Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Short report about the monitoring (Rövid hír a 2011. évi monitoringról a BTK-n)

Posted by jhnnsclvn - január 5, 2012

Szerző: BTK-s kolléga

A 2012. januárra beharangozott MAB monitoring látogatásra végül is még az utolsó decemberi tanítási héten sor került. Közel sem előzte meg olyan látványos felhajtás, mint 2010-ben, amikor még Koncz Judit rektor-helyettes asszony szervezte az előkészületeket. Míg Koncz inkább a külsőségre, Sepsi inkább az adminisztrációra helyezte a hangsúlyt. Emlékszünk még Koncz Judit körlevelére, ami kb. arról szólt, hogy a nem működő komputereket borítsuk le hímzett guszta kis terítőkkel, a terítőket pedig rögzítsük egy-egy cserepes virággal, hogy minden nagyon lakályos és nett legyen. Csak a kijelölt emberek álljanak szóba a látogatókkal, mert ők már fel vannak készítve. A többiek kussoljanak, de jelenjenek meg teljes számban, néma díszletet alkotva.

Ezzel szemben Sepsi dékán asszony stratégiája a kifogástalan adminisztráció volt. Ez a felkészülés sem a tartalomról szólt, hanem egy másfajta külsőségről, mint a terítő és a virágcserép. Az oktatók egész fél éven át rengeteg adminisztratív házi feladatot kaptak, szinte hetente újat. Egyes tanszékeken ez még nagy óraterheléssel is járt, így ez egy kemény félév volt. Folyosókon és tanszéki szobákban egyfolytában csepülték az új vezetést, amely ilyen fölösleges terhekkel sújtja az oktatókat, és visszasírták Szabó Andrást, aki le…ta az admisnisztrációt. Az infrastruktúra közben egy szemernyit se javult. Több tanszéken hiányoznak alapvető technikai eszközök: laptop, projektor, vetítővászon, írásvetítő stb. Legfeljebb a hallgatók hozzák a saját laptopjaikat. Tartalmi javulás sincs, sőt, sok tekintetben minőségi romlásról lehet beszélni. Az egyetemi státuszt csak a Történettudományi Doktori Iskola protekciós akkreditáltatása menti meg, amely bár alapvető törvényi feltételeknek sem felel meg, de az egyik új “szerzemény”, Hermann Róbert, a miniszterelnök kollégiumi szobatársa volt még a székesfehérvári gimnáziumi években…

Ezúton az akkreditációs látogató bizottság figyelmébe ajánljuk a Ravasz László Baráti Kör 2011 november 30-án készített és ugyanaznap a MAB titkárságára postázott ellenjelentését, amelyet teljes terjedelmében a következő posztban teszünk közzé.

2 hozzászólás to “Short report about the monitoring (Rövid hír a 2011. évi monitoringról a BTK-n)”

  1. Monitoring said

    Tudja valaki mi lett a MAB-látogatás eredménye? A BTK-n és az ÁJK-n. Bár most már nem a MABtól függ fennmarad-e egy egyetem, hanem a piactól. A Károli BTK-t az új törvény nagy előnybe hozta. A szűkös választékhoz képest ugyanannyi helyet kap, mint Debrecen, Szeged, többet mint Pécs vagy a Pázmány, és a tetejébe még a Palotanegyedben van. Másfél milláért hallgathatjátok Szabót, Petrőczit, Hanságit, a vihogó-vakarózó Mészárost. És a drogot is helybe viszik 🙂

  2. Miskolci Kolléga said

    Mi is botrányosnak tartjuk, hogy ez a csaló bűnszövetkezet 270 bölcsészhelyet kapott, mi pedig, akik régebbiek és nagyobbak is vagyunk, jóval kevesebbet. Reklamálni fogunk.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: