Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Plea agreement by the president of the Hungarian Academy (Pálinkás József beismerő vallomása)

Posted by jhnnsclvn - május 24, 2013

Plea agreement by the President of the Hungarian Academy (Pálinkás József MTA elnök beismerő vallomása)

Hogy egyes túl optimista kommentelők véleményével ellentétben nemcsak a magyar felsőoktatás, hanem a Magyar Tudományos Akadémia is mutyi-alapon szerveződik, arra az alábbi levél cáfolhatatlan adalékkal szolgál. A dokumentumot innen vettük át.

A levelet Pálinkás József MTA elnök írta Eördögh István vallástörténésznek. A levélben beismeri, hogy fogalma sincs, van-e a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezetőjének, Máté-Tóth Andrásnak diplomája, tudományos fokozata. Hogy a szegediek milyen papírok és bizonyítványok alapján nevezték ki Máté-Tóthot suba alatt tanszékvezetőnek, nem tudja. Ennek ellenére nemcsak befogadta őt az MTA köztestületébe, hanem még fel is kérte tagnak egy elnöki bizottságba. Egy olyan valakit, akinek a diplomáját, tudományos minősítését senki sem látta, legfeljebb maffiózó cimborái, ha egyáltalán volt mit látniuk: Turay, Benyik, Sávai – volt kommunista ügynökök, akik feltehetően azért választották őt tanszékvezetőnek, hogy fedésben maradhassanak, hiszen haverjuk is sáros: gyanúsak a papírjai. Ezekbe az érintett hozzájárulása nélkül utólag sem tekinthet be senki, mert az, úgymond, sértené a személyiségi jogokat. Hajszálra ugyanaz az eset, mint Pethő Sándor egyetemi tanári kinevezése nem létező külföldi publikációkra hivatkozva a Károlin. A választás “a kéz kezet mos” elv alapján történhetett: mi nem forszírozzuk a diplomádat, de te se forszírozd a mi besúgó múltunkat. (Eördögh professzor és a szerkesztőség levelezését egyelőre levágtuk a kísérőlevél elejéről, de ha az érintett kívánja, vissza is illeszthetjük.) – A szerkesztőség

Szerző: Pálinkás József

palinkas-jozsef-az-mta-elnoke

Szerző: Pálinkás József, az MTA elnöke

Küldi: MTA Tárgy:MTA

Pálinkás magyarázkodása 1.

Pálinkás magyarázkodása 1.

Pálinkás magyarázkodása 2.

Pálinkás magyarázkodása 2.

50 hozzászólás to “Plea agreement by the president of the Hungarian Academy (Pálinkás József beismerő vallomása)”

 1. TJ said

  A disszertációja legalábbis katalogizálva van a villanovai egyetem könyvtárában. Nem láttam még olyan disszertációt amit elbuktattak, de katalogizáltak. De az egyetemi könyvtárban biztos adnak bővebb felvilágosítást.

  https://library.villanova.edu/Find/Summon/Record?id=FETCH-proquest_dll_7240876611

  • Guttenberg said

   Theoder von und zu Guttenberg is többtucat könyvtárban katalogizálva volt, és a többi osztrák és német, akiknek azóta visszavonták a fokozatát. Ha rajta van egy akármilyen kis intézmény hivatalos pecsétje, a katalogizálást el lehet érni. Az még nem jelenti azt, hogy a szerző nem szélhámos.

 2. tudományos kutató said

  Ebből világos, ha valaki összekunyerált vagy vásárolt magának egy obskúrus nyugati helyen egy PhD-t, azt a spicli barátaival egy korrupcióval erősen fertőzött egyetemen, amilyen a szegedi honosíttatja, akkor a MTA és annak vezetője kezét lábát mosva rögtön kinevezi bizottsági tagnak vagy akár elnöknek.

 3. Márk ügynök said

  A Szegedi Egyetem az egyik legkorruptabb és legfudálisabb intézmény volt mindig is, és az ma is. Eördögh István pályázata idején Turay kiadta az ukázt az akkori dékánnak, Berta Árpádnak, hogy nem ő a mi emberünk, hanem Máté-Tóth András, őt kell fölvenni. Hogy miért? Nem azért, mert MTA a jobb, hanem azért mert ő nem tud a mi dicstelen besúgó múltunkról, vagy ha tud, nemfog szólni egy kukkot sem, mert az ő PhD-ja enyhén szólva gyanús. Vaj van a fején. Eördögh intakt, ezért őt ki kell kapcsolni.

  • Szegeden a helyzet változatlan said

   Ez most is így működik. Csak Turayt Pál Józseffel, Bertát Balázs Mihállyal kell behelyettesíteni. Pál kiadta az ukázt, hogy Mészáros gyanús doktoriját el kell fogadni. És Balázs Mihály, a Doktori Iskola vezetője, teljesítette a parancsot. Ő nem az az ember, aki szembe mer menni a feljebbvalójával, mint ahogy Berta se az volt. A parancs az parancs.

 4. rettenthetetlen hülyék a károlin said

  Az ország példát vesz a wistmanwoodos károliról.
  Mindenkit MEGFIGYELNEK, LEFILMEZNEK, LEHALLGATNAK!
  http://index.hu/belfold/2013/05/24/raszabaditjak_a_titkosszolgalatot_a_kozszolgakra/

  • Wistmanwood said

   A történész doktori iskola voltaképpen bujtatott kémképző intézet. Szakály olyan kutatási feladatokat ad a doktoranduszainak, amik felérnek titkosszolgálati küldetésekkel. A doktori iskolában konzulensekként helyet kapnak a Wistmanwood alkalmazottai.

 5. Wistman Woody said

  Magyarországon kiépítik a totális megfigyelő rendszert.
  http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=211855&catid=79&Itemid=115
  Orwelli világ – mondta Scheppele professzor.
  A Károli most is élen járt.
  Balla rektor már évek óta fizeti, alkalmazza a wistmanwoodos ügynököket kollégák, hallgatók megfigyelésére.

  • Szegedi Kolléga said

   A Károli és a Szegedi Egyetem jár élen a megfigyelésben. Mert Szeged se különb. Az itteni egyetem is egy kis rendőrállam. Pál és Klukovits vad hajszát folytatnak a Mészáros-ügyben kiszivrogtatott Pál-dokumentumok ügyében. Az egyik titkárnőnek még a lakásán is házkutatást tartottak. Azzal gyanúsítják, hogy összejátszik velem. Mellélőttek, mert a dokokat nem is én szereztem meg, hanem gálferencesék. 🙂

   • Márk ügynök said

    Ezt tették már Pál elődei is, Turay, Benyik, Sávai. Szegeden is régi hagyománya van a titkosszolgálatnak.

   • Networking said

    A szegedi teológusok között is mély hagyománya van a besúgásnak. Kiss-Rigó László tagadja, hogy besúgó lett volna, ugyanúgy, mint Bölcskei, de róla is mindenki tudja, mint Bölcskeiről. 🙂

   • Szegedi Kolléga said

    A szegedi teológus-ügynökök olyan szorosan összezárnak, hogy tiszta ember ne férjen közéjük. Törvényszerűen újratermelik az erkölcstelenséget, megalkuvást, gyávaságot, csúszásmászást. “Márk ügynök” (Turay Alfréd ex-rektor), “Rákoshegyi ügynök” (Benyik György) és “Bűnbánó ügynök” (Sávai János) gerinctelesége visszaköszön a mai szegedi utódokban: Fried István, Pál József, Balázs Mihály, Klukovits Lajos gerinctelensége, mindenre kaphatósága ennek a szellemnek a továbbélését jelzi.

   • Szeged Café said

    A teológus ügynökök méltó szövetségesre találtak Máté-Tóth Andrásban, akiről nem tudni, hogyan tett szert diplomára, tudományos fokozatra. A Szeged Caféban a vele készített interjút végighazudta:
    http://szegedcafe.hu/2012/03/10/kave-melle-beszelgetes-mate-toth-andrassal-a-vallastudomanyi-tanszek-vezetojevel

   • tudományos kutató said

    Világos ebből, ő maga mondja, hogy
    KÉT ÉV ALATT tett szert egyetemi diplomára (anélkül nem doktorálhat senki se itthon, se külföldön)
    vett részt doktori képzésben: járt előadásokra, tanult, vizsgázott
    megírt egy disszertációt
    megvédte.
    ELKÉPZELHETETLEN.

   • Egy szélhámos vallomásai said

    Máté-Tóth összevissza hazudozik az interjúban. Próbálja magát politikai ellenállóként eladni. Négy év után renitenskedés (szerinte politikai okok) miatt kizárták a teológiáról. Egy év múlva mégis abszolutóriumot szerzett álltólag, noha vizsgázni senki se látta. És úgy, hogy előtte állítólag kicsapták. Ere varrjatok gombot.

 6. cyberszex Szabóval said

  Ez mind szép és jó de mi lett Szabóval meg az Eszter nevű csajjal?
  Volt igazi dugás is vagy csak nyálcsorgató rejszolás Szabó részéről?
  És tudja Szabó ki volt a csaj valójában?

 7. breaking news said

  Bölcskei legombolt 10 milliárdot OV-ról!
  Nézzétek ezt a sok rosszarcút ott van Balog EMMI miniszter is!
  http://www.dehir.hu/debrecen/megnyitottak-a-szeretethidat-orban-viktor-is-beszedet-mond/2013/05/25/

 8. Nyúl viszi a puskát said

  Csak kiugrott a nyúl a bokorból, de nem az, amelyikre vadásztak, hanem amelyik vadásznak öltözött. ……………………………………………………………………… ………. nem a bloggereket kellene a kommunikáció normális hangnemére figyelmeztetni, hanem az intézményt, amit képvisel, mert az egyáltalán nem tud kommunikálni.

  Miért is született ez a blog? Mert se az egyetem vezetése, se a fenntartó nem volt hajlandó a beosztottaival és a hallgatóival szóba állni. Mindenről a zsigerből hazudozó, velejéig aljas Szabó Andrást kérdezték meg, és az ő véleménye zárta le az ügyeket szabóandrásos “paplanaláfingó” módon. A bűzgörény maradt a helyén, ha nem is dékánként, de tanszékvezető professzorként, pedig mindennek ő az oka, csak a nejét akolbólintották végre valahára ki. És ha valaki Szabó András feneketlen aljassága ellen tiltakozott, azt meghurcolták, kirúgták, ráküldték a katonai hírszerzést, zaklatták az otthonában, követték és üldözték, nemcsak őt, hanem van, akinek még a családját is. “… …” szerint ez a normális kommunikáció.

  Végül nem Johannes ugrott elő a bokorból, akire “… …” vadászott, hanem “… …”, mint a wistmanwoodos Balla Péter provokátora. A zsákmány lelőtte a vadászt. Ezzel vége is a “… …”-ügynek.

  • TJ said

   Feltételezem mindenki olvasta a hírt a KRE BTK honlapján amire az első ilyen ocsmánykodásukban utalnak; abban szerepelnek a következők:

   „A tudományos kutatásokban az alapképzésben részt vevő hallgatók leginkább adatgyűjtőként, laboránsként kapnak szerepet. Ez jelentősen megkönnyíti a tapasztaltabb kutatók munkáját, egy bizonyos szinten túl azonban nem járul hozzá a hallgató szakmai fejlődéséhez.” -mondja … … kutatásvezető…

   • BBI said

    Már abból lehetett tudni a kezdet kezdetén, hogy mutyi, hogy a Balassi Intézet szervezte. A Balassi nem arról híres, hogy a pályázatok minősége alapján dönt, hanem előre leosztott pénzekhez rendeli hozzá a pályázatot. Lehet ez egyházi vagy kulcsárszabó mutyi, nem úgy működik hogy megnézik a pályázatokat, hanem már jó előre szólnak, hogy ezeknek adunk pénzt. Aztán kiírják a pályázatot és az eleve veszteseket fel se bontják. Az eltés-károlis kegyenc, akárhogy hívják, az eleve nyetes kategóriába került, mielőtt még hozzáfogott volna a pályázathoz. Míg a másik a “neki nem adunk egy fillért se, ha a feje tetejére áll, akkor se” kateóriába. Ez utóbbinál nem bíbelődünk még a boríték feltépésével se, bontatlanul landol a szemeteskosárban. 🙂

   • svabra said

    Aztán az is kiderült, hogy még PhD-ja sincs ennek a tudományos kutatást vezető személynek. …
    Kommentálni sem érdemes.

   • Máltai Lovagok said

    … (az egész kimoderálva – k.g.)

 9. Wistman Woody said

  Ez is mutatja a Károli személyzeti politikáját.
  A tudományos fokozatokkal rendelkező oktatókat kirúgják, megalázzák, wistmanwooddal figyeltetik.
  A tudományos fokozat nélkülieket meg alkalmazzák és elküldik TUDOMÁNYOS KUTATÁSRA MÁLTÁRA!

 10. hermeneutikai lángész said

  Ezt a kiváló jogászprofesszort nem Balla üldözte el????
  http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent

  • ÁJK Illetékes said

   De igen. Épp amikor akadémikussá választották. Balla attól félt, hogy Vöröst nevezi ki a fenntartó rektornak. Sokkal alkalmasabb lett volna rá emberi és tudományos kvalitásai okán, és az akadémikusi cím túl nagy előny volt Vörös Imre javára a silány és akkor még jelentéktelen Ballával szemben. (Most már nem jelentéktelen, hanem ártalmas.) Ezért gyorsan olyan helyzetet teremtett, amiben Vörös Imre nem tehetett mást, mint hogy asztalt borított.

 11. szabó a gyilkos fasiszta said

  Szabó megint földobott valami szart a blogjára.
  http://szaboandras54.blogspot.hu/2013/05/kantus-film-1970.html
  Hang nélkül a Kántusról
  De látható Szabó még fiatal gennyes tetű korából

 12. régi magyaros said

  A debreceniek elégedettek lehetnek. Köztük Gáborjáni Szabó Botond, a refi gyűjteményi igazgatója is. Ő volt az, akin keresztül Szabó András tartotta a kapcsolatot Bölcskeivel, értsd: rajta keresztül MANIPULÁLTA A ZSINATOT A GAZEMBER SZABÓ.

 13. filológus said

  Szakály Sándor a mai fideszes kurzus fő kegyeltje.
  Most éppen a kolozsvári Korunk folyóirat KORUNK KULCSA díjat kapta meg.

 14. historiker said

  Egyik munkahelye honlapján jelenik meg, hogy a másik munkahelyén tart előadást.
  http://kinizsi.zmne.hu/index.php/hu/osszes-cikk/89-egyetem/1791-a-korunk-kulcsa-dijazottja-2013-ban-szakaly-sandor-torteneszprofesszor
  Szakályra nem vonatkoznak a törvények, annyi munkahelye van, amennyit akar.
  Dől hozzá a lóvé, ő az aktuális UDVARI TÖRTÉNÉSZ.

 15. WJLF said

  Pálinkás hazudik. Nem a tanszéki kinevezése alapján választotta be az elnöki bizottságába Máté-Tóthot, hanem a gyanús papírjai miatt. Ő ugyanis ismeri ezeket. Tudta, hogy MTA-nak nincs se igazi diplomája, se igazi minősítése. Épp ezért, mert zsarolható. Ez ugyanis AZ a bizonyos szégyenteljes bizottság volt, amire egy valamirevaló igazi teológus nem fogadja el a felkérést:

  http://nol.hu/lap/forum/20120206-nyilt_level_mate-toth_andrashoz__a_vallastudoshoz_es_kereszteny_teologushoz

  • Kaka-Démia said

   Máté-Tóth, akinek talán diplomája sincs, minősítése kérdéses, hamarosan a Kaka-Démia tagja lesz, a Kaka-démia elnökének pártfogásával.

  • ------------ said

   Pécsről is van PhDje

   http://www.btk.pte.hu/pdf.php?type=calendar&id=260

   • grammaticus said

    Az is furcsa, hogy a doktori adatbázison egyetlen nyelvtudományi jellegű írást nem tüntet fel.
    Gyanítom persze, hogy a pécsi Nyelvtudományi Doktori Iskolájának a kommunikációs programjában szerzett papírt, ami köztudottan nagyon gyenge dolog volt – már be is dőlt – mindenféle rizsával át lehetett rajta menni.
    Tévések szereztek ott PhD-t.

 16. hermeneutikai lángész said

  Tudományos kutatónak igaza van: két év alatt SENKI NEM TUD EGYETEMI VÉGZETTSÉGET SZEREZNI sem Bécsben, sem másutt. Márpedig a doktori fokozatnak ez egy szükséges, bár nem elégséges kelléke.
  Ezen kívül mi is fért még a két évbe? Doktori iskola látogatása, jegyek szerzése, abszolutórium, szigorlat, disszertáció megírása és megvédése. Ez önmagában minimum 5 év!
  WJLF-nek igaza van, zsarolhatósága miatt választották meg fejbólintó jánosnak a bizottságba, hogy segítsen lemészárolni a kisegyházakat.
  Majsai nagytiszteletű úrnak, mint mindig, most is igaza van!

  • réti pipitér said

   Csak azon csodálkozom, hogy ez az ember még nincs a Károlin.
   Ugyanaz az arcátlan csalás, pofátlan gőg. Mintha Pethő Sándort látnám.

  • Mädchen für alles said

   Máté-Tóth használható mindenre. Olyan ‘mädchen für alles” mit Eisemann. nem véletlenül szemelték ki a volt ügynökök tanszékvezetőnek. És nem véletlenül szemelte ki Pálinkás egyházak kivégző emberének.

   • Skamla2 said

    Úgy végezte el a Főiskolát Máté-Tóth, ahogy most Skamla, aki annyit csalt és az egész ország előtt lebukott. Nem számít. Bárki akinek van szegedi egyetemi etr hozzáférése, meg tudja nézni, hogy engedik végezni a főiskolán Skamla Gábrielt.
    Skamla Gábrielt nem nagyon látták vizsgázni tavaly, mégis feljelentkezett 2012 2013 első félévben SZD71-re. Beírta magának a jegyeit, amíg tanulmányi főnök volt hallgatóként? C-C-C
    Sikerült kifizetnie a szakdolgozata íratást?
    Velünk is kivétlezhetnének. A rusnya rektornével vagy a rektorral ágyba kell bújni ezért, az a gond… Gusztustalan a ratyi Skamla! Elzavarhatnák az új TéÓst, a Helgát, mert nagyon szar. A Stella csak ront a helyzeten, olyan béna.

  • Zuhlehner M said

   Ezek az ellentmondások Máté-Tóth CV-jében többeknek is feltűntek a SZTE BTK Kari Tanácsán, Vojtila Gyula és Zimonyi István szóvá is tették. Az azóta megboldogult Berta Árpád azonban myarázat helyett csak kínosan magyrázkodott, ami nem csoda, hiszen Márk Tamás ügynök (azaz Turay Alfréd GFHF rektor) a háttérből dróton rángatta. 🙂

 17. grammaticus said

  Megnéztem Máté-Tóth András adatait a bárki számára hozzáférhető doktori adatbázisban. Van itt néhány furcsaság.
  NEM SZEREPEL BENNE M-TA 2011-es doktori védése a Pécsi Egyetem Nyelvtudományi (???) Doktori Iskoláján.
  Pedig ezt az úr szerepelteti a CV-jében.
  Egyetlen kapcsolat M-TA és a PTE Nyelvtudományi Doktori Iskolája között az, hogy M-TA közösen publikált egyszer egy Juhász Valériával, aki csakugyan a PTE Nyelvtudományi Doktori Iskoláján szerzett fokozatot még 2011 előtt.
  M-TA viszont nagyon is szerepel a doktori adatbázisban az OKTATÓK KÖZÖTT.
  Itt maga is feltünteti 1991-es bécsi PhD-jét (kicsit gáz!), valamint a 2011-es PTE-st is, amiről ugyanez az adatbázis nem tud semmit.
  M-TA-nak 6 védett doktorandusza van 1997-től napjainkig.
  Szinte mind délszláv nevű. Miért vajon?

  • Obskurus said

   Nagyon gyanús a fickó. Mindent lepapíroz, de nem igazán látni, mi van a papír mögött. Sötét alak, mint ahogy azok is, akik a szolgálatait igénybe veszik.

   • Oppurtunista said

    Obskurus és oppurtunista Pálinkás is, aki atomfizikusként noname, de fineszesként elég elől van a sorban.

   • A tudomány haszna said

    Akadémikus mélyebbre nem süllyedhet, mint Pálinkás. A kormány állandóan megrendeléseket ad neki: nyírja ki az egyházakat, minősítse Gorkijt és Majakovszkijt (mindketten vitathatatlanul óriási írók, szemben álltak a szovjethatalommal, ehyiküket kinyírták,a másik öngyilkos lett) méltatlannak utcanévre, majd tiltsa ki Darwint és az evolúciótant az iskolákból, és tanítsa a teremtéstörténetet a Biblia szerint. És mindezt bevállalja Pálinkás, és szállítja a “tudományos” döntéseket a kormánynak!

 18. Opportunista said

  És persze mindenre megtalálja Pálinkás a maga emberét, ő állítja fel a “tudományos”-nak álcázott politikai döntésekre a bizottságokat, személyesen választva be azokba a saját magához hasonló opportunistákat, illetve zsarolható szélhámosokat, mint Máté-Tóth.

 19. Sandy said

  My relatives always say that I am wasting my time here at web, but I know I
  am getting experience daily by reading these fastidious
  posts especially about the Hungarian Academy. Incredible.

 20. pattaya said

  Hi! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in guest writing a blog article? My blog discusses a lot of the same subjects
  as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
  If you might be interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 21. 4idiots said

  I am genuinely thankful to the holder of this site who has shared this wonderful
  paragraph at this time.

 22. youtube said

  youtube

  Pálinkás József és a szegedi ügynökök | galferences

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: