Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Family Channels (Családi csatornák)

Posted by karoligaspar - május 17, 2013

Szerző: Dark Tangent

Hermann Zoltán és Bene Sándor 2008. júliusi e-mail-váltásából kiderült, hogy a magát Machiavellinek képzelő Bene megfúrta Tüskés Gábor alkalmazását a Károlin, hogy ne legyen riválisa. Közben Kecskeméti Gábor előtt játszotta a naivat (JAJ és JUJ), és megeskette Hermannt, hogy az ő neve az ügyben fel se merüljön. Inkább használja a családi csatornákat (=Kulcsár-Szabó Ernőt):

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2012/03/27/pater-anyos/

Az alábbi két e-mailben “a családi csatornák” nevében megszólal a MENY, Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes, akit Bene kijátszott, és csak a hű vagy inkább gyáva csicskás, Hermann Zoltán árulása folytán szerez tudomást az intrikáról. Ágnes asszony leveléből az is napvilágra kerül, hogy Bene nemcsak Tüskés Gábor alkalmazását hiúsította meg a Károlin, hanem a saját nagybátyjáét, Heltai Jánosét is. Hermannak azt adta feladatul Bene, hogy “fékezze ki a Heltai-ügyet”, vagyis Heltait se engedje be a Magyar Intézetbe, aki idős korára bizonyára szívesebben dolgozna Budapesten, minthogy hetente többször Miskolcra vonatozzon. Ágnes asszony felháborítónak találja Bene intrikáját, és reflektál a Tüskés-ügyben történt pálfordulására is. Azt is megtudjuk, hogy Bene, miután jól megkavarta a trutyit, és elindította Tüskés és Heltai kifúrását, elrohant Kecskemétihez árulkodni, a saját intrikáját a többiekre – feltehetően Hanságira és Hermannra – kenve. Ennek az ügynek a hőse nem Ágnes asszony, hanem az intrikus Bene, és a gyáva, ide-oda kémkedő Hermann.

Pater Ányos Hansági szemszögéből 1.

Pater Ányos Hansági szemszögéből 1.

Pater Ányos Hansági szemszögéből 2.

Pater Ányos Hansági szemszögéből 2.

Az e-maileket nem alapítványi pénzből vásároltuk, hanem Dark Tangent szerezte be önszorgalomból :). – A szerk.

229 hozzászólás to “Family Channels (Családi csatornák)”

 1. Kaka-démikus said

  A meny besimeri, hogy após se mindenható: “Ernő itt már nem tud segíteni”… És miért nem? Mert Bene elment vacsorázni Kecskemétivel, ahol Júdásként felnyomta a szövetségeseit. Elmondta neki, hogy azok Heltai átcsábításában mesterkednek, éselőadta a jófiút. Akárcsak Tüskés esetében, akit minden eszközzel vissza akart tartani, de ráfogta Hanságira.

  • Erkel utca said

   Szóval Bene Sándor megfúrta a saját nagybátyját, Heltai Jánost, aki az Erkel utcai lakásából könnyebben eljutna a Reviczkybe, mint Miskolcra. No meg pláne a felesége, Heltainé Nagy Erzsébet már a 90-es évek közepétől a magyar nyelvtudományi tanszéken dolgozik másodállásban.
   Ez is mutatja, hogy Bene egy IGAZI TETVES MOCSOK ALÁVALÓ GÖRÉNY.
   Hansági is az, Hermann meg a többi, de hogy valaki a saját rokonát felnyomja, akitől csak jót kapott!!!

  • Family Clan said

   Azért döbbenetes, hogy egy család ennyire lenyúljon egy szakmát. Még ha Kulcsárszabó nem is omnipotens, azért világos, hogy a színfalak mögött ő rángatja a drótot. Beleszól, amibe csak tud, belenyúl, beletenyerel, rányomakodik mindenre és mindenkire, osztogat és fosztogat (állások, ösztöndíjak). Nincs még egy szakma, amiben ez az abszurdum megtörténhet.

   Aki irodalomtörténéz akar lenni, vagy belebújik a Kulcsárszabók valagába, vagy meghal.

  • Le Neveu de Rameau said

   Heltainé Nagy Erzsike és Heltai János besétálhatnának Erkel utcai lakásukból kézenfogva akár gyalog is a Reviczky utcába, ahol boldogan tanítgathatnának, amíg csak meg nem halnak, ha ez a gonosz unokaöcsi taccsra nem teteti szakmai féltékenységből a nagybátyját cimborájával, Hermannal. Így is működnek a családi csatornák. Nemcsak segítően, hanem gátlóan. Mi bajotok van nektek a Károlin a nepotizmussal és a rokonokkal? Hiszen nemcsak támogatják, hanem fűrészelik is egymást 🙂

   • Kiseprűzve said

    Ez az egyetlen reményünk, hogy majd meggyilkolják egymást: Bene Sándor Heltai Jánost meg a feleségét Erzsikét is egyfüst alatt.
    Szabót meg valamelyik Ribike teszi el láb alól, amikor meg akarja rontani őt a jóságos nagyapó.
    Ahogy a Morvai lányokkal tette.
    Miért nem áll szóba Morvai Kinga a saját anyjával?
    Mer Ludvig nem akadályozta meg h Szabó megerőszakolja a saját lányát!
    Menj a rendőrségre, Kinga!
    Ez a gazság nem évül el!

   • Le Neveu de Rameau said

    Én már dolgozom egy ideje a nagybácsikon és nagynéniken. Tudhatjátok a történelemből és a regényekből hogy unokaöcsik csak akkor lesznek gazdagok ha elteszik láb alól a nagybácsijukat. Én egy klasszikus unokaöcs vagyok. Megtestesítem a családi státuszomat. 🙂

   • Saca said

    Mit jelent ez a Nivea és Ráma? Nivea krémet reklámozol vagy Rámamargarint?

  • Family Clan said

   Azért Hansági nem ennyire pesszimista az APÓSát illetően. Azt írja, “Ernő sajnos itt már nemigen lesz megoldás, vagy ki tudja?” Vagyis azért titokban mégiscsak hisz Kulcsárszabó (omni)potenciájában. 🙂

   • Gyermekáldás said

    Talán van személyes tapasztalata a potenciájáról. Ki tudja mi-mindennel és ki-mindenkivel próbálkozott már a gyermekáldás reményében. Ernő elvégre már bizonyított, bár a második házasságában a gyereket állítólag nem ő csinálta hanem az Annamari unokatesója 🙂

   • csicsikov said

    Az én szép nagy hazámban ezt sztahocsesztvának nevezik.
    Gorkij is maga csinálta az unokáit, nem bízta a részeges Maximra.
    Igaz, nagyon szemrevaló menye volt, még Berijának is tetszett, pedig ő inkább a fiúkat…

   • Bányarém said

    Ami Hanságiról nem mondható el. Olyan ronda, hogy ha leküldenék a bányába, feljönne az összes rém. Szakállas vicc, tudom, de Hanságira tökéletesen illik. 🙂

  • ask jerves said

   Az ember még a végén megkedveli Hanságit, akármilyen mocskos, még mindig távolról sem olyan galád gazember mint a mindenkire vigyorgó kisstílű manipulátor Bene Sándor, aki a fasiszták egyeteméről kapja a lóvét és onnan súg be a szadeszes haverjainak, közben meg jól hátba szúrja a saját nagybátyját, Heltai Jánost, akitől csak jót kapott, pl. elszállásolták annak idején és patronálták minden módon.

   • Ágnes asszony said

    Ebből az egész intrikus-árulkodós sztoriból még tényleg Hansági jön ki a legjobban. Csak ne élne vissza folyton a családi csatornákkal!

   • Pszichiáter said

    Dehogy él vissza vele. Csak él vele. Sőt, abból él. Ez a szellemileg jelentéktelen, csúnyácska, testileg torzszülött, a gyermekáldás hiányába – egyébként emberileg érthetően és számalomraméltóan – lelkileg megzakkant transszexuális jelenség soha nem került volna be a felsőoktatásba, ha nem cselezi be magát intrikával és a szebb és okosabb és jóval szexibb vetélytársak (ld. Menyhért Anna) eltakarításával a maffiózó családjába. Most kétkezi munkás lenne egy üzemben vagy legjobb esetben tanítónő Tatabány-alsón.

   • régi kolléga said

    Még mielőtt Hansági az égbe megy, jelzem, az első nagy takarítást ő végezte Szabó Andrással.
    Annak esett áldozatául Erdélyi István, Püspöki Nagy Péter, Huszár Ágnes és mások.
    És akkor még MENY SE VOLT ÉS PHDJA SE VOLT
    Volt viszont egy mindennél rohattabb hóhérsegédje Szabó András, aki még hamistanúzni is rohangált a bíróságra.
    Igaz Bandi???
    .

   • Hansági rehabilitálása said

    A 3 intrikus közül ebben az esetben tényleg Hansági a legkevésbé ellenszenves. A maradék kettő közül nem is tudom, melyik a hánytatóbb. Bene vagy Hermenn? Asszem inkább Bene, aki még a nagybátyját is beáldozza. A Pater Ányos levelekből és a mostaniakból az derül ki, hogy Bene két kézzel építi a karrierjét a kijátszott kollégák hátán. Előbb Tüskést fúrja meg, majd megkéri Hermannt, fékezze ki Heltait is, aki a nagybátyja, nehogy már a Károlira jöhessen. Így gyakorlatilag egyedül marad régi magyarosként, mert Szabóról ő is tudja, hogy egy nulla. De ezzel még nem éri be. Vacsorázni hívja Kecskeméti Gábort, és elmeséli neki, hogy a két szövetségese, Hansági és Hermann micsoda merényletet terveztek a miskolci doktori iskola ellen, de ő hősiesen megakadályozta. Undorító ez a nyálas cukrosbácsi belülről is, nemcsak kívülről.

    Hansági nem is tud az ügyről, nem is sejtené, mit intrikál Bene a háta mögött – ellene is -, ha Hermann gyávaságból ki nem adná neki a bizalmasan csak neki továbbított infókat Benétől. Hermann Hansági előtt játssza azt a lojális jófiút, akit Bene Kecskeméti előtt alakít. Persze mindegyikük a barátai kijátszásával és kiszolgáltatásával. Hermanné az ezüstérem, mert Benét nem lehet alulmúlni.

    De Hansági ezúttal tényleg nem csinált semmit. Még a családi csatornákat is azért próbálja használni, hogy csökkentse a kárt, amit a másik kettő az árulásával okozott, főleg Bene! Tehát ezúttal még Ernőt is jóhiszeműen veti be.

   • ask jerves said

    Na ne menesszük az égbe az agyatlan rusnya kurva Hanságit!
    Igen, Bene a legförtelmesebb , de nagy röhej az egész, hogy pont az IMO-n kettős kémnek kiképzett Hermann Zoltánt váasztja bizalmasául.

   • Hansági rehabilitálása said

    Távolról sem akarom mennybe meneszteni, mert bármi jó derülne ki róla esetleg a jövőben, angyal nem lesz belőle. De nem vagyok biztos benne, hogy ő konvertálta leghatékonyabban a kulcsárszabó nevezetű tőkét. Az a gyanúm, hogy akik érdekből hozzá törleszkedtek, mint Bene, Hermann és legelsősorban Szabó, de alapjában véve utálták, még nála is fokozottabban használták kulcsárszabóernőt a karrierjük építéséhez, mint ő maga, akinek ez a név nemcsak előny, hanem teher is volt.

   • Dr. Faustus said

    Ebben még egyet is értek.
    De elvileg: aki KÜLÖNB SZABÓNÁL, HERMANNÁL, BENÉNÉL, AZ MÁR RENDES EMBER?
    Vagy nem is rendesebb, csak agyilag annyira korlátozott, hogy fel sem fogja, mire lenne képes KSZE memyeként?
    Nagyon óvnálok benneteket attól, hogy ezt a proli paraszt picsát túlértékeljétek!

   • ElemiLogika said

    Ask jerves alighanem fején találta a szöget. Dark Tangent létezését nem vonomteljesen kétségbe. Lehet, hogy létezik, de ezekhez a levelekhez semmi köze, mint ahogy a Pater Ányoshoz sem. Szerintem Hansági postafiókját nem hekkelte meg senki. Ezt ő inszcenírozta. Ő maga küldhette be ezeket a leveleket, hogy jó színben tüntesse fel magát. Ettől ezeknek a leveleknek a tartalma még igaz lehet, sőt, biztos vagyok benne, hogy hitelesek. De Hanságinak állt csak érdekében, hogy nyilvánosságra kerüljenek, és ne ő legyen folyton terítéken. Ha ő a gonosz boszorkány, akkor mi Bene, Szabó és Hermann, akik ezeknek a leveleknek az alapján jóval aljasabbak és gonoszabbak, mint ő maga?

    Dark Tangent valószínűleg csak Szabó és a csajszi facebookos levelezését hekkelte meg, mert Szabó nem állította jól be időben a fiókját. Ez adhatta az ötletet Hanságinak, hogy Dark Tangent álnéven beküldje a blogra a Benét és Hermannt lejárató, őt pedig megdicsőítő levelezéseket.

   • Pozsonyi kifli said

    Mi itt a határ szlovákiai oldalán faljuk ezt a blogot. Isteni! A komáromiak rávetették magukat András és Eszter folytatásos románcára, nyilván a Selye miatt, de már ezt olvassuk Pozsonyban, Nyitrán, Besztercén, Kassán, Dunaszerdahelyen, Lőcsén… Na nem sorolom föl az összes várost. Dark Tangent igenis létezik és romantikusabb történetet tálalt elénk a facebook meghekkelésével, mint Rosamunde Pilcher gicsei. Azok csak fikciók. De ez maga az eleven élet. Alig várjuk a folytatást!

 2. hugyos józsi said

  Az egyértelmű h Hansági mennyire utálja Évát (Ludvigot) és mennyire szarba veszi Szabó Andrást.
  H. az Éva mire számít a régi magyaron meg mire nem?
  Elfelejtetted, Hansági h ennek a vén ribancnak még magyar szakja sincs?
  A doktori iskolában is ilyenként “vezette” az idióta Baranyait.
  Akit azóta éppen Miskolcon tudott ledoktoráltatni

 3. Client said

  Dark Tangent, hogy hekkelted meg Hansági postafiókját? Nem tanítanál meg erre a trükkre? Vagy vállalnál feltöréseket megrendelésre is? Engem érdekelne néhány levelezés tartalma. Piaci áron fizetek!

  • Dark Tangent said

   Nem volt nehéz dolgom se Hansági se Hermann postafiókjába bemenni. Informatikai ismeretek persze kellenek hozzá, de ennél is fontosabb a pszichológia. Mind a kettő pehelykönnyű eset. Egész egyszerűen lehet tudni, mi jár a fejükben. Különösen Hanságinak, aki kifejezetten pszichotikus, nem is kell beszélgetés közben terelni, ömlik belőle az epe. A hekkelés művészete az lényegében a lélek tudománya.:)

   • Jaj és Juj said

    Bene a barom, aki Machiavellinek képzeli magát!
    Pont a Hermannba bizik, akit még IMO-s korában beszervezett a KGB!
    Azóta itt alvóügynök, de már néhányszor felébresztették!
    Most is ébren van!
    JAJ ÉS JUJ!

 4. julo said

  Rohatt korrupt Fidesz kormány támogatja a korrupt egyházakat, a spicliket tömi pénzzel,
  Guszti annyi lóvét kap, hogy el se tudja szórni. Dögöljenek meg mindannyian!
  Éljen a kétfarkú kutyapárt!
  http://index.hu/belfold/2013/05/18/ketfarku_kutyapart_minden_part_nekunk_kampanyol/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=source%3Dother_multiline&action_object_map=%2525257B%2525252210201384782328040%25252522%2525253A401682983280852%2525257D&action_type_map=%2525257B%2525252210201384782328040%25252522%2525253A%25252522og.recommends%25252522%2525257D&action_ref_map=%2525255B%2525255D

 5. Bene aki nagy intrikusnak és stratégának képzeli magát folyton lebukik. Az egyetlen bizalmasa Hermann, Hanságiban nem bízik, nem is tájékoztatja. Hermannt kéri meg, hogy falazzon neki ill. kivitelezze intrikus ötleteit. Csak arra nem számított, hogy Hermann annyira fél Hanságitól, hogy mindent továbbít neki, semmit nem mer eltitkolni előle, sőt mindenre engedélyt kér tőle.

  • Curious said

   Benének Hermann a bizalmasa, nem Hansági. Hermannak Hansági nem a bizalmasa, hanem a gazdája, akinek félelmében jelent és felnyomja a sunyi intrikust, aki azt hiszi, bízhat benne. De Hanságinak ki a bizalmasa? Kihez címezte ezeket a leveleket? Ő kivel osztja meg bizalmas infóit? Ez itt a kérdés.

   • Cuncimókus said

    Hogyhogy kivel? Ez még kérdés? Természetesen testi-lelki partnerével, akivel az ágyát is: Mészáros MarciPistával. Hanságinak ő az egyetlen bizalmasa.

 6. Cukrosbácsi said

  Miért tűrik a reformátusok, hogy ez a nyálas cukrosbácsi intrikáljon köztük? Ez a gusztustalan pofa először is nem református, hanem katolikus, azonfelül egy ballibsi zsidó, aki a Beszélőbe írta életműve javát.

  • Beszélős Bene said

   Már miért ne passzolna a zsidó, intrikus, Beszélőbe firkáló amúgy katolikus ballibsi Bene a károlis csapatba? Ez nem felekezeti szelekción alapul, hanem jellempróbán. Ha ugyanolyan aljadék gazember vagy mint Szabó András, akkor helyed van a Károli oktatói gárdájában 🙂

   • szabó fan klub said

    A jellemtelenség és az aljasság alapkritérium. De kell még hozzá a BÁRGYÚSÁG IS! Ahogy Sanyicsek eltaktikázza magát és az IMO-n kettős kém szakon végzett Hermannt választja a bizalmasává.
    IQ a negatív tartományban!

   • mesüge said

    Bene már szólt a KSZE-nek, hogy ő is részt venne az Avigdor Hameiri kutatásában. Igaz, hogy ez a kutatási területétől négy évszázaddal arrébb van, de zsidó, és ahogy rámutattatok, Bene is az.
    Igazán nem is értem, hogy a derék, bár fantáziátlan, enyhén antiszemita Heltai Pali és János húga hogy mehetett hozzá egy hitsorsosunkhoz.

 7. julo said

  Hát ez tényleg vicces! Ezzel a vakarózós balfasszal! Eldobom az agyam (meg az ágyam)!

 8. vidéki kolléga said

  Lassan lebukik a Károli hazugsághálózata.
  A magyar szak egyetemi akkreditációja elbukott.
  Még a Balog által benyomott Szabó se tudta megmagyarázni azt, hogy a Magyar Nyelvtudományi Tanszék vezetője, Fóris Ágota kinevezése után végezte el a magyar szakot BA és MA fokozatban is. Még jó, hogy nem a Károlin!
  Aztán itt van a tanszékre egyetemi tanárként bejelentett Hegedűs Rita, akit az ELTÉ-n nyugdíjaztak, és már két éve a Humboldton, Berlinben tanít magyar mint idegen nyelvet.
  És meddig tudják Szakály Sándort úgyis mint doktori iskola vezetőjét károlis professzornak kasírozni, miközben ő a Közszolgálati Egyetem rektorhelyettese???
  Meddig tudja Balog Zoltán a csalásokat leplezni????

  • Marika néni said

   Szakálynak mindent lehet. Lehet rektorhelyettes az egyik egyetemen, és doktori iskolavezető egy másikon. Gergely Andrásnak ennél jóval kevesebbért sem engedték meg hogy doktori iskolát csináljon. Nem volt rektora, csak tanára az Andrássy egyetemnek, ahol ugyan közreműködött egy doktori iskolában, de mikor átjött a Károlira, az ottani DI-ből kilépett. Szakály azonban erőszakos, agresszív és jól fexik a kormánynál.

  • Sophiane said

   Fóris szerintem MA-t még nem végzett. Még csak a BA-nál tart, bár próbálta gyorsítani, nem ment.

   • szabó a miniszterbuktató said

    Akárhogy is Szabónak még a MAB bizottságában sem sikerült elintézni a magyar szak akkreditációját.
    Pedig a kinevezett tanszékvezető, Fóris Ágota szélsebesen tanulta a magyar szakot.
    Meg bejelentették Hegedűs Ritát, aki Berlinben tanít magyart.
    Szabó egy igazi balfasz.
    Bedöntötte az Irodalomtudományi Doktori Iskolát is, túl korrupt volt, túl sokat akart magának, Ludvignak meg Hanságinak.
    Szabó csak a rablásban nagy.
    Amikor az előző Orbán kormánytól elrabolt 2 milliárdot.
    Innen HÍVJUK FEL AZ ADÓHATÓSÁG FIGYELMÉT SZABÓ ADRIAI KASTÉLYÁRA ÉS LICHTENSTEINI BANKSZÁMLÁIRA!
    MILLIÁRDOKAT RABOLT KI AZ ORSZÁGBÓL SZABÓ ANDRÁS (8. ker. Mátyás u. 20. i. em.) az adóhatóság orra előtt!!!

   • MAB-illetékes said

    Dehogynem tudta volna elintézni. Nem akarta. Szabó nemcsak presztízsből delegáltatta magát az idióta papminiszterrel a MAB-ba, hanem Tepsi elnyírása céljából. Munkássága nagy részét a MAB-ban Tepsi lejáratása teszi ki. Már mindenkinek elsugdosta a fülébe egyenként tízszer, hogy ez a nő úgy lett dékán, hogy a püspök szeretője, és a pozíciójára teljesen alkalmatlan. Az akkreditációt is azért fúrta meg Szabó, hogy Tepsi dékáni alkalmatlanságát bizonyítsa.

 9. historiker said

  Szakály Sándor elég sokat tett a mostani kurzusnak. Ő volt annak a háromtagú történészbizottságnak az egyik tagja, amelyik kitiltotta a magyar közterekről Károlyi Sándort, Kun Bélát, Gorkijt és Majakovszkijt.
  Bezzeg a károlis történettudományi doktori iskolájából nem tiltotta ki a nagy médiatörténészt, Kun Miklóst, a Béla unokáját.
  Így aztán Sanyit kinevezték a Közszolgálati Egyetem rektorhelyettesének.
  Lesz ő ott még rektor is, akkor viszont ki lesz a károlis TDI vezetője: Kun Miki?
  Hermann Róbert, aki főállásban a Hadtörténeti Intézetben van?
  A NO NAME-ek a Károlin?
  Popely, a túlkoros szlovák spicli???

 10. szabó a gyilkos fasiszta said

  Szabó megin fosott egyet a szarszínű blogjára
  http://szaboandras54.blogspot.hu/2013/05/20062-bocskai-konferenciak.html
  Most má saját szöveggel nem is próbálkozik, pár soros összekötő szöveg a meghívók és a bárgyú fotók között.
  Belátta volna, hogy nem tud írni?
  Becsületes belátáshoz vezetett a 12 lépés, Bandi?
  Meggyőzött a kiscsaj h totál romos vagy te bűnöző?

  • kikaseroljuk szabó andrást said

   Innen üzenjük szabó nem feledkeztünk meg rólad te mocskos gazember
   És a kis románcodnak a végét is fogod még látni a blogon tetves gazember.
   Kellett volna a kis Eszter igaz e?
   Tudod ki ő?
   Nem.
   Még megtudhatod
   De akkor az ördögök levisznek a poklok legfeneketlenebb bugyrába
   a tolvaj pedofil házasságtörő hamistanúzó seggek közé.
   És az ördögök foglalkoznak a giliszta alakú pszoriázisos nemiszerveddel nem ám valami hamvas leányzó
   Várunk szabó de már nem sokáig!

 11. Puzsér Róbert fan said

  A Robi a Szabót még a Hajdú Péternél is jobban utálja.
  Azt mondja ha kicsinálta a Hajdút meg a Sarka Katát a Schobert Norbit meg a Rubint Rékát rátér Szabóra és Petrőczire.
  Szabó gyilkosként leste Robi minden lépését minden alkalommal meg akarta buktatni, Ludvig meg meregette rá a savószinű apró szemeit és malacságokat sugdosott a fülibe és simogatta a hátát, sőt!!!!

 12. kálomista hazugságok said

  Bölcskei nagyon beseggelt a pünkösd örömére és istenverte baromságokat ugatott a szószéken.
  Váltóállításról, menetrendről stb.
  http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=210704:boelcskei-puenkoesdkor-uj-menetrend-szerint-kell-elindulni-a-leleknelkueliseggel-szemben&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113
  Közbe meg a mi Gusztink állítja állandóan a váltót mindig az aktuális hatalomnak nyalja a valagát, lop, vedel és paráználkodik ami belefér.
  CZAPP CZAPP, IGAZ!

 13. Netfigyelő said

  Ma sokan olvasnak bennünket külföldön, összesen majdnem annyian, mint itthon. Legtöbben a szomszédos országokban, főleg Szlovákiában, Romániában, Horvátországban, Szerbiában ill. Japánban, az USÁ-ban, Franciaországban, Olaszországban, Angliában és Németországban, de volt ma olvasónk Luxemburgban és Svédországban is.

 14. watch dog said

  Szörnyű mocskos giccsek a refi lapon.
  Ilyenkor aztán kellenek a romák, az öregek, a betegek, a börtönben ülők.
  Mindnek a pénzét felvesszük és ellopjuk!
  Igaz, Guszti?
  http://reformatus.hu/public/punkosd/2013

 15. Dr. Eördögh István said

  Tisztelt Szerkesztőség!
  Elküldtem Pálinkás elnök úr válaszlevelét nyílt levelemre. Hálás lennék, ha felkerülne lapjukra.
  Megköszönve készségüket és figyelmüket, barátsággal köszöntöm a Teamet, további kitartást kívánva a korrupció elleni harchoz.

 16. hermeneutikai lángész said

  Nagyon köszönjük!
  Önnek is boldog ünnepet kívánunk ezen a pünkösd hétfőn.
  A harcot pedig folytatjuk!

 17. the easy conscience of effortless superiority said

  Május 30-án lesz Kurucz György Keszthely grófja, Festetics György c. könyvének bemutatója a Károlin

  Komolyan nem vehető történeti ismeretterjesztő lektűr.
  Kurucz a károlis oktatók átlagát meghaladja, de az amúgyis a béka valaga alatt van

  • lefőztük a pápistákat said

   Ma van az úgynevezett református egység napja.
   Negyedszer ünneplik meg h Guszti a kiöregedett pártállami spicli szörnyű adósságba keverte a református egyházat, hogy kicsorduljon a határok közül mint a dögletes bűz ami körülötte kering.
   http://reformatus.hu/mutat/fiatal-unnep/
   Most má annyira elment a maradék esze h pünkösdkor is azt gondolta magáról hogy a debreceni vasútállomáson van és irányváltásról meg váltóállításról röfögött.
   Pedig ő mindig következetes volt.
   Mindig a hatalmon levők valamgát nyalta

   • NYEMRLSZ said

    A nagy demagógiával és zajos propagandával Debrecenbe, 2009. május 22-re összehívott ‘Magyar Református Egyház Alkotmányozó Zsinata’ (a továbbiakban: ‘Alkotmányozó Zsinat’) azt szeretné elhitetni, hogy ez az első kísérlet közös ‘Magyar Református Zsinat’ életrehívására. Ez hazugság.
    A ‘Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinata’ (a továbbiakban: ‘Tanácskozó Zsinat’) már 1995-ben megalakult Debrecenben, melyet a világ valamennyi magyar református egyháza közös akaratból együtt alapított és amely mindmáig m5ködik. A Tanácskozó Zsinat hivatalosan elismert és bejegyzett önálló közhasznú jogi személy. A Tanácskozó Zsinat minden tagegyháza önrendelkezési jogát elismervén tiszteletben tartja minden ország szuverénitását, amelyben magyar református egyház él és m5ködik. Ez az egyedüli járható út. Az ‘Alkotmányozó Zsinat’ kitalálói jóhiszem5 emberek félrevezetésével cinkosokká, b5nrészessé teszik -ket. Itt egy óriási, eddig páratlan botránynak vagyunk a
    tanúi a magyar református egyház történetében, amely elfogadhatatlan. Ami itt történik, az államcsíny az egyházban, puccs!

    http://xa.yimg.com/kq/groups/2094741/2021268073/name/02-NYEMRLSZ_korlevel

   • Tanácskozó Zsinat said

    Nem véletlen, hogy a szlovákiai magyar református egyház nem csatlakozott Bölcskei puccsához. A törvényes egyesülésnek, a Tanácskozó Zsinatnak szlovákiai lelkészi elnöke volt, Dr. Erdélyi Géza. Ő volt az egyesült kárpát-medencei református egyház törvényes vezetője 2009. május 22-én, amikor Bölcskei egyszerűen megpuccsolta.

   • KDB said

    A 2009 május 22-i puccsra Bölcskei a KDB-tól vett fel hitelt, amit aztán a Károlival fizettetett vissza. A műsor koreográfusa Bölcskei haverja, a debreceni Csokonai Színházból akkor épp kirúgott Csányi János volt. Bölcskei a koreográfiáért jutalmul, és az újrakezdéshez 14 millió forintot ajándékozott Csányinak. De nem ő fizette. Hogy Bölcskei nagyvonalúskohasson, a Károlinak újabb hitelt kellett fölvennie 14 millió ft értékben a KDB-tól, vagyis Bölcskei a Károlit adósította el. A Károli bevonására jogilag még ürügy sem volt, hiszen Csányi színiiskolája középfokú OKJ-s képzést nyújt, nem felsőfokút. Na ezt hívják úgy, hogy sikkasztás:

    https://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/09/28/the-accreditation-board-in-the-lime-light-a-mab-on-az-orszag-szeme/

    (utolsó bekezdés)

   • Debreceni Usurpator said

    Bölcskei önjelölt kárpát-medencei református pápává koronázásának kísérletével szószegővé vált a seggnyaló követőivel együtt. Ha ezek azt állítják, hogy a Tanácskozó Zsinatban ‘tagságukat szüneteltetik’, azzal éppen a fennálló tagsági
    jogviszonyukat húzzák alá és a szószegésüket bizonyítják be.

   • Újreformátus said

    Teljesen egyet értek a hollandiai magyar testvérekkel abban, amit Bátori Butykosról írnak. Egy komcsi besúgóból lette feudális pasa, aki a korrupcióra építi a hatalmát.

   • Bölcskei püspök elvtárs said

    Az ex-kommunista politikai stratégia Bölcskei püspök elvtárs ‘zsinatának’ igazi háttere. Az eszköz nagyon egyszerű: t.i. pénz. Közismert, hogy Bölcskei Gusztáv, aki a régifajta kommunista párttitkár típusa, ‘megvásárolja’ a támogatóit. Ez korrupció. Ennek megfelelő diktátori stílusban kormányozza az egyházat. Ellenjelölt nélkül választatta magát újra püspökké is.

    Kérjük református testvéreinket, ne adják el lelküket s ne árulják el Jézus Krisztust harminc ezüstpénzért. Ne térjenek vissza a kommunizmus hazug világába. Ne legyenek szószegőkké és erkölcsi öngyilkosokká. Ne kövesse Bölcskei püspök elvtársat és társutasait ezen az ördögi úton. Ne hallgassanak hamis prófétákra, még ha azok palástot is viselnek. Kövessék az igazság és tisztesség egyenes útját. Mondjanak ‘NEM’-et Bölcskei püspök elvtársnak.

   • Vangelo secondo Matteo said

    Capitolo 23:
    24. Vak vezérek, akik megszűritek a szúnyogot, a tevét pedig elnyelitek. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! Mert megtisztítjátok a pohárnak és a tálnak külsejét, belül pedig rakván azok ragadománnyal és mértékletlenséggel. 26. Vak farizeus, tisztítsd meg előbb a pohár és a tál belsejét, hogy külseje is tiszta legyen. 27. Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlatosak vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépeknek tetszenek, belülről pedig holtaknak csontjaival és minden undoksággal rakván. 28. Épen így ti is, kívülről igazaknak látszotok ugyan az emberek előtt, de belül rakva vagytok képmutatással és törvénytelenséggel.

   • Református Credo said

    Nem lesz itt se erkölcs, se becsület, se hitélet, amíg Bölcskei és korrupt, pénzéhes csapata (Balla, Tarr, Tepsi, Barnaby, Szabó András) garázdálkodnak. Ezeknek el kell tűnniük a református egyház környékéről is, ha talpra akarjuk állítani bemocskolódott egyházunkat. Amíg Bölcskei regnál, nincs remény, ahogy ezt a blog főoldalán megírtuk:

    https://jhnnsclvn.wordpress.com/about/

  • RLBK said

   A Ravasz László Baráti Kör még 2010-ben feljelentette Bölcskeit sikkasztásért a debreceni rendőrségen. Mivel visszajelzést nem kaptunk, a feljelentést egy évvel ezelőtt, a törvénytelen puccs 3. évfordulóján a Debreceni ügyészségnél megismételtük. Választ nem kaptunk rá. Az ügyet az ügyészség is elsikálta. Azonban a feljelentés egy példányát a bűncselekményt bizonyító mellékletekkel (Szenátusi határozat, kdb-s hitelszerződés, Csányival kötött szerződés stb.) eljuttattuk a Parlamentbe az egyik ellenzéki pártnak.

 18. saca said

  Évike néni aszt monta jól eláta a bajátt a bandibácsinak eszt mongyuk nemis értem
  Az Évikenéni szerint még van továb a levelezés azal az esztivel
  Kivánccsiak vagyunk

 19. ribike said

  Új versem:
  Halihó halihó
  Félrebaszol nagyapó?

 20. Be aware of Szakál(y) said

  Dark Tangent apró csínyeket hajt csak végre, de félelmetes ellenféllel áll szemben. Nem az ostoba Ballával vagy Tepsivel vagy Kovács Barnabással, hanem a nagy stratégával, Szakály Sándorral, aki körmönfont háborút folytat a bloggerek ellen. Legyetek óvatosak, mert Szakály életveszélyes. Egy vélt bloggert már becserkészett, nem is akárhol, hanem Orbán Viktor holdudvarában. Rászabadított egy bulldogot. A bulldognak történész doktorátust ígért, ha kicsinálja a vélt bloggert, aki egy magasrangú kormánytisztviselő. De ez nem minden. Szakály kémhálózatot épített ki egy vidéki egyetemen és egy vidéki főiskolán, akik e-mail-fiókokat törnek fel, átkutatják gyanútlan kollégáik irodáit, személyes holmijait. Óvakodjatok Szakálytól és álruhás kémeitől!!!

 21. foltos hiéna said

  Nem csodálkozom. Nem szabad lebecsülni Szakály Sándort semmiképpen. És azoknak a mindenre elszánt aljasságát sem, akik egy történettudományi doktoriért elárulnák a saját felmenőiket, a másét meg pláne!
  Ha Szakály az én nyomomban csaholna, nem lennék túlságosan nyugodt.

  • Be aware of Szakál(y) said

   Akkor ne legyél túlságosan nyugodt, mert lehet, hogy a te nyomodban is csahol. Szakály több ösvényen indította el a bulldogjait. Minden vélt blogger nyomába legalább egyet. Úgy gondolkodik, ha egyet elkap közületek, akkor felgöngyölíti az egész ellenállást. Szakály a főbulldog.

  • Archivárius said

   Szakály nemcsak lúzer PhD-ra ácsingózókat mozgósít, hanem minősített történészeket is. Nekik meredek karriert ígér. Pl. főigazgatói állást a ……. ………ban. Figyeljétek a pályázókat és kombináljatok. Hogy ki nyeri el és miért?

   • Olivér said

    Miért, mi van abban ha az egyik blogger családtörténetét kutatjuk PhD-témaként? Csak azért ne, mert az a sötét foltok miatt a magasrangú kormánytisztviselő úrnak kínos és ég a pofája a kollégái előtt? Már mér kéne hogy ez engem érdekeljen? Azt kutatok, amit Szakály prof jónak lát, és ő ezt látja jónak, ezt ajánlotta nekem mint kifejezetten testre szabott témát.

   • Curious said

    Honnan tudja Szakály, hogy kik a bloggerek? Hiszen még itt se volt a Károlin, amikor a bloglázadás elkezdődött.

   • Tommasius said

    Olivérnek még mindig könnyebb a dolga, mint annak a vidéki levéltárosnak, akinek a kollégája gépében és táskájában kell titokban kutatnia ahhoz, hogy Szakály a Főváros egyik patinás és testhez álló intézményében főigazgató-helyettest csináljon belőle. Minősített történészhez illő, szép és nemes feladat. Dehát Szakály prof az ő számára ezt a “kutatási témát” jelölte ki mint a meredek karrierhez vezető leggyorsabb utat. Vidéki kolléga pedig fiatal, türelmetlen és mohó. Csak nem fog más személyes holmijának átkutatása elől megfutamodni!

   • Archivarius said

    Már mér ne kutathatna egy levéltáros konkrét iratokat komputeren, zsebekben, táskákban? Szerintem ez az igazi kutatás, nem amikor elméletben spekulál.

 22. foltos hiéna said

  Szerintem is kutathat.
  Várjuk az eredményt

  • Be aware of Szakál(y) said

   Szakály legalábbis erre tanítja és biztatja őket. A jutalom: doktori cím és jó állás valami levéltárban 🙂

   • Totál Brutál said

    Mér mi másra biztatná a Szakály a doktoranduszait? Finom kutatási módszerekről hallani se akar, csak a legdurvábbakról, mint amilyen ő maga. Ez a pasi egy totálbrutál. Félholtra veri a gyerekeit és a feleségét, ha rájön a tombolás. Egy durva vadbarom a magánéletben és a szakmában is.

   • Vak komondor said

    Ezek a dúvad fideszesek, mint a fülöpszállási Balogh József polgármester, vagy az utcaneveket politikailag minősítgető Szakály, jobb lenne ha látó kutyákra tennének szert, mert már túl sok van a vak komondoraik számláján. Szakálytól rettegnek a gyerekei, és a felesége arcát már ideje volna plasztikáztatni, annyiszor törte el a férje az orrát és az arccsontját. Pénze van rá bőven Szakálynak, mert egy csomó helyen vesz fel magas fizetést (Károli, Közszolgálati, Levéltárak, Bizottságok).

   • Azannya Krausz said

    Az is világos Szakály miért tartja meg a doktori iskola törzstagjának a kiérdemesült vén bolsevikot Kun Béla unokáját, a Miklóst. Ő szállít neki (hamisított) muníciókat a volt szovjet levéltárakból Krausz Tamás dokumentumkötete ellen.

 23. kéjutazás Máltára said

  A Károli kommunikációs hallgatói júniusban Máltára menni kommunikációs (???) kutatásra (???)
  A helyi nyelvet nem beszélik, tudományos kutatást hogy tudnának végezni?
  Honnan jött a lóvé erre a kéjutazásra?
  http://www.kre.hu/btk/index.php/hirek/414-marketingkutatas-maltan-a-balassi-intezet-tamogatasaval.html
  Miért nem közlik a tanárok nevét?
  ÚJABB MUTYI A KÁROLIN!!!

  • Máltai lovagok said

   A kéjutazásra Tepsi megy közpénzből. Azok a lovagok fogják elkísérni, akiknek a nyaralását és az ebédjeit Tepsi amúgy is finanszírozni szokta, persze nem a saját zsebéből, hanem azt is közpénzből: Gál Laci, Ferencz Zoli és Kovács Gergely Botond. KGB Tepsi dugásáért felelős, a másik két buzi egymással lesz éjszaka elfoglalva, nappal pedig mindhárman Tepsi körül legyeskednek. És persze mindhárman gyűjtik a számlákat Tepsi költekezéséről, és eljuttatják Bölcskeinek. Ahogy azt szorgalmasan eddig is teszik. Ők a “számlafelelősek”. 🙂

   • KSZEWorkshop said

    Általában igaz, hogy Tepsi ingyen él, mert közpénzből fizetteti a ruháit, a benzinjét, az ebédjét, a nyaralását és mindezt ingeyen juttatja a kegyenceinek, a már említett buziknak és a tricinek, akik ezért felnyomják őt Bölcskeinél. De a Balassi Intézettel Tepsi kimondottan rossz viszonyban van, mert még nem felejtették el az ottani pénzügyi visszaéléseit. A Balassi Intézet a Kulcsár-Szabó klán domíniuma (mily meglepő: ez is a sok egyéb mellett), Al Capone dönti el személyesen, kit hova utaztat, kit mivel jutalmaz. Azaz a hallgatókat Ágnes asszoiny fogja kiválogatni személyesen saját kacsójával 🙂

   • Tóth János said

    Ez sem így van. A lehetőség nyilvánosan meg lett hirdetve …

   • Family Channels said

    Korántsem mindegy, hogy mit mond. Figyelünk, értjük. Az említett famíliát azonban ismerjük. És annak károlis, sőt, országos működését is. Van egypár dokumentált eset itt a blogon, amit hallgatók írtak, botrányos TDK-zsürizésekről, doktori ösztöndíjak elosztásáról. A legbotrányosabb PhD-csalójuknak épp nemrég adattak egy testülettel milliós ösztöndíjat az ismert családi csatornákon. Ezeknek is utána lehet járni, mert ezek is igazak. A Károlinak ezért penetránsan rossz híre van. Különösen, mióta egy hvg-s cikkből kiderült, hogy a hallgatóikat és az oktatóikat a Wistmanwood nevű céggel figyeltetik, amelyiknek a tulajdonosa a volt III/1-es műveleti igazgató, Földi László. Azt hiszem, a Wistmanwood a Károli legjobb ajánlólevele 🙂

  • Tóth János said

   Kedves hozzászólók és blogolvasók!

   A találgatások elkerülése végett közlöm, hogy a hallgatók a Támop-4.2.4.B/1-11/1-2012-0001 -es projekt keretében általam megpályázott támogatásból utaznak ki kutatni. A munkavégzés nyelve az angol, és ha elolvassák a kutatás címét láthatják, hogy a helyi nyelv ismerete nem szükséges a részvételhez. Minden résztvevőnél jelentkezési feltétel volt a min. középfokú angol nyelvtudás és a kiemelkedő tanulmányi átlag. Sepsi Enikő, Gál László, Ferencz Zoltán és Kovács Gergely Botond nem vesznek részt a projektben.

   Amennyiben bárkit érdekelnek további részletek -mert pl. nem fantáziálni szeretnének egy “újabb mutyiról” hanem a valós történésekre kíváncsiak- a Balassi Intézetnél vagy a Tempus Közalapítványnál érdeklődjenek; mi hozzájárultunk ahhoz, hogy a projekttel kapcsolatos információkat nyilvánosságra hozzák.

   • lelkipásztor said

    Tóth János lelkész-szupervízor testvérem komolyan gondolja azt, hogy Málta a megfelelő hely, hogy a hallgatók erkölcsi nevelését elősegítse?
    Miért nem mennek szegények, betegek, rokkantak közé?
    Miért mennek éppen a legdrágább földközi-tengeri nyaralóhelyre?
    Málta régi protestáns hely, gondolja Tóth János testvérem?

   • dunántúli teológus said

    Egyetértek lelkipásztor testvéremmel, nagyon gyanús ez a máltai túra!
    Erre költitek a közpénzeket, az EU-s támogatásokat, miközben hallgatóitok ostobák, neveletlenek, egyik felsőoktatási intézményben sincs annyira elterjedve a drog, mint nálatok.
    Egyszerűen: NEM SZÉGYELLITEK MAGATOKAT AZ ÉLŐ ISTEN SZÍNE ELŐTT?

   • Tóth János said

    Tisztelt Lelkipásztor!

    Összekever valakivel, én nem vagyok lelkész-szupervízor…

   • Kedves Tóth János,
    Lelkipásztor testvérünk csakugyan összetévesztette Önt a Gyökössy Intézet vezetőjével, a lelkipásztor-szupervízor Tóth Jánossal.
    Bízom benne, hogy az Ön által szervezett máltai tanulmányút megfelel a TÁMOP előírásainak, és hozzájárul a hallgatók szakmai képzéséhez. Meg kell értenie ugyanakkor Lelkipásztor és Dunántúli teológus testvéreinket is. Szerte az országban nagyon rossz híre van a Károlinak, az itt folyó oktatási munkát silánynak tartják. Az is nagy közfelháborodást okoz, hogy Balla Péter rektor közpénzekből alkalmaz wistmanwoodos titkosszolgálati szakembert kollégái és hallgatói megfigyelésére. Az sem maradt titokban a testvérek előtt, hogy a Reviczky utcában nyíltan árusítják a drogot. Ezt még Szabó András honosította meg dékán korában, de Sepsi Enikő sem szüntette meg. Remélem, a máltai szakmai kiránduláson nem kerül sok olyan drogos tivornyákra, amelyekről annyira hírhedt a Károli. Minden jót kívánok Önnek és elnézését kérem a testvérek nevében is. (Felvilágosítottam őket tévedésükről, megkértek, hogy tolmácsoljam bocsánatkérésüket.)

  • Komédiás Niki said

   Na ugye én montam a Botondnak hogy angolúl kel tudni Máltán. A tesom is ot tanult meg egy nyelvtanfojamon egy nyáriszünetbe. A Botond monta nekem hogy kivisz de ő se tud angolul. A Tepsivel nem angoloznak hanem franciáznak. Monta nekem hogy majd mi ot angolúl dugunk de salynos nekem sincs angól nyelvizsgám. A szüleim engem nem fizetek be mer aszongyák hogy még magyarúl se tudok rendesen a kúrválkodás hejet a Botondal inkáb a hejesirast tanúlnám meg. De kérdezem én minek? Az én erösségem nem az irás hanem a nonverbális komunikácio. Aban én vagyok a legjob fölleg az oralisban.

  • Tepsi sötét múltja said

   Láthatjátok, ez Balassi-mutyi. Nem Tepsi felségterülete. Volt ő a Balassiban is, de úgy szórta ott is magára a közpénzt, hogy választás elé állították: vagy önként lelép egy fillér végkielégítés nélkül, vagy feljelentik hűtlen kezelésért. Az előbbit választotta. Én elhiszem …nak, hogy ebbe a lóvéba Tepsinek nem sok beleszólása lesz 🙂

   • rettenthetetlen hülyék a károlin said

    Nem véletlen h a Horváth Laci is seggbe rúgta többféleképpen is

 24. fineszes said

  Miért támogat a TÁMOP …

  • Tóth János said

   Miből gondolja hogy …

   • ghost writer said

    Jobb lenne nektek ha el se kezdődne.
    De nyugodj meg utána nézünk és nézetünk!
    Mert ez az égig bűzlik de téged mint papot ugy látszik ez nem zavar

   • Corvinusos said

    Kedves Tóth János, én nem kételkedem jóhiszeműségében és még a projektje értelmességében sem. Mégis azt hiszem, hogy van mutyi a dologban. Politikai mutyi. Kermark elemzésekkel gazdasági karok, üzleti főiskolák foglalkoznak, az ő hallgatóiknak nagyon fontos szakmai tapasztalat lehetne egy ilyen tanulmányút. Ők is megpályázták, mi is megpályáztuk a saját szakmai teamünkkel. A pályázat kiváló volt, mégsem nyert. Visszahallottuk az okot. A Corvinus kormánykörökben balosnak számít, márpedig pénzt a mi kormányunk csak garantáltan jobb(ik)os személyeknek és intézményeknek ad. Kimondták ezt a trafikmutyi alkalmával is. A Károli, kiváltképp a Hegedűs-családból származó rektorával kiemelten jobb(ik)os intézménynek számít. Így még akkor is megkapja a pénzt, ha az nem illik az intézmény, nevezetesen egy bölcsész-szak profiljába. Az üzleti képzések pedig kimaradnak az üzleti képzésekre biztosított támogatásokból, mert nem fújják olyan erővel a hátszelet a kormánynak, mint az egyházak.

   • Tóth János said

    Kedves Corvinusos,

    ezt sajnálattal hallom, pályázzanak legközelebb is, hátha akkor sikerül. Nem tartom valószínűnek hogy a politikai kapcsolat -ha egyáltalán létezik, mert én erről nem sokat tudok, de mivel annyira nem is érdekel, nem befolyásolna nagyon- a mi esetünkben számítana, ugyanis ELTE-sként pályáztam, és a pénzt sem a Károli kapja-osztja; arra semmilyen befolyása nincsen.
    Én vitatkoznék azzal, hogy a marketingkutatások nem illenek egy kommunikáció szak profiljába; a tanszéken pl. az egyik felvehető szakirány a PR és Marketingkommunikáció, a téma pedig remekül beleillik a képzési tervbe. Igaz, nem üzleti szak vagyunk, de attól még vannak átfedések, és itt, ezen a területen ez a lehetőség a normál képzésen túl egy szakmai pluszt biztosít a résztvevőknek.

   • Corvinusos said

    Illeni illenek, de a marketinges szakmai gyakorlat nem olyan esszenciális a bölcsészek, mint az üzleti profilú hallgatók számára, inkább egy plusz, mint írja. Hogy a politika ne befolyásolná a felsőoktatási pénzek elosztását? Szerintem az utóbbi 3 év épp erről szól. És minket is a politika miatt szabdalnak szét annyi felé. Hogy az ELTE kapja a pénzt, az annyira nem megnyugtató. Ahol pénz van, ott a gengszter … enyves keze is ott van, és ha már az övé ott van, akkor a MENYéé, a károlis … is. … pedig kizárólag politikai alapon szerzi a támogatást, mert amit csinál, az szakmailag nem nulla, hanem egyenesen kártékony. Tudjuk, mert ide is betette a lábát, mármint hozzánk, a Corvinusra. A …-kasszánál biztosabb helye lenne a pénznek a Corvinuson és az üzleti főiskolákon. Csak remélni tudjuk, hogy Kolléga úrnak lesz módja valamennyire átlátni és befolyásolni az elosztási folyamatot.

   • Tóth János said

    Én csak azt mondom hogy a mi esetünkben és az én helyzetemet tekintve nem valószínű. Általánosságban, illetve a komolyabb éves-többéves projekteknél nyilván nem így van, ismerjük a “filozófusbotrányt” 2010ből, a posztdoktori ösztöndíjak néha egészen lehetetlen témáit meg még lehetne sorolni de minek. Ez egyszerűen csak egy olyan rendszerszintű változó amivel sokszor érdemes számolni, de éppen azért mert ismert, lehet is vele számolni. A Corvinus egy kiváló egyetem, a humán tudományok területén messze több és fajsúlyosabb nemzetközi kapcsolattal mint talán az ELTEn és a CEUn kívül bármelyik budapesti intézmény; ilyen alapról pedig jól lehet építkezni, EUs pályázatokra, nemzetközi együttműködésen alapuló programokra stb. szóval ha ki szeretnék iktatni a pénzszerzésből a hazai politikai viszonyok miatti vélt vagy valós hátrányokat, ezen a szinten van rá lehetőség.

   • Corvinusos said

    Ezzel nagyjából egyet is értek. De az is igaz, hogy ebben a politizált légkörben nekünk, Corvinusoknak könnyebb EU-s pályázatot nyernünk, mint belföldit.

   • Ferenc Barát said

    Kedves János,
    ha már a véletlen összehozott ezen a blogon, hadd kérdezzem meg, hogy Ön nem azonos Doktori Iskolában oktat a mi Györgyiné Koncz Juditunkkal, aki becenevén Betty? Kíváncsiak lennénk, lett-e konzekvenciája az ELTE doktori iskolájában, ahova befurakodott, annak, hogy itt Szegeden a GF főiskolán még egy szakdolgozatot se volt képes önállóan elbírálni? A tanítványai írták meg magukról a bírálatokat és ők is osztályozták le magukat. Vajon doktori témákat is így vezet az ELTÉ-n?

   • the easy conscience of effortless superiority said

    … …nak:
    Nem gondolja, hogy álszent szöveg arról beszélni, hogy nincs politikai hátszél az ön “szerencsés pályázatában”…

   • KSZE és a húsosfazék said

    Nyilván … intézte el neki…

   • Tóth János said

    The Easy Conscience of …: Olvasson vissza, én nem állítottam …

   • Tóth János said

    KSZE és a húsosfazék-nak: Nem tudom hogy nem látja …

   • szkizo dad said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

   • Tóth János said

    Skizo Dad:Komolyan abban lát problémát, hogy …

    Azt hiszem én ezzel lezártam a témát, elmondtam mindent amit akartam…

   • jhnnsclvn said

    Kedves Tóth János!
    Ne vegye zokon az indulatos hozzászólásokat, nem Önnek szól, hanem a mutyi pályázati rendszernek, melyben akadhatnak kivételek, amikor egy jó pályázat megérdemelten nyer. De a mi tapasztalataink is azt támasztják alá, hogy ezek a pénzek előre le vannak osztva, akárcsak az ezen a blogon már dokumentált OTDK-helyezések, PhD-ösztöndíjak. A verseny álverseny, a meghirdetés csak az eleve vesztesek toborzására szolgál.
    Egy konkrét bizonyítékkal szolgálhatunk. Mészáros Márton tavaly 1 millió forintos ösztöndíjat nyert az NKA páyázaton egy olyan igazi gagyi témával, mint “A Gutenberg-Galaxis teológiai vonatkozásai”. Az illető nem teológus, a Gutenberg-Galaxis kb. 40 éve elcsépelt metafora, nem mond semmit. A PhD-dolgozata címe sem mond semmit, “Protestantizmus és medialitás”, ebbe bármi belefér. Bele is tett – bármit. A fokozatát csalás miatt visszavonták, 4 hónap múlva benyújtotta máshol, ahol le volt zsírozva. Nyilatkoznia kellett a második dobásánál, hogy volt-e már a témában doktori eljárása. Írásban azt nyilatkozta, hogy NEM, a szegedi egyetem szemet húnyásával. Hogy kicselezzék a doktori adatbázist, még a keresztnevét is átírták Szegeden, hogy fel ne tűnjön az ismétlés. Ezek után a második csalásra megkapta a doktori diplomát, és ezt követően 1 millió Ft pályázati pénzt. Az osztogató Kulcsár-Szabó Ernő bandájának oszlopos tagja volt: Bednanics Gábor, aki MM első PhD-járól akkor adta le az opponensi véleményt, amikor a dolgozat még tervben sem volt, mert témát és támavezetőt is csak 1 héttel később választott a szerző. És mindezt a csalást és szélhámosságot követte at 1 milliós pályázati jutalom, épp az egyik cinkos ítélte meg. És ezek után hioggyük el Önnek, hogy a pályázati rendszer tiszta, és csak a jó pályázatok nyernek mutyi és politikai hátszél nélkül?
    A hozzászólásokba minden fórumon sok indulat keveredik.
    A blog hitelességét azonban nem ezzel lehet mérni, hanem a dokumentumokkal, amiket fölteszünk.
    Mészáros szegedi csalását is minden részletében dokumentáljuk, mint ahogy az 1 milliós ösztöndíjat megítélő Bednanics Gábor ténykedését is az ügyben.
    Figyeljen jól, kérem! Ez a blog nem Önről szól, hanem a református és Kulcsárszabó mutyikról. Ha Ön ebben nem érintett, tisztán fog kikeveredni belőle, az indulatos csetepaték ellenére.
    Hozzászólásait köszönjük, és kérjük, hogy továbbra is maradjon velünk, a vélemények sokrétűsége csak használ a munkánknak,
    üdvözli:
    Johannes

   • Curious said

    Engem leginkább az érdekelne, hogyan keveredett … … erre az oldalra, ha igaz, amit mond, és nem küldték. Életszerű, hogy valaki felhívta rá a figyelmét, és esetleg sugallta, próbálja meg kikezdeni a blog hitelességét.

   • szkizo dad said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

   • TJ said

    A napokban írtam ide először, de a blogot kb fél-1 éve ismerem és néhol bele is olvastam. Ha Skizo Dad nem hiszi, Skizo Dad megkérdezheti a Johanneskalvin blog gazdáját, hogy nézze meg mikor jártak itt először ezzel az IP címmel.Skizo Dad nagyon bátor ha troll módjára névtelenül kell rágalmaznia.

   • B.... Vilmos said

    Behajtják még rajtad ezt a máltai kéjutazást …

   • Szkizo Dad said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

 25. hugyos józsi said

  A TV”s gazemberségben is benne vannak a károlisok!
  http://atlatszo.hu/2013/05/23/fidesz-tv-a-2010-es-kormanyvaltas-hatasa-a-teves-es-radios-piacra/

 26. szabó a gyilkos fasiszta said

  Szabó folytatja íráskészség nélküli blogját.
  http://szaboandras54.blogspot.hu/2013/05/20062-bocskai-konferenciak.html
  A gondolatok hiányát műsorfüzetekkel, vendéglői étlapokkal és érdektelen fotókkal ellensúlyozza (???).
  Dögölj meg csendben szabó és fog be a pofád, amig van, a sátántól majd megkapod elokvenciád jutalmát

 27. Family Channels said

  Én nem tudom, … … hol él. Valami álomvilágban? A Balassi Intézetet az említett klán már rég bekanalizálta a családi domíniumába. Ha pl. egy vendgoktatói állást megpályázol, csak akkor nyered el, ha a klán rábólint. Ehhez viszont neked is szolgálatokat kell tenned. Csereszívesség nélkül akkor sem jutsz ki, ha te vagy a legjobb.

  • Olomouc said

   Sőt, még akkor se, ha te vagy az egyetlen pályázó, és megfelelsz a feltételeknek. A klánnak tett benyalás nélkül nem lesz állásod se itt, se másutt, ameddig elér a kezük. A BB által menedzselt helyekig feltétlenül elér.

   • Kékszakáll Keresztapa said

    Vannak más Keresztapák is, pl. Szakály. Ő is ki tud bulizni az embereinek jókora lóvét, pl. a doktoranduszainak. Aki nem hiszi, járjon utána. A hvg talán elég hiteles fórum:

    http://hvg.hu/itthon/20130524_Szasz_Jeno_kutato_intezet#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_5_24

   • Találós kérdés said

    A hvg-s képen látható figurák közül melyikük Szakály doktorandusza a Károli történettudományi doktori iskolájában? (Asszem tudom a megfejtést :))

   • Bal Lator said

    Én is tudom a választ a találós kérdésre, mert láttam a fazont Szakály konzultációján. Ennek az alaknak fogadok hogy hamarosan lesz doktorija, még akkor is ha meg se írja, akár csak annak a MarciPistának. Úgy vettem észre hogy még a dúvad brutál Szakály is retteg tőle. Bal lator markában tartja Szakályt.

   • zimmezum said

    Már egyetemista korában rettegtünk tőle. Állandóan nyugaton lófrált hónapokig a szorgalmi időszakban is mégis csupa ötösöket kapott. Szólt a dékánnak hogy szegény idesannya éhezik Csíkban az meg saját kezével írta be a jeleseket.
    Szerintem már akkor gyakorolta a mai hivatását. Nem a történettudományra gondolok.

   • ki parancsol a professzornak? said

    Attól, hogy valaki doktorandusz, nem jelenti azt, hogy alárendeltje lenne a professzorának.
    Ha a doktorandusz a hivatali ranglétra tetején áll, a professzor csak egy agyonfizetett udvari értelmiségi. Viszonyuk ennek megfelelő.
    És hogy gondolhatja azt bármilyen szerencsétlen hülye, hogy ha rokoni segédlettel befolyásolni próbálja a professzort, az majd megtiltja csúcsbeosztású doktoranduszának a témaválasztását??? Csak mer bizonyos régi bűnök napvilágra kerülése kicsit zsenánt lenne az uborkafa alsó ágaira felkapaszkodott bérfideszes további karrierjét?

   • vérfideszes said

    És ha felvettük azt a bizonyos beszélgetést amelyen az elborult elméjű rokon próbálta befolyásolni professzor urat???
    A tudományos megismerés érdekében TILTAKOZUNK!
    Van nálunk néhány elég izgalmas doku.
    Majd meglátjátok!

  • TJ said

   Olomouc és Family Channels: Eléggé realista vagyok.Azt tudom és tapasztalom is, hogy a felsőoktatásban -ahogyan bárhol máshol ahol emberek vannak- vannak kölcsönös szívességek, a tisztán cserealapútól a kvázi-önzetlenig (azért kvázi, mert pl. vannak olyan emberek akiknek az a haszon, hogy ingyen és szeretetből segíthetnek másokat. Két ilyen embernek kell találkoznia ahhoz hogy ez az eset fennálljon). De nem tudnak nekem olyan helyet mutatni ahol bizonyos emberek közti kapcsolatokra ne lenne érvényes valamilyen fokozat e két szélsőség között. Én nem tapasztaltam, hogy a Balassi Intézet bárki magán pénzosztóhelyeként működne, Ha Önök igen, akkor is több kell az anonim beírásuknál ahhoz, hogy elhigyjem (remélem ebből még egyértelműbb, hogy nem élek álomvilágban).

   • Dark Tangent said

    Persze szép lenne, ha mindent bizonyítani lehetne, de pont az ilyen összefonódásokat nem fogják az érintettek dokumentálni. Pont azért kellett a Bene-Hermann-Hansági levelezést feltörnünk, hogy bizonyítsuk azt, amit empirikusan mindenki észlelt: a családi (baráti stb.) csatornák létezését, eleven működését. Mert ne hidd, hogy az ilyen csereszívesség-ügyletekről a dokumentumokat kiteszik az ablakba. Azokat nekünk kell felkutatnunk. Nem gondolod, hogy kicsit képmutató, amikor ép arról követelsz bizonyítékot, amit az elkövetők a leggondosabban elrejtenek?

   • TJ said

    Az anonim beírásuknál például rögtön több a nem-anonim beírásuk, nem kell mindjárt az aláírt-lepécsételt elismerő nyilatkozatukra gondolni. Vagy mondjuk egy olyan harmadik személy független és egybevágó tapasztalata is több lenne, aki eddig semmilyen kapcsolatban nem állt a korábban nyilatkozókkal.

    Maguk állítottak valamit, én szeretném annak valami meggyőző alátámasztását látni mielőtt egyáltalán mérlegelem, ez ilyen egyszerű. Arról nem én tehetek hogy maguk valami olyasmit állítanak amiről ilyen alátámasztásuk nincs, vagy nem hozzáférhető.

   • Harmadik vélemény said

    Dehogynem támasztható alá. Közvetett bizonyítékokkal tele van a net, de még közvetlenekkel is. Harmadik személy független egybevágó tapasztalatát akarja? Ajánlanám, olvassa el Bezeczky Gábor Kulcsárszabó kritikája körül keletkezett írásokat. Egyrészt a recenziókat, másrészt azokat a főszerkesztői nyilatkozatokat, miért volt olyan nehéz erre a feladatra recenzenst találni. Ezek a kritikák ill. a kritikák hiányáról szóló magyarázatok világosan kimondják, hogy KulcsárSzabó Ernő a Keresztapa, hatalma abnormálisan nagy, csak mérhetetlen politikai hatalomhoz fogható. Ő egy pénzki- és elosztó intézmény, állások, ösztöndíjak, pályázatok, akkreditációk függnek tőle. Ha kimondják róla az igazat, a kenyerüket vesztik el a legjobb szakemberek. (Az utóbbi 2-3 évben ez két nagynevű professzorral is előfordult, az egyik épp két hónappal ezelőtt.) Idézek egy írásból, még az egyik legmérsékeltebből, mert idézhetném Bán András Zoltánt a literából, vagy Farkas Zsoltot a Műúttól is. De én egy tárgyilagos véleményt idézek:

    “Kulcsár Szabó Ernő munkásságáról kritikus könyv készült. Hogy ez miért is szenzáció 2009-ben, annak utánakérdeztem. Az alábbi hallomásoknak lehet valóságos alapjuk, de lehetnek puszta szóbeszédek is… Tehát: KSZE nem pusztán és nem elsősorban tudományos teljesítménye, hanem a tudományos élet struktúrájában elfoglalt pozíciója miatt fontos személy. Egyetemi tanszékek vezetője; tanítványai révén számos műhelyre van befolyása; ösztöndíj- és pályázatipénz-osztó helyek kulcsfigurája. … Mindennek a valóságtartalmát nem tudom megítélni – az viszont nem közvetett, hanem közvetlen tapasztalatom, hogy a szűkebb szakmából nemigen akaródzik senkinek megnyilatkozni Bezeczky könyvéről; és van, aki nem is tagadja, hogy kenyérféltésből hallgat.”

    Világos beszéd: ha benyalsz Kulcsárszabónak, lesz lóvéd, ha kritizálni mered, meghalsz. És ezt a szakma reprezentatív kéviselői mondták, amikor sorra visszaadták a recenzálásra felkínált könyvet.

    http://magyarnarancs.hu/zene2/konyv_-_a_mese_vege_-_bezeczky_gabor_irodalomtortenet_a_senkifoldjen-71128

   • TJ said

    Ez egy érdekes írás, de szó sincs benne a Balassi Intézetről. Kulcsár-Szabó Ernő és Szegedi-Maszák Mihály az ún. “debreceni reformátusok” fő alakjai az irodalomtudományban, talán nem meglepő de rajtuk kívül még van pár kisebb-nagyobb érdekcsoport, ezek érdekei ütközhetnek, hatalmi harcok alakulhatnak ki stb. Korábban már írtam, hogy bizonyos hatalmi struktúrák szinte mindig kialakulnak emberek közt, ennek lélektani és gazdasági okai egyaránt vannak. Ha valaki ebben a világban akar mozogni, akkor számolnia kell ezekkel, nem csodálkozni, felháborodni, toporzékolni stb. Ha itthon emberek nem akarnak recenzálni egy könyvet mert nem akarnak hatalmi harcokba belefolyni akkor küldjék ki külföldre, majd ott írnak róla kritikát.Nem is baj egyébként, ha nemzetközi színterekről is kap az ember véleményeket, segít feltörni a berögződéseket. Vagy írjanak róla névtelenül kritikát vagy kimutatást, az üzenet akkor is átmegy legfeljebb kevésbé lesz hiteles. Itt a jclvn blogon is ez történik.

   • svabra said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

   • TJ said

    Én meg szlovák vagyok, ahogy az a nevemből is látszik…

   • rettenthetetlen hülyék a károlin said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

   • szkizo dad said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

   • TJ said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

   • Pink George said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

   • zsófi hóhérleányka said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

 28. Ferenc Barát said

  Kedves János,
  nekem elfelejtettél válaszolni, bár látom, igyekeztél mindenkinek valamit mondani. Azt kérdeztem tegnap, hogy egy doktori iskolában vagy-e a mi Bettynkkel, akit rendes nevén Györgyiné Koncz Juditnak hívnak. Korábban a Károlit boldogította ez a nőszemély, most bennünket szerencséltet a Gál Ferenc HF-en. Ő az, ai még egy szakdolit se bír egyedül leosztályozni, a hallgatót kéri meg rá. Változatlanul érdekel, hogy vezethet az ilyen doktori témát?

  • TJ said

   Kedves Ferenc Barát,

   igen,elnézést. Nem, nem ismerem személyesen Györgyiné Koncz Juditot; annyit tudok róla hogy tavaly lemondott az említett ügy miatt; viszonylag nagy visszhangja volt. Doktori témát én úgy tudom az vezethet akinek van PhDje, a doktorandusz felkéri és az adott doktori program elfogadja, tehát a doktori iskola mondja ki ebben az utolsó szót

   • Ferenc barát said

    Köszi a választ. Ugye nem baj, hogy tegezlek? Mi nem szoktunk magázódni legfeljebb az öreg néniket tetszikezzük mint pl. a Betty. Persze hogy van PhD-ja, az nem egy etvasz, kapcsolatok kérdése. Még a habilitációt is megszervezte magának. Amúgy az írásai egy vidéki tanítónő intellektuális színvonalát is alulmulják tehát ezeket a sarzsikat nem a minőségre kapta. Erre a linkre gondoltam, ahol a nevetek együtt szerepel:

    http://www.doktori.hu/index.php?menuid=189&tip=TK&diID=52

    Ő nem az a típus, aki lemond valamiről, legfeljebb ha rákényszerítik.

   • TJ said

    Nem baj, persze. Úgy látszik sok a Tóth János, én a TATKn vagyok nem a BTKn..

   • Ferenc Barát said

    Elnézést a tévedésért, de a doktori adatbázisban nem volt több Tóth János az ELTÉ-n, csak a Betty kollégája. Ha Ön nem azonos vele, de eltés, akkor hol található a rendszerben?

   • Curious said

    Na erre én is kíváncsi lennék, mert Ön azt mondta, hogy nem a BTK-n, hanem a TATK-n. Ott kerestem:
    http://tatk.elte.hu/intezetek
    Végignéztem az összes tanszéket, de csak egyetlen Tóthot találtam. Annak is Norbert a keresztneve…

   • TJ said

    Az ELTE TATK Szociológia Doktori Iskola Interdiszciplináris Doktori Képzésének doktorjelöltjei közt megtalál. Emellett oktatok a Károli Gáspár Református Egyetem Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézetében is. Most hogy ezt egyértelműsítettük, én is megkérdezném…

   • Szkizo Dad said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

   • fucking bitch said

    … az egész kimoderálva (k.g.)

   • TJ said

    Gondolom ha professzor lennék akkor meg összecsaltam/hazudtam/nyaltam volna a professzorságomat…

   • Fantomprofesszor said

    Erre is van példa: Pethő Sándor “professzor”. 10 évvel ezelőtti állítólagos külföldi publikációit nem látta senki. Már az ő publikációs jegyzékéről is eltűntek. Pedig ezekre nevezték ki professzornak. Persze a Károlin. De van hasonló esetre példa máshol is: Máté-Tóth András. És ő hol van? Szegeden. Igaza van szegedi kollégának, hogy Szeged se különb. Nem véletlen, hogy sokmindenben lepaktáltak egymással. similis simile … azaz simlis a simlissel 🙂

   • curious said

    Persze, Nagy István vagyok és egyetemi hallgató. Gondolom tegeződhetünk. Azért fordultam akkora reverenciával hozzád, mert azt hittem prof vagy. De csak hallgató, mint én. De mivel már megszoktam a nickemet, azon írogatok tovább, ha lesz mit. De ebben az ügyben már nincs. Megtudtam, amit akartam 🙂

   • Eltés srác said

    Az a névsor, amire az állítólagos … … hivatkozik, nincs fönn a neten. Egyébként ilyen névvel én is bárhol bemutatkoznék, pláne ha egy egyetem, egy egyház, kulcsárszabó akadémikus bandája, a wistmanwood és az állami titkosszolgálat egykori károlis főmuftijai állnának mögöttem teljes fegyverzetben és vértezetben, az ellenfélnek pedig még parittyája sincs. Ez neked az egyenlőség? Jaj de huncut vagy te …

   • tudományos kutató said

    Még összefuthatunk drága gyermek én ugyanis ott OKTATOK…

   • TJ said

    Kedves Eltés Srác,ha meg szeretne győződni arról hogy valóban ő vagyok akkor hívja fel Kucsera Katalin doktori titkárt az ELTE TATK-n, vagy bármelyik kollégát a Károli kommédián…

   • TJ said

    Tudományos kutató: Ha nálunk oktat az SZDIben akkor bizonyára jobban ismer mint a hozzászólók többsége…

   • Kuhn Gabriella Szilvia said

    Én mint vizuális és verbális üzenetek dekódolásában gyakorlott terepmunkás nem a Trobriand szigetekre megyek, hanem Máltára. És nem három évre csak egy-két hétre. Munkám azonban nem kevésbé rengeti meg a kultúrantropológiát, mint Bronislaw Malinowskié annak idején. (Bocs, de a lengyel kemény l nincs a klaviatúrámon.)
    Most éppen a gendermarkereket kutatom és ennek a résztvevő megfigyelésnek a keretében vettem fel férfinevet…

   • jobbikos said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

 29. fucking bitch said

  Van feltámadás!!!
  Horváth János feltámadt … … néven!!!
  Azért nézd meg a Balassi honlapján.
  Esetleg megkérdezheted az Orsit, az ott nagyon benne van a dolgokban.

 30. Wistmanwoodos Balla said

  Ne merjétek bántani a …t, ő a Wistmanwood beépített embere a karon. Ha lecikizitek, beküldjük hozzátok is a Zsolti bácsit a katonai hírszerzési technikájával, minipoloskájával, tűkameráival és olyan felvételeket hamisítunk rólatok hogy torkotokon akad a szó.

 31. TJ said

  jhnnsclvn vagy Károligáspár vagy aki futtatja ezt a blogot: Mivel nem találtam contact menüpontot az oldalon, az oldal alján található nyilatkozat alapján itt szeretném jelezni kifogásaimat azokkal a kommentekkel kapcsolatban, amelyek a személyemet illetve a vele kapcsolatos dolgokat,(máltai pályázat, vélt pozícióm, kvalitásaim, tehát lényegében a 23., 24,, 27. és 28. hsz és válaszaik) érintik. Mivel az itt megfogalmazott állítások minden alapot nélkülöznek és alkalmasak a lejáratásomra, ezért kérem hogy távolítsák el vagy moderálják ki azokat a blogról, továbbá ajánlják a hozzászólók figyelmébe a normális kommunikáció alapvető jellemzőit. Önök is észrevehetik a hozzászólások egyoldalúságát, kérem ez ügyben megértésüket és cselekvésüket.

  • szkizo dad said

   … (az egész kimoderálva – k.g.)

  • Kedves Tóth János,
   Johannes távollétében jelenleg én futtatom a blogot. Nyilatkozatunknak megfelelően teljesítjük kérését, és az Önre nézve esetlegesen hátrányos kommenteket töröljük. Ön azonban túl nagy terjedelmet jelölt meg, mert a jelzett számokon nagyon sok komment van, és nem mind érinti Önt, és azok közül, ami érinti, nem mind sértő. Átfésüljük a kommenteket, és töröljük, ami bántó. E-mailben itt is elérhetők vagyunk, de ha valamiért akadályba ütközne, a ravaszblogon is fent van egy e-mail-cím.
   Johannes nyilván azt kívánná, maradjon velünk, de én nem tartom annyira jóhiszeműnek a kommentelését, így tudomásul veszem távozását,
   köszönjük eddigi hozzászólásait, még ha most nagyrészt vissza is vonja őket,
   üdvözli Gáspár

   • TJ said

    Kedves Károli Gáspár,

    köszönöm az intézkedést. A jóhiszeműségemet elég nehéz lenne bizonyítanom, de azt hiszem megragadtam minden olyan eszközt amivel ezt egy internetes fórumon lehetséges. Sajnos az internet korában sokan nem akarják vagy nem merik vállalni nevükkel a véleményüket, ez mondjuk a tényfeltáró munkáknál indokolt lehet -bár megjegyzem, még Bodoky és Mong úr is vállalja a nevét az Átlátszón- egyéb esetben, vádaskodások során viszont nem.

    Amennyiben bárki hajlandó normálisan beszélgetni, kérdezni vagy reagálni arra amit írtam, akkor a kifejezetten erre a célra kialakított karoliblog@freemail.hu email címen elér. (Az eddig kifogásolt hozzászólásokhoz hasonló hangvételű leveleket reagálás nélkül törlöm.) A blogra ezek után csak moderáció kérés ügyében fogok hozzászólni, de remélem hogy egyáltalán nem kell majd posztolnom a jövőben. Ennek érdekében ezúton kérem még, hogy moderáció céljából vizsgálják meg a 28. hszből fucking bitch válaszának “CSONTIG BENYALTÁL KSZE-NEK ÉS A KÁROLIS PATKÁNYOKNAK” részét, a 31. hszből Régi Kolléga válaszának “rikácsol a nem létező becsületéről” és “erkölcsileg és intellektuálisan TJ szintjére süllyedtetek” részét, és prudens válaszának “0 publikációval rendelkező NO NAME PROVOKÁTORT, TJ-t.” részét. Megértésüket köszönöm.

   • filológus said

    Ha Károli Gáspár teljesíti … kívánságait, én SOHA TÖBBET NEM JELENEK MEG A BLOGON.
    És a barátaim is bojkottálni fogják a blogot.
    … azt hiszi, hogy JÓHÍRT, BECSÜLETET …. és … szerez magának,
    neki ugyanis …, téved.
    Nem veszem rossz néven,… és … alapján nem képes többre.
    Ha viszont Gáspár enged ennek a primitív… zsarolásnak, KAPCSOLATUNK VÉGET ÉR!
    VEDD KOMOLYAN, NEM TRÉFÁLOK!

   • Kedves Tóth János,

    a “fucking bitch” hsz véletlenül maradt benne, ezt a hozzászólót “szkizo dad”-del együtt teljes egészében igyekeztem kimoderálni. Egyben figyelmeztetem őket, hogy tartsák be a normális kommunikáció szabályait, ha vissza akarnak majd térni a blogra, még akkor is, ha indulataikat esetlegesen jogos sérelmek táplálják.
    A megadott e-mail-címet köszönjük, de nem hiszem, hogy Johannes élni fog vele, én biztosan nem. A máltai pályázattal kapcsolatban nincs több kérdésünk, ha bármilyen egyéb üzenetváltásra szükség lenne, arra ez a blog tökéletesen alkalmas.

    A bemutatkozásra való felhívásunkat nem értelmezhetjük másként, csak provokációként. Ezt csak hátsószándékkal teheti, hiszen tudja, hogy Balláék vérdíjat tűztek ki a fejünkre, és olyanok is akadnak a bloggerek vagy informátoraik között, akik máig függnek az egyetemtől vagy az egyháztól. Egyikünk sem kíván mártír lenni. Van elég mártírunk, neves professzorok. Halálba vagy betegségbe kergették őket, elvették tőlük munkájukat, egzisztenciájukat, egyikük özvegyét még a szolgálati lakásból is ki akarták dobni, rájuk küldték a titkosszolgálatot. Csak néhány példa: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/05/30/pethos-victim-petho-aldozata/, https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/06/02/funeral-again-uj-tetemrehivas/, https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/06/05/bolykis-guilt-bolyki-bune/, https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/06/06/bolyki-%E2%80%99s-murderer-bolyki-gyilkosa/, https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/06/14/the-other-witness-a-masik-tanu/, https://jhnnsclvn.wordpress.com/2012/07/22/dramatic-turn-of-events-dramai-fordulat-anne-marie-ugyben/, http://hvg.hu/itthon/20130215_magannyomozas_karoli_rendorseg
    A nevünk követelése annyit jelent, hogy álljunk fegyvertelenül egy kivégzőosztag elé. Ezért nem gondolhatom, hogy Ön jóhiszeműen kommunikál velünk.

    Üdvözli:

    Károli Gáspár

   • Kedves Filológus,

    nem hiszem, hogy “fucking bitch” hsz-ait hiányolni fogod, hidd el, nem kár értük. Ami pedig az egyéb tartalmak kimoderálását illeti, arra kötelesek vagyunk, hiszen szerkesztőségi üzenetben vállaltuk ezek teljesítését jogos kifogás esetén.

    Kérlek, maradj velünk, értékes gondolataidtól, ne foszd meg az olvasókat,

    barátsággal:

    Gáspár

   • prudens said

    Végtelenül arcátlannak tartom … követelőzését, hogy mely szavakat, kifejezéseket törölje az admin.
    Nem kér helyette dicsőítő jelzőket, ilyesmiket: rendíthetetlen erkölcsösség, mély erudíció, szikrázó intellektus???
    Ha “tudományos” karrierje egyetlen eszközeként a PROVOKÁCIÓT használja, rendben.
    A Károli züllött, korrupt vezetése nyilván megtalálja a módját a jutalmazásnak, ahogy Mészáros ügyében is megtalálta.
    Ha esetleg saját maga írna valami disszertációfélét, olvasásra, gondolkodásra buzdítanám.
    Ha képes rá egyáltalán.
    Találkozhat még valamelyikünkkel, mi ugyanis csakugyan a tudomány berkein belül vagyunk.
    Ebben az esetben csak a tudományos értékelés szempontjait alkalmazzuk, még velük szemben is.

   • régi magyaros said

    Ha te leszel az opponense, ott is készít egy listát azokról a kifejezésekről, amelyeket törölnöd kell a véleményedből.
    Csak JÓ VÉLEMÉNYT FOGAD EL, ha nem, feljelent.
    Igazi károlis.

   • TJ said

    Kedves Károli Gáspár,

    ezt pl. értem, de akkor az instant mocskolódások helyett miért nem ezt mondták azok akiket bemutatkozásra kértem? Hozzáteszem, csak az után kértem ezt tőlük miután elkezdték amit elkezdtek, mert egyébként egy netes fórumon nekem megfelel az anonim párbeszéd is. De én úgy gondoltam, hogy ilyen súlyos vádak esetében elvárható, hogy vállalja a felelősséget a mondandójáért, ahogy egyébként én is így viselkedtem az első megnyilvánulásomtól kezdve. Csak azt kérem tehát amit magam is vállalok.

    Nekem nem sok dolgom van azzal hogy anno ki kit hogyan csinált ki és arra a másik érdekcsoport mit reagált, Azt meg honnan tudnám hogy Balla vérdíjat tűzött ki Önökre? Ez a két csoport illetve a református egyház belügye, ezen kívül mindenki maga választja meg hogy milyen mértékben és melyik fél mellett folyik ebbe bele vagy nem folyik bele. Mivel itt már elég durva bűncselekmények követődtek el mindkét fél részéről – magánlaksértés vagy valami hasonló H.G. esetében, de pl. amikor Önök személyes és intézményi adatok lopnak ki irattárakból és email fiókokból, az is bűncselekmény- én ezekben semmilyen szinten nem fogok részt venni, és azt kérem hogy a blog és a hozzászólók is próbálják meg nem felhasználni a hozzám kapcsolódó dolgokról alkotott fantazmáikat ebben a harcban. Tudják, nekem a diákéveim alatt nem voltak “erős és hatalmas” pártfogóim akik elintézték nekem a tanári állásokat, ösztöndíjakat, külföldi konferenciákat, publikációkat jó nevű folyóiratokban stb. Ennek ellenére sokat ezek közül megszereztem (és ezt szeretném hangsúlyozni:) a saját erőmből, hátszél nélkül, és remélhetőleg ez a későbbiekben is menni fog. A lehető legméltánytalanabbnak tartottam, hogy ezek után pont azzal a mutyizással és törleszkedéssel vádoltak itt a hozzászólók, amit soha nem csináltam, és még csak utánanézni sem voltak hajlandóak a fantazmáiknak,

    Kérem továbbá, hogy a nyilatkozatuk alapján a 31. hsz alatt Filológus hozzászólásának általam kifogásolt “TJ azt hiszi, hogy JÓHÍRT, BECSÜLETET rikácsolással és fenyegetéssel szerez magának,neki ugyanis NINCS, téved.
    Nem veszem rossz néven, silány intellektuális képességei és morális nihilizmusa alapján nem képes többre.” részét vizsgálják meg.moderáció céljából.

    Üdvözlettel,
    Tóth János

   • Kedves János,

    a sérelmesnek tartott szavakat töröltem, bár név már régóta nem szerepel, még a monogramot is.

    A bloggerek nem követtek el semmiféle bűncselekményt. Mi nem loptunk el sehonnan semmit, nem sértettük meg senki magánszféráját, nem törtünk fel semmit. Nekünk felajánlják az anyagokat, azokat készen kapjuk. Nincs tudomásunk arról, hogy ezeket esetleg lopták volna. Szerintünk ez lehetetlen. Aki hozzáfér, az legálisan fér hozzá, és annak adja el, akinek akarja. Még Szabó András egykori titkárnője is a saját rendelkezésére álló dokumentumokat adta el szponzorainknak. Az alapítványi pénz hivatalos dokumentumok beszerzésére szolgál, olvasóink ebből a célből juttatták el a számlára az adományaikat. Mi tehát áldozatok vagyunk, nem bűnözők. A bűnözőket a talárosok között keresse. Pl. a munkáltatója Balla Péter köztörvényes bűnöző, és csak azért nem ítélik el, mert bírákat, ügyészeket és rendőröket is foglalkoztat. Megveszi azokat lábon, akik nyomozhatnának ellene, ő a felettesük, a munkáltatójuk. Eközben pedig a Jóistenre, Jézus Krisztusra és a Szentírásra hivatkozik. Engedjen meg egy megjegyzést: egy ilyen munkahelyhez, egy ilyen munkáltatóhoz erős gyomor kell.

    Üdvözli:

    Károli Gáspár

   • communicator dei said

    Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy … (megkönnyítem a dolgodat, Gáspár barátom) primitív kommunikációs trükköket alkalmaz velünk szemben.
    – teleírja a blogot (floodol, régies szóval: obstruál), hogy csak róla legyen szó, ezzel elbátortalanítja a többieket,
    -arcátlanul dicsekszik – tudományos sikereivel – nem is értem, még PhD-ja sincs. Ha nem cáfoljuk, úgy könyveli el, mintha elismertük volna.
    – Minden minimálisan kritikai megjegyzést visszautasít a saját önmagunkra vett udvariassági szabályokra hivatkozva.
    Ha ez így megy tovább, a blog valóságos panegyricus lesz … jelleméről és tudásáról.
    Ez pedig ABÚZUS.
    Ha nem akarod, hogy az egész blogot aláaknázza, NE ENGEDD BE!
    ELLENKEZŐ ESETBEN MI MEGYÜNK EL! AZ EGÉSZ BARÁTI KÖR. Komolyan mondom.

   • Judge said

    Gáspár, úgy látom János barátunkat jól elijesztetted azzal, hogy a főnöke, Balla egy mocskos bűnöző. Ezt a lelke mélyén ő is tudja, tudta eddig is, de ha egyetemi karriert akar, nincs más választása, mint elfogadni a bűnöző pap pénzét.A pénznek, mint tudjuk, nincs szaga… 🙂

  • Justice for victims said

   Teljes mértékben osztom Tóth János érzelmeit, aki a jóhírét félti, és ezért arra kérte a bloggazdát, hogy moderálja ki a lejáratására alkalmas bejegyzéseket. Ugyanakkor nem értem, hogy nem érti Tóth János a Károli vezetőivel szembeni indulatokat, akik honlapjaikon, hivatalos közleményeikben megrágalmazták és lejáratták egykori dolgozóikat, és még villámgyorsan ki is rúgták őket, nehogy védekezhessenek a rágalmak ellen, nehogy elmondhassák, hogy nem igaz, amit róluk kommunikálnak. Én elhiszem, hogy Tóth Jánosnak fontos a jóhíre és a becsülete, de a mi jóhírünk és becsületünk is ér annyit, és amíg nem rehabilitálnak bennünket és meg nem büntetik a rágalmazóinkat, addig nem lesz béke. Addig a Károliról csakugyan fel fog jönni a kereső masinákból a volt és jelenlegi vezetők gaztette, ami nem a rágalmazásuk, hanem leleplezésük. Egy szociológustól igazán elvárható, hogy meghallgassa a másik felet is, és disztingválni tudjon apológia és támadás ill. leleplezés és lejáratás között.

   Üdvözlöm Károli Gáspár nagyvonalúságát, hogy eleget tett Tóth János kérésének és kimoderálta a számára sérelmes hozzászólásokat. Ugyanakkor legalább ennyire elvárható, hogy a Károli Gáspár református egyetem is moderálja végre ki a kórusából Szabó András, Balla Péter, Kovács Barnabás és Sepsi Enkő aljas rágalmait az egyetem áldozatairól! Azaz tüntesse el onnan ezeket a szégyenteljes figurákat, hogy létrejöhessen egy valódi párbeszéd, ressentiment mentes kommunikáció!

   • Besúgó said

    Ezel teljesen egyetértek. A mi jóhírünk is ér annyit, mint Bátori/Butykos/Bölcskeié, akinek volt pofája beperelni bennünket és nyerészkedni rajtunk 1 millió forintot, mert megírtuk róla az igazat: azt ti., hogy besúgó volt. Volt kartonja, volt tartrótisztje, akit lefizetett, hogy mondja azt, nem volt besúgó. A bíróság az ő jóhírét védte meg, a miénket pedig besározta, holott mi mondtunk igazat és Bölcskei hazudott. Amíg nem tesznek igazságot, nem lesz béke.

   • Komédia said

    A Károlin van kommunikáció oktatás, de a Károli vezetői azt sem tudják mi fán terem a kommunikáció. Azt hiszik, az áldozatokat el lehet némítani, a kommunikációt ki lehet sajátítani. Ennek a tévhitnek az eredménye ez a fórum.

   • Netfigyelő said

    A fórum külföldön is hallható. Ma már Mongóliában is olvastak bennünket – a blog történetében talán először 🙂

   • svabra said

    Milyen “jóhíre” van egy NO NAME-nek, akinek még PhD-ja sincs. Semmilyen.
    A Károli viszont MTA doktorokat, kandidát6usokat rágalmazott meg – lásd Szabó levelét a neten!

   • communicator dei said

    Milyen szintű kommunikációs képzés folyik a Károlin?
    Röhögni kell!
    Milyen kommunikációt folytat Balla, Szabó, Sepsi???
    Baromhoz méltó színvonaélút.
    És ennek a TJ jelzésű NO NAME-nek a kommunikációja?
    Szánalmas hülyék.

   • régi kolléga said

    Látom, hogy TJ eltűnt a kommentelők közül, hogy mi az oka, nem tudom.
    Azt is látom, hogy az admin Károli Gáspár kimoderálta a legdurvább nyelvezetű kommenteket.
    Ez akár rendben is lehetne.
    DE “KETTŐS MÉRCE” érvényesül itt!
    Milyen arányban áll egy még PhD-val sem rendelkező oktató “jó híre” azzal, hogy tucatszámra rúgtak ki MTA doktora oktatókat, pl. Vörös Imrét, Erdélyi Istvánt, gyaláztak meg Szabó Andrása bíróságnak benyújtott hamis tanúvallomásokkal, más egyetemekhez írt rágalmazó levelekkel.
    Balla túlnőtt ezen, a egyenesen egy titkosszolgálati céget vet be az oktatók és a hallgatók ellen.
    A nagyszerű tudományos pályát befutott református embereket megalázták – jó részük MEGHALT, KARAKTERGYILKOSSÁGOT KÖVETTEK EL RAJTUK A KÁROLISOK. (Király Gyula, Szilágyi Ferenc, Bolyki János, Szigethy Lajos és mások)
    Hogy van ez arányban egy … ÚGYNEVEZETT JÓHÍRÉVEL.
    Aki egyébként ahelyett, hogy tudományos munkát folytatna és minimum ledoktorálna, bennünket provokál itt a blogon és … a … becsületéről.
    Ha ezt is kimoderáljátok, MEGSZAKÍTOM VELETEK A KAPCSOLATOT, ez azt mutatná, hogy erkölcsileg és intellektuálisan … szintjére süllyedtetek!!!!

   • Justice for victims said

    A Károli rágalmazó gyakorlata minősíthetetlen. Belső hírlevelekben, kari és szenátusi üléeken, hallgatói tájékoztatásokon hazudozik összevissza eltávolított dolgozókról, magyar és angol nyelvű kommünikéket rak ki a honlapjára rágalmakkal, titkosszolgálati cégeket bíz meg lejárató manőverekkel, és még képes azt hazudozni, hogy az egyetemet mocskolják és rágalmazzák. NEM. Az egyetem vezetése mocskos stratégiát követ, és ezt a mocskot feltárjuk és leleplezzük. A mocsok nem a kommunikációból fakad, hanem a Károli tetteiből. A róluk szóló kommunikáció azért mocskos, mert ők maguk mocskosak. Aljas, alattomos tettekről nem lehet dícsérően és magasztosan beszélni. A sötét lelkű Szabó Andrást és Balla Pétert csak a pőre valóságában mutatja be ez a blog.

   • Justice for victims said

    Az Anna-Marie Kool professzort lejárató kommuniké, ráadásul magyar és angol nyelven is, vagy egy évig fent volt az egyetem hivatalos honlapján. Az ellen miért nem tiltakozott Tót János? Nyilván azt gondolja, tiltakozzon ellene Anne-Marie. Cinikus gondolat, hiszen tudhatja, hogy hiába tiltakozott, elnémították, hiába kérte, hogy vegyék le a netről, nem vették le. Tóth János kérése Gáspárnál meghallgatásra talált, a Károli áldozatainak kérése a Károli vezetőinél nem. Az ő nevük még mindig sárba van rángatva. Semmi mást nem tehetnek, minthogy tiltakoznak a sunyi, mocskos, egyoldalú rágalmazás ellen, amely ellen nem védekezhetnek. Erről a Károli gondoskodik! Tót Jánost meghallgatják a Károlin. Ő beszélhet, mondhat, amit akar. Az volna korrekt a részéről, ha az áldozatok jóhírét is védelmébe venné, mert azokat kerekperec kizárták a kommunikációból. Akkor lenne korrekt, ha a Károli vezetőit figyelmeztetné a tisztességes komunikáció elveire és felvilágosítaná őket arról, hogy a dolgozóik megrágalmazása, pláne nyilvánosan, bűncselekmény.

   • prudens said

    Ha valaki ismeri … publikációit, tegye fel ide!
    Hogy megismerkedhessünk tudományos teljesítményével, amely alapján kialakult neki az a “jóhíre”, amelyet annyira véd.
    Mi viszont nagyon jól ismerjük A. Kool, Király Gyula, Bolyki János, Szilágyi Ferenc, Erdélyi István és mások életművét és ennek ALAPJÁN TISZTELJÜK ŐKET.
    A károli viszont ugyanezen az alapon RÚGTA KI, RÁGALMAZTA MEG ŐKET.
    Helyettük sztrárolják az életművet összehazudozó Pethő Sándort és a … PROVOKÁTORT, …-t.

   • Bloggerjogász said

    Szerintem Prudensnek, Communicator deinek és Filológusnak igaza van. … (tudjukki) provokátor: szeretné, ha elárulnátok, hogy szerzitek meg a hivatalos dokumentumokat. Szerintem Johannesnek le kellene őt tiltania a blogról, mert az a célja, hogy Balla kezére adja a bloggereket. Nem szabad vele szóba állni.

   • watch dog said

    Igazatok van. Tök uncsi huzakodni egy ilyennel. Beszéljünk a lényegről!
    Ezt várják az alapítványi barátaink meg akik csak igazságérzetből segítenek nekünk grátisz.
    Ha beszéltek vele, az ő játékát játsszátok.
    Hát nem, van nekünk egy sokkal jobb.

   • Én egyetértek veletek, Comunicator Dei, Prudens, Bloggerjogász, Filológus és a többiek, de Johannes nem akar senkit se kitiltani a blogról, amíg nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy provokátor van jelen. Johannes szerint … nem az. Remélem, neki lesz igaza, de nem árt az óvatosság. Az új kommentelőt sokak szerint elsősorban a bloggerek személye érdekli, mintha be akarná azonosítani őket. Johannes viszont azon a véleményen van, hogy szükség van a nézetek ütköztetésére, … élénkíti a vitaszellemet. Kérlek, ne legyetek intoleránsak, és ne fenyegetőzzetek azzal, hogy válaszút elé állítotok: vagy az újak, vagy a régiek. Kommenteljetek tovább szívetek szerint, de ha lehet, az indulatokat állítsátok takarékra.

   • Máltai lovagok said

    Mi lett a mi keresztes lovagunkkal? Tényleg attól ijedt be, hogy egy bűnöző a munkáltatója? Mielőtt Gáspár felvilágosította volna csakugyan azt hitte, hogy Balla egy ma született bárány?

   • Bloggerjogász said

    Szerintem nem attól ijedt be a máltai lovag, hogy Balla, a munkáltatója durva bűncseleményeket követ el, hanem attól, hogy a másik fél nem követ el bűncselekményt. Neki azzal mosták az agyát, hogy a bloggerek adatokat és iratokat lopnak. De Gáspár azt állítja, hogy nem lopnak, hanem kapják illetve veszik a dokumentumokat. Vagyis, hogy a szenteskedő pap egyoldalúan követ el bűncselekményeket, még jogalapja sincs a törvényértéseinek, sőt, még ürügye sincs. A másik félnek nem róható sel semmi. Na ettől kapott sokkot TJ. Neki uyanis mással mosták az agyát.

   • Enci said

    Aha, és te elhiszed KG-nak hogy nem lopnak iratokat? Akkor hogy szednek össze ennyi mindent különböző helyekről? Méghogy legálisan. Ezt én nem veszem be.

   • ElemiLogika said

    Enci ha hsználod a fejed magadtól is rájöhetsz hogy hülyeséget beszélsz. Hogy lophatnák annyi helyről az iratokat? Ez azt jelentené hogy mindenhol van egy olyan emberük, aki hozzáfér az iratokhoz gyakorlatilag egy kém- és hekkerhálózattal rendelkeznek. És mindezt úgy hogy ezek közül senki se bukik le senkit nem kaptak el lopás hekkelés közben. Csakis egyetlen módon szerezhetik meg az iratokat. Úgy hogy megkapják. Ingyen vagy pénzér ez már más kérdés de egyszerüen nem lophatják. Ez azt jelentené hogy ügyesebben hekkelnek mint a legjobb amerikai szolgáltatók. Vagyis hogy a google biztonsági rendszere nem ér semmit.

   • TJ said

    Nekem nem Balla a munkaltatom hanem S.E., leven hogy a BTKn vagyok. Azt gondolom mondanom sem kell hogy vadolni lehet embereket barmivel, de amig azok nincsenek nyilvanosan a megfelelo forumokon megvitatva es elbiralva addig azok az emberek elott csak vadak es gyanuk maradnak. Beszeltem par BTKssal a blogrol es ahogzan varhato volt, teljesen mas kepuk van eyeknek a dolgoknak a hattererol mint Onoknek. Meg egz megjegyzes, en akar azt is elhiszem ha Onok mondjak, hogz nem loptak egzetlen dokumentumot sem sajat kezuleg, de hogz maganlevelezesek es iratok nem az erintettek hozzajarulasaval kerultek ide ki arra nagy tetelben fogadnek. Ha pedig valakitol kaptak ezeket aki egyebkent bunos uton jutott hozza akkor Onok is reszesei az o tettenek, mert kozoskodnek vele.

   • Bloggerjogász said

    Johannes nem látod hogy … provokátor? Egyre megy hogy a tepsi bízta-e meg vagy a retardált csuhás vagy Himmler Barnabás. Azt akarje belőled kiszedni, honnan vannak a dokumentumok. Ezzel társalogni nem tolerancia, hanem öngyilkosság. Szerintem válasz nélkül kell hagyni.

   • hugyos józsi said

    kimoderálva-k.g.
    Mindig ugyanazt az egy … kérdést teszi fel: honnan szerezzük az infókat?
    És mellé provokál: LOPJUK, ZSAROLUNK VELÜK stb.
    kimoderálva-k.g.

   • Judge said

    Nemcsak provokátor, hanem egy felbérelt rágalmazó. Azt állítja, hogy a bloggerek bűnözők, mert dokumentumokat lopnak. Ezek a dokumentumok világosan bizonyítják legalábbis Balla Péter és Szabó András bűnösségét. A provokátorunk azt állítja, hogy ezek vádaskodások, mert még nem ítélték el őket. Gáspár ugyan már megmagyarázta neki, hogy pl. az illetékes Fővárosi Főügyészség pár ügyésze a Károlin veszi fel a második fizetését, tehát Balla a munkáltatójuk, nem fogják a vádlottak padjára ültetni. De hol él TJ? El tudja képzelni, hogy a keresztény kurzus, amely az egyházak kampányolására építi a válsztási stratégiáját, el fogja ítélni a csuhás bűnözőket? Amikor a Vezír 10 milliárd forinttal jutalmazza Bölcskei korteskedését? TJ nemcsak provokátor, hanem álszent és képmutató. Mert lehet, hogy általában igaz, hogy amíg nem ítélnek el valakit addig nem bűnös, de ebben az esetben bebizonyított és beismert bűncselekményekről van szó. Pl. Balla Péter maga írta alá a beismerő vallomását, ld. dokumentum:

    https://jhnnsclvn.wordpress.com/2012/04/10/movie-premiere-cancelled-elmarad-a-kiralyfurdo-utcai-filmbemutato/

    Hogy miért nem ül ezek után Balla Péter még mindig a vádlottak padján, azt ne Johannestől, vagy Gáspártól kérdezze TJ, hanem Polt Péter lefőbb ügyésztől:

    1055 Budapest, Markó u. 16. Postacím: 1372 Budapest, Pf. 438. T.: 354-5500. E-mail: info@mku.hu

   • Tepsi Enikőnek said

    Sose voltunk jó véleményeddel az intellektusodról, de hogy éppen egy oligofrént küldesz ránk, azt még rólad se gondoltuk.
    Már a Ménesin is gyenge anyag voltál, mikor a Horváth Laci seggbe rugott, akkor ugy látszik minden emberi méltóságodat elvesztetted.
    Árulod magadat damasztszalvétákba öltözötten, ha egy kan megszán egy kóbor numerára már mindenféléket képzelsz magadról.
    Pedig egy öregedő nőstény vagy akinek a faszért is fizetnie kell.
    És azt hiszed egy ilyen barom kiugrat bennünket a bokorból.
    Úgyhogy százszor felteszi ugyanazt az ostoba kérdést és kikéri magának hogy idióta senkinek nevezzük, amikor pedig még ez is hízelgő ránk nézve.
    És egy ilyen baromnak kibrusztolsz a Balassitól egy máltai utat, pedig ott is loptál, Enci és a Károlin se bírod abbahagyni.
    Pedig gyűjtjük az éttermi és ruhaszámláidat és már azt is tudjuk, miből fizeted az oligofrén TJ-t.
    Vettél neki idegen szavak szótárát?
    Hogy megértse a szövegeinket.
    Szánalmas rondán öregedő, senkinek se kellő parasztp&csa vagy Tepsi, és Bölcskei is már kitalálta mikor rug seggbe.
    És azt is, mivel vádol meg a zsinat előtt.
    Rád keni a sikkasztásait, jobb, ha tőlünk tudod.

   • BTK-s kolléga said

    Ma nekem is … kimoderálva-k.g. Mi az, hogy teljesen más képünk van a blogon megjelenő témák hátteréről, mint a bloggereknek? A BTK-soknak ezekről semmilyen információjuk sincs, nemhogy képük lehessen. Ha van valamlyen, akkor az az agymosott változat, amit a Balla-Szabó-banda terjesztett. Az egyetemi vezetők már 4 évvel ezelőtt is hazudtak ezekről, nem adtak infót, elhallgatták a tényeket. Az agymosás szép példája, ahogy Hermann Zoltán és Kovács Árpád együtt, közös erővel átírták a MAB hivatalos honlapján megjelent határozatot, remélve, hogy senki nem nézi meg az eredetit. Az egyetemi vezetés tájékoztatása köszönő viszonyban sincs a tényekkel. Naná, hogy más képe van annak, aki Ballát, Szabót vagy Tepsit hallgatja, mint aki elolvassa a dokumentumokat.

    kimoderálva-k.g.

   • Justice for victims said

    A floodoló ügyeletes ma nálam is kiverte a biztosítékot. A Károli vezetése bárkit simán megrágalmazott eddig is, akiket el akart távolítani, kitette a honlapjára, néha még idegen nyelven is a megszégyenítő, lejárató hazugságokat, majd kirúgta az illetőt, hogy ne is védekezhessen. TJ úgy érti, hogy a megrágalmazottaknak nincs joguk védekezni? Nincs joguk az igazukat bizonyító dokumentumokat nyilvánosságra hozniuk? Tűrniük kell, hogy a Károli vezetése az egyetem, a szakma és az internet nyilvánossága előtt lejárassa őket? Nincs joguk hiteles dokumentumokkal védekezni? Nincs joguk kinyitni a szájukat és tiltakozni? Nincs joguk a becsületüket és a hírnevüket védelmezni? A becsület védelme bűncselekmény?

    Ha TJ mindezt valóban így gondolja, akkor csak azt kívánom neki, tegye meg vele is azt a Károli, amit velünk megtett…

   • Doctor of law said

    Maga Kovács Barnabás nyilatkozott úgy az Egytem törvényes képviselőjeként írásban, hogy az igazság megismeréséhez fűződő társadalmi érdek erősebb a személyiségi jognál, utóbbi nyugodtan megsérthető, ha az igazság kiderítéséről van szó (Pécsi ítélőtábla 2009. évi állásfoglalása, olvasható a hivatkozás Kovács Barnabás aláírásával itt: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/03/18/the-jesuit-collaborator-a-jezsuita-kollaborans/kovacsbarna-rofi/). Ugyanezt az érvet Kovács Barnabás iratának beterjesztője, a jezsuitaságát állandóan hangsúlyozó Nagy Gábor László a bíróság előtt képviselte. Ezek szerint teljes konszenzus áll fenn a bloggerek és a Károli egyetem vezetése között, amely röviden és tömören így foglalható össze:

    HA AZ IGAZSÁG KIDERÍTÉSÉRŐL VAN SZÓ, AKKOR LE VAN SZARVA A SZEMÉLYISÉGI JOG!

    Ha nekünk nem hiszi el, hogy ezaz egyetem hivatalos álláspontja, akkor nézze meg a fenti linket, a hivatkozási alapul szolgáló ítélőtáblai határozatot, vagy kérdezze meg nyíltan és egyenesen Kovács Barnabást. Ha ő elzárkózna, akkor javaslom Nagy Gábor László szenteskedő jezsuita ügyvédet megkérdezni. Ha véletlenül nemépp Kovács Barnabás irodájában ül, akkor megtalálható a közeli, Horánszkí utcai jezsuita klubban. De a bloggereknek ne merjen többet személyiségi jogokról halandzsázni. Ha valakinek sérült itt a személyiségi joga, az nem a Károli, hanem a Károli által erkölcsileg és egzisztenciálisan tönkretett áldozatoké.

   • KGB said

    Vakok vagytok? Egyikőtöknek se tünik fel hogy … nem használ ékezetes betüket? … kimoderálva-k.g.

   • világos mint a vakablak said

    Én tudom, kinek a helyét célozta meg az agyműtött köcsög.
    Bodokyét.
    Mert már tele van a Fidesz töke azzal, hogy milyen leleplezéseket jelentet meg az atkatszo.hun.

   • TJ said

    Oké. Csináljuk akkor a következőt:

    – Kielentem, hogy mostantól fogva nem firtatom hogy milyen valós személyek állnak a különböző nicknevek mögött. Nem azért mert nem érdekel (sőt továbbra is úgy gondolom hogy ez vádaskodások esetében megkövetelhető), hanem mert egyértelművé tették hogy nem mondják meg, én meg nem akarom hogy ezen rugózzanak a helyett, hogy az érdemi felvetéseimmel foglalkoznának.

    – Kijelentem, hogy azt sem fogom firtatni (egyébként olvassanak vissza, soha nem is firtattam) hogy honnan szerzik a dokumentumaikat. Nem azért mert mellékesnek tartom, hanem mert egyértelművé tették hogy nem mondják meg, én meg nem akarom hogy ezen rugózzanak a helyett, hogy az érdemi felvetéseimmel foglalkoznának.

    – Kijelentem hogy nem állítom hogy a bloggerek bűnözők, mindössze azt, hogy nekem olyan infomációim vannak ami alapján 1.) valószínűsíthető, hogy a tevékenységük folytatása során bűnös eszközöket is használnak 2.) feltételezhető hogy a céljaik sem teljesen tiszták. De még 1X, benne van a pakliban az is hogy tévedek.

    Ezek után kérem, hogy normális hangnemben, ész- vagy teológiai érveket használva válaszoljanak a következő kérdésemre: Vallják-e, hogy jó célok érdekében gonosz vagy amorális cselekedeteket is el lehet követni? Mert Kálvinnak, a blog névadójának valóban van egy kifejezetten így értelmezhető tanítása (az Ezekiel 18:24 hez írt kommentárja), és végül is
    el tudom képzelni hogy erre alapozva cselekednek. Ha nem, kérem mondják meg hogy mit értek félre, vagy miért nem ez a helyzet az Önök esetében. Ha igen, akkor erősítsék meg hogy valóban ezt vallják.

    További apróságok:

    KGB: Nos, azt hogy az előző kommentemet Angliából írtam, csak a bloggazda tudhatja az IP címem alapján. Illetve tudja még 2 ember hogy ezidőben külföldön voltam és pont Angliában, de egészen biztos hogy egyikük sem maga. Megerősítem hogy valóban így volt, azonban megint feleslegesen képzelődik a részletekről, a valós helyzet ugyanis az, hogy az adott külföldi egyetem meghívott, én ezt a meghívást elfogadtam, és TÁMOP pénzből kiutaztam. S.E.-nek semmilyen szerepe nem volt ebben a folyamatban.

    Doctor of law: Én nem tartom magam számára normatívnak K.B. nyilatkozatát, ezen felül azt sem gondolom, hogy ha valakivel szemben amorálisan cselekszenek akkor ez őt feljogosítsa arra hogy a cselekvővel szemben amorálisan cselekedjen, vagy ilyen cselekedetekben közreműködjön.

    Justice for victims: Ugyanazt tudom mondani mint Doctor of Law-nak. És nem, nem úgy értem hogy maguknak nincs joguk védekezni, hiszen maguk is írhatnak akármit a Károli azon vezetőiről (írnak is!) akik magukat megrágalmazták. De azt hiszem, hogy a Károli nem mellékelt privát leveleket az állításai mellé a maguk postafiókjából (persze ezt nem tudhatom biztosan, egyrészt nem olvastam még végig a blogot, másrészt jóval korábban kezdődtek ezek az ügyek mielőtt én bárhol is képben lettem volna)

    a floodolásról: e poszt alatt jelenleg 206 hsz van, ebből 27 az enyém, ami 13%-os arány. Tehát nem mondom, hanem mutatom, hogy nem floodolok, de a bloggazdák dönthetnek úgy is hogy ez túl magas arány és akkor majd figyelmeztetnek.

    Szeretnék továbbá moderálást kérni a 31. hsz alatt “világos mint a vakablak”, “KGB”, “BTK-s kolléga” és “hugyos józsi” hozzászólására, és megkérem az érintetteket hogy a továbbiakban írjanak kissé kulturáltabban.

   • communicator dei said

    Tökéletesen érdektelen figura vagy, senkit nem érdekelsz. Az az ócska kommunikációs trükk, hogy úgy állítod be, mintha mindkét fél azonosan érdekelt lenne a dialógusban, NEM HAT RÁNK.
    Te érdekelt vagy, látszik, nyilván beígértek neked valami jutalmat, ha sikerül valamit kiprovokálni belőlünk.
    Nekünk semmi érdekünk nincs veled levelezgetni.
    Uncsi vagy egyszerűen, dugulj el, ennyi.

   • TJ said

    Kedves Communicator Dei, tökéletesen félreérti ha azt gondolja hogy ebben a dialógusban csak két fél lehet érdekelt. Van ugyanis egy harmadik fél is, a blog nem-belső-körös vagy egyszerű érdeklődő olvasói, akik az eddigi beszélgetésünkből leszűrik a két fél egymáshoz és az eseményekhez történő hozzáállását és talán-talán hitelességüket is. Ha gondolják csináljanak egy tartalomelemzést az én hozzászólásaimra/válaszaimra és az önök hozzászólásaira/válaszaira, meglepő eredményeket fognak kapni. Ugyanerre juthatnak más úton az önöktől független olvasók is, szóval elképzelésével ellentétben nagyon sok érdekük van pl. az előző hszban feltett kérdésre válaszolniuk. De gondolhatják úgy is, hogy nincs, én csak szólok.

   • svabra said

    Túlértékeled magadat … .
    Bodoky állására pályázol, ki is igérte meg neked???
    Ha belőlünk kihuzol ezt meg azt.
    Egyébként köpünk rád.

   • tudományos kutató said

    A TÁMOP ÚJABBAN értelmi fogyatékosokat támogat?
    Vagy csak spicliket az atlatszo. hu ellen???

   • KGB said

    Jól fexel a bloggereknél ha első füttyentésedre kimoderálnak mindent. Még az is lehet hogy két térfélen játszol. Ezt jelentheti nálad a 3. közeg 🙂 Na mindegy. Szóval Angliával ráhibáztam 🙂 Nagyon egyszerü volt. Az ékezetek hiánya = külföld, ö és ü hiánya = nem német nyelvterület, y és z töbszöri felcserélése valoszinüen angol. Egyébként pedig ne probálj a kommédián beelőzni, és jóval régebben vagyok itt, és van egypár skalpom, többek között az a félcigány primitív állat akit sikerült innen eltakaritanom és visszatoloncolnom a köztévébe. Veled se fogom cifrázni megvannak a modszereim és az embereim.

   • Kedves János,

    nagyon elszabadultak itt az indulatok a hétvégén, de az Ön korábbi hozzászólása nálam is kiverte volna a biztosítékot, ha nem olvasom hozzá a mai magyarázatot. Kérése teljesült, kimoderáltam amit kért, sőt többet is.

    A kérdésére a válasz nagyon egyszerű: NEM VALLJUK. Megismétlem: semmilyen bűncselekményt nem követünk el, a brutálisan megrágalmazott és lejáratott személyek teljes rehablitációja és a rágalmazók leleplezése a célunk. A dokumentumokat önként küldik el nekünk, néha névvel, néha anonim módon, azzal a kéréssel, hogy közöljük. Honnan veszi, hogy ezt nem maguk az érintettek teszik, vagy olyanok, akik legálisan jutottak ezek birtokába? Nekünk bűncselekményről nincs tudomásunk.

    Szigeti Lajos professzor magánlevelét a közeli barát címzett juttatta el hozzánk, mert a levél írója már nem tehette. Fontosnak tartottuk a közlését, hogy a tragikus halál lehetséges okai – legalább utólag – napvilágra kerüljenek. Maga az özvegy sem tiltakozott a közzététel ellen, sőt, saját néven külön levélben reflektált rá, ez is olvasható a blogon. A közléshez engedélyt kértünk és kaptunk.

    Olvasható egy olyan levél is – Bölcskei püspök írta azt egyik professzornak – , amely soha nem jutott el a címzetthez, mert a Reviczky utcai Dékáni Hivatalban felbontották (nem S.E., hanem Sz.A. idején). A feltépett, üres boríték legalábbis a DH szemétkosarából került elő, aztán valamikor a levél eredetije is a Zsinati Levéltárból. Mindkettő fent van a blogon. Az érintett ezt nyilvánvalóan nem küldhette be, mert meg sem kapta, nem is tudhatott róla, amíg a blogon meg nem jelent. Ha Ön szerint a publikálás a bűncselekmény, nem pedig a másnak szóló levél felbontása, majd a küldemny eltitkolása, akkor tényleg nincs közös témánk.

    Végül, aki azt mondta Önnek, hogy sem az eszközeink, sem a céljaink nem tiszták, az Önt egyszerűen félretájékoztatta. Kevés tisztább és nemesebb cél van, mint ártatlanul meghurcolt, megrágalmazott áldozatok rehabilitációja.

    A filozófiai és etikai kérdésére, mely szerint lehet-e, szabad-e a bűn által kizökkent világot bűnnel helyrebillenteni, az emberiség évezredek óta keresi a választ. Ezért ezt ne nekünk tegye fel. Annyit mondhatok, hogy bűn elkövetésére nekünk eddig nem volt szükségünk. A mi válsszunk egyértelműen: NEM – eddig a pillanatig. És hogyha lenne, megtennénk-e, azt előre senki sem tudja megjósolni. Azt a történelem során is mindig az adott helyzet és személyiség kombinációja döntötte el.

    Üdvözli:

    Gáspár

   • ElemiLogika said

    TJ látszólag tetszetős érvelése a harmadik félről logikailag sántít. Azt írja, hogy az ő, mármint TJ és a bloggerek hozzászólásaiból a semleges olvasók leszűrhetik a két szembenálló fél egymáshoz való viszonyát. Ha ő valóban semleges, harmadik fél, akkor az ő hozzászólásai a két szembenálló fél egymáshoz való viszonyáról irrelevánsak, nem szűrhető le belőlük ilyen tartalom. Ha viszont leszűrhető, akkor TJ nem a semleges harmadik fél, hanem a bloggerek szembenálló MÁSIK fél, azaz a Károli vezetőinek a képviselője, legalábbis SE-é. TJ itt elszólta magát.

   • TJ said

    ElemiLogika: Kérem nézze meg még 1X hogy mit írtam és látni fogja, hogy én nem címkéztem fel a felek relációját (‘szembenálló’, ‘semleges’). Egy dialógusban a két felet a dialógusban állás teszi megkülönböztethetővé egymástól, amennyiben folyamatos, kölcsönös reflexióban állnak egymással; szóval látható hogy egyik sem független a másiktól, sőt,
    az “egyik fél” identitása jelentős részben a rendszeren belül konstruálódik, i.e. a “másik féllel” való viszonyában, és vice versa. Itt ez annál is inkább igaz, mert a két fél viszonyán kívül a két féllel kapcsolatban nem lévő olvasók (‘harmadik fél’) nagyon keveset tudnak a felekről (ezt persze valamennyire igyekeztem oldani a magam részéről). A harmadik fél definiciója pedig ebben a kontextusban: olyasvalaki, aki a dialógusban nem vesz részt, és a dialógus témáiról nincs olyan meglévő szilárd véleménye, amely egyik vagy másik fél eddigi tevékenysége nyomán alakult ki. Én tehát, amennyiben dialógusban állok itt valakivel, már eleve nem lehetek ‘harmadik fél’. Egyszerűbben, a harmadik felet a dialóguson kívül állás teszi semlegessé vagy harmadikká, nem az hogy milyen viszonyban van a bloggerekkel, TJvel, a Károlival vagy a Hétszünyű Kapanyányimonyókkal.

    KGB. Hmm tényleg, ez meggyőző. De mondjuk az USAban is lehettem volna. Na mindegy. Nem gondolom hogy azonos vagy a kommédiás KGBvel, de mivel vele fogok találkozni majd megkérdezem élőben. Addig is, nem szép dolog fenyegetőzni.

    Károli Gáspár: ” A dokumentumokat önként küldik el nekünk, néha névvel, néha anonim módon, azzal a kéréssel, hogy közöljük. Honnan veszi, hogy ezt nem maguk az érintettek teszik, vagy olyanok, akik legálisan jutottak ezek birtokába?”

    Hát például onnan, hogy saját maguk adnak helyet egy olyan posztnak, ami a következőkkel nyit:

    “Sikerült! Feltörtük A. Eszter freemailes postafiókját, és megszereztük Szabó Andrással folytatott titkos levelezését.”
    https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/04/28/eszter-and-andras-2-12-steps-toward-each-other-eszter-es-andras-2-12-lepes-egymas-fele/

    szóval önök olyan adatok nyilvánosságra hozatalához biztosítottak felületet a blogon, amiről tudják, hogy tolvajlásból származik. Ezt nem lehet szépíteni, és ki kell mondani, hogy Önöknek erről a bűncselekményről tudomásuk volt és van.

    A Bene-Hermann levélnél
    https://jhnnsclvn.wordpress.com/2012/03/27/pater-anyos/ meg erősen kétlem, hogy a levelek írója küldte be volna Önökhöz ezt a levelet, márpedig egy magánírás nyilvánosságára hozataláról csak az író/küldő dönthet, mivel az az ő tulajdona (és ilyenkor is úgy illik, hogy megbeszéli a nyivánosságra hozatalt azzal, akinek küldte). De nem szeretek kétségek közt lenni ezért megkérdezem, hogy Benétől kapták ezt a levelet amiben kérte hogy Önök hozzák nyilvánosságra ezt a tartalmat?

    A levéltári iratok, egyetemi határozatok stb. nyilvánosságát én úgy tudom, hogy az iratok alkotója vagy kezelője szabályozza. Valószínűleg betekintést bárki kérhet, de a legtöbb ilyen helyen szigorúan szabályozva van a digitális
    másolatok készítésének és azok nyilvánosságra hozatalának kérdése. Tehát ha pl. a levéltár vagy az egyetem szabályzatában az van, hogy az iratokról másolatokat készíteni, fotózni, szkennelni stb. nem lehet, vagy csak bizonyos feltételekkel lehet, akkor azt, aki ezt mégis megcsinálja vagy nem teljesíti a másolatkészítés feltételeit, adattolvajnak nevezem.
    Tegyük fel, hogy valaki felhívja a zsinati vagy az egyetemi levéltárat ill. az adott dokumentum tulajdonosait vagy kezelőit és megkérdezi tőlük, hogy hozzájárultak-e ahhoz, hogy X, Y és Z dokumentumokról másolatot készítsenek és ezt egy internetes felületen nyilvánosságra hozzák. Ha erre nemleges választ kap, akkor kér tőlük egy fejléces, aláírt, lepecsételt nyilvános nyilatkozatot erről, amit az illető eljuttat Önökhöz. A kérdésem az, hogy miután így kiderülne, hogy a dokumentumok a kezelő szándéka vagy kifejezett tiltása ellenére, bűncselekmény eredményeképp kerültek Önökhöz, levennék-e ezeket a dokumentumokat a blogról? Csak egy gondolatkísérlet.

    “Ha Ön szerint a publikálás a bűncselekmény, nem pedig a másnak szóló levél felbontása, majd a küldemény eltitkolása, akkor tényleg nincs közös témánk.” Akkor nincs közös témánk, ha azt gondolják, hogy bűncselekményre lehet bűncselekménnyel is válaszolni. Mivel ezt nekem explicite cáfolta az előző hsz.ban és én elhiszem Önnek hogy valóban így gondolja, ezért csak azt kellene itt kideríteni, hogy ebben a helyzetben bűncselekmény volt-e a publikáció vagy sem. Mivel én úgy gondolom, hogy egy levél elsődlegesen az alkotójának a tulajdona (vagy mondjuk egy cégé vagy intézményé, ha azt az adott ember céges vagy intézményi minőségében írta) ezért az alkotója az, aki rendelkezhet a publikáció kérdéséről. Tehát ha Bölcskei vagy a ref. egyház ezt kérte, vagy megengedte Önnek akkor nem volt visszaélés.

   • Doctor of law said

    … bűncselekményeket akar a bloggerek nyakába varrni, és észre sem veszi, hogy maga leplezi le a károlis bűnözőket. Egyetemi iratok, szenátusi határozatok, költségvetés – mind közérdekű adat. A Károli rektorát minimum közérdekű adatok eltitkolása miatt büntetőjogi felelősségre kellene vonni. Nem vonják, mert az ügyészeket másodállásban a Károlin alkalmazza. KÖZÉRDEKŰ ADATOK PUBLIKÁLÁSA NEM BŰNCSELEKMÉNY, épp ellenkezőleg, a társadalmi érdeket, az igazság kiderítését szolgálja. A Károli menekül a nyilvánosságtól, leveleket bont fel, adatokat titkol el, jogellenes felmondásokat zárt ajtók mögött tárgyaltat.

    … rosszhiszemű provokátor, kérem a bloggazdát, hogy tiltsa le!

   • Online and offline said

    Egész más jogi szabályozás vonatkozik az online és az offline publikálásra. Nézd meg a netet, tele van magánlevelekkel, és egyikből se lett per. Egyébként a levelek címzettje is a dokumentum tulajdonosa, és az említett leveleken le van takarva egy vagy két titkos másolat birtokosa is… Ezek a levelek már régóta nem mmagánlevelek 🙂

   • TJ said

    Kedves Doctor of Law és Online és offline,

    Idemásolom a BTK 178/A. paragrafus 1-2-t.

    (1) Aki Magántitok jogosulatlan megismerése céljából
    a) másnak a lakását, egyéb helyiségét vagy az ezekhez tartozó bekerített helyet titokban átkutatja,
    b) másnak a lakásában, egyéb helyiségében vagy az ezekhez tartozó bekerített helyen történteket technikai eszköz alkalmazásával megfigyeli, illetőleg rögzíti,
    c) másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét felbontja vagy megszerzi, és annak tartalmát technikai eszközzel rögzíti,
    d) hírközlő berendezés útján, illetőleg számítástechnikai rendszeren másnak továbbított közleményt, adatot kifürkész, és az észlelteket technikai eszközzel rögzíti,
    bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
    (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki az (1) bekezdésben meghatározott módon megismert magántitkot továbbít vagy felhasznál.

    Különös figyelmükbe ajánlom az 1.d-t és a 2. pontot. De, az igaz, hogy ez a világi törvényi szabályozás. Az hogy per nem lesz-e belőle vagy nem, az nem befolyásolja hogy történt-e bűntett vagy sem.

    A közérdekű adatokról egyelőre egy szót nem nem beszéltem, csak arról a két levélről amit belinkeltem az előző hszban. Közérdekű adatok vagy közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságra hozatala vagy továbbítása szerintem sem és a világi törvény szerint sem bűncselekmény, amennyiben a ’közérdekű adat’ vagy a ’közérdekből nyilvános adat’ törvényi definícióját használjuk. Az éppen lehet, hogy a levéltári, zsinati, egyetemi dokumentumok közérdekű adatnak számítanak, ha így van akkor az előbbi hszem vonatkozó részei így módosulnának: Ha az egyetem/levéltár/zsinat eltitkol egyébként nyilvános dokumentumokat, akkor törvényileg bűntettet követ el. Ha bárki adatokat lop az egyetemtől/levéltártól/zsinattól akkor szintén bűncselekményt követ el. Az, hogy az egyik fél bűncselekményt követ el, nem jogosítja fel a másik felet hogy bűncselekménnyel szerezze meg ami egyébként járna neki. Olyan ez, mint amikor nem tehetem ki önkényesen a nem fizető bérlőt, nem vehetem el erővel vagy csalással azt a pénzt valakitől amivel egyébként tartozik és jogosan követelem tőle, vagy nem törhetem fel a tolvaj lakását annak érdekében, hogy visszaszerezzem az ellopott biciklimet. De szerintem egyszerűbb, ha egyelőre a feltört postafiók és a nyilvánosságra hozott magánlevelek kérdésénél maradunk, mert azok egyértelműbbek.

   • János,
    kicsit fárasztó Önnek válaszolni, hiszen nyitott kapukat dönget. Olvassa el a blogot, és láthatja, hogy ezt a paragrafust már nagyon sokszor beidéztük. De ha csak a hvg-s cikket elolvassa, már akkor is láthatja, hogy épp a BTK 178/A. paragrafus 1-2 alapján folyik Balla Péter, Kovács Barnabás és a wistmanwoodos Kardos Zsolt ellen büntetőeljárás. Ők ugyanis a §178/A összes pontját és alpontját elkövették. Betörtek, lakásokat rögzítettek technikailag, computereket kutattak át és szedtek ki belőle minden magáninfót, másnak szóló leveleket bontottak fel és tartottak vissza, a betörésből származó bűnjeleket felhasználták, Balla Péter, Kovács Barnabás és a jezsuita Nagy Gábor László pedig annyira felhasználták, hogy még a bíróságra is beterjesztették a bűncselekményből származó dévédéket, olvashatja az egyik legmenőbb országos hetilapban. Egyébiránt pedig nem kérjük, hogy kioktasson a Btk-ból, mert a Károli ennek több paragrafusát is kimerítette, a sikkasztástól (14 millió a 2009. május 22-i bulira a KDB-tól) az okirathamisításon és a csaláson keresztül (Zsengellér jelentés, Mészáros nyilatkozatai stb.), mindre bőven van bizonyíték ezen a blogon.

    Megismétlem: nem loptunk el senkitől semmit, nem törtünk be sehova, és nem használtunk fel bűncselekményből származó dokumentumot. Szerintünk kizárólag a levelek jogos birtokosai küldhették azokat be nekünk, vagy azok, akiknek továbbították: vagy a levelek írója, vagy azok címzettjei, vagy a címzettek címzettjei. Olvassa el figyelmesen a Benéről szóló levelet: ő és Hermann e levelek tárgyai, se nem a szerzőik, se nem a címzettek. Akár a szerző, akár a címzett küldte be nekünk a levelet, jogosan jutott a birtokába. Hogy a beküldő milyen fedősztorival álcázza a döntését, az az ő dolga. És ha poénból meg akarja viccelni vagy épp megvezetni a károlis kopókat, azaz Ballát, Barnát és Kardost, az szíve joga.

    Aki azt állítja, hogy bűncselekményt követtünk el, az tegyen feljelentést. Ön ellen pedig máris fontolgatjuk a feljelentést, hiszen megfogható személy, és nyilvánosan rágalmaz bennünket, amit semmivel sem támaszt alá, legfeljebb Dark Tangent poénos megjegyzésével. Gondolkodjon el, ki az az univerzális zseni, aki egyszerre hekkeli meg a Károlit, a Szegedi Egyetemet, a Zsinati levéltárat, a rendőrséget, a bíróságot, az ügyészséget, a facebookot és több magánszemély postaládáját etc etc. Ha ilyen személy létezne, már rég a CIA CEO-ja lenne. Saját maga is beláthatja, hogy szamárságokat beszél, de ha még mindig ragaszkodik logikátlan rögeszméihez, tegyen egy próbát: perelje be a blogot. Csak siessen, nehogy megelőzzük, hiszen Ön nem bizonyított semmit, nekünk viszont rendelkezésünkre áll az Ön beismerő vallomása megrágalmazásunkról – nagy nyilvánosság előtt. Az a Btk melyik paragrafusa is, és hány év a büntetési tétele? Lehet, hogy nem Máltán fog landolni, hanem egy hűvösebb helyen? Dobálózni szavakkal csak addig érdemes, amíg el nem fogy a türelmünk. Az enyém véges, de Johannesnek, úgy látszik, még van Magához.

   • law and order said

    Pereljük be ezt a … …t, ha egyáltalán így hívják. Nem érdemes vele foglalkozni, floodol és provokál.
    Komoly a tét: beígérték neki Bodoky Tamás állását.
    Azonkívül nem vettétek észre, hogy … a Wistmanwood ügynöke???

   • Szerzői jog said

    Szerzői jog már a művészetbe is azt jelenti, hogy az alá, amit alkotsz, más nem írhatja alá a nevét, nem nevezheti a saját művének. De ha irományodat, egyéb alkotásodat továbbítottad, akkor azt már elengedted, szabad felhasználásra bocsátottad. Az elengedett, továbbított levél már nem a te birtokod, hanem azé, akinek elküldted, és azé, akinek ő továbbküldi, és akinek ő továbbküldi – azaz közkincs. Nincs olyan paragrafus, amely szerint a címzett ne tehetné azt a rábízott levéllel, amit belátása szerint tenni akar. Ergo: mindenki meggyőződhet arról, hogy …tömény hülyeséget beszél. Mi az, hogy a nekem címzett leveleket nem mutathatom me másoknak? Hol van az a Btk-ban, hogy egy levél megosztása bűncselekmény. Az követ el bűncselekményt, aki mást ártatlanul megvádol. Fel kell jelenteni …-t rágalmazásért.

   • TJ said

    Aha. Tehát maguk közölnek valamit, amiről én alkotok egy véleményt, majd ezután közlik, hogy ja az csak egy poénos megjegyzés volt. Úgy látszik nekem vannak problémáim a humorérzékemmel. Sajnos e fogyatékosságomnak köszönhetően ugyanolyan valósnak érzem a feljelentésem fontolgatására vonatkozó közlését is mint amennyire valósnak éreztem Dark Tangent diadalkiáltását (“Sikerült! Feltörtük A. Eszter freemailes postafiókját, és megszereztük Szabó Andrással folytatott titkos levelezését.”) Mondhatom elég fekete humora vall ez a poénjuk, tudván, hogy számos nicknév alól rágalmaztak, sértegettek és tüntettek fel becstelennek nevüket eltitkoló egyének, míg én az első hozzászólásom óta névvel és elérhetőséggel vállalom magamat és a felelősséget. Ez a vicc különösen ütős volna egy olyan világban ahol az egyenes emberek mindig elnyerik méltó büntetésüket az egyenességükért, szerencsére én egy olyan világban élek ahol -végső soron- ennek az ellenkezője igaz.

   • TJ said

    Szerzői jog: Én nem vagyok jogász, a véleményem csak annyi, hogy egy olyan esetben, amikor a címzett hozza nyilvánosságra a neki küldött levél tartalmát, akkor a küldőnek lehet oka arra, hogy magántitok megsértésére hivatkozzon (ő dönti el, hogy mit tart ennek), hiszen azt ő csak a címzettekkel szerette volna közölni. Ha mással is szerette volna közölni akkor elküldte volna neki is

   • Máltai lovagok said

    “Ez a vicc különösen ütős volna egy olyan világban ahol az egyenes emberek mindig elnyerik méltó büntetésüket az egyenességükért, szerencsére én egy olyan világban élek ahol -végső soron- ennek az ellenkezője igaz.”

    Gratula Jancsi. Ezzel beismered, hogy ez a világ szerencsére csak a ferdeséget jutalmazza. Na most már értjük mért pont eg ilyen értelmi fogyatékost küldenek ki Máltára.

   • law and order said

    Egy levél annak a szellemi tulajdona, aki írja. Amikor megkapja, a feladóé is. Ők nyilvánosságra hozhatják külön-külön, még akkor is, ha ez a másiknak kellemetlen. Így történt Ballával, aki számos embert próbált manipulálni, köztük a saját nagybátyját, Heltai Jánost. A címzettől származott át hozzánk a levél.

 32. máltai selyempincsi said

  … (az egész kimoderálva – k.g.)

 33. svabra said

  Egyik se kommentel már vagy két órája!
  Csak nem beteg(ek)???
  Aggódom.

 34. goedel macskája said

  Remek írás!
  http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=212270:ujabb-miniszterelnoeki-szentbeszedek&catid=47:cslendvailferenc&Itemid=75

 35. zimmezum said

  Azt kérjük nagy tisztelettel az atlatszo.hutól, gyűjtse ki, melyik minisztériumban előszobáznak a Károli vezetői.
  És mely minisztériumokban vannak beépített embereik?
  Néhány adattal mi is tudunk szolgálni: a Miniszterelnöki Hivatalban több BEÉPÍTETT KÁROLIS IS VAN MAGAS BEOSZTÁSBAN!!!
  Onnan súgnak Ballának meg másnak és közben komoly tudományos munkát is végeznek.

 36. zimmezum said

  Itt van a link, kifelejtettem
  http://atlatszo.hu/2013/05/28/van-aki-titkolja-van-aki-nem-itt-a-miniszteriumi-latogatok-listaja/

  • Inspector Barnaby said

   Hogy Bölcskei/Bátori/Butykos püspök/úr/elvtárs folyton OVInál előszobázik, azt eddig is tudtuk. Az egyetlen újdonság, hogy most meghallgatásra talál, vs. sirámai a Magyar Narancsban, amit Vári olyan istenien kiprovokált. De vajon hova járkál be Kovács Barnabás. Engem főleg az ő útja érdekelnének, mert úgy hírlik, ő nemcsak bejárkál, hanem dolgozik is valamelyik minisztériumban a Károli stratégiai igazgatósága mellett. Ez törvnyileg kizárt. De hát mikor törődött Kovács Barnabás a törvénnyel? Azért jogász, hogy kijátssza. Vagy nem erről szól a Károlin a jogtudomány?

 37. goedel macskája said

  Az atlatszo.hu lelelezte a fideszes oligarchákat, Simicskát, Nyergest!
  http://baloldali.hu/hir/atlatszo.hu_havi_6_milliard_forint_kozpenz_a_kozgepnek

 38. Enci said

  Milyen szar alakok vannak hogy eladják egy tál lencséér a hivatalos iratokat. Szégyeljék magukat!

 39. rettenthetetlen hülyék a károlin said

  Egyre világosabb hogy a Fidesz kormány Európában nagyon gáz.
  És itthon is.
  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=649807&referer_id=toplist
  Ti persze károlis köcsögök azt hiszitek h Viktor örök!
  Hát nem és akkor ti is mentek a levesbe ballával, encivel kisköcsöggel együtt!

 40. Tepsi Enikőnek said

  Visszafüttyentheted … kimoderálva-k.g.
  Neked viszont magunktól elárulunk egyet:
  A Reviczky utcában gyűjtik az adatokat rólad. Mikor mész haza, meddig áll az autód az udvaron, milyen fiúkat szponzorálsz és mennyit költesz ruhákra közpénzekből.
  És a Balassin elkövetett dolgaidról is vannak adataink. És a Ménesi úti cimboráid is beszélnek rólad.
  Szerencsétlen idióta némber vagy aki bombázónak képzeli magát pedig egy közönséges repedt sarku parasztp@csa

 41. ask jerves said

  … nemcsak a mi leleplezésünkben ténykedik. A kommunikációs tanszéken Bodoky ellen is gyűjt infókat. (Ilyen az, amikor a hóhért akasztják.)
  OVI a tízmilliárdos jutalom mellé megparancsolta Bölcskeinek, hogy irtsa ki Bodoky Tamást a Károliról. Az, hogy régi református családból származik, nem számít, tudjuk.
  Eddig az tartotta meg, hogy jó kapcsolata volt a Bölcskei belső köréhez tartozókkal.
  Most a felcsúti földekről, a focistadionról meg egyebekről írottak OVt nagyon megharagították, szólt Bölcskeinek, az meg Tepsinek, hogy keressen valami felmondási okot Bodoky ellen. Ha sikerül, maradhat dékán, ígérte Bölcskei.
  A Wistmanwood és Bodoky régi ismerősök, most valami soft módszert akartak.
  Erre bízta meg Tepsi a palota…t, aki itt nyüszít, hörög, vádaskodik és provokál.

  • Double agent said

   Szerintem … a Kommédiába beépített wistmanwoodos. Két legyet üt egycsapésra. Üldözi a bloggereket és megfigyeli Bokokyt…

 42. Szerzői jog said

  Ha már kiadja a kezéből, nem az övé, a másik azt csinál vele, amit akar, tovább is adhatja. Ha a szerzőnek nem tetszik, bírósághoz fordulhat. De még a bloggazdához se fordult, mint te, akinek minden sikkantására lepedőnyi hsz-okat moderálnak ki. A levelek közlésében nincs semmi illegális, ne erőlködj. Vagy jelöld meg a btk paragrafust. Vagy inkább feküdj le aludni nem való neked az éjszakázás. Éjszaka hülyébb vagy még nappali önmagadnál is 🙂

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: