Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The Sanctity of the Mail (Levéltitok)

Posted by anonymanalyst - november 11, 2011

Szerző: Bloggerjogász

Hogy Szabó András sajátos, a törvényektől merőben eltérő módon értelmezi a levéltitkot, azt tudjuk az Angol Intézetnek írt 2010. március 1-i e-mailjéből: “Még egyszer leszögezem, mivel közös a levelezőrendszerünk (amint az egy jó házasságban természetes), én olvastam el Katka levelét, s én reagáltam rá, feleségemnek ehhez semmi köze. Annyira közös ez a levelező, hogy most akár a hetpetty@hungarnet.hu címről is válaszolhatnék, vagy a petroczi.eva@kre.hu-ról is, s ugyanez fordítva is igaz.” Vagyis Szabó András beismerte, hogy dékánként elolvasta felesége postaládájában a nem neki szóló leveleket, és biztosította az Angol Tanszék hőbörgő vezetőit, hogy cserébe Petrőczi Éva is elolvashatja a neki mint dékánnak írt összes hivatalos levelet: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/03/04/a-really-good-marriage-egy-igazan-jo-hazassag/

A Büntető Törvénykönyv azonban nem így vélekedik a levéltitok megsértéséről:

Btk.178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt foglalkozás vagy közmegbízatás felhasználásával követik el.

(3) A büntetés

a) két évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekmény,

b) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény jelentős érdeksérelmet okoz.”

Szabin nő” nevű olvasónk eljuttatott hozzánk egy e-mail-váltást, amely azt bizonyítja, hogy Szabó András nemcsak a felesége elektronikus leveleit olvasta el, amit egyesek talán még a féltékeny férj bocsánatos bűnének tartanak, hanem dékánként minden karra érkező levelet ellenőrzött, majd kénye-kedve szerint továbbított vagy nem továbbított.

Nem tudjuk pontosan, mire vonatkozik az alábbi levélváltás. A feladót és a címzettet már a beküldő kitörölte, mi pedig – kérésére – letakartuk a szöveg árulkodó részleteit. Annyi bizonyos, hogy a BTK Dékáni Hivatalában egy levelet megakasztottak, amivel valakinek súlyos érdeksérelmet okoztak, míg valaki másnak falaztak. Az is bizonyos, hogy egy a debreceni Püspöki Hivatalból származó levélről van szó. Lehetséges, hogy a püspöki levelek ellenőrzése kapcsolatban áll a Karon történt 157 millió forintos sikkasztással. Szabó András dékánként tudhatott a nagy volumenű lopásról, amit valószínűleg el akart titkolni a Fenntartó elől. Feltehetően azért bontotta fel a püspöki levelet, hogy megtudja, sejtik-e a milliós bizniszt Debrecenben, és hogy megakadályozza az esetleg már gyanússá vált tolvaj lecserélését egy tiszta emberre.

Íme a levélváltás (időrendben alulról fölfelé):

68 hozzászólás to “The Sanctity of the Mail (Levéltitok)”

 1. Biznisz said

  Szabó Andrásnak folyton rettegnie kellett a lebukástól, hiszen ő írta alá a 157 millás utalásokat…

  • Sötétandris said

   Ő írta alá? Ő lopatta el az adminisztratív munkaerővel, aki most tartja miatta a hátát. Naná, hogy foggal körömmel védte. Féltette a saját bőrét és a bizniszét.

  • komáromi csipkés györgy said

   Rettegnie kellett volna, de a kognitív képességeinek gyengesége miatt nem képes anticipálni a jövőt. Mint egy primitív bűnöző: akarom, elveszem. Nincs jövőképe.
   Értékvilága, erkölcse egy bagzó hiénáé.

  • hajnalka said

   Szabónak már egészségügyi okokból is tanácsolnám a tisztességet.
   Akinek olyan súlyos epeműtétje volt, mint neki, nem csak az abált szalonnát kéne kerülnie – pedig milyen jól esik vöröshagymával, svájci bicskával kockázva ott a hencidai úrasztalán, igaz? – hanem a bűncselekményeket is.
   Aki mészfehéren rohangál a vécébe egy kis stressztől, az bizony nem angyalokkal, hanem rendőrökkel álmodik egy 150 milás sikkasztás után.
   És Petőfivel szólva: “az álmok nem hazudnak”.

 2. septempunctata said

  Mi ez a jogászkodás itten?
  Egyszerűen irígylitek a mi gyönyörű szerelmünket az Andrissal. Csókolózunk az internet mellett, mint galambok a tiszta konkolyban. Erről én számtalanszor számtalan versemben is írtam felülmúlhatatlan művészetemmel.
  Ti pedig irígylitek az én szépségemet és művészetemet meg az Andris tudományát.

 3. law said

  Szabó Andrásnak perverz örömet okoz az isteni és az emberi törvények lábbal tiprása. Én vigyáznék az ó helyében, mert rengeteg bizonyíték gyűlt össze ellene:
  1. az 1999-es 2 milliárdos kormánytartalékrablás ügyében (…. …..al társtettesként)
  2. hamis tanúvallomások munkaügyi perekben
  3. a Károli BTK IDI-je körében elkövetett zsarolás, okoirathamisítás stb. Ezeket a MAB állapította meg. Büntetőjogi feljelentést kellett volna a MAB-nak ezek alapján Szabó és Balla ellen.
  4. Ezek mellett szinte eltörpül ez a “kis jogsértés”. Csak egy ember sorsáról van szó, a “keresztyéni szellemiségű” egyetemen, ahol a karaktergyilkosság és az emberek halálba kergetése (Szilágyi, Bolyki, Király Gyula, Szigeti) a mindennapi úzus része.
  Szabó András nem fél Istentől és nem fél az emberi törvényektől sem.
  Téved.
  Bebizonyítjuk, hogy utoléri őt az emberi igazságszolgáltatás.
  A másikat a Teremtőre bízzuk.

 4. Rev. Ian Paisley said

  Bloggerjogász, ha te tényleg jogász lennél, tudnád, hogy a levéltitok megsértése magánindítványra büntetendő, és ezért bizony ha P.É. úgy gondolja, hogy helyes, ha Sz.A. elolvassa a leveleit, akkor az a Btk.-t sem fogja zavarni.

  • Bloggerjogász said

   Reverend! Természetesen tudom. Te viszont nem nézted meg figyelmesen az emailváltást a posztban. Ha rákattintasz és elolvasod, látni fogod, hogy a szóban forgó levelet, amit Szabó András felbontott, a debreceni Püspöki Hivatal nem Petrőczinek küldte, hanem egy professzornak. Petrőczi pedig még ma sem professzor, mint ahogy 2009 áprilisában, amikor a levéltitok megsértése történt, sem volt az. Ő tehát nem lehetett a levél címzettje. Szabó András ezúttal nem családon belül garázdálkodott, hanem egy professzor kollégája levelét bontotta fel. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ezek a bizonyítékok az illető professzor kezébe kerülnek, nem fog-e magánvádas eljárást indítani Szabó András ellen. Ha már a püspök nem teszi meg (és nyilván nem teszi meg, mert mindent eltussol), aki a levél küldője lehetett.

   A levél felbontása pedig nemcsak levéltitkot, hanem magántitkot is sérthet, és ha ez az eset áll fenn (ami ebben az esetben lehetséges), a büntető tétel is súlyosabb. Amúgy meg mindenképpen bűncselekmény, amit Szabó András itt elkövetett, mert most nem a férj nézett bele féltékenységből vagy kíváncsiságból a felesége postaládájába, hanem a DÉKÁN tépte fel és tartotta vissza a beosztott professzor kollégája levelét. Felhívnám szíves figyelmedet a Btk. 178.§ (2) bekezdésére is, amely szerint ha foglalkozás vagy közmegbízás felhasználásával sértik meg a levéltitkot, az mindeképpen bűncselekmény. Szabó nem bonthatott volna fel egy másik professzornak szóló levelet, ha nem lett volna dékán. Egyszerűen nem lett volna abban a helyzetben, hogy ezeket a leveleket kontrollálja. Ezt csak dékánként tudta megtenni. Ebből következik, hogy nem vétséget, hanem bűncselekményt követett el.

   • Rev. Ian Paisley said

    Bloggerjogász te tényleg bölcsész vagy! Az, hogy valami bűncselekmény, az még nem zárja ki, hogy magánindítványra legyen büntetendő. A nemi erőszak is bűncselekmény ugye, és mégis magánindítványos.

    Olvasd csak szépen el, hogy mit írtam:
    “P.É. úgy gondolja, hogy helyes, ha Sz.A. elolvassa a leveleit” – ez a mondat szerintem azt jelenti, hh P.É. helyesnek látja, h Sz. A elolvassa azokat a leveleket, amiket mások írtak neki (- t.i. P.É.-nak), akkor a Btk. sem fog ebbe beleszólni. (Ebből egy fél éve volt egy kisebb botrány, amikor egy blogger kitett egy neki írt levelet a blogjába, amit utána az üzemeltető törölt – hibásan.)

    Abban sincs igazad, hogy súlyosabb a büntetési tétel, amennyiben magántitkot is sért. Ilyen minősítő körülmény a Btk.-ban nincs. A magántitoksértés meg szerintem legfeljebb látszólagos halmazatban áll a levéltitok megsértésével, de ha valós halmazatban van, önmagában a levél elolvasása önmagában nem tényállásszerű magatartás.

    “Ebből következik, hogy nem vétséget, hanem bűncselekményt követett el.”

    Kevered a bűncselekményt és a bűntettet. Ez nem bűntett, mert a bűntett 2 évnél súlyosabban büntetendő.

    Srácok én bírom ezt a blogot, de tényleg csak értelmes dolgokat kéne leírni. Az, h Sz.A. elolvassa a felesége leveleit az biztos nagyon izgi, de:

    1. Pontosan kellene leírni a dolgokat.

    2. A saját hitelességeteket ássátok alá – sajnos – az ilyen hibákkal.

    Hívő keresztyénként nekem nagyon fáj, ami az egyházamon belül történik (egyházi gimibe jártam, de állami egyetemre), de pont a szakmai hozzáértés lenne a fontos, ami ugye Sz.A.-nak nincs…
    Ez a hozzászólás NEM arról szól, h Sz. A. elolvassa mások leveleit. Az télleg Btk-ba ütközik.

   • Rev. Ian Paisley said

    Ne haragudj, bloggerjogász, nem akartalak megsérteni, a “tényleg bölcsész vagy” fordulatot visszaszívom.

    Asszem közösek a céljaink, remélem béke van. Ha a moderátor erre jár, szerkessze át a hozzászólásom.

   • Bloggerjogász said

    Reverend, persze hogy nincs harag, béke van. Valószínűleg közösek a céljaink.

    Félreétés viszont van. Én nem arról beszélek, hogy a feleségnek szóló leveleket bontogatta fel Szabó András. Bár ha dékánként tette, és dékánként hozott szankciókat az illegálisan megszerzett infó birtokában, akkor ez sem annyira magánügy.

    Én arról beszélek, hogy Szabó természetesnek, magától értetődőnek tartotta, hogy egy másik prof-nak, talán a Fabinynak vagy Vaghának szóló levelet is felbontsa, tartalmát sunyi céljaira felhasználja és ne továbbítsa, és mindezt pozíciójánál fogva. Én itt több minősített bűncselekményt látok: levéltitok megsértése, magántitok megsértése, adatvédelmi tv megsértése, hivatali hatalommal való visszaélés.

    Reverend, felejtsd el Szabó feleségét (bár tudom, ez szinte lehetetlen)! Koncentrálj arra, hogy egyszerűen felbontotta az idegeneknek szóló leveleket, és az infó birtokában hátrányos helyzetbe hozott valakiket.

    Egyébként rajtakaptál: valóban áthallgatok a jogra, még nem vagyok diplomás jogász.

 5. animus said

  Ezt belátom, azzal a megszorítással, hogy nem hiszem, hogy P.É. képes lenne gondolkodásnak nevezett mentális tevékenységre.
  De hogy állunk annak a jogaival, akire vonatkoznak a levelek?????
  Akinek a sorsát károsan befolyásolta Szabó András azzal, hogy felbontott, ill. elsikkasztott rá vonatkozó leveleket.

 6. ohrana said

  Mit szól hozzá Bölcskei püspök és a körülötte szorgoskodó, pl. Tar Zoltán, hogy Szabó András felnyitotta és/vagy elsikkasztotta a fenntartó püspöknek szóló leveleket?

 7. cion bölcsei said

  Nagy gyönyörűség páholyból figyelni a magukat reformátusnak nevező kókler hülyék baromkodását.
  Balla Péter és Szabó András sikeresen a béka se@e alá navigálta a Károlit.
  Most már átvehetjük a Károlit. Kinevezzük Ágotánkat rektorrá és becsatlakoztatjuk a rabbiképzőhöz.
  Persze a korrupt gójokat, Hanságit, Ballát és Szabót elcsapjuk, de előtte büntetőeljárást kezdeményezünk ellenük.

 8. Sötétandris said

  Ian Paisley, Ohrana! Szerintem félreértitek a szitut. Nem Bölcskeinek szólt a levél, hanem ő írhatta az egyik BTK-s professzornak. Szabó András pedig dékánként elfogta és felnyitotta a levelet. Ian úgy gondolja, hogy ha Szabó András nyitogatja a felesége leveleit, az csak rájuk tartozik, és nem a Btk-ra. De vajon azok után is úgy gondolja-e, hogy Szabó András nem a feleségének, hanem egy másik professzornak szóló levelet bontott fel, amit a püspök írt annak a másiknak? Valakinek az érdekében, akit beajánlott valakinek, valaki helyére.Talán épp a sikkasztót akarta lecserélni egy tisztességes, megbízható valakire, mert gyanút fogott, hogy meglopják. És ezt akadályozta meg Szabó András a levél felbotásával és visszatartásával.

  • BTK-s Kolléga said

   Szóval, ha jól értem, Szabó András természetesnek tartotta, hogy a felesége postáját rendszeresen olvassa. Aztán annyira belejött, hogy amikor dékán lett, elkezdte mások postáját is olvasgatni. Nemcsak az elektronikusat, hanem felbontott minden olyan bejövő postát, ami érdekelte.

   • Paplan alá fingó said

    Megdöbbentő és meg is lepődnék, ha nem Szabó Andrásról lenne szó. De ez annyira sunyi és alattomos jellem, hogy már meg se lepődöm. Viszont nem látom be, hogy ez mér ne lenne bűncselekmény. Reverend, tudsz ere valamilyen magyarázatot adni? Képzeld el, neked írta a püspök azt a levelet, de nem kapod meg, mert a dékán passzióból felbontotta és megtartotta.

   • cion bölcsei said

    Szabó komolyan vette azt, hogy “a tudás hatalom”. De nem akadémiai értelemben vett ismeretanyagra gondolt, hanem mások magánleveleiből szedi azokat az ismereteket, amelyekkel belenyúl mások életébe.

   • Hátulról lesből támadó said

    Szabó szorgalmasan gyűjti az infókat. Onnan veszi, ahonnan tudja. Mások magánleveleiből. Ez tényleg bűn? Jó lenne kipróbálni, Szabó hogy reagálna ilyen helyzetre. Remélem, ezek után Tepsi is fel fogja bontani a Szabó levelezését. Tényleg, ez nem is rossz ötlet. Ha szerencséje van, megtudhatja, mit forral Szabó ellene.

   • Keresztyén erkölcs said

    Szóval a református egyetem dékánja számára magától értetődő, hogy felbontja a másoknak szóló leveleket. Balla rektor nyilván ezt érti a keresztyén szellemiség “előmozdításán”, ami a szavajárása. Mit mondjak erre? Örülök, hogy nem vagyok keresztyén, csak keresztény.

 9. Cserv said

  Mit szól ehhez Cservák Csabi, Schmitt Pál személyes jogi őre, hogy a Károlin a dékánok felbonthatják a beosztottjaikak szóló magánleveleket? Talán ezt is törvénysnek találja, mert a Károlitól kapja a sokadik fizetést plusz a tanszékvezetői pótlékot? Érdekes jogi megközelítés: ha megvesztegetnek, akkor legalizálom, ha nem, akkor nem.

 10. svabra said

  Nem vetted észre, hogy Cserváknak nincs erkölcsi érzéke?
  Ez az ember monomániásan tör a hatalomra. Intellektus nulla.
  Empátia, kommunikációs képesség szintén nulla. Szidja Schmittet, kenyéradó gazdásját a köztévében.
  Lásd a kilenc évig – sikertelenül – végezgetett ELTÉ-s DI-t, mely után Szegeden, csodák csodája, doktoráltatták.
  Azzal a kilenc (???) publikációval, amelyből egyetlen igazán tudományos sincs, sem pedig idegen nyelvű.
  Ezzel nevezték ki adjunktusnak Szegeden – valamennyi büszkeségük nekik is van, és a Károlira tanszékvezetőnek!
  Ez az ember egy agyatlan, pénzéhes, korrupt állat.

 11. animus said

  Megmondom, mit mond.
  Lesz@rja. Ha neki dől a lóvé, oly mindegy, mit művelnek.
  Csak arra vagyok kiváncsi, hogyan fogadtatja el magát Cservák a MAB-bal károlis tanszékvezetőnek, miután ugyanaz a MAB kiderítette, hogy csak vigaszágon juthatott PhD-hoz Szegeden.

 12. lelkipásztor said

  “Jaj néked pusztító és el nem pusztított, te csalárd, akit még meg nem csaltak!
  Ha bevégzed a pusztítást, el fogsz pusztíttatni, ha készen leszel a csalárdságoddal,
  téged fognak megcsalni.” (Ézsaiás 33,1)
  Nem féltek a Teremtőtől, Szabó, Balla?

 13. Department said

  A kitörölt nevek és szövegrészek miatt nem tudom összerakni a sztorit, de úgy tünik Fabiny prof ebbe is bele van keveredve. Nem lehetne egy kicsit több infót?

  • svabra said

   Nekem is úgy tűnik. Szabó veszekedetten gyűlölte Fabinyt, mivel az többször is kritizálta azt a nepotista gyakorlatot, amellyel Szabó a saját felesége főnöke volt, másrészt pedig a puritán kutatóhelyen vagy min Petrőczi beosztottja.
   Azonkívül több ízeben – nemcsak a kari értekezleten – tárgyszerű és szakszerű bírálatot mondott Petrőczi mindent alulmúló “teljestményéről”.
   Együtt gründolták Szabóék – egyetemi pénzen – a Szenci Molnár alapítványt, ebből is bőkezűen támogatták a Mátyás utcai közös büdzsét.
   Féltek Fabinytól sé kémkedtek utána.

   • Bloggerjogász said

    Mi sem értjük pontosan, mert “Szabin nő” a címzettet és a feladót is kitörölte. De a letakart részt láttuk. Abból az derül,t ki, hogy Kőfalusi és Szabó közösen szabotált valamit, amit Fabiny és az ismeretlen címzett az egyetem érdekében és a püspök közreműködésével véghez akart vinni. Feltehetően a sikkasztó munkatárs eltávolítását, és helyére egy erkölcsileg feddhetetlen új ember alkalmazását. Az április 28-i dátumból az is kikövetkeztethető hogy Szabó, aki a püspöki levelet felbontota, addig akarta azt visszatartani, amíg Vargha András dékáni megbízatása lejár. Ő már Balla rektorságára várt, akivel ő akkorra már lepaktált, és tudta, hogy Balla azt fogja csinálni, amit ő diktál majd neki.

   • Nyomolvasó said

    Amit Svabra ír, tökéletesen igaz. Szabó és Petrőczi Fabinyt első számú ellenségüknek tekintették. Amikor a MAB-levél nyilvánosságra került, magándetektívet is alkalmaztak ellene, egy bizonyos Szabó Józsefet, aki Szabónak valamilyen rokona volt. Ő megpróbálta megvizsgálni Fabiny otthoni computerét. Hálózatszerelőnek álcázva magát, megpróbált behatolni Fabinyék otthonába, amikor csak a fia volt otthon. Arról nincs infónk, hogy sikerült-e az akció.

   • Secretary said

    Szabó természetesen felbontotta a BTK-ra érkező leveleket, különösen, ha Fabiny volt a címzett, és ha még ráadásul az Egyháztól jött, valósággal rávetette magát. Fabinyt árgus szemmel figyelte. Külön felszólította, hogy egyetemi ügyekben csakis a kre-s címét használhatja. Ezzel Fabiny is tisztában volt, legalábbis sejtette, hogy Szabó András olvassa a kre-s leveleit, ezért az Angol Tanszék munkatársaival kettős levelezést használt: az érdektelen hivatalos levelezést a kre-s címen bonyolították, az izgalmasabb magánvéleményeket viszont a privát levelezési címeiken csrélték ki. De azt még Fabiny sem gondolta, hogy a postai levelezését is felnyitják.

   • ZsoltCsaba said

    Ha igaz, amit Bloggerjogász vél, hogy Szabó azért tartotta vissza 2009 április 28-án a püspöki levelet, mert már Balla rektorságára gyúrt, akkor Balla is falazott a sikkasztó megtartásához.

   • ITI said

    Persze hogy benne volt Balla. Mindenre áldását adta, amit Szabó csinált. Rendszeresen elolvasták mások kre-s levelezését. Földes Tibi ezzel külön meg volt bízva. Magánleveleket is. Szabó feltűnően jól informált volt. Ezért látszott sokáig hitelesnek, mert mindent tudott. Bölcskei és Cz… E… kapcsolatát is ő szivárogtatta ki 🙂

   • svabra said

    Bloggerjogásznak javítás: Szabó azt várta meg, amit Vargha REKTORI, nem dékáni megbizatása lejár.
    Különben egyetértek.

 14. kocsi csergő bálint said

  Vasárnap van és Teremtőnk elé járulunk és imádkozunk hozzá:
  “Midőn, Uram, haragodban versz minket,
  Ottan meghalunk és a földre leesünk,
  A te kemény haragodtól rettegünk,
  Ha mehgtekinted mi nagy bűneinket,
  Titkos vétkünket ha előhozod,
  És színed elé állítod.” (90. zsoltár 4. vsz.)
  A magyarországi református egyház zsinatának fennhatósága alatt működő Károli Református Egyetem vezetői, Szabó András, Hansági Ágnes, Balla Péter minden lehetséges bűnt elkövettek az Isten az az emberek ellen.
  Megbotránkoztattak úrasztala- és kormánytartalékrablásaikkal (Szabó András, lelkészgyerek és püspöksógor), okirathamisításaikkal, zsarolásaikkal (Hansági és Balla), azzal a veszekedett dühvel, amellyel keresztyén testvéreinket kiűzték az egyetemről, s helyette haverjaik macáit és volt rendőröket, csontateistákat és zsidókat telepítettek be tanszékvezetői székekbe.
  A Károli a magyar közélet legmocskosabb felsőoktatási (?) intézménye.
  Le fog sújtani rátok a Teremtő, latrok!

 15. ohrana said

  Nem csodálkozom Szabó Andráson. Csak azon csodálkozom, hogy Bölcskei püspök nem érti meg, hogy a Károli működése a sorozatos törvénysértésekkel – legutóbb, ugye a 157 milliós sikkasztás – tökéletesen lejáratja a Magyarországi Református Egyházat.

  • Judge said

   Bölcskei azt sem érti meg, hogy a blog addig marad fenn, amíg Szabó Andrást börtönbe nem juttatja. Egy tucat jogcím van a vádemelésre.

   • Jágó said

    Szabó András az egykor az Abonyi utcában dolgozó rokonán és az e-mailek, postai magánlevelek elolvasásán, intrikálásán, forgolódásán, pletykálásain keresztül sokat tud Bölcskei magánéletéről, viselt dolgairól. Mindenkinek jobb lett volna őt már a kezdet kezdetén eltávolítani az egyetemről, mint megvárni a botrány eszkalálódását, de Bölcskei tényleg fél tőle. Tepsi energiájának jó részét is leköti hogy szemmel tartsa, de ő sem mer hozzányúlni.

   • Keresztyén erkölcs said

    Én is azt gondoltam, hogy Szabó engem már nem tud meglepni, de tévedtem. Hogy egy dékán felbontsa a kollégáinak, beosztottjainak írt leveleket, elolvassa, felhasználja ellenük az információkat, és ne is juttassa el hozzájuk! Ez még az én képzeletemet is felülmúlja. Azt hittem, alaposan ismerem a reformátusok ekölcseinek pokoli bugyrait, de azok mélyebbek és sötétebbek, mint ahogy eddig gondoltam. Pedig nagyon sötétnek és mélynek tartottam eddig is.

   • Hátulról lesből támadó said

    Ugyan, ezen csak a naivak lepődnek meg. Szabó skalpjai között vannak rektorok, rektorhelyettesek, gazdasági igazgatók, dékánok, professzorok, tanszékvezetők és egy doktori iskola vezető is. Nem lehet normális, akinek ilyen múltja van. Természetesen már Kulin leveleit is felbontotta, és olyan is volt, amit meg is válaszolt helyette, persze Kulin hátrányára és a saját előnyére. Hogy sikerült volna kétszer is hátba döfnie olyan okos embert, mint Kulin, ha nem tett volna szert plusz információra, amiről Kulinnak sejtelme sem volt? Amikor betette a szűrét a rektoriba EDHT-elnökként, majd rektorhelyettesként, akkor Szűcs és Böszörményi leveleit bontogatta, meg Prekkerét. Aztán meg Ravasz Leventéét. Őt rekordgyorsasággal elintézte. Ment árulkodni Ballának és Bölcskeinek. Azok meg bevették. Fofalmuk sem volt, hogy közben már az ő postájukban is benne jár.

 16. advocatus dei said

  Gyerekeim, én még a pártállamban rászoktam arra, hogy fontos leveleim aljára ráírtam:
  kapják még: x, y, q.
  Így nem lehet elsikkasztani, ill. agyonhallgatni leveleket.

  • Rector said

   A doktori iskola vezetőjének állítólag pont azért mondtak fel, mert ráírta. Legalábbis ez van a nyilvánosságra került MAB-levélben. De mivel tudta, hogy ha nem küldi el másolatban néhány helyre, akkor megválaszolatlanul hagyják, elsikkasztják. De mivel ráírta, így “szolgálati titkot” közölt illetéktelenekkel.

   • Circulus viciosis said

    Ezzel arra kényszerítenek, hogy kussolj. Ha kinyitod a szádat, az nem baj, ha csak ők halljk. Ott ugyanis süket fülekre találsz. Házon belül semmit sem lehet elrendezni. Már Szabó Andráson elakadtak az ügyek, aki felbontotta a postát, elolvasta a másoknak szóló e-maileket, és megszakította a kommunikációt. Ha rajta túljutottak, akkor Balla tette ugyanezt. A jogsértéseket senki se orvosolta, csak lefejezte a panaszost, mint a sötét középkorban.

 17. advocatus dei said

  Ez egy érdekes jogi probléma, ti. hogy mi minősül szolgálati titoknak.
  A Károlin ugyanis Balla, Szabó, Hansági, Petrőczi és csahosaik a saját bűncselekményeiket minősíti szolgálati titoknak.
  Ahogy Barátossy szokta mondani: “Csak a zsidók meg a komcsik meg ne tudják, hogy nálunk is lopnak meg csalnak”.

  • Terminológus said

   Hiogy mi a bűncselekmény? Ez nem annyira jogi, mint inkább teológiai probléma Balla Péter számára. Ő egyértelműen a Szabó-banda bűncselekményeit tekintette üzleti titoknak. Az alkotmány szerint, ha valaki bűncselekményről tudomást szerez, állampolgári kötelessége értesíteni a hatóságokat – ez a jog álláspontja. Ha valaki bűncselekményről tudomást szerez, kussoljon, mert ha nem, lenyomják a nyelvét a torkán – ez Balla Péter teológiai álláspontja. 🙂

   • heidelbergi káté said

    Balla Péter, Szabó András és a Károli más vezető beosztású munkavállalóinak – közöttük Cservák Csaba tanszékvezetőnek – hihetetlen aljasságára, arcátlanságára való tekintettel mi, a Heidelbergi Káté méltó és jogos örökösei bejelentjük, hogy A KÁROLIn folyó cselekmények a reformáció szellemiségének, lelkiségének megcsúfolói.
    Önök lelkiismeretlen bűenelkövetők.
    Megvonjuk önöktől a Kátéra való hivatkozás jogát!
    Ne merjenek többet rá hivatkozni!

 18. (septem)pun(ctat)a said

  Innen üzenem Szabónak és Petrőczinek, hogy egymás levelének olvasgatása nem “egy jó házasságban természetes”, hanem csak ótvaros büdös prolik között dívó szokás.

  • OperatívTiszt said

   Mások leveleinek bontogatása és olvasgatása pedig a belügyben, a Csekánál és a Gestapónál. Szabó András ennek ellenére még mindig a Károli professzora, nem pedig a titkosszolgálat alkalmazottja. Vagy tévednénk, és egyidejűleg az is?

 19. Kommunikátor said

  Szabó András most Tepsire vadászik, legszívesebben az ő leveleit bontogatná. Próbálja a kissé gügye Kiss Évát megkörnyékezni, hogy infót szerezzen Tepsiről. És persze a könyvtáros barátnője is igyekszik őt infókkal ellátni. De sokkal nehezebb elektronikus postát kontrolálni és leveleket bontogatni, ha valaki nem dékán. Ezt Szabó most tapasztalja, és mindent megtesz hogy visszakerüljön a hatalomba. Az a rögeszméje, hogy ha Tepsit eltakarítja, ismét ő jöhet.

  • Biznisz said

   Persze hogy dühös Tepsire, tönkretette a virágzó üzleteit. Folyt a drogkereskedelem, lopták a milliókat, árulták a pornót – aztán jött Tepsi és följelentette őket a bagatell 157 millió miatt. Ha Szabó maradt volna a dékán, vagy sikerült volna átjátszani a hatalmat annak, akinek akarták, Koncz Bettykének, folyt volna tovább a vircsaft. Tepsi beleköpött a levesükbe, ezért ki akarják nyírni. Még feljelentést is tett. Szabó cinkosa ül a vizsgálati fogságban. Mi lesz, ha köp?

   • BTK-s Kolléga said

    Nemcsak ezért. Úton-útfélen elmondja, hogy egy szakmai nulla bitorolja a dékáni széket, miközben ő, a nagy tudós, akadémiai doktor, professzor, parlagon hever. Nem lehet úgy beszélgetni vele, hogy ne döfjön egyet Tepsibe, bármi legyen a téma.

   • Hátulról lesből támadó said

    Szabó minden dékánnal ezt csinálta, nemcsak Tepsivel. Kulinnak a bizalmába férkőzött, kétszer is a helyettese lett. Már az ő leveleit is elolvast, sőt, megválaszolta, oda másolva Kulin aláírását. Persze úgy, hogy Kulin “alkalmatlansága” kidomborodjon. Most Tepsiről mondja, hog alkalmatlan: “Csak a takarításhoz és az adminisztráláshoz ért. Tudományos teljesítménye nulla, nincsenek szakmai kacsolatai. A franciáknál kijárt egy kitüntetést, amit a magyaroknál sose tudott volna.”

   • (septem)pun(ctat)a said

    Petrőczi még durvább. Azt állítja Tepsiről, hogy azt a bizonyos kitüntetést “kifranciázta” magának. Nem tud semmit, nem írt semmiféle értekezést.
    Moközben az ő férje nemzetközileg elismert tudós.
    Hát közismert a Szabó csakugyan. Mint a játékkonzolon játszó büdös proli, akinek a 44 oldalas (?) nagydoktori disszertációján röhög az egész Irodalomtudományi.
    De neki ez még nem elég, mint a RefLapban röfögte, még egy népszerűsített változatot is kiadatott szegény komáromi testvérekkel.
    A bornrt hülyeség lebutított változatát.

  • ressentiment said

   Szabót, Petrőczit, Hanságit és Ballát a gyűlölet és az irígység motiválja minden és mindenki ellen, ami és aki különb náluk.
   Ezért intrigálnak, hamistanúznak, lopnak, rabolnak, okiratot hamisítanak, rágalmaznak és fenyegetnek.
   A gyűlölet, a bosszúvágy, az irígység és a hét főbűn többi tagja irányítja a reformátusnak csúfolt, gyenge középiskolai szinten működő lupanariát.
   Böélcskei nem veszi észre, hogy tökéletesen lejáratja őt és a zsinatot a Károli?

 20. Spy said

  Benyovszky neve még ott van a magyar intézet honlapján, miközben az utódlásáért Dánél Mona és Pap Ági ölik egymást. Pap Ági orrhosszal vezet. Kérdés, kit fog támogatni, mert Kulcsár-Szabóék nagyon dolgoznak ajta. Elhitetik vele is meg az anyjával is, hogy ők protezsálták be a Károlira, nekik tartozik hálával. Akárkit választ Tepsi, be lesz kerítve.

 21. Subversion said

  Szabó András nem egyszerűen szabotőr, hanem a fizetett ellenség. Telefonál, leveleket ír, skype-ol, kihallgatásokat kér. Mind ugyanabból a célból: Tepsi alkalmatlanságát akarja elhitetni mindenkivel.

  • Fantasy said

   Petrőczi szokta mondani, hogy “Szegény Andrisom, nem tud írni, nincs fantáziája”. Ez egész egyszerűen nem igaz. Szabó András valójában tehetséges ember. Úgy tud fúrni, ahogy senki. Egyszer láttam egy rólam szóló, pontosabban engem feljelentő levelet. Nincs annyi fantáziátok összesen, amennyi hazugság abban össze volt hordva. Először rá sem jöttem, hogy ez rólam szól. Semmi nem volt belőle igaz. Aztán fokozatosan rá kellett döbbennem, hogy ez a csontig gazember ebben a levélben a kinyírásomon dolgozik. Micsoda megkönnyebbülés, hogy most már nem ellenem veti latba ezt a kifejezett tehetségét. Tepsi túl becsületes, el sem tudja képzelni, milyen eszközökkel és milyen intenzíven dolgozik ellene, és főleg, hogy kiknél. Szabó mindenféle hatalomváltásra fel van készülve, párhuzamosan nyal jobbra és balra.

   • Hátulról lesből támadó said

    Szabó notórius feljelentő. Most épp Balog Zoltánhoz írja ihletett feljelentéseit. Abban mindenfélének elmondja Tepsit: nem írt PhD-értekezést, a PhD-címet és az aranylovag-rendet a franciáknál franciázta ki magának, a dékáni címet pedig Bölcskei püspöknél, aki bukik az Enikő keresztnevű nőkre, különösen, ha franciázni tudnak. Mindezt persze jóval körmönfontabban. Céloz arra is, hogy a 157 milliós sikkasztót Tepsi azért nyomta fel a rendőrségen, mert kevesellte a saját részét. Tepsi el sem tudja képzelni, mi mindennel vádolja őt Szabó. Hogy nincs tudományos munkássága és nincsenek szakmai kapcsolatai, csakis egyházi vonalon futtatják, az a legkevesebb. Szabó epét hány az irigységtől és a gyűlölettől.

   • hajnalka said

    Az epehólyagját eltávolító műtét után levő Szabónak nem ajánlanám ezt a tömény gyűlölködést. Már a régi görögök úgy gondolták, hogy az epe a gyűlölködés materializálódása.
    Szabónak azonban a gyűlölködés a létfunkciója csakúgy, mint a rombolás, intrikálás olyanok ellen, akiket magánál különbnbek gondol.
    Mivel pedig így csaknem az egész világot annak gondolja, SZABÓ EGY KÖZELLENSÉG.
    A 157 milliós sikkasztás, a kormánytartalék elrablása, a hamistanúzás, a drogdílerek beengedése és a pedofil videók árustása csak a felszín.
    Szabó ennél is veszélyesebb.

   • Teatron said

    Szabó nagyon veszélyes, mert nincs egyedül. Amikor dékán volt, mindenki utálta. Mióta ellenzékben van kezdenek gyarapodni a hívei. És vannak örök lekötelezettjei, akik neki köszönhetik a pesti állásukat, mint a veszprémi színházasok. Jákfalvinak sincs egy jó szava Tepsiről. Azt mondja, már nem dokáig lesz dékán. Ő franciául is jobban tud meg professzor is, neki kellene dékánnak lenni. Az hogy zsidó és nem református, nem számít hiszen Fóris is menórával a nyakában lett tanszékvezető a református egyetemen.

   • Stratéga said

    Tepsi rosszul döntött és most szív. Szabót tartotta meg, Himát rúgta ki. A Szabó elleni legerősebb szövetségesét nyírta ki. Már csak Nyilasyra számíthat. Még az olyan derék reformátusok is elbizonytalanodtak, mint Bertha és Szász. Kezdik ők is azt mondani, amit Szabó terjeszt Tepsiről. Tepsi nagyon alábecsüli Szabót, és nem ismeri a pletykák terjedésének törvényeit. A pletyka elindítója anonim, kideríthetetlen, márcsak a rágalom terjed, torzul, dagad…

   • filológus said

    Fóris Ágota a rosszabb. Jákfalvi legalább rendelkezik a megfelelő alapképzettséggel.
    Fóris Ágota azonban magyar szakon NEM VÉGZETT, NINCS MÉG BA-JA SEM!
    Balla Péter és Szabó András ennek ellenére választotta őt a menórával a nyakában, hogy vezesse a magyar nyelvtudományi tanszéket!
    Nem véletlen!
    Szabó András már kifúrta a magyar intézet helyettes vezetőjét, a magyar nyelvtudomány kanidátusát (habilitációja folyamatban volt), a Heidelbergi Káté első fordítójának és kiadójának egyenes ágú leszármazottját.
    A reformátusnak nevezett egyetem gyűlölik és üldözik a református értelmiségieket!!!

   • Pannónia said

    Jákfalvi köztudottan rosszindulatú, hiú és buta nőszemély. Semmivel nem nagyobb a tudományos munkássága, mint Tepsié, csak jobban adminisztrálta. Más szóval, Tepsi becsületes, Jákfalvi szélhámos. Pl. a publikációs listáján feltüntetett egy 300 oldalas monográfiát, ami többek által írt tanulmáykötet, és benne JM része összesen 8 oldal. Aztán egy olasz nyelvű könyv is szerepe a listán, amihez ő csak a bevezetőt írta – magyarul, olaszra mások fordították. Franciául pedig csak makog. Tepsi viszont tényleg jól beszél franciául, és szerintem még a színházhoz is jobban ért, legalábbis a Pavis-fordításaiból ítélve. Nagyon rossz csere lenne Jákfalvit ültetni Tepsi helyére.

   • doctor utriusque said

    Szabó a Heidelbergi Káté örökösének helyére K. A. szeretőjét vetette fel, aki nyakig benne volt K. A. sikkasztásában a sárospataki ügyben.
    Büntetőper is folyt ellenük.
    Mikor felvették, még doktorátusa se volt.

 22. régi kolléga said

  Birtokomban vannak Szabó András hamis tanúvallomásai, amelyeket az általa kirugatott kollégák ügyében rt a munkaügyi bíróságra.
  Melyekről a magyar bíróság állaptotta meg, hogy hazugok.
  A legutóbbi perben dr. Takács megidéztette Szabót, aztán lemondott a Károli jogi képviseletéről.
  Még Takács se égeti magát Szabócval, a közismert hamistanúval.

 23. Szabó sherlock said

  Nagyonis összefügg a Szabó által eltüntetett levél az általa és bűntársai által sikeresen eltüntetet 157 millióhoz!!!
  Szabó a levél ellopásával akarta eltüntetni bűntettének nyomait!

  • Kommunikátor said

   Persze hogy összefügg. Szabó állandóan attól félt, hogy lebukik a sikkasztó banda. Nem tudhatta, nem fog-e valaki szimatot és nem fúja-e be a lopást a püspöknek. Elvégre Bölcskeit lopták meg ennyivel. Szabónak kontrollálnia kellett a postát, hogy megakadályozza Bölcskei informálását. Úgy intézte, hgy csak ő kommunkálhasson a püspökkel. Ezért megszakította a kommunikációt és ő lépett mindig a mindenkori kommunikációs partner helyébe.

 24. erika said

  A veszprémi (újabban: Pannon) egyetemet is bemászták ezek a nyálkás meztelen csigák. Megjelent exrendőr Kovács, vitte Szitárt, a szeretőjét, Szabó is megjelent Petrőczivel, amikor ott magyar szakot alapítottak. Petrőczi az angol tanszéken is előadta magát és kreatív írás kurzust is hirdetett.
  Képzeljétek el: a legjobb tanuló úgy írt, mint Petrőczi!
  Szóval mémszinten multiplikálta magát.
  Aztán visszavonultak és a Károlit lepték be, mint nyüvek a rohadó húst, meg a révkomáromi kis főiskolát.
  Ott hagyták viszont a banyakemencényire dagadt Szitárt, meg az IMO-s Hermann szintén hízásnak indult feleségét. A Séd partján ez is elég a kultúrából.

 25. Sötétandris said

  Szabó András átvágta és meglopta a püspököt. Nem kevéssel, 157 mllával. Csoda-e hogy résen volt, és minden gyanús levélbe belenézet? Ha nem ezt tette volna, egy éven belül lebukik. Ezzel az okos taktikával 8 év haladékot nyert – ennyi ideig lopta a milliókat.

 26. svabra said

  Hogyhogy a püspököt lopta meg Szabó a 157 millióval?
  Nem a püspököt – az legfeljebb azt sajnálja, hogy azt is nem ő lopta el – hanem mindannyiunkat, a magyar államot, Orbán Viktor kormányát.
  Igaz, OV már hozzászokott Szabó András rablásaihoz, emlékezzünk az 1999-es 2 milliárdos kormánytartalékra!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: