztöndíját.

  • BTK-s Kolléga said

   A BTK-n is megkapják. Azt nem tudni, hogy a büdzsé melyik részéből utalták ki a 157 milliót álösztöndíjakra, de az az érdekes, hogy akárhonnan is, senkinek sem hiányzott. Ha csak 8 év után fedezték fel, akkor jól megvoltak nélküle is. 🙂

 3. régi kolléga said

  Ez jó hír, ezek szerint a templom – jövőbeni -egereit még nem fosztják ki.

 4. Stiliszta said

  Gondoljátok, hogy Fóris Ágota és csapata azzal van megbízva, hogy szedje elő a 45 hallgató szakdolgozatát, szemináriumi dolgozatát stb és válassza ki közülük Studentet? Ez őrült nagy munka és számomra is kérdéses, hogy egy tucat ember befektetett munkaórái valaha megtérülnek-e.

  • Research said

   Nemcsak gondoljuk, hanem tudjuk. Fóris jobban tenné, ha a diplomája megszerzésébe fektetné az energiáit, mert még diplomája sincs abból, amit tanít, aminek a tanszékét vezeti. Ehelyett táblázatokat készít a kommentekről, segít Ballának kideríteni, melyiket ki írta. Ehhez persze kellenek a hallgatók és főleg a doktoranduszok dolgozatai is. Teljes erőbedobással kutat, nyomoz, nemcsak ő, hanem a barátnői, emberei, egyes hallgatói.

   • Rector said

    Szomorú, de egyben jellemző is, hogy nem a probléma megszüntetésébe fektetnek energiát, hanem a tájékoztatás megszüntetésébe. A probléma nem a blog, hanem az, ami vagy inkább AKI kiváltotta. Jelentsétek fel Szabót okirathamisításért és hivatali hatalommal való visszaélésért, és megszűnik a blog. Sokkal gyorsabban és biztosabban, mint Fóris Ágota stilisztikai elemzéseitől. Azoktól ugyanis soha. 🙂

   • Szenátor said

    Tényleg volt már ilyen prezentáció a Rektori Hivatalban. Mutattak mátrixokat, táblázatokat, bekarikázva a kommentekben a helyesírási hibákat, elütéseket, nyilakkal összekötve a különböző kommentelőket. Ballának agyára ment a blog. Túl sokat foglalkozik vele, már-már monomániásan.

   • Kommunikátor said

    Balla ne a blogot akarja leállítani, hanem tanuljon meg kommunikálni. Az álevangéliumi szószaiból, meg az állítólagos “jó reménységeiből”, “keresztyén szellemiségéből”, “előmozdításaiból” az ő stílussát is már 7 mérföldről fel lehet ismerni. Csak klisékben tud beszélni, soha egyetlen eredeti, saját gondolat még nem hagyta el a száját. Azért van ez a blog, mert egy közösség kommunikálni akar, Balla pedig nemcsak nem képes erre, hanem még másokba is belefojtja a szót. Semmiről sem képes hiteles tájékoztatást adni. Itt van ez a 157 milkás ügy. Még most is egy hihetetlen mesével áll elő. Egy magányos titkárnő vagy mi. Elég volna a hazudozásból Balla, adj rendes tájékoztatást és állíttasd bíróság elé a felelősöket. Elsősorban a haverodat, Szabót.

   • Pharisée said

    Már nem haverok. Balla kihátrált Szabó mögül. Átállt Tepsihez. Ez előre látható volt. A jellemtelen Ballával szövetséget kötni rövidlátás. Akárhol is áll, nem áll szilárdan, rögtön tovább áll, ha fordul a kocka. Ennek az embernek nincs szubsztanciája. Mindig az ad neki szubsztanciát – kölcsön – akivel utoljára beszél.

   • Paplan alá fingó said

    Az igaz, hogy Balla és Tepsi lepaktáltak, de Balla mindenkivel jóba akar lenni. Ha Szabóval beszél, neki ad igazat, ha Tepsivel, akkor Tepsinek. Nyilvánosan viszont Tepsi mögé áll, Szabót már leírták. Mindenki ismeri és ennek megfelelően utálja. mégsem mernek megszabadulni tőle, mert sokat tud és mert püspök a sógora. Pedig sok előnye lenne. Pl az, hogy megszűnne a blog vagy megváltozna a tartalma. És hogy a Károlin új szelek fújnának. Mertz attól, hogy Tepsi kitakarítja az udvart és kifesti az épületet, még nem szűnik meg a Károlin a görényszag. Mint ahogy az észrevétlen fúrás, az alattomos intrika és a névtelen rágalmazás sem.

   • Stratéga said

    Tényleg jobb lenne, ha Balla Szabóba fektetne legalább csak feleannyi emergiát, mint a blogba. Megoldódna a Szabó-probléma is, meg a blog-probléma is. 🙂

   • Stiliszta said

    Nevetséges, nincs jobb dolguk a nyelvészeknek, mint kollegákra és hallgatókra vadászni, ahelyett hogy a tényfeltáró munkát segítenék? Amúgy egyszerű összezavarni őket. Használjatok minden kommentnél más nicknevet és akkor nem győzi mátrixszal meg nyilakkal. 🙂

   • Research said

    Hallgatókra és kollégákra vadászni az evangéliumi szeretetet és megbocsátást hirdető Balla kedvenc foglalatossága. Valószínűleg ez a közös érdeklődés iss hozzájárult a Fóris Ágotához való közeledésben. Meg a bosszúszomj, ami elvileg zsidó jellemvonás, mózesi örökség, de Ballában szinte erősebb, mint a menórát hordó, a kommentekről mátrixokat és táblázatokat alkotó nyelvész asszonyban. Balla álnéven leírta, hogy üldözte az egykori károlis hallgatót és doktoranduszt, Kovács Tibit a fél országon át. Vagy Ravasz Leventét, akit megakadályozott abban is, hogy másutt elhelyezkedjen, miután a Károli főtitkári székéből 6 hét alatt kirúgta. Vagy Fabinyt, akinek a lakására magándetektívet küldött, hogy a házi komputeréről továbbították-e a MAB-levelet. És még sorolhatnánk. Hát az a legkevesebb, hogy hallgatók dolgozatait elemezteti a nyelvész tanszékkel, hogy összepárosítsák a szerzőt egy-egy blogbejegyzéssel.

   • law and order said

    Bírósági szakértői vélemény adására egy szűk körből kér fel a bróság, és Fóris nem tartozik ebbe a körbe.
    Egyébként – legyünk jóhiszeműek – maximum valószínűségeket tud megállaptani mondjuk X és Y szövegei között.
    Mire mennek ezzel?
    Semmire.

   • tudományos said

    Fóris meg akarja szolgálni Ballának, hogy magyar szakos református kollégák helyett éppen őt, a magyar szakos alapképzettségggel nem rendelkező zsidót nevezett ki a magyar nyelvészeti tanszék élére.
    A független magyar bíróság nem fogja elfogadni azt, ha ezek a dilettánsok azt állítják, hogy X (volt) kolléga vagy hallgató írja Y?Q?W néven a blogot.

   • Research said

    Annál kevésbé, mert ez a “tudományos” vizsgálat irányított. Fórisnak megmondják, kit találjon bűnösnek, eztán ő már ehhez a prekoncepcióhoz keresi a szövegben a “bizonyítékokat”. Így működik a szakos diploma nélküli Fóris, mint “független szakértő”.

 5. soli deo gloria said

  Csak az aljasságon jár az eszük.

 6. Kata said

  Studentnek igaza van. Hülyének kellett lennie a gazdasági igazgatónak, ha elhitte a 3 milláról hogy az ösztöndíj.Kérdezett volna minket, megmondtuk volna nekik mennyi az ösztöndíj: jó esetben 20-30 ezer forint. De ez is csak nagyon keveseknek.

 7. sola scriptura said

  Balla a bűnök feltáróját üldözi, nem a bűnt.
  A bűn – a 157 milliós lopás, a hamistanúzás, okirathamisítás, zsarolás – mind rendben van.
  Azokat üldözi, akik szerinte ezt nyilvánosságra hozták.

  • Liberty said

   A véleménnyilvánítás szabadsága alapvető demokratikus jog. A tényfeltárás pedig közérdek. Csak az hördül fel ez ellen, akinek takargatnivalója van. Egy olyan intézmény, amelyben egymás után buknak le a társadalomra különösen veszélyes csalók, kártékony. Vagy képesek kivetni magukból a bűnösösket és bűnpártolókat, vagy az egész társadalom érdeke azt kívánja, hogy tűnjenek el a palettáról. Balla vak dühvel üldözi a bűnt üldözőket, ezt már bebizonyította a Mészáros-féle csalás kipattanásakor. Utána Pethő-ügyben is bizonyított. 🙂 Most pedig a 157 millióss csalás fő elkövetőjének falaz. Odadob martalékul egy titkárnőt, míg az utalások aláírójának és a pénz egyik fő elköltőjének, Szabó Andrásnak falaz. (Amúgy érdemes megfontolni, hogy mindig más nicknevet használjunk. Hadd kínlódjon a szervilis Fóris a végtelen mátrixaival. 🙂 )

  • Corruzione said

   Nem a blog a Károli ellensége, hanem a korrupció és a nepotizmus. Aki a blogot üldözi, az a bűnöket támogatja, mert a tényfeltárást akadályozza. Attól tartok, ebből a szempontból Tepsi sem különb az elődjénél, mert ő is mindent próbál eltussolni, titokban tartani. Hogy ő maga tisztakezű-e, az majd csak akkor derül ki, ha leköszön. Még nem tudni, mit találnak utána az ő utódai.

 8. csaba királyfi said

  Azér hogy az álamföi hivatallban vagyok még nem kel pont rám mutógatni.
  Mácsak a tudományoss renommém miat se.

 9. ohrana said

  Téged, Cservák Csabi még a vas Félix is vaskeblére szorított volna!
  Ennyi aljasság és ostobaság egy intrikusban!
  Na meg pláne az álamfő legfőbb jogi tanácsadójaként!
  Molodec!

 10. Student said

  Felőlem elemezhetik a szövegemet és összevethetik a dolgozataimmal. Csakis a színtiszta igazat írtam. Megvan a levelezés, be tudom bizonyítani. Szívesen elmegyek a bizonyítékaimmal a bíróságra is. Lehet hogy magamtól is, ha olvasok a perről. Egyébként jó a helyesírásom, nem volt vele soha semmi gondom. Max sietségemben hagytam itt-ott ki egy-egy betűt, újraolvasva a szövegemet ezt észre is vettem. Látom, a keményebb beszólásaimat kihúztátok. Nem baj, a lényeg benn maradt. Különben is végeztem. Tudom hogy minden aljasságra képesek, olvastam a blogon eleget a módszereikről, de azt nem hiszem hogy a diplomámat vissza merik vonni. Ha nagyon akarják megpróbálhatják. Van egy pár jogász a családunkban. 🙂

  • Sanya said

   Én direkt viccesnek találom hogy Fóris tanárnő meg az egész nyelvész tanszék elemzi a házidolgozataimat és megpróbálja hozzápasszítani valamelyik kommenthez. Kár hogy nem láthatom az arcukat, amikor ezekbe a mátrixokba illesztgetik a Sanyát és nézegetik a többtucat dolgozatot, amelyik közül az egyik tartalmazza a kódot. Hogy egy picit csavarintsuk a feladaton és emeljük a nehézségi szintet azt javaslom Sacának, hogy cseréljünk nicknevet. Mostantól én írok Saca néven, te meg Sanya néven. Ki vogja verni a veríték Fóris tanárnőt a táblázatai előtt 🙂

   • Andrew said

    Cica, nem akarsz te is velem nevet cserélni? Képzeld el a tanárainkat, amikor ott állnak a mátrixaik előtt és hegyezik a fülüket, hogy ami Cicából kijön, az inkább kandúrmurrogás vagy cicadorombolás ? 🙂

   • saca said

    Nekem nem ojan jó a hejesirássom. Ti is momtátok hogy dugujak el és örüjek a magyar szakos diplomámnak mer máshol föl se vettek volna.
    Na most szt kérdezem: csakugyan annyira tipikusak az én hibáim, hogy ezek alapján azonosítható lennék?
    Kétlem.

  • CLG said

   Nem hiszem hogy Fóris ennyire hülye lenne. Szerintem cinizmusból mondott igent a felkérésre. Ha az egyetem dolgozóinak és hallgatóinak az összes írását betáplálnák a sztaki számítógépeibe és az összes kommentet, akkor sem jutnának semmire, mert 1. sok az ismeretlen tényező, nem lehet tudni, mit mivel kellene összehasonlítani, ebből következik a 2., ti. hogy kevés az összehasonlítható anyag, 3. nem minden kommentelőhöz tartozik egyéb szöveg, pl. azok esetében, akik sosem voltak károlisok, 4. egy szerző több nicknéven is írogathat, 5. esetleg a kommentelők szerepet cserélnek. Ezek után kellene kb 35-40 személyt megtalálni. Teljesen tudománytalan kérdésfelvetés.

   • cica said

    Sacának:
    teneked olyan orbitálisan rossz a helyesírásod, hogy jobb, ha hallgatsz, akárcsak Schmitt álamfő. Főként írásban.
    Andrewnak:
    az én finom nőiségem megmutatkozik a stílusomban is. Ezt te nem tudod utánozni.
    Mindenkinek:
    Ezentúé CZICZKAMACZKA niknémen kommentelek.

   • Andrew said

    Azért megpróbálnék a kedvedért dorombolni, hogy magamra vonjam az üldözőidet. De ne áruld el, hogy milyen nicket választasz, mert akkor azt táplálják a komputerbe. Én nem mondom meg, milyen néven fogok időnként kommentelni. Te fel fogsz ismerni, Cica, de Fóris tanárnő nem biztos. 🙂

 11. Curious said

  Nem értem, miért érdekelt Tepsi Szabó fedezésében? Hiszen ennyi idő alatt már ő is kiismerhette. Ki is ismerte. Tapasztalta, hogy a dékánián semmi nem volt rendben, sikkasztásra is számíthatott, ha ilyen alaposan utána nézett a pénzügyeknek, még ha annak mértéke bizonyára őt is megdöbbentette. Miért falaz neki? Miért nem csukatja le? Hiszen ő ugyanúgy tudja, mint a blogolók, hogy minden baj forrása Szabó András. Azt is tudja, hogy ha Szabó Andrást kiiktatja, nagy valószínűséggel megszűnik a blog, legalábbis több kommentből erre lehet következtetni. Akkor mért pocsékolja a saját és mások idejét haszontalan stilisztikai elemzésekkel? Mert mi van akkor, ha beazonosítja a bloggereket? Mi változik? Blogolni nem bűncselekmény, tehát nagy valószínűséggel folytatják az illetők névvel is. Esetleg új blogokat indítanak, mint eddig szoktak, válaszul a szankciókra. De a probléma attól még nem szűnik meg. A probléma nevesíthető: SZABÓ ANDRÁS. Ezt minden blogolvasó tudja, csak az egyetem vezetése nem akar róla tudomást venni. azt hiszik, hogy a tetőtől talpig lefeketedett Szabó kifehéredik attól, ha megússza a büntetést? Ahogy a bizonyítékokat ezen a blogon elnézem, bűzleni fog tovább ő is meg a károli is.

  • Mikroszkop said

   Azt hiszem én értem. Régóta folyt a rablás, olvastuk hogy 8 éven át. Természetesen a legmagasabb szinten is tudtak róla. Ennyi pénzt nem lehet nem észrevenni, és ha nem vették észre, akkor meg mit akarnak? Akkor nem is kell nekik. Szerintem megijedtek egy pénzügyi ellenőrzéstől, és úgy gondolták, jobb ha feladják magukat. Akkor jól jönnek ki belőle. Eljátsszák az áldozatot és kártérítésként még egyszer felveszik az egyszer már ellopott összeget. Megmondtuk hogy Tepsi se különb Szabónál, az egyik eb a másik kutya. Tepsi valszeg nem magának lopott, de fedezi a tolvajokat mer tudja kik azok. Ő is cinkos.

   • Tepsi said

    Ez a blog erősen Tepsi-párti. Nem támadja Tepsit, nem kritizálja egyetlen túlkapását sem. Pedig a Mikroszpókoknak szerintem igazuk van, az egyik eb a másik kutya.

   • Sártündér said

    Szerintem is Tepsi-párti. Szabóról alaposan leszedi a keresztvizet és Tepsivel nem is foglalkozik. Miért? Miben jobb Tepsi Szabónál? Csak nem tudományosan? Ha-ha-ha 🙂

 12. law said

  Azért, mert Tepsi ERKÖLCSILEG KÜLÖNB sZABÓNÁL MEG A BŰNTÁRSAINÁL.

  • Tepsi said

   Ezt semmivel sem bizonyította be. Szabó András viszont tudományosan magasan felette áll, mert professzor. Jobban mutat dékánként egy professzor, mint egy fontoskodó háziasszony, aki összetéveszti a nyomtatványok kitöltését a tudományos munmkával.

 13. heidelbergi káté said

  “Perelj, Uram, perlőimmel,
  harcolj én ellenségimmel,
  Te paizsodat ragadd elő,
  én segedelmemre állj elő,
  Dárdádat nyújtsd ki kezeddel,
  Ellenségimet kergesd el.
  Mondjad ezt az én lelkemnek:
  Tégedet én megsegítlek.” 35. zsoltár
  Mi nem félünk: mindenre van erőnk a Kisztusban.

 14. Kacor király said

  Amit Student ír, nagyon igaz. Engem is szó szerint lekurváztak a többiek, amikor hallották hogy 2 és fél milliós ösztöndíjat utaltak ki nekem. Engem a rektoris bajuszkirállyal hoztak össze. Egyszer át kellett mennünk valamiér a rektoriba az egyik csoporttársammal, és az előtérben állt az a vastagbajszú pasi, akire mondták h ő a gazdasági igazgató. Én persze nem tudtam mer sose láttam élőben. Aszt hittem valami szembaja van, mer az egyik szeme folyton rángatózott és a fejével integetett hogy menjek utána. Nem értettem mit akar. Hátborzongató volt, kirázott a hideg. Amikor mentünk ki a kapun, a csoporttársam kérdezte h ez mi a f@szom volt, van-e köztünk valami hogy ez ilyen pofátlanul kacsingat. Mire én mondtam hogy aszt hittem tikkel. Dehogy tikkelt, meg akart b@szni – mondta ő. Persze elmesélte mindenkinek. Amikor kipattant ez az ösztöndíj-ügy mindenki aszt hitte h sikerült Bajuszkirálynak megdönteni engem.

  • Bajusz-Balfasz said

   Az a gazdasági igazgató tényleg nem normális. Menekülnek előle a titkárnők is. Többen miatta mondtak fel. Semelyik nő nem mer vele kettesben maradni. Pödri a bajuszát, kacsingat, és ha a beosztott nem engedelmeskedik, üvölt. Szólni kellene a feleségének, hogy meg akar b…ni minden nőt. Bajuszversenyekre is jár. Nagyon félreismeri magát, azt hiszi hogy hódító, pedig rettenetes.

   • Kacor király said

    Tényleg félelmetes volt. Ha nem lett volna ott a haver beráncigált volna az irodájába és rámvetette volna magát. Aszt hiszem meghaltam volna az undortól.

  • ZsoltCsaba said

   Lényegtelen, hogy csalja-e a feleségét és tegyük félre azt is, hogy molesztálja a hallgatókat és a kolléganőit. Az egyetlen fontos kérdés: hogy lehet még mindig gazdasági igazgató, amikor vagy benézett egy 157 milliós csalást, vagy 2. ő maga is részt vett benne? 3. lehetőség egyszerűen nincs, a gazdasági igazgató felelősségét nem lehet egyszerű “megtévesztéssel” elütni. Meg lehet téveszteni 150 forintról. 157 ezerről már sikkasztásgyanús. Na de 157 millióról?

   Miért nem rúgták még mindig ki a gazdasági igazgatót?

   • law said

    Mikor nevez ki már végre Orbán Viktor egy kincstári felügyelőt a Károlira is!
    Pécsre, Szegedre, Debrecenbe, a SOTE-ra már kinevezett!
    A Károlin is a magyar adófizetők pénzét lopják Balla, Fóris, Dzabó meg a gazdasági igazgató!!!

   • Komiszár said

    Sajnos csak az álami intézmények élére nevez ki felügyelőket, pedig a 157 milliós kipattant ügy és a még nagyobb volumenű eltitkolt sikkasztások figyelmeztethetnék a kormányt, hogyha valakit, akkor elsősorban a Károlit kéne kontrolálnia.

 15. 157 milla said

  Természetesen Sepsi Enikő tudja, hogy Szabó vastagon benne volt a 157 milliós sikkasztásban. Akkor váltotta le az intézetvezetésről, amikor ezt megtudta és pontosan ezért. Szerencsétlen Bertha majdnem belehalt, amikor rábízták akarata ellenére az intézetet. Az intenzív osztályon lebegett élet és halál között jó pár napig.

 16. sola scriptura said

  “…ellenségim kevélyen rám támadnak és kergetnek,
  És engem halálra keresnek,
  Eszükbe se jut az Isten.
  De az Isten megtart engem,
  Kegyelmességét megmutatja,
  És segedelmét hozzám nyújtja,
  Jóra vezérli életem.” (54. zsoltár)
  Na, ezt leplezd le, Fóris, te nagy tudós!
  A végén kideríted, hogy a BOLOGOLÓK EGYIKE SZENCI MOLNÁR ALBERT, A ZSOLTÁRFORDÍTÓ!

  • METAPEDIA said

   “És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.” (Eóm. 1, 23)
   Bezzeg a SZENTÍRÁST NEM TANULMÁNYOZZA BALLA MEG FÓRIS!
   Esetleg ez utóbbi a Talmudra tanítja szép szerelmét, Balla pétert?
   Arra, hogyan játsszuk ki és alázzuk meg az igazi keresztényeket.
   Balla Péter mint Fóris szeretője egy KRIPTOZSIDÓ!

   • Old Lady said

    Balla nem is magyar, nincs benne magyar vér, nincs benne semmi a magyarságra jellemző keménységből, tartásból. Az ősei tótok voltak, ő meg egy ide-oda ingadozó, befolyásolható szubsztanciátlan meztelen csiga lett. Kettőjük közül Fóris a férfi. Balla, mint az egyik posztból tudjuk és az ott hivatkozott fotón látjuk is https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/07/15/a-matronal-job-oreg-holgy-kerestetik/ , egy beteg öregasszony benyomását kelti. Semmiképp sem egy férfiét, pláne nem egy magyar férfiét.

   • cat's cradle said

    Az se rossz, amikor ez a tokás, vakondfejű majom Balla nevű rektorhelyettes azt mondja a szín ritére végzett jogszáoknak, hogy oilvasgassák a Szentírást a paragrafusok mellett (sic!!!), mert abból megtudják, hogy kell a kicsik és a szegények mellé állni.
    Hát te hofy állsz a kicsik meg a szegények mellé, Balla?
    Úgy, hogy ellopjátok az ösztöndíjakat.
    Kit károsítottatok meg, Balla?
    Az államot?
    A rátok bízott ifjúságot?
    Melyiket tanultad a Szenírásból, te hőbörödött idióta gazember?

   • Matrix l'amour said

    Lebuktál Old Lady! Szerintem te ugyanaz vagy, aki egyszer már “Matróna” néven vartyogtál valamit Balla Péter férfiatlanságáról. Megtaláltalak a mátrixomban, te gazember. Különben is szemenszedett hazugság, hogy Balla egy beteg öregasszony. Ballának bajusza van, tehát férfi. Csak nagyon kevés nőnek van bajusza, és mint tudjuk a kivétel erősíti a szabályt. Legfeljebb Fórisnak, de az sem feltűnő, mert szőkíti.

 17. cat's cradle said

  Betegre röhögi magát a menórás némber táblázatain.
  Megismersz, felismersze engem is, Fóris?

  • Matrix l'amour said

   Én meghatónak találom a jelenetet, amint Balla és Fóris állnak a mátrixok és táblázatok előtt, és együtt játszák a ki-kicsoda lehet? játékot. A nagy közös mutogatás közben a kezük néha összeér, tekintetük egymásba olvad, szemük nedves lesz, aztán másuk is nedves lesz…

 18. Traitor said

  Én szívesen beszállnék ebbe a mátrixos szövegelemző projektbe. Hamarabb beazonosítom a thallgatók kommentjeit mint a program, mert ismerem őket évek óta, legalábbis az utóbbi években végzetteket. Jó lenne persze ha ezt az ELTEn működő akadémiai kutatócsoport keretei között végezhetném, ahova már más károlis is bekerült korábban, pl. Mészáros és Korner: ők a példaképeim. De ha ez nem megy, akkor bármilyen doktori ösztöndíjnak örülnék az ELTEn, legyen az irodalmi vagy nyelvészeti. Ha Hansági tanárnő szólna az apósának, biztos be tud rakni valahova.

  • Cold Case said

   Tekintettel az ilyen mindenre kapható seggnyaló téglákra a tanárok és a hallgatók között egyaránt, az állandó névváltogatás vagy a szerepcsere jó mókának látszik a mátrixrendszer összezavarásához. Már Hérakleitosz is megmondta, hogy nem léphetsz be kétszer ugyanabba a folyóba. Én sem fogok még kétszer se azonos néven belépni erre a blogra. Üssék csak bottal a kihűlt nyomomat a nyelvészek 🙂

   • Grammaticus said

    Ez az egész szövegelemző projekt kamu. Balga és Fúria azért találhatták ezt ki, hogy feltűnés nélkül randizhassanak. Mert ez semmi másra nem jó. Teléjesen fölösleges a névcsere. Kommenteljen mindenki nyugodtan a saját nickjén, mert a nevek kavalkádjával nemcsak a – létező vagy nemlétező – “mátrixot” zavarjátok össze, hanem a blog olvasóit is. Én szeretnék mindenkit a saját nevén olvasni, és én sem adom fel az identitásomat egy döglött kacsa miatt.

 19. sophie von la Roches said

  Nevetséges, amikor a terminológiával foglalkozó (ez nem tudományterület, hanem egyszerű praxis, erre van a Szabványügyi Hivatal) spanyol-olasz szakos Fóris Ágota igazságügyi szakértőként játssza meg magát.
  És mit csinálnátok, ha lebuktatnátok (?) bennünket, úgymond, Fóris professzorasszony bejelentené, hogy X nagy valószínűséggel Y, mert két szövegben találta j-vel a hüjét.
  Skkor mi van? Elmentek a rendőrségre, hogy tartóztassák le Y-t?
  Kiröhögnének benneteket, dehát ezt érdemlitek.

 20. lw and order said

  Mikor nevez ki már Orbán Viktor kincstári biztost a Károlira?
  Elvégre az állam pénzét – azt a 157 milliót rabolták el?
  És Szabó András és …. nagy tette, az első Orbán kormány 2 milliárdjának elrablása?
  És az, hogy Petrőczi és Szabó az egyetem pénzén működtet Egy Szenci Molnár alapítványt?
  Sok érdekes dolgot találna a Kovácsok által gazdaságilag igazgatott, értsd: szétrabolt Károlin a kinbcstári biztos!

 21. butcher said

  A Parókia.hun egy magát BELLA PÉTERnek nevezett valakit annyira feltüzelt Mészáros Márton 2009-es előadása a Csillagponton, hogy most nekiáll locsogni a média adta lehetőségekről és felszólít bennünket, hopgy “tanuljunk ebben is református eleinkltől!”
  Speciel mi tanultunk, azért működtetjük a blogot, a már említett Mészáros MártonIstván kétszeri doktori védésével is kimerítően foglalkoztunk.
  A SEMPER RE(IN)FORMANDA (okt. 30-án jelent meg) című írás alaposan félreinformálja az olvasóit. Nálunk viszont CSAKIS AZ IGAZSÁGOT OLVASHATJA A KEDVES IDELÁTOGATÓ, BALLÁRÓL, BELLÁRÓL, SZABÓRÓL, HANSÁGIRŐL és nem utolsósorban a tolvaj szarka idióta MÉSZÁROS MÁRTONISTVÁNRÓL.
  Református eleink nevében pedig annyit, hogy gályára kéne öket kötözni és otthagyni a viharos tengeren. Egyetlen de Ruyter admirális se rohanna a kiszabadításukra.!

  • Újreformátus said

   Igazad van testvér, “Bella” Péter tüzes szavai nálunk nyitott kapukat döngetnek. Mi már meg is találtuk a médiában rejlő lehetőségeket, hogy elmondjuk a világnak, valójában mi is folyik a Károlin. Minket is Mészáros MártonIstván ihletett a médiában levő lehetőségek felfedezésére, akárcsak Bella Pétert. Miután a Korner Veronikával közösen írt mindössze 13 oldallal “doktorált” 100%-ra, őgy gondoltuk, ezt a korszakalkotó újítást meg kell osztanunk a világgal. Mert aki képes kettesben 13 oldalt, vagy egyedül 6 és felet írni és benyújtani, annak alanyi jogon kell hogy járjon s PhD fokozat.

  • Rokonok said

   Csak nem Balla Péter művészneve? Ő is szereti a nevét és az identitását változtatni, akárcsak a csaló rokona, aki Istvánra keresztelte át magát, amikor szorult körülötte a hurok. Álnéven dícséri a csaló rokont. És ez egy rektor!

 22. hücpe said

  Ti nem értitek Fóris Ágotát.
  Ő azt képviseli, amit mi HÜCPÉnek nevezünk.
  A feneketlen, mocskos, aljasság pimaszságot.

  • Matrix l'amour said

   Nem értek egyet veled. Fóris gátlástalan és pimasz ugyan, de szerintem nem aljas. Csak kihasználja a helyzeteket. Minden helyzetet, mert ebben jó. Balla egy ilyen helyzet. Otthon a végletekig frusztrál, szenved az alacsony termetétől, a szürkeségétől, jelentéktelenségétől és emellett a hiúságától és a becsvágyától is. Elismerésre vágyik. Fóris ezt megadja neki. A legéhetőbb szükségletét elégíti ki ezzel. Fóris nem mocskos és nem aljas. Fóris csak KARRIERISTA. Kétségtelen, nem a legrokonszenvesebb fajtából. Amúgy a hucpe (jiddis) találó jelző Fórisra.

   • tóratartó said

    Nem érted a hücpe szó jelentését. Egy amerikai szerző azzal a példával világítja meg, hogy hücpe az, ha valaki megöldi anyját-apját és a bíróság előtt azzal védekezik, hogy árva.
    Nos, akkor: illik Fórisra a hücpe????

   • Zores said

    Mi, amerikai német-jiddis anyanyelvű zsidók ezt “Chutzpé”-nak írjuk, és kemény, torokban képzett ch-val ejtjük, ami a héberből jön. A magánhangzó sem ez, sem az, valahol a kettő között. Ami a jelentést illeti, az a héberben negatív, önző, kíméletlen, gátlástalan karrieristát jelent, és ilyen értelemben illik a mátrixokat gyártó diploma nélküli önjelölt magyar nyelvésznőre. De az európai, főleg osztrák-német zsidóknál van ebben egy kis pozitív felhang is: a céltudatos, intellektuális pofátlanságotr jelenti, és ez is illik a szóban forgó személyre. Amúgy mi a córeszt is zores-nek és a mesügét meschügé-nek írjuk, de ezek a szavak nagyjából ugyanazt jelentik, mint nálatok.

 23. mesüge said

  Mi, magyar zsidók ezt a szót hücpének ejtjük.
  Nyilván Fórisnak is megvan a maga Lustgewinnje az ilyen játékokban, a magánál kétszer öregebb férje mellett.
  Én nagy rokonszenvvel javaslom neki, találjon magának egy gusztusos és potens szeretőt.

 24. thepixies said

  De ez ellen mit lehet tenni? Tényleg? Semmit…
  Nekem is hiába volt meg mindig az átlagom, sose kaptam semmit. Hihetetlen.

  Azon gondolkozom, hogy mit kéne, mit lehetne csinálni. Legalább azt, hogy minden diákhoz eljusson az, hogy mennyire alávaló és teljesen illegitim a HöK.
  Nem merek héfön bemenni az egyetemre mert még megütök valakit…

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: