Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Breaking news: recent mail from Debrecen (Levél a debreceni esperesi hivatalból)

Posted by karoligaspar - február 18, 2014

debrecen_reformatus_nagytemplom-4-o

Az alábbi levél épp most érkezett a szerkesztőségünkbe a debreceni esperesi hivatalból. Kommentárt nem fűztek hozzá:

Az előzményekről csak annyit: Ágoston Tibor debreceni jobbikos képviselő a zsidók meghurcolásáról és meggyilkolásáról szólva sátáni gúnnyal holokamut emlegetett egy fórumon. Kácsor Zsolt megírta az esetet a Népszabadságban: http://nol.hu/belfold/20140218-az_egyhaz_hallgat?ref=sso. Kiderült közben, hogy Ágoston a debreceni Homokkerti Református Egyházközség presbitere. Az újságíró megkereste a homokkerti lelkészt, aki nem kívánt nyilatkozni, valósággal elszaladt. Ezután a püspöki hivatalhoz fordult, ahol szintén nem akartak vele szóba állni. Vad Zsigmond espereshez utasították. Őt levélben kereste meg az újságíró. Vad Zsigmond pár órája érkezett haza külföldről és a mellékelt levelet küldte a nol.hu újságírójának.

Esperes úr levele higgadt, hívő európai emberhez méltó írás. Odáig züllött a Magyarországi Református Egyház, annak vezetése, élén Bölcskei püspökkel, hogy ennek is nagyon örülnünk kell. Ezennel közzétesszük. – A szerk.

Vad Zsigmond: Ágoston kijelentése elszomorító és vállalhatatlan

“Elszomorítónak és vállalhatatlannak tartjuk azt a kijelentést, amit Ágoston Tibor tett a holokauszttal kapcsolatban. Sajnálatos tény, hogy az egyházmegye egyik debreceni gyülekezetének a presbiteréről van szó, aki kijelentésével egyházunkon belül is komoly megbotránkoztatást okozott úgy a lelkészek, mint a világi tisztségviselők között.

Külföldön tartózkodtam, amikor ez a szégyenteljes kijelentés elhangzott. Felveszem a kapcsolatot a helyi lelkipásztorral, hogy kivizsgáljuk a presbiter református egyházához, és hitünkhöz, hitvallásunkhoz méltatlan szavait.

Nekünk a debreceni reformátusoknak, és személy szerint nekem is nagyon jó kapcsolatunk van a helyi zsidó hitközséggel, amely hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Gyülekezeteink közösségében megengedhetetlennek és elfogadhatatlannak tartjuk az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket.

Sajnálatos módon nincs olyan törtvénye Egyházunknak, amely a nem lelkészi jellegű, azaz világi tisztségviselőkre ilyen esetben vonatkozna, és szankciókat vonna maga után. A jövőben komolyan meg kell vitatnia Egyházunk törvényhozó testületének, a Zsinatnak ezt a kérdést.

Vad Zsigmond

A Debreceni Református Egyházmegye esperese”

17 hozzászólás to “Breaking news: recent mail from Debrecen (Levél a debreceni esperesi hivatalból)”

 1. dunántúli teológus said

  Végre egy tiszta hang Debrecenből.
  Örülök, testvérem.

  • auschwitz said

   Én nem vagyok ettől elájulva. Semmi szankció, semmi felelősségre vonás. Csak egy kis porhintés. Elvégre Vadzsiga püspök akar lenni, szóban kénytelen elhatárolódni Ágostontól. Mossa kezeit, és nem akar tenni semmit.

   • dunántúli teológus said

    Mit tud tenni?
    Szól annak a nyomorult homokkerti papnak aki úgy futott mint a nyúl az újságíró elől, hogy intse meg az Ágostont.
    És ha meginti, mi van?
    A kurucinfo hősként ünnepli!

 2. ΑΒΡΑΣΑΞ said

  Az ellenség fellegvárában is van beépített emberetek? Szegény püspök. Be van kerítve. 😦

  • the easy conscience of effortless superiority said

   Csak Fixer (HungerGames, Báltai Sólyom…) szintjén álló agyonfizetett primitív provokátorok becsülnek le bennünket, amikor a maguk intellektuális (?) szintjén próbálják értelmezni a szándékainkat.
   Sok helyen vannak szövetségeseink, nem is gondolnátok, hol.

 3. Judge said

  Haraszti Zsuzsának és Fixernek a figyelmébe ajánlom: http://nol.hu/belfold/tobb_mint_ot_ev_bortont_kert_az_ugyesz_a_pecsi_egyhazmegye_vagyonkezelojenek?ref=sso
  Nem lehetetlen tehát elítéltetni Bölcskei Gusztávot és Tarr Zoltánt, és mi mindent megteszünk, hogy megkapják, amit megérdemelnek.

  • RLBK said

   Bölcskei notórius, mondhatni visszaeső sikkasztó. 2 évvel ezelőtt már följelentettük 14 millió ft elsikkasztásáért a debreceni rendőrségen. A bizonyíték egy károlis szenátusi határozat volt, amelyben 14 millió forintot vetetett fel a Károlival a koreai KDB banktól Kovács Barnabás rokonán, Kovács Leventén keresztül. A pénzt a Károli törlesztette, de Bölcskei haverja, Csányi használta fel, állítólag OKJ-s képzés beindítására vagy mire. Mindenesetre olyasmire, aminek semmi köze a Károlihoz, de még a felsőoktatáshoz se. A debreceni rendőrség eltussolhatta az ügyet, mert nem kaptunk visszajelzést.

 4. Direkt drót said

  Direkt drótotok van a minisztériumokba, ügyészségekre… de hogy még a debreceni esperesi hivatalba is! Lehet hogy előbb kapjátok meg Guszti leveleit mint ő maga? 🙂 Ezt hogy csináljátok? Mindenkit megvesztek?

  • Hekkerek said

   Én nem csodálkozok. Már évekkel ezelőtt is kiloptak minden iratot Balla rektori hivatalából meg a szegedi egyetemről is. Akkor mért ne lopnának iratokat minisztériumokból, zsinati levéltárakból, püspöki és esperesi hivatalokból. Ez a banda mindenre képes.

 5. zsinati levéltár said

  Vannak ott is tisztességes emberek, akik megelégelték Bölcskei, Tarr, Balla és a többiek bűncselekményeit és tiszta helyzetet és tiszta embereket akarnak a MRE élén.
  Elég világos, nem?

  • Karrierista said

   Nem feltétlenül tisztaságból küldte el nektek Vad Zsiga ezt a levelet a nol-lal egyidejűleg, hanem tán karrierizmusból. Tudja, hogy a református lelkészek fele titokban napi szinten követi a blogot. Be akar vágódni. Helyezkedik a püspökválasztásra.

 6. red rat said

  A Miniszterelnökségen is vannak beépített emberek.
  Kit is ismerünk mi ott?
  Galik urat, aki segített Bölcskeinek ellopni a Károlin keresztül 115 milliót?
  Mást is?
  http://nol.hu/velemeny/megtalaltuk_a_miniszterelnoksegen_a_klubradio-kapcsolot?ref=sso
  Nézzétek és reszkessetek!
  Mindenhol van kapcsolatunk!

 7. law and order said

  Jó ha tudják az ilyen Ágoston féle jobbikosok és presbiterek, hogy az új BTK március 15-től KOMOLYAN BÜNTETI A HOLOKAMUT!!!!
  Perelni fogunk minden antiszemita gazembert a ref egyházon belül és kívül!
  Szabó Andrást is az antiszemita gazembert!

 8. ohranka said

  A kurucinfo már hőst csinált Ágostonból és pojácát Vad Zsigmondból.
  http://kuruc.info/r/56/124055/

 9. jobbikos said

  Boldog szülinapot H. Zsuzsa néni (Haraszti + Hegedűs)!
  Lesz még magyar feltámadás!!!
  Éljen a Lóri!
  Holnap megint ott leszünk!

 10. kálomista hazugságok said

  Holnap lesz Lóri tárgyalása, már elfelejtettétek???
  Horváth palástvesztést kért.
  Mit csinál a református egyház?
  Már rendszeres rovatuk van a Népszabiban: kálomista bűnözés címmel.
  Ma Bölcskei 115 milliós csalásán óg-móg a zsinati tanács, holnap Hegedűs Lóri palástján.

 11. Doctor of law said

  Ha annyira törvényes volt, akkor mért nem született határozat a jogi lépésekről, amit előző posztjukban erről a témáról beígértek?

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: