Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

New Year’s thoughts 2014 (Újévi gondolatok 2014)

Posted by jhnnsclvn - január 1, 2014

kodacsy

a wistmanwoodos Balla Péter

a wistmanwoodos Balla Péter

Rosszul végződött az Óév és rosszul kezdődik az Újév a magyar református egyház és egyeteme számára. Botrány botrány hátán. Tobzódik az egyházi önkény, ugyanakkor egyre nagyobb a vele szembeni – egyelőre még – csendes, de masszív ellenállás. – A szerk.

Szerző: Jakab Attila

Ha az illető képzett, tehetséges, teszi a dolgát, és esetleg még népszerű is, akkor a mai Magyarországon erre a „jutalomra” számíthat:

https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/12/28/pastor-sacked-without-justification-kodacsy-tamas-kirugasa-a-karolirol/#comments

Tamást sajnálom, és együtt érzek vele. Története azonban eklatáns bizonyítéka annak, hogy a munka alapú magyar nemzeti-keresztény társadalomban tényleg nincsen semminek értéke; az egy seggnyaláson és szolga-/jobbágylelkű meghunyászkodáson kívül. Ez minden sikeresen felívelő karrier (vasbeton) alapja. A jutalom és a büntetés kb. egy kategória. Mert a tobzódó önkény és középszerűség korszakában mindig akad egy nemzeti „valaki” (= nemzetközi senki), aki az embert szálkaként érzékeli a saját szemében. Onnantól kezdve pedig egyetlen életcélja darabokra törni a szálkát! Csak remélni merem, hogy ez Tamás esetében nem fog sikerülni; hogy nem hagyja magát bedarálni a Rendszerbe!

Azt is világosan kell látni, hogy itt a pozícióit féltékenyen őrző, a versenytől és megmérettetéstől zsigerileg iszonyodó jobb és baloldali „elit értelmiség” (lásd: http://index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/) a színfalak mögött békés együttélésben/együttműködésben osztja a pénzt, a fegyvert, a paripát. Aki nem simul bele a langymeleg iszapba, azt közös megegyezéssel egyszerűen megpróbálják kinyírni.

Miközben szétrohad az ország, azért folyik az élet-halál harc, hogy ki maradhat meg végsőkig a húsosfazék mellett, ahol már csak lé van, hús alig; ki olthatja majd le a villanyt. Azért lehet mindent elművelni a felsőoktatással, mert ott csak individuális életstratégiák vannak. Azért kell halálig megmaradni az egyetemi és akadémiai rendszerben, megőrizni ott a befolyást, mert sokaknak nincs életműve, nincs kutatási területe, nem tud mit kezdeni a felszabadult idejével, és iszonyodik a semmibe hullástól. A Magyar Tudományos Művek Tárának (www.mtmt.hu) nincsen semmiféle gyakorlati jelentősége. Egy valamire azonban kiválóan alkalmas: pőrére vetkőzteti a magyar szellemi „elitet”. Közel 25 évvel a rendszerváltás után ugyanis már nem magyarázat semmire, hogy a Kádár rendszerben esetleg neki nem lehetett publikálni! Egyben megvilágítja a befutott életpályákat, sikeres karriereket is. Pl. hogyan jut el valaki a vulgármarxizmustól (1980-as évek) a Horthy korszak egyházi antiszemitizmusának megmagyarázásáig és mentegetéséig (2013-ban)!

Tudatában kell lenni annak, hogy azzal a társadalommal és országgal, ahol nincs humán tudomány és humán tudástermelés, bármit el lehet művelni. Csak körül kell nézni (pl. Észak-Korea, Szaud Arábia), illetve visszamenni az időben. Nyugat Európa fejlődését és Közép-Kelet-Európa elmaradottságát az egyetemek történetéből is le lehet vezetni.

Ezekkel a gondolatokkal vágjunk neki az Új Esztendőnek, és tudatosítsuk: ami Tamással történt, az bármikor bárkivel megtörténhet – és nap, mint nap meg is történik, mert ebben az elbukott szabadságharcaira és forradalmaira oly büszke magyar társadalomban mára alig maradt tartás. Ez a meztelen valóság! A magyar reformátusoknak, akik oly büszkék a reformációra, azon kellene elgondolkodniuk, hogy nem érett-e meg már nagyon az idő arra, hogy megreformálják magukat. Ezt nekik belülről kell megtenni, mert senki nem teszi meg helyettük kívülről. Lehet emlékezni az egykori gályarabságra eladott prédikátorokra, de mi maradt mára az ő példamutató tartásukból? Semmi!

Tamás esete lehet a csepp, ami kiboríthatja a bilit; vagy a hab a tortán, amit kéjes mosollyal és megnyugvással tovább lehet nyalogatni, annak tudatában, hogy az elsilányulás lejtőjén sikerült egy kicsikét lejjebb gurulni.

106 hozzászólás to “New Year’s thoughts 2014 (Újévi gondolatok 2014)”

 1. tudományos kutató said

  Nagyon igazak Jakab Attila szavai. Csak az egyetemi álláshelyhez való ragaszkodásról és a valódi tudományos teljesítményről. Ha megnézzük azt, milyen “életműért” kapta Szabó András a MTA doktori fokozatát, pár oldalas firkálmányokat találjuk periférikus témákról, ugyanaz németül és magyarul. Amit azóta művel: könyvek, melyeket a Károli ad ki saját sorozatában, ill. a révkomáromi Selye, amely a látványos magyarországi támogatás ellenére egy gyenge középiskola szintjén vegetál. Mindenesetre euróban ad professzori fizetéseket olyan hitvány és ostoba kegyenceknek, mint Szabó.
  Ügynevezett művei silány stílusban összefércelt kompilációk.
  Szabó 2009-ben a helyi EDHT elnökeként okirathamisítást és egyéb bűncselekményeket követett el, melynek következtében az akkori, a kitűnő Bazsa György által vezetett MAB megvonta az IDI-től az akkreditációt.
  2012-ben ezt a Szabót Balog Zoltán EMMI miniszter betette két jónevű akadémikus mellé a MAB felülvizsgálati bizottságába.
  Balog ezt Szabó Hold utcai hízelgései hatására tette.
  Szabónak a MAB szempontjából EGYETLEN PONTJA SINCSEN, tehát még doktori iskolai törzstag sem lehetne. Miért is nincs?
  Mert egyetlen más egyetemen – pl. az ELTÉ-n, ahol végzett – sem bíznak rá egyetlen doktoranduszt, ill. egyetlen doktorandusz sem választja őt Doktorvaterként.
  A saját egyeteme saját karán próbált magának szerezni pontokat úgy, hogy másoktól, mindenekelőtt Hima Gabriellától, az IDI vezetőjétől zabrált el doktoranduszokat. Láttuk, az akkori MAB az akkreditáció megonásával “jutalmazta” Szabó bűncselekményeit.
  Ezek alapján lett viszont a mostani – fideszes állampárti MAB oszlopos tagja.
  Az ilyen figurák, mint Szabó, de mondhatnám Ballát, Pethőt, Hermannt, Hidán Csabát és a többit – nagyon érdekelt a Károli fenntartásában. Melyik – a tudomány szabad piacának elvei szerint működő egyetemre hívnák meg őket???
  Egyikre sem. Személyes képességeik alapján maximum egy vidéki levéltár irattárában porosodhatnának.
  Így viszont Fidesz látszatországában ők a látszattudomány professzorai mindannyiunk közpénzéből származó valódi milliókért.
  Magyarország, édes hazám, ide jutottál?
  Magyar felsőoktatás – a hencidai ganajtúró színvonalára züllesztenek.
  Meneküljön, aki még tud.

  • Deformátus Fegyház said

   Menekülnénk, de sajnos, nincs hova. A felsőoktatásból százmilliárdokat vonnak ki. Aki innen kikerül, mint oktató, aligha kerül vissza. Tamásnak, remélem,azért lesz helye, méghozzá egy sokkal jobb hangulatú intézményben. Azt hallanai, Szabó István átadta neki a saját helyét Pápán, ott fog dogmatikát oktatni. És onnan nagy ívben leszarhatja Bölcskeit, Kovács Barnát és Tepsi Enikőt is, annál is inkább mert hamarosan Szabó püspök lesz a lelkészi elnök.

   • theologina said

    Nem tetszik nekem Tamásról szólva ez a “nagy ívben leszarni” szófordulat. Ő biztos nem használná. Elmehet Pápára nyilván, de azt mindnyájan tudjuk, hogy Pápa és Patak csak főiskolai szintű képzést nyújt, szemben az egyetemi képzettséget adó Debrecennel és Pesttel. Ne hördüljön fel senki, így van a törvényben.
    Azonkívül azt hallani, hogy a pápai teológiai hallgatók szintje nagyon alacsony, egyszerűen szólva nagyon buta kislányok mennek oda, legfőképpen azért, hogy férjet találjanak a zömben a határon túlról ide jövő fiúkban. Intellektuális igényességről, spiritualitásról, igazi elhívásról kevés szó van.

   • dunántúli teológus said

    Theologinának igaza van. Egy kedves – mellesleg Pestről lejáró – kollégánk azt mondta, hogy a pápai teológusok IQ-ja a negatív tartományban tanyázik.
    Kérdezem én, olyan nagyszerű feladat lejárni ide a Bakony aljára ilyen szintűeket tanítani?

   • Pragmaticus said

    Nem, de sokan ennek is örülnének. A fizetés ott is ugyanannyi. És ha a folyószámlánk nincs havonta feltöltve, nem tudjuk a részleteinket és a rezsinket fizetni.

 2. hencidai úrasztala said

  Szabó az okirathamisitó meg felesége a lottyadt kiöregedett cemende Ludvig most a Hold utcában nyaldossák Balog miniszter kihűlt lábnyomát.
  A Reposztban meg a maszületett bárányok irnak arról h miért búntelenek ők sőt Hegedűs is az Isten és Orbán előtt.
  Züllött, pitiáner, agyhalott zombik!

 3. fűzfapoetessza said

  Ludvig megint meglepett bennünket.
  Feltette a blogjára ezt a képet a bonzaj nagyságú giccses karácsonyfáról és odabaszott még egy förtelmes verset is.
  És csókoltatja a jóakaratú olvasót és várja 2014-ben is.
  http://petroczieva.blogspot.hu/2013/12/koszonet-es-koszontes.html
  Értjük a fenyegetést: további altáji giccsek várhatók a babiloni vaginától/ból.
  Mi olvasni fogjuk: blogunk néhány szerkesztőjének ez a feladata. Hányingerrel küzdve, de kötelességtudóan tesszük a dolgunkat, bár néha arra gondolunk, a prédikátoroknak könnyebb volt a gályákon.
  De vannak rajongói is Petrőczi blogjának: bulimiás, anorexiás leányok.
  Az egyik bulimiás lány addig hánytatta magát a fűzfapoetessza által, hogy infúzióra kellett kötni.
  Orvosai szigorúan eltiltották Ludvig költészetétől, de tudjuk, nehéz lejönni az anyagról, pláne ha az olyan cukros, mézgás, szar állagú mint Ludvig klapanciái.
  Jobb lenne neked Ludvig ha abbahagynád, de tudjuk, nem éred fel ésszel h csak magadat röhögteted ki.
  Bugris vénasszony selypítve fossa a szót arról, h ő gyerek. Nem gyerekség ez, hanem aggkori elhülyülés, súlyos dementia.
  Csak te ezt nem érted, hitvány fos az agyad is.

 4. negyedtudású said

  Jakab úr kritikája jogos, de valahol őrá magára is érvényes. Nemzetközi színvonalról indexált IF-es folyóiratcikkek meglététől kezdve szokás beszélni, ilyenje pl. neki sincs (no nem mintha olyan gyakori volna az a hazai bölcsészeknél, csak mondom, hogy ő is ahhoz a nagy többséghez tartozik akinek nincs). A Peter Langgal való kapcsolatát is talán érdemes lehet újraértékelni -lehet keresgélni nyugati tudományos fórumokon a kiadó színvonalának értékelését. Illetve updatelhetné az MTMT-s hivatkozáslistáját, ami szerint a 400+ tételére összesen 3 független hivatkozást kapott -ez sem egy szép látvány.

  • Mutatók és tények said

   Miből gondolja, hogy aki annyit kutat és publikál, annak majd pont az mtmt feltöltésére jut ideje? Ami ott van, az csak töredék. Van olyan Károliról kirúgott oktató, akinek a félezer publikációjára többszát hivatkozást találni a neten, külföldi egyetemeken kötelező olvasmány az egyik idegen nyelvű könyve, de az mtmt adattárába mindössze 8 tétel van tőle feltöltve. Van, aki dolgozik, kutat, állandóan új kihívásokra vűlaszol, és nagy ívben tesz arra, hogy feltöltse az adatokat. Feltöltés helyett inkább új műveket alkot. Nyugodjon meg kedves “negyedtudású”, mert nem az érintett munkássága negyedrangú, hanem legfeljebb csak negyedrészét töltötte vel annak, amije van.

 5. károlis bugrisok said

  Kodácsyt, a jóarcú, tisztességes és intelligens lelkészt KIRÚGJÁK,
  Petrőczit, az utcasarkok idióta rongyát meg kitüntetik a Károlin.
  Ahol a legkiválóbb oktatók nyilván a magának életművet hazudó Pethő, a wistmanwoodot a kollégáira uszító Balla, az IMO-s alvóügynök Hermann, Kun Béla unokája, Kun Miklós és az okirathamisító ösztöndíjsikkasztó és kormánytartalékrabló Szabó András.
  Dögöljetek meg mindannyian!

 6. szabó fan klub said

  Nagy megtiszteltetés ért bennünket, Szabó András személyesen üzent nekünk!!!
  A Reposzt egyik posztjára írt kommentjében megírja, hogy
  http://reposzt.hu/comment/5120#comment-5120
  “Már négy és fél éve áll rágalmazó blogok célkeresztjében, a társadalom (?) és a jog tehetetlen. Egy amerikai szerveren mindenki névtelenül kiélheti a legsötétebb indulatait.”
  Javaslatai is vannak Szabó főprofesszornak:
  “1. Ne olvasd és ne terjeszd (ezt nem értjük, mert ha nem olvassuk el, akkor honnan tudjuk, hogy olyan tartalom, amit nem kell terjesztenünk, mindegy, ez Szabó professzor intelligenciájára vezethető vissza)
  “2. Állj ki (így tegezve) a nyilvánosság előtt az ilyen módon megtámadottak mellett!”
  Mármint temelletted te okirathamisító, ösztöndíjsikkasztó, kormánytartalékrabló barom.
  Mi KIÁLLUNK AZ IGAZSÁG MELLETT TOVÁBBRA IS!
  És leleplezünk, nem fáradunk bele, te mocskos bűnöző Szabó.

  • andrew said

   Még te ugatsz te mocsok aki 25 százalékot veszel le a drogkereskedőktől aki rajtunk gazdagszol genya
   Dögölj meg a saját hamisitott anyagottól te fasz

  • ohranka said

   Szabó biztos nem ismeri azt az angol közmondást, hogy ne dobálózzon kővel, aki üvegházban lakik.
   Szabó András, rengeteg megbizható infónk van rólad a tetteidről fel fogjuk használni addig visitozz nyugottan mindenki gyűlöl , utál és csak arra vár hogy becsapódjon mögötted a börtön ajtaja.
   Nem kell már soká várnunk!

  • Hátulról lesből támadó said

   Köntös Lászlónak, aki pontosan tudja, mi az igazság, Szabó Andrást le kellene tiltani a blogjáról. Köntös tudja, hány igaz protestánst kergetett ez az alattomos és velejéig aljas intrikus halálba és szegénységbe. Szabó András nem áldozat, hanem gyilkos. Őt nem rágalmazzák, hanem leleplezik. Pofátlanság, hogy az áldozat szerepében tetszeleg és még védelmet kér ez a sötét orgyilkos.

   • fatal deceit said

    Szabó egy állat, ki a f… (kimoderálva – a szerk.) állna ki má az ő védelmében. Hogy neki már régóta nem áll semmije azt tudjuk Esztivel folytatott levelezéséből!

   • Erünniszek said

    Félreérted Fatal! Ez egy szerencsétlen bűnös lélek segélykiáltása, aki az áldozatok bsszúját összetévesti az üldözéssel. Nem bír szembenézni a bűneivel, a halottakkal, akiket átsegített a túlvilágra, az egzisztenciájuktól megfosztott pályatársakkal, akiknek a hátán felmászott a professzorságig és még mindig nem zuhant ki belőle. De az áldozatait kifúrta onnan. Nyavalyog, mert ezt a neten folytonfolyvást a fejére olvassák. Nem bírja már hallgatni a nyomorult. Védekezésképp tagad és tagad, és ártatlannak hazudja magát. Hátha van még maszületett bárány, aki beveszi. Te nyomorult gazember, majd akkor állunk ki melletted, ha bevallod a bűneidet és jóváteszed. Addig csak vinnyogj, ha jólesik.

   • Birnam wood said

    Szabó, te érted kiállni? Már az egykori szövetségeseid is elfordultak tőled. Hansági köp egyet ha meghallja a neved, Hermann átmegy az út túloldalára ha meglát. Még a Pénzes Tiborcz is cserbenhagyott akit állással vásároltál meg hogy legyen témavezetetted. De Imre Mihályt választotta helyetted. Te egy elfuserált Macbeth vagy, az uszító feleséged meg egy Lady Macbeth paródia. De megindult már ellenetek a birnami erdő. Senki se fog melléd állni hogy eltapostassa vagy lejárassa magát veled együtt. Viselni fogod alattomos tetteid következményeit te részvétért kolduló gazember.

 7. őrült nők ketrece said

  De azt már tudjuk ki működteti a blogot. Két volt kolléganő, akik szerelmesek voltak a Szabóba, de mivel ő hűséges maradt a Ludvighoz, beindították a blogot.
  Csak azt nem tudom, a két volt kolléganő hogyan jutott hozzá a 115 milliós csalás bizonyítékaihoz????

  • Balog in Love said

   Jaj de buta vagy! Hát úgy, hogy Balog Zoltán fülig szerelmes beléjük. Mind a kettőbe. Egyikbe jobban mint a másikba. Szabó András ezt már elmagyarázta nekünk.

 8. református identitás said

  Január 2-án Bölcskei arról visitozik a közrádióban h több állami támogatást kap, mert drasztikusan csökkent a polgárok által felajánlott összegek.
  Miért is?
  Mert olyan hitelesek vagytok. Bölcskei 115 milliós elszámolása – az iratok hitelességét Guszti se vonta kétségbe – tényleg nagyon alkalmas a bizalom felkeltésére. Nemkevésbé a több helyen elfogadott számlák stb.
  A Károli mint pénzmosoda igazán hitelessé teszik a református egyház vezetését.
  Csak így tovább, Guszti!
  Miért is kérsz több pénzt a közös kasszából???
  Hogy többet szórhass el kurvákra, luxus autókra???

 9. Dr. Faustus said

  Vasárnap a Kossuth Rádióban Bogárdi Szabó igehirdetését hallgathatjuk.
  Kiváncsi vagyok rá őszintén.
  http://reformatus.hu/mutat/9050/

 10. tudományos kutató said

  Bona fide alapon kell nézni a dolgokat, nem kell mindenkiben ellenséget látni.

 11. jobbikos said

  Vannak derék bajtársak Szegeden is!

 12. Lombroso said

  Csak meg kell nézni ezt a két fizimiskát egymás mellett – Kodácsyét és Balláét. Évnyitókon és évzárókon is egymás mellett szerepeltek. A kis tokás bibircsókos kopasz dadogós értelmi fogyatékos rektor és a jókiállású jósvádájú egyetemi lelkész. Csoda-e ha Balla nem tűrte többé ezt a kontrasztot amiből ő csak nagyon rosszul jöhetett ki?

  • tóratartó said

   Ha így nézzük, még viszonylag sokáig tűrte Kodácsyt és a vele való összehasonlítás kockázatát.
   Aztán Balla és/vagy Bölcskei lesújtott. A háttérben Szabó András és Kun Béla unokája röhögött a markában.
   A Károliról pedig eltűnt az egyik utolsó tiszta arc és jellem.
   Egységesedik a mocsok.

   • Tolerancia said

    Igazad van, nem az a csoda, hogy kirúgták, hanem hogy ilyen sokáig megtűrték. Igazi protestánsoknak, protestáns tartással, nincs helyük ezen az állítólag protestáns, valójában zömmel seggnyalókból álló egyetemen. Tisztelet a kivételnek.

   • református szociológia said

    Nincs már sok. Kulcsár Szabó köre, Hansági, Hermann és legfőképpen Szabó András sokat tett azért, hogy minden tisztességes, tudós embert gyalázatosan megalázzanak, kuirúgjanak!
    Emlékeztek Erdélyi professzorra???
    Szabó 8 milliót kapott Princz Gábortól. Ez olt a vérdíj, amiért kirugatta szegényt az aljas Szabó.
    De hosszú a névsor, a mártíroké: Szilágyi Ferenctól A. Koolig, Bolyki Jánostól Király Gyuláig és Györke Ildikóig.
    Nem féltek az Istentől, gyilkosok???

 13. Pszichiáter said

  Jakab Attila ezt írja: “Lehet emlékezni az egykori gályarabságra eladott prédikátorokra, de mi maradt mára az ő példamutató tartásukból? Semmi!” Az a vicc, hogy épp azokat nyomják ki maguk közül a református egyházban és egyetemen belül, akikben maradt még “példamutató tartás”. Vagyis az igazi protestánsokat. Kodácsy arcáról sugárzik a magabiztosság, a visszásságok ellen protestáló elszántság. Ezt nem bírják elviselni a csak nevükben protestánsok, akik a Bölcskei-érában a Károlin befurakodtak a vezető pozíciókba. Csak rá kell nézni Ballára. Mi sugárzik erről a szerencsétlenül csúf arcról? Semmi. Sugárzásnak, magabiztosságnak, öntudatnak nyoma sincs. Szolga őseinek vére formálta ezt a csúszó-mászó, a hatalmasságoknak bólogató pofát. Ez nem protestáns arc. Nem is emberi. Kimondott patkánypofa. Ez a kreatúra soha életében nem protestált, csak alázatosan hajbókolt. Most, hogy pozícióba került, bosszút áll az emberiségnek a nemesebb fából faragott részén.

  • heidelbergi káté said

   Emlékeztetnék arra, hogy 1998-ban Szabó András (az akkori rektor) bűntársával kifúrta a Heidelbergi Káté első magyar fordítójának a leszármazottját.
   Aztán Szabó András egy nívótlan irományt mondott el a Heidelbergi Káté első fordítójának édesapjáról, a pápai Református Kollégium alapítójáról.
   Tudván tudta, hogy a leszármazottat nemcsak ő rúgatta ki, hanem az ország MINDEN EGYES EGYETEMI TANSZÉKÉHEZ saját kezűleg írt levélben rágalmazta meg, nehogy alkalmazzák.
   Hát ez a Károli – Balla, Szabó András és a többi bűntárs erkölcse.

   • Riposzt a Reposztra said

    Szabó András eddig még minden felkészült, tehetséges és népszerű oktatót alattomban kifúrt. És mindig másra fogta a fúrást. Minden egyes írása, előadása, órája nívótlan, érdektelen, unalmas, egyszerűen nem tartalmaz semmit. Ez a tömény alattom azt állítja a neten és úton-útfélen, hogy őt megtámadták. Szabó Andrást senki sem támadta meg alapból. Szabó Andrást leleplezték. Ha ez támadás, akkor legfeljebb visszatámadás. Az áldozatok védekezése. Szabó András arra szólítja fel a reposzt olvasóit, hogy álljanak ki mellette. Akit sikerül Szabó Andrásnak megvezetnie, az egy alattomos orgyilkost próbál mentesíteni suttyomban elkövetett aljas tetteinek következményei alól. Szabó András a legeslegrosszabb a károlis gazemberek közül!

   • Patkányderby said

    Sokan vetélkednek ezért a címért. Ha Szabó ebben a rendkívül erős mezőnyben győzni tudott, akkor ritka undorító patkány lehet.

   • Hátulról lesből támadó said

    Szabó András alattomban fúrt ki tömegeket. A illetők nem is sejtették. Azt hitték Szabóról, hogy a barátjuk. Nem tudták, hogy míg úgy tesz, mintha az volna, kihallgatást kér fűtől-fától, hogy bemószerolja és kirúgathassa őket. Aztán mikor meglett a kívánsága, azt mondta a kirúgottaknak, hogy oroszlánként harcolt értük, de sajnos legyőzték.

   • Tepsi fan said

    Szabó András hagyományt teremtett, amit Tepsi tovább finomított. Ő már nem bíbelődik a furkálással. Munkáltatói joga van, és indklás nélkül penderít ki mindenkit akiben nem bízik. Nagyon bizalmatlan természete van, már a brátnőjét, a Drogerie Marktból behozott eladót is kirúgta, akivel kiütötte Szabó Erikát a könyvtárvezetői székből.

   • réti pipitér said

    Szabó aljasságához foghatót keveset találsz az egész országban.
    A Reposzt olvasói – ezek a zápult agyú lelkészek és feleségeik nem állnak ki semmi mellett, csak törleszkednek ész nélkül a hatalomhoz.

   • fűzfapoetessza said

    A “patkányderby” Petrőczi költészetének (HI-HI!) egyetlen nagy trouaille.ja, rájuk vonatkoztatva persze.
    Ebben a fos versében is arról rinyál, hogy bántják őket…
    Amikor kitüntetéssel távozott onnan, ahol nárcisztikus obszcén vágyait élte csak ki, mikor simogatta a csinos fiúkat.,
    Fabinynak tökéletesen igaza volt: se tanárnak, se kollégának se tudósnak (HI-HI-HI!) nem ér semmit ez a szottyadt vén luvnya.

 14. Deformátus Fegyház said

  Jakab Attilának mélységesen igaza van. A “tobzódó önkény és a középszerűség” egyetemén “nincsen semminek értéke; az egy seggnyaláson és szolga-/jobbágylelkű meghunyászkodáson kívül. Ez minden sikeresen felívelő karrier (vasbeton) alapja.” Csak meg kell nézni a Károli jelenlegi vezetőit, Ballát, Tepsit, Kovácsot, ez mindegyikükre igaz. De még igazabb volt ez Szabó Andrásra és Koncz Bettyre, az előző vezetőkre. Kulinra és Szűcsre nem. Alattuk viszonylag egyetemnek nézett ki a Károli.

 15. Ballibsi said

  Tudom hogy köztetek sok a jobbikos, de azért érdemes elolvasni ezt is: http://nepszava.hu/cikk/1006189-valaszuton

 16. meglátásunk szerint said

  Igen, Hava Nikita foglalkozhatna Pethő főprofesszor életművével is.
  Nem csak Mészáros a csaló gazember a Károlin.
  Hanem leginkább Balla, a rokona, aki elősegíti a bűncselekményeket.
  Meg Szabó András, a kormánytartalék és ösztöndíjrabló okirathamisító görény, aki nem mellesleg, megszervezte, hogy a Reviczky egy drogelosztó hely legyen.
  Minden eladáson 25 %-nyit kaszál a gazember mind a mai napig.
  Hány fiatal élet szárad a lelkén????

 17. Puzsér Róbert fan said

  Miért nem lehet ennek a sokat szenvedett kis országnak végre egy intelligens és erkölcsös kormányfője, például a Robi?
  http://ertunk.hu/index.php/kultura/puzser-2014-a-reklamellenes-harc-eve-lesz
  Ő már a Károlin kimutatta kivételességét: már azzal, hogy nem züllött el a mocskok között.
  A tisztaságát és a pengeagyát (no meg ragyogó külsejét) irigyelve Szabó András valóságos hajtóvadászatot indított ellene: mit csinál itt ez a mocskos bibsi!!! ordítozott az értekezleteken.
  És ami még ennél is rémületesebb: Petrőczi fogdosta a mohó kezeivel és malacságokat suttogott a fülébe.
  Robi túlélt mindent!!!
  Puzsért a politikába!!!!

 18. svabra said

  Egy politikailag mérgezett karácsonyi beigli a balabonfelvidéki grafomán lelkésznőtől, Závodi Zsuzsától a reposzton.
  http://reposzt.hu/blog/z%C3%A1vodi-zsuzsanna/2014-01-03/j%C3%A1t%C3%A9k-szenttel#new

 19. Netfigyelő said

  A neten szárnyal a károlis önkényes kirúgások témája

  http://szekularis.blog.hu/2014/01/02/tobzodik_az_egyhazi_onkeny
  Illetve:
  http://szekularis.blog.hu/2014/01/02/tobzodik_az_egyhazi_onkeny (Károlis Kisjogász és Orangeman kommentjei)

  • law and order said

   Bocsi, nem találtam meg a kommenteket, de mindegy is. Biztos egyetértenék velük, akárcsak az alapcikkel. Ami az interneten zajlik, a reposzt bárgyú-mérgezett baromságai nem tudják megmenteni a mehthetetlent, se a MRE-t, se a KRE-t.
   Mindkettő pudvás, korrupt hiteltelen.

 20. Kommédiás said

  Kodácsy Tamás volt a kedvenc tanárom azzal együtt hogy ezeket az egyházi tárgyakat tökfölöslegesnek tartottam. De Tamás jó fej. És ahogy ez a picsa Tepsi kirugta az nálam is kiverte a biztosítékot.

  • rettenthetetlen hülyék a károlin said

   Balla a munkáltató, ő rúghatta ki. Bölcskeivel kellett egyeztetnie mindenképpen.
   Kodácsy mindig nagy kontraszt volt az évnyitókon és zárókon, nyilván ezért is gyűlölték.
   Meg az ördög gyűlöli az erkölcsöt, ez a lényege.

 21. law and order said

  Vörös professzor úrnak tökéletesen igaza van.
  http://gepnarancs.hu/2012/11/bukott-puccskiserletek-utan-sikeres-allamcsiny/
  Nem véletlenül üldözte ki ezt a briliáns tudóst és tisztánlátó demokratát Balla a Károliról.

 22. dubonnet said

  Az ember gyomra kavarog ezektől az önelégült hülyéktől – mintha mind on line kapcsolatban lenne e Teremtővel.
  És művelik azt az ótvaros vallási giccset.
  Mit remél ettől Köntös???
  http://reposzt.hu/comment/5126#comment-5126
  Szónoki kérdés volt, azt hogy őt választják meg Dunántúlon püspöknek.
  Egy ilyen üresfejű, tudatlan, gőgös alakot.
  Vannak komolyabb dolgok is, de hátha kigyógyult belőlük.

  • A realizmus diadala said

   Nem olyan rossz az a reposzt. Giccses, nyálas, szirupos, szenvelgő – ez igaz. De azért vannak használható gondolatok is ott. Pl. Závodi Zsuzsánál. Igaz, nem a posztjában, hanem a kommentjében. És nem egészen úgy, ahogy ő érti, abban a leszűkült, bornírt értelemben, hanem kissé általánosítva. Mert való igaz, hogy a sérelmek mellett nem lehet csak úgy elmenni, félreállni, mintha mi sem történt volna, mintha le sem köptek volna és nem gyaláztak volna meg. Ha kizökkent a világ, való igaz, hogy belső ösztön hajt a helyreállításra. Igaza van abban, hogy ilyenkor harcolni kell. Épp ezt teszi ez a blog is. Závodi a Johannes-csapat törekvésének akaratlan, szándékolatlan, öntudatlan elismerése, igazolása.

 23. Puzsér Róbert fan said

  Éljen a Robi!
  Puzsért a parlamentbe, Kövért a pitvarba!

 24. BTK-s kolléga said

  Kodácsyt már Szabó András is ki akarta fúrni, csak az angolosoktól tartva nem merte. Kodácsy még Kulin alatt nagyon megerősödött, Mecsnóber Teklával szövetkezve irányító szerephez jutott a Bölcsészkaron. Ezt Szabó nem nézte jó szemmel. Amint MT férjhez ment Hollandiába és elment szülni, az erős szövetséges nélkül maradt Kodácsyt minden módon furkálta. De az angolosokon és főleg Fabinyin elakadtak az intrikái. Bölcskeinél és Tarrnál is többször áskálódott Kodácsy ellen, aki – egyetemi lelkészként – a Kartól mindig is függetlennek képzelte magát, ugyanakkor valamiért a Reviczkybe tette a székhelyét. Ez a függetlenségi törekvés és ugyanakkor erős befolyás szálka volt a hiszterika Tepsi szemében is. Szabó intrikáira ő is rátett egy lapáttal Bölcskeinél, és persze Balla is, aki szembe támogatta Kodácsyt, a háta mögött aonban fúrta, mert irigy volt rá.

 25. Justice for victims said

  A próféták szerint is “az igazság békét teremt és az igazság a békét és a biztonságot szolgálja”. (Ézs.32. 17) Szabó András többszörös okirathamisításait és hivatali hatalommal való visszaéléseit számos dokumentum bizonyítja, a Szenátusnak készült belső jelentés (Zsengellér – Tanka – Madarászné) egyértelműen megállapítja, fővárosi főügyészségi határozat is szól erről. Mégsem állították ezt a sunyi bűnözőt bíróság elé, mert a Károli legfőbb ügyészségbe beépített embere, Lajtár István legfőbb ügyész-helyettes ezt megakadályozta. Márpedig amíg Szabó Andrást nem csukják börtönbe, nincs igazság, és nem lehet béke sem!

 26. dunántúli igazmondó said

  Köntös megint körmönfontan okoskodik a blogján.
  http://reposzt.hu/blog/k%C3%B6nt%C3%B6s-l%C3%A1szl%C3%B3/2014-01-04/isten-k%C3%ADs%C3%A9rt%C5%91

 27. Hegedűs Lóri lesújt a zsidókra said

  Talán mégis ráfaragnak a Szabadság téri gyilkos antiszemiták????
  http://propeller.hu/itthon/2849480-lelkeszsegebe-kerulhet-horthy-szobor-hegedusnek
  És Balla, aki ott ministrált a Horthy szobor felállításánál????

 28. jhnnsclvn said

  Felemelő érzés, hogy Szabó András az új év első napján ránk gondolt: http://reposzt.hu/comment/5120#comment-5120 Eddigi tevékenységünk már nem volt hiábavaló, ha ezt az alattomos nyírógépet sötét tetteinek nyilvánosságra kerülése ennyire zavarja. Csak sajnos, ezt még nem értékelhetjük beismerésként, lelkiesmeretfurdalásként, pláne bűnbánatként. Amíg ez a pillanat el nem jön, ígérjük Szabó Andrásnak, hogy továbbra is foglalkozunk viselt dolgaival. Ha őt nem érdeklik saját tetteinek következményei, miért kell, hogy minket érdekeljen, hogyan viseli ő a saját leleplezését. Csak rajta múlik, meddig tart a vesszőfutása. Hogy milyen alávaló, sötét jellem, az kiderül a Szenátusnak készült 2009. nevember 28-i jelentésből, amelyet Zsengellér József és Madarász Lászlóné írt alá. Pedig ők a barátai, és azzal a szándékkal készítették ezt a jelentést. hogy Szabót tisztára mossák a vádak alól. Nos, ez annyira nem sikerült, hogy minden vádpontban bűnösnek találták. Hiába titkolta el bűntársa, Balla Péter ezt a jelentést, mi nyilvánosságra hoztuk:

  https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/02/28/zsengellers-report-a-zsengeller-jelentes/

  Ezek után Szabó András telesírhatja a netet, hogy őt ártatlanul rágalmazzák, mindenki tudja, hogy csak a leleplezése folyik ezen a fórumon.

  • Impostors said

   És mégsem Szabó Andrást rúgták ki az egyetemről. Még most sem őt, hanem a becsületes és felkészült Kodácsyit.

   • Purification said

    A Károli egyre egyneműbb, homogénebb. Lassan már minden becsületest kinyomnak a gazemberek. Ahogy az egyik kommentelő írta, ez a legtisztább intézmény, mert tiszta mocsok.

 29. Puzsér Róbert fan said

  Mondom, hogy a Robi a csúcs!
  És túlélte a Károlit és a gyilkos antiszemita Szabó András aljas támadásait!
  Meg a Petrőczi nyálas udvarlását.
  Puzsért a kormányba!!!

 30. fűzfapoetessza said

  A legbarmabb fidesznyikok lapot alapítanak!
  http://cink.hu/teljes-titokban-ujsagot-alapitottak-orbannak-1495152085
  Na ez a szint a károlis hülyék szintje.
  Csodálom h a szerkesztőbizottsági tag nem hívta meg tudományos rovatvezetőnek Szabó Andrást az értelmi fogyatékos barmot és nem kreált versrovatot a giccsgyáros Ludvignak

  • the easy conscience of effortless superiority said

   Jakab-Köves Gyopárka nemsokára eléri Petrőczi színvonalát – a negatív tartományban van mind a kettő!
   A Reposzt a legbugyutább dilettánsok lapja
   http://reposzt.hu/blog/jakab-k%C3%B6ves-gyop%C3%A1rka/2014-01-06/n%C5%91k-f%C3%A9rfiak-disney

   • Bishops' chess said

    Hagyd őket. Hadd nyírják ki egymást a püspökök és önjelölt kálvinista pápák. A reposzt is egy eszköz egymás nyírására és gyengítésére. Vedd úgy hogy Köntös is frontot nyitott. Már nemcsak Dunamellék és Tiszántúl vív egymással ádáz harcot. A Dunántúl s beszállt. Én csak bátorítanám Köntöst és fegyverét – a reposztot.

   • Paplan alá fingó said

    Dunántúl nagy erősítést kapott Szabó András és Petrőczi személyében. Hol Almádiban négykezeseznek ezek a felfújt óriáspatkányok, hol a Tempevölgyet vagy mifenét szemetelik tele, hol a reposztba pofátlankodnak bele. Már két püspököt hátbadöftek, most a dunántúliak bizalmába férkőzve náluk sertepertélnek. Szabó Andrásnak már a saját sógoránál és Bölcskeinél is lejárt a szavatossága. Most bepróbálkozik Steinbachnál és Köntösnél. Eljátssza náluk az áldozat szerepét hátha beszopják ezek a naiv lelkek.

   • Tömény alattom said

    Aki hisz még Szabó Andrásnak, az olvassa el a Zsengellér-jelentést. Azt írják erről a tömény alattomról a saját cimborái, hogy az elkövetett gaztettek után úgy menekül a felelősség elől, hogy mások nyakát dugja a hurokba a magáé helyett. Világéletébe ezt csinálta. Le van írva abban a doksiban, ami akkor készült mikor Szabó még dékán volt. A pozíciója és a barátai se tudták megakadályozni hogy kiderüljön róla az igazság.

 31. tóratartó said

  Mocskos gazemberek! Igaza van Hellernek: hullarablás!
  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/349428_nemet_hetilap_heller_orban_hullarablasa
  És a károlis görények a dögevők!

 32. balog zoltán egy katasztrófa said

  Balog megint nyilatkozott egy katasztrofálisat.
  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/349624_a_sajto_hatalmat_ellenorzo_szamonkero_funkcioja_es

  • bona fide said

   A legfideszesebb személyeket kérte fel Bencsik és Kerényi a M?agyar Krónikában való részvételre.
   A református püspökök közül csak Bogárdi Szabó szerepel.
   Balog Zoltán miniszter és Hold utcai lelkipásztor természetesen.
   A Károliról a nyugdíjas Kulin Ferenc és a dicső református ősöktől (Kun Béla) származó Kun Miklós professzor.
   http://cink.hu/itt-az-orban-viktorek-szerint-legfideszesebb-ujsagirok-1495367105

   • redrat said

    Szakály Sándor is rajta van a listán. Csak ő mint a Veritas igazgatója, a Közszolgálati Egyetem rektorhelyettese, a Hadtörténeti Intézet nemtudommije, az MTA…. ehhez képest hatodik professzori fizetését veszi fel a Károlin a Történettudományi Doktori Iskola vezetőjeként.

   • réti pipitér said

    Hát ilyen honoráriumok mellett – egy cikk 100 ezer Ft!!! biztos lesz jelentkező.
    Itt mindjárt a József Attila díjas fűzfapoetessza Lzudvig/Petrőczi meg a pártalan elokvenciájú élete párja, Szabó Gyilkos András. Akitől ilyen páratlan sziporkák telnek ki: “Izzadtunk mint a ló”. “Nem szeretem az eintopfot”. Aki azt hiszi, hogy a házgyárban készült elemekből épült ház Bauhaus-ház.
    Ezeket a gyöngyöket kár ingyen szétszórni a blogján.
    Milliókat kereshetne rajta a Magyar Krónika lapjain!!!!

 33. Politikát a templomokba! said

  Az egyhaznak Isten elotti kotelessege a nep melle allni! Szoval az suket duma, hogy tartozkodnia kellene a politikatol.

 34. MayIlogIn said

  Eddig is mindenki tudta, hogy a Károli gáz. Már akkor tudtuk, amikor egyetemre jelentkeztünk. A collegák tudták, a műveltek tudták. Get the fucking fund out of Károli, no reason to maintain this charade. Princeton University Press? My holy ass! még mit nem. Ha nagyon angolos valaki: mi köze az első angol mondatom második felének a második angol mondatomhoz?

  • Andrew said

   Fingom sincs pedig angol szakot végeztem a Károlin. Ludvigtól és Sárosdynétól tanultam a nyelvet ennek megfelelö a tudásom 🙂

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: