Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

John the Baptist (Keresztelő Szent János)

Posted by jhnnsclvn - június 24, 2012

Szerző: Johannes

Ma június 24. van, pontosan 6 hónappal vagyunk az előző Karácsony után és a következő Karácsony előtt. De a mai nap nem Jézusról szól, hanem arról, akinek születése az övét 6 hónappal megelőzte. Rokonáról, unokatestvéréről, Erzsébet és Zakariás fiáról, Johannesről, azaz Keresztelő Szent Jánoséról. Lukács evangéliuma számol be Johannes születéséről és gyerekkoráról (Lukács 1, 57-66.80) Anyja meddőnek számított. Apja pap volt, és amikor Jeruzsálemben épp istentiszteletet tartott, egy angyal beígérte neki, hogy apa lesz. Zakariás nem nagyon hitte, ezért némasági fogadalmat tett mindaddig, míg az ígéret valóra nem válik. Valóra vált, fia született, és Zakariás a János nevet adta neki, ami annyit jelent: “Isten kegyes”.

János, aki csak 6 hónappal volt idősebb Jézusnál, máris elkezdte számára előkészíteni az utat. Akkoriban egy erős szellemi mozgalom indult meg a zsidóság köreiben, mely egy új, szent kor eljövetelét várta. Sokan vonultak ki a pusztába kvázi szerzetesi, aszketikus, intenzíven vallásos életet élni – kis közösségekben. A Holt tenger környéki qumrani katakombákban talált papirusztekercsek dokumentálják ezt a mozgalmat, amelyhez János közel állt.

Keresztelő Szent János híre akkor kezdett szélesebb körben elterjedni, amikor az új életre való készségét jelképezve, megkeresztelkedett a Jordán folyóban, és a megtérőket is elkezdte keresztelni. Sokan csatlakoztak hozzá, a tanítványaivá váltak, mint pl. András, Péter testvére, vagy a későbbi János apostol. Akár elkezdhette volna saját maga a Messiást játszani, benne volt a helyzetében. De Keresztelő Szent János ekkor valami váratlant cselekedett: nem nyomulni kezdett, hanem visszahúzódni. Úttörőnek, előkészítőnek tekintette magát, pusztába kiáltott szónak. És amikor rokona, atyafia, Jézus, személyesen jött el hozzá, hogy megkereszteltesse magát, azt mondta, hogy most már ideje Jézusnak átvennie a főszerepet, neki, Jánosnak, pedig háttérbe vonulni.

Ez a gesztus mutatja János nagyságát. Kész volt magát Jézus szolgálatába állítani, valójában egy ügy, a kereszténység szolgálatába. Nem magát tekintette a legfontosabbnak, hanem azt, aki számára az utat előkészítette. Bár csapatostul jöttek hozzá az emberek, meg sem próbálta magához kötni őket, hanem tovább irányította őket Jézushoz. Erre csak valóban önzetlen, szolgálatra kész emberek képesek. Keresztelő Szent János a szolgálatra készség nagy példaképe. Szolgálni egy embert, egy ügyet, csak a legnagyobb jellemek képesek.

Ez a példázat ma is érvényes, mégsem követik a református egyetemen, amelynek rektora, Balla Péter, az Újszövetség professzora. Balla persze gyakran hivatkozik szolgálatra, Jézusra, alázatra, de ez csak retorika. Az Újszövetség professzora nem érti a Bibliát, nem érti a példázatokat, nem érti Jézus és Johannes kapcsolatát. Balla nem tudja, mi az, hogy szolgálni. Ha tudná, már rég eltakarodott volna a rektori székből, ahova nem képességei ültették, hanem nagyravágyása, hiúsága, ostobasága és SZERVILIMUSa. Ez utóbbi nem azonos a szolgálattal. A szervilizmus – hogy finoman fogalmazzunk – a talpnyalással azonos. Hogy kinek a talpát nyalja Balla? Mindenkiét, aki felette áll a hierarchiában, vagy egyszerűen erősebb nála. Konkrétan: Bölcskeiét, Kovács Barnabásét, Sepsi Enikőét, Csanády Mártonét stb. Otthon pedig az összes született Hegedűsét. Azonkívül az összes tolvajét, sikkasztóét, csalóét – Szabóét, Hanságiét, a Mészáros-famíliáét.

Balla végülis tényleg szolgál – a Sátánt szolgálja papi talárban.

43 hozzászólás to “John the Baptist (Keresztelő Szent János)”

 1. Retardált said

  Balla nem született bűnözőnek. Hogy azzá lett, azt Szabó Andrásnak köszönheti, aki irányitotta és megvezette. Balla két évvel ezelőtt úgy csöppent a rektori székbe, mint Pilátus a credóba. Nem tudta mit tegyen. Rászokott hogy fölhívja Szabót. Az pedig a maga érdekei szerint irányította. Ezért jutott oda, ahova.

  • Judge said

   Aki idióta ne vállaljon vezető pozíciót. Aláíratják vele a halálos ítéletét és észre se veszi. Itt pontosan ez történt. Balla nem érti a világot maga körül, nem érti mekkora sz@rban van.

   • korrektúra said

    Én sok mindent értek.
    Azt pl. hogy az IDI ügyében Balla Szabó utasításait hajtotta végre.
    Mészáros ügyében a Hegedűs család és Hansági utasítására fenyegette meg a szegedi rektort és korrmpálta a szegedi bizottságot.
    De kinek a tanácsára hívta be a Wistmanwoodot?
    És hogyan könyveli el a súlyos milliókat, amiket nekik fizet ki azért, hogy kollégák lakásában videózzanak?

   • Nyomkövető said

    Ez az igazi nagy kérdés. Ki telepítette a Károlira a Wistmanwoodot? Kinek az agyament ötlete volt erre a nemzeti egyetemre hozni az izraeli finanszírozású, volt III/III-asokból és III/I-esekből álló titkosszolgálatot? De akárkié volt, Balla bűne.- Ő volt a rektori ügyekkel megbízva, ő fizette és fizeti őket a mai napig. Ezért Balla Isten és a földi igazságszolgáltatás előtt is felelni fog.

   • mesüge said

    Fogalmatok sincs, igaz?
    Jól dolgozik a mi drága Ágotánk, nagyon jól.
    Remekül megvezeti az idióta gójokat.

   • vidéki kolléga said

    Ma délután 15 órakor mutatkoznak be a Reviczkyben a károlis főprofesszorok azoknak az idiótáknak, akik pont őnekik akarják juttatni az állami pénzeket.
    Utána ZENÉS ISTENKÁROMLÁS és GYŰLÖLETVENDÉGSÉG.
    Ciánról, arzénról és hánytatószerről Balla, Szabó, Hansági, Petrőczi, Fóris és a baráti Wistmanwood gondoskodik.

   • Tégla said

    Szerintem Fóris és a Wistmanwood ugyanaz. Ő lehet a WW beépített embere a Károlin. Ugyan mér vették volna őt oda, amikor ordítóan nem református, mér pont a magyar nyelvi tanszékre amikor nincs is magyar szakos diplomája? Kémkedni vették fel, ez nyilvánvaló.

   • animus said

    Igen, az már eleve gyanús volt, hogy úgy írták ki a MAGYAR NYELVTUDOMÁNYI TANSZÉK vezetőjének állását, hogy
    1. nem kértek magyar szakos ALAPKÉPZETTSÉGET SEM
    2. nem volt követelmény a református felekezethez való tartozás.
    Ha jelentkezett volna egy magyar szakos végzettséggel rendelkező, a magyar nyelvtudományból publikáló, abból fokozatokat szerző, református kolléga,
    NEM VETTÉK VOLNA FEL!!!!
    Mert az állást kifejezetten Fóris Ágotára írták ki.
    Ez elgondolkodtatott bennünket már akkor is, de most már látjuk,
    mi Fóris IGAZI KÜLDETÉSE A KÁROLIN.
    A Wistmanwood bevezetése.

   • Matrix d'amour said

    Logikus hogy Fóris a Wistmanwood embere. Balla bizalmába férkőzve minden adathoz, irathoz hozzáfér. És persze ugyanahhoz a felekezethez tartozik, mint a Wistmanwood gazdái. Ballát pedig az ujja köré csavarta.

   • polishing-disc said

    És mi lesz a vége, barátaim?
    Emlékeztek a kisgömböcre?
    Hamm, bekapta!
    És még azt is bekapta
    és a végén az egész világot bekebelezte a kisgömböc.
    A rabbiképző belebelezi a károli maradékát.

  • mister rochester said

   Ma délután megtartották a Reviczky utcai hazudozást.
   Elmondták h ők a legkülönbek ők kapják a legtöbb ingyenes helyet és a végzettek 150 %-a zsíros állásba jut.
   Koncz Betty annak idején gründolt valami vállalkozást, annak az összehazudozott adatait brekegték el.
   Ott voltak a fő pónemek, egyik aljasabb és idiótább, mint a másik.

   • réti pipitér said

    Aztán volt ZENÉS ISTENKÁROMLÁS és gyűlöletvendégség IS.
    A barátainkat delegáltuk, mi nem tudtuk volna kibírni a görénybűzt.
    Ők is rosszul zűrték, különösen azt amikor elkezdték az ájtatoskodást és hogy a Károli a legkeresztyénibb….
    A gyűlöletvendégségben nem ettek semmit.
    Godnolom, Szabó hazavkiszi.
    Annyi ciántól kimúlik az egész Mátyás utca Ritoók professzorral, a tetkós romákkal és a kutyákkal, macskákkal együtt.

   • Lakatos Pisti said

    Én azér jelentkeztem a Károlira mer aszonta a lelkészünk a szószékről hogy magára valamit is adó református ember csakis a Károlira mehet továbbtanulni. Ezzel tartozik az egyházának.

   • Juli said

    Én Baktalórántházán lakok és én is a Károlira jelentkeztem. Fel is vettek a koleszba. A mi lelkészünk azt mondta az anyukámnak hogyha a Károlira jelentkezek akkor ha végzek az egyház biztositja az elhelyezkedésemet. Nem mindenkiét, de aki református pláne ha tiszántúli nem marad munka nélkül. A többiek meg le vannak szarva.

   • Katolikus Károlis said

    Na ezt nevezem diszkriminációnak.

   • robi said

    Maj jelentkezem nálatok elsőrendű cuccom van

 2. mátyás utcai rém said

  Naná hogy megvezeti a Szabó. Ha egyszer lehetősége van. Balla rászokott már az elején, hogy tanácsokat kérjen tőle. Szabó így meghosszabbította mocskos uralkodását.
  Balla azt se veszi észre, hogy szabó közben milliárdos lett a drogüzletből, amit a Mikszáth tériekkel közösen művel a Reviczky és a Ráday utcában.
  HÁNY DROGOS VAN A KÁROLIN?
  SOK!
  ÉS MIND A SZABÓT GAZDAGÍTJA.

  • Retardált said

   Szabó a mai napig hivogatja Ballát és adja neki a tanácsokat, a mai napig fülébe súgja a rágalmakat és az olyan pletykákat, amiknek ő a kiagyalója. A tesze-tosza f@s Balla azt se tudja mit csináljon. Egyszerre jóba lenni Szabóval és Tepsivel nem nagyon egyeztethető össze. Így aztán a befolyásolható Balla mindig annak a tanácsait követi, akivel utoljára beszélt. És az Szabó mer az gyakrabban hivogatja mint Tepsi.

  • ohranka said

   A rendőrök már több mint tíz éve valkóságos kokainlerakatot találtak szabónál a Mátyás utcában

   • Corruzione said

    És miért nem tartóztatják le? Azért mert Szabó tejel nekik. Osztoznak a haszonban.

   • Justice for victims said

    Mér? A rendőröket ki irányítja? Kézi vezérléssel müxenek. Ja, a Szabónak püspök a sógora? Akkor ő tabu. Csináljunk inkább az áldozataiból bűnösöket.

  • lujzika said

   Na most elmondhatom amit hallottam a Mátyás utcába vagy nem vagytok rá kiváncsiak?

 3. red rat said

  Szóval a recenciahatás működik Ballánál.
  Károlis főprofesszoroknak mondom, ez a kísérleti pszichológiában kimutatott hatása az utolsó információnak.
  Balla arra megy, amerre utoljára megrángatták a kötőfékét és beállították a szamárfejét
  Igazi BOTTOM (a magyar fordításban Zuboly) ez a mi Ballánk, mindennek az alja lejjebb már nincs is, csak a Föld izzó magmája.

  • red rat said

   Balla szamárfejének a kötőféke Fóris kezében van, őt pedig a Wistmanwood mozgatja.
   Szóval ki is vezeti a Károlit?
   Izraelből irányítják.

 4. advocatus dei said

  1 049 597 796 forintot utaltak a magyarországi református egyháznak adójuk 1 százalékaként az állampolgárok, összesen 122 ezer ember..
  Ez arányában nagyobb, mint a katolikusoké, akiknél a végeredmény 2 919 014 756, 617 ezer ember.
  Bölcskei ennek kapcsán azt nyilatkozta, hogy nagyon ÁRT AZ EGYHÁZNAK AZ EGYKULCSOS ADÓ.
  Szóval Bölcskei püspöknek nem az fáj, hogy milliók élnek Magyarországon létminimum alatt, hanem az, hogy a gazdagok adójából nem kap kap többet.
  Bölcskei/Bátori a spicli és rabló.
  Miből is fizesse szegény a Wistmanwoodot?
  Vagy az IZRAELBŐL ÉRKEZŐ BARÁTI SEGÍTSÉG?

  • Újreformátus said

   Szegény megvezetett testvéreink. Konkolynék és társaik, akik a pénzüket és a gyerekeiket Bölcskeire bízzák. Kecskére káposztát.

   • korrektúra said

    A parokia.hu szerint nagy siker volt a Tolkien (konzervatív katolikus) erkölcsiségéről szóló konferencia a Károlin.
    Nyilván jól érezték magukat a jelenlevők az árnyas palotanegyedben, az előadók alig hat százalékát kitevő károlis idióták cirpelése se zavarta őket, legföljebb kimentek az előadóteremből kávézni.
    Azt is értjük, miért egy őskatolikusnak a fantasy regénye alapján kell erkölcsről konferenciát szervezni.
    Hát azér, mer a károlisok annyira utálják a bibliát, a keresztyén erkölcsiséget, hogy inkább a kockás fülű nyúlhoz fordulnak helyette.
    Füzessy Tamás Tolkien-kutatót kérdezte meg a parokia.hu (ő se károlis!), aki azt mondta:
    “Ha a világot Isten szemszögéből nézzük, kiderül, hogy a gonoszság uralma a percnyi léthez kötődik, és az általuk okozott szenvedés még korántsem jelenti a történet végét.”
    Hallod ezt, balla, szabaó, hansági és a többi gennyes patkány?

 5. prudens said

  Nézd meg a postádat, Johannes!

 6. Inspector Barnaby said

  A Wistmanwoodot Kovács Barnabás hozta a Károlira. Elsősorban Hima kinyírása céljából, de azóta is szorosan együttműködnek. Kovács Barnabás a Wistmanwooddal figyelteti az oktatókat és a hallgatókat, a Wistmanwood pedig cserébe adatot kér az oktatókról és hallgatókról. Károlisok! Egy rendőrállamban éltek!

  • dark side said

   És ki hozta Kovács Barnabást a Károlira,
   Csak nem Bölcskei?
   És a koreai bank????

   • Inspector Barnaby said

    Ez itt a kérdés. Hogy került a semmire se jó, mindenhonnan kirúgott, fokozat nélküli alvilági figura, Kovács Barnabás a Károli rektori hivatalába, gyakorlatilag mindenki főnökeként? Ki hozta őt ide? Merthogy a Wistmanwoodot már ő (is) beprotezsálta ide, az nem kétséges. De ezt a primitív bunkó nímandot ki?

 7. fatal deceit said

  Sokkal távolabbra nyúlnak a szálak.
  Benne van a Jobbik, a Hegedűs család és Bölcskei is.

 8. mesüge said

  Ki is fizeti a Jobbikot?
  Nagyon furcsa utakon jön a pénz a Károlira. Izraelből, Oroszországból, Balla pedig átzsilipelteti Kovácsékkal együtt a Jobbiknak.
  Közben pedig nyomtatott lónak se fogják be a száját, ahogy a hiperművelt Barnaby szokta mondani, ők is hazazabrálnak, amit akarnak, meg persze Balla, Szabó, Hansági és a KSZE klán is.

 9. féreg Cservák said

  A Károli péntekre hívja bedőlt ÁJK-jára a jelentkezőket az ALAGSORBA.
  Szép, szimbolikus helyszín.
  Aki “megnyugtató információkra” vágyik – szól a szöveg, jöjjön a Viola utca alagsorába.
  A “megnyugtató információ” jelentése: ORBITÁLIS, ISTENVERTE HAZUGSÁGOK
  annak a Cservák Csabának a szájából, aki a saját főnökét, Schmitt Pált árulta el a HVG.hunak.
  Nagyon megnyugtató: NEM ÉLTEK MÁR SOKÁIG FÉRGEK.

 10. hermeneutikai lángész said

  Július 2-án, hétfőn11-kot megnyílik a Károlin a Hermeneutikai Kutatóközpont keretében a Jonathan Edwards Központ a Yale Egyetemmel együttműködésben.
  Gratulálunk, a Hermeneutikai Kutatóközpont a Károli egyetlen értékes munkát végző kutatócsoportja – szemben a Petrőczi idióta és pénzfaló puritánközpontjával és Kun Béla unokájának kremlinológiai pénzlehúzó masinériájával.
  Miért nem alakítják meg szabó, kun miki meg hansági és hermann a NEGYVEN RABLÓ BT-T?
  Az fejezné ki igazi lényegüket.

 11. takaró fan said

  Mihály bátyám rohatt dühös volt a Tolkin vagy mi konferencia miatt.
  Nincs becsületes kálomista magyar ember akirül konferenciát rendezzenek, ez a bigott pápista angol barom kell nekik?
  Amikor it van nekünk a Tormai Cecill meg a Vas Albert és a Nyírő?
  Montam Miska bátyámnak, h a B… É… tanárnő a Szabó András tanszékéről leszbikus fasisztának nevezte a Tormai Cecillt mikor egyszer a Gordon Agáta nevű ballibsi leszbikussal bújt össze az Eötvös klubba.
  Ere Miska bátyám azt monta h tudhatam volna hogy a szabó felöl fujj a szél a szabó és judeobolsi pribék a felesége meg a félzsidó fehérmájas ludvig az aztán a cégéres parázna.
  És h lecsapja őket mint a taxiórát nem vár továb

 12. foltos hiéna said

  Szerintem a szabó profilból úgy néz ki mint egy jesivabóher.
  Nem lépett félre a kedves mama?

  • L'Adultera said

   Ez nagyon is lehetséges. Úgy tűnik hogy Szabó a házasságában a szülei házasságát akarta reprodukálni, ezért keresett magának a kedves mamához hasonló temperamentumú feleséget.

   • dark side said

    Petrőczi tipikus kasztráló anyafigura.
    Má ha szabónak egyáltalán szüksége van kasztrálásra, szerintem alapból férfiatlan.

   • Castor said

    Aha. Farok és gerinc nélkül született. Nincs rajta mit kasztrálni.

 13. tiszántúli said

  Retkes szotyka a felesége a petrőci.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: