Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Glass wall (Üvegfal)

Posted by jhnnsclvn - január 20, 2014

a rémült Szabó püspök

Szerző: Big Brother

A Református Egyház vezetőin a 115 milliós sikkasztás iratainak nyilvánosságra kerülése óta eluralkodott a pánik. Azóta a “Big Brother figyel minket” érzésével élnek, vagy inkább félnek – ezzel fekszenek és kelnek. Erre a pánikra utal a Facebook mint üvegfal metafora, amelyet a kommunikáció és az internet veszélyének érzékeltetésére  alkalmazott Szabó püspök Ráday utcai újévi beszédében, ez év január 7-én. Amit mondott, véresen komolyan gondolhatta, mert ábrázatára láthatóan kiült a rémület (ld. fotó). De az eseményről tudósító újságírót is elborzasztotta az “üvegfal” víziója, mert ezt tette meg az egész – másról is szóló – cikke címének.

Bár Szabó püspök maga is lelkes facebookozó, a közösségi oldalak kommentjeit mégis veszélyes műfajnak minősítette. Akárcsak az egyik  Grimm mesében kecskemama a 7 kis kecskegidát, óva intette Szabó püspök a Károli HTK dísztermébe összecsődített református lelkészeket, hogy szóba álljanak gonosz idegenekkel, óvatlanul ajtót nyissanak nekik, beengedjék őket személyes (virtuális) terükbe. Előbb győződjenek meg róla, kik ezek a kopogtatók. Hátha nem a kecskemama tért vissza, hanem a farkas kecskemamának öltözve. Hátha maga Johannes akar kapcsolatba lépni ezekkel a mit sem sejtő, jámbor teremtésekkel, esetleg akár maga Szabó püspök palástjában.

Idézzünk ebből a tanmeséből egy kicsit szó szerint:
A régiek azt mondták, hogy a parókia fala üvegből van, most ez az üvegfal a Facebook, mert ami felkerül a netre, az mindig nyilvános marad. Magyarán: óvakodjatok! A Nagy Testvér figyel bennünket /benneteket. Nem tudni, holnap mire ébredtek, mi jelenik meg viselt dolgaitokból a neten.
Bogárdi Szabó István arra is kérte a lelkipásztorokat, hogy ne menjenek bele vitákba csupán „nicknévvel” rendelkező internet-felhasználókkal.
A Bibliában benne van, hogy „neveden szólítottalak”. Mindenki gondolja át, hogyan használja a közösségi oldalakat. Implicite arra buzdítja a szerencsétlen lelkészeket, hogy inkább mondjanak le a nethasználatról, minthogy olyan csapdába fussanak bele, mint a saját sógora, Szabó András, akinek intim, szexualitástól túlfűtött levelezése egy vonzó, ifjú, ámde egészen be nem azonosított hölggyel, kikerült a netrehttps://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/08/04/eszter-and-andras-4-im-shy-but-wanna-fuck-eszter-es-andras-4-felenk-vagyok-de-dugni-akarok/ Sőt, mondjanak le inkább az élet örömeiről is, legyenek önmegtartóztatóak, mert kémek leselkednek rájuk mindenütt. Legfőképp a hálószobájukban, és épp akkor, amikor el akarják engedni magukat. Talán épp ez a lehetőség, és épp saját hálószobája lebegett lelki szemei előtt, amikor a fotós elkapta az arcát – legalábbis az azon tükröződő borzadályból ítélve.

A média jelentőségéről szólva az egyházkerület hivatalos honlapját, a parokia.hu oldalt és a portálban rejlő lehetőségeket részletezte az egyházvezető. Arra kérte a lelkipásztorokat, hogy bátran használják a dunamelléki egyházi sajtót gyülekezeti eseményeik, híreik, rendezvényeik, propagálására, hiszen a témák professzionális feldolgozása nélkülözhetetlen a modern kommunikációban. Még az egyházkerület sajtószolgálatának e-mail címét is lediktálta nekik: sajto@raday28.hu. Úgy véljük, nem annyira publikálásra akarta buzdítani az ő riadalmát értetlenül hallgató lelkészeket, hanem – kimondatlanul – a neten való szabad és felelőtlen bóklászástól akarta visszatartani őket. Mint egy másik Grimm mesében, a Piroska és a farkasban az anya Piroskát. Csak a jól ismert ösvényen haladjon, le ne térjen onnan, mert ki tudja, hova téved. Nehogy valaki véletlenül rossz helyre, pl. épp a Johannesblogra küldje spontán gondolatait, ötleteit. Inkább ide a Ráday utcába, ahol majd gondos cenzorok megvizsgálják, patikamérlegre teszik, megszűrik és megfésülik azokat, mielőtt napvilágot látnának.

Szabó püspök rémült szemei azonban nemcsak pánikot tükröznek, hanem szinte jövőbeli víziót is előre vetítenek, akárcsak a félőrült próféták eszelős tekintete. Mikor ezt az internetes horrorveszélyt előadta, még csak Bölcskei Gusztáv sikkasztásos ügye jelent meg a világhálón. Bölcskei 6-os kartonját még nem láthatta a legnagyobb nyilvánosság, ez ugyanis csak közvetlenül Szabó püspök beszéde után, másnap került fel a blogra, mintegy utólag is igazolva a püspök internetes rémálmát…

http://www.parokia.hu/hir/mutat/5208/

54 hozzászólás to “Glass wall (Üvegfal)”

 1. Fb said

  Nem ertem mitöl remült meg ennyire Szabo Istvan. Csak nincs neki is titkos szerelme a facebookon?

  • Bogárdi a sötét ló said

   Bogárdi püspök zsinati elnökségre pályázik. Nagyon tart attól, hogy a világhálón terjedő írások ártanak az esélyinek. Na meg talán tanult abból, amibe gyűlölt sógora, Szabó András belefutott miközben egy Eszter (???) nevű valakivel folytatott szexuálisan túlfűtött beszélgetéseket. Bogárdi nem képzetlen, de önhitt és lelkileg faragatlan fickó. Ez kiderül a rádiós ötperceiből meg a Reposztra írott kioktatott, felsőbbséges szövegeiből.

  • DMREK said

   A kép tényleg rettenetes, ráadásul épp a szóban forgó téma alatt vágott ilyen képet, de Szabó püspöknek nincs oka a rémületre. Ő egy tiszta ember. A blogon se sokat foglalkoztak vele, és ha igen, a többiekhez képest inkább pozitívan. A sógoráról pedig nem tehet.

   • Transzformáció said

    Szajuz valaha világítóan okos, tisztességes, jóhumorú srác volt, jó haver, régről ismerem, sziinte gyerekkorától. Püspöksége 12 éve alatt alaposan megváltozott – a hátrányára. Ez látszik is a képen, ami zseniális. Épp ezt az átalakulást kapta el. De még így is klasszisokkal különb Bölcskeinél. Nála nem fogtok dokumentációt találni ordítóan nyilvánvaló sikkasztásokra, mint a Bátor(i) Besúgónknál. És 6-os kartont sem, jóllehet, nyigati tanulmányútjairól neki is jelentgetnie kellett. De ezek inkább tájékoztatások a Nyugatról, honfitársainak nem ártott velük. Egyszóval még a leromlott Szajuz is emeletekkel magasabban van mint a gyárihibás és még ahhoz képest is teljesen elkurvult Bölcskei.

 2. Bogárdi a sötét ló said

  Ezt ti jobban tudjátok, nincs okom kételkedni abban, amit írtok. De a gályarabok és Ravasz László egyházában már az elég az üdvösséghez, ha valaki nem cégéres gazember, csak önhitt és nepotista???

  • Bogárdi játszótárs said

   Hát, tényleg itt tartunk. Szabó Istvánról sztem csak annyi jót lehet elmondani, hogy nem bizonyítható rá bűncselekmény. Míg Bölckeire egy csomó. Vagy Szabó dunamelléki vetélytársára, Ballára, aki miatt a Büntetőtörvénykönyvet 1 évvel ezelőtt módosítani kellett, különben a vádlottak padjára került volna közérdekű bejelentő üldözéséért. Ennél a kettőnél Szabó István tényleg jobb, bár tény, hogy ő se egy matyóhímzés.

 3. dunántúli teológus said

  Steinbach a legkülönb a püspökök közül. Csak ő, sajnos nem tud nemet mondani, még olyan sötét gazembereknek sem, mint Bogárdi sógora, a kormánytartalékrabló és okirathamisító Szabó András és elmondhatatlanul undorító felesége a fűzfapoetessza Petrőczi. Képes volt nekik almádiban költői estet v mi a bánatot tartani

 4. dumb and dumber said

  A Reposzton Jakab-Köves Gyopárka firkált megint, aki magát “író”-nak nevezi?????????????
  http://reposzt.hu/blog/jakab-k%C3%B6ves-gyop%C3%A1rka/2014-01-20/k%C3%B6zjavaink

  Dunántúl legseggbutább nője, még a saját gondolatmenetét se képes követni. Már ha van neki má ti. gondolata.
  Bogárdi még nem röfögött hozzá a maga fensőbbséges, de hasonlóan seggbuta módján

 5. petrőczi a botránykő said

  A hülye idióta megint felrAkott egy baromságot magáról a förtelmes blogjára.
  http://petroczieva.blogspot.hu/2014/01/ahogy-elkezdodott.html
  És dicsekszik az Éva sörényével meg a hibátlan (???) fogsorával.
  Ahhoz mit szólsz vén buta kurva h a férjed egy fantomnőre veri ki magának????
  Te meg írod az okádék verseidet.
  Szabó meg Eszterre izgul a budiban.
  Eszter – megvan????

 6. fucking bitch said

  A vén kurva nem hallgat a sógorára??

 7. tudományos kutató said

  Szakály a doktori adatbázisban 5 (!!!) doktori iskolában szerepel, de a Károlinál NEM ISKOLAVEZETŐKÉNT!!!
  ki az iskolavezető a Károlin?
  http://www.doktori.hu/index.php?menuid=192&sz_ID=1052

 8. lord peter wimsey said

  Miért Gergely András a doktori iskola vezetője a Károlin?
  Lehet ő?
  Akkor Szakály hova tűnt?
  http://www.doktori.hu/index.php?menuid=191&di_ID=189

  • Történészcsalók said

   Szakály feltüntetése a Károli doktori iskola vezetőjeként tiszta csalás volt. Egy pillanatra felbukkantatták a nevét, hogy akkreditáltathassák a Károlis történész doktori iskolát, ami semminek se felelt meg. De kellett a formaság, hogy ez a mocsok korrupt pénzmosoda egyetemi rangját megtarthassa. Szakály mindig is máshol volt állásban. Ahogy a nevére akkreditáltatta a DI-t, azonnal átjátszotta az engedélyt a károlis bandának. Elvégre kell egy pjúr fasiszta egyetem is ennek az országnak, nem?

  • Erwin said

   http://film.indavideo.hu/video/f_mi_leszel_ha_nagy_leszel
   “Én még őszinte ember voltam, ordítottam, toporzékoltam”. De apám kiverte és kirugdosta belőlem az őszinteséget. A következményeket mindenki láthatja…

  • Johannita lovag said

   Gergely Andrással nincs semmi baj. Rendes ember, amit az is bizonyít, hogy Szabó András folyton fúrta, ki akarta rúgatni, amikor dékán volt, órát se adott Gergelynek. Illetve egy gond azért van vele. Túlkoros, 65 évesen nem lehetett volna egy új doktori iskolának még törzstagja sem, nemhogy a vezetője. Most már közel 70. A károlis történész doktori iskola törvénytelen. Csalás, mutyizás, protekciózás. Szakály ilyen-olyan ideiglenes szerepei, hogy a többieket helyzetbe hozza.

   • régi magyaros said

    Szakály csak besegített. Egy ideig kapta a professzori fizetést a Károliról is, akárcsak Hermann Róbert, Orbán székesfehérvári kollégiumi szobatársa. Egyik se tanított a Károlin, hagyták az egészet a Kun Bélára, akarom mondani az unokájára, a Mikire, a túlkoros szlovák besúgóra, Ö. Kovácsra, a halasi zsidók történetének megírójára.
    Szabó András meg ott ült a MAB-ban mint egy hatalmas kaszáspók és figyel, nehogy észrevegyék ott, mi a helyzet a Károlin.

 9. szakály szégyene said

  Szakály Sándor egy viszonylag szobatiszta fasiszta!
  Balla és a Hegedűsék mocskos rohadt gyilkos fasiszták, HITLER KÖZVETLEN KÖVETŐI!
  Megmutattátok a mocskos pofátokat

 10. Alliance said

  A Károli a Fidesz és a Jobbik közös egyeteme. Ezért lehet itt rektor a fasiszta Hegedűs család szintén fasiszta tagja, Balla Péter. Szakály passzol az alakulatba. Nem véletlenül használták pont őt.

 11. Franciscus said

  Én pedig Ferenc pápa példáját ajánlom az összes karrierista, politizáló kálvinista főpapnak. A nagyhatalmú, politikailag elkötelezett és a politikai hatalmasságoktól támogatott püspök közül egy sem kapott bíborosi kinevezést. Akik kaptak, azok nincsenek benne se a politikai, se a geográfiai fősodorben. Vatikánban nem lehet politikai karriert csinálni. Nálunk viszont a kálvinista püspökök és pereputtyuk versenytfutnak Orbán kegyeiért.

 12. ElemiLogika said

  Umbulda szerint a blogot ugyanazok olvassák, akik írják. Ha ez igaz, abból kétféle következtetés vonható le: 1. A blogot nemcsak nagyon sokan olvassák, hanem nagyon sokan írják. 2. A blogot csak az a két Szabó Andrásba őrülten szerelmes volt kolléganő olvassa, aki írja. Most vagy nem igaz, amit Umbulda állít, vagy Szabó István teljesen megőrült, és üldözési mániája van.

  • őrült nők ketrece said

   Van egy harmadik lehetőség. A két nő közül az egyik vagy mind a kettő Szabó püspök szeretője. Hármasban csináják nemcsak a blogot, hanem a szexet is. Most összevesztek rajta, és Szabó püspök pánikba esett, hátha minden titka napvilágra kerül 🙂

   • hacsak úgy nem... said

    Hát ha csak úgy nem… Mer máskép mér ijedne meg egy püspök két magányos eszelős nőtől?

   • Gizike és a gőzeke said

    Összevissza zagyváltok mindent. A két őrült nő nem Szabó püspök szeretője hanem Balog miniszteré. Tőle csalták ki szeretkezés közben a EMMI-ből a Bölcskei féle sikkasztást bizonyító iratokat! Hogy jön de Szabó püspök? van annak szerető felesége – az aljas Szabó András húga. Ellenben a Balog ki van éhezve mer az ő felesége egy savanyu picsa.

 13. világos mint a vakablak said

  Balog felesége egy angol módszertanos az ELTÉ-n. A kollégái jókat mondanak róla, csak azt nem értik, h mehetett hozzá ehhez a faszkalaphoz.

 14. gagyi mami said

  A Reposzton megint egy liba osztogatja az észt. Ezúttal egy Pálfi Zsuzsanna nevű, aki polihisztor akar lenni, közben minimális filozófiai fogalmakkal sincs tisztában, a helyesírása pedig egyszerűen kínos.
  http://reposzt.hu/blog/p%C3%A1lfi-zsuzsanna/2014-01-21/%C3%A1d%C3%A1m-els%C5%91-feles%C3%A9ge

 15. Puzsér Róbert fan said

  Csak tiszta forrásból!
  Olvassátok a Robit! Király!
  https://www.facebook.com/NevemSenkiHetilap

 16. pusszantjuk Gusztit said

  Most azért, hogy megkapta a Kölcsey emlékérmet vagy mit.
  http://reformatus.hu/mutat/9147/
  Ennek kapcsán ezt bírta mondani: “Azért van egy népnek kultúrája, mert szükség van valamire, ami ha a feje tetejére állnak a dolgok, akkor a talpára állítsa azt.”
  Guszti, megint nagyon összekevertél valamit.
  Ezt Lenin mondta Marxról, ti. hogy az Hegel filozófiáját a fejéről a talpára állította.
  Guszti, ezt a tartótiszted mondta a kocsmában, nem a Bibliában olvastad.
  Igen, ez a delirium tremens, Guszti!!!

  • Up-to-date said

   Még ki is tüntetik ezt a sikkasztó besúgót? Nincs képben a Kölcsey Társaság, hogy mekkora gazember a Guszti? El kell nekik küldeni az Egyházfórum tavalyi utolsó számát.

   • Lila ákác said

    Aki ráadásul egy lerobbant alkesz is. Többen állják körül: jól látszik a kontraszt Gusztink lilás felpuffadt pofája és a többiek normál bőrszíne között.

  • dumb and dumber said

   Bölcskei olyan részeg volt, amikor ezt a fejéről a talpára állítását mondja, hogy alig bír artikulálni.

 17. ökumenikus imahét said

  Egymás kezét, ne torkát szorítsuk meg! – mondta Gáncs püspök az ökumenikus imahét kezdetén.
  http://reformatus.hu/mutat/felulrol-egybeszott-kontos/
  Szép, szép!
  De így a refiken belül? Kinek van kedve a Butykos kezét szorongatni? Lefogjuk, hogy addig se lopjon.
  És a torkát?
  Mindjárt több a jelentkező.

 18. Hátszél said

  Orbán azt üzeni a sikkasztó alkesz spiclinek, hogy maradjon ülve a seggén és tartsa vissza a hátszelét (https://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/05/17/i-would-be-wind-if-you-were-a-sail-lennek-en-hatszel-ha-lennel-vitorla/), mert nagyon büdös. Ezzel nem tereli be a választókat a szavazófülkébe, inkább elriasztja őket.

  • Kápé said

   Mióta kitudódott, hogy a minisztérium által az egyházi számlára utalt százmilliókat kápéra váltotta és eltüntette, a zsinati tagok vizsgálatot követelnek. Bárhogy magyarázkodik ezt nem bírja megmagyarázni. Nem is csodáljuk.

   • dunántúli teológus said

    Magukra vethetnek a zsinati tagok. Elviselték, sejtették, de a kényelmet választották.
    Most se az erkölcstelenség: nyíltszíni 100 milliós rablások fáj nekik, hanem hogy KITUDÓDOTT.
    Márpedig a szellemet nem bírjátok visszatuszkolni a palackba.

 19. lutheránus said

  Gáncs Péter püspök azt mondta vasárnap a Kálvin téri templomban:
  “bárcsak ne szakadna szét ez az ország, ne indulna romlásnak, hanem most, 25 év szabadság után végre megtanulnánk, mit jelent, hogy a másik is ember. Lehet politikai ellenfél, de nem ellenség, lehet, hogy másként lát gazdasági, politikai kérdéseket, de nem hazaáruló. Lehet vele vitatkozni, de nincs helye a verbális erőszaknak, a mocskolódásnak, a másik sárba tiprásának.”
  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/352155
  Nem kéne ezen elgondolkodni, kálvinista testvérek?

  • Bishops' chess said

   Ezek már a püspökválasztás előtt sárba tiporják egymást. A frontvonal a Duna mentén húzódik. Tiszántúl és Tiszáninnen együtt a Dunamellék ellen, amelyik a Dunántúllal própál szövetkezni. Tiszántúl Fekete Kátolyt akarja, Tiszáninnen besegít neki. Szabó püspök pedig Köntössel köt érdekszövetséget. Egy darabig valóban közös az érdekük.

   • Kiskopasz said

    Na és hova áll Tarr Zoltán, Bölcskei főgazembere, Tarr Kálmán besúgó fia? Már elkezdett seggel kihátrálni a minden téren lebukott Bölcskei mögül. Mintha nem együtt lopták volna el a testvérek elől a 115 milliót!

 20. Alibi poszt said

  Szabó püspökről igazán terhelő poszt nem jelent meg ezen a blogon. Nem lopott, nem sikkasztott, nem tört házasságot, legalábbis nem dokumentált módon. Ez a poszt egy elterelő manőver. Nehogy valaki esetleg arra a gondolatra jöjjön, hogy Bölcskei viselt dolgairól, környezetéről, ő informálja a blogot. Mert ki más szerezhette be az EMMI-iratokat? Ők ketten a gyerekkori haverral Baloggal, aki ugyanúgy utálja Bölcskeit, mint Szabó.

  • Szőke Tisza said

   Szabó persze mindent megpróbál, hogy lelkészi elnök lehessen. Erre vár 12 éve. De hiába van mögötte Balog és OVI, úgyis az lesz, amit Tiszántúl akar. Tiszántúl és Tiszáninnen lesöpri őt úgy mint 6 évvel ezelőtt.

   • Black Victory said

    A Tisza áradása elsodorja a rosszemlékű Szabó-sógorokat, és egy tiszta ember, fekete Karcsi veszi át az egyházat. Nem akar mocskot örökölni, ezért Bölcskeit és Tarrt is felelősségre vonja a sikkasztásokért. Tarr hiába dörgölőzik hozzá, tőle is meg kell szabadulnia az egyháznak. Bölcskei szétporladmagától is.

   • lutheránus said

    Szegény Karcsit azzal próbálják denunciálni, h elvált. Na és?
    Balog EMMI miniszter is második házasságban él és nem özvegyként jutott oda.
    Mégis az egész refi egyház a leggusztustalanabb módon hízeleg neki.
    Amit szabad Balognak, nem szabad Feketének?
    Miért?
    A parázna házasságtörő Butykos után direkt jól jönne egy tisztességesen elvált ember.
    CZAPP-CZAPP!

 21. Wistman Woody said

  Törvénytelenség van Orbán király udvarában.
  Az ügyészség, bíróság Fidesz kézben.
  A holdudvar sorra követi el a legnagyobb bűncselekményeket.
  Itt van mindjárt Szabó András, Bölcskei!Butykos, aki zsebre tette a Károlitól kicsalt 115 millió állami támogatást, Balla Péter, aki a Wistmanwooddal követteti el a bűncselekményeket.
  http://www.pupublogja.hu/2014/01/cavintont-magyarnak.html

  • Delaying is denying said

   Az időhúzás a tutimódszer. Miért nem ül Bölcskei, Tarr, Szabó, Balla és a Wistmanwood a börtönben? Mert a poltpéteri ügyészség a beépített Lajtárral húzza az időt. És ha már minden kötél szakad, akkor módosítják a büntetőp törvénykönyvet, eltörlik a bűncselekményeket. Majd ha már eltelik az elévülési idő, újból módosítják, és visszaemelik. De közben fent nevezettek megúsznak minden felelősségrevonást.

 22. historiker said

  Történészek tiltakoznak a Szabadság téri förtelem ellen!
  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/352719

 23. Nemzeti kincsünk: Guszti said

  A mi alkoholista sikkasztó besúgó papunk nemzeti kincs – legalűbbis a miniszterelnök szerint:

  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/352973_orban_a_reformacio_nemzeti_kincset_adott_a

  • Benyal Lehúz Bt said

   Orbán a református egyházat, azaz új nevén a Benyal Lehúz Bt-t tekinti a fő szövetségesének. Hát csak hajrá seggnyalók és lehúzók!

   • Gesztely könyvelés said

    Megnéztem a Gesztely Kft 2007-2008-. évi könyvelését. Nincs 52 milliós kápés tétel. A számlát Bölcskei és Tarr hamisíthatta, hogy az OKM utalást készpénzre váltva eltüntesse.Valaminek feljelentést kéne tenni 115 milliós ügyben, mert még sok érdekesség derülhet ki.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: