Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Breaking News: Balog Ha-Ha

Posted by jhnnsclvn - január 21, 2013

Balog és a hallgatók. Ha-Ha

Eljutott hozzánk az EMMI miniszter, Balog Zoltán és a HOÖK elnöke, Nagy Dávid által 2013. január 21-én délután aláírásra kerülő ideiglenes megegyezés szövege. A szövegből világosan kiderül, hogy a miniszter részéről semmiféle komoly, betartható ígéretről nincs szó, kivételt csak a rektorválasztás jelenthet, bár a kancellári rendszerre való áttérés ezt is felülírhatja. A HÖOK beleegyezik abba, hogy a további tárgyalások a Felsőoktatási Kerekasztal keretében fognak folytatódni, amelynek munkájába a miniszteren és a HOÖK-on kívül kizárólag a Magyar Rektori Konferenciát vonják be.

Nyilvánvaló, ahogy az egyeztetésbe be nem vont egyik egyesület egyik vezetője fogalmazott, a megegyezés célja: „a tiltakozók leszalámizása”. Magyarul: mind a Hallgatói, mind az Oktatói Hálózat, mind pedig a szakszervezetek ki vannak zárva a véleménynyilvánításból. Ez ellen tiltakozott a HAHA 21-én reggel háromkor kiadott kommünikéjében.

Mi Balog miniszter erőfeszítését látjuk ebben is, hogy gleichschaltolja a magyar felsőoktatást, és a számára kedves intézményeket, különösen saját felekezeti egyetemét, a kirívóan színvonaltalan és erkölcstelen Károli Gáspár Református Egyetemet elvtelen módon előnyhöz juttassa. Ez a törekvése nyilvánult meg abban is, hogy a törvényszegő, csaló, okirathamisító, hivatali hatalommal durván visszaélő Szabó Andrást nevezte ki a MAB felülvizsgálati bizottságának tagjává.

Íme a szöveg, amelyet ma délután írnak alá:

AZ EMBERI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUMA ÉS A HÖOK ELNÖKE RÉSZ-MEGÁLLAPODÁSA

1.A Felek megállapítják, hogy a hallgatók által megfogalmazott 6 követelés a Kormány és a HÖOK tárgyalásai során részben teljesült, részben jelen megállapodás rendezi, részben teljesítetlen marad. A Felek a fennmaradó kérdéseket a jelen rész-szerződésben megjelölt egyeztetési fórumokon tárgyalják meg.

2. A Felek kinyilvánítják azon közös akaratukat, hogy 2013-ban folytatódjék a felsőoktatás átfogó átalakítása, amelynek eredményeként a felsőoktatásra fordított források bővülnek.

3. A Felek tudomásul veszik, hogy az Országgyűlés eltörölte a felülről tervezett keretszámok rendszerét, így a felsőoktatásban való részvétel a minőségi kritériumok teljesítésétől és az intézményi kapacitásoktól függ.

4.A Felek – a közös felelősség jegyeként – kinyilvánítják együttműködésüket a felsőoktatási intézmények pénzügyi helyzetének áttekintésére.

5. A Felek támogatják az intézmények felelős irányítását, ennek részeként – az autonómia jegyében – a Kormány biztosítja a rektorválasztás korábbi rendszerét.

6. A miniszter – a HOÖK kérésére – él azon törvényben rögzített jogával, hogy a mellékletekben felsorolt szakokon előírt ponthatárt állapít meg és az azt elérő vagy meghaladó, felvételt nyert hallgatók számára állami ösztöndíjas helyet biztosít. Ennek érdekében a miniszter biztosítja az érintett szakok magyar állami ösztöndíjas formában való meghirdetésének lehetőségét. A Kormány törekszik arra, hogy a fenti szakok a 240 pontot elérő vagy meghaladó első helyes jelentkezők 10-20%-a számára biztosítsa a magyar állami ösztöndíjas férőhelyet.

7. A Felek a fennmaradó kérdések megtárgyalása céljából megállapodnak egy ideiglenes mandátumú “Felsőoktatási Kerekasztal” felállításában, amelyben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Magyar Rektori Konferencia, illetve az őket érintő kérdésekben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar-Európai Gazdasági Tanács vesz részt, s a következő munkacsoportokban fejti ki tevékenységét:

a. a felsőoktatás finanszírozása (pl. működési költségek biztosítása, hallgatói térítések és juttatások),

b. a hallgatói jogok és kötelezettségek (pl. hallgatói szerződések)

c. az átalakítás átfogóbb tartalmi kérdései (pl.: rektorválasztás. a képzési struktúra felülvizsgálata, a felvételi eljárás, a német modell szerinti kancelláriai rendszer).

Budapest, 2013. január 21.

BALOG ZOLTÁN                    NAGY DÁVID

10 hozzászólás to “Breaking News: Balog Ha-Ha”

 1. filológus said

  A HÖOK 13 órakor feltette a fb oldalára, hogy NEM ÍRJA ALÁ ezt a megállapodást. Elsősorban azért, mert nem ért egyet a Felsőoktatási Kerekasztal összetételével. A HÖOK ragaszkodik a HAHA bevonásához is.
  Gratulálunk, éljen a szolidaritás!

 2. korrektúra said

  Megtudtuk a ponthatárokat is a mellékletből. Ez az a 16 szak, amelyből eredetileg csak fizetős képzést akartak engedélyezni.
  ALKALMAZOTT KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNY 465
  ANDRAGÓGIA 445
  EMBERI ERŐFORRÁS 460
  GAZDASÁG ÉS MENEDZSMENT 460
  GAZDASÁGELEMZÉS 465
  IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI 435
  JOGÁSZ 465
  KERESKEDELEM ÉS MARKETING 460
  KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUD. 470
  KÖZSZOLGÁLATI 440
  MUNKAÜGYI ÉS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI 425
  NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS 460
  NEMZETKÖZI TANULMÁNYOK 465
  PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL 460
  TURIZMUS ÉS VENDÉGLÁTÁS 465
  ÜZLETI SZAKOKTATÓ 440

 3. tudományos kutató said

  Átalakították a szerződést és aláírták:
  A 7. pont így hangzik:
  “A felek egyetértenek abban, hogy a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek is esélyt kell teremteni a továbbtanulásra, ezért a Kormány ezen társadalmi csoportok felsőoktatásba való bejutását segítő speciális programokat indít. A Felek elhatározzák, hogy áttekintik a hátrányos helyzetű jelentkezőkre vonatkozó szabályozást és annak jövőbeli rendszerét közösen alakítják ki.”
  A 8. pont megegyezik a fenti fogalmazvány 7. pontjával, HIÁNYZIK BELŐLE a “Felsőoktatási Kerekasztal” résztvevőire vonatkozó minden TAXATÍV FELSOROLÁS

 4. hermeneutikai lángész said

  Átlátszó nagyszerű összefoglalása a kormányzati túlkapásokról és a szolgalelkű iskolákról!
  http://atlatszo.hu/2013/01/18/jogserto-iskolak-igy-fojtjak-el-a-diaktiltakozasokat/

 5. hajnalka said

  Ezt írja erről a HVG
  http://hvg.hu/itthon/20130121_balog_hook_megallapodas

 6. hajnalka said

  Itt van a Hallgatói Hálózat különféleménye
  http://www.facebook.com/notes/hallgat%C3%B3i-h%C3%A1l%C3%B3zat/mi%C3%A9rt-nem-fogadjuk-el-a-kisziv%C3%A1rgott-r%C3%A9szmeg%C3%A1llapod%C3%A1st/575747992438963

 7. régi kolléga said

  Ez meg a Népszabi.
  http://nol.hu/belfold/megis_alairt_a_reszmegallapodast_baloggal_a_hook

  • A sajtóban megjelent kommentárok, valamint a zárt fórumokon megfogalmazódó vélemények valószínűsítik Balog Zoltán közeli bukását.
   A Hold utcai lelkipásztornak eszébe se jutnak a hátrányos helyzetű fiatalok?
   A hallgatóknak kell EMBERI VISELKEDÉSRE felszólítani az EMMI minisztert, a papot, OV bizalmasát, akinél 1996-ban “megtért” Kövér Lászlóval együtt?
   Mélységesen erkölcstelen Balog Zoltán viselkedése.
   Nem csoda, hogy egy velejéig aljas, korrupt gazembert, Szabó Andrást nevezett ki a MAB-ba.
   Ez várható tőlük.
   Meg fognak bukni, a Teremtő nem tűri ezt sokáig.

 8. régi kolléga said

  Az Oktatási Hálózat nincs elragadtatva.
  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=615970&referer_id=friss

 9. hücpe said

  Balog egy igazi korrupt, aljas politikus. Nem is politikus, csak egy hitvány pap.
  Jellemző, hogy felkarolta a tetves Szabót.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: