Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Breaking news: Legal cases in the holy family (Bírósági ügyek a Szent Családban)

Posted by jhnnsclvn - január 29, 2014

bírósági diadalMészáros Márton, Hegedűs sógoraBalla Péter, Hegedűs sógora
A néhai Hegedűs Lóránt püspök családjának tagjai eddig is sorozatos botrányokkal foglalkoztatták a közvéleményt. Egyikük, ifj. Hegedűs Lóránt, antiszemita kirohanásokkal hívja fel magára a figyelmet, tavaly novemberben pedig fasiszta rendezvényt tartott a Szabadság téri Istenházában. Másikuk, Mészáros Márton, pedig kétszer is törvénytelenül ítéltetett meg magának doktori fokozatot, egyszer a rokona, Balla Péter által vezetett egyetemen, egyszer pedig Szegeden. Tehetik, mert környezetüket terrorizálják, akik összeütközésbe kerültek velük, még mindig megszívták. Ők minden törvénysértésből sértetlenül és diadalmasan kerülnek ki. Környezetük nem is titkolja, hogy retteg tőlük. A Hegedűs-Mészáros család már többször is bizonyította, hogy rájuk a magyar állam törvényei nem vonatkoznak, ebben az országban ők szabják a törvényeket. Csak két példa: a Mészárosok – ifj. Hegedűs Lóránt sógorai – 2005-ben kirúgatták állásából a gödöllői lelkészt, mert az rajta kapta a családot félmilliárd forint egyházi és alapítványi összeg elsikkasztásán. 2010-ben kirúgattak állásából egy egyetemi tanárt, mert az rajtakapta Mészáros Mártont a doktori csaláson. A Hegedűsök etnikai és politikai izgatása ellen az egyház nem mer fellépni, mert fél a család bosszújától, legfőképp a Jobbik és a kurucinfo akcióitól. Pedig a nemzeti hős szerepében előszeretettel tetszelgő család korántsem olyan kóser, mint ahogy azt a kurucinfón felépített mítoszukban sulykolják. Balla Péter, a Károli Református Egyetem rektora, id. Hegedűs Lóránt veje, ifj. Hegedűs Lóránt és Mészáros Márton sógora például meleg, intim kapcsolatot táplál a volt kommunista titkosszolgálattal, mindenekelőtt az egykori Információs Hivatal egyik műveleti igazgatójával. A nyírfás Földi László cégével, hivatásos félkatonai kémekkel üldözteti a család ellenségeit, így pl. csaló unokaöccse, Mészáros Márton lebuktatóját: http://hvg.hu/itthon/20130215_magannyomozas_karoli_rendorseg
Ezek után fel lehet tenni a kérdést: ki is az üldöző és ki az üldözött? Ki a (nemzeti) hazafi és ki a valódi hazaáruló? – A szerk.

Holnap tárgyalják a horthysta lelkész ügyét

Csütörtökön, azaz holnap tárgyalja ifjabb Hegedűs Loránt lelkész ügyét a Református Egyház bírósága. A vád palástvesztést kér a Horthy-szobrot avató lelkészre.

Fordulatokban gazdag folytatást hozott a Szabadság téri református templomban tartott novemberi Horthy-szoboravatás. Az egyház jogtanácsosa hivatalvesztést indítványozott a főszervező ifjabb Hegedűs Lóránt ellen, ám szilveszterkor úgy nézett ki, hogy még vizsgálat sem lesz. Most úgy tűnik, hamarosan ítélet is születhet, ugyanis csütörtökön megkezdődik az ügy tárgyalása, és a tapasztalatok alapján akár az első napon ítélethirdetésre kerülhet sor.

 A nemzetközi sajtó is felfigyelt a novemberi Horthy-szoboravatásra: a jobbikos lelkész, ifjabb Hegedűs Lóránt által szervezett provokatív eseményen a több százezer zsidó származású magyar állampolgár haláláért felelőssé tehető kormányzót méltatták mellszobra leleplezése kapcsán. Az eseményen a Jobbik több más politikusával is képviseltette magát, többek között ott volt szervezőként ifjabb Hegedűs felesége, aki egyben a parlament jegyzője is. A szoboravatással szemben jelentős tiltakozás bontakozott ki a helyszínen, az antifasiszta ellentüntetők többször annyian voltak a Szabadság téren, mint a horthysták a téren álló református templomban.

A botrány után Bogárdi Szabó István püspök eljárást kezdeményezett ifjabb Hegedűs ellen, mert „egyházunk közfelfogását és korábbi megnyilatkozásait semmibe véve, a keresztyéni közösséget lejáratva a Szabadság téri református templomban provokatív politikai akciót szervezett”.

Karácsony táján úgy tűnt, hogy a területileg illetékes Budapest-Észak Református Egyházmegyétől máshová kerül – és ezzel jelentős késedelmet szenved – az ügy, mivel több bíró elfogultságot jelentett. Horváth György jogtanácsos erre nyílt levélben közölte, hogy tiltakozása jeléül huszonhárom év után megválik egyházi tisztségétől. Horváth úgy fogalmazott: az elfogultságra való hivatkozás csak a gyávaság leplezésére szolgál: az egyházi bíróság tagjai valójában a Jobbiktól félnek és attól, hogy nevük megjelenik a Kuruc.infón.

Végül az egyik bíró meggondolta magát, és mégis vállalta a részvételt a perben, így az holnap elkezdődhet. Az atv.hu úgy értesült, ifjabb Hegedűs személyesen nem lesz jelen a tárgyaláson, ugyanakkor elképzelhető, hogy szimpatizánsai közül megjelennek néhányan.

atv.hu

http://www.atv.hu/belfold/20140129-holnap-targyaljak-a-horthysta-lelkesz-ugyet

44 hozzászólás to “Breaking news: Legal cases in the holy family (Bírósági ügyek a Szent Családban)”

 1. tilos az á said

  Pontosan holnap tizenkettőkor. Akkorra hívta Hegedűs Lóránt felesége a barátaikat imádkozni a Szabadság téri templomba.
  A jobbikosok akcióznak, megfenyegették a zsinatot, írtak Bölcskeinek. Őt má ez nem nagyon izgatja. Sokkal kellemetlenebb kérdés neki az, hogyan számoljon el azzal a hatvan millióval, amit mkp-ben fizettetett ki magának állampénzből a Károlin keresztül.

  • theologina said

   Csepregi Botond hírt ad a tárgyalásról a reformatus.hun, tárgyszerűnek tűnik.
   Nem derül ki belőle:
   MIKOR, HOL? tartják a tárgyalást
   MELYIK EGYHÁZMEGYE?
   Gondolom, féltek, hogy odacsődül az egész Jobbik.

 2. családfa said

  Szóval azoknak, akik még nem értik a rokonságot.
  Dr. Hegedűs Lóránt püspöknek négy gyermeke volt, két fiú, két lány. Kettő közülük pap lett (Lóri és Zsuzsa), a másik kettő orvos. Ezek egyikét, Gyöngyit vette feleségül Balla Péter, aki rokonként lett egyetemi tanár – apósa terjesztette fel, majd a Károli rektora.
  Zsuzsát élemedett korban vette feleségül Mészáros doktor bácsi Gödöllőről, de még sikerült nekik egy gyereket összehozni.
  Mészáros doktor bácsinak az unokaöccse Mészáros Marci/Pista, a kétszeres doktorcsaló.

  • Szegedi Hallgató said

   És ennek a késői gyereknek, Mészáros Márton édes unokatestvérének az óvónője az a Harasztiné Bata Zsuzsanna, aki gyomorbajjal és sztrókkal fenyegeti azokat, akik Mészáros Márton dupla csalással szerzett doktori fokozata után “kutakodnak”. És persze a két Zsuzsanna, a Hegedűs és a Bata, kebelbarátnők is.

   • családfa said

    Nem mi vagyunk veszélyben, kedves Zsuzsák!
    Holnap nagy córesz lesz a Szabadság téren, nem igaz?
    Leveszik a palástot Lóriról?
    Rólad is le kéne venni, Zsuzsa!

   • Zores said

    Megyünk mi is imádkozni a Szabadságtérre, viszünk egy hordozható zsinagógát. Azért fogunk imádkozni, hogy rács mögé kerüljetek ti kis fasiszták!

 3. Balla Péter said

  Mivel ezt a fórumot sokan olvassák, köztük sok igaz magyar hazafi, ide is felteszem sógornőm, ifj. Hegedűs Lórántné felhívását:

  “Kedves Barátaim!
  A Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Egyházkerületének püspöke, Szabó István fegyelmi eljárást kezdeményezett a Horthy-szobor állítás miatt férjem, Hegedűs Loránt ellen. A “vád” hivatalvesztés büntetés kiszabását kéri a bíróságtól.
  A tárgyalásra Budapesten január 30-án, csütörtökön kerül sor.
  Azon kedves Testvéreink, akik imádságos szívvel együtt kívánnak velünk lenni a tárgyalás ideje alatt, azokat kérjük, hogy 12 órára a Hazatérés Templomához jöjjenek.
  “Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?” Róm. 8:31
  Hegedűs Lorántné
  (Fb-bejegyzés)”

  Remélem a szerkesztőség nem moderálja ki, mert akkor becsapja az olvasóit!

  • Árpád apánk vére said

   Eddig sem volt és ezután sem lesz palástvesztés. Nézzétek meg a diadalmas képet a poszt fölött (a legelsőt). Hegedűs tiszteletes most is így fog kikerülni ebből a szégyenletes perből. A vállunkon fogjuk kihozni ítélethirdetés után a tárgyalóteremből.

  • fixer said

   Na mi van, valaki jakabévásat játszik?

  • Hazatérés said

   Tisztelt asszonyom ott leszünk. Vitam et sanguinem a Hegedűs családért!

   • Összefogás said

    Ha areformátus testvéreink összefognak és mindnyájan ottlesznek nemtörténhetmeg a palást veszély kérünk mindenkit ,védjükmeg azt aki minket védett

  • Áldás, békesség said

   Kedves sokat szenvedett asszonytestvérünk:
   Elkezdjük az áláírásgyűjtést, nemzetünk lelkészének igaza mellett, mert tudjuk,hogy
   “A gonoszságban élők nem értik (nem akarják megérteni) az IGAZSÁGOT” (Péld. 28:5) holott
   “AZ IGAZSÁG FELMAGASZTALJA A NEMZETET; a bűn pedig gyalázatjára van a népnek” (Péld. 14:34)
   Ebben a tudatban és a Seregek Úrának segedelmével,
   tesszük kötelességünket.

 4. Le a palásttal Szabóról! said

  A református egyház vezetősége nem legitim képviselője a református embereknek. szűkségessé válhat, hogy a reformátusok esetleg eltávolítsanak bizonyos vezetőket.

  • Vörös atyaelvtárs said

   Mellékelek egy 2 perces videót. Úgy a középtájén az egyházfő, Bátor Besúgó Bölcskei, épp egy Horthy emléktáblát leplez le. Az ő palástja mér nincs veszélyben?

   Amúgy a Bölcskei akciójának támogatására kirendelt refiseknek fingjuk se volt arról ki mellett tüntetnek…

 5. Bishops' chess said

  Na ebből a képből is látszik, hogy nem a Horthy-szoborral van baj. Avatott azt Bölcskei is. Balog veszettül gyűlöli Bölcskeit, pont annyira, mint a haverja Szabó püspök. A fiát mégis odaküldi tüntetni a Bátor Besúgó mellé, mert a Horthy-kultusszal egyetért. Ez az egyházon belüli hatalmi harc.

  • A gyávaság is bűn said

   Ezt támasztja alá Steinbach esete is az alsóörsi lelkésszel. Valójában ő is utálja Bölcskeit, mégis megvereti és meghurcolja a lelkészét, mert az informálja a társait a 115 milliós sikkasztásról. Steinbach is tudja, hogy Bölcskei nemcsak besúgó, hanem tolvaj is, mégis beáll mögé.

  • Cross Alliance said

   A református egyház felső vezetői keresztülkasul lepaktálnak egymással, kettesével kijátsszák egymást a 3. ellen. Amikor Bölcskei Ballát választotta rektornak a Károlira, a Hegedűs-családdal paktált le, hogy bemosson egyet közös ősellenségüknek, Szabó Istvánnak. Lórika ügyben viszont Szabóval paktál le a Hegedűsök ellen. Undorító hatalmi harc folyhat a püspökök között, amiben már a dunántúli Steinbach is felőrlődött. Képes Bölcskei kedvéért a régi barátait is kinyírni.

  • Rókafogta csuka, csukafogta róka said

   A hatalmi- és érdek-összefonodások ugy tűnik mélyebbek. A felső reformatus körökben elképzelhető, hogy valamilyen modon mindenki-mindenkit fogva tart.

   • red rat said

    Ezenközben Jakab (a Havasi Gyopár férje) a Reposzton az ADAC-ot szidja, mert nem keresztyén.
    http://reposzt.hu/blog/jakab-b%C3%A1lint/2014-01-30/hiteless%C3%A9g

   • Alsóőrsi ügy said

    A mély hatalmi- és érdek-összefonodásokat bizonyítja az alsóőrsi lelkész meghurcolásának jelenleg is folyó története. Steinbach és Köntös beálltak Bölcskei mögé, noha jól tudják, hogy minden Bölcskei ellenes vád igaz. A lelkészt kirúgatni és veréssel fenyegettetni azért, mert ezeket az infókat megosztotta, nem vall keresztyéni lelkületre. Sőt. Maffiózó lelkületre vall. Steinbach és Köntös se különb a többieknél, ezek a felső vezetők tényleg egymás csapdájában vannak.

 6. Besúgó püspök said

  A bíróság lelkésztagjairól kéne levenni a palástot, akik nem mernek kiállni gyülekezetestől a mocskos, patkány, III/III-as vezetésük ellen.

 7. Kövi Dinka said

  Köntös pedig kortyolgatás helyett a Reposzton kavar. Arra számít, Steinbach úgyse indul, ő meg annyit közli, a Pálfi, Závodi meg a Havasi Gyopár (író. és pont) irtózatos szövegeit h megválasztják dunántúli püspöknek.
  Inkább innál, Köntös, mint Detroitban!

 8. Lóri cirkusz said

  Rossz helyre ment a komment. Lóri nem volt ott, de 2 ügyvédje ige, Lóri 14 oldalas beszédét az egyik bíró felolvasta, a tárgyalást febrtuár 20-ra halasztották. A labancok pedig meg akarják lincselni a Horváth Gyurit.

  • Darabont said

   Mi ERDELYI reformatusok,kotelet kerunk a gonosz horvath gyuri NYAKARA.

  • Bátor Besúgó said

   Persze 40 evig 3/3-azni meg komcsi branert kenyeztetni az nem politikai tevekenyseg ugye? Fopapok… tuzre vasra az osszessel.

  • Palást helyett Pallost! said

   Még hogy palást? Nem inkább pallos? Le kéne nyakazni az ilyen zsidóbérenc hazaárulókat. Ilyesmiket javasolnak labanc testvéreink.

   • Labanc bosszú said

    Odaát elszabadultak az indulatok. A pallos és a kötél a legenyhébbkivégzési mód, amivel Horváth Görgyöt likvidálni akarják Lórika hívei. Íme két gyöngyszem:
    Attila Miklos · Ensino fundamental
    Nem jó megoldás! Ennél jobb is van, szerveiket széosztani a rászorúlóknak és igy 7-8 ember életét meg lehetne menteni magyarországon.Még rádásúl fel lehet a síjukra vésni,hogy ” Magyar önkéntes életmentö” hm….
    Válasz · 1 · Tetszik · 2 órája
    Kalman Beszteri · Kiemelt hozzászóló
    Attila Miklos : Egy elfajzott tróger szerveivel tovább élni egy MAGyarnak…………………….INKÀBB a HALÀL !!!!!!
    Válasz · 1 · Tetszik · kb. egy órája

    Szóval nem felnégyelni, hanem 7-8 darabra tépni. És van aki még ezt is kevesli. Aki nem hiszi, annak: http://kuruc.info/r/2/123335/

   • Lájk Lóri said

    A legdurvább kínzásmódokat tucatjával lájkolják. Ilyenek a Hegedűs-Mészáros-Balla-család támogatói!

   • Ki a zsidóbérenc? said

    Ki a zsidóbérenc? Nem Horváth György jogtanácsos, hanem ifj. Hegedűs Lóránt sógora, Balla Péter, aki az izraeli hátterű Wistmanwoodot béreli fel beosztottjai és hallgatói üldözésére. Szimatoljatok egy kicsit labancok a Hegedűsék háza táján! Ott valami nagyon bűzlik. A zsidóbérenc Balla, az bűzlik.

 9. rettenthetetlen hülyék a károlin said

  Hát igen. Balla nem sajnálja a közpénzt arra, hogy az izraeli-orosz-komcsi hátterű Wistmanwooddal készíttessen felvételeket magánlakásokban.
  De ennek nemzetközi visszhangja lesz.
  Hegedűs Lóránt szoborállítása ellen Washington is tiltakozott.
  Balla nemzetközi hírhedtségben fel fog sorakozni a sógorához.

 10. journalist said

  Olvasgatjuk a Reposztot, amivel olyan nagy mellénnyel dicsekedett Köntös a református félórában.
  Most éppen Kutasiné Molnár Bogi (?) örökbecsű írását olvashatjuk kaposvári rendőrök és rendőrkutyák Los Angeles-i kalandjairól.
  http://reposzt.hu/blog/kutasin%C3%A9-moln%C3%A1r-bogl%C3%A1rka/2014-01-31/cs%C3%BAcstechnika-nuku-diszpl%C3%A1zia-ann%C3%A1l-ink%C3%A1bb
  Amiben, ki gondolta volna, Kaposvár a nyerő!
  Amint Bogi – aki magáról csak annyit árul el, hogy szeret “jóízűen neetni” – számos bibliai idézet odafárasztása után levonja a tanulságot: Amerikában a lóvé, a technika, itthon viszont a szív, ezért jut a csúcsra Töki (!!!), a diszpláziás (csiípőficamos) rendőrkutya.
  Hogy tegnap volt a Washingtonból is megintett Hegedűs Lóránt első tárgyalása, amire kivonult a hazai szélsőjobb daliás serege és megfenyegették a dunamelléki egyházmegyét, az nem éri el Köntös úr és Bogi ingerküszöbét.
  Hegedűs és Töki közül biztos kézzel választják az utóbbit.
  Csak így tovább a szakadékba, a pokol kutyái közé!

 11. jobbikos said

  Holnap február 1-én 15 órakor Kiskunhegyesen, a Nagykun és a Kohononcsenko utca sarkán felavatjuk vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó úr emléktábláját.
  Az emléktáblát megáldja Hegedűs Lóránt nagytiszteletű úr akinek hitvány rágalmazóit tegnap jól megkergettük.
  Éljen Horthy éljen Hegedűs!!!
  Szebb jövőt!!!
  Gyertek el!

 12. szabadság téri harcosok said

  Hegedűs Lóri megmonta hogy a Horvátba bele bujt az ördög
  És nemlehet kiüzni belölle
  http://kuruc.info/r/6/122318/

 13. lelkipásztor said

  Ez egy tárgyilagosnak tűnő beszámoló Hegedűs tárgyalásáról.
  http://reformatus.hu/mutat/9183/

 14. Double standard said

  A Hazatérés Temploma soha, semmilyen formában, egyetlen alkalommal sem szegte meg az egyházi ingatlanok pártok vagy politikai mozgalmak részére, hasznosítás céljával történő átengedését tiltó határozatát.

  A Dunamelléki Református Egyházkerület – a KDNP nyilatkozata értelmében – viszont bérbe adta központi székházépületének, a Ráday Kollégiumnak a Dísztermét a KDNP Országos Választmányi Gyűlése megtartása céljára.

  Na, akkor kiről is kell levenni a palástot? nem inkább Szabó Istvánról?

 15. A Jobbik a jobbik said

  Nem lesz attól egy egyházi alkalom pártrendezvény, ha azon pártpolitikus felszólal, kivált akkor, ha megszólalási lehetőségét nem pártpropaganda céljára használja fel. A Jobbik országgyűlési képviselője egy szót nem szólt pártjáról, annak programjáról beszédében – kizárólag a gyülekezet- és templomalapító református hithős Kormányzó életútját idézte fel és méltatta – sőt pártja neve el sem hangzott a 2013. november 3-i istentiszteleten történt fel- és lekonferálásakor sem.

  A Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Kollégiumának Dísztermében 2013. december 14-én viszont Orbán Viktor és Semjén Zsolt pártelnökök pártjaik választási együttműködésének megerősítését deklarálták ország-világ előtt.

  Akkor melyik is volt a pártrendezvény?

 16. Zászlók a templomban said

  A Hazatérés Temploma székházépületében soha nem lehetett pártlogót vagy pártzászlót kihelyezni.

  A Ráday Kollégium Dísztermének szószékét 2013. december 14-én a KDNP zászlaja és pártlogója “ékesítette”, onnan szónokolt mindkét pártelnök, sőt Szabó István dunamelléki püspök is, akinek püspöki hivatala szintén ebben az épületben található.

  Ki vétett akkor a törvény ellen? ifj. Hegedűs? Nem inkább Szabó István?

 17. Pussy Riot said

  Meztelenül lehet istentiszteleten mutatkozni, csendőregyenruhában meg nem?

 18. Csakazértis said

  Csakazértis avatunk orrba-szájba, szobrot, emléktáblát, utcanévtáblát, egyre megy – csak Horthy Miklós nevét viselje! Folytatjuk Lóri! melletted vagyunk

  http://jobbik.hu/esemenyek/kunhegyes-horthy-miklos-utcanevtabla-avatas

 19. red rat said

  “Rendet kell teremteni a fejekben” – írja Székely Attila a mai Reposzton.
  http://reposzt.hu/blog/sz%C3%A9kely-attila/2014-02-01/aj%C3%A1nd%C3%A9k-k%C3%B6b%C3%B6n
  A mikroszkópos főávós szavait idézi a nagytiszteletű (????) úr.
  Nyilván ő fog rendet teremteni.
  Nem túl nagy vállalkozás ez?

 20. tudományos kutató said

  Köntös nem hisz a tudományban. Bejelenti mindezt mai reposztos posztjában.
  http://reposzt.hu/blog/k%C3%B6nt%C3%B6s-l%C3%A1szl%C3%B3/2014-02-01/vall%C3%A1si-tapasztalatr%C3%B3l-avagy-arr%C3%B3l-hogy-mi-b%C3%A9lyeggy%C5%B1jt%C3%A9s
  Én pedig itt jelentem be, hogy a tudomány(osság) nem hisz Köntösben, az alulművelt, pöffeszkedő hülyében, aki gyanús pénzügyekkel foglalkozik, miközben fogalma sincs arról a munkáról, amit az intézményében végeznek.
  Még szerencse, hogy az ottani levéltárosok és történészek különbek Köntösnél.

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: