Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Peculation with God’s blessing 6 (Sikkasztás Isten áldásával 6)

Posted by jhnnsclvn - szeptember 8, 2013

Szerző: Zsinati lletékes

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy az EMMI dokumentumtárából sikerült megszereznünk a bizonyítékokat arra a 115 milliós sikkasztásra, amelyet Bölcskei Gusztáv református püspök követett el 2007-ben a ma már fideszes KIM-kabinetfőnök, Galik Gábor cinkos segédletével.  Folytathatjuk tehát a Sikkasztás Isten áldásával sorozatunkat, amelyből eddig 5 rész jelent meg:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/21/peculation-with-gods-blessing-5-sikkasztas-isten-aldasaval-5/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/18/peculation-with-gods-blessing-4-sikkasztas-isten-aldasaval-4/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/15/peculation-with-gods-blessing-3-sikkasztas-isten-aldasaval-3/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/13/peculation-with-gods-blessing-2-sikkasztas-isten-aldasaval-2/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/10/peculation-with-gods-blessing-1-sikkasztas-isten-aldasaval-1/

Az előzményeket röviden összefoglalva: Az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2006 Karácsonya előtt egy nappal – saját államháztartási tartaléka terhére – rendkívüli támogatás kiutalásáról döntött a történelmi egyházak részére, kizárólag épületfelújítási célra, a református egyház részére 115 millió forintot. Bár a pénz csak 2007 január elején érkezhetett meg, Bölcskei Gusztáv már 2007. január 19-én “elszámolt” a teljes összeggel: köszöni szépen, elköltötte, Isten áldását küldi cserébe, de bizonylatokat nem. Tarr Zoltán egyházi főtanácsos és Galik Gábor – akkor még az OKM Egyházügyi Osztályának főosztályvezető-helyettese – e-mail-váltásából kiderül, hogy ezt az “elszámolást” nem fogadhatta el a minisztérium. Ezért Bölcskei püspök és Nagy Sándor főgondnok felszólították a Károli Egyetem akkori rektorát, Szűcs Ferencet, hogy engedjen át részükre alibi-számlákat az egyetem Reviczky utcai épületében már egy ideje folyamatban lévő felújításokról 115 milliós értékben, de a számlák pénzbeli ellenértékét nem kapja meg.

Az alábbi dokumentumokból kiderül, hogy a pénzfelhasználás leírásában szereplő tanstúdiót nem az OKM által 2006 Karácsonyán az egyházaknak megítélt 115 milliós rendkívüli támogatásból fizették, hanem az Európai Unió strukturális alapjaiból, amelyre a Szociális és Munkaügyi Minisztérium még 2004-ben írta ki a HEFOP 4.1.2. pályázatot.

Az OKM 115 milliós pályázatához tehát ennek a HEFOP 4.1.2. pályázatnak a számláit használták fel másodszor, hiszen a Szociális és Munkaügyi Minisztérium felé is elszámolták ugyanezeket!
A 2004. évi HEFOP pályázaton egyébként Vass Csaba egykori dékánhelyettes és kommunikációs tanszékvezető (Kelemenné Farkas Márta lektorátusvezetővel közösen) nyert el 200 millió forintos összeget annak a tanstúdiónak az építésére, amelynek a leírását Tarr ehhez az “elszámoláshoz” is mellékelte. A stúdió még Vass idejében meg is épült, ünnepélyesen fel is avatták. A beruházást megvalósító Gesztelyi Zrt. számlái egyébként 5 eredeti példányban készültek, amint az rajtuk olvasható, így nem volt gond ugyanazt az összeget mind a SzMM, mind az OKM felé egyidejűleg elszámolni. Vass Csaba pénzét lenyúlták, őt pedig egy évvel később kirúgták, mielőtt rájöhetett volna, hogy az általa nyert HEFOP-pénzt számolták el OKM-forrásként.

A megvalósult beruházás szöveges leírásában Tarr benne felejtette a HEFOP pályázatra való hivatkozást. De a számlák számozásán is látszik, hogy máshonnan, más elszámolási kontextusból emelték át ide azokat. A csalási szándékot egyértelműen bizonyítja, hogy a 115 millióval Bölcskei a maga módján már 2007 januárjában elszámolt! Ha az megfelelő lett volna, nem kellett volna Tarrnak még egyszer nekifutnia és máshol elszámolt számlákkal bűvészkednie. Az előlapon látszik, hogy Galik végig felügyelte a még csak nem is leplezett sikkasztást, még 2008-ban is, amikor már nem ő, hanem Laffertonné volt megbízva az ügyintézéssel. A Szűcs rektor által aláírt táblázatos költségvetést jól láthatóan utólag valaki módosította: más színű tintával és kézírással ráírta az OKM forrás számát, és az összegeket ehhez igazította.

1.Galik.Elölap2. TarrZ.elszamol3.boritek_14.boritek_25.HEFOP_bentfelejtve6.Gesztely.szamla_17.Gesztely.szamla_28.Gesztely.szamla_39.Gesztely.szamla_410.tablazat_kieg

57 hozzászólás to “Peculation with God’s blessing 6 (Sikkasztás Isten áldásával 6)”

 1. zubrovka said

  Vass Csaba utolsó hónapjaiban már elkészült és működött a stúdió, az tehát valamilyen pénzből megépült. és őt nem rúgták ki, hanem magától jött el, mivel nem tudott együtt dolgozni az új vezetéssel.Szó szerint rimánkodtak neki hogy maradjon és mégis elment, mert egy egyenes ember.

  • Volt kommédiás said

   Zubrovka téged alaposan félretájékoztattak. Vass tanár urat nagyon is kirúgták. Tanúja voltam amikor kesergett. Formailag nem kirúgás volt, hanem közös megegyezés, de rákényszerítették. Akkoriban már Szabó András hajtott a dékáságra miközben rektorhelyettes is volt. Fúrta elődjét Kulint és sorba rudosta ki az embereit. Elsősorban Vass Csabát akiről azt gondolta ő is bepályázza a dékánságot. Amit meg írsz, hogy működött a stúdió az így igaz. Mert már jóval korábban nyert rá pénzt Vass tanár úr mint 2007. Amikor első éves voltam, ami 2004/2005-ben volt. 🙂

  • Petya Szilágyi said

   Zubrovka, épp amit leírtál bizonyítja h nem az OKM pénzből készült a stúdió, hanem egy jóval korábbi forrásból. Tudod mennyi ideig tart építési engedélyt beszerezni, jogerőre emeltetni, kivitelezési tervet, összes engedélyeztetést? Minimun egy év. Ha tényleg a 2007 januári pénből csinálták volna, az nem lett volna kész 2008 februárjára. Annak a működését Vass Csaba már nem érte volna meg a Károlin.

  • ZsoltCsaba said

   Persze hogy elkészült. Zubrovka, nem értem a logikát a hsz-odban. Bölcskeinek olyan számlák kellettek, amik tényleges beruházásról szólnak, de már más által ki lettek fizetve. Olvasd el figyelmesen az előző részt: olyan valós számlákat kér az OKM felé elszámolásra, amelyek a Reviczky utcai épület átalakításakor ténylegesen ki lettek fizetve, de csak a számlákat akarja felhasználni, a számlák ellenértékét nem ada át:
   https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/21/peculation-with-gods-blessing-5-sikkasztas-isten-aldasaval-5/
   Mi ez, ha nem a sikkasztás világos, nyílt és egyértelmű beismerése?

  • ElemiLogika said

   Zubrovka, bárhogy is csűröd-csavarod, nincs olyan elszámolás, mint a Bölcskeié. Először bepróbálkozik számlák nélkül, aztán megzsarolja a Károli rektorát, hogy adjon át neki fiktív számlákat, hogy lefedhesse a lenyelt százmilliót, aztán pedig egy olyan leírást nyújt be, amelyik 5 évvel korábban keletkezett egy másik pályázatra, aminek a nevét még benne is felejti, Végül benyújtja még egyszer a számlát ugyanarra, amire egy másik minisztériumnál már felvette a pénzt. A suámlák sorszáma nem egymást követi, látszik, hogy egy másik elszámolásból emelték át, a táblázat adatainak meghamisítása pedig még szabad szemmel is látszik: más tinta, más kézírás. Ha van szemed, akkor nyisd ki és láss!

   • Minisztériumi illetékes said

    A HEFOP 4.1.2 pályázat 3 évvel korábban volt mint az OKM segély. Az elnyert páyázat után kezdték meg az építkezét EUs pénzből. Meg kéne nézni az OKM és Bölcskei közötti támogatói szerződés ill. az építési engedély dátumait. Ha az építési engedély dátuma korábbi, mint az OKM szerződésé, akkor a stúdiót nem a OKM pénzből fedezték.

   • Wolfram said

    Ha az építési engedélyt a tanstúdióra esetleg be tudnám szerezni, hogy léphetnék kapcsolatba az alapítványotokkal.?

   • Szuper! Dobtunk neked egy mailt abba minden benne van.

 2. Ferencvárosi said

  Zubrovka óriási peched van. A sikkasztás feketén-fehéren bizonyítható. Miután Vass Csaba 2004-ben erre a stúdióra elnyert 200 millát, az egyetem megkérte a kerületi önkormányzattól direkt tanstúdió építésére az engedélyt, amit 2005 májusában már ki is adtak. Sőt, a módosítást is már 2006 márciusában engedélyezték. Szó nincs róla, hogy az OKM 115 milláját erre akarták volna felhasználni, hiszen már akkor elkezdték, amikor annak a kiutalása még tervbe se volt. Mikor a minisztérium Bölcskei Bárorit megdobta a 115 millával, a stúdió építése már javában folyt – EUs lóvéból. Biztos megvannak az Önkormányzat irattárában azok az építési engedélyek és abból kiderül hogy mire vonatkoznak. Csak elő kell őket bányászni. 🙂

 3. zaszkam said

  Tanulsgos. Gsprekn Szegeden ilyen nem trne.

  M

  • Szegedi Kolléga said

   Ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Itt Szegeden is cifra dolgok történnek. Megnyugtatlak, itt is dolgozunk a leleplező iratok megszerzésén, főleg a Mészáros-ügyön 🙂

 4. Kőmíves Kelemen said

  Mindenki tudja, hogy Vass Csaba pályázott a stúdióra még 2004-ben és el is nyerte a 200 milliót. Aztán egy összoktatóin vagy kari tanácsin a lektorátus vezetője elmagyarázta, hogy Vass Csaba jogtalanul sajátította ki magának a pályázatot, mert az legalább annyira az ő érdeme is. Akármelyiküké is a fő érdem, az az egy biztos, hogy nem Bölcskei szerezte rá a lóvét a minisztériumból, és nem is 2007-ben.

  • Frean said

   Hát ha ő nyerte a pénzt akkor gebedjenek meg! De ennyi pénzt nem szoktak személyre szólóan adni, csak az intézménynek!

   • Kőmíves Kelemen said

    Se Vass Csaba se Kelemenné egy fillért se tettek el a 200 millából. Ők csak dolgoztak és nyertek. Nem maguknak, hanem az intézménynek természetesen. A pénzt is az intézmény kapta természetesen. Amíg Bölcskei és Tarr rá nem vetették magukat. 😦

   • Taláros Tolvajok said

    Bölcskein és Tarrnak – ennek a két alávaló gazembernek az Isten pénze se elég, ezt tudja mindenki róluk a környeztükben. Harácsolnak. Még és még.

  • Márta Bonifác said

   Az 5. sz. melléklet az az anyag, amit Vass Csaba és Kelemenné Farkas Márta a HEFOP 4.1.2 pályázatra közösen benyújtottak, még 2003 végén. Annyi fáradságot sem vettek a püspöki bűnözők, hogy újra bepötyögjék a szöveget. Csak a dátumot festették ki a lap aljáról és az aláírásokat, azért van ott akkora üres hely. Ha az a szöveg az elszámoláshoz készült volna, nagyobb betűtípussal kitölthették volna a lapot. A HEFOP-ot a címben bentfelejtették, de nemcsak ezt. A szövegben van egy utalás arra, hogy az egyetem épp 10 éves. Az 2003-ban volt. 2008-ban, amikor a jelentés készült, már 15 éves volt!

   • Ördög a részletben said

    Ha valaki ekkora volumenű csalást és sikkasztást követ el, jobban kellene ügyelnie a részletekre. HEFOP, 10 éves egyetem, számlák sorszáma, kézírás egysége, tinta színe. Nagyon sok a hiba 🙂

   • Gall vitéz said

    Ugyan már! Minek annyit pepecselni a csetreszekkel? Minden le volt zsírozva. Galik megmondta h azt rajta kívül úgyse fogja látni senki. Ezt mondta Kiskopasznak: “Zolikám ne vacakolj vele csak én fogom látni más nem. Felőlem akár a Ludasmatyit is beadhatod elszámolásként.”

   • górugrány said

    Kelemenné egy elég sötét figura. olt ő már a MIÉP alelnöke is.
    Egy Jobbikhoz közel álló sötét p..csa.

   • Bátori said

    Azért közel se olyan sötét mint a besúgó, tolvaj, rabló, rágalmazó püspök és a főgazembere Tarr Zoltán.

   • Triász said

    Én még melléjük emelném a sötétségbe a patkány Ballát, aki az évnyitón a gazember Tarrt a legmagasabb kitüntetéssel jutalmazta és a mellé járó zsák pénzzel. Mer úgy látszik még nem lopott eleget. Így teljes a sötét vezetői triász: Bölcskei-Tarr-Balla.

   • Fővárosi Főügyészség said

    És mikor kattan ezért Bölcskei és Tarr kezén a bilincs? Vagy a Károlin haknizó fővárosi és legfőbb főügyészek ebből is kimosdatják őket?

   • Senior lecturer said

    Nekem sokkal jobb véleményem van Kelemenné Mártiról. Egyenes, karakán nő, van benne gerinc. És Szabó Andrást nejestül zsigerből utálja. Aki Szabót rühelli rossz ember nem lehet 🙂

   • ÁJK illetékes said

    Állásokkal megvették az egész testületet: bírókat, ügyészeket, rendőröket. Ezek nem fognak Bölcskei és Tarr ellen nyomozni.

   • jövőkép nélkül said

    Kelemenné Farkas Márta egy sötét p..csa. Rettentően el van telve magától. Férje gazdag nőgyógyász tele van lóvéval. Belemászott mindenféle bizottságokba pl. a Nemzeti Örökség bizottságába és nyelvészként (???) mutatkozik be 0 publikációval.
    Fasisztoid nézetrendszer.

   • Underground said

    Nem értek egyet Márti megítélésével. Attól, hogy valakinek jól kereső férje van, még lehet jellemes és tisztességes. Márti az. Ellenállónak számított Szabó András alatt, aki ezért ki is rúgatta a Szenátusból. Jó emberismerő. Utálja Petrőczit is, azon kívül Hanságit, Hermannt, az egész Kulcsár-Szabó klikket.

 5. cservák a féreg said

  Csabi kimosdatja őket-

  • Szerecsenmosdatók said

   Cservák csak egy féreg a sok közül. Igaz, őt úgy is hívják. Nomen est omen. De a többi is, amelyik a károlis pluszfizetésért a károlis bűnügyeket eltussolja.

 6. Laboráns said

  A kommédiások a laborunkat stúdiónak hívták mi pedig nyelvi labormak. Mi úgy tudtuk Kelemenné nyerte rá a pénzt a kommédiások pedig úgy hogy Vas Csaba. Amikor a labort ünnepélyes keretek között avatták, nyilvánosan már csak Kelemennének köszönték meg. Kelemenné kapott egy nagy virágcsokrot amiért kiment a “pódiumra” vigyorogni és hajlongani. Vas Csaba nevét meg se említették. A tanár úr se tiltakozott. Ott ült az első sorba és hallgatott.

  • Minisztériumi illetékes said

   Végülis mindegy hogy melyikük nyerte, a lényeg hogy nem Bölcskei kapta, és nem OKM pénzből épült, hanem EU-s pénzből. Az elszámolás kamu.

   • Setéth Andris said

    Mindegy, Bölcskei csalt mint a öcsök.
    Nyilván úgy ahogy Szabó András a nagy gonosztevő.

   • Hátulról lesből támadó said

    Szabó Andrásnak természetesen tudomása volt az egész ügyletről, mert dékán- és rektorhelyettesként belelátott a dupla elszámolásba. Épp ezt a helyzetet használta ki arra, hogy lepacsizza Bölcskeivel előbb a dékánságot, aztán a rektorságot. Segített Bölcskeinek és Tarrnak lenyúlni a 115 millát, de nem ingyen. Kulin és Szűcs félreállítását követelte cserébe.

   • Btk-s kolléga said

    Szabó a tisztogatást Vass Csabával kezdte, mert az ő pályázatát használták fel a csaláshoz, így őt kellett elsősorban eltávolítani. Kelemennét csak a szenátusból rúgatta ki, az egyetemről nem merte, mert Kelemenné közel áll Szabó András sógorához, Szabó püspökhöz és vele nem mert ujjat húzni. Vass Csabáért pedig nem károgott a varjú se, legfeljebb Kulin bánkódhatott, de addigra Szabó már őt is ledöfte – természetesen hátulról és váratlanul, ahogy úrimódra szokta.

   • Setéth Andris said

    Közben bespájzolt a sikkasztásos iratokból, hátha jó lesz valamire. Pl. egy kis zsaroláshoz, követelőzéshez, dékáni és rektori székhez 🙂

   • Esti kérdés said

    Nem különös véletlen, hogy épp azóta kerültek elő a Bölcskeit lebuktató iratok, mióta Gál Laci szűrét Szabó betette az EMMI-be?

   • MANCS said

    Sztem Vári keze van a dologban ő rugózott Bölcskei kapsiságán és pénzéhségén a Narancsban. Biztos valahogy megszerezte a doksikat 🙂

   • Avigdor Hameiri said

    Igen, Váritól sok minden kitelik.
    De hogy szerezte meg az iratokat?
    Meg kell találni a kapcsolatot vagy a zsinati irodán vagy a minisztériumban!

   • Zores said

    Hogy Vári hogy szerezte meg az iratokat? Nyilván Mészárostól. Haverok: https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/01/14/back-wind-blown-from-pulpit-szoszekrol-fujt-hatszel/ Mészáros mindenhez hozzáfért, akár Hanságin akár a zsinati nagybátyján Mészáros Istvánon keresztül.

   • Kontroll-csoport said

    Mészáros mindig is lebesúgózta és lejáratta Bölcskeit. Ezt hallgattatta az óráin a diákjaival Bölcskeire célozva:

    http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/9803/kontroll-csoport/besugok-es-provokatorok-zeneszoveg.html

   • Hátszél és vitorla said

    Vári alighanem több cikknek is a szerzője, nemcsak a Bölcskeiseknek. Ő írhatta “A hóhér mosolyá”-t is Kulcsárszabó leleplezéséről.

   • Lafferton fodrászat said

    Hát ez a megoldás! Vári Mészároson keresztül jutott az iratokhoz.

   • MarciPista said

    Nézem ezt a szép romkocsmás képet. Hallom amint Mészáros a nyafogó vihogó macskahangján dúdolja Müller Péter Iván szövegét: “Forogjatok, lebuktatok, besúgók, provokátorok” és magyarázza Várinak hogy Bölcskei Bátori néven komcsi besúgó volt. De lehazudta és még 1 millát is kaszált a szegény erdőkertesi csávón. Épp az ő szülővárosában Gödöllőn volt a tárgyalás. Mire Vári merő szolidaritásból a Református Élet szerkesztői iránt akik kiteregették az igazságot megkérdezi: “Nem tudnánk megszorongatni ennek a pénzéhes besúgó dögnek a tökét?” Mészárosnak eszébe jutnak azok az iratok amiket szeretője Hansági mutogatott neki az ágyban Vass Csaba stúdiójának nem kóser elszámolásáról. Rémlik neki hogy tele volt Bölcskei-aláírással. Erre Vári: “Jó lenne megsasolni aokat az iratokat az én sasszememmel is. Nem tudnád megszerezni haver?” Erre Mészáros: “Jó ha Ágit legközelebb dugom majd a fülébe súgom annyira oda van értem hogy nekem mindent megad” 🙂

  • wanted - dead or alive said

   Kelemenné jóban van pl. Fekete Györggyel, a Művészeti Akadémiás vén futóbolonddal.
   Ő is sokakat le tudna buktatni, ha akarna.
   De inkább csak keveri a kártyát.
   Petrőczitől zsigerileg irtózik egy ilyen franciás úrihölgy a drága cuccaival és make upjával a szabadnapos mosónő külsejű vén tehéntől.

 7. rettenthetetlen hülyék a károlin said

  Ti legfeljebb a negatív sorrendben szerepelktek az élen, barom állatok!
  http://eduline.hu/felsooktatas/2013/9/10/QS_egyetemi_rangsor_20132014_YA7EYU

 8. Lafferton fodrászat said

  Nagyon sokan érdeklődnek Bölcskei nem ortodox számlakezelése iránt.
  A jóisten parancsára lopja az állam pénzét, püspök úr?

  • Besúgó said

   Besúgunk is meg lopunk is? Közben másokra kenjük a saját bűneinket: Ezek püspöki vagy kálvinista erények?

   • Pápista said

    Nekem úgy tűnik kálvinista mer mindegyik mocsok ezt csinálja: Szabó András egész életében paplanaláfingással araszolt előre, de Balla és Bölcskei is ezt alkalmazza, amikor lebukik. Talán benne van a kátéjukban?

  • Búcsúcédula said

   Bölcskei Istent is bevonja a sikkasztásába. Isten áldását kéri arra, aki elfogadja számla nélkül az elszámolását, ld. 2007 januári levél 2. rész. Vagyis Istent is cinkosává akarja tenni. Ez a bűncselekményen túl blaszfémia.

  • Erwin said

   Hoppá püspök úr / elvtárs! Lopunk is és besúgunk is? A ballibsiknek és a Fidesznek is? Kiben vagy miben hisz püspök úr / elvtárs?
   http://huppa.hu/sikkasztas-isten-aldasaval/

 9. goedel macskája said

  Bogár professzornak megin agymenése van és mindenütt vmagyar vért szívó zsidókat lát.
  http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130911_vilagszdsz_penzszivattyu_bogar#rss
  Ezt tanultad az MSZMP-ben meg a MIÉP-ben, bunkó barom????

  • Zores said

   Laci bácsi, olyan körülményes ez így! Becsületszavunkra nem fogunk csúnyákat mondani Laci bácsiról, de lássa be, annyira nehézkes mindig leírni, és főleg milyen nehéz folyton kisilabizálni, hogy „globális pénzszivattyú”, „láthatatlan konstruktőr”, „háttérhatalom”, „véleményhatalom”, „hatalmi és akarati központ”, “pénzhatalmi rendszer hajtószíja”, „világ-SZDSZ”, “Bronstein”, tessék csak nyugodtan leírni, hogy a zsidók. Úgy mindenkinek azonnal leesik a tantusz.

   • szabó a gyilkos fasiszta said

    Amiből kiderül h nem Szabó András az egyetlen antiszemita idióta a Károlin ott ez hozzátartozik az oktatói léthez. Hidán Csaba is szidja a zsidókat nyilazás közben!

 10. Fővárosi Főügyészség said

  A Fővárosi Főügyészség teszi a dolgát. Vádat emel két ex-szocialista politikus ellen 8 milliós hűtlenkezelésért.
  http://www.hir24.hu/belfold/2013/09/12/vadat-emeltek-ket-volt-mszp-s-kepviselo-ellen/#a3
  Bölcskei elle nem emelnek vádat 115 millió elsikkasztásáért.
  Sem Szabó András és Györgyiné Koncz Judit ellen a 157 milliós ösztöndíjcsalásért, amit az ártatlan Marosi Margóra fogtak. Persze Marosi Margó ellen sem, aki ebbe beleőrült. Azt hazudják keresztyéni irgalomból, pedig valójában csak azért, hogy le ne lepleződjenek az igazi bűnösök.

 11. Gyerekbarátság said

  Szabó István, a felesége, Szabó Éva (Szabó András húga) és Balog Zoltán gyerekkoruk óta ismerik egymást. 14 évesen haverkodtak össze a Refiben, párhuzamos osztályokba jártak. Bölcskeit mindhárman utálják. Nincs kizárva hogy ezt a leleplező soroztot Balog Zoltán Szabó püspökkel és Szabó Andrással hozta össze.

  • Refi said

   Teljesen világos, hogy a Szabó-sógorok kavarnak. Az iratokat ők szerezték meg éspedig Balogon keresztül. Balog Zoltán és Szajuz 42 éve haverok. Nemcsak a teológiára jártak együtt hanem valóba már a Refibe is. Asszem Szabó a B osztályba járt, Balog a C-be. Évfolyamtársak voltak és kezdettől összetartottak. A Refiben kisebbségben voltak a lelkészgyerekek mint ők ketten, akiket a többségben levő világi származásúak egyfolytába fikáztak.

   • Sógorok said

    Ez tiszta képlet. Szajuz és Szabó András s.k. kikeresték az EMMI-ben a Bölcskeit leleplező sikkasztásos iratokat, ahova Balog beengedte őket és még segített is a keresésben. Szajuz nagyon rossz néven vette hogy Ballából Bölcskei püspököt akar csinálni az ő egyházmegyéjében őt kigolyózva. Görény sógora pedig azt hogy a rettenetes nejét végre p…án rúgták, azaz nyugdíjazták. Mind a ketten revansot akarnak venni és Balog pozíciója kapóra jött nekik.

 12. دانلود فیلم با لینک مستقیم said

  very nice
  دانلود فیلم با لینک مستقیم

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: