Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Two cheaters: Mészáros and Lasztovicza (Két csaló: Mészáros és Lasztovicza)

Posted by jhnnsclvn - augusztus 4, 2012

Szerző: Szegedi Kolléga

Vannak csalások, amelyek lelepleződnek és következményeik is lesznek, és vannak csalások, amelyek lelepleződnek ugyan, de nem lesznek következményeik. A Lasztovicza-fiú Mészároshoz képest peches. Mészáros Márton csalással szerzett fokozatot a Károlin 2009 márciusában. Lelepleződött, a fokozatot visszavonták, de sem őt nem függesztették fel tanársegédi állásából, sem Szabó András dékánt a professzori állásából, akinek a segítségével ezt véghezvitte. Nem függesztették fel Szabó András feleségét, Petrőczi Évát sem, aki egy nem létező disszertáció egyik opponense volt, sem Bednanics Gábort, a másik opponenst. Nem indult eljárás Eisemann György ellen sem, aki a bizottság elnöke volt, és ma is vígan tanít az ELTÉ-n minden felfüggesztés nélkül.

Mészáros a lebukás után ugyanazt a dolgozatot 4 hónapon belül eljárásra benyújtotta a Szegedi Egyetemre – duplán szabálytalanul. Nem telt el a 2 év az előző eredménytelenül záruló eljárás óta, és Mészárosnak még nyelvvizsgája sem volt, amit a szegedi szabályzat előírt. Szegeden a 2006-os tiltó Kormányrendelet ellenére 2010. novemberében – lényegében a nyilvánosság kizárásával – tartották meg a védést, majd egy látszólagos belső vizsgálat után 2011. júniusában átadták Mészárosnak a doktori oklevelet, amelyet ő azóta is használ. A törvénysértés nyilvánvaló, ennek ellenére nem függesztették fel sem Lonovics János szegedi doktori intézeti elnököt, sem Klukovits Lajos titkárt, sem Balázs Mihályt, aki nemcsak a Doktori Iskola elnökeként volt felelős a csalásért, hanem még be is ült Mészáros bizottságába elnöknek. Nem függesztették fel Pál József rektorhelyettest sem, aki az egészet végighajtotta az adminisztráción, és Mészárost Mártonról Istvánra kereszteltette át Klukovitscsal, hogy ki ne derüljön a 2 éven belüli dupla védés. Nem vonták felelősségre sem az opponenseket, sem a bizottság többi tagját. Mészáros Márton a másodszor is csalással megszerzett fokozatot minden további nélkül használja.

A háttérben persze ott van Kulcsár-Szabó Ernő akadémikus, akinek befolyására a szegedi csalást végrehajtották. Nemcsak ott van, hanem durva üzeneteket küldözget a szakmának arról, ki is a James a terepen: Mészárosnak adatott a vazallusaival 1 millió Ft pályázati pénzt egy semmitmondó, körül sem határolt témára. A hírek szerint Pál József szegedi vazallusának pedig elintézi az akadémai tagságot. Annak a nullának, aki lexikoni szócikkekből vagdossa ösze a műveit. Saját magának pedig elintéztetett egy Széchenyi-díjat olyanokkal, aki az ő nyelvi és tatalmi förmedvényeibe bele se néztek.

A Lasztovicza – Tóth Miklós ügy kimenetelének örülünk. És továbbra is szorgalmazzuk, hogy a Mészáros-féle duplacsalás ügyében érintettek is nyerjék el méltó büntetésüket, ahogy az alábbi talpnyaló vazallusok már úton vannak a börtönbe. Egy PhD-csalás mégiscsak nagyobb ügy, mint egy BSc diploma, ráadásul abba a csalásba két egyetem is involválódott.

Felfüggesztették a TF dékánját és helyettesét

[origo]|2012. 08. 02., 17:20|Utolsó módosítás:2012. 08. 02., 17:25|

Tóth Miklóst és Szalma Lászlót magánokirat-hamisítás gyanújával jelentették fel ismeretlenek július végén, mert állításuk szerint csak a dékán segítségével tudott lediplomázni tenni három fiatal, köztük a fideszes képviselő, Lasztovicza Jenő fia.

Lezárult a Testnevelési és Sporttudományi Karon az államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt indított belső vizsgálat első szakasza – olvasható az egyetem honlapján. A közlemény szerint a Semmelweis Egyetem rektora augusztus 6-i hatállyal felfüggesztette Tóth Miklós dékán és Szalma László dékánhelyettes vezetői megbízását.

A felfüggesztést a kar zavartalan működésének biztosításával indokolta a rektor, aki ezzel egyidőben Mandl József professzor személyében rektori biztost nevezett ki a Testnevelési és Sporttudományi Kar élére.

A további belső vizsgálatot az időközben megindult rendőrségi nyomozásra való tekintettel – a rendőrségi eljárás lezárásáig – a rektor felfüggesztette. Az ügy további részleteit a folyamatban lévő nyomozás miatt, illetve a belső vizsgálat végső lezárásáig az egyetem nem kívánja nyilvánosságra hozni – olvasható a közleményben.

Július végén befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával tettek feljelentést ismeretlenek, mert állításuk szerint csak a dékán segítségével tudott testnevelő-edző szakos diplomát tenni három fiatal.

A feljelentés szerint a diákoknak több jegyük hiányzott, amiket a dékán csak az államvizsga után vitt fel a tanulmányi rendszerbe. Az egyik diák a fideszes képviselő, Lasztovicza Jenő fia. A képviselő szerint fia csak a túlbonyolított rendszer áldozata. Az egyetem rektora belső viszgálatot indított. Az ügy hátteréről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

http://www.origo.hu/itthon/20120802-felfuggesztettek-a-tf-dekanjat-es-helyetteset.html

36 hozzászólás to “Two cheaters: Mészáros and Lasztovicza (Két csaló: Mészáros és Lasztovicza)”

 1. korrektúra said

  Lasztovicza Jenő nem egyszerűen egy “fideszes képviseli”, hanem a Veszprém megyei közgyűlés elnöke.
  Körülbelül ebben a rangban volt az átkosban Navracsics úr papája is.

 2. régi magyaros said

  A tesis dékán is egy ronda pofa, de Szabó Andráshoz képest egy intelligens, erkölcsös arc.
  Szabónál lejjebb nincsen: OV-től 2 milliárdot rabolt, Prinbcz Gábor 8 miélkát adott neki, a sajátz hallgatóit meglopta 157 millióval: éS MÉGSINCS BÖRTÖNBEN, SE, FELFÜGGESZTVE, ül a barom a gépe előtt és egy retardált hatodikos szintjén irja a blogját.
  MI EZ AZ ŐRÜLEt????

  • KSZE Workshop said

   Az őrület ott kezdődik, hogy Kulcsár-Szabó Ernőnek korlátlan hatalma van. Felülírja a törvényeket. Annak állítják ki az oklevelet a semmire, akinek ő megparancsolja.

   • Kaka-démikus said

    Már a Schmitt-ügy után is látható volt, hogy a Kulcsár-Szabó-család és a Hegedűs-Balla-Mészáros család hatalma együtt nagyobb, mint az államelnöké. Ennek a csalásnak a mai napis nincs semmilyen következménye. Csak annak kellett a következményeket viselnie, aki leleplezte őket.

  • Medicus said

   A tesis dékán már akkor leszerepelt, amikor először nyilatkozott Schmitt plágiumáról. Másodszor akkor, amikor az egyetemre kente a bűnt, csak hogy Schmittnek benyaljon. Képes volt a munkehelyét mószerolni h Schmittet kifehéritse. Harmadszor akkor, amikor az eljárás alatt elfogadta a MOB-tagságot – jutalmul Schmittől. Gusztustalan egy alak. Ezt a Szabót nem ismerem, de amit itt olvasok róla, az alapján méltó párja a mi görényünknek.

  • Protekció-korrupció said

   Két randa sunyi pofa. Remélem találkoznak a börtönben.

 3. Theologina said

  A különbség hogy a Srmmelweis egy állami egyetem, ahol a csalást kivizsgálják. A Károli pedig egy egyházi, ahol a csalást eltussolják. Pethőnek, Mészárosnak és Szabónak semmilyen állami egyetemen nem lehetne helye. A Károli rejtegeti és fizetri a bűnözőket. Pethő még a 168 órás cikk után is ugyanúgy professzor. Ballának és Pethőnek nem sül le a bőr a pofájáról. Azt mondják rágalom, de nem perelnek. Ha rágalom lenne, bírósági elégtételt kellett volna szerezniük. Az, hogy nem tették, önmagáért beszél. Mint ahogy az is, hogy Pethőnek még ma sincs külföldi publikációja. Pedig a pályázata szerint már 11 évvel ezelőtt teleírtaa világ legrangosabb folyóiratait – minden világnyelven. Gyomorforgató csuhások.

 4. régi magyaros said

  Theologinának igaza van, azért rabolhat szaboandras54 a 2 milliárdos kormánytartakékot megt a hallgatók 157 millióját, mert kutyát se érdekel. A rendőrség is úgy gondolja, ha az állam odaadta, osszák ezek el egymás között. Ha mindetn a Szabó vagy a Balla rabolja el és a zsidó szeretőjére, vagy a Wistmanwoodra küldje, nem mindegy.
  A SE viszont rengeteg külföldi hallgatót fogad német és angol nyelvű képzéseire. Az akkreditációja olyan, hogy a diplomákat az USÁ-ban elfogadják.
  Ezért gáz, hogy a tesis dékán együltő helyében tizenöt (!!!) kurzust igazol a Lasztovicza kölykének meg a haverjainak.

  • Konkolyné said

   A Károlinak semmi se gáz. Se Kun Béla unokája, se az NBH-s Wistmanwood, se a rendőr Kovács Árpád, se az ÁVÓs Samu Mihály. A református papok a híveket a szószékről hülyítik, és a megmásorosodott Konkolynék küldik a Károlira a megtévesztett kölykeiket a megtakarított pénzeikkel együtt.

   • komáromi csipkés györgy said

    Ennyire hülyék még konkolyék se lehetnek meg most az általános leszegényedésben ők is jobban meggondolják

   • Tiszántúli lelkész said

    A lelkészek hülyítik őket. A szegény tiszántúli falvakban a lelkészeinknek még mindig nagy a befolyása. Ha Konkolyné hallja őket, azt hiszi, az Atyaúristen szól hozzá. És akkor előkaparják a milliókat, hogy annak a kölöknek károlis diplomája legyen.

 5. régi magyaros said

  A mai (2012. aug. 5.) RefLapban A titkok az Úréi (1.) cikksorozatot inditott Petrőczi.
  A többit is figyeljük, ez az első annyira megfeküdte a gyomrunkat, hogy odaadtuk az ebédünket a kutyáknak és a macskáknak. Boldog lények, nem olvasták a förtelmes Petrőczi-szövegekett!

 6. hansági a meddő tehén said

  Hansági szabóval végeztette a mocskos munkát. Azzal fizették ki, hogy a negyven oldalas szar alapján MTA doktora lett a rabló. Kulcsár-Szabó intézte el neki, közben meg lábszagú baromnak szokta emliteni.

  • gagyi mami said

   Én nem tudok betelni Petrőczi legújabb förmedvényével. Na és pláne ez egy sorozat kezdete:
   És miről szól? Nem fogjátok elhinni: magáról ludvigról, hogy milyen rettenetesen tehetséges, és hogy “ismernek már engem annyira kedves olvasóim h nem szoktam a saját irásaimon elandalodni,de most….”

 7. takashi said

  Szolni szabo szannak abbahagyni nekem agresszió zaklatas!
  Fészbukon is nem vagyok ithon!
  És már a menesi uton is utálni ő!

  • Futomaki said

   Szabo es Petroczi nem ertik mi az hogy utalni. Maniakusan uldoznek midenkit hogy fenyesitsek magukat es megragalmazzanak masokat. Asziszik meg akad valaki aki hisz nekik.

 8. Bond007 said

  Látom a Petrőczi-poszt alatt, hogy Petrőczi nem volt képes megmondani mikor írta az opponensi véleményt Mészáros disszertációjáról. Lehet hogy régimódi és írógéppel írta. De a technikailag képzettebb és újabb generációhoz tartozó Bednanics sem volt képes bizonyitani h mikor adta le az opponensi véleményét. Minden bizonnyal mindketten jóval a védés után. Egy oknyomozó újságírónak érdemes lenne megszerezni a rendőrségi jegyzőkönyveket mer nemcsak Mészárost lehet velük lebuktatni hanem a kézi vezérlésű rendőrséget is. Ez sokkal nagyobb disznóság mint Schmitté, aki legalább valamilyen szöveget leadott a védés előtt egy hónappal. Legalább a látszatra adott. De Mészáros előbb kapta meg a fokozatot mint hogy szöveget produkált volna.

  • Curious said

   Mészáros a károlis honlapon, a fészbukon és szóban is mindenütt azzal dicsekszik hogy ő már PhD, alaptalanul rágalmazták, a vizsgálat lezárult ellene. Hogy lehet az, ha még azt se birták mindmáig kideriteni, hogy adott-e le egyáltalán szöveget mielőtt a címet megitélték neki? Mi az igazság Mészáros ügyben?

   • sarki verka said

    Mer meg se irta mikor beadta akkor nekem irt h beadhatja e amit én irtam

   • Plagi bá' said

    Mészáros-ügyben az az igazság h az egy nagy büdös csalás volt a Károlin és Szegeden is. Schmitt címét 20 év múlva vonták vissza. Mészárosét is visszavonják egyszer. Legrosszabb esetben akkor ha majd az aktuális politikai hatalom nem falaz már se a csuhás gazembereknek, se Kulcsár-Szabó bandájának.

 9. journalist said

  http://atlatszo.hu/2012/08/07/milliardos-ekszerdoboz-adokedvezmenybol/
  Látható, az atlatszo.hu még a miniszterelnök sötét ügyeitől se riad vissza.
  Ha ez igy megy tovább, “áldott Orbán testvérünk”_nek is be kell számolnia egyről-másról.

  • Gödöllői said

   Ejha! Bátor cikk. Ajánlom még a Gödöllői Líceum telek-és ingatlanügyét is az átlátszó figyelmébe. Nagy Károly református lelkész megpróbálta kinyomozni a Mészáros család panamáját, de az egyház eltussolta, Nagy Károlyt kirúgátk a lelkészi állásából, és örülhetett hogy élve megúszta. A Mészáros-Balla-Hegedűs-oligarcha is megérdemelné az Átlátszó figyelmét. Egy minimum félmilliárdos bizonyítható csalás és egy nagyságrendekkel nagyobb nem teljesen bizonyítható. Alapítványi, egyházi és állami támogatásokkal manipuláltak Mészárosék. Az Apehot a Zsinat beépített embere, Kiss Csongor Áron állította le. Mészárosék összesen 50.000 Ft-os bírsággal megúszták, az elsokkasztott milliárdokat megtarthatták. Bárkit zsebre tudnak vágni.

 10. red rat said

  Családilag benne van a BŰNÖZŐI HAJLAM MÉSZÁROSBAN, aztán találkozott a parasztprolip@csa Hanságival és áttért az intellektuális (!) bűnözésre.

  • Notorius said

   Genetikailag van ez nála programozva: MM született csaló. Az ellenőrzőit már kisiskolás lora óta hamisítja. Érettségi előtt megbukott és közokirathamisítás miatt majdnem kicsapták.

 11. jobbikos said

  Mocskos pofa mind a két dékán, de a SZABÓ A MOCSKOSABB!
  BÖRTÖNBE A FÉREGGEL!

 12. jobbikos said

  A Szegedi Csanád is it végzet it tanitoták meg a zsidók hogy csaplya be a derék magyar hazafiakat bisztos ez a rohadélk szabó volt az irányitója.

 13. Nem tudja a jobb kéz... said

  A Mészáros-ügyben párhuzamosan folyó rendőrségi és bírósági eljárás állítólag homlokegyenest ellenkező megállapításokat tesz. Vicces, amikor két hatóság egymással ellentétbe kerül. Be lehet őket idézni tanúnak egymás eljárásaiba. 🙂

  • ElemiLogika said

   Ez azt jelenti, hogy legalább az egyikük – vagy a rendőrség, vagy a bíróság – nem tesz hiteles megállapításokat. Legrosszabb esetben egyikük sem. De az, hogy mindkettő hiteles legyen, az ellentmondás miatt kizárt. Szép, amikor a hatóságok lebuktatják egymást. 🙂

   • Police said

    Ezt úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy vagy a rendőrség, vagy a bíróság, vagy mindkettő – kézileg vezérelt. Mészáros egyszer mindenképpen megszívja. Pl. ha ez a fundamentalista irányzat nem kap több hátszelet…

   • HTK-illetékes said

    Ez a különbség a Lasztovicza- és Mészáros-eset következményei között. A SE-t nem érdekli a politika, mert ők külföldi hallgatókat is fogadnak. Ha csalás gyanúja merül fel, azokat elvszítik. A reformátusok ezzel szemben csalásokból és tiszántúli tájékozatlan, műveletlen parasztokból élnek. Őket még a nyilvánosságra került bűncselekmények, lebukások se rendítik meg. Lerázzák magukról, mint kutya vizet. Ld. a csaló Pethőt, aki ma is professzor a Károlin, és nem egy világi karon, hanem a teológián!

  • Journalist said

   A legnagyobb különbség a HVG beavatkozása. A Mészáros-üggyel túl keveset foglalkozott a HVG, pedig egy kétszeres PhD-csalás nagyobb ügy, mit egy BSc-diploma. Schmittet és a Lasztovicza-fiút is a HVG buktatta le. A rendőrség mindkettőt simán eltussolta volna. El kellene küldeni a rendőrségi anyagokat a HVG-nek.

 14. short cut said

  A rendőrség a megbizhatóbb, nekik vannak eszközeik. A büntetőbiróság is a rendőrségi eljárás után ügyészségi vádemelésre inditja meg az eljárást. A polgári birósági eljárás (pl. munkaügyi) csak afféle dilettáns, lájtos módszert követ.

  • Judge said

   Tévedsz. Akkor már a bíróság a függetlenebb, ha függetlenségről egyáltalán szó lehet. A rendőrség alapból nem szeret dolgozni, minden ügyet lepattint. Néhány hónap után megszünteti a nyomozást. Két sablonszöveget használ. Vagy szerinte nem állapítható meg bűncslekemény, akkor is, ha az szemet szúr, vagy nem állapítható meg a tettes kiléte. Ha netán megpanaszolod, arra nem válaszolnak. Se 30, se 60, se 90, se 120 nap múlva.

   • Homályos átlátszó said

    Ha a rendőrség a fellebbezésre nem válaszol, küldjétek el az átlátszónak. Letesztelhetitek vele Bodokyt. Mer-ea saját háza táján söpörni, ha egy bűnügy szálai Ballához vezetnek?

 15. hypertext said

  Már olyan régen nem volt szó Hansági innovációiról a beszédaktus-elmélet körében.
  Egyébként nagyon keveset publikál a menyemasszony, hála istennek. Ludvig pedig fossa a szót mint egy nőstényelefánt.

  • Ágnesasszony said

   Menyemasszony most hogy a habilitációt Szegeddel elintéztette a baba-projektre koncentrál. Ideje javát a Kaáli intézetben tölti. Minden vágya egy Kiskulcsárszabó vagy legalábbis egy Kismészáros. 🙂

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: