Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

The (holy) fool (A Károli (szent) bolondja)

Posted by jhnnsclvn - június 30, 2013

Bogár László

 

Szerző: Scientia christiana

Bogár László professzorként dolgozik a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikációs Tanszékén. Hogy mit keres egy gazdaságtudományokat nem is oktató bölcskaron egy – a politikai szélkakasok legvisszataszítóbb példányaként közismert – közgazdász? A Károli szívesen ajánlkozik már másodlagos frissességű politikusok kádertemetőjének, mert úgy gondolja, hogy ezek még mindig rendelkeznek használható hálózattal, a kulisszák mögött ki tudnak ezt-azt lobbizni új munkahelyüknek.

Bogár úr életrajza roppant tanulságos: mindig az éppen hivatalban levők roppant szorgalmas házőrzője, csahos kutyája, talpnyalója volt. Életében az MSZMP-től a Jobbikig átívelte az egész politikai horizontot.

1951-ben született Miskolcon, 1978-tól 1989-ig az állampárt, az MSZMP tagja volt. 1988-ban viszont már az MDF alapító “atyái” között látjuk. Ez a pártváltás meghozta neki 1990 és 1994 között az Antall-kormány politikai államtitkári pozícióját (Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériuma). 1990 és 1998 között országgyűlési képviselő volt. Idejében dezertált az MDF-ből a Fideszbe, meg is kapta érte a jutalmát.

Politikai pályafutásának következő dicsőséges korszaka az első Orbán-kormány időszakára esik. Ekkor a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként látjuk, egyidejűleg pedig a Stratégiai Elemzési Központ vezetőjeként.

A jelenlegi Orbán-kormány Bogárt már nem teszi ki a kirakatba. Részben azért, mert Bogár egyre közelebb került a Jobbikhoz, annak rendezvényein rendszeresen szónokol. A másik pedig, hogy pszichózisa egyre brutálisabb formákat ölt. Egy újságírói kérdésre pl., hogy miért lépett be az MSZMP-be, azt válaszolta, hogy ellenkező esetben “családja meggyilkolásával” fenyegették meg, ezért is “menekült” Franciaországba. Aztán persze visszajött és építette a pártállam tagjaként a szocializmust (???) a miskolci tanácsnál.

Az Orbán-kormánynak tett szolgálatai fejében került Bogár László a Károli jól fizetett professzori székébe, a pesti palotanegyed lukratív kádertemetőjébe. 2011-ben még Pro urbe kitüntetést is kapott. A Károlin nem zavar senkit az eszelőssége, őrjöngéseit egyetértően hallgatják a kommunikációs tárgyakra beiratkozó jobbikos diákok. A reménytelenül hülyék és a drogbódulatban botladozók hangkulisszaként érzékelik, nekik mindegy, miért kapnak diplomát. Írott őrjöngései, pl. a Háború a nemzet ellent (Kairosz, 2012.) se zavarnak senkit.

Az viszont már nagyon kínos tud lenni, ha a hőbörödött Bogár ki is mondja azt, amit az Orbán-kormány tesz. Ilyen politikai desaster volt Bogár nyilatkozata a kormányközeli Heti Válaszban. Ebben professzor úr aztán nem taktikázik. Így nyilatkozik a társadalom legelesettebbeiről, mindenekelőtt a cigányokról: “Nem tudnak, de nem is akarnak dolgozni, s a munkaerőpiac sem kér belőlük, vagyis marad az élősdi lét. És ezeknek az embereknek is mondani kell valamit. Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról. Nem derülhet ki, hogy ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén.”

http://hetivalasz.hu/itthon/megszoritjuk-magunkat-59267/

Hát így leplezte le Bogár László Orbán Viktor valódi szándékait a szegényekkel és főleg a roma szegényekkel kapcsolatban. Tette ezt egy magát  “keresztyéni szellemiségű”-nek hazudó intézmény professzoraként. Amely fölött EMMI-miniszterként az a Balog Zoltán regnál, akit nemrégiben éppen a romákért tett cselekedeteiért tüntetett ki a német államfő, Joachim Gauck (szintén protestáns lelkész). Amiért Gauck súlyos kritikákat kapott a hazájában. Mert ott pontosan tudják azt, hogy Balog álszent szövegelése mögött a jelenlegi magyar kormány szegénypolitikája pontosan az a gyilkos érzéketlenség, amit Bogár professzor – a család hülyéjeként – kifecsegett a Heti Válasznak. Az úgynevezett Tajgetosz-projekt.

Bogárt nagyon megfedték, hogy kifecsegte az igazságot a Heti Válasznak. A szerkesztőt is, hogy közölte a rögzített beszélgetést. Az Abonyi utcai illetékesek is megkapták a magukét. Ha nem tesznek szájkosarat Bogárra, számolhatnak bizonyos támogatások megvonásával. Tarr úr továbbadta az üzenetet Bogárnak: ha még egyszer egyházi engedély nélkül nyilatkozik, repül a jól jövedelmező kádertemetőből. Aztán sétálgathat temetetlen holtként Budapest vagy Miskolc utcáin.

Ez akár tanulság is lehetne a kommunikációs tanszék eszement professzorának: mondj igazat, betörik a fejedet. Merthogy az erkölcs, az együttérzés, a könyörületesség  genetikailag hiányzik a minden pártot megjárt eszelősből. Azért is illik olyan jól a Károli többi tudatlan és aljas professzora közé.

36 hozzászólás to “The (holy) fool (A Károli (szent) bolondja)”

 1. ejaculatio praecox said

  Bogár csakugyan kötözni való bolond, de már mitől lenne szent?

 2. Yura said

  Ki ez a halálfej? Biztos valami nyomi pap. Ja bocs most látom hogy közgáz. Ez tényleg gáz és köznek is köz.

 3. Borisz said

  Látszik hogy fogalmad sincs a mi mély kultúránkról. Nálunk pl. a bolondok mind szentek és mindig is kimondhatták az igazat, még a cárok előtt is, nem esett bántódásuk. Nem hallottál még a “Jurogyivij”-ről? Őket nálunk mindenki tiszteli.

 4. jobbikos said

  A Károlin a Jobbik uralkodik az orosz barátok segítségével. Kun Miklós, Kovács Árpád, az IMO-s Hermann mind az orosz kapcsolaton dolgoznak.
  Nemcsak a rubel jön Putyin cár hazájából, hanem az erkölcsi tanítás is.
  Kun Miki most fordítja magyarra Kaganovics elméleti írásait..

 5. sola scriptura said

  Tóth testvérünk különös felajánlása a gyaloglás a Heidelbergi Káté első magyar megjelenésének színhelyére, Pápára.
  http://www.refdunantul.hu/hir/mutat/11091/
  Isten áldását kérjük rá, és minden jóakaratú emberre!

 6. svabra said

  Két szakirányú továbbképzés indul a Károlin ősszel.
  http://reformatus.hu/mutat/j-kepzesek-a-karolin/
  Szakfordító és műfordító (4 félév, félévenként 120 ezer Ft)
  Aki olyan bárgyú lejterjakabokat akar elkövetni fordítások közben, mint Petrőczi/Ludvig Éva, jöjjön a Károlira. FÉLMILLIÓ FORINTÉRT TOTÁL HÜLYÉVÉ KÉPEZZÜK!
  Etika keresztény szempontból. Ez olcsó, két félév, összesen 180 ezer forint.
  Aki olyan erkölcsi mélypontra akar zuhanni, mint Kovács Barnabás, Balla Péter, Szabó András, az jöjjön ide!
  Jutányos áron hallgathatja agyhalott moral insanityk tanítását!
  A legjobbakat ingyen videózza le a Wistmanwood, a keresztyéni szellemiségű egyetem belső ÁVÓ-ja!

 7. lupanaria said

  A női etika hallgatók között versenyt hirdet a Károli.
  Az ORDAS QRVA díjat a szakma leghíresebb képviselője, Petrőczi/Ludvig Éva nyújtja át!!!

 8. Balla Hegedűsék júdása said

  A hollandiai Edében protestáns intézmények vezetői találkoztak júniusban.
  http://reformatus.hu/mutat/8412/
  Fő célkitűzésüket így fogalmazták meg: “első rendű feladatunk az intézmény keresztény jellegének erősítéséről való gondoskodás.”
  Hazánkat Balla Péter képviselte, áhítatot is tartott, valamint egy nagy sikerű előadást károlis tapasztalatairól.
  “Hogyan alkalmazzuk a titkosszolgálati eszközöket a keresztyéni jelleg erősítésére. Az orosz eszközökkel működő izraeli érdekeltségű Wistmanwood cég pozitív lehallgató és befolyásoló akciói a Károli hallgatói és oktatói körében”.

 9. Grizelda said

  Drága Tanár úr! Csak azt támadják akitől félnek, mert Ön többet lát, mint amit megengednek, és még ki is mondja azt. Veszélyes, mert a kimondott szónak ereje van. Arany, arány, erény, irány. Tartson ki!

 10. Antal said

  Kiállunk Bogár László és Szaniszló Ferenc mellett, mert torkig vagyunk azzal, hogy egy posztkomcsi párt, pár megélhetési emberjogi szervezet, meg a balliberális média legszélsőségesebb tagjai szabják meg, ki kaphat kitüntetést, és kinek mit szabad kimondani és mit nem.

  • Milán said

   Csak Bogár, Szaniszló és Vona hitelesek. A Jobbik sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel nem lép koalícióra. Saját programunk és saját utunk van. A Fidesz és az MSZP között csekély a különbség. A számomra leghitelesebb politika az, amit a Jobbik művel: ami az ország érdeke, megszavazza, ami nem, azt nem. És ezen nem sokat agyalnak, mert ami a szívükön, az a szájukon, akárcsak Bogár Lászlónak. A Jobbik győzni fog, mert ilyen bátor tagjai vannak, mint Bogár tanár úr. Éljen!

 11. Wistmanwoodos Balla said

  A képmutató patkánypofa már minden őszinte embert kiirtott a Károliról. Bogár tanár úr az utolsó mohikán. A Wistmanwood Balla megbízásából már elkezdett dolgozni rá.

  • Páty nem eladó said

   Nana. Azért van még őszinte ember a Károlin Bogáron kívül. Nem sok, de egyet ismerek. És az Bodoky. Róla se tudom elképzelni hogy parancsra hazudjon. Remélem megvédi Bogár tanár urat a Wistmanwoodtól és Balától.

  • Hungaro team said

   Wistmanwoodos Ballának jó sok BOGARAT kívánok a nyakába! 🙂

  • Fideszes said

   Mi ez a jobbikos invázió? Csak nem a bogaras Bogár lett a zászlótok? Bolond párt – bolond szellemi vezér 🙂

 12. petrőczi de genere ludvig said

  Itt van a 120 kilós óriáscsótány, akinek mág az e mail címe is HÉTPETTY. Pedig 7szer hét, sőt 77 petty is ráferne az orbitális valagára.

 13. communicator dei said

  Nagyszerű ember, kitűnő rádiós Nagy Katalin-
  http://www.parokia.hu/hir/mutat/4700/
  Miért az eszement Bogár tanít a kommunikációs tanszéken, és miért nem például ő?

 14. szabó fan klub said

  Meghalt Görömbei András.
  http://www.litera.hu/hirek/elhunyt-gorombei-andras-irodalomtortenesz
  Ő azon roppant kevesek egyike volt, akik szimpatizáltak Szabó Andrással.
  Vagy ő volt az egyetlen?
  Szabó, baráti csevegésre ezentúl menj egyenesen a pokolba!
  Ott megtalálod a haverodat is.

  • Debreceni Kolléga said

   Nyilvánvalóan félreismerte Szabót. Bevette a jóindulatú, kicsit buta,kövér papfiú imidzset. Szabó alattomosságát nem tapasztalhatta meg, sosem voltak közvetlen kollégák, csak konferenciákon találkozhattak.

 15. szabó fan klub said

  Szabó benyalt Görömbeinek, az meg valami minimális módon szakmailag támogatta.

 16. lelkipásztor said

  Megvolt a Hittudományi Karon a diplomaosztás.
  http://www.parokia.hu/hir/mutat/4714/
  Örömmel láttuk Cseri Kálmán kitüntetését (Török Pál érem) és a vasdiplomájukat átvevő idős testvéreink meghatott arcát.
  Zsengellér testvér beszédében a csúnya, trágár beszéd ellen indított harcot.
  Szerintünk Zsengellér nagytiszteletű úr nem az igazi bűnöst találta meg.
  A gonoszt nem dédelgetni kell, szép szavakkal dicsergetni, hanem meg kell nevezni teljes borzasztó bűnösségében, ahogy Luther tette és ma tizenhatodik századi testvéreink.
  Ahogy a papi palástban páváskodó förtelmes erkölcsiségű Balla Péterre illik.
  Űzzétek el a gyalázatost!!!

  • pressburger said

   Zsengellér minden hitelességét elvesztette, amikor miután felsorolta majd minden vétkét, felmentette Szabó Andrást a jelentésében.
   Zsengellér egy gyáva pöcs!!!
   és ebben nem a pöcs a durva szó, hanem a Zsengellér!

   • Cicero said

    Tanka Endre prof viszont egy hős. Ő azonnal átlátott Szabón, és ezt nem is leplezte. Szabó és Balla bosszút álltak rajta, míg az opportunista Zsengellért megjutalmazták.

 17. foltos hiéna said

  Az idén előrehozták a károlis évzárót. Két okból. Nem akartak akkora sajtónyilvánosságot, mint tavaly, lásd:
  https://jhnnsclvn.wordpress.com/tag/guppenszex-az-evzaro-alatt/
  Másrészt idén július 6-án a Meleg fesztivál zárásaként vonulnak 15 órától a Hősök terétől az érintettek és a szimpatizánsok.
  Ilyenkor a Fasor és a templom is nehezen megközelíthatő.
  Azonkívül nem akarták, hogy Németh Dávidot megismerjék a barátai a felvonulásról és odakiabáljanak neki:
  “De nagy köcsög vagy Dávidka!!!”

 18. you are my destiny said

  Pedig milyen szép lenne Németh Dávid egy táblával a nyakában:
  The Pride of Károli

 19. józsef attila díjas fűzfapoetessza said

  Ludvig meg felléphetne hiteles nőimitátorként!

 20. balog zoltán egy katasztrófa said

  Itt van a Hold utcai templom, melynek lelkésze az a Balog Zoltán, aki EMMI miniszterként tönkreteszi a kultúrát, az egészségügyet, az oktatásügyet.
  http://reformatus.hu/mutat/8441/
  Nem csoda, olyan segítői vannak, mint az okirathamisító IDI-döntő hamistanúzó Szabó András és a nyomorult giccseket író eszelős Ludvig (lopott nevén: Petrőczi) Éva

 21. ................. said

  Bogar Laszlot egyetemi docensi munkakorben alkalmazzak a Karoli kommedia tanszeken. A Kairosznak, de pl. az Osirisnak es az Argumetumnak sem szokasa eszelossegeket kiadnia es egyik sem egy szinvonaltalan kiado.

  • Borisz said

   Neked is a figyelmedbe ajánlom a “Jurogyivij” szó tanulmányozását. A bolond az orosz kultúrában a szent ember. Az, aki nemcsak felismeri, hanem ki is meri mondani az igazat. Nézd meg egyszer legalább a Borisz Godunov operát. Abban is van egy eszelős, akit még a cár is tisztel, pedig kivégeztethetné, hiszen gyilkosnak nevezi őt az akkori legnagyobb nyilvánosság előtt.. Egyébként a hozzászólók kábé fele kiáll Bogár tanár úr mellett. A poszt címe is arra utal, hogy itt egy szent eszelőssel állunk szembe, vagyis korántsem egy szimpla hülyével. A poszt helyenként ironikus hangneme nem az ún. eszelősségnek szól, hanem a jellemhibáknak, pálfordulásoknak stb. Amik persze le is fokozzák Bogár tanár urat és ártanak a szent igazmondó mítoszának. 😦

  • KGB said

   Csak nem vagy már Máltán, Jancsi? Ne félj kifurom neked Bogárt is mire visszajössz. Vagy Bodoky vagy Bogár helyét megkaphatod. Ezerrel dolgozok rájuk 🙂

 22. advocatus dei said

  Máltáról is ideszól a mi művelt barátunk.
  A KOMMEDIA TANSZÉKEN dolgozik a ROVAR?
  Már hogy ne menjünk bele a személyiségi jogaiba csak azér…
  Az vígjátékot jelent hát helyben is volnánk.
  Közröhej vagytok ti, nem vígjáték hanem a leggagyibb kabaré Lagzilajcsival és Mórickával aki mindig arra gondol (a lóvéra)

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: