Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Holiday on Malta (Hurrá nyaralunk!)

Posted by jhnnsclvn - július 8, 2013

malta_valletta

Új szerkesztőségi megjegyzés:

Bár a posztban nem szerepel sem név, sem magyar intézmény, Tóth János olvasónk úgy véli, hogy a “Jani” az ő személyére és károlis kutatócsoportjára utal. Kérésére közöljük, hogy az általa vélt hasonlóság ellenére, nem róla és nem a Károli Gáspár Református Egyetem Kommédia Tanszékének kutatócsoportjáról van szó a posztban. Ezért a posztban “Jani” nevét kipontoztuk. Bár “Máltai Lovag” közel abban az időben járt a szigeten egy külföldi lap tudósítójaként, a cikkben szereplő máltai intézmények és azok képviselői valósak, a kutatócsoportról szóló “beszámoló” fikció.

Szerző: Máltai lovag

Mint a meséskönyvben – csodaszép. Történelmi városok és strandok. Egy tudományos projekttel több legyet ütünk egy csapásra. Tanulunk angolul, magunkba szívjuk az ősi kultúrát és inkluzíve nyaralunk is. Nem is akárhogy.

J… megtiltotta, hogy a kommédiás projektről nyilatkozzunk, mert szerinte ez üzleti titok. Szerinte csak a szigetről és az itt hemzsegő turistákról számolhatunk be az otthoniaknak. A sziget tele van vegyes nemzetiségű iskolással, főleg gimisfélékkel. Mi már túlkorosnak számítunk köztük. Mind angoltanfolyamra jött. Ennek Máltán régi hagyománya van. A Földközi tengeri sziget mintegy négyszázezer lakosára pont 42 angol nyelviskola esik. Ezek minőségben és árban erősen különböznek.

Máltán két hivatalos nyelv van: az angol és a máltai. Úgyszólván egyszerre tanulhatjuk mindkettőt.

Az ESE (European School of English) számára 2012 volt a rekordév 5000 nyelvtanulóval. Ami most következik az a szigorúan titkos projekt része, remélem nem bukok le a laptopommal a paplan alatt, ahonnan halált megvető bátorsággal tudósítok a mélyinterjúkról, amiket a sziget lakosaival készítettünk. Elsőként  Sean Bradshaw-val, az ESE marketingigazgatójával.:

“A gazdasági válságot intézményünk meg se érezte. Mindössze annyit tapasztaltunk, hogy kevesebben érkeztek Spanyolországból, de ezt bőven kiegyenlítette a német nyelvterület nyomulása: német, osztrák, svájci nyelvtanulók özönlötték el a szigetet. Ehhez jött még a növekvő érdeklődés a BRIC-országokból (Brasilia, Russia, India, China) és Törökországból. Így nem szenvedtünk hiányt semmiben. Nagy utánpótlás-potenciált látok még Dél-Amerikában is.

Azonkívül szélesítjük a palettát. Rámozdultunk a nyuggerekre is, akik tele vannak dohánnyal, de unatkoznak. Mi azt sulykoljuk nekik, hogy a szenilitás és Alzheimer ellen nyelvtanulással védekezhetnek. A módszer nagyon bejött, nektek is ajánlom. Szedjétek össze a matuzsálemeket a református templomokból és iskolázzátok őket be. A nyugdíjukat irányítsátok egyenesen a ti számlátokra. Így legalább nem felejtik el befizetni a tandíjat. Pénz meg minek nekik? A református öregek otthonait funkcionáljátok át bentlakásos kollégiumokká. Mindjárt fickósabban fogják érezni magukat az öregek. Legalább ennyi jót tesztek velük, az oktatást felejtsétek el. Hülyék ők már ahhoz. 🙂

Ha már úgy érzik, eleget magoltak és lázadoznak, belökünk nekik egy kis Toefl, IELTS vagy Cambridge-EFL nyelvtani tesztet. Rögtön elszáll az önbizalmuk és tejelnek nekünk tovább. Rövid pórázon tartjuk őket is és az unokáikat is.

A nyelvi turizmusnak nálunk kb olyan hagyománya van, mint nálatok a Balatonnak. De míg abban a pocsolyában 1-2 napig is áztathatják az öregek és a dedósok a v..ukat, egy nyelvre legalább 3 hét kell. Ti megszívtátok azzal a bonyolult és jelentéktelen nyelvetekkel, amit a kutya se akar tanulni, mert valljuk be, nem érdemes. Nem is viszitek semmire a nyelvturizmus terén.

Mi egy bomba ötlettel rászívtuk magunkat a menedzserekre és bankárokra. Megalapítottuk a leányvállalatunkat, az ETI-t (Executive Training Institute). Eti leányzó csak az igazgatókra és bankárokra gyúr. A szó szoros értelmében testre szabja nekik az ajánlatát.”

Rachel Falzon, az ESE akadémikusi fejlesztéséért felelős menedzser szerint az orális kommunikáció a nyerő szakirány. Az olyan konszernek igazgatói, mint a Bosch, Siemens, Volkswagen, WMF vagy a nagy svájci bankok igazgatói stb. sorban állnak ETInél az orális finomításokért ill. finomságokért. ETI velük lankadatlan, de nekünk sajnos ezt a kurzust nem ajánlotta fel, le se fütyült bennünket. Pedig mindent bedobtunk. A tekintete világosan kommunikálta: kevesek vagytok skacok.

Megtudtuk, hogy az elit nyelvturistákat vagy befogadó családoknál, vagy az ESE campusán helyezik el. (Mi erősen harmadosztályú osztellókban lakunk.  Ennek is örülünk. Talán ezt szagolta ki nálunk az ETI.) Van olyan nyelviskola, amelynek saját hoteljei vannak. Ezek még interjúra se voltak velünk  kaphatók.

Aztán átmentünk Vallettáról Swieqibe, ahol a Clubclass angoliskola hasonlóan strukturált, mint az ESE és az ETI. Itt Joe Aquilinával csináltunk volna mélyinterjút, de az nem tűrt nyomdafestéket, amit ő Swieqi infrastruktúrájáról mondott. Szerinte a helyi vezetők nem azzal törődnek, hogy az infrastruktúrát a turisztikai érdeklődéssel arányban fejlesszék, hanem inkább azzal, hogy a nyelvtanfolyamok bevételeit lenyúlják. Na ezzel ismerős húrokat pengetett, ezzel talán már kezdhetünk valamit otthon is.

Egyelőre ennyi a nyers verzió, aztán majd a J… kipofozza és tálalja hivatalosan is.

103 hozzászólás to “Holiday on Malta (Hurrá nyaralunk!)”

 1. chat noir said

  Örülök, hogy jól érzitek magatokat.
  A Jani ebből meg ott a Károlin olyan tudományos munkát rittyent hogy ihaj!
  Szerintem közben már letárgyalta az egyik máltai nyelvsulival azt is, hogy ott doktorált. Miért vagyunk EU-tagok, ha nem ezért?

  • the easy conscience of effortless superiority said

   A CEC befejezte az ülését.
   A magyarországi református egyház érezhetően elvesztette befolyását benne.
   http://reformatus.hu/mutat/8468/

  • no comment said

   Tájékoztatásul:
   http://www.kre.hu/btk/index.php/11-hirek/449-hazaerkeztek-hallgatoink-a-maltai-tanulmanyutrol.html

   • Érkeztek még kommentek és ellenkommentek a témához. De mivel az egyik érintett egyetértett a téma lezárásával, az ellenkommenteket se engedjük be ill. ha bejutnak, kimoderáljuk. Annyit megjegyeznénk, hogy semmilyen informátortól nem félünk a blogon, itt ő sem szerezhet több infót, mint bármely egyszerű olvasó. Mi tömérdek infót adunk magunkról és az ügyekről is, és nincs semmi félnivalónk, mert a tevékenységünk teljesen legális.

    TJ-nek szívesen válaszolunk a kérdéseire privátban, de mivel egyesekből heves indulatokat vált ki (talán mert ők is be akarnak jutni ugyanerre a tanszékre), nem tesszük ki a kérdéseit a blogra. Ami a “talált, süllyedt” kommentet illeti, az sarkított megfogalmazás lehetett: TJ analógiákról beszélt, és arról, hogy reméli, célba ér az üzenete, majd újból feltételez valamiféle célbaérést. Visszakerestük: Ezek kétséget kizáróan gyanúsítgató utalások.

 2. tilos az á said

  Tepsi is nagy orális szakértő.
  A karrierjét is így csinálta. Sliccről sliccre dolgozta fel magát.

 3. Wistman Woody said

  Nézzétek meg a kommunikációs tanszéket!
  http://www.kre.hu/btk/index.php/tarsadalom-es-kommunikaciotudomanyi-intezet.html
  Csupa senki két kivétellel:
  Bodoky Tamás, akinek munkája csakugyan tiszteletreméltó.
  Bogár László, a közismert futóbolond.
  És csakugyan ott van kis barátunk TJ aki most Máltán sütteti a hasát.

  • tilos az á said

   Elég furcsa az új honlap. A 2012-ben akkreditáltatott szociológiai tanszéknek vagy minek még a munkatársai sem láthatók!
   A puritanizmus intézet még a 2008-as éves jelentését sem adja közre.
   Egyedül Kun Miki közli a neonáci írásait.
   Ájvé!

 4. teamworker said

  Nekem nagyon gyanus amit irsz mer az tök ugyanaz mint amit a turisztbüroban vettük el a polcról Hogy te pont avval a tolyóval interjuztál aki a pofályával együt benvan a turisztmagazinba?
  Ne kábiccs!
  És selytem is kivagy maj szolok a Janinak és othon jol elmongya rolad amit tud hogy micsinász iten

 5. Máltai Lovag said

  Jani tajtékzik, mer az Enci felhívta és mondta, hogy tégla van a csapatban. Még nem látta a beszámolómat, mert nem jutott még nethez. Szabó András módszerével paplanaláfingót fogok játszani. Bőven volt alkalmammegfigyelni, hogy csinálja, eltanultam tőle. Majd jelentőségteljes szemjátékkal ráutalok valakire, ahogy ő szokta, aztán később négyszemközt halk bizalmas hangon meg is nevezem, úgy ahogy ő szokta. Paplanaláfingó módszerét szabadalmaztatni kellene: elbújni a tömegben és más nyakát dugni a hurokba. Neki ez 60 éven át sikerült. Akkor én mér buknék le? 🙂

  • TJ a ... provokátor said

   Rossz hirem van Jani a doktori adatbázisban NEM SZEREPELSZ!
   hOL A FASZBAN VÉGZED TE A NAGYHIRŰ MUNKÁDAT?
   Magyarországon aztán NEM!

   • Máltai Lovag said

    Nekem is rossz hírem van számodra Jani. Megjelent az interjúm egy külföldi lapban, amiben reklámozzák a máltai angol tanfolyamokat. (Ne keresd, mert azon a nyelven te nem tudsz. 🙂 ) Csak kicsit igazítottam rajta. Amit Joe mondott, azt megszelídítettem, kihagytam az anyázásokat, a kormány szidását, csak az infrastruktúra objektív hiányosságait emlegettem. Rachel nyilatkozata szalonképes volt, csak stilizálnom kellett, a stréber Bradshaw pedig nomdakész válaszokat adott, azzal nem volt semmi dolgom. Attól hogy formailag a te csapatod tagja voltam, még a saját bizniszemet is építgettem. A gagyi kérdőívek nem merítették ki a kapacitásomat. Köszi hogy hagytál időt a kreativitásom kibontakoztatására 🙂

   • TJ said

    és melyik nevedet használtad; a Barnabást vagy a Boldizsárt?

   • KGB Ex-csaja said

    Mindig tudtam hogy egy zseni vagy lovagom! Jani és KGB kis nyomik hozzád képest. Irigyek rád szard le őket. Utazzunk el kettesben Máltára. Máris menő ujságiró vagy. Leszek a titkárnöd a mindenesed a mindened 🙂

  • Kommédia said

   Még hogy hazugság a poszt! Kiderül hogy minden említett személy, minden említett intézmény létező, a személyek az adott intézményhez tartoznak és amit mondanak az igaz. Ki hazudik itt? Ha leközölte egy lap ML interjúit, akkor nem ő hazudik, hanem a Jani – merő irigységből mer ML okosabb és sikeresebb.

   • goedel macskája said

    TJ nem válaszolt TI primitiv provokátornak arra a megállapitására, hogy TJ nem szerepel a doktori adatbzázisban. Megnéztem: tényleg NEM SZEREPEL.
    Ebből kitűnik, h még odáig se jutott el a doktorijában, hogy lenne témavezetője és a disszertációjának egyeztetett témája.
    Nos, Jani, szeretném hallani, erről mit tud nyilatkozni.
    Nagyon szorul a hurok a kis NO NAME körül. Méghogy tudomány, méghoigy kutatás?
    Nagypofájú kis senki!

   • TJ said

    goedel macskája: Korábban pontosan megjelöltem hogy melyik doktori iskolában vagyok és erről hogyan tud megbizonyosodni aki szeretne. Visszakereshető a korábbi posztok kommentjei közül. Az elektronikus adminisztráció tőlem teljesen független, náluk reklamáljanak ha akarnak. Egyébként nem tartozom elszámolással maguknak, csak az esetleges külső olvasók érdekében reagálok.

    Kommédia: az nem derült ki, hogy amit mondanak az igaz-e, sőt az sem hogy mondtak-e valaha ilyet bárkinek bármilyen formában. Ha valóban megjelent erről interjú egy külföldi lapban akkor az visszakereshető és mind a létezése mind a tartalmi állításai bizonyíthatóak. Annyit kellene csak tennie MLnek, hogy felmutat egy ilyen bizonyítékot, és én ezt követően azonnal elnézést kérek mindenkitől azért, mert kételkedtem abban, hogy ML és a 3 menedzser valaha is beszélgettek volna ilyen témákról, vagy bármiről. De hogy a károlis csoport tagjakét utazott volna ki, továbbá a posztban rólam és a munkánkról tett állításai továbbra sem lesznek bizonyítottak egy ilyennel, és én továbbra is állítom, hogy hazudik ezekről.

    (Zárójelben: azt én már bizonyítottam, hogy a megnevezett személyek közül legalább 2 azt állítja, hogy nem adott interjút senkinek a megjelölt időszakban Magyarországról. Úgy gondolom, mostanra már világosnak kell lennie minden olvasó számára, hogy a poszt egy primitív gúnyirat, amivel önmagában annyi problémám azért nincs, csakis azzal van, hogy ez nincs feltüntetve rajta és valós tudósításként van tálalva. ML bármely további állítását hajlandó vagyok leellenőriztetni a megnevezett személyekkel, amennyiben a szerkesztőség biztosít arról, hogy a bemutatott cáfolattal igazoltnak tekintik ama állításomat, hogy ML hazudott a posztban, és hajlandóak megfelelően jelölni a poszt műfaját vagy törölni a posztot. Addig viszont ne fussunk felesleges köröket.)

   • Máltai Lovag said

    Jani, te nem tudsz olvasni? Hányszor mondtam hogy nem magyarként mutatkouzam be? Szart se érnek az emaljeid. Egy más országbeliként, és a cikkemet is ott jelentették meg. Eszemben sincs közölni veled, hol, épp most, amikor megbízást ajánlottak más helyek reklámozására is. Te csak egy ugródeszka voltál az életemben. Felejts el, na csá 🙂

   • short cut said

    A doktori adatbázis TARTALMAZ MINDEN VALÓDI ADATOT.
    Aki azonb nincs, az nem is létezik, mint te szerencsétlen barom

   • TJ said

    Mondja ahányszor akarja. Idézek az állítólagos Bradshaw-interjújából ami a cikkben van:

    “A nyelvi turizmusnak nálunk kb olyan hagyománya van, mint nálatok a Balatonnak.(…) Ti megszívtátok azzal a bonyolult és jelentéktelen nyelvetekkel, amit a kutya se akar tanulni, mert valljuk be, nem érdemes. ”

    A módosított kitalációjában azt mondja, hogy nem magyarként mutatkozott be. Amint látható, ez nem konzisztens az eredeti kitalációjával. Most pedig meglátjuk, hogy erre mit talál ki. Szerencsétlen, megátalkodott hazudozó. Fordítaná inkább valami jóra és hasznosra ezeket az energiáit.

   • Máltai lovag said

    Jani mit hablatyolsz itt Bradshawról? Ő nem is válaszolt a mailedre! A másik kettő előtt biztos nem égettem magam azzal hogy magyar vagyok, mostanában egyáltalán nem szeretnek bennünket a világban. Hogy Bradshawnak mit mondtam, arról fingod se lehet, mert baszott neked válaszolni. Amúgy neki se mondtam. A Balatont és a szar nyelvet csak a poén kedvéért és a te kedvedért írtam bele. 🙂 Ezeknek nyomuk sincs a megjelent változatban 🙂

 6. KGB excsaja said

  Lovagom ha én ráfexek az orális komunikációra jövöre engem is kivisztek? Ha hazajössz nálad leteszem a felvételi vizsgát. Inkább a tiedet sz…om mint a bunkó és genyó KGB löttyedt pöcsét.

 7. szabó a gyilkos fasiszta said

  Még csak 59!!!
  Azér van a szarszínű blogjában a neve mellett az 54.
  Remélem, a 60-adik születésnapját a sitten ünnepli a tetves görény. Innen szólok a Nemzeti Adóhatóságnak hogy a Szabónak palotaszerű villája van az Adrián a kölykei nevén és egy hatalmas névtelen bankszámlája egy svájci banknál.
  Azon van amit elrabolt a Károlitól.
  Még a Ludvig se tud róla.
  Szabó ugyanis azt tervezi hogy elhagyja a 120 kilós csótányt és új életet kezd az Eszterkével ezen a Pénzen!!!

  • Hold ucca said

   Az idióta csuhás miniszter már leszólt az összes ügyészségnek, hogy Szabó András tabu, az ellene szóló bizonyítékokat el kell tüntetni. Szabót és Ludvigot fényezni kell MAB-tagsággal, József Attila díjjal.

 8. balog zoltán egy katasztrófa said

  Balog a segédesztergályosból lett EMMI miniszter megint nyilatkozott egy mélyértelműt Klinghammer félreröfögését tisztázandó.
  http://eduline.hu/felsooktatas/2013/7/4/Ertekteremto_kepzesek_Balog_reakcio_CHTCE0
  Ne strapáld magad Zoli te egyszerűen nem vagy még értelmiségi se pont annyira bunkó vagy és erkölcstelen mint a liblingjeide a Szabó András meg a giccsőr liba Petrőczi

  • Rózsi, Rózsi mi bajod, mért nem akarsz szólni? said

   Szegény Klinghammer. Hiába simulékony, seggnyaló, a Balog és a Rózsi hülyeségeit má ő se bírja lenyelni. Be-be szólogat nekik. Már nem állnak vele szóba, nemsokára kirugatják. Rózsi már egy hete megszakította vele tüntetően a beszélőviszonyt. Gállacink pedig minderre még rá is tesz egy lapáttal – naponta.

 9. wanted - dead or alive said

  Mér lenne szegény Klinghammer a haját bőszen festegető százéves vén barom!
  Nem volt elég az ELTE rektorsága, a Rektori konferencia elnöksége most még államtitkár is akar maradni?

 10. máltai selyempincsi said

  Nagyon jó gondolataid vannak! Csak hogy most itt van minden a blogon a szarjankó szaladgál mint pók a falon és keresi a bűnöst.
  Nem akarunk leleplezni de ha nem szólsz mégis kénytelenek vagyunk.
  Szarjankó ugyanis szólt h kirugat bennünket az egyetemről.
  Azt meg mégse szeretnénk.

 11. we are your destiny said

  Hát épp eleget lógattátok a lábatokat ott Máltán gyertek haza és folytassátok Ürögdpusztaalsón ronda dögök.
  Tudjuk hogyan jutottatok a lóvéhoz és a Janit is ismerjük jól!
  És elmontuk a dékánnéninek is amit tudunk!

  • Máltai Lovag said

   A Jani este 8-ig bírta net nélkül aztán ment az egész csapat, hogy elolvassa a posztomat. Én persze pókerarcot vágtam. Olyan sikerrel, hogy hazafelé nekem mesélte Jani kiket gyanusít. Engem a legkevésbé. Még azt se sejti hogy saját nethozzáférésem van. Informatikából nulla a srác. 🙂

   • Kommédiás said

    Közben idehaza KGB kúrja Tepsit. Tepsinek Ferencz Zoli jobban bejönne, de az tartja a 3 lépés udvarias távolságot. Így aztán a ha nincs ló, szamár is jó alapon KGB a nyerő. Már felkúrta magát a stúdióvezetésig. KGB stratégiája a nőkollégák kúrása és a férfikollégák fúrása 🙂

 12. balog zoltán egy katasztrófa said

  Ezt nézzétek meg, az atlatszo.hu egy mutációja remekül leleplezi Balogot és az egész gennyes felsőoktatási bizniszt!
  Külföldieknek ösztöndíj, hazaiaknak meg semmi!
  Angolul órát tartani melyiktek tud, Szabó, Balla, Tepsi?
  http://atlatszooktatas.blog.hu/2013/07/08/kulfoldi_talpnyalassal_akarunk_javitani_a_magyar_egyetemek_megitelesen
  Hát most kirpóbálhatjátok, barmok.

 13. máltai selyempincsi said

  Tök jól érezzük magunkat remek a viz bulizunk rogyasig a pia drága de FIZETI A TÁMÖP vagy TÁMOP? Mindegy. Igauz hogy nem mnagyon tudunk beszéni a benszülötekel az Énzsel aki aszt állittya tud angolul mer eszkortgörl volt szóval bazi nagy kurva de it még ő se megy sokra mer ha anyit kérdez hou maccs? nem értik ezek a gyagyák iten

 14. svabra said

  Bodoky az ATV-ben.
  Az adatigénylő portáljára a legbüszkébb.
  Igényeljétek ti is!
  Pl. hogy mi a bánatból ment el a jancsi a kis lotyókkal Máltára???

 15. lord peter wimsey said

  Tudatlan kóklerek már vannak külföldön, lásd az aljasságban és ostobaságban alúlmúlhatatlan Szabó Andrást!!!
  http://hvg.hu/itthon/20130709_Magyar_professzorokat_kuldene_a_kormany_a

 16. rettenthetetlen hülyék a károlin said

  A Károli MEGTÉVESZTŐ MÓDON TETTE FEL A HONLAPJÁRA A KÉPMUTATÓ gyászjelentést Buda Béláról.
  BUDA BÉLA UGYANIS OTTHAGYTA A KÁROLIT!
  Mert felismerte azt a végtelen aljasságot és stupiditást ami a Károlit uralja

  • tudományos kutató said

   Igen. Buda Béla megalapította a Károlin a kommunikációs tanszéket, a MAB-bal akkreditáltatott mindent. Amikor aztán rájött, hogy micsoda NO NAME SENKIKET vesz oda fel a jobbikos Balla, MINDEN KAPCSOLATOT MEGSZAKÍTOTT A KÁROLIVAL ÉS NYILVÁNOSAN ELMONDTA, hogy a kommunikációs tanszékhez semmi köze nincsen.
   Legfőképpen az olyan CSALÓ SENKIKHEZ, MINT AKIK MOST MÁLTÁN LÓGATJÁK A LÁBUKAT A TENGERBE TUDOMÁNYOS KUTATÁST IMITÁLVA!
   Még az imitáció se sikerül nektek valami fényesen, gyengeelméjűek!!!

   • TJ küdetése said

    TJ úgy akar doktorálni, mint Mészáros Marci.
    beígérték neki a PhD-t ha lebuktat bennünket,
    merhogy még a Doktori adatbázisban sem szerepel a majom

   • TJ küdetése said

    TJ nem szerepel a doktori adatbázisban.
    A markprofesszoron van egy dr. Tóth János SEM TÁRGY, SEM EGYÉB ADAT NINCS MELLETTE.
    http://www.markmyprofessor.com/tanar/adatlap/1986074.html
    Tóth János még a doktori adatbázisban sem szerepel!!
    Hogy doktorált le, mint a marcipista????

   • TJ said

    A markmyprofessor nem hiteles “adatbázis”, hanem egy eszköz a hallgatói véleményezésre. Lehet hogy volt valaha valahol a BTK-ne egy dr. Tóth János nevű tanár, de az nem én vagyok.

    doktori.hu: csak hogy egyértelmű legyen, nem csak én nem szereplek benne, hanem az adott doktori iskola egyetlen aktív hallgatója sem. Tehát vagy senki nem jár az iskolába, vagy nem adminisztrálták le a hallgatókat. Mindenki döntse el melyik a valószínűbb.

 17. Buda Béla a károlis dögevők martaléka said

  Bagdy nyanya elmondta az ATV-ben, hogyan használták ki a mocskos károlisok a szerencsétlen Buda Bélát!!!

  • Rehab said

   Ha Bagdy ezt tényleg elmondta az atv-ben, le a kalappal előtte. De azért lehetne sokkal kritikusabb a Károli vezetésével szemben. Nem kéne minden rendezvényen telipofával vigyorognia rájuk az első sorból!

  • xxxxxxxxxxxxxx said

   Bagdy Emőke a következőket mondta Buda Béláról az ATVben:

   “Kinn nagyon nagy megbecsülésnek örvendett és ehhez képest érezhette azt, hogy az itthoni klímában ugyanezt a fajta megbecsültséget, ahol már meg kellett volna valósítani a gondolatait, mögé állni, a koncepciói mögé és ebben nem érezte azt, hogy ekkora a nagy a szövetséges háttér. Hát.hogy a Károli egyetemre utaljak például, ő alapította meg a kommunikáció tanszéket, most éppen a Károli egyetem díszpolgárává választotta már nem tudta átvenni ezt a címet. De ott is amit ő meg akart valósítani, abban, hiába igyekezett az egyetem, a maga gazdasági problémáival nem tudott igazán mögé állni. Igaza volt Buda Bélának, de azért hagyta el az egyetemet mert nem tudta ezt a koncepciót megvalósítani.” (8.20-9.02)

   http://www.atv.hu/videok/video-20130710-elhunyt-buda-bela

   • Zsinati illetékes said

    Köszönöm a pontos idézést, így igaz, és helyben vagyunk. Miért küszködik gazdasági problémákkal az az egyetem, amelyikbe ez a kormny dézsával önti a pénzt? Azért, mert a saját fenntartója kirabolja! Emlékezzünk arra a szenátusi határozatra, amely szerint a Károlinak 14 milliós kölcsönt kell felvennie a KDB banktól, átadni Bölcskeinek, hogy jutalmazhassa Csányi János haverja OKJ-s képzését, aztán ezt az egyetemnek letörleszteni, aminek köze nincs az OKJ-s képzésekhez, pláne 2009 márciusában, amikor ez az ügylet zajlott. És most fény derült a 115 millió lenyúlására, amibe Bölcskei szintén belekeverte a Károlit, mint majd a dokumentumok publikálásának folytatásából látni fogjuk: a Károli gazdasági nehézségeit saját rabló püspöke idézi elő!

   • dark side said

    Igy van! É:s a Buda Béla által alapitott Kommunikációs Tanszékern olyan kis görények pöffeszkednek, mint a Máltára akkreditált TJ.

   • Tetemrehívás said

    Szegény Buda Béla forog a sírjában attól, hogy az általa alapított Kommunikáció Tanszéket ilyen TJ- és KGB-félék népesítik be. Nem így álmodta meg ezt a tanszéket!

 18. jobbikos said

  Itt van a Jobbik története!
  Csak az maradt ki belőle, hogy a Károlin képzik a Jobbik utánpótlását.
  Elvégre a rektor Balla Péter a vérfasiszta jobbikos Hegedűsék rokona!
  http://magyarnarancs.hu/publicisztika/torzsfejlodes-visszatekintes-a-szelsojobbra-84152

 19. püspöki gaztettek said

  Tőkés püspök lopja az árvízkárolosultak pénzét.
  http://hvg.hu/vilag/20130709_Tokesek_szamlajara_kerultek_az_arvizi_ado
  Ő Bölcskei és a Károli legnagyobb követője!

  • Zsinati illetékes said

   Javaslom az Átlátszónak, a hvg-nek, a 168 órának, Magyar Narancsnak és egyéb korrupció ellen harcoló fórumoknak, hogy kérjék ki közérdekű adatként a Református Egyháznak 2006 decemberében megítélt és 2007 januárjában Kormányrendelet alapján kizárólag rekonstukció, felújítás céljára átutalt 115 millió forint elszámolását (2237/2006.XII.23. Korm.hat.). A szemük is fenn fog akadni Bölcskei gátlástalanságától, amire min. 10 év börtönt kellene kapnia. Ez nagyságrendekkel több, minta KDB-n keresztül 2009-ben lsikkasztott 14 millió. Johannesnek pedig azt javaslom, hogy a közérdekű adatok megvételére létesített alapítványi pénzből szereztesse be a 2007. és 2008. évi hamis elszámolási kísérletek bizonylatait ugyanerre az összegre. Ha kell, megsúghatom, kitől, de szerintem Johanes és Tóth Miklós köre is tudni fogja…

 20. régi kolléga said

  Én azt sem értem, miért van az, hogy a Károli nagy dérrel-dúrral megszabadult Anne-Marie Kooltól, wistmanwoodos rásegítéssel Hima Gabriellától, miközben őnekik nagyon sok DOKTORANDUSZUK VAN.
  Ezzel szemben Kun Miklósnak, akinek külön intézetet gründoltak, csak kettő, a nagy talpnyalással és rengeteg lóvéval idecsábított Szakály Sándornak pedig csak egy!
  http://www.doktori.hu/index.php?menuid=138

 21. jhnnsclvn said

  Reblogged this on karolisbotrany.

 22. TJ said

  Máltai lovag; ha ilyen jól értesült a máltai út eredményeiről, akkor nem eshet nehezére válaszolnia a következő kérdésekre:

  – Mi volt azoknak a szobáknak a száma amelyekben a csapatot elszállásolták?
  – Mi volt a kitöltetendő kérdőívek 6. kérdésének pontos szövege? ( mert hát kérdőíveztünk, és nem interjúztunk. Nyugodtan töltse fel valamelyik beszkennelt kérdőívet egy ingyenes tárhelyre és linkelje be, az még meggyőzőbb is De a válasza után ezt én is megtehetem.)
  – Miért érkezett késve Chircop dékán úr a megbeszélt találkozóra?

  A következőket állítom: A cikk ‘Máltai lovag’ nicknév alatt publikáló szerzője minden valószínűség szerint nem tagja a máltai kutatócsoportnak, de ha mégis, a cikkben közölt információk egyáltalán nem fedik le a valós történéseket. Számomra egyszerre rémisztő és szánalomkeltő belegondolni abba, hogy akkor viszont miért fantáziál össze ilyeneket és tartja fontosnak mások megtévesztését. Vagy persze az is lehet, hogy már megint nem értem a viccet, de inkább az előbbi.

  Jhnsclvn-t arra kérem, hogy járjon utána az információinak, mert ebben a cikkben valaki (a nicknév mögül áskálódó valós személy) tudatosan hazudik.

  • Máltai lovag said

   Jani, nagyon vicces vagy. De nem azért, mert az akarsz lenni, hanem egyszerűen nevetséges vagy. Komolyan azt hiszed, hogy “levizsgáztathatsz” a máltai anyagból? A személyi igazolványomat és az ujjlenyomatomat ne szkenneljem be? Naná hogy nem írtam be olyat a posztba ami alapján Kovács Barnabás wistmanwoodos pribékjei beazonosíthatnak.

  • Omniprezencia said

   XY, pont te akarod elkapni Johannest? Hát nem látod, hogy mindenütt ott van és mindenhez játszi könnyedséggel hozzáfér? Különböző egyetemek rektori hivatalai, rendőrség, bíróság, ügyészség, minisztériumok és most már a Zsinat levéltára is – minden nyitva áll előtte. Majd pont Máltára ne lett volna képes valakit elküldni?

  • zelóta said

   Ez a baromarcú azt hiszi, hogy ez egy szolgáltató cég. Itt dirigál és mi meg szolgáltatunk neki ingyen. A faszom nem kéne?

  • Maltai infok said

   Tisztelt TJ! Johannes megbízásából lecsekkoltuk az adatokat. Az ESE és az ETI valóban létező intézmények, a Clubclass English school is létező nyelviskola, és valóban Swieqiben van. A megnevezett személyek léteznek, és valóban az a funkciójuk, amit a posztoló nekik tulajdonít. A posztoló ezekkel az adatokal nem tévesztett meg senkit. Hogy a team tagja volt vagy csak véletlenül éppen akkor, Önökke azonos időben arra tévedt magyar turista, aki a posztot gegnek szánta, arra nem tudunk válaszolni. Nem kizárt, hogy a team tagja, aki nem akart árulkodó infókat adni, ezért szándékosan zavarta össze a nyomokat. De amit a posztban állít, az mind igaz.

   • TJ said

    Tisztelt Maltai Infok és Johannes,

    elöször is köszönöm hogy utánanéztek. Az hogy léteznek ilyen intézmények Máltán és a megjelölt személyek a megjelölt funkcióban léteznek, valóban igaz. Csak épp az nem igaz, hogy mi vagy bárki más Magyarországról interjút készített volna velük a közelmúltban. Éppen azért érdekes és beteges az egész, mert a beküldő képes volt energiát fektetni abba, hogy kikeressen máltai nyelviskolákat és kontaktszemélyeket azért, hogy a hazugságát ne lehessen a legegyszerűbb módszerekkel azonnal felfedni. Belinkelem Joe Aquilinával folytatott levelezésemet, aki megerősíti azt a számomra teljesen nyilvánvaló tényt, hogy nem készítettünk és nem próbáltunk készíteni vele interjút (sőt egyáltalán nem emlékszik arra, hogy vele bárki bármilyen interjút készített volna az elmúlt két hétben).

    http://goo.gl/mxVVL (néhány napig lesz fent, utána leszedem)

    Hasonló leveleket írtam Rachel Falzonnak és Sean Bradshawnak is, és hasonló válaszokra számítok. Ha megkapom és az előző levél nem győzte volna meg Önöket, be fogom másolni azokat is.

    Szeretném összegezni a helyzetet: A Maltai lovag nicknév mögül író személy tudatosan és tervszerűen hazudik akkor, amikor a károlis kutatócsoport máltai tevékenységéről beszél. Nem tudom mi készteti erre, de ha ismerik személyesen akkor segítsenek neki, mert ez nagyon beteges. Arra kérem továbbá Johannest és a bloggazdákat, hogy akár most, akár az után, hogy a másik két válaszlevelet megismerik, fontolják meg az írás törlését vagy kiegészítését egy megfelelő szerkesztői üzenettel.

    Maltai lovag egyébként egyértelműen nem gegnek szánta az írást (kiderül a szövegből) sőt még szemtelenkedik is.

   • Máltai Lovag said

    Janikám tényleg egy röhej vagy. Joe azt írta neked “I do not recall giving any interview”, vagyis hogy nem emlékszik hogy interjut adott volna. Persze hogy nem.Eszem ágában se volt formális interjút kérni tőle. Együtt borozgattunk, és kibukott belőle a sok keserűség. Fogalma se volt, hogy épp interjút ad. 🙂 Egyébként csak megerősítetted ezzel a leveleddel, hogy Joe létezik, annak az intézménynek a vezetője, amelyiknek én írtam. Azt, hogy a kormány szidását nem vállalja nyilvánosan, csak egy bizalmas kocsmai beszélgetésben, ezt nem kell kommentálnom. Köszönöm a hitelesítést! 🙂

   • tudományos kutató said

    Ebből kiderül, hogy TJ-ék mégcsak nem is interjúztak, csak kitöltettek egy kérdőivet.
    Amit ingyen elküldhettek volna e mailben.
    Mi a béánatnak megy el egy TUDOMÁNYOS FOKOZATTAL NEM RENDELKEZŐ ún. tudományos terepmunkára? Hogy kiosszanak Európa legdrágább nyaralóhelyén egy kérdőivet?
    Nagyon gyanúsak vagytok ti nekem NO NAME-kéim!

   • TJ said

    Hogy a halálba lehetett volna nekik mailben kérdőívet küldeni; talán van valahol egy adatbázis a máltai kulturális turistákról email címmel meg mindennel? Ne komolytalankodjon már. A posztban leírt nemlétező interjúkat egy case study keretében valóban sokkal egyszerűbb lett volna pl. skype-on lefolytatni mint kiutazni a helyszínre érte, gondolom ezért is hazudta ezt a posztíró hogy még ezt is fel lehessen róni.

    Feltételezem maga nem folytatott érdemi kutatómunkát a fokozatszerzése előtt és ezért ilyen érthetetlen hogy más mégis miért vesz részt kutatásban vagy próbál önállóan kutatni a doktoranduszéveiben. Képzelje, ez az utóbbi 10-20 évben egyáltalán nem ritka még a humántudományos területeken sem.

   • TJ said

    Rachel Falzon válaszlevele:

    http://goo.gl/veIdx

    “I have not been interviewed by anyone from Hungary this month.”

   • tudományos kutató said

    Nyugodtan tételezzen fel rólam bármit, én ISMEREM MAGÁT, MAGA ENGEM NEM. Egyelőre! De még összefut(hat)unk amikor fokozatot próbál szerezni a nemortodox módszereivel.

   • TJ said

    Kap egy külön meghívót a védésemre, de próbálja meg nem nevetségessé tenni magát a kollégái előtt azzal a kérdéssel, hogy egy ilyen kutatásnál miért nem emailben küldtük szét a kérdőívet.

   • Máltai Lovag said

    Te szerencsétlen Jani! Dehogyis úgy mutatkozam be, mint egy magyar diák. Más országbeli tanulmányi utazásszervezőnek adtam ki magam és összehaverkodtam velük bor ill. a nővel egy koktél mellett. A te suta kérdőíveiddel nem lehet igazi infóhoz jutni. Minden a pszichológia és a sárm, ami belőled tökéletesen hiányzik.

    Köszi hogy igazoltad Rachel létét is. Már 2:0 a javamra 🙂

   • Omnipezencia said

    Máltai lovag biztosan a helyszínen votl és nem skype-on folytatta le az interjút. Aligha hiszem hogy egy nóném magyar diákkal szóba állnának intézményi vezetők ismeretlenül. Máltai lovag ismeri a kommunikáció trükkjeit, amit TJ nem, ha unalmas kérdőívekkel próbál látszatkutatást szimulálni. Máltai lovag valódi infót szedett ki az alanyaiból, akik észre se vették h interjúalanyok. Baráti beszélgetés pohár bor mellett és Joe kifecsegi h a nyelvoktatásból szerzett összeget nem forgatják vissza az infrastruktúrába. Ezt a kérdőívre nem biztos h elmondta volna. Rachelt peig koktélra híva meg Lovag, ahol a nő jól érezte magát, eszébe se jutott h interjúvolják. Így kell ezt csinálni kispofám nem olyan izzadtságszaguan mint te. Tanulhatnál Lovagtól! 🙂

   • TJ said

    Engem igazából az érdekelne hogy most hogy már nyilvánvaló, hogy a poszt a legjobb esetben egy olyan paródia amin a szerző nem tüntette fel, hogy semmi köze a valós eseményekhez, miért ragaszkodik mégis ML a hazudozáshoz? Nem lenne egyszerűbb és tisztességesebb megbánni az egészet, vagy az enyéméhez hasonló bizonyítékokat felmutatnia arról amit el próbál itt adni az olvasóknak valós események címén? A kommentekben már amúgy is egy teljesen más sztori van mint a posztban.

   • TJ a primitiv provokátor said

    TJ befogta a pofáját.
    Má direkt hiányzik.
    Hogy bánjuk meg a bűneinket?
    Ökör.
    Még azt se veszi észre, hogy dől alatta össze a Károli

   • Máltai Lovag said

    Nekem semmi bajom a Janival, én őt jóindulatú de naiv és megvezetett srácnak tartom. De ezt a bűnbánatot én sem értem. Mit bánjak meg? A SZÍNTISZTA IGAZAT írtam. Ezek az emberek nekem tényleg ezt nyilatkozták. Na jó, Bradshaw olyan formális volt, mintha csak a kérdőívre válaszolt volna, de Joe rendesen feltöltődött és kimondta azt ami a szívét nyomta. Bradshaw-t nem lehetett leitatni, merev maradt végig. Rachel meg smárolás után még többet is mondott volna de sajnos nem volt időnk folytatni nehogy lebukjak a csapat előtt. De majd ha visszamegyek… (Azt Janinak nem árulom el milyen néven és milyen nemzetiségűként mutatkoztam be, az összes trükkömet elvégre nem adhatom ki, ez a legszigorúbb üzleti titok 🙂 )

   • TJ said

    Ha minden igaz amit a nyilatkozatokról írt, akkor az nem igaz, ahogyan a beküldött posztban a máltai kutatáshoz való kapcsolatát tálalta. Ha én azt állítom hogy a Ravasz László Baráti Kör tagjaként kérdőíveztem Máltán, és Hima Gabriella személyesen tiltotta meg nekem hogy a projektről nyilatkozzak és kiadta ukászba hogy “csak a szigetről és az itt hemzsegő turistákról számolhatunk be az otthoniaknak”, akkor amit állítok az hazugság, függetlenül attól hogy valóban kérdőíveztem Máltán.Az analógia remélem átment.

    Abban a kényelmes helyzetben van; “lovag”, hogy alapvető erkölcsi normák hiányában és következmények nélkül koptathatja a billentyűzetet otthonról, és ezt maga is tudja, és még élvezi is, hogy mások munkáján és munkájával szórakozik.

    Továbbra is kérem a blog szerkesztőit, hogy a posztot (itt és a karolisbotrany blogon is) vegyék le vagy egészítsék ki egy szerkesztői üzenettel, miszerint a posztban fiktív eseményeket és kapcsolatokat mutatnak be kifigurázási céllal, valamint a valóságban ennek semmi köze a KRE diákjai és oktatói által végzett máltai kutatáshoz. Ha az eddigi hozzászólásokból és a belinkelt levelekből nem egyértelmű hogy miért kérem erre Önöket és szeretnének bekapcsolódni a lovag által folytatott játszadozásba, írják le hogy mit fogadnának el cáfolatként és meglátjuk.

   • TJ a primitiv provokátor said

    Durva hangnem miatt kimoderálva – a szerk.

   • TJ said

    Örülök neki hogy így gondolja, hasznos analógia volt tehát. Most akkor azt kérdezze meg magától hogy a KRE bejegyzett intézmény-e, máltai kutatócsoportja valós személyekből állt-e és a rólunk állítottak minek minősülhetnek.

   • Rector said

    Igaz, hogy Hima Gabriellát visszahelyezték és Önökkel volt Máltán? Mi erről itt mért nem értesültünk? Én ott vagyok lemaradva, hogy Balla Péter felbérelte ellene a Wistmanwoodot, hogy csináljon meg technikai trükkel egy felmondási okot. Vége a pernek? HG megnyerte és a Kommunikációs Tanszékre helyezték? Kifejtené bővebben, mire gondolt? Attól tartok, nem értek semmit a rébuszaiból.

   • Melinda said

    Én sem egészen értem TJ hozzászólását, bár ha jól értelmezem, kellemes meglepetés is lehet ebből. Ismerem a tanárnőt, de tudomásom szerint a per folyamatban van, nem helyezték vissza. Hogyan adhatott ő utasítást TJ-nek, hogy tartsa titokban a projektet? TJ a Ravasz László Baráti Körnek dolgozik? Én ezt kezdettől sejtettem, mert nagyon tárgyilagos, és igyekszik mindenféle szempontot mérlegelni. Örülök, hogy nem csalódtam benne, mert nekem kezdettől szimpi az ő közvetítési kísérlete. De azt nem hiszem, hogy Hima Gabriellának bármi köze volna a Ravasz-körhöz. Ő még csak nem is református. Úgy tudom, evangélikus. Kedves TJ, megmagyaráznád, hogy kell érteni, amit írtál?

   • TJ said

    Kedves Rector és Melinda.

    Nem volt velünk Máltán és nem tudok arról, hogy visszahelyezték volna. Ez csak egy (egyértelműen hipotetikusként megjelölt) gondolatkísérlet volt, hogy mi lenne ha én ezt állítanám (és mondtam is, hogy hazudnék, tehát nem lenne igaz ha állítottam volna). Nekem nincs a RLBK-el sem Himával kapcsolatom, nem ismerem őket. A lehallgatási ügyéről hallottam én is, meg hogy per lett belőle,.de a blogon biztosan vannak olyanok akiknek több infójuk van erről. Tőlük vagy a Károlitól kellene megkérdezni.

   • Jhnnsclvn said

    Tisztelt TJ! Példálózása magyarázatra szorul. Nem értjük, milyen analógiának kellene átmennie, azt meg végképp nem, milyen alapon keveri bele Máltai Lovag és az Ön vitájába az RLBK-t és azt az oktatót, akit Magyarország egyik legveszélyesebb féllegális kémszervezete az Ön uszítása nélkül is halálra üldöz. Hima Gabriella, akire Balla Péter ráállította a legkiképzettebb és leggátlástalanabb egykori komcsi spiont, a nyírfás Földi Lászlót, csak azért, mert a rokona dolgozatát nem tartotta védésre alkalmasnak (a MAB szerint sem volt az), Ön nélkül is életveszélyben van. Nem vall jóízlésre, hogy pont a gazdái által legüldözöttebb személy nevét említi. Ha példálózni akar, akkor példálózzon Balla Péterrel vagy Kovács Barnabással, akik a Wistmanwooddal puszipajtások, azaz a legkiképzettebb ügynökök személyes védelme alatt állnak. A sunyi célzásait nem értjük, azt azonban igen, hogy kihívóan provokál. A hozzászólásait eddig jóindulatúan kezeltük, mert mi, szerkesztők, hittünk a jóhiszeműségében. Sok kommentelőnk már kezdettől provokátornak tartotta. Legutóbbi húzásából ítélve, úgy tűnik, nekik volt igazuk. Ezért, ha a jövőben kommentelni akar, azt előzetesen moderáljuk, mert Ön gondolkodás nélkül veszélybe sodor amúgy is veszélyeztetett embereket. Olyanokat, akiknek feltehetően semmi köze se Önhöz, se a máltai dolgaihoz, se az RLBK-hoz, se ehhez a bloghoz.

   • cica said

    Csak akkor megyek ha ez a TJ nevű idióta fasz nem lesz ott.
    A Lovag bármikor bár szerintem Andrew te is vehetnél róla példát például inteligenciába mer az neked se az erőséged

   • TJ said

    Tisztelt Jhnsclvn,

    az analógia (melyben a példát a posztban szereplő állítások mintájára alkottam meg) elemei és szerkezete a következőek:

    ” (1)a Ravasz László Baráti Kör tagjaként (2)kérdőíveztem Máltán, és (3) Hima Gabriella személyesen (4) tiltotta meg nekem hogy a (5) projektről nyilatkozzak és kiadta ukászba hogy (6) “csak a szigetről és az itt hemzsegő turistákról számolhatunk be az otthoniaknak”

    (1) hasonló ahhoz, mint amikor ML a posztban azt állítja, hogy a KRE máltai csoportjának tagja (ezt a szerk. üz. is így vezeti fel, valamint a szövegből is nyilvánvaló)

    (2) hasonló ahhoz, mint amikor ML azt állítja, hogy interjút készített 3 nyelviskolás menedzserrel.

    (3-6) hasonló ahhoz, amikor ML azt írja hogy “(3) Jani (4)megtiltotta, hogy (5) a károlis kommédiás projektről nyilatkozzunk mert szerinte ez üzleti titok. Szerinte (6) csak a szigetről és az itt hemzsegő turistákról számolhatunk be az otthoniaknak.”,

    Mindezzel azt akartam érzékeltetni, hogy ha felháborodnának azon, ha X személy cselekedeteiről ilyen szerkezetű hamis állításokat tennének, akkor megérthetik, hogy más személyek is fel vannak (és nem lehetnek, mert ez megtörtént) háborodva azon, ha Y személy cselekedeteiről ilyen hamis állításokat tesznek. A konkrét neveket azért választottam mert tudtam hogy az olvasók nagy része tudja kikről van szó sőt esetleg személyesen is érintettek,(és nem ismertem más olyan neveket, a Károlién kívül, amire ez valószínű lett volna, a Károli neve azonban az analógia másik felében már szerepel) így tudják kötni az elmondottakat valós entitánsokhoz. Ugyanúgy, ahogy én is tudom ML hazugságait kötni a valóságos eseményekhez, történésekhez.

    Úgy látom még mindig nem világos, pedig többször elmondtam: én azt akarom, hogy ne állítsanak sem rólam, sem az általam végzett munkáról hazugságokat ezen a blogon vagy máshol.Szerintem ezt bárki megkövetelheti Önöktől és ezzel nem kérek extra jogokat.Ha mégis állítanak és Önök mint bloggazdák ezt támogatják azzal hogy nem korrigálják vagy szüntetik meg a forrását, akkor a hazugságokat kommentekben cáfolni fogom vagy ahol ez a bizonyítékok jellege miatt kommentekben, érvekkel és dokumentumokkal nem lehetséges, ott elmondom a saját álláspontomat és ezt vagy figyelembe veszik vagy nem. Amint LEGALÁBB A POSZTOK SZINTJÉN megszűnnek ezek a hazugságok (közben azt kommentálnak be a kedves gyűlölködő ismeretlenek ami nekik jólesik) én vissza sem jövök, egyetlen betűt nem fogok ide írni sem az engedélyükkel sem anélkül. Ilyen egyszerű lenne.

    Azt viszont kérem hogy Ön fejtse ki nekem, hogy mivel is sodortam veszélybe embereket? Mert leírtam valakinek a nevét egy gondolatkísérletben? Ha pedig azt kifogásolja hogy miért vonok be olyanokat a témába akiknek “semmi köze se Önhöz, se a máltai dolgaihoz, se az RLBK-hoz, se ehhez a bloghoz.”, akkor én is megkérdezném, hogy Önök engem miért vontak be kezdetben, és másodjára is egy olyan felületre ami saját bevallás szerinti célja “to fight against crime, corruption and nepotism committed at the Károli Gáspár University of the Hungarian Reformed Church in Budapest, Hungary during the last 15 years.”. Én ezt kifogásolom, mert nem vagyok bűnöző, sem korrupt, sem nepotizmus alanya, és talán érthető hogy miért nem akarom, hogy én vagy a munkám nyilvánosan ilyen kontextusban jelenjen meg.

  • Máltai Lovag said

   Jani, egyre jobban belezavarodsz a befeketítésembe. Épp te bzonyítod be az emiljeiddel, hogy azok a személyek, akiket a posztban említek mind léteznek és aban a funkcióban vannak, amit írtam róluk. Minden nyilatkozatuk hiteles, szó szerint ezt mondták nekem. A te szánamas vergődéseden a hülye kérdőíveiddel csak röhögni lehet. Nekem haverként mindent őszintén elmondtak. Rachel azt hitte randizunk és a végén megdöntöm. Éppenséggel ha belefért volna az időmbe… De majd visszamegyek hiszen engem mindhárman meghivtak privátba. Beleszerettem a szigetbe 🙂

   • Dr. Freud said

    Néha más posztokat is olvashatnál te gyengeelméjű és rájöhetnél arra, hogy sokkal nagyobb baj van az egész intézménnyel. Ha te esetleg ledoktorálsz a tetves kérdőiveddel már nem lesz Károli ahol kineveznének ahogy Tepsi dékánnő megigérte neked.
    Merhogy nem lesz Károli!

   • TJ said

    Más témákról sokkal kevesebbet és kevésbé biztosat tudok mint amikben közvetlenül is érintett vagyok, így inkább ezekről beszélek. Ha maguk is így tennének és nem kérődznének a rólam meg a máltai útról alkotott fantazmáikon már itt sem lennék.

    Had kérdezzek valamit: maga református? Ha igen, ha nem; miért ítélkezik látatlanban az elmeállapotomról és a munkámról? Magának válaszoljon először és ha úgy érzi írja le ide is.

   • tudományos kutató said

    A “hadd” két d-vel irandó.
    A kérdésre: semmi köze hozzá, melyik felekezethez tartozom: szenzitiv adat. A többi kommentelő jó részét nem is ismerem, nem nyilatkozom róluk.
    Önmagában reformátusnak lenni NEM ÉRDEM. Valakit megkereszteltek, ennyi. Aztán életében minden parancsolatot lábbal tipor, bűncselekményeket követ el, aljasul és becstelenül üldözi embertársait. Milyen ember az ilyen?
    Olyan, mint a papgyerek, püspöksógor Szabó András, a püspökvő és teológiai professzor wistmanwoodos Balla Péter.
    Aljas gazemberek.

   • TJ said

    Könnyű mondani hogy önmagában semmi nem érdem, de a keresztség a reformációban (most nem nézzük a zwingliánus és az anabaptista leágazásokat) is jelent pl. osztozást Krisztus halálában, befogadást az Egyházba és feltétel nélküli bocsánatot az eddigi bűnökre. Ezek olyan objektív elemek amik megléte okán érzékenyebbnek gondolnám a református kommentelőket a hazugságokra, ferdítésekre, áskálódásokra, vádaskodásokra, a református blogszerkesztőket pedig ezek megjelenítésének lehetővé tételére. Ezért kérdezem, de nem kell senkinek nyilvánosan elmondania, elég ha belegondolnak.

    Azt mondja a többi kommentelő jó részét nem ismeri. Engem sem ismer, legfeljebb látta egy profilomat, a képemet és néhány publikációmat egy internetes oldalon (mert azt páran innen a blogról célzott kereséssel megtalálták). Mégis zsigerből fenyeget, megkérdőjelezi a munkámat, célozgat arra hogy “gondja lesz rám” amikor doktorálni fogok (btw Filológus nicknévvel is maga ír, vagy már ketten szeretnének gondjaikba venni? Azt sem igazán tudom hova tenni, hogy a dr. Freud név alatt írt kommentre tett reakciómra miért Tudományos Kutató név alatt válaszol valaki). Nem érzi hogy valami kisiklott valahol, és nem ez a normális módja a kommunikációnak? Főleg úgy, hogy ebben a posztban az én sérelmemre állítanak valótlanságokat rólam és a munkámról?

   • máltai pincsi said

    Uncsi vagy!
    Shut up!

   • TJ a primitiv provokátor said

    Mennyit igértek, ha lebuktatsz bennünket, te hülye?
    Mennyibe fogadunk, hogy nem sikerül?

   • Máltai Lovag said

    Janikám, én egy szóval se hülyéztelek le, a többi hozzászólóhoz pedig nincs semmi közöm, fogalmam sincs hogy kik ők.

    Szerintem a te kérdőíves módszered uncsi, hatásfoka alacsony. Én a nőkből egy kis udvarlással a férfiakból egy kis borozgatással minden fontos infót kihozok. Szerintem a blogon olvasható beszámolóm nagyságrendekkel jobb mint a te uncsi közhelyes jelentésed. És az interjúk tartalma 100%-ig igaz. Ennyi. Nem több, amit mondani akartam.

   • Wistmanwood said

    Primitív Provokátornak üzenem, hogy máris elvesztette a fogadást. A szerencsétlen TJ ugyan nem fog kideríteni semmit, de ez a nyírfás Földinek csak 1 perc volt. Pontosan tudja, melyik komment mögött ki van. Ő egytől egyig ismer benneteket. Csak még nem csap le rátok. De már rég ott lóg fölöttetek mint Damoklész kardja!

   • Evita said

    Mi a fene baja van ennek a kis pöcsnek ezzel a poszttal? Nekem tetszik. Jó a szöveg, jó a kép. Mi köze ennek a kis fontoskodónak ahhoz hogy más mit ír Máltáról? Azér mer ő valami csoportvezetőnek képzeli magát mindenkinek ugyanazt kell kérdeznie és írnia? Semmi egyénieskedést nem tűr? Szerintem egyszerűen irigy Máltai Lovagra, mert az sokkal tehetségesebb. És ahogy Rachel száját megnyitotta, biztos sokkal jobb pasi is 🙂

   • Andrew said

    Hogy ez a sperma fontoskodó az enyhe kifejezés. Ő akarja megmondani mi jelenhet meg a blogon és mi nem. Ő akar lenni a bloggazda. Johannes hejébe akar lépni. Tényleg minek képzeli ez magát? Lovag ha te szervezel legközelebb kutato utat Máltára arra benevezek. Cica jösz te is?

 23. filológus said

  Nyugodtan járasd le magadat, te szerencsétlen hülye. Nekünk van szakmai kapcsolatrendszerünk, te pedig mint Tepsi ölebe vitézkedsz egy minden szint alatti kócerájban.
  Gondunk lesz rád.

 24. TJ a primitiv provokátor said

  http://atlatszo.hu/2013/07/17/kommunista-partlistakat-hagyott-koztarsasag-teri-szekhazaban-az-mszp/
  erről vegyél példát te agyatlan pöcs!

 25. TJ a primitiv provokátor said

  Most nem használok csúnya szavakat, de végre megértettétek, amit én már régóta állitok. TJ egy kisszerű provokátor. Nincs helye a blogon.

 26. TJ a ... provokátor said

  Akár kimoderáltok, akár nem, leszögezem: TJ egy primitiv provokátor. Több szót kár rá vesztegetni.

  A jelzőt kimoderáltuk. Minek a jelző? Te se provokálj! – A szerk.

 27. Szerkesztőség said

  A nem nyilvánosan érkezett hozzászólást archiváltuk azok számára, akik jelenleg nyaralnak, hogy később ők is olvashassák. Bár van, aki még mindig sanda célzást lát az analógiás magyarázatban, a jelenlévők többsége tudomásul vette ill. elfogadta. TJ-nek köszönjük az aktív közreműködést, továbbra sincs letiltva, csak a máltai témát zárjuk le.

 28. Szűz amazon said

  Jani, megyünk idén is Máltára? Ez a prorgram jó lesz: http://www.nyelvtanulasmaltan.hu/angol-nyelvtanfolyamok?gclid=CNqKu8mY6LwCFYUIwwod0lQA2Q
  Majd kommunikációkutatásnak álcázzuk, elvégre kommunikálni fogunk és meg is figyelhetjük magunkat közben. Szóval nem kell hazudnunk sokat és lóvét is kapunk rá… 🙂

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: