Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The manipulative nursemaid (A manipulátor dadus)

Posted by jhnnsclvn - április 15, 2012

A Károli Református Egyetem Szabó István püspök fenntartósága és Szűcs Ferenc rektorsága alatt hasonlított már egy igazi egyetemhez. A mélyrepülése akkor kezdődött, amikor a két bölcsészkari rektorhelyettes (hogy minek volt belőlük kettő, azt senki sem érti), Szabó András és Györgyiné Koncz Judit (Betty) átvették a hatalmat a BTK-n és az egyetemi szenátusban, megpuccsolták Szűcsöt, a BTK dékánját, Kulint, és a gazdasági igazgatót, Böszörményi Jenőt. Mindebben az eredetileg mindössze óvónőképzővel rendelkező, egyetemet sem végző Bettynek oroszlánrésze volt. Ld. erről “A meghiúsult puccs”:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2009/11/06/the-unseccessefull-takeover-a-meghiusult-puccs/

Már a dékáni posztra aspirált 2010 szeptemberében a bukott Szabó András és Kulcsár-Szabó (Hansági) Ágnes támogatottjaként, amikor Bölcskei püspök új favoritja, Sepsi Enikő, nemcsak beelőzte, hanem még a 157 milliós sikkasztást is felgöngyölítette, amibe Betty alaposan belekeveredett. Ekkor valakik átprotezsálták a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolára. Nem sok időbe telt, hogy azt is tönkretegye. Az alábbiakban abból a levélből idézünk Bettyre vonatkozó részleteket, amit az általa támogatott, pozícióba juttatott (bár maguk az érintettek szerint inkább megvesztegetett, megzsarolt, kényszerített) hallgatók írtak saját védelmükben – Betty ellen. Ezek a hallgatók komoly pozíciókat töltenek be – a Tanulmányi Osztály vezetői, munkatársai, rektori titkárnő – fizetéssel, tanulmányi ösztöndíjjal és szociális segéllyel egyidejűleg. Se fogalmazni, se helyesírni nem tudnak. Véleményük azonban van, amiből az derül ki, hogy Bettyn átlátnak, és nála még ők is okosabbak. A levelet rövidítve, de az eredeti helyesírással vesszük át a http://galferences.wordpress.com blogról. A boldos kiemelések tőlünk származnak – a szerk.:

“tisztelt galferences!

benti munkatarsakkent,tanulokkent örülünk hogy lekerül a föiskolai vezetöseg koszos dolgairol a lepel,a blogot aktivan követjük és a betty elleni tamadassal egyetertunk, szimpatizalunk fö célotokkal. néhany infot szeretnenk megosztani veletek belülröl, hogy valoban a nagy halak (betty) akadhasanak horogra.mert  a blog bejegyzései olyan iranyba mentek, hogy roluk elterelödik a tema ,s a kis hülye szerencsétlenek … vannak a központban.  Betty Kozma meg pont  erre hajtanak hogy róluk elterelödjon a gyanu! nem mondjuk hogy Skamla, Vreckó, Leszkó és Farkas  artatlanok, de bettyékhez képest naposcsibék, és azért jó ha ti is tudjatok az igazsagot nemely dologról.

betty valoban megérdemli amit kap, buta es semmihez nem ért. véleménye a beszélgetésekkor nincs, tanitani nem tud, minden konferencian , rendezvényen csak az eves, ivas érdekli, meg a penz. amibol igencsak sok lehet neki ha a gyerekeit, akik mar jocskan felnottek olyan szinten tudja tamogatani, mint új lakas, új autó. Mestere annak hogy hogy vigyen valamit keresztül a rektoron, és hogy csinaljon belole rektori utasitast. A kervenydij es a költségdijak mind az ö ötletei voltak,  ö és a titkarnöje egyszeruen lustak voltak feldolgozni a bejövö kérvényeket, igy bedumált valamit  a rektornak, aki utasitasba is adta  az uj rendet, hogy mindent le kell irni es mindenért fizetni kell. szinten rektori utasitasba kapták a hivatalok, hogy mindent csak irasba lehet befogadni. a kis hülyék meg teljesitik ami az utasitas, mert féltik az allasuakt,meg nem nyit ki a szemük a lazadasra. öket nem vonjak be a dönteshozataba, csak eszközei a vezetöségnek.  ha allast akarnak engedelmeskdeniük kell. a kervenyek beadasa valoban a to-n történik,de a feldolgozas lenyegi reszet betty végzi. azaz betty titkarnoje, és ö szamol be bettynek. mert betty nem tud semmit a képzésekröl. betty meg a neki szimpatikus, és  az ö orainak nulla tartalmat ismerő halgatokat segiti. leszkó, vreckó sokszor próbaljak rugalmasabban kezelni az ügyeket, de betty mindig lecsap ha valakinek segiteni akarnak vagy nem irott formaban intézik az ugyeket.leszkó, vreckó meg nem látnak túl egyelőre a betty álarcan,aki hirdeti hogy mindez az igazsagossag miatt van.

skamla érdekes téma. igazatok van abban hogy nem tul okos, nincs tapasztalata és igy nem volt tul jó választas erre az alasra… a helyesirása tenyleg nem valami jo… Többen halottuk a szóbeli alöadását. ha lett volna bériroja biztos jobbal rukkol elo. voltak nála rosszabbak, de voltak sokkal jobbak is. maga a temaja és az irasbeli dolgozata se volt olyan rossz,  de nem tudta eloadni.. hogy olyan elore került  a versenyen azt csakis betty tudta megcsinalni. … elképzelhetö hogy betty rakta elore valamilyen jövöbeni segitseg remenyeben. skamla nincs bevnonva egyelore a vezetöségi döntésekbe, sokszor csak a megbeszelesek végére hivjak csak be, ugy csinal betty, kozma mintha központi ember lenne, de ez csak  egy elterelö hadmüvelet , vigyazat!

Farkas meg tenyleg eltevedt.. akis hulye örült hogy alast kapott de meg se gondolta hova kerul. ahogy irtatok a bologon nagyon okos lany. tanulmanyilag tiszta erre bizonyitekaink is vannak… a titkarsagon érdemes a másik titkarno fele is nézelödni… ő irja a rektor leveleit  a  a fontos embereknek, ö beszél velük telefonon, ö  van bent  a fontos megbeszeleseken. amikor kezdte a munkat sokszor sokat ült bent bettynel is. ötöle kapja farkas is a rektor utasitasait. sokszor látjuk farkast kint az asztalanal mig  a fejesek bent tárgyalnak. kávét föz, meg a csip csup dolgokat intézi,komoly munkat nem biznak ra egyelore… farkasnal idö kérdese hogy lázadjon, ahogy Vreckónál, Skamlánál, Leszkónál is.  farkas egyelöre  valoban nagyon mulya, valoban olyan mint egy öz. szerintünk fel, hogyha itthagyja ezt az allast nem talal masikat mert a koszos banda elvagja az utjat. a pénzre meg szüksege van ,mert nyilt titok othon nagyon rosszul álnak. felraktátok a blogra a szakdolgozatos ügyet. arra hogy témavezetöt váltott farkasnak tobb oka is lehetett: 1. eltudjuk képzelni, hogy a vezetoseg utasitota 2. a főiskola hittanar szakan, figyelem kedves bolgosok, nincs lehetöség szabad téma és tanarvalasztasra. … Ha a hallgató nagy nehezn ráveszi magat egy temara jön az igazi  feketeleves. … beosztják hogy melyik hallgató hármojuk közül kinél irhatja a dolgozatat. Farkas ha jol tudjuk …nal kelett volna irjon,akirol minden halgato tudja hogy sokszor javitatt bele a dolgozatokba, elviszi a saját felfogása felé a dolgozatot, sokszor nem  segíto szándékkal. Farkasnak ehhez valoszinü nem volt kedve és okosan megtalalta a legegyszerübb módot. Megkereste Bettyt akirol mindenki tudja hogy buta és semmihez nem ért., farkas is tudta hogy hozzaszolni ugyse tud a temahoz es lusta lesz a dolgozattal foglalkozni. Nála nem fenyegette Farkast a veszély hogy belejavit a dolgozatba tobszor, mehetett a saját feje után szabadon. ez inkabb az okosagat sem mint a betty kedvelését igazolja szerintünk.  sot ez tekinthetö a lázadása elsö jelének is a rezsim ellen. biztos megérdemelte hogy a levelezéséböl kiszedtetek valamit? de hogy, honann vannak meg nektek ezek a dolgok?

egyebkent betty mestere annak is hogy forditson valamit a javara. reszben tisztaban van a butasagaval es ezt azzal kompenzalja hogy probalja masokra terelni a gyanut. peldaul ilyen a farkassal valo levelezes. megbeszélhette volna farkassal szóban is, farkas a szomszéd irodában ul. miért iratta le vele emailben? ráadásul úgy hogy farkas jöjjön ki rosszabul… egyertelmu hogyha bukas van a masik bukjon nagyobat. ez a kis hülye farkas, meg ugy tünik erre nem gondolt. ezt nem csak vele csinalja igy ha jol tudjuk. amit akar szoban is elintez sok embernek, akiket viszint nem fel bemartanai azokkal (tanarok, munkatarsak) szinten leirat mindent.

a szakdolgozat biralat egyebknet is a  föiskola gázos ügye. sok embernek csak a védés napjara,vagy későb  vagy egyaltalan nincs biralata … a kis szerencsétlen ,mulya (Farkas – Jhnnsclvn szerkesztőség) nem tudjuk mikor fog felébredni, Skalmával, Leszkóval, Vreckóval együtt, de ha felébred biztos kitálal mind.

figyelem, az uj munkaeruk bábjátokosok,   az elterelés eszközei.

Ezeket nem azért irjuk hogy védjuk oket, csak szeretnenk ha partatlan lenne a blog és valoban az igazsagra, betty mocskos ügyeire derülne fény. Vigyázat! Betty rohog a markába hogy sikerult az uj munkaerokre kenni a dolgokat, ne adjatok teret, lehetoséget neki erre!

szivesen muködünk veletek együt az igazsag felderiteseben.

Tiszteletel

Simptizants a bloggal szimpatizalo munkatársak, hallgatók”

Forrás: http://galferences.wordpress.com/2012/04/14/51/


14 hozzászólás to “The manipulative nursemaid (A manipulátor dadus)”

 1. Néger said

  Szóval Bettyt Farkas Petra azért választotta konzulensnek mer buta és lusta, nem csinál semmit még az osztályzást, a bírálat megírását és a vizsgakérdések feltevését is a halgatókra bizza. Nem semmi. Felmerül a kérdés ezek után hogy Betty PhD-ját és habilitációs értekezését ki irta meg mer aki még egy birálatot se képes megirni az bisztos nem. Ne csak Skamla TDK-dolgozatának eredetét kutassátok, hanem Betty szövegeiét is. Egy ennyire primitiv nöszemély semmilyen tudományos tejjesitményre nem képes. Neki is voltak v lehettek négerei.

  • Justice for victims said

   Egyházi intézményekben nincs becsületes verseny. Vannak előre kiszemelt győztesek és előre kiszemelt vesztesek. Ez folyt a 2009 júniusi PhD-felvételin, ahol 30 ember fizetett, de megvolt a 3 eleve győztes, amit csak ők tudtak. De ugyanez folyik országos viszonylatban az OTDK-n, ahol irodalomtudományból a Kulcsár Szabó család favoritjai győztek (a MENY és Mészáros, a MENY intim barátja, a MENY csicskásai, Hermann és Bene, károlisok, az országos zsürikben ülnek). Bettyke természetesen a Károlin sem maradt ki az igazságtalan elosztásokból, a kegyencek jutalmazásából és a tehetséges brancson kívüliek sárbe tiprásából:

   “Az egyetemi „üzem” legfontosabb szereplői a hallgatók. Elvégre az egyetem értük van, és nem fordítva. Az OTDK-n sérelmet szenvedett hallgatók ügyét ezért kiemelt fontosságúnak érezzük. Akárcsak azokét a becsapott hallgatókét, akik 2009-ben a Károli Doktori Iskolájába irodalomtudományi ösztöndíjra pályáztak. Ez a poszt a Ravasz László Baráti Kör kollektív válasza Anderle professzor naiv levelére, aki, úgy látszik, őszintén hiszi, hogy a 2009. évi szegedi OTDK becsületes verseny volt. Az alábbi írás talán meggyőzi őt arról, hogy ahol Kulcsár-Szabó Ágnes és Hermann Zoltán fellépnek, becsület nincs, csak manipuláció van – előre kiszemelt győztesekkel, s melléjük toborzott gyanútlan vesztesekkel. A legnagyobb bűn, amit Kulcsár-Szabó Ágnes (és cinkosai) elkövetnek, a hallgatók manipulálása és korrumpálása. OTDK-n olyanok győznek és a Károlin is csak olyanok kaphatnak doktori ösztöndíjat, akik hozzájuk hasonulnak, Duplaszabó-erkölcsűvé válnak, elmészárosodnak (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/).”

   https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/02/06/messed-around-students-atvert-hallgatok/

   (Bettyke szerepéről ld. az utolsó előtti bekezdést.)

   • Sógorok said

    Olyan is volt, éppen Szegeden, hogy Hermann a saját sógorával, Szilágyi Mártonnal ült egy zsüriben az OTDK-n (Hermann felesége Szilágyi Zsófia), és kiosztott egy díjat a saját nulla, töktehetségtelen tanítványának, Vadas Jánosnak, mire föl csináltak belőle a Károlin egy ösztöndíjas doktoranduszt, kisemmizve a jóval tehetségesebb jelentkezőket. Ez kb 3 és fél millió ft jutalmat jelentett. Ez a Vadas a károlis Skamla. Hermann és Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes kivégezték a tehetséges riválisokat a PhD-felvételi színjátékon egy előre megírt forgatókönyv szerint.

   • Szegedi Kolléga said

    Az OTDK-s csalásokról itt lehet olvasni a blogon: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/28/student-pow-wows-otdk-s-manipulaciok/. Jellemző, hogy épp Szegeden történt ez is, Páljóska intézményében.

   • Justice for victims said

    A doktori iskolai felvételi csalás vérlázító. Különösen az a doktorandusz, akit annyira eleve vesztesnek szemeltek ki a felsőfokú nyelvvizsgáival és a publikációival, hogy ki se bontották a pályázati anyagát, a felvételi vizsgán érintetlenül találta a felbontatlan borítékot a doktoranduszi fachben:

    https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/02/09/students-complaint-2-hallgatoi-panasz-2/

    És amikor fellebbezett, Betty asszony lesöpörte.

   • Betty said

    A Károlin is voltak kedvencei. A legbutábbak közül válogatta ki őket. Ő volt a mérce. 🙂

  • 157 milla said

   Bettyt egyrészt azért rúgták ki, mert veszélyeztette volna Sepsi dékánságát. A Duplaszabó banda rajta keresztül továbbra is irányított volna. De a fő ok a 157 milkós sikkasztás volt, ami minden újságban és minden médiában benne volt. Ezt Szabó András és Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes Györgyiné Koncz Judit rektorhelyettes segítségével hajtotta végre. Bettykénk volt az, aki Hanságival együtt a hallgatókat kiválasztotta, az utalásokat jóváhagyta és a gyanút a rektoriban a teljesen ártatlan Marosi Margóra terelte. Margót kirúgták, meghurcolták, aki ebben egészségileg maradandóan károsodott. Betty pedig éli világát Szegeden. A vagyomát már a Károlin megalapozta. A pénzen főleg ezek hárman osztoztak, a HÖK-ös bandát, amelyik segített nekik, fejenként 1-3 milkóval jutalmazták.

   • Dudu said

    Gábriel és Petra egy autót kapott a GFHF-től.

   • Corruzione said

    A károlis HÖK-elnök, László Márton, akit 5 év után még egy másik szakra is beírattak, csakhogy tovább tartogassák a pozíciójában, egy luxus Alpha Romeo birtokosa lett. Szénási Károly alelnök, a gazdaságis annyira használhatónak bizonyult a Kari Tanácsban, hogy beíratták a jogi karra is, és ott is bevitték a kari tanácsba, és a Szenátusba is. Nemcsak őt jutalmazták, hanem az egész családot, a húgát, Szénási Esztert is pénzjualommal járó kitüntetésben részesítették. A másik HÖK-alelnöknek, a tanulmányi felelős Szabó Andreának pedig kbuliztak egy doktori ösztöndíjat 2009-ben, amikor a botrányos PhD-védések után a banda már lebukott. De utolsó erejével még jutalmazta a hozzá hű hallgatókat. Bettyé, Szabóé és Kulcsár-Szabó-Hanságié az érdem, hogy sikeresen korrumpálta a hallgatókat a Károlin.

   • Budget said

    Bettyt azért alkalmazhatták a botrányai ellenére a GFHF-en, hogy ugyanezt a 157 millás trükköt megcsinálja ott is. Így lehet a legfeltünésmentesebben ellopni többszáz milla ft-ot. Csak akkor buknak le, ha feljelentik őket. A Károlin valakit kihagytak a jutalmazásból, aki tudott róla, ezér buktak le. A GFHF-en csak olyanok vannak benne, akiknek betömik a száját pénzzel.

 2. 157milla said

  A 157 milliós sikkasztást Betty, Szabó és Hansági megúszták. Elnézték, hogy az ártatlan Marosi Margót hurcolják meg helyettük, miközben Betty a 2 felnőtt gyerekének lakást és autót vett a pénzből, Szabó ugyanezt tette a saját kölykeivel és még horvátországi tengerparti villát is építtetett. És mire jutott Marosi Margó? Semmire. Mertt nem ő költötte el a pénzt. Csak a nyakába varrták.

 3. Ágnesasszony said

  A hallgatók manipulálása, megvesztegetése, zsarolása, fenyegetése, kényszerítése külön téma. Ez is bűncselekmény, amiben a Károlin különösen ketten vették ki a részüket: Györgyiné Koncz Judit-Betty és Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes. Ezért külön feljelentést kellene tenni – a hallgatóknak.

  • Justice for victims said

   A hallgatókkal való visszaéléshez tartozik a 157 millió elsikkasztása. Olyan hallgatók nevére utaltak ösztöndíjat, akiknek nem járt. De nem pár ezret, hanem milliókat, 1,5 és 3 millió összegeket fejenként. Bölcsészhallgatók neveit használták erre a célra, akik semmit sem tudtak a nevükben elkövetett sikkasztásról. A pénz sem az ő számlájukra érkezett. A Duplaszabó banda tagjai találták ki és hajtották végre. Ehhez kellett egy rektori vagy legalább egy rektorhelyettesi aláírás. A Duplaszabó banda tagjai közül egyedül Betty ült bent hivatalosa a Rektoriban, aláírási joga is volt. Ő szemelte ki Marosi Margót a rektoriból, aki egyszerű gazdasági ügyintéző volt, hogy vele fogják elvitetni a balhét. Meg lehet nézni Margó jövedelmi viszonyait és Bettyét, Szabóét, Hanságiét. Reméljük a rendőrség megteszi.

   • Ágnesasszony said

    Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes ígérgetéssel, jutalmazással, vesztegetéssel, zsarolással mindenre rá tudja venni a tanítványait. Hogy oktatók után kémkedjenek, hogy Nyilasy tanár úrnak hiányos öltözetű kifestett lányok csapdát állítsanak, hogy diktafonnal menjenek az órára és provokálják a tanárt, hogy bojkottálják az óráját, de még arra is, hogy hamis írásbeli tanúvallomást tegyenek munkaügyi perben. Meg fogjuk szerezni az erre vonatkozó bizonyítékokat! Hanságinak Mészárossal együtt börtönben a helye. Nem is beszéve Szabóról és Bettyről, és a bűnözők védőszentjéről, a taláros titkosrendőr Balláról!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: