Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Old Sam (Öreg Samu)

Posted by jhnnsclvn - október 2, 2012

Kun Miklósról szóló sikerposztunkban bemutattuk az 1919-es proletárdiktatúra vezérének, Kun Bélának unokáját, aki hol máshol lenne professzor, mint a Károlin, ebben a feudálkommunista, zsidó, vadkapitalista intézményben. Kun Miklós figurája a politikai konjunktúralovagok szimbóluma. Kádár János seggnyalójából egy pálfordulattal Orbán Viktor seggnyalójává vált:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2012/08/31/instead-of-kool-kun-kool-helyett-kun/

 Ám mégsem ő a leggázosabb név ezen az egyszerre extrém jobbos és extrém balos egyetemen. A szupersztár, persze, maga a fenntartó, Bölcskei Gusztáv, aki Bátori fedőnevű komcsi spicliből küzdötte fel magát a Zsinat lelkészi elnöki székébe, görcsösen tagadva besúgó-mivoltát, amivel mindenki tisztában van. De ha csak a szorosan vett oktatók között nézünk körül, akkor is van valaki, akinek sötét múltja még Kun Béla unokájáét is elhomályosítja. Ő pedig nem más, mint Samu Mihály, az egykori ÁVÓs, a Károli legillusztrisabb oktatója az ÁJK-n, egészen eddig a tanévig. A Károli szupercsapatában (a csapatkapitány Bölcskei-Bátori, Kun Béla unokája (Miklós), a nyugdíjas rendőr Kovács Árpád, a komcsi Pokol Béla és az operatív tiszt, Kulcsár-Szabó Ernő MENYe (HansÁgi) ) az öreg Samu, a felsőoktatási elhárítás egykori hadnagya, a hírhedt sztalinista jogász az adu ász. Öreg Samu ez év július végén bukott le, amikor a vincentblog olvasói ráharaptak a nevére a Károli oktatói között. Na vajon hol? A Schmittet lebuktató Féreg Csaba tanszékén volt a minimum 80 évével mindeddig óraadó. A lebukást követően a Károli vezetése villámgyorsan láthatatlanná tette őt. Talán tapintatosan nyugdíjazta. De a hallgatók indexe, a Neptun, a Markmyprofesszor ( http://markmyprofessor.com/tanar/adatlap/7992.html  ) és sok egyéb dokumentum, pl. a vincentblog (http://orulunkvincent.blog.hu/2012/06/30/romsics_ignac_vedelmeben#c17369599) őrzi károlis emlékét… Már nem is csodálkozunk: a Károli élén olyan rektor áll, Balla Péter, mellesleg a szélsőjobbos Hegedűs-család tagja, aki a nyírfás Földi László cégével, az izraeliek által pénzelt Wistmanwooddal paktál. Az árpádsáv és a sarló-kalapács, a sárga és a vörös csillag jól megfér egymással Balla Péter tót paraszti szívében. – A szerk.

Szerző: Operatív tiszt

A III/III. központi állománya: nevek, beosztások, rendfokozatok

2005. március 04., péntek, 10:50 • Utolsó frissítés: 2009. március 04., szerda, 16:19
Szerző: hvg.hu


Címkék: titkosszolgálatok; ügynökmúlt; állambiztonsági múlt; ügynökdosszié; III/III. csoportfőnökség;

 Kik szervezték be a hálózati személyeket? Kik működtették az állambiztonság rendszerét? A hvg.hu most azoknak az állambiztonsági tiszteknek és főtiszteknek a nevét sorolja fel, akik 1989-ben a BM III/III. Csoportfőnökség központi állományának tagjai voltak és a megyei osztályokat vezették.

BM III/III-2. Ifjúságvédelmi Osztály [korábban: az ifjúság körében tevékenykedő ellenséges elemek elhárításáért felelős osztály]

Tímár Zoltán alezredes
Temesi Gáborné főtörzsőrmester
Szekeres Péter százados

BM III/III-2-a. Alosztály [a felsőfokú oktatási intézményekkel szembeni elhárítás]

Ksenicz Tibor őrnagy
Körmendi Ernő őrnagy
Kazinczy Gusztáv százados
Mátrai György százados
Nagy László alhadnagy II.
Horváth György százados
Terényi György százados
Bálint Ferenc százados
Dr. Kaizinger Zoltán hadnagy
Tóth Mihály hadnagy
Molnár Ferenc hadnagy
Tóth Sándor százados
Branstetter Gyula százados
Samu Mihály hadnagy
Karmos Gábor hadnagy

http://img0.hvg.hu/elet/20050304hivatasoslista/3

Az egykori, talán ’98-as képviselőjelölti önéletrajza – valasztas.hu/ve/j51/j51-iwyKvJD437kKkiwglH0dFEpQoI.htm – szerint paraszti származású Samu Mihály 1952-ben végzett a jogon, utána nem másutt, mint az Állam- és Jogelmélet Tanszéken lett azonnal tanársegéd. Ez elég egyértelmű ideológiai elkötelezettség, az a tanszék *olyan* tanszék volt.
Egyes mendemondák szerint a forradalom idején kollégái inzultálták is.

Samu Mihály hdgy. felsőoktatási elhárító volt.

Counter · http://goo.gl/UMHxL 2012.07.22. 11:17:57

Samu Mihály a Károlin is az Alkotmányjogi Tanszéken volt óraadó – mostanáig.

58 hozzászólás to “Old Sam (Öreg Samu)”

  1. Netfigyelő said

    Ezt találtam az egyik linken az öreg sztálinista Samu és a fasiszta Károli belső intim egymásra találásáról:

    “Counter · http://goo.gl/UMHxL 2012.07.22. 07:14:25
    @ősreformátus: Az a kínos, hogy egy jó pár évvel ezelőtt közölt ÁVO/ÁVH személyzeti listán szerepel egy Samu Mihály hadnagy az ’50-es évek első feléből. Aki kb. olyan idős.
    Hát ez.

    Meg hogy azóta szentkoronista, kisgazda képviselő-jelölt, Leleplező-magazinos, drábikjánosos és hasonló közegben nem hogy mozog, de lubickol.
    Hát ez, még.

    A szélhámosság ez: a konkrét sztálinista, elnyomás-teoretikus cselédpásztor-származék döccenő nélküli megszentkoronásulása.”

    http://orulunkvincent.blog.hu/2012/06/30/romsics_ignac_vedelmeben#c17369599

    • Al Capone said

      Szemét egy banda. Ráadásul Isten nevét állandóan a szájukra veszik, mintha bármi közük lenne hozzá. Ezek vallásosak? Ezek lelkészek? Elvtelen maffiózók.

      • Besúgó said

        Mér mit vársz egy olyan intézménytől, amelyiknek a fenntartója komcsi ügynök volt? Fejtől bűzlik a hal.

    • ancilla said

      Sajnos, a vincent.blog karbantartás miatt szünetel.
      Legalábbis azt irja ki. Vagy Samu Mihálynak még mindig akkora hatalma van, hogy be tudja záratni?

    • jobbikos said

      Samu bácsi igazi népnemzetben gondolkodó keresztyén ember!!!
      Ilyeneknek van csak helyük a Károlin!!!

      • Besúgó said

        A politikai kaméleonoknak (Kun, Samu, Bökcskei), a besúgóknak (Bölcskei, Samu, Kulcsár-Szabó klikkje), volt belügyeseknek (Kovács Árpád), volt III/III-asoknak (Wistmanwood).

      • Cicero said

        Na és ki vitte be a Károlira az öreg sztálnista ávóst? Ugyanaz, aki Cservákot, a férget: Pokol Béla marxista alkotmányjogász. Nehogy már őt kifelejtsétek a panoptikumból. Ő is igazi politikai kaméleon.

      • fatal deceit said

        Hát igen a mi Bélánk az igazi Pokol.

  2. Netfigyelő said

    Az Eltén is tanít az öreg sztálinista. Ezt találtam egy ottani hallgatótól róla:

    “5 1 1 1 1
    Jogpolitika
    Az ötvenes években, fiatal oktatóként egyike volt a legsztálinistábbaknak, mai nézetei alapján a szélsőjobboldal a politikai otthona. Tankönyve hemzseg a tárgyi tévedésektől és a helyesírási-nyelvhelyességi hibáktól egyaránt. Nem értem, mi keresnivalója van MÉG MINDIG az ELTÉ-n.
    2011-06-04 23:10 forum topic indítás ”

    (Az 5 a követelmények teljesíthetőségére vonatkozik.)

    http://markmyprofessor.com/tanar/adatlap/7992.html

  3. killer instinct said

    A Károli a legmocskosabb legbűzösebb politikailag legkompromittáltabb hely az egész magyar felsőoktatásban.
    És igen: itt van a politikai alvilág egész szivárványa Kun Béla unokájtól Balla Péter főJOBBIKOSIG.
    Aki most még videot is csinált magáról, mer ynnyira idióta h azt se fogja fel, neki, akit Schmitt az okirathamisitó PLAGIZÁTOR avatott fel, jobb lenne, ha eltűnne.

    • Circumcisio said

      Tegyük hozzá hogy Balla Péter olyan főjobbikos, akinek az izraelita Fóris a szeretője és az izraeli-szoci nyírfás Wistmanwood a fizetett titkosszolgálati alkalmazottja.

      • Traitor said

        Ez rosszabb mint Szegedi Csanád. Az legalább beleszületett a zsidóságba. De ez a tót paraszt ezt választotta a magyarság helyett. Vagy ahelyett hogy maradt volna tótnak.

  4. reformatocidium said

    Világos, mér kell GYILKOLNI A REFORMÁTUSOKAT A kÁROLIN, ahogy Balla Szabó hansági teszi az izraeli-szoci Wistmanwood segitségével,.
    Kell a hely a vén komcsiknak, igaz, Kun Miki, a mindenkik kurváinak:igaz, Petrőczi? meg a besúgóknak, igaz, Kulcsár-Szabó akadémikus???

    • KSZE benyal a kormánynak said

      Kulcsár-Szabó a fő gonosz, ő volt Bölcskei haverja még suttyó spicli korukban, ő bátoritotta fel Ballát, Szabót meg a többi mocsadékot, ő vitte be Hanságit. KSZE MAGA A SÁTÁN!

      • Kígyós said

        Kulcsárszabó súgta be Debrecenben az egyetemistákat, aztán úgy intézte, hogy egy másik társunkra gyanakodjunk. Csak jóval később derült ki, hogy ő volt az igazi spicli, a másikat csak a saját fedésére használta.

      • Paul Ancel said

        Emlékszem. Kulcsár Szabó Barabás Mikire mutogatott hogy besúgó. Miki nem volt ártatlan, tényleg beszervezték de ügyetlen volt és Kulcsárszabó különben is már leleplezte előttünk. Így aztán ő egy kummányi infóval se gazdagította a NBH-t. Nem úgy Kulcsárszabó, aki Barabás kiadásával elnyerte a bizalmunkat és neki megnyíltunk. Sokkal többet ártott nekünk mint a Miki akit kiközösitettünk.

      • Mazsujani said

        Barabás lebukott, mert őt nem védte meg senki. Sőt, direkt felnyomták, hogy másokról eltereljék a figyelmet. Nádházi Emil volt a fedőneve, 1969-ben szervezték be Debrecenben, akkor, amikor Kulcsár Szabót is. Kulcsár Szabó az évfolyamtársa volt, de míg Barabás angol szakos volt KSZE német. KSZE-t nem fogják lebuktatni, mert akkor sok más bukna vele együtt, akik ma magas vezetők. A nagy besúgók alibit biztosítanak egymásnak. A kicsiket meg odadobják pédául.

      • Mazsujani said

        Bölcskei esetében még a lebukás sem számított. Mindenki tudja róla, hogy ügynök volt, de ő ettől még nagy lelki nyugalommal zsinati elnök. Ugyanolyan vastag a bőr a képén, mint Kulcsárszabónak, aki a komcsik alatt mesés karriert csinálhatott, jutalmul a szolgálataiért.

      • OperatívTiszt said

        Kulcsár Szabó és más magas beosztású volt besúgók leleplezése nehéz, mert a Fidesz-KDNP kormány falaz nekik:

        A FIDESZ dugig van bolsevik ügynökökkel, besúgókkal! – NIF kommentár az ügynöklistás szavazás kapcsán

      • III/III said

        Ennél is többről van szó: az Állambiztonsági Szolgálatok Történelmi Levéltára az érintettek kezében van, akik megpróbálják a terhelő mágnesszalagokat megsemmisíteni. A volt besúgók ma is magas pozícióban vannak és alibit biztosítanak egymásnak.Nincs erősebb biztonsági háló, mint a kölcsönös érintettség.

      • Cívis spiclik said

        A debreceni besúgóhálózat felgöngyölítése még nem történt meg. Talán épp azért nem, mert két olyan nagyhatalmú volt ügynök akadályozza, mint Bölcskei és Kulcsár-Szabó.

      • Ügynöktörvény said

        A fideszes-kdnp-s falazásra bizonyíték a Schiffer-javaslatról való szavazás:

        Irományszám: T/5116, tét a tárgysorozatba vétel (tehát nem vita a törvényről)

        Benyújtó. Dr.Schiffer András

        Cím: Az állambiztonsági múlt láthatóvá tételéről

        Szavazás ideje: 2012.02.20

        Eredmény (a nevek és állásfoglalások a honlapon fel vannak sorolva).

        Az adatsor értelmezése: Párt, igen, nem, tart., ig.távol, távol, össz.

        Fidesz:19,154,21,2,30,226

        MSZP:34,0,0,0,14,48

        Jobbik: 41,0,0,3,2,46

        KDNP: 5,17,7,0,8,37

        LMP: 12,0,0,3,0,15

        Független: 9,1,0,2,2,14

        Összesen: 120,172,28,10,56,386

        Tehát valótlanul terjesztik azt, hogy a Fidesz az MSZP-vel összefogva szavazta le a tárgysorozatba vételt. Éppen ellenkező történt: még Gyurcsány is igennel szavazott. Mindössze 19 fideszes és 5 kdnp-s szavazta meg, 154 (!) fideszes és 17 kdnp-s nem!

  5. szabó a gyilkos fasiszta said

    Nos, mit is akar Vitya az ügynökökkel!
    Talán biztos még Bölcskeivel is egy követ fúj: jó az öreg spicli a háznál.
    Szabó Andrásnak, Hanságinak, meg Kulcsár-Szabónak is van szerepe!
    Hurrá!
    A Károli a spiclikkel leginkább feldúsított helye a magyar felsőoktatásnak.
    Énekeljük Mészárossal, a kétszeres PhD csalóval együtt a besúgódalt.

    • Politikai Logika said

      A besúgókat azért nem sikerül Magyarországon kiirtani a hatalomból, a politikai és a közéletből, mert a Fidesz és a jó keresztény párt bujtatja őket. Hogy is lehetne leleplezni őket, amikor most is ők vannak hatalmon? Jó példa erre Kulcsár-Szabó, akinek a hatalma jóval nagyobb, mint egy tudósé. Neki igazi politikai hatalma van, ami még a múltbeli kapcsolataiból fakad.

  6. szamuely tibor said

    Kun elvtárs a megmondhatója a maga mérhetetlen KGB-s tapasztalataival h a Károlin nagyon megbecsülik a spicliket.
    És milyen szép, igazi becsületes kálomista arc ez a Samu!

  7. andrej januarjevics visinszkij said

    Nagy örömömre szolgál h nagy magyar követőm, dr. professzor Samu Mihály hirdeti alkotmányjogi eszméimet.
    Azt h református nem értem igazán – volt egy Reformatszkij akadémikus aki ellen beindítottam az apparátus, de nem látom az összefüggést.
    Csak azt, hogy jogelméleti alapelvem ma is érvényesül – “az írott jogi norma fölött áll a proletár jogérzék” – valami református v. milyen intézményben.

    • fineszes said

      Samu bácsi ezt a “proletár jogérzéket” egy kicsit bővítette, finomította és a mai körülményekhez igazította.
      “Fideszes”, “jobbikos” jogérzék is született közben Samu bácsi agyában, persze a “munkásököl vasököl, oda sújt, ahova köll” szellemében.

    • Cserv said

      És ez a kiváló sztálinista ávós Cservák Csaba tanszékén kapott helyet. A másik spiclién, aki felnyomta Shmittet a hvg-nak. Nélküle aligha találták volna meg Georgijev NOB-raktárban porosodó unalmas statisztikáját. Ehhez kellett egy besúgó.

      • Besúgó said

        Hol másutt hemzsegnének a spiclik, ha nem azon, amelyiknek a fenntartója Bölcskei Gusztáv Bátori fedőnéven maga is spicli volt egészen 1989-ig? Csak olyanokat alkalmaz, akik saját magához hasonlók.

  8. Zsinati Illetékes said

    Bölcskei a Zsinatban is olyanokkal veszi körül magát akik besúgók voltak, vagy a szüleik voltak azok. Pl. Kádár Zsolt, Tarr Kálmán fia, Kocsis elemér lánya stb. Akinek ugyanaz a vaj van a fején az nem fog rá mutogatni.

  9. gagyi mami said

    Ne feledkezzünk meg Petrőcziről! Ő az irószövetségben szimatolt, kellette magát, rakta szét a lábát. Nem véletlenül kapott lakást Erzsébeten.
    És miért írják róla Tarjánék, hogy állandóan az ÉS szerkesztőségében ült?
    Mert ott vizslatott az öreg faszik körül, akik némi orális szexért még megjelenni is engedték. Közben meg jeklentéseket irogatott róluk.
    Az utóbbi évtizedben EGY SOR SEM JELENT MEG LUDVIGTÓL AZ ÉS-ben. Miért vajon???

  10. Curious said

    Balla és a Kistarr nem vesznek össze Bölcskei székének utódlásán?

    • Zsinati Illetékes said

      Ami azt illeti, Kistarr nem örül Balla új ambíciójának, de nem Balla ötlete , hanem Bölcskeié az oszd meg és uralkodj alapján. Kistarr a fejére nőhet, az idióta Balla smmilyen tekintetben nem fog nőni. 🙂

      • DMREK said

        Bölcskei mindenképpen meg akarja akadályozni hogy Szabó István vagy Steinbach legyen az utóda. Lepaktált a Hegedűs-családdal, hogy a retartdált Ballát jelöljék. A Hegedűsöknek ez kapóra jött. Balla a tökéletes báb, bárki által távvezérelhető. Kistarr tényleg veszélyesebb mert ő önálló életre kelhet.

      • dreck said

        Ha Balla püspök lesz, a magyarországi református egyháznak teljesen vége van
        Még Bölcskei se tudta olyan mélyre zülleszteni ezt az egyházat mint ez a mocskos tetű.

      • ZsoltCsaba said

        Bölcskei két dolgot akar megakadályozni: 1. azt, hogy elszámoltassák, 2. azt, hogy a besúgó múltját forszírozzák. Utóbbit a Kistarr sem tenné, hisz az ő apja is besúgó volt, de hogy ne számoltatná el, abban nem lehet biztos. Akkor már inkább Balla, akivel együtt dézsmálták az egyetem pénzét. Bölcskei a gyülekezetekét is.

      • Dunántúli teológus said

        Köntös hétszentség hogy elszámoltatná, de szerintem Szojuz is. És a besúgó múltját is feszegetnék mindketten. Ezért paktált le Bölcskei a Hegedűsökkel.

      • Zsinati Illetékes said

        Így igaz. Öldöklő harc folyik a háttérben Bölcskei székének örökléséért, amibe Böcskei is erősen beleavatkozik. Neki nagyon nem mindegy, ki lesz az utód.

      • kocsi csergő bálint said

        Csak Steinbach megválasztása garantálja a magyarországi református egyház megújulását és megtisztulását.
        Ballának, Tarrnak pedig semmi helye ne legyen egy új felállásban.
        Bogárdi Szabó sógora, az okirathamisító, hamistanúzó, kormánytartalékrabló Szabó András révén BENNE VAN A GYALÁZATBAN.
        NEM LEHET Ő AZ ÚJ ZSINATI ELNÖK!

  11. hugyos józsi said

    Szabó most a saját sógora Bogárdi Szabó ellenében Ballát támogatja.
    Ehhez mit szóltok, ez aztán a családi érzés!

    • Traitor said

      Szabó mindenkit elárul szép sorba vagy akár egyszerre is. A sógorát, Hegedűst, Bölcskeit, Steinbachot. Ilyen jellemtelen gazemberrel nem érdemes szövetkezni.

  12. svabra said

    Tudjátok Szabó melyik elfekvőbe suvasztotta be szegény beteg édesapját?
    Meg kéne mondani az öregnek h Szabó kifosztotta a templomát és most az úrasztalán szalonnázik!

  13. kataszidónia said

    http://petroczieva.blogspot.hu/2012/10/samu-es-baratai.html
    Mint látható, Ludvigra pont akkor jött rá a foshatnék mint Szabóra nevezetesen október 4-én.
    Itt emlékezik meg egy giccses mesekönyv förtelmes fordítására amivel mérgezte a gyermeki lelkeket.
    A százhúsz kilós óriáscsótány azt írja, hogy “az aprók, a megalázottak és megszomorítottak vajmi ritkán lázadnak az életüket, mindennapi békességüket veszélyeztetőkkel szemben”.
    Jó hírünk van: Ludvig: vannak ilyenek, mégpedig MI!
    HARCOLUNK A MOCSKOS, ALJAS GAZEMBEREKKEL SZEMBEN! ELLENETEK,!

  14. samu és barátai said

    El fogtok tűnni a börtönben, mocskos gazemberek: Ludvig, Szabó, Hansági Balla a wistmanwoodos barátaitokkal együtt!

    • Újreformátus said

      Balla püspök akar lenni? Majd meglátjuk. Nyilvánosságra hozzuk a kapcsolatát a III/1-es Földo Lászlóval és a mocskos bűnöző Wistmanwooddal, tele III/III-as ügynökökkel. Pont ilyen püspököt akarna a magyar reformátusság? Aki nemcsak idióta hanem még aljas is?

  15. ghost writer said

    http://www.168ora.hu/landingpage/csurka-istvan-hegedus-lorant-lelkesz-eloadas-magyar-garda-102188.html?168ora_hirlevel=268
    Balla sógora beerősít a fasiszta kultúrába.

  16. kataszidónia said

    A valag Ludvig még mindig rontja az ifjúságot a Reviczky utcai lupanariában.
    Ő a fő lupa, a kiérdemesült vén prosti
    http://www.kre.hu/btk/index.php/karunk-oktatoi.html?sobi2Task=sobi2Details&catid=3&sobi2Id=18

    • Ludvig ne hazudj! said

      Rákattintottam. Ludwig igazán fura dolgokkal dicsekszik. Pl hogy elnyerte a Quasimodo díjat. Ez igaz. Ez valami fordított szépségverseny lehetett, ahol a csúfságával méltán érdemelt ki a fődíjat. (Quasimodo figurája A notre dame-i toronyőr c. filmben a csúfság szimbóluma.) Aztán azzal is dicsekszik, hogy ő alapította a Károlin a doktori iskolát. Ez nem igaz. Az igazság az, hogy ő döntötte be, mert a MAB őt kétszer is alkalmatlannak minősítette, így nem lett ki a törzstagok száma.

      • kataszidónia said

        A Ludvig, a mi női Quasimodonk egyszer a füredi Salvatore Quasimodo költői versenyen egy vigaszdíjat nyert.
        Ami az IDI-t illeti, annak a bedöntésén munkálkodott, mint tudjuk, sikerrel.
        Előtte viszont elröfögte a Kossuth Ráádióban h ő lesz az iskolavezető.

      • Italianista said

        A vicc, hogy az, hogy a mi Salvatorénkat nem Quasimodonak, hanem Qusomodónak hívják. A honlap szerkesztőjétől a betűtévesztés nyilván freudi lapsus linguae. Az őszinte webmester Petrőcinek inkább a “quasimodo”-díjat ítélné oda. Meg tudjuk érteni. 🙂

  17. samu és barátai said

    Most már értjük a Petrőczi által félrefordított gyermekkönyv címének: “Samu és barátai” igazi üzenetét.
    Samu Mihály volt ÁVÓs és spicli, valamint barátai: KSZE (szintén spicli), annak förtelmes családja: Hansági, a tatabányai rém, valamint a kormánytartalékfosztogató, úrasztalarabló Szabó András, ócska kurva felesége, Ludvig (szintén spicli) örökre kezükben tartják a Károlit.
    Áldón terjeszti ki karját felettük Kun Miklós, a Béla unokája, valamint s szoci-izraeli Wistmanwood látható része Balla Péter rektor aki maga se tudja h ő most őskomcsi-e v jobbikos mióta úgy belepistult Sáron rózsájába, a zsidó Fórisba, hogy tanszékvezetővé tette BA-s alapképzettség nélkül.

  18. Whistleblower said

    “Az azért elég életszerű, hogy senki sem olvas papírízű, elavult és unalmas adatkompilációt a NOB levéltárában. És aki olvas, azok közül valószínűleg igen kevesen olvasták a schmitti másolatot.”

    Soha senki nem találta volna meg a bolgár pasi irományát, ha Schmitt valamelyik bizalmasa nem szivárogtatta volna ki. Hogy ez Cservák volt vagy más valaki? Egy biztos, Schmitt legbelsőbb köreiből származhatott csak az infó.

  19. Kiss Barna said

    Azért ez a Kun Miklós már letett egy s mást az asztalra.
    De persze az nem mérvadó ugye?
    Még véletlenül se a szakmai teljesítménye alapján kéne megítélni valakit…

    • Protekciós said

      Szakmai teljesítmény? Hát vetélytárs nélkül könnyű. Kun Béla unokája úgy lett kremlinológus, hogy mást az anyag közelébe se engedett. Ha egy igazán tehetséges történész hozzáférhetett volna ezekhez az iratokhoz nem ilyen uncsi könyveket írt volna belőlük. Másrészt ki a francot érdekel ma már a kremlinológia? Harmadrészt mitől ősi protestáns hagyomány a kremlinológia

      • kaganovics said

        Amit Kun irogat, az legjobb esetben ismeretterjesztés és nem történettudomány.
        Aztán ahogy kergeti a p..ákat az kifejezetten erkölcsös, igaz?

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

 
WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.