Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The thief couple (A tolvajszarka páros)

Posted by karoligaspar - december 1, 2011

Szerző: Repülős Gizi

A 2009 május 11-i EDHT-ülés Ravaszblogon hallható hangfelvételén Szabó András a témavezetések körüli feszültségekről és egy MAB által összeállított táblázatról beszél, amellyel az IDI-ben a témavezetések körüli csalások kivizsgálása 2009 áprilisában, egy hónappal a 4 gyanús védés után megkezdődött. Szabó nem vitte magával az ülésre a táblázatot, nem akarta mutogatni, inkább csak a maga módján „elmesélni”. Hima ekkor közbeszól, hogy ő lemásolta és  körbeadja az ülés részvevőinek. Szabó hallhatóan nem örül ennek, nem véletlenül. A táblázatban fehéren-feketén az áll, hogy Szabó András és Petrőczi Éva egyetlen témát sem vezetett – mindent loptak. Az EDHT-ülés egész célja, hallhatóan, hogy Szabó András a saját és felesége lopásait legalizáltassa az EDHT-val. Ez Hima ellenállásába ütközik. Többször elmondja, hogy nem fogja Szabó és Petrőczi kedvéért égetni magát, de felnyomni sem fogja őket. Dumálják ki magukat a MAB előtt, ahogy tudják, őt ne keverjék ebbe bele. Szabó András ekkor Balla Péter füle hallatára parancsba adja Himának, hogy falazzon nekik. Hima erre kerekperec nemet mond. Azt ajánlja Szabónak, hazudjon ő a saját nevében. Balla ekkor burkoltan megfenyegeti Himát, hogy a Kari Tanáccsal leváltatja. Hima erre azt válaszolja, hogy nem bánja, mert a funkció csak munkával jár, pénzzel nem. De nem ajánlja, hogy olyan valakit válasszanak elnöknek helyette épp az IDI akkreditációja előtt, akit nem fogad el a MAB. (Hima ezzel Petrőczire célzott, aki akkor már úton-útfélen terjesztette, sőt, a Kossuth rádióba is bemondta, hogy ősztől ő lesz a doktori iskola vezetője. Az a Petrőczi, akit utóbb a MAB valóban kétszer is leminősített.)

Az EDHT-ülés hanganyaga itt hallható: http://ravaszlaszlobaratikor.wordpress.com/koncepcios-per-hanganyag/

Az ülés hivatalos jegyzőkönyve  pedig itt olvasható: http://ravaszlaszlobaratikor.wordpress.com/2010/10/17/record-edht-jegyzokonyv-2009-majus-11/

Időközben sikerült megszereznünk azt a táblázatot, amelyet a MAB készített a manipulált témavezetésekről, és amelyet Szabó András semmiképp sem akart megmutatni az EDHT-nak. A táblázat is bizonyítja, hogy Szabó és Petrőczi egyszerűen, válogatás nélkül, mindent lop. Nemcsak a református hagyatéki lerakatot fosztották ki, lakásukat a lopott szajréból rendezve be, mások őseinek olajfestményét saját grófi ősükként mutogatva, nemcsak a hencidai templomot rabolták ki, ahonnan még az úrasztalát is hazavitték, nemcsak a képzésre kiutalt állami támogatást és a hallgatók befizetéseit nyúlták le nemlétező ösztöndíj címén, hanem szellemi termékeket is gátlástalanul eltulajdonítottak, mások több éves munkájának eredményét. Szabó András a beosztottjai témavezetéseit egyszerűen átírta a saját és felesége nevére, és még ő beszélt feszültséggerjesztésről.

Íme a MAB-táblázat, amelyet 3 paraméter alapján készítettek: a jelölt témája, az állítólagos témavezető kutatási területe és a köszönetnyilvánítás. (Objektívebb, ezért információkinyerésre is alkalmasabb mutatóknak tűnnek ezek, mint Fóris vektorai, mátrixai, lemmái és koszinuszai. 🙂 )

Bizonyíték a lopásra


91 hozzászólás to “The thief couple (A tolvajszarka páros)”

 1. pontpontvesszőcske said

  Halkan kérdem, hol van ezen valamiféle pecsét?:) Ilyet én is tudok egy fél órácska alatt kanyarítani..XD

  • Elvileg igazad van. Nincs semmilyen pecsét rajta. Állítólag e-mail mellékleteként kapta az 5 témavezető. Ezt mondja Szabó és Hima is. Ott helyben meg is mutatják az e-maileket. Hallgasd meg a hangfelvételt, ez rajta van. A MAB-os e-maileket még nem sikerült megszereznünk, de dolgozunk rajta.

   Amúgy, ha megfeszülsz se bírsz olyan táblázatot kanyarítani nem félóra, de fél élet alatt sem, amin Hermann Hesse belefér Szabó András szencis kutatási területébe.De olyant se, amiben Cs. Szabó a csak angol szakos és középkoros “puritán” Petrőcziébe. Javaslom, ugyanezen 3 paraméter alapján kanyaríts egy másikat. 🙂 Esetleg kérdezd meg a MAB-ot hogy hiteles-e. Szabó András nemigen fogja neked az eredetit megmutatni. De Petrőczi se. 🙂

   • Mata Hari said

    Nekem megvan a Szabó Andrásnak szóló e-mail. Bazsa György írta, a levél tartalmából ítélve minden témavezető ugyanazt kapta. Idézem:

    “A http://www.doktori.hu adatbázis és az Önök doktori iskolájának honlapján elérhető információkból a csatolt fájlban olvasható táblázatos összeállítás készült. Ez arra utal, hogy a bejelentés, illetve a táblázat információi szükségessé teszik, hogy a helyzetről a doktori iskola vezetője és az érintett kollegák tájékoztatást adjanak.

    Kérem, szíveskedjen ebben az értelemben saját személyét érintő válaszát két héten belül megküldeni.

    Üdvözlettel:

    Bazsa György

    a MAB elnöke”

    2009.05.06-án íródott a mail, ehhez volt csatolva az az excell táblázat szó szerint, amit a posztban látsz. Ez alatt volt egy kisebb táblázat a 2008-ban ill. 2009-ben egy-egy témavezetőhöz tartozó doktoranduszok számával. Amúgy a táblázatban volt egy sajtóhiba. Az egyik oktató neve mellett 2008 helyett 20080 áll. Holnap reggel rohanj e a Rektoriba és ellenőrizd. De lehet hogy a BTK Dékánián is megtalálod archiválva.:)

   • Grafenegg said

    Nem tudnád elküldeni azt az ímélt, amiből idéztél? Érdekelne az egész szöveg.

  • Thomas said

   Hé pontosvessző! Pár dolgot lecsekkoltam. A hanganyagon Szabó András beszél az ímélről, a táblázat szempontjairól és ugyanezeket emlegeti. A http://www.doktori.hu -n ezek a kutatás területek vannak feltüntetve, a köszönetnyilvánítás is stimmel. Még utána lehetne nézni az opponenseknek is, ha kételkedsz. Amúgy tényleg kanyaríts egy másikat ugyanezen szempontok alaján. Kíváncsi leszek te mit hozol ki ugyanezekből. 🙂

   • kocsma jenny said

    Petrőczi annyira idióta, hogy ténleg bemondta a Kossuth Rádióban, hogy ő lesz a doktori iskola vezetője. És kutat mint tudós, verseket ír mint költő, tanít mint tanár az Örökkévaló dicsőségére.
    Ki rúgja már …án ezt a mákszemnyi agyú, babiloni kapu nagyságú ..jú barmot?

  • Szenci molnár said

   Ímélek mellékletén ritkán van pecsét 🙂

   Mindazonáltal tényleg hallgasd meg a hanganyagot http://ravaszlaszlobaratikor.wordpress.com/koncepcios-per-hanganyag/ , Szabó nyökögését-vekengését, amit úgy kezd, hogy “a táblázatot nem másoltam le, de arról van benne szó, hogy öööööö……aaaaa……öööö…..aaaa……. és még ez vagy 5x. Aztán nézd meg még egyszer a táblázatot 🙂

   És ha még akkor is kételkedsz, keresd meg Szabó és Petrőczi “témavezetettjeinek” a dolgozatában a nekik szóló köszönetnyilvánítást a http://www.doktori.hu oldalon olvasható értekezésekben.

   És ha még akkor is kételkedsz, nézd meg, szintén a http://www.doktori.hu-n, melyik kutatási területe fedi le Szabónak a 20. századi német irodalmat, vagy Petrőczinek a 20. századi magyart.

   És ha még akkor is kételkedsz, tényleg rittyents egy másik táblázatot a megadott paraméterek alapján 🙂

  • MAB-illetékes said

   Pontosvessző, ha még mindig kételkedsz, és a hanganyag meg a disszertációk köszönetnyilvánítása se győz meg, olvasd el még egyszer a 2009/7/XIII/2/200 sz. MAB-határozatot, itt találod, a középső sorra kattintva:

   http://web.mab.hu/tir/index.php?pid=711&fid=711&sid=t3PcM-s5zCgOGUt66dAriJc-u12

   Aztán nézd meg újra a táblázatot. Csak Váradi Ferenc neve mellett nincs kérdőjel. Csak az ő fokozatát nem vonták vissza. A MAB-határozat felsorolja a 3 visszavont nevet. Riskó később szintén megkapta, miután Szabó hivatalosan is beismerte, hogy Szenci Molnár Albert kutatóként, amúgy magyar-latin szakos régi irodalmárként semmi köze sem volt egy 20. századi német irodalmi tárgyú dolgozathoz. Ezt a beismerést a kreirtudphd honlapja is tartalmazza:

   http://kreirtudphd.weboldala.net/?Hallgat%F3k

  • BTK-s Kolléga said

   Pontilyenke, megnyugtatlak, hogy a táblázat eredeti. Ezér vonták vissza a fokozatokat és ezért vonták meg a jogokat az IDI-től. Nem pedig holmi hiányzó szabályzat vagy slampos adminisztráció miatt. Hiszen akkor Váradiét is megvonták volna. Váradi sőt Riskó is megkapta a fokozatot, ami azt bizonyítja, hogy nem adminisztratív szabálytalanság, hanem kifejezett csalás, okirathamisítás és hivatali hatalommal való visszaélés történt. Én is csak azt tudom mondani, olvassátok el a 2009. évi MAB-jhatározatot a belinkelt helyen

   • ITI said

    És ezért hebegett Szabó a hangfelvételen. És ezért nem vitte be magával az ülésre a táblázatot. Majdnem ezzel kezdődik a felvétel. “A táblázatot nem másoltam le, de eeee…… aaaa…………………….ööööööööööööö”

  • PPP said

   Meghallgattam a hanganyagot is meg tudom miben utazik Szabó és Petrőczi ezér kétségem sincs hogy a táblázatot a MAB dobta össze. Minden klappol. Petrőczi senkinek sem a doktoranyucija és Szabó senkinek sem a doktorapucija 🙂

  • Kérdőjel said

   Én is várom Pontpontvesszőcske másik táblázatát. A megadott szempontok alapján ugyanis ez látszik az egyetlen lehetségesnek. Kíváncsi lennék, mivel érvel Szabó és Petrőczi doktorszülősége mellett.

 2. Pszichiáter said

  Szabó András is mindent elemel, ami a keze ügyébe akad, akárcsak Repülős Gizi. De nagy a különbség köztünk. Míg Gizi kényszerből, a lopás kedvéért lop, mondhatni, l’art pour l’art, addig Szabó András aljas célból és nyereségvágyból teszi ugyanezt. Gizi beéri pénzzel és tárgyakkal. Szabó más agyának termékét is ellopja. Lop egyetemi hallgatókat, doktoranduszokat stb.. Gizi kleptomán, Szabó TOLVAJ.

  • Paplan alá fingó said

   Van más különbség is köztük. Ha Gizit rajtakapják, simán tagad. Nem azért, mert hazudós, egyáltalán nem. A kleptománia szenvedélybetegség. És minden szenvedélybetegség a tagadás betegsége. Tehát kényszerből tagad. Szabó viszont nemcsak tagad, hanem a saját bűnét még rá is fogja valaki másra. Lop, hazudik, rágalmaz egyszerre.

 3. filológus said

  Ez a Szabó-Petrőczi bűnözői páros igazi atca. Róluk f@sta Petrőczi a RefLapba, hogy “betlehemi hangulat” uralkodott náluk, amikor megszületett a kis Évike,, aki olyan buta, hogy kirúgták a Corvinusról,, csak a Károlin tudott végezni az anyja istállójában.
  Szent József a rablóvezér Szabó András, Petrőczi pedig Kocsma Jenny.

 4. pető professzor said

  Szabó az én erkölcsi támogatásommal végzi munkáját.
  Rólam vesz példát okirathamisítás ügyben.
  Ez az úzus a Káreolin, csalunk a bölcsin, csalunk a jogin, na meg pláne a HTK-n.

  • Theologina said

   Pethő prof mostanában nagyon kussol. Már nem olyan nagy a pofája mint a hangfelvételen ahol undorító nyálas hangján csontig benyal Szabónak. De még mindig itt van ezen a “keresztyén szellemiségű” egyetemen. Amíg itt van, ő testesíti meg ezt a szellemiséget. Zsengellér dékántól azt várnánk, azt várjuk, hogy távolítsa már végre el. Hadd szívjunk friss valóban keresztyén levegőt.

 5. animus said

  Egyetértünk! Miért nem rúgják ki Pethőt, ezt a férget a HTK-ról?

  • 10 parancsolat said

   És legfőképp mért nem rúgják ki Szabót? Aki hazudik az lop, aki lop az öl… Szabó már minden bűnt sokszorosan elkövetett. És még mindig a helyén van!

 6. sóvár rovar said

  Szabó mind a 10 poarancsolatot rendszeresen megszegi. Igaz, a paráznaságot tiltót a jobbkezével a pedofil videói előtt. De akinek a Petrőczi nevű rém fekszik az ágyában, az ezt is megérdemli.

 7. Rector said

  Végighallgattam annak a bizonyos EDHT-ülésnek a hanganyagát. Hima egy helyütt említi, hogy Szabót a MAB eddig még nem találta törzstagságra alkalmasnak. Szabó ezen kiakadt, és kijelentette, hogy majd ha meglesznek a védések, akkor alkalmasnak találják őt is, meg a feleségét is. Ezek után képet alkothatunk Szabó és Petrőczi mélységes amoralizmusáról. Egyikük se tett semmit annak érdekében, hogy akárcsak egyetlen hallgatót eljuttassanak a védésig. Lehet, ha tettek volna, akkor sem sikerült volna nekik. Mégis milyen magabiztos Szabó, hogy a védések után majd alkalmas lesz! Mire alapozza ezt a hitét? Kizárólag a témavezetés-LOPÁSOKra. Ő úgy képzelte a törzstagsági kritérium teljesítését, hogy közvetlenül védés előtt egyszerűen rabolnak maguknak a feleségével doktoranduszokat. Keresztyén módon, a Szentírás szellemében, Balla Péter áldásával. Riskó témavezetőjének, Himának, illetve Baranyai eredeti témavezetőjének, az eltés Rónaynak még csak nem is szóltak. Annyoira bíztak a dékáni hatalmukban.

  • sóvár rovar said

   Isten mentsen meg mindenkit attól, hogy Szabó vagy Petrőczi “segítsen ” neki!
   Milyen tudományos szövegeik vannak ennek a tolvajpárosnak????
   Nevetséges paródiák.

 8. Hátulról lesből támadó said

  Szabó a hanganyag elején úgy vezeti fel a témát, hogy szorult helyzetben voltak, mert közeledett az akkreditáció határideje, és többüknek nem volt védésközeli hallgatója. Úgy fogalmaz: “az az igazság, hogy a témavezetéseket meg kellett osztani”. Kérdés: mit ért Szabó megosztáson? Mert én a megosztást úgy képzelem, hogy megbeszélik az érintettek, esetleg védés előtt egy évvel, legkésőbb fél évvel: “Nekem sajnos még nemáll úgy a hallgatóm. Neked több is védés közelében van. Nem társulhatnék be valamelyikhez?” Az EDHT-jkv-ből kiderül, mint ahogy ez el is hangzik, hogy Szabó már bekéredzkedett Riskóhoz, igaz, csak közvetlenül a védés előtt, tehát biztosítva volt a fél témavezetése, mert H….. nagyvonalúan átengedte neki a sajátját. De Szabó nem lenne Szabó, ha nem próbálkozott volna be hátulról. Persze ezúttal is hozta a formáját, támadt másodszor is, a szokásos módján persze hogy lesből és hátulról: H…. másik témavezetettjét egyszerűen átírta a saját nevére már a védés után. Erről egy büdös szót nem szólt az érintettnek. Majd előadja az EDHT elnökeként, hallható a felvételen, hogy “nagy a feszültség a témavezetések miatt”. Noná, ha a dékán és az EDHT elnöke semmi mást nem csinál csak ellopja a beosztottai munkáját és még csak nem is szól nekik róla.

  • tolvajbanda said

   Szabó és Petrőczi mindent ellop, ami nincs odaszögelve: ropit, frissítőt az értekezletről, kannás bort a hallgatói kirándulásról.
   Amikor Princz Gábor ajándékából és … által átkátszott egyetemi pénzekből megvették Mátás utcai 140 négyzetméteres lakásukat, két kamionnyi bútort, szőnyeget, csillárt és képet zabráltak a református hagyatéki leltárból. Mondanom kell, hogy a kamiont is a Károli fizette?
   Petrőczi előadta, hogy csak márkás festményeket vittek haza, másodosztályú képet – itt egy ismert festő neve következett – még a vécébe se akasztana fel.
   Hiába, Petrőczi és Szabó igényes!
   Csak műkincseket, értékes tárgyakat lopnak.
   Na meg témavezetéseket. Meg minden mást.
   Észt, intelligenciát, finomságot, ugye, nem lehet lopni!
   Azért röfögnek mint a varacskos disznók a Mátyás utcai összelopott luxuslakásban.

 9. Revans said

  Az az általános vélemény a BTK-n hogy Tepsi alkalmatlan dékánnak, mert nincs tudományos munkássága. Ugye nem kell mondanom hogy honnan ered ez a “mozgalom”? Szabó köre azt terjeszti róla hogy annyira nincs tudományos reputációja, hogy még be se vennék semmilyen PhD-bizottságba se. Szabónak mitől van? Attól hogy írt 44 oldal köznyelvi dumát a más által kiadott Szenci-naplóhoz. Vagyis a nagydoktori munkát is lopta, Dézsy Lajostól, a bevezető meg nem ér semmit. A témavezetést meg úgy oldotta meg, hogy a beosztottjai munkáját lenyúlta. Miért nem csinálja meg ugyanezt Tepsi? Szervezze meg minisztériumi engedéllyel a károlis védéseket, majd a védés után írja át mindegyiket a saját nevére. Az országos doktori adatbázisba azt töltik fel, amire az intézmény vezetője utasítást ad. Tepsi a dékán, járjon el ugyanúgy, mint Szabó dékánként: mindenhova írja be saját magát témavezetőnek. Garantálom hogy lekörözi nemcsak Szabót, hanem az egész bandáját. Szabó a saját tudományos hírnevét kizárólag csalással és lopással szerezte. A becsületes Tepsiről meg azt állítja nincs neki. Hát ilyen módszerekkel mint Szabóé neki is lehetne. 🙂

  • BTK-s Kolléga said

   Tepsi veszíteni fog Szabóval szemben. Szabó, Hansági, Kovács nagyon dolgoznak a háttérben. Hermann óvatosabb, csak a legszűkebb körben nyilvánít véleményt, de ő is velük van. Tepsi már Berthában sem bízhat. Ő nagyon befolyásolható és Szabóék rendesen dolgoznak rajta. Ő meg boldog, hogy most szóba állnak vele. Észre se veszi, hogy manipulálják. Tepsi csak Nyilasyban bízhat. Nincs több embere a magyar tanszéken.

   • Kirúgottak Klubja said

    Tepsi túl becsületes ahhoz, hogy elsajátítsa a földalatti hadműveletek taktikáit. Szabót becsületes harcban nem győzheti le. Eddig még minden dékán skalpját begyűjtötte: Szilágyi, Barkó, Kulin, Bagdy, Györke, Raffay, és újra Kulin… mind Szabó áldozatai. Ha Tepsi nem szabadul meg tőle, hamarosan üdvözölhetjük őt is a klubban. 😦

  • komáromi csipkés györgy said

   Szabó Tolnai Gábor ánuszán mászott be a magyar tudományba. Egy Tolnaihoz írott szemináriumi dolgozatából (melet a tapasztalt Uray Piroskával egütt készített) lett nagydoktor. Tolnai Gábort és Uray Piroskát persze kihagta a bevezetőből.

   • Újreformátus said

    Ezek szerint Szabó a tudományos életművét is lopta. Mint mindent ebben az életben. Logikus, hogy odáig jutott hogy mások doktoranduszait is ellpja. Egy született tolvaj. Büszke lehet rá a református egyház és az egyeteme. Ilyen professzora van!

   • HTK-illetékes said

    No és Pethőre. Őt se felejtsük ki büszkeségeink közül.

 10. Ágota Fan said

  Kedves Fóris Ágota!
  Hüledezve olvassuk, hogy mekkora energiát fektet abba, hogy kinyomozza az egyes kommentek szülőanyjait és nemzőapjait. Minek? Nem hiszem hogy valaha is sikerülne de tegyük fel, hogy mégis. Mit ér el vele? A szabad véleménynyilvánítás nem tilos. Ennél értelmesebb tevékenységbe is fektethetné becses energiáit. Itt van pl ez a MAB-táblázat. Ez kétségbevonja a feltüntetett témavezetők valódiságát. Lehetne pl az Ön által kifejlesztett szabadalmat, azaz a “szövegek apasági tesztjét” a doktorapaságra és doktoranyaságra adaptálni. Ezzel a vektoros mátrixizével ki lehetne pl mutatni, kik ezeknek a disszertációknak a doktorfaterjai ill. a doktormuterjai. Ez pl hasznos tevékenység volna. Mit gondol erről az új kutatási irányról?
  Üdvözli
  öszinte híve
  …… …………. (E-mail cím a szerkesztőségben)

  • law said

   Energiáját Fóris abba is fektethetné, hogy megszerezze a magyar szakos BA-t. Esetleg a saját tanszékén?
   Saját maga taníthatná saját magát arra, amit saját maga se ért???

 11. KT said

  Amikor Fabiny 2010 nyarán felállt a Kari Tanácsban, hogy mondják el az igazat a doktori védésekről, néma csend fogadta a javaslatát. Nem szavaztak róla, pedig kérte. A táblázat láttán. érthető, hogy Szabó dékánnak ez enyhén szólva nem állt érdekében. De miért nem állt Sepsi Fabiny mellé? Neki is jobb lett volna, ha feltárta volna Szabó viselt dolgait. Vagy benyalta azt a dumát, hogy Szabó az egyetem érdekében cselekedett? Legkésőbb mostanra dékánasszony már meganulhatta, hogy Szabó még soha semmit nem tett az egyetem érdekébe. Csakis a saját érdekében cselekedett, magának és a feleségének akart jogtalan előnyöket az egyetem érdeke ellenére. Támogatni kellett volna Fabiny profot, és a Szabó-probléma mostanra már meg lenne oldva.

 12. Curious said

  A táblázatból az derül ki, hogy csak Himának és Hanságinak volt témavezetettje, meg esetleg Berthának, mert Baranyai témájához ő értett és nem Petrőczi. Szabó és Petrőczi gátlástalanul lenyúlták a férj beosztottjainak munkáját. Miért csak Hima tiltakozott? Hansági és Bertha miért nem? Őket is meglopták, nem?

  • S/Z said

   Még hogy Bertha tiltakozott volna? Még most is fél tőlük, hogy ő a főnökük. Hanságit pedig biztos nem meri meglopni Szabó. Valami titkos alku lehetett e mögött, de Hanságit ne féltsd.

 13. filológus said

  Hanságival volt egy titkos paktum, ami elsősorban a KSZE-klánnak volt előnyös.
  Bertha meg akkor is elkezd tikkelni, ha eszébe jut a Gólem Szabó meg a bőjti boszorkány Petrőczi.

  • Doktorcsalók said

   Persze, az volt a titkos paktum, hogy Mészáros a Kornerrel közösen írt 13 oldalára kapjon 100%-os PhD-fokozatot, mer “a Marci az 100%”. Ebben egyetértettek ezér osztották meg a témát egymás között. Hima ugyanis azt mondta, hogy előbb írja meg a dolgozatot, aztán védjen. A titkos paktum szerint viszont MarciPistának alanyi jogon jár a doktori cím 🙂

 14. Phd-jelölt said

  Most már teljesen világos, hogy ezt a doktori iskolát Szabó döntötte be. Senki másnak nem állt érdekében csalni, csak neki meg a feleségének. Mindenki másnak volt védett hallgatójuk. Csak nekik nem.

  • Vidéki kolléga said

   Egy vidéki egyetemen is kihasználják a beosztottakat. A tanszékvezetőt néha be kell venni társszerzőnek a publikációba. De az még vidéken se fordul elő, hogy a dékán átarja a saját nevére a doktoranduszt, akivel évekig a beosztottja dolgozott. És hogyx csak úgy, se szóm se beszéd, meg se kérdezi a kollégát.

   • animus said

    Persze, de egy közös közlemény, pláne, ha idegen nyelvű, a hallgatónak se árt. Igen, szokás, hogy a témavezetőt, laborvezetőt, tekintélyes professzort első helre írják.
    De ezek itt elvették a mocskos enyves kezükkel rátenyereltek.
    Más kérdés, hogy sz@ba tenyereltek, lásd az azóta már duplán védett marcipista vagy baranyai fércműveit.
    Persze se szabó, se petrőczi nem írt különbet.
    Pont olyan s@ggek és műveletlenek, mint ezek.

  • svabra said

   Csak Szabó annyira böszme, hogy még azt se veszi észre, ha ilyen nyíltan, arcátlanul lop, akkor az egész IDI bedőlhet. Akkor meg mit is játszik át az Évinek, hogy szórakozzon vele?
   Miután már a Ráday utcai sánta könvtárosok meg a Shiráz étterem Ali bácsija is úgy fut a fehérmájú vén banya elől, mint a nyúl.

 15. Paplan alá fingó said

  A Ravaszblogon a hangfelvétel jól szemlélteti Szabó aljasságát. Nincs egyetlen hallgatója sem, nem vezet témát, nem dolgozik évekig egy disszertáción a hallghatóval, aztán amikor védés van, hirtelen lenyúlja másét. Méghozzá nem is egyet, hanem kettőt. A felesége dettó. Utána beül az elnöki székbe, hogy az EDHT ülésen megvádolja a meglopott kollégát. Őgy kezdődik a hangfelvétel, hogy Szabó bejelenti: Súlyos feszültségek vannak a témavezetések körül. De azt már nem teszi hozzá, hogy ő idézte elő a rablásával. Ellenkezőleg: másra mutogat. Megint a paplanalá fingás módszerét alkalmazza: másra hárítja a felelősséget a saját bűnéért. Szép munka volt ez is a büdös görénytől.

 16. Victim said

  Berthát igazából nem lopta meg senki. Baranyai Rónay László doktorandusza volt az ELTÉ-n, de megbukott. A házaspár pedig úgy gondolta, hogy ez a témavezetés szabad préda, majd Petrőczi neve alatt megvédetik. Baranyai nem tartotta Petrőczit a témavezetőjének, fel se tüntette őt a dolgozaton. Berthát is megajándékozták ezzel a dicsőséggel 50%-ban, hogy ne tűnjön fel a csak angol szakos és középkoros Petrőczi egy modern magyar író mellett. Szabó András igazából csak Hima Gabriellától lopott, vérszemet kapva tőle mindjárt kettőt is. És persze még csak nem is szólt neki. Erőből átírta a saját nevére, elvégre ő volt a dékán. Ezt ő így értelmezte 🙂

 17. tolvajbanda said

  Baranyai Nagykőrösön együtt vitézkedett a förtelmes Petrőczi banyával.
  Innen a barátság: meghogy ami nem jó az ELTÉ-nek, a pont jó, ide a Reviczky utcai kuplerájba.
  És hogy mihez ért Petrőczi/Ludvig, azt hagyjuk!
  A nemibetegségek terjesztéséhez a szegedi koliban, ahol a legótvarosabb, legrészegesebb fickók is sikítva menekültek előle meg a babiloni kapú méretű n..szerve elől!

 18. red rat said

  És egébként senki se tudja, hogy Petrőczi úgnevezett puritanizmuskutató intézete mennyibe kerül az egetemnek, mert a rektori hivatal költségvetéséből működik. Azt is tudjuk, hogy Szabó és Petrőczi létrehozott egy Szenci Molnár Alapítványt az egyetem pénzéből, ezt a pénzt is HAZARABOLJÁK.
  Mikor lesz elege a református egyháznak ezekből a tetves élősdiekből???

  • Zsinati illetékes said

   Már elege van, szívesen szabadulnának az enyveskezű házaspártól, de ezek bebiztosították magukat. Annyi infót szereztek be Bölcskei ügynökmúltjáról és futó nőügyeiről, hogy zsarolják vele. A Cz… E… ügyről pl. Szabónak közvetlen és részletes információja van, mert meginterjúvolta a hölgyet a sógora püspöki hivatalában személyesen.

 19. réti pipitér said

  Amíg eltűrik, hogy Petrőczi telefo@ssa a RefLapot azzal, hogy ő Szűz Mária (az ótvaros l@nya), a kormánytartalékrabló pedofil Szabó Szent József és a fiatalabb l@nya, az “Évike” a kis Jézus, addig a magyar reformátusság pont olyan idióta, mint Szabó és Petrőczi, akiktől hagyja meglopni és csúffűá tenni magát.

 20. Sharing said

  Én komolyan nem értem, mit akart Szabó. A jegyzőkönyvből kiderül, hogy Hima biztosított neki egy fél témavezetést azzal, hogy átengedte neki Riskó felét. Azt is elmondja, hogy Mészárost már nem tudta volna megosztani Szabóval, mert azt korábban megosztotta Hanságival. Ezek szerint mindenkinek biztosítva volt a fél témavezetése. Mért nem örült Szabó annak hogy munka nélkül ölébe hullt a témavezetés, minek kezdett el hozzá még rabolni is? Hiszen minden rendben volt már, mikor beleavatkozott és borította az egészet.

 21. Hátulról lesből támadó said

  Szabó akkorra már teljesen begőzölt, minden hatalmat megkaparintott, egyszerre volt dékán, intézetigazgató, tanszékvezető meg EDHT elnök. És mindezt mások munkájának eltulajdonításával. És még ő rohangált a MAB-elnökhöz, hogy feljelentse a doktori iskolát, és még ő beszélt feszültségekről, amikor mindent ő csinált.

  • Pszichiáter said

   Szabó egy mentálisan súlyosan beteg ember. Neki nem volt elég a törzstagság, neki az kellett, hiogy az ő neve mellett legyen a legtöbb doktorandusz. Ahhoz képest hogy egy se volt, örülnie kellett volna egy félnek is, de ő nem örült. Ez egy irigy frusztrált, másokat állandóan alattomban nyíró pszichopata, akinek az okoz örömet, ha valakit alattomban kicsinál.

   • Orgazmus said

    Akkor már sokszor élvezkedett. Tele van a temető meg a munkanélküli hivatal az áldozataival.

   • Pszichiáter said

    És még hány áldozata lesz. Sepsi is már az idegösszeroppanás határán van. Sírógörcsüket kap, pedig nem is tudja, miket pletykálnak róla. Szabót nem rúgják ki, egyrészt mert sokat tud és nem akarják, hogy kipakoljon, másrészt mert az ő mentális betegsége is üzleti titok: nem akarják hogy kiderüljön, hány évig hagytak ámokfutni egy súlyos elmebeteget.

   • intelligenciahányados said

    Szabó nemcsak mentálisan súlyosan sérült – ez nem menti gaztetteit, sőt! – hanem istentelenül (!!!) ostoba is. Intelligenciahányadosa a negatív tartományban helyezhető el.
    Ezért, a gigantikus ostobasága miatt művel olyanokat, amik tkp. ellentétesek a saját érdekeivel. Pl. egy intelligens rabló tudja, hogy nem érdemes az asztalról még az abroszt is ellopni. Szabó többet tesz, még az asztalt is elrabolja, mit asztalt, az úrasztalát, SZABÓNAK MINDEN KELL, VILÁGNAGY ÉTVÁGYA kevesebbel nem éri be.
    Ez okozza a bukását is.

   • law and order said

    Szabónak nem minden áldozata fekszik a temetőben.
    Élünk még éppen elegen és nem hagyjuk, hogy megússza szárazon!

   • Gier said

    Igazad van Szabó “világnagy étvágyáról”. Ez a balf@sz kapott ajándékba egy fél témavezetést: Riskó Enikő Hermann Hesséről szóló dolgozatához beírhatta a saját nevét. Ha ezzel beérte volna, meglett volna az akkreditáció. De ő mohóságból borított mindent. Ahelyett hogy megköszönte volna az ajándékot, kirabolta az ajándékozót. És akkor még azt mondja hogy “a témavezetések körül nagy feszültségek vannak”. Csodálkozik? Ilyen hozzáállással?

   • kata-szidónia said

    Ludvignak is kellett témavezetés, elvégre fel kellett készülni az IDI vezetésére. Petrőczi, ez a gigantikus altest folyamatosan lövelli magából a legundorítóbb ürülékeket: tele van vele a RefLap meg mindenkinek a hócipője.

  • germanista said

   Szabó Hermann Hessének a nevét se hallotta soha. Olvasni nem szeret, főleg nem szépirodalmat. Egyetemi társainak sokat panaszkodott, miért kell többszáz oldalas, tizenkilencedik századi regényeket olvasni, hogy megkapja azt az ótvaros diplomát.
   Direkt azért választotta a betegesen szófukar Szenci naplóját (volt olyan év, hogy 2 bejegyzépst tett, mindkettő egy-egy mondat volt!)
   Ahogy nimfo- és grafomán felesége, Ludvig röfögte az Áfonyahegyi blaszfémiákban, játékkonzollal szórakozik a szabad idejében.
   Petrőczi/Ludvig pedig Rosamunde Pichler softpornó giccseit olvasgatja továbbképzés gyanánt. (K@va pályafutásához, de ez amúgyis reménytelen, minden fickó sikítófrászt kap tőle.)
   Szóval Szabó örülhetett volna, hogy beírták a retkes nevét egy általa nem ismert íróról szóló disszertációban.
   De nem, ő nem hagy semmit ott!
   Tüchtig egy házaspár: mindent ellopnak!
   Évike -a kisjézus a RefLapban – igazi lányuk: egy hollandiai ragadozó túráűról TIZENHAT BUNDÁVAL TÉRT HAZA. Papa-mama alig bírták leszedni a sok szajréval együtt a vonatról.
   A többségét Petrőczi elladta, egy vedlett patkányszőrbundában viszont maga pompázott. Stílusos volt!

   • Lady Macbeth said

    Szerintem úgy történt, hogy Szabó hazament és elújságolta Petrőczinek, hogy ő már rendelkezik fél témavezetéssel, mert elkérte Hima Gabriellától a Hesse disszertáció felét. Mire Petrőczi? “Mit csináltál? Te teljesen meg vagy zakkanva? Te K É R T É L ? Te vagy a dékán. Neked nem kérned kell, hanem parancsolnod, utasítanod, elvenned. Minden a tiéd, mert te vagy a dékán.”
    Erre Szabó: “Igenis anyuci, én vagyok a dékán.”
    P: “Akkor most vond vissza a kérést és vedd el.”
    Sz: “Azt már nem tudom, de elveszek egy másikat tőle.”

 22. red rat said

  Petrőczi intelligenciája egy döglött molylepkéével vetélkedik. Nehéz egy ilyennel kommunikációt kezdeményezni, de mégis megprbálom, mert szeretem a kihívásokat. Mit gondolsz, Ludvig, mit vált ki belőlünk és minden intelligens olvasóból, ha ilyeneket írsz a RefLapba: “Körülményeink..betlehemiek voltak.” (nov. 27.)
  Magyarul: úrasztala- és kormánytartalékrabló férjed, a pedofil vidokból gazdagodó, drogdílereket a fiatalság körébe beengedő férjed = Szent József, te, a szegedi nemibeteggondozó legszorgalmasabb beszállítója = Szűz Mária, és az agyatlan Évike, akit botrányos körülmények között rúgtak ki a Corvinusról, és csak a Károlin tudott végezni, aki szemérmetlenségben, snorrerságban semmiben nem marad el becstelen szüleitől = Kis Jézus?
  Dühbe jövünk még az eddiginél is inkább.
  És minden nap leleplezünk. Van neked, te repedtsarkú, még rejtegenivalód ott a tetkószalon fölött!

 23. Szenátus said

  Szabó mindenütt azt hangoztatta, hogy ő az egyetem érdekeit képviselte. Az egyetem érdekében csalt a témavezetésekkel. Ezt mondta a Kari Tanácson, a Szenátusban, a Zsengellér-féle bizottság előtt, ezzel tömte tele Balla, Sepsi, Kovács Barnabás és Bölcskei fejét. Ez egy szemenszedett hazugság. Szabó csak saját magát és a feleségét képviselte az egyetem érdekével szemben. Hima világosan elmondja a hangfelvételen, hogy ő egyedül 3 témát vezetett. Ebből az egyetem érdekében kettőt megosztott: egyet Szabóval, egyet Hanságival. Ember ennél többet az egyetem érdekében nem tehet. Szabó nemcsak lopott, hanem hazudott is.

  • Kommunikátor said

   Szabó hazudik mint a vízfolyás és ügyesen rágalmaz. Ráadásul a leveleket is felbontotta, megszakította a kommunikációt és ő lépett be helyette. Csak ő kommunikált. Az eredmény pedig: az, ami most van 🙂

 24. intelligenciahányados said

  Szabó pont olyan böszme, bunkó-zsírosparaszt módon manipulál, mint többi tevékenységét űzi, beleértve a pedofil pronók terjesztését és a drogdílerek lelejmolását.
  Akit Szabó vagy a Petrőczi megvezet, az ne legyen büszke az intelligenciájára.

  • Szenátus said

   Az egyik ilyen megvezetett Balla közismerten értelmi fogyatékos. De Szabó nemcsak a retardáltat vezette meg, hanem Sepsit és Kovács Barnabást is. Ők üvöltöztek a Szenátusban a Zsengellér-jelentésre hivatkozva, hogy Szabó az egyetem érdekében cselekedett, és ők ordították habzó szájjal és vérben forgó szemekkel, hogy Himát ki kell rúgni, mert ő az egyetem ellensége. Pedig őt nem is ismerték, csak Szabón keresztül, ahogy ő bemutatta.

   • Hátulról lesből támadó said

    Jaj annak, akit Szabó mutat be. 🙂

   • animus said

    A legnagyobb baj az intelligenciahiány. Intellegere annyit tesz, mint megérteni. Ha ezek a személyek érteni véltek bármit Himával vagy az IDI-vel kapcsolatban anélkül, hogy beszéltek volna vele, vagy eolvasták volna az iratokat, akkor csak azt tudom mondani, hogy NEM ELÉG INTELLIGENSEK. A tények ismeretének hiányában ítélkeznek.
    Aztán mikor Szabó lesújt rájuk, akkor már kezdik kapisgálni a dolgot, de akkor már késő.

 25. kata-szidónia said

  Mindenki tudja, hogy Szabó tolvaj. Azt is tudják, hogy ő lopta el a 157 millát. De inkább egy csóró kis titkárnőt ültettek le, aki persze megéri a pénzét. De azért Szabó nála sokkal nagyobb gazember. És most is azon vannak, hogy ez a büdös görény megússza.

 26. (septem)pun(ctat)a said

  Petrőczi gigantikus altestként lövelli magából a legbűzlóbb, legundorítóbb váladékokat: ezeket tanulmányoknak, verseknek meg könyveknek nevezi.
  Tele van a bűzlő ürülékkel a RefLap meg az egész Reviczky.

 27. csicsikov said

  Nyilván Szabó, a bakördög ma is elment Petrőczivel, a nősténysátánnal egy szerencsétlen templomba, bebüdösítették kénköves kipárolgásaikkal és mohó szemekkel vizslatták, mit is lehetne innen ellopni. Petrőczi parázna tekintettel méregette a papot.
  Ciánoztatni kéne utánuk a Hold utcát.

 28. sóvár rovar said

  Igen, Petrőczi, a babiloni parázna templomba jár és mocskos ürülékével beszennyezi a szent helyeket.

 29. Sharing said

  Volt Szabónak és Petrőczinek egy közös doktorandusza, F… Ildikó, egy idős és nagyon buta tantó néni, akit a házaspár közös erővel summa cum laude leszigorlatoztatott. Ugyanezen a szigorlaton az okos Váradi Ferit megbuktatták. hogy érezze megalázva magát az öreg tantónénivel szemben. Ebbe a szigorlatba még szegény Bolykit is belerángatták, vele íratták alá a fordított eredményeket.

 30. law said

  Igen, ott kezdődött szegény Bolyki pokoljárása, ott kezdte őt kínozni a mocskos bűnöző Szabó és a babiloni parázna Petrőczi.

  • Porno said

   Az már valamivel korábban elkezdődött. Pár héttel az előtt Petrőczi és Kőfalusi kitalálták, hogy pornográf konferenciát rendeznek a doktoranduszoknak “A nő” címmel. És beültették Bolykit elnöknek, aki irult-pirult, ők meg szétröhögték magukat a doktoranduszbarátnőikkel együtt az öregen.

 31. pulchra said

  Nézd meg a postádat, Johannes!

 32. Keresztyén erkölcsiség said

  A Károli honlapja hirdeti az új szociológia szakot, ami nyáron megbukott, de most protekcióval kibulizták maguknak. Azt írják, ez különbözni fog a hagyományoastól, Hogy miben? Nem fogjátok elhinni. A hely cselleme, azaz a csalók egyeteme, a Károli ezt erkölcsösebbé teszi, mint az állami képzéseket: “a hagyományosnál magasabb szintű etikai tartalommal és a pozitív emberi értékek hangsúlyozásával”. http://www.kre.hu/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=226:2012-szeptemberetl-uj-szak-indul-a-kre-btk-n-szociologia-ba-kepzes&catid=1:friss-hirek

  • ELTÉs said

   A számból vetted ki a szót. Míg mások kivívják az eredményeket, ezek mindent kibuliznak maguknak. Minden doktori iskolában a törzstagság feltétele a védett doktorandusz. Az IDI-ben 4-nek nem volt, mégis alkalmasnak találták őket. Most itt van a történettudományi. 4 Törzstagnak nincs védettje, 4 túl öreg, és mégis akkreditálták őket, belesz@rva a törvény kellős közepébe.

   • Corriuzione said

    Míg más egyetemnek eredményei vannak, vívmányai, sikerei, itt minden ki van bulizva, lobbyzva, a megfelelő ember (pl. most Cservák, korábban Pulay és még sokan mások) meg van véve, korrumpálva. Itt minden izzadságszagú, korrupciótól bűzlő, sötét, gyanús.

  • akademiker said

   Ezek tökéletesen idióták! Nem veszik észre, hogy a Károli ma az egész felsőoktatásan egyet jelent a BÜDÖS MUCSAI AGYATLAN KORRUPT jelzők együttesével?

   • Keresztyén erkölcsiség said

    De, észreveszik, de ravaszul úgy tesznek, mintha minden a legnagyobb rendben volna, és a Károli specifikuma a különleges erkölcsi színvonal volna. A “keresztyén szellem” a márkajel. Már tudjuk, mit jelent: Szabó András, Pethő, Mészáros, Balla stb.

   • Szentírás szelleme said

    Nagyon is észreveszik. és mindent megtesznek, hogy megtévesszék a közvéleményt. Még a felsőoktatási rangsort is manipulálták: hamis adatokat jelentettek le – szokásuk szerint. Még véletlenül se bírnak becsületesek lenni.

 33. Impostors said

  A pozitív emberi értékekre példát mutat Szabó András, Petrőczi Éva, mészáros Márton, Hansági Ágnes.

 34. konkoly said

  Sajnos az olyan Konkolyféléket meg tudják téveszteni ezekkel a kibulizott mutatókkal. Igaz, búza nem is jelentkezik ide, csak Konkoly 🙂

 35. svabra said

  A buta Konkoly-féle szülők agyatlan gyerekei nem is képesek tanulni, de legalább rászoknak a drogra, így tejelnek Szabó András bizniszébe. Emberselejtet képez a Károli bűnös, aljas módon.
  A Teremtő lát benneteket, görények!

 36. Enyveskéz said

  A tolvaj szarka páros lopásai olyan volumenűek, hogy még Repülős Gizi respektusát is kiváltották. A Károlin van min tanulnia neki is.

  • Tolvajszarka said

   Szólni kéne Gizinek, hogy repülgessen egy kicsit Debrecen felé is, ott a püspöki palota körül, hátha ott is talál ellesni való trükköket. 🙂

 37. roma said

  Ez nagyszerű ötlet, repüljetek a püspöki palota fölé!

 38. roma said

  Nem kötözködni akarok, de Ali baba jó ember a mesében. Csak találkozik a 40 rablóval és a végén megöli őket.
  Szóval nem értem, ki itt az Ali baba?
  A 40 rablót azonosítottam: ők azok, akik a 40 prédikátor spirituális örököseinek adják ki magukat.

  • 1001 said

   Kicsit aktualizáltuk a mesét.:)
   Ez az Ali Baba is jó embernek adta ki magát, a legjobbnak, és ezt el is hitette a választóival. De mikor meglátta a kincseket a szezámban, elcsábult ás azonnal a rablók élére állt.

 39. Parazita said

  A MAB-táblázat jól mutatja, hogy ez a parazita házaspár semmit nem tett ezért az egyetemért, hanem mint a piócák, a vérét szívják. Megvárják, míg mások elvégzik a munkát, aztán rávetik magukat az eredményre. Az eredmények elérőit pedig legyilkolják, mint az ókori piramisok építőit. Ezt szó szerint lehet érteni, mert a doktori iskolát hárman hozták létre: Hima, Szigeti és Bolyki, aki a püspöki összekötő volt. A negyedik maga Szabó püspök, aki az összes emberét cserbenhagyta, hogy ne kerüljön reflektorfénybe: beáldozta a művet és létrehozóit is, hogy háttérben maradhasson. A három közül kettő már nem él, Szabó püspök sógora halálba üldözte őket. A harmadik ellen pedig ugyanez a sógor már két és fél éve hajtóvadászatot folytat. A püspök pedig hagyja, nem lép közbe most sem, hátha sikerül Himát is a halálba üldözni. A tolvaj szarka házaspárnak pedig a haja szála se görbül, élik világukat.

  • 7 petty said

   Mondtam, hogy az Andrisomnak csak a potya ízlik. Ez, mint látni, mindenre igaz. Mi öröme lett volna egy olyan doktoranduszban, akit ő maga vezet? Most őszintén, hova vezetné? Nem is lenne képes rá. Sokkal nagyobb örömet okoz neki, ha ellophatja a másét. Meg a doktorandusznak is jobb, ha más vezeti, mint az én Andrisom.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: