Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Peculation with God’s blessing 9 (Sikkasztás Isten áldásával 9)

Posted by jhnnsclvn - szeptember 22, 2013

Bölcskei bosszúja 1Bölcskei bosszúja 2

Szerző: Zsinati illetékes

Szerző: Zsinati illetékes

Régi hagyomány a Károli Gáspár Református Egyetemen, hogy a felsőbb vezetésnek ellenállókat nemcsak leváltják és/vagy kirúgják, hanem még meg is hurcolják, lejáratják, megrágalmazzák. Méghozzá úgy, hogy maga az elkövető az, aki a saját bűnét a másik nyakába varrja. Lehetőleg azéba, aki ezek ellen a bűnök ellen tiltakozott, nem vállalt benne cinkosságot, vagy egyenesen feltárta azokat. Az első ilyen híres áldozat Kulin Ferenc dékán volt, akiről akkori helyettese, Szabó András suttogó propaganda útján elterjesztette, hogy ő lopta el az első Fidesz-kormány által a Károlinak épületfelújításra kiutalt 2 milliárd kormánytartalékot. Kulint leváltották és kirúgták, a valódi tolvaj, Szabó András maradt, és apránként felaraszolt Kulin dékáni székébe. A legutóbbi pedig Anne-Marie Kool professzor, aki nem hagyta Balla Péternek eltulajdonítani a Kelet-Európai Missziós Intézetnek átutalt holland támogatást. Kool professzort ezek után nemcsak leváltották és kirúgták, hanem még ki is tették a Károli honlapjára, hogy súlyos visszaéléseket követett el. Mindezt nemcsak magyar, hanem angol nyelven is, hogy az egész világ előtt lejárassák.  Hima Gabriella megrágalmazását, aki a PhD-csalások ellen tiltakozott, a hvg-ben is olvashattuk: http://hvg.hu/itthon/20130215_magannyomozas_karoli_rendorseg . A több tucat megrágalmazott és kirúgott oktató és dolgozó esetét nem soroljuk fel név szerint, csak egyet, a legtragikusabbat, Marosi Margóét. Őrá fogták rá a Szabó András és Györgyiné Koncz Judit által éveken át 2010-ig bezárólag együttesen elkövetett 157 milliós ösztöndíjcsalást. Marosi Margónak köze nem volt a pénzhez, egyetlen fillért sem tett el belőle. Nem is bírta ki a súlyos rágalmat, beleőrült…

A fenti levél ezt a kálvinisták által szabadalmaztatott rágalmazási módszert klasszikus működésében mutatja be. l Tarr ominózus 115 milliós elszámolásának napján Bölcskei Gusztáv gazdálkodási „hiányosságok” miatt feljelenti Manherz Károly szakállamtitkárnál plusz leváltja Böszörményi Jenő gazdasági igazgatót és Szűcs Ferenc rektort, amivel két legyet üt egy csapásra: eltávolítja a kényelmetlen tiltakozókat, és még rájuk is keni saját sikkasztását. Böszörményi és Szűcs nem működött közre a 115 millió lenyúlásában, szabotálta, amire az egyházfő utasította őket. Hogy senki se férhessen hozzá az OKM- és HEFOP-számlákhoz, Bölcskei még zsinati biztost is kinevez a Rektori Hivatalba. A levél első oldalán a rektor még állítólag maga kezdeményezi a gazdasági igazgató kirúgását, a második oldalon viszont már ezt a “kezdeményező” rektort is felállítják. Külön szépségdíjas húzás, hogy még le is besúgózza Szűcsöt a Bátori fedőnéven a komcsiknak jelentgető közismert spicli-püspök. A fenti levél pont azon a napon íródott, mikor Galik Gábor másodszor is leláttamozta Tarr Zoltán elszámolását: 2008. május 29-én

Bölcskei Gusztáv nemcsak elsikkasztotta a 115 milliót, hanem még ő vádolta meg gazdálkodási visszaéléssel a sikkasztás ellen tiltakozó rektort és gazdasági igazgatót!

Előzmények:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/10/peculation-with-gods-blessing-1-sikkasztas-isten-aldasaval-1/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/13/peculation-with-gods-blessing-2-sikkasztas-isten-aldasaval-2/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/15/peculation-with-gods-blessing-3-sikkasztas-isten-aldasaval-3/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/18/peculation-with-gods-blessing-4-sikkasztas-isten-aldasaval-4/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/07/21/peculation-with-gods-blessing-5-sikkasztas-isten-aldasaval-5/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/09/08/peculation-with-gods-blessing-6-sikkasztas-isten-aldasaval-6/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/09/16/peculation-with-gods-blessing-7/

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/09/19/peculation-with-gods-blessing-8-sikkasztas-isten-aldasaval-8/

A dokumentumot a közérdekű adatok, információk feltárása céljából létrehozott alapítványunk támogatásával szereztük be – a szerk.

– folytatjuk –

27 hozzászólás to “Peculation with God’s blessing 9 (Sikkasztás Isten áldásával 9)”

 1. jhnnsclvn said

  Reblogged this on Ravasz László Baráti Kör.

 2. bölcskei a bátor(i) spicli said

  Gratulálunk a sátáni tervhez! Nem tudjuk, Bölcskei alkoholtól szétázott szürkeállományában született-e meg, mi inkább a fiatalabb és okosabb Tarrt sejtjük a terv kiagyalójának. Szűcs professzort hála istennek nem viselte meg ez a förtelem, autonóm és szuverén személyiség. Bátran kritizálja a református egyházat, persze elegánsan, bibliai idézetekbe csomagolva.

  • Orgonaművész said

   Böszörményit a háta mögött lejáratták. Azt mondták azét rúgták ki, mert a Reviczkí felújítása alatt nagy összegeket sikkasztott. Aki ismerte Jenőt, tudta hogy ez kételenség. Kevés becsületesebb ember van a szakmában, mint ő. Ilyen ügyletekbe semmi szín alatt nem ment bele. De aki nem ismerte, hitelt adott a rágalmaknak, abból indulva ki hogy aki gazdságis az született sikkasztó. Mert sok esetben sajnos igy van

   • Balla-dai homály said

    Hát, ha a Böszörményi olyan ártatlan volt, mint a ma született bárány, akkor mégis hogyan tudták azt megcsinálni a Szabó Andrásék, hogy az ő gazdasági igazgatása mellett 157 milliót sikkasztottak a hallgatók rovására, és aztán terrorizálták a csalásnak áldozatul esett diákokat (ezt kenték rá aztán Marosi Margóra). Itt valami erősen sántít a kísérőszövegben (nem a dokumentumokban)…

   • theo phil said

    Akkor mér margót hurcolták meg mér nem szabót?

 3. rettenthetetlen hülyék a károlin said

  Aki már régen látta a kormánytartalék és ösztöndíjrabló Szabó András mocskos pofáját, itt néhány friss kép róla. (Egyre ocsmányabb és egyre kevesebb haj van a tökfején.
  http://szaboandras54.blogspot.hu/2013/09/nyari-szunet-utan.html
  Bónuszként a József Attila díjasfélmeztelen Ludvig gyíkszemei is láthatók.

  • Vanitatum vanitas said

   Ez az exhibicionista hiú barom még a gyűrött pizsamáját és a szaros törülközőjét is felteszi a netre a horvátországi “kicsiny hálószobájával” dicsekedve.

   • Bluthund said

    Mer egy büdös proli a ki..aszott k..a feleségével együtt!

   • Szaros törölköző said

    Egyébként azért kicsi a hálószobája, mert az 5 szobás villáját, amit a 2000-ben elrabolt kétmilliárdos kormánytartalékból épített az Adrián kiadta németeknek. A bevételnek a töredékéből kijött a kicsiny hálószoba bérlése és még maradt egy csomó költőpénze.

 4. saca said

  Dejó hoty it van az évikenéni meg a bandibácsi ugy hiányosztak!

 5. tudományos kutató said

  Egyébként ez egy apróság azokhoz a milliárdokhoz képest, amit most a Fidesz Balog Zoltán miniszteri segédlettel rabol el a Pető Intézettől.

 6. lord peter wimsey said

  Ez lesz a felsőoktatásban!
  http://eduline.hu/felsooktatas/2013/9/20/Rabolintott_az_egyetemifoiskolai_rendszer_a_W7YWY6

 7. journalist said

  Balla a Jobbikhoz törleszkedik nem az apósához. Különben is meghalt, mint ahogy Benda is, mit várhat Balla két halottól?

 8. régi kolléga said

  A Károlisok befurakodtak a PIM és az ELTE közös konferenciájára Weöres Sándor 100. születésnapjára.
  Kulcsár-Szabó Zoltán és Szilágyi Márton volt a sztár, rokonság révén bevették Hermannt, jelen volt Jákfalvi, Papp Ágnes Klára, de HIÁNYZOTT HANSÁGI.
  Csak nem anyai…?
  És a fűzfapoetessza a mocskos Szabóval!
  Bizonyára Pomázot választotta a PIM helyett!

 9. régi kolléga said

  Itt a meghívó!
  http://www.kre.hu/btk/images/doc/weores_konf.pdf

 10. BTK-s Kolléga said

  Böszörményi Jenő gazdasági igazgató egyszercsak hirtelen eltűnt. Senki sem értette hogy miért. Hansági úgy tudta, hogy magától ment el. Szabó András sanda célzásokat holmi nagyvolumenű eltűnt összegekre. Most már világos. Nem vállalta a cinkosságot Bölcskei és Tarr panamájában és bosszút álltak rajta. Ez történt eddig minden tisztességes dolgozóval a Károlin.

 11. HTK illetékes said

  Böszörményit borzalmasan megrágalmazták, de még mindig ő járt jobban kettejük közül. Mert amit Szűcs professzorral csináltak, az több volt rágalmazásnál. A legaljasabb lejáratás és hecckampány folyt ellene épp az Reviczky épületfelújítása idején. Elkezdték lebesúgózni. És mindez a főbesúgótól, Bölcskeitől indult ki. Bölcskei nem átallotta azt mondani neki, hogy álljon félre, mert ügynök volt. Pont ő, aki Bátori fedőnéven a pártállam III/III-as spiclije volt és lefizette a tartótisztjét, Szabó Bélát hogy tagadja le. Németh Dávid nyíltan Balla edig burkoltan heccelte a hallgatókat Szűcs ellen. Arra bérelték föl hasonszőrű és hasonlelkületű tanítványaikat hogy írják ki Szűcs ajtajára: “Besúgni erkölcstelen”. Vagy “Etika professzora = besúgó” és hasonlókat.

  • Szajuz said

   Ezt Bölcskei csinálta, nem Szabó püspök, eddig rendebn van. De mi csinált Szajuz? Kussolt. Nem védte meg az embereit. Se Böszörményit, se Szűcsöt, se Kulint. Hagyta hogy az Aljas Szabó András – Koncz Judit (Betty) páros sorba kinyírja őket. Fontosabb volt neki a saját jövendő és remélt lelkészi elnöksége mint a saját barátai. Odadobta őket koncnak (a szó szoros értelmében, ti. Koncz Juditnak). És hagyta hogy a püffedt pofájú alkoholista kurvapecér tiszántúli feudális kiskirály beléjük rúgjon sőt rajtuk taposson.

 12. dunántúli teológus said

  Na ez a Szajuz erkölcsisége. Nagyon jóban volt Steinbach püspökkel és lejárt tanítani Vladárhoz Pápára. Olyan célzásokat eregetett, hogy neki a Ráday 28. túl modernista, szabadkőműves stb. Ahelyett hogy dunamelléki püspökként tett volna valamit az ott uralkodó erkölcstelenség ellen. Mert nem Schleiermacher olvasgatása ott az erkölcstelen, hanem Pethő professzor (?) összehazudott életműve, Balla wistmanwooduzása és ahogy Balla kinyírta szegény Bolykit.
  Most Szajuz nagyon belehúzott: mindenképpen zsinati elnök akar lenni. Reméljük, nem sikerül neki. De Fekete Karcsi meg Vad még rosszabb lenne.

  • Tiszántúli said

   Szabó nem lesz elnök. Tiszántúl és Tiszán innen összefog. Vagy Fekete Károly vagy Vad Zsigmond lesz Bölcskei utóda a Tiszántúlon, és a tiszántúli püspök lesz a zsinati elnök. Ha nem lennénk elegen akkor a Dunántúl lehet a kompromisszum. De Szabó semmiképpen. Se így se úgy nem lesz zsinati elnök.

 13. dunántúli teológus said

  Ez jó hír. Fekete Károly egy értelmi fogyatékos, de a mi egyházunkban mostanában nem IQ és becsület alapján válogatnak. Vad Zsigmond a legkevésbé sem szimpatikus.
  Steinbachot viszont féltem. Túl tiszta, túl érzelmes ő ezekhez a mindenre kész csirkefogókhoz.
  Lám még Petrőczinek meg a kormánytartalékrabló Szabónak se tud nemet mondani, ha elkezdik nyúzni, hogy hívja meg őket.

  • Tiszántúli said

   Vad Zsigát itt a Tiszántúlon is utálják. Karcsi egy bamba báb Bölcskei kezében. De nem is ez a legnagyobb baj vele, hanem hogy elvált ember. Már Pál apostol is megmondta hogy elvált ember nem lehet püspök. Steinbach lesz a befutó ha elvállalja. Állítólag nem akarja.

   • Pál apostol said

    Nem azé, aki fut, se nem azé, aki akarja…

    Tehát Steinbach lesz a lelkészi elnök, mert ő az egyetlen a könyörtelen karrieristák között, aki nem akarja. De Isten alighanem őt akarja…

 14. Puzsér Róbert fan said

  Robi, te vagy az Isten!

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: