Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Let’s listen to Calling! (Hallgassunk a hívásra!)

Posted by karoligaspar - szeptember 11, 2014

kehely

Szerző: Kálvinista Hűség

A Magyarországi Református Egyház napjainkban sajnos tele van felszínes hitű, sőt hitetlen, részeges, parázna, saját zsebére gazdálkodó emberrel. Nevezhetjük őket “lelki halottaknak” is (…az a neved, hogy élsz, pedig halott vagy Jel. 3,1) De még azok között is, akik a nagyobb bűnöktől mentesek, akadnak önmagukat nevetségesen túlértékelő figurák, akiknek életét saját maguk menedzselése mellett az egyház ügyeibe való belekotnyeleskedés, intrikálás, fontoskodás jellemzi. Steinbach püspök úr nagyon jól jellemzi ezeket az embereket Istentől áldott könyvében:

“A fontoskodó ember vagy unatkozik, vagy nagyon is szereti önmagát, de ezt ugye nem lehet direkt beismerni, ezért egy ‘nemes’ ügy mögé bújva fontoskodik. Félre ne értsük, ez nem azt jelenti, hogy nincs nemes ügy, és nem létezik önzetlen szolgálat, de ezeket többnyire felfalja az érdekeken alapuló fontoskodás.” (Steinbach József: Tágas tér. Üzenetek a 18. zsoltárból. Pápa: Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei, 2011, 50.)

A nemes ügy most éppen az egyház megújulása, a választások előkészítése lenne, mely körül nyüzsögnek az önjelöltek, híveik, a zavarosban halászók és a rossz akaratúak. A választásokra nagyon jól illik az Ige szava: “Sokan vannak a meghívottak, kevesen a választottak” (Mt 22,14). Az önjelöltek motivációs háttere nem túlságosan bonyolult: az előtérben akarnak lenni, hatalmat, pénzt, népszerűséget akarnak. Elhitették magukkal, agy, ami rosszabb, elhitették velük, hogy őket az Örökkévaló jelölte ki erre a feladatra, ez az ő elhívásuk. És ez az igazi nagy kérdés: ki is hívta el őket?

A Duna-melléki Egyházkerületben ketten is indulnak a püspöki tisztségért, a jelenlegi, Bogárdi Szabó és Balla Péter, a Károli mostani rektora. Mindkettőjük mögött világosan kirajzolódik a politikai háttér. Bogárdi, akit sokan azért támogattak annak idején dr. Hegedűs Lóránttal szemben, mert azt ígérte, megszabadítja a kerületet a MIÉP nyomasztó közelségétől, mára egyre szorosabb viszonyba kerül a Fidesz vezérkarával Balog Zoltánon keresztül. Amikor azt kellett látnunk, hogy palástban megáldja a felcsúti futballstadiont, minden respektusunk megszűnt irányába. Amikor pedig a következőket olvastuk a dunamelléki parokia.hu szerkesztőségi cikkében, már tudtuk, Bogárdi a Fideszt és Orbánt állította szellemi horizontja fókuszába, az Örökkévaló helyébe. Mi másért tűrne el egy ilyen primitíven szenteskedő politikai talpnyalást: “Adjunk hálát a krisztusi értékek elveinek jeleiért az állammal való kapcsolattartás területén. Könyörögjünk azért az államhatalomért, mely tudja, hogy hatalma felülről adatott, szolgálatra.” http://www.parokia.hu/hir/mutat/5834/ Pedig tudhatná, ha pedig nem, akkor most mondjuk: NEM azért választották püspöknek, hogy az államhatalomért/nak könyörögjön, palástban  stadionokban bohóckodjon és hogy ilyen silány politikai manipulációval vezesse félre a híveket.

Ami Ballát illeti, ő a (MIÉP-es, majd jobbikos) Hegedűs-klán előretolt embere, strómanja. Bár a család tagjai mérhetetlenül megvetik a tehetségtelen, rossz külsejű sógort, benne látják az egyetlen esélyt arra, hogy a Duna-melléken újra hatalomra kerüljenek, megbuktatva a gyűlölt Bogárdit, aki állandóan egyházi bíróság elé citáltatja ifj. Hegedűst. Lássuk be: a Duna-melléken a püspökválasztásnak POLITIKAI TÉTJE VAN. Ha Bogárdi győz, marad a Fideszhez való, minden ízlésen és józanságon túlmutató hűség, ha Balla, akkor a JOBBIK VESZI ÁT AZ URALMAT. Nyilván nem minden naiv és tájékozatlan lelkipásztor látja ezt be, így a manipulációnak mindkét oldalon tág tere nyílik. Bár mostanában szaporodnak a jelek arra, hogy már a vidéki lelkipásztorok se érik be a kegyeskedő semmitmondással. Jakab nagytiszteletű úr jogos kérdéseket vet fel a Reposzton, gyanítom, választ nem kap rájuk.

http://reposzt.hu/blog/jakab-b%C3%A1lint/2014-09-11/k%C3%A9rd%C3%A9sek-v%C3%A1laszt%C3%A1sra-v%C3%A1rva

És ez még nem minden. A tiszántúli indulók között ilyen politikai jellegű megoszlást nem látunk: mind Fekete, mind Vad az “Ibi bene, ubi patria” cinikus elvén éli a maguk korlátolt, zsírosparaszti életét. Hűségük a mindenkori hatalmat illeti, ma Fidesznek hívják a betlehemi csillagukat, holnap Jobbiknak, de ha a Munkáspárt jutna hatalomra, hatalmas rutinnal azt is kiszolgálnák. Őket mindenekelőtt a pénz, a hatalom éhsége fűti, nemkülönben a mindenre kész Tarrt, a spicli machiavelliánus fiát. Debrecenben a megegyezés tárgya leginkább az, hogy továbbra is mennyire takargatják Bölcskei spiclimúltját és hatalmas rablásait, amelyből az e blogon pertraktált 115 milliós károlis sikkasztás csak egy nőszövetségi szeretetvendégség volt.

A legnagyobb tétje persze a zsinati lelkészi elnöki tisztségnek van. Ki kapja, ki marja (és kit)? Debrecen nem akar engedni, elvégre a kálvinista Rómának van a legnagyobb befolyása, híveinek száma ma is jelentékeny. A Duna-mellék a Jobbik és a Fidesz között ingadozik, de mind Bogárdi, mind Balla aspirál a zsinati elnökségre is. Ezzel pedig a ZSINATI ELNÖK IS EGY POLITIKAI PÁRT KIHELYEZETT KÉPVISELŐJE LESZ A MRE-ban. Ha Balla győz: a Jobbiké, ha Bogárdi, a Fideszé.

Egyetlen módja van annak, hogy egyházunkat megmentsük attól, hogy politikai pártok bohócává váljék: olyan hitben járó embert kell választani a zsinat élére, akit “életre keltett a Krisztussal együtt” (Ef. 3,6) Most csak egyetlen ilyen embert látunk, a Dunántúli Egyházkerület jelenlegi püspökét, Steinbach Józsefet. Nem tudjuk, indul-e a választásokon, többször nyilvánosan kijelentette, hogy csak egy ciklusra vállalta el ezt a feladatot. Azt is beszélik, hogy Köntös László indul az így megürült helyért. Vele nincs különös bajunk, de nem elég művelt, nem eléggé elhivatott ember, túlságosan rabja a világi hiúságnak és gőgnek, politikai tekintetben pedig egy érdekelvű szélkakas.

Kérjük ezért Steinbach testvérünket, fogadja el újra a püspökség nehéz feladatát, és tegye lehetővé hívei számára – ezek pedig nincsenek kevesen – hogy személyében találják meg a Zsinat új lelkészi elnökét. Üzenjük ezt neki a 18. zsoltár szavaival, amelyről felejthetetlen könyvet írt: “A hűségeshez hűséges vagy, / a feddhetetlen emberhez feddhetetlen. A tisztához tiszta vagy,/ de a hamisnak ellenállsz.”

Steinbach testvérünk tiszta és feddhetetlen, a többi ön- és pártjelölt hamis. Ahogy a Zsoltáros mondja: “A nyomorult népet megsegíted,/ de a kevély tekintetűeket megalázod.” Ezt a fénysugarat gyújtotta nekünk a mi Istenünk a sötétségben, s ezt nyújtjuk tovább mindenkinek, akinek van szeme a látásra és füle a hallásra.

154 hozzászólás to “Let’s listen to Calling! (Hallgassunk a hívásra!)”

 1. the easy conscience of effortless superiority said

  Berekfürdőn ma délig tanulják a kiválasztottak, hogyan zajlik a választás. Szigorúan technikai részletek. Tartalom, MINEK? Ezeknek a hülyéknek? Így viszonyul a MRE vezetősége a lelkipásztorokhoz.

  • Zsinati Illetékes said

   Ez a tudatlanságban tartás szándékos. Bölcskei favoritja a Tiszántúlon Fekete Károly, a zsinati elnökségre pedig Balla, akit Tarr szorosan fog. Másfelől viszont a családja szorongatja. Ballát a Tiszántúl is támogatja Szabó püspökkel szemben. Ő Bölcskei és Tarr jelöltje a lelkészi elnökségre, mert lezsírozták vele, hogy nem fogja bolygatni se a sikkasztásaikat, se Bölcskei és a Tarr-papa ügynöki múltját. De mindegyiknek van komoly ellenfele: Vadzsiga és Szajuz. Mindkét körzetben az esélyek: fifty-fifty.

 2. dunántúli igazmondó said

  Boglár megint istenverte baromságokat beszél a Reposzton. Most nem is csak a logika bakugrásaira gondolok, a műveltség ásító hiányaira, hanem nagyon primitív ténybeli tévedéseire.
  Honnan vette, hogy a pápai zsinagóga “rommá lett”???
  Ha odakacsázna személyesen, meggyőződhetne arról, mekkora hülyeséget állít.

 3. zsinati levéltár said

  Bogárdi Szabó szombaton, 13-án Balog Zoltán társaságában lobbizik püspökké választása érdekében a Szilágyi Dezső téri templomban.
  http://www.parokia.hu/esemeny/mutat/2561/
  Mit lép erre Balla? Megáldja Vonát?

  • Wistmanwoodos Balla said

   Szajuz ezzel semmire nem megy. Ballát kell lenyomnia. Kezében van az ütőkártya: a Wistmanwood felbujtása bűncselekményre. Ha ezt nem játssza ki Balla ellen, veszíteni fog. Nem Balog tud rajta segíteni, hanem Polt Péter.

 4. zelóta said

  Bogárdi tovább folytatja a kampányát a maga erőtlen, álintellektuális stílusában.
  http://www.parokia.hu/hir/mutat/5850
  Most éppen elolvasta Thornton Wilder Szent Lajos király hídja című művét és arról bölcsködik.
  Nem szívesen mondom: az egész szöveg tele van helyesírási hibákkal.
  Komolyan gondolja Szajúz, hogy ezzel lenyomja Ballát?
  Majd jönnek a bőrfejű gárdisták és őt nyomják le.

  • Tiszántúli said

   A Guszti már másfél évvel ezelőtt megmondta, hogy Szajuz nemcsak lelkészi elnök nem lesz, hanem püspök se. November végére véget ér a pünkösdi akarom mondani püspöki királysága 🙂

 5. Curious said

  Ha ezen az egyetemen a legtöbb vezető és vezető oktató báb, mint pl. Balla, Domokos, Antalóczy, akkor ki rángatja a drótot?

 6. hücpe said

  Hát a Jobbik, nem tűnt még fel?

 7. zsuzsa néni said

  A Reposzton Székely Attila azon lelkesedik, hogy hívjuk el a papunkat sörözni, mert nehéz és bonyolult munkát végeznek.
  http://reposzt.hu/blog/sz%C3%A9kely-attila/2014-09-13/mikor-megy%C3%BCnk-s%C3%B6r%C3%B6zni
  Az, hogy felmásztok a szószékre és szenteskedtek?
  Undorító ostoba, önhitt lajhárok vagytok!
  Isztok ti magatokban is, lásd a pocsolyarészeg Bölcskeit!

 8. tudományos kutató said

  Nagyszerű kommentek vannak a Reposzton a választással kapcsolatban. Én maximálisan egyetértek Németh Gézával, aki világos mérnöki aggyal és tiszta erkölcsiséggel idézi Ravasz Lászlót: “Az élő gyülekezet elbírja a halott egyházat”. Ahogy nézem, a Bölcskei vezette egyházon kiütöttek a hullafoltok: korrupt, szennyes vezetői miatt. És akkor jönnek a lelkészek, akik a Reposzton vinnyognak, hogy “őket senki se informálja, meg se kérdezi”.
  Tökéletesen egyetértek Németh Gézával: “ők jelölnek, ők szavaznak. Ha hagyják, hogy manipulálják őket, az is az ő felelősségük.”

  • tudományos kutató said

   Lemaradt a link
   http://reposzt.hu/comment/5796#comment-5796

  • Zsinati Illetékes said

   Majd mi felvilágosítjuk őket, forduljanak hozzánk a kérdéseikkel. Arról van szó, hogy Bölcskei puccsra készül Szabó István püspök ellen. Bábként tolja a Dunamellék élére a retardált Ballát, akit továbbra is ő irányít a gengszter Tarr Zoltánnal. Előbb püspököt, eztán zsinati elnökötakarnak csinálni belőle. Ballának elég hogy püspöknek hívják és püspöki palástot hord. A lóvét továbbra is a Bölcskei-Tarr duó fogja lenyúlni.

   • Wistmanwoodos Balla said

    Ez nem történhet meg. Balla bűnöző. Nem született annak, de Kovács Barnabás hatására azzá vált. Bíróság elé kell állíttatni, nem pedig püspöki palásttal takargatni a bűneit, mint Bölcskeiét.

    Tény, hogy a Wistmanwood nevű volt komcsi titkosszolgákból álló cég több károlis oktató lakásába bement és ott poloskázott, kandikamerázott. Ez bűncselekmény. Tény, hogy ezekre az utasítást Balla adta, egy esetben el is ismerte, fent van a neten a nyilatkozata. A Wistmanwood munkatársai ellen a bíróság már a hírek szerint vádat emelt. Ha ez igaz, akkor a felbujtó ellen is vádat kell emelni, ez pedig Balla, hiszen rektorként vagy ő írta alá a Wistmanwoodnak a megbízásokat, vagy ő adott utasítást a beosztottjainak az aláírásra. Mindenképpen tudnia kellett róla, hiszen ezek díjazással jártak, amit neki kellett engedélyeznie.

    Hogyan maradhat ki Balla a büntetőperből? Meg kell szerezni a bűnügyi iratokat és nyilvánosságra hozni. Szabó püspök politikai kapcsolataival ezt még akkor is elérheti, ha Lajtár István főügyészhelyettes, Domokos Andrea doktorandusza és Balla beosztottja, ezt akadályozná. Elvégre még csak nem a Jobbik az úr a Legfőbb Ügyészségen, hanem a Fidesz? Polt Péter pedig fideszes.

   • 115 milla said

    Amikor kiderült, hogy Bölcskei a wistmanwoodos Ballát ki fogja játszani a Dunamelléken Szajuz ellen, akkor valahogy előkerültek az EMMIből a Bölcskei és Tarr 115 milliós sikkasztását bizonyító szupertitkos minisztériumi iratok. De aztán Szajuz mégsem szólt semmit, amikor a gazember finánc Kis Csongor Áron a Zsinati Tanács előtt összevissza hebegett elő meg utófinanszírozásról. Szajuz megállt félúton, vagy visszakoott, nem vitte végig, amit elkezdett. Megszavazta a határozatot, vagy legalábbis nem harcolt ellene, nem fogalmazott meg markáns különvéleményt. Ugyanúgy, mikor kész volt leleplezni Bölcskei Gusztáv alias Bátori ügynök komcsi spicli múltját az elvesztett lelkészi elnök-választást követően. Akkor is megtorpant, és úgy döntött, kivárja Bölcskei újabb 6 évét. De most már látnia kell, nincs mire várnia. Ha ingadozik, megtorpan, visszakozik, nemhogy zsinati elnök nem lesz soha, hanem még Dunamellék püspöke sem. Egyszerű lelkészként ülheti végig ennek a retardált dadogós testi-lelki torzszülöttnek a püspöki bohóckodásait.

    El kell taposnia ezt a férget, mielőtt még maskarába öltöztetik.

   • tilos az á said

    Bogárdinak már nem sok ideje maradt, hogy felvegye a harcot Ballával.ű
    Ehelyett tegnap este is együtt prédikált a Baloggal a Szilágyi D. téri templomban. Bogárdi azt hiszi, hogy a Fidesz segítségével győzni tud.
    Nem számol a Jobbikkal, amit Hegedűsék mozgósítanak és végképp nem számol Bölcskei és Tarr sátáni tervével.

   • Tempus fugit... said

    Bogárdi Szabónak egyáltalán nincs ideje. Ha most veszít, 6 év múlva már túl öreg lesz. Fekete Karcsi és Wistmanwoodos Balla is fiatalabbak jó pár évvel. 6 év múlva a Református Egyház legnagyobb gazembere, Tarr Zoltán is ringbe száll a lelkészi elnökségért, aki Bölcskei mögött és a feje fölött átnyúlva már régóta helyezkedik…

 9. tempora mutantur said

  Bogárdi egyszer megbuktatta az öreg Hegedűst.
  Most azt hiszi, sikerülni fog a Hegedűs-mutáns Ballát is.
  De közben változtak az idők: az általa ajnározott és imádott Fidesz összebútorozott a Jobbikkal.
  A Fidesz röhögve adja át a Dunamelléket a Jobbiknak.
  Bogárdi ráfarag, de nagyon.

 10. zsinati levéltár said

  A szavazás az egyházmegyékben okt. 30-től noember 28-ig tart, dec. 31-ig beiktatják az egyházmegyei tisztségviselőket.
  http://www.parokia.hu/hir/mutat/5813/
  2015 jan. 31. az egyházkerületekben a határidó.
  Febr. 28-ig kell összehívni az új zsinatot és a 4 püspökből megválasztani a zsinati elnököt.
  Bekerültünk a finisbe!

 11. filológus said

  Szept 17-én délután lesz a Reviczky utcában egy kis névtani és terminológiai áltevékenység Fóris Ágotával
  http://www.kre.hu/nyelveszet/

  • Terminátor said

   Ez a program nulla. Csak a reklám kedvéért, mert a terminológia egy hamvába hótt ötlet. Idén már nem volt rá elég jelentkező. Befuccsolt.

   • no para said

    Ez egy workshop. Nem a szakmai közönségnek szól, hanem a résztvevők beszélik meg a saját dolgaikat egymással, egy asztaltársasági beszélgetésnél némileg kötöttebb (és szakmailag elszámolható) formában.

   • filológus said

    Fóris, aki magyar szakos alapképzettség nélkül vette át a magyar nyelvtudományi tanszéket, szedett-vedett programot gründolt terminológia néven. Meg lehet nézni, a hallgatókat nem érdekli, ez az intelligenciájukat bizonyítja.
    Ez a bohóckodás nem győz meg senkit a tudomány világán belül.
    Na persze az egész Károli a tudománytalanság, a gagyi értéktelenség, a szellemi csalás világában van. Szabó András, Petrőczi, Pethő Sándor, Lajtár, Domokos Andrea és Cservák Csaba mind intellektuális nímandok, sőt, bűnözők.

   • meshugga beach party said

    Fóris a Balla ágymelegítője neki nem kell végzettség!
    Azt csinálja amit akar
    Balla imádja a p..ját!

   • no para, ha ez így van, akkor viszont nem hír, privát érdektelen konyhai csevely

   • no para said

    Karoligaspar, a workshop általában ilyen, a résztvevők száma és az esemény időtartama pedig tág határok közt változhat, ugyanúgy, mint a konferenciáé (ez a kettő egyébként az érme két oldala: elvileg a konferencia a szakmai nyilvánosság előtt mutatja be és diszkutálja az eddig elért eredményeket, a műhely meg csak az előadók és esetlegesen a meghívott diszkusszánsok körében. Bár a gyakorlatban nincsenek mindig ilyen éles határok).

    Egy egyetem, tanszék vagy tudományos kollektíva pl. azért adhat hírt ilyenekről, hogy
    – mutassa, hogy a tanszéken a mindennapi oktatási és adminisztratív munka mellett tudományos párbeszéd is folyik
    – bizonyítsa, ha később valaki a CVjében feltünteti a részvételt
    – ha egy elnyert támogatási program vagy pályázat keretében feladatként vállalta, akkor a beszámolóban tett említést alátámassza

    ilyesmik.Szóval van hírértéke.

    Bármilyen műhely vagy konferencia kritizálásának és sommázásának egyébként az a módja, hogy jelzi a részvételi szándékát és ír róla egy beszámolót, amiben aztán megindokolja és példákkal alátámasztja, hogy miért is volt érdektelen konyhai csevej ami ott zajlott.De ezeket mind tudják.

   • balla a kurvapecér said

    Ez mind lényegtelen Ballának a szeretője a Fóris, ezért írta ki úgy a tanszékvezetői pályázatot, hogy ne kelljen se magyar szakos alapképzettséggel se református egyházi tagsággal rendelkezni.
    Ez mind ráillett a Fórisra aki nyakában arany menórával szórakoztatja Ballát szexuális praktikáival merhogy állitólag ahhoz télleg ért

   • no para said

    Tényleg lényegtelen, hiszen az ad hominem itt norma, nem hiba.

   • Eltés srác said

    Egyetértek abban, hogy azért tették ki ezt a privát beszélgetést a honlapra, hogy “mutassanak” valamit. Alighanem azt, ami nincs. Hogy felhasználhassák valamilyen CV-beb. Hogy lefedjenek vele valamilyen pénzt. Amúgy két ember szakmai beszélgetésének szerintem semmilyen hírértéke nincs, ilyen híreket naponta tucatjával ki lehetne rakni a mi egyetemünkön, ahol ha két oktató csak véletlenül találkozik, már akkor is mély tartalmú szakmai beszélgetést folytat. Mégsem hivalkodik a honlapunk ilyesmikkel. Ha ez hír, akkor vajmi kevés szakmai diskurzus folyhat abban a kuplerájban. De tényleg lényegtelen és nem az ad hominem miatt, hanem mert ha ez odaát hír, akkor nagyon sivár lehet ott a tudományos élet. Annak van hírértéke, hogy odaát már ez is esemény. 🙂

   • Vicces vagy... said

    Aha, szóval Károligáspár jelentkezzen be Fóris kis intim diskurzusára, és írjon róla beszámolót. Mert ugye be is engednék pont őt erre a hangsúlyozottan nagyon zártkörű beszélgetésre?

   • Soror Immaculata said

    Igen, ez ad hominem. Sőt, előítélet. Fórist szemlátomást utálja pár hozzászóló, nem is tudom, miért. Talán azért, mert elkötelezte magát anno a Szabó banda mellett? Vagy mert érdekből és karrierizmusból beállt Balla szolgálatába? Vagy azért, mert megrágalmazott volt károlis oktatókat, hogy a blogbejegyzések hasonlítanak más tőlük származó szövegkorpuszokra és puszta gyanú és rágalom alapján kirúgatta őket? Fóris Ágota nem csinált semmit, ő maga az ártatlanság. Kivéve talán, hogy gyanúsítgatott, rágalmazott, és segített szakmai pályafutásokat és egzisztenciákat tönkretenni azért, hogy a sajátját építse. Ez minden, amit a szemére lehet vetni azon kívül, hogy olasz-spanyol szakosként semmi keresni valója egy olyan egyetemen, ahol se olasz, se spanyol szak nincs.

   • lupanaria said

    Ballából püspököt csinálnak, aki a qrvájából 00 képzettséggel tanszékvezetőt csinált. Aki nem véletlenül sátáni gúnnyal viseli az úgynevezett református (???) egyetemen a menóráját a nyakában.
    Balla egy zsidó luvnyával csalja a Gyöngyit.
    Püspöknek való az ilyen?

   • no para said

    Kedves eltés srác, az egyetemeden is vannak ilyen (hasonló méretű, hasonló módon hirdetett és elszámolt) műhelyviták vagy beszélgetések. Minden egyetemen vannak. Itt pl. ha megnézed, akkor a képekből látszik a környezete, a mérete és a közönség hiánya. http://konyvtar.elte.hu/hu/node/2793 láthatóan mégsem szégyellik hirdetni, mert nincs mit. A károlist is így kell elképzelni.

   • no para said

    Soror; nem azért, mert cinikus akarok lenni, de aki az akadémiai pályát választja, főleg egy posztszoc országban, annak bizony számolnia kell azzal, hogy a pályatársai közt érdemtelenek is lesznek, akikkel alkalom adtán harcba keveredhet. Fehér egyetemet szeretnél? Csinálj egyet, meglátod, hogy (túl azon, h eleve nem menne) nem tudnád megvédeni. és nagyon hamar (már elnézést az esetleges áthallásokért) a szürke valamilyen árnyalatában kezdene pompázni. Ha nem fogadod el, hogy ez minden esetben, mindenhol, ahol emberi gyarlóságok játszanak, így van és lesz, akkor jön először az alkohol,és az ilyen blogok írásához hasonló dolgok, majd az apátia vagy az őrület. Beszélj valami józanabb és idősebb testvérrel a gyülekezetből, hogy mi az ilyenkor megkövetelhető erkölcsi kötelesség. Szerintem nem a bírói, ítélői és végrehajtói szerepek felvétele, de ne higyj nekem.

   • Soror Immaculata said

    No para, te született komformista vagy, vagy egyszerűen gyáva. Elfogadod az elfogadhatatlant, ahelyett, hogy változtatni próbálnál rajta. Szerinted nem lehet? Akkor miért vannak a nyugati világban ésszerűbb stukttúrák, ott miért nem a kontraszelekción alapul a káderpolitika? Hogy jön az alkohol és az “ilyenfajta blogok írása” egy kalap alá? Mi bajod van a tényfeltárásokkal, leleplezésekkel, dokumentumok publikálásával? mi érdekedben áll falazni a csuhás bűnözőknek? Te az igazság bajnokait tekinted betegnek, ők viszont valszeg téged. Szerinted “nem a bírói, ítélői és végrehajtói szerepek felvétele” az erkölcsi kötelesség. Szerintem pedig nem az áldozaté a hóhér kezében. kábé úgy beszélsz mint a középkor papok, akik lebeszélték a jobbágyokat a lázadásról. Fogadjuk el, hogy ez a világ siralomvölgy, a dolgok rendje az erkölcstelenség, protekciózás, nepotizmus, kontraszelekció, nyugodjunk bele, ne lázadjunk ellene. Beszélj csak a magad nevében. Eszemben sincs ezt a minimalista programot magamévá tenni. Ez az olyan minimális igényű embereknek való, mint amilyen te lehetsz. És ez nem ítélet, nem sértegetés, hanem az érvelésedből adódó egyenes és logikus következtetés.

   • Eltés srác said

    Csúsztatsz. A közönség hiánya nem látszik. Nincs totálfelvétel a helyiségről. 6 személy név szerint fel van sorolva, akik ilyen-olyan módon aktív szerepet játszanak, mondanivalójuk van. Csak a közölt képeken 9 személyt számoltam össze, és vannak nem látható részek. Plusz nem mindenki hagyja magát fotózni. Ne próbáld a mi egyetemünket a ti kis kuplerájotok szintjére lehúzni. No hasonlóság.

   • no therapy said

    No para egy nem túlságosan szofisztikált manipulációval próbálkozik.
    Amit ő képvisel, az primitív cinizmus.
    Hatása nulla.
    És hagyja ezt a tanácsadó válleregetést, bennünket nem tud manipulálni vele.

   • Soror Immaculata said

    No therapy, nem értek veled egyet, szerintem No para se nem primitív, se nem cinikus. Intelligens és okos. Csak nem mer konfrontálódni, nem mer harcolni egy élhetőbb országért. Amint írtam, született konformistának tartom, és, mondjuk így, félénknek. Ő biztos realistának nevezné magát jókora eufemizmussal. Viszont abban egyetértek veled, hogy számára nem létezik terápia. Menthetetlenül igénytelen és alkalmazkodó. Gyógyíthatatlan alattvaló típus.

   • KSZE Workshop said

    Srác, nincs igazad. Nálunk is vannak kamu konferenciák, amik csak pénzpocsékolás leplezésére szolgálnak. Nem épp a linken található, az lehet, hogy komoly volt, hanem amiket a Keresztapa rendez 🙂

   • Csalók egyeteme said

    Hogy a pályatársak közt érdemtelenek is lesznek? A Károlin már ezek vannak többségben. Az érdemesek zömét már kinyomták onnan. Szürkésfehér? A Károli sötét piszkosszürke, ha nem lenne ott még egy féltucat max tucat “érdemes” oktató, már éjfekete lenne. Pethő Sándor, Szabó András és Mészáros MarciOista önmagukban is képesek sötétségbe borítani a környezetüket, hozzájuk képest a kollégái szövegeit szorgalmasan elemző ás őket bloggerekként jelentő Fóris csak egy szürke pacni.

   • no para said

    Soror; azzal, hogy valamit tűrsz (türelem, hosszantűrés, 1Kor) még nem kell semlegesen viszonyulnod a türelem tárgyához. Sőt, akinek mindegy, hogy mi az, amit tűr, az nem türelmes, hanem szenvtelen. Ezt a türelmet konformizmusnak hívni ismereti vagy értelmezési problémákra vallana, a konformizmus ugyanis, ahogy én értem és szerintem te is, a nyereségvágyból vagy veszteségelkerülésből motivált azonosulást, alkalmazkodást és behódolást jelenti valaminek, amivel teljesen mindegy, hogy erkölcsileg egyetértesz-e vagy sem. Igen, határozottan közel áll hozzám a középkorias keresztény lelkület, viszont nem a marxista bemutatásában. A gyógyíthatatlan alattvaló itt inkább az, aki teljesen aláveti magát a grassroot (és szellemileg khtonikus) lázadó és forradalmi lelkületnek.

    Szögezzük le: Ez a blog semmi mást nem csinál, mint bűnelkövetéseket dokumentál, bűnelkövetésekről spekulál, pletykákat és rágalmakat terjeszt, illetve szelepül szolgál néhány erősen sértett embernek, akinek a lelki békétlenségét ezzel fenntartja és megerősíti. Ezek közül én egyedül a dokumentációs tevékenységet tudom értékelni.

    Nem tudom, mennyit láttál nyugatból (a Lajtán túliból), valami elképesztő fetisizmus volna annak a működését a hazaihoz képest kánaánnak felfogni. Diederich Staple, Dirk Smeesters, Klarlund Petersen, Haruko Obokata, Shigeaki Kato és tsai csak annyiban különböznek a hazai szemétdombhuszároktól, hogy nagyságrendekkel több pénzt tudtak lenyúlni a rendszerből. Nem mellesleg; az ő hamisított eredményeikre mások komolyan építettek és ezzel hatványozottan nagyobb károkat okoztak, mint mondjuk itthon az, aki beír a publistájába 10 nemlétező publikációt, mikor a létezőit sem olvassa vagy használja szinte senki.

   • Justice for victims said

    Erős gyomrú vagyok, de ettől még nekem is okádnom kell: “pletykákat és rágalmakat terjeszt, illetve szelepül szolgál néhány erősen sértett embernek”. Ezt te a blogról írod? Akkor mi mit mondjunk a Károliról, amelyik a pletykákat és rágalmakat intézményesen és hivatalosan terjeszti, és a kirúgások jórésze kizárólag pletykákra és rágalmakra épül? És te rossz néven veszed, hogy ezeket mi nyilvánosságra hozzuk és leleplezzük. És azt állítod, nem vagy elfogult azzal az intézménnyel szemben, amelyik pletykákra és rágalmakra alapozva gyilkol meg, semmisít meg szakmailag és egzisztenciálisan kiváló tudású és tisztességes embereket.

   • Könnyű testi sértés said

    No para, mit jelent az a te szótárodban, hogy “erősen sértett”? A meggyilkolt Bolyki, Király, Györke, Szigeti és Szilágyi talán enyhén sértett? Vagy azok, akiknek egy kirúgással derékba törték a karrierjét? Vagy akiket megélhetésüktől megfosztva nyomorba taszítottak? És kik? Tehetségtelen, aljas, irigy rágalmazók, mint Szabó András és a felesége, Hansági, Mészáros, Balla, Sepsi, Domokos, Kovács Barnabás és a többi. Ők lennének az enyhe testi és lelki sérelmeket okozók? Ezek szerintem hóhérok. Hol van ezekben a szennyláda ítélkezőkben és végrehajtókban az emberi vagy szakmai érték? Még a szikrája sincs. Módszeresen irtják ki maguk körül a minőséget, hogy az ő silányságuk ne tűnjön föl. Miután így magukra maradtak, ők jelentik a mércét. Már tényleg nem tűnnek ki a barna, büdös, fosállagú masszából, amit önmaguk természetes anyagából létrehoztak a Károlin. Ha tényleg nem érzed ezt a bűzt, akkor már te is a része vagy…

   • Bibliográfiaprofesszor said

    No para, te nem látsz problémát abban, hogy valaki beír 10 nemlétező tételt a publikációs listájába, mert a létezőket se olvassák. Túl azon, hogy nem akadsz fenn egy csaláson, cinkosan összekacsintasz a csalóval, hogy jó vicc, és neked tökmindegy, kérdezem: és abban sem látsz problémát, hogy ezeket a publikációkat nem l’art por l’art írta be, nem emberi hiúságból, hanem azért, hogy átverje az egész akadémiát, az egész felsőoktatást, az egész magyar szellemi közéletet, és kineveztesse magát professzorrá, eltartassa magát magas színvonalon közpénzből egy csalásra? Milyen lehet a te erkölcsi értékrended, ha számodra ez normális?

   • Keresztyén erkölcs said

    No para egyre inkább kirajzolódó erkölcsi értékrendje jellemző a Károlira. Azt a szemetet, azaz nevezzük nevén: PETHŐ SÁNDORt, akit Miskolc a csalás leleplezése után nagy ívben kihajított, az ELTE és az összes komoly egyetem csak köp egyet a neve hallatán, a Károli tárt karokkal fogadta, professzori címet adományozott neki, dékánhelyettest csinált belőle, és a nyilvános, sajtóban feltárt csúfos lebukása után is keblén melengeti, busásan megfizeti. No para szerint jól van ez így, mert a létező és nemlétező publikációk között nincs semmi különbség.

    Gratula!

   • Soror immaculata said

    Áthidalhatatlan világnézeti ellentét van köztünk No parával. Te azt mondod, csak türelmes vagy, nem konformista, mert erkölcsileg nem értesz egyet a gyarlósággal. Ez álságos: ha nem lépsz fel ellene, sőt, érvelsz mellette és véded, akkor miből látszik, hogy nem értesz vele egyet erkölcsileg? Mondani mindent lehet, csak a tett számít. A másik: a lázadó és forradalmár nem lehet alattvaló lelkület, ez fogalmilag kizárt. Aki tűr, az viszont az.

   • Consulter said

    Már egyházi vezetők büntetlenül hagyott bűncselekményeinek dokumentálsával is pótolhatatlan értéket hozott létre és történelmi tettet hajtott végre ez a blog. Az okozott súlyos sérelmek pedig érthetővé teszik az indulatkitöréseket. Viszont határozottan használna a fórumnak, ha ezeket kordában tudná tartani. Némi moderálás jót tenne a fórumnak és növelné a hitelességét.

   • HTK Illetékes said

    Eddig hittem No parának. Még a Mészáros melletti kiállásra is próbáltam magyarázatot találni. De Pethő csalással szerzett professzori címének védelme után mondhat nekem No para bármit, akkor sem hiszem el, hogy nem a Károli megbízásából blogol.

   • Ad hominem said

    No para számára a személyeskedés elítélendő. De az nem, hogy akik ellen személyeskednek, azok a legkeményebb, volt komcsi profikból álló titkosszolgálatot küldik rá gyanútlan oktatókra, hallgatókra, rejtett kamerákat és poloskákat szereltetnek a lakásukba. Mint ahogy a csalással szerzett doktori fokozat (Mészáros), kitalált publikációkkal szerzett professzori cím és professzori fizetés is belefér a normába. No para, csúnyán leleplezted magad. Ebből már nem mosakszol ki.

   • Van para said

    No para lebuktál. Más nicken kell folytatnod. 🙂

   • Medicina said

    Nincs se történettudományi, se orvostudományi adat arra vonatkozóan, hogy Martin Luther mentálisan beteg lett volna, amikor azt mondta “itt állok, nem tehetek másként”. A bloggerek szerintem mind ugyanebben a pozícióban vannak. Annyi hátrány, annyi lenyelhetetlen sérelem érte őket, kollégáikat, barátaikat, hogy muszáj kiállniuk magukért és egymásért, muszáj tiltakozniuk, mert ha nem tennék, menthetetlen megalkuvók volnának. No para szerint a blogolás egyenlő az alkoholizmussal és más mentális betegségekkel, azaz abnormális. Ez a kijelentés nem a bloggereket, hanem No parát minősíti.

   • no para said

    Ez a nagyon sokadik szándékos vagy vak félremagyarázása annak amit írtam. Arról nem tehetek, ha valaki olvasás közben nem hajlandó levenni a szemüvegét, de segítek: Aki tudományos teljesítményt hamisít, teljesen mindegy, hogy milyen formában, az ámblokk erkölcsileg elítélendő és én el is ítélem, nem értek egyet vele, nem támogatom és amennyiben én kapok valakit ilyenen, azt nyilvánosság előtt elszámoltatom. A hamisítások potenciális gyakorlati hatása közt viszont különbséget kell tenni, és sokkal károsabbnak tartom azt, amivel többet lehet rombolni és több pénzt lehet elsikkasztani, mint amivel kevesebbet és kevesebbet. Én arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ti a személyes érintettség miatt foglalkoztok kifejezetten a károlis és a refes, úgyegyébként kisebb potenciális gyakorlati hatású dolgokkal, ami egyébként érthető és nem vitatom el tőletek ennek jogát, de amiatt kritizálom, hogy pont a személyes érintettség miatt olyanokkal is vádoltok, vagy minősítetek embereket, amik spekulációk vagy kifejezetten rosszindulatú koholmányok. De ti nem érzitek az ebből fakadó ambivalenciát, mert meg akarjátok semmisíteni ezeket az embereket, elpusztítandó célpontként látjátok őket és nem bűnös emberként. Ez a véleményem.

    Azt mondja KTS, hogy Bolyki, Király, Györke, Szigeti és Szilágyi urakat meggyilkolták, szakmailag ellehetetlenítették és a többi. Erre néhányotoknak az a megoldás, hogy ugyanezt próbáljátok tenni a gyilkosaikkal. Közlöm, hogy senki szellemi munkáját, senki tevékenysége nem tudja megfosztani attól a belső értékétől, amije van, ha van, és nincs, ha nincs. Továbbá senkit nem támaszt fel, ha a gyilkosát megölik, de az se, ha megsimogatják (abba bele se menjünk, hogy mi történt ezekkel az emberekkel valójában meg hogy mi az a történet amit ti gyilkosságként mutattok be, úgy kezelem, mintha igaz lenne). A BOSSZÚ ellenben jellegzetes emberi viselkedés.

    Soror: Nagy különbség van a harc színterei közt. Sok keresztény úgy él, és az egyházatyák példái is ezt mutatják (ami persze nem feltétlenül releváns ha református vagy) hogy a harcot magukban vívják meg, és az életvitelük és a közösségük életvitele példaként áll mindenki másnak. Nem másokban üldözik a bűnt, hanem magukban és magukból, a külvilágra pedig a példamutatásukon keresztül hatnak. Én ezt tartom a helyes útnak, sőt az álláspontomat egy teológiai vitában meg is tudnám védeni.

    A lázadó és a forradalmár alattvaló, a szó genetikai-etimológiai jelentésében. A revolutio-revolvere a latinban át- v. megfordulást jelent, a monarchiadöntögetések során azt a tevékenységet, ahol a páriák fizikai erőszakkal maguk alá vetették a nemesi-arisztokratikus réteget. A nemesi forradalmak viszonylag ritkák voltak (de azok is a felettük lévő uralkodórétegre irányult), és a egyetlen forradalomnak hívott eseményről sem tudok, ami alapvetően nem alattvalók és alávetettek feljebbvalók ellen irányuló tevékenysége lett volna. Technológiai vagy irodalmi értelemben a forradalom mást jelent; valami jelentős újítás, új látásmódot, olyat, ami eddig érdemben még nem volt, vagy már nagyon régen volt de új helyzetekre alkalmazták. Tehát, mindig valami olyan, ami nem főáramú, hanem soha nem létezett, vagy eddig csak marginálisan létezett, a “forradalmat” követően mégis jelentős pozíciókat vív ki, általában az “uralkodóval”,a “főáramúval” szemben és annak rovására. Ami nem feltétlenül káros, de ez is alávetett pozícióból indul. Summa summárum, a forradalom (és lázadás) mindig az alávetettek forradalma és lázadása.

    Van para: rólam lehet tudni, hogy ki vagyok, nem rejtőzködöm (még saját ipről is írok, holott proxyzhatnám magam virtuális gépről ha akarom) és bármikor vállalom a véleményemet szemtől szemben is. Ez rólad is elmondható?

   • Konformista Kálvinista said

    No para ugyanúgy gondolkodik, ahogy Balla és az összes megalkuvó. Aki lázad az elfogadhatatlan ellen, az nem normáls.

   • Könnyű testi sértés said

    Mért, ők minek tekintettek bennünket, amikor elvették a jövedelmünket, utánunk nyúltak mindenhová, ahová elért a kezük, hogy sehol ne alkalmazzanak bennünket (most elsősorban az áldozatok között ritkán emlegetett nagyon tisztességes, igaz református Ravasz Leventére gondolok, de a többiekre is), nyírfás Földi cionista titkosszolgáit küldték be a lakásainkba szimatolni és a látottakat, hallottakat technikailag rögzíteni, azokat bármilyen módon felhasználni. A halálba és öngyilkosságba kergetett igaz reformátusokról még egy szót sem szóltam. Az inkvizítoraink talán magukban keresik a hibát? Ezt a példát állítják a közösségek elé? Azt tanítják a példáikkal, hogy a tiltakozókat, a bűncselekményre nem kényszeríthetőket, cinkosságot nem vállalókat testileg és lelkileg meg kell semmisíteni. Hatékony lehet-e ezek ellen, ha csak önmagunkat győzzük le? Hogy védhetjük meg így az életünket, egzisztenciánkat, testi-lelki békénket velük szemben? Ha megfogadnánk a tanácsodat, ezek röhögnének a markukban, és egyre inkább a gazemberek kiszolgáltatottjai lennénk. Nem érzed, hova vezet a logikád? A rabszolgasors szó nélküli elfogadásához. A hatalmuk bebetonozásához.

   • Hahaha said

    Mert Barnaby a jópéldától megjavul és jókeresztyén lesz? Vagy Bölcskei? Vagy Tarr?

   • no therapy said

    Ne húzd fel magad, ez a célja!

   • ElemiLogika said

    No para érvelése szerint, aki birkaként tűri az elfogadhatatlant, az nem alattvaló, hanem felsőbbrendű szellem, hiszen hagyja, hogy a nyakán taposnak és az életet csak békaperspektívából láthatja. Aki viszont fellázad ellene, az alsóbbrendű. A revolvere (=megfordítani) szóból levezetve No para logikáját követve minden forradalom páriák lázadása, vagy parasztlázadás. Nem alattvalói forradalomról e szerint csak akkor beszélhetünk, ha a királynak elege van saját önkényuralmából és saját maga nyírja ki magát. 🙂

   • Historiker said

    “Summa summárum, a forradalom (és lázadás) mindig az alávetettek forradalma és lázadása.” Nemcsak a logika sántít itt, hanem a történelmi ismeretek is hiányosak. Már a legnagyobb magyar parasztháború vezére, Dózsa György is nemesember volt. a 48-as magyar forradalomban is a nemesi származásúak játszották a főszerepet, nézd meg az Aradon felakasztott tábornokok családfáját. Épp az ellenkezője igaz annak, amit állítasz, a forradalmak kirobbantói, vezérei, származásilag vagy eszmeileg nagyon gyakran magasan a tömeg fölött álltak,vagy társadalmilag és származásilag egyenrangúak vagy magasabb státuszúak, mint akik ellen fellázadtak. Kifejezett nemesi forradalmakra vannak példák, a leghíresebb az orosz dekabrista felkelés: csupa nemesi származású tiszt vett benne részt. De még királyi forradalmakról is tudunk. I. Sándor cár is forradalommal jutott a trónra, ún. palotaforradalommal. Pár testőrt beküldött apja, I. Pál cár hálószobájába éjszaka, hogy fojtsák meg, majd a siker után cárrá koronáztatta magát. A Hitler elleni merényletet is egy nemesi származású testvérpár kísérelte meg. Bennük több királyi vér volt, mint Hitlerben, aki szobafestő volt… De a magyar történelem tele van királyi, nemesi családok egymás elleni lázadásaival.

    Summa summárum, az etimológiai levezetéssel még nem fogsz megszabadulni az alattvalói jobbágytudatodtól, amibe az egész érvrendszered beleragadt.

   • Van para said

    No para, nem tudom ki vagy, és nem érdekel az IP-címed, mint ahogy szerintem senkit a szerkesztőségben. Nem vagyunk mi se Kovács Barnabás, se Fóris, se Wistmanwood, hogy bloggerek után szimatoljunk. Itt mindenkit csak az érdekel, amit mondasz, és nem az, milyen címről küldöd be.

   • Jakab Éva környezete said

    Hogy a Ravasz kört és Johannest nem érdekli senki IP-címe, az igaz lehet, mert kábé ezt válaszoltátok Jakab Éva feljelentésére a szegedi rendőrségnek, és ha jók az értesüléseim, azok nem is nyomozták ki egyetlen blogger, egyetlen hozzászóló e-mail-címét sem.

   • no para said

    Kedves Historiker; nem a forradalmárok és a forradalom abszolút pozíciójáról beszélek, hanem annak a két pozíciónak a viszonyáról, amilyenből az amilyenbe lévő ellen a lázadás/forradalom történik.Lehet a paraszt, a polgár, a nemes, sőt a király is forradalmár, közös jellegzetességük, hogy valami náluk magasabb ellen lázadoznak, aminek alá vannak vetve. Amilyen példákat hozol, az pont ezt erősíti meg.

    Btw Dózsa György nem klasszikus nemes volt, hanem fegyverforgató kisnemes, voltaképpen alig több egy szabad katonaembernél (ami abban a korban azért nagy szó volt, a társadalmi berendezkedés arányait nézve),. Bizony ő is felfelé csapkodott, amikor ispánokat meg püspököket végeztetett ki,és nem a bocskoros nemeseket irtotta nagy hévvel, hanem a nagy jobbágytartókat célozta meg. A ’48 as forradalom és szharc.pedig királyellenes és demokratikus volt. Pont az ilyenek megelőzésére és kezelésére alakították meg a Szent Szövetséget az akkor még meglévő európai monarchiák.

   • Pszichiáter said

    Ugye te is tudod, hogy a példákat nem azért sorolta Historiker, hogy a pozícióról vitatkozzon veled. Mindenki tudja, hogy a lázadás a hatalom ellen nem a hatalom birtokosától szokott kiindulni, hacsak az illető nem őrült meg és nem fordul tébolyában maga ellen. Itt a jobbágytudatról és a szuverén személyiség öntudatáról folyik a vita. Aki eltűri, hogy pofán köpjék, meghurcolásszák és azzal nyugtatja magát, hogy majd a személyes jópéldájával meggyőzi a felettesét, az nem felsőbbrendű, hanem hülye. Lázadásra, harcra nem mindenki képes és alkalmas. Valójában csak az elenyésző kisebbség vállalja a nyílt konfrontációt a túlerőben lévő hatalom ellen, amit a nagy többség öngyilkosságnak tart. Utóbbi olyasféle ideológiákat és erkölcsi vigaszokat gyárt magának, mint te. A massza, ahova te is tartozol, nem bízik magában, rosszul tűri a stresszt, de egész jól viseli a frusztrációt. A lázadó személyiség pont fordítva: stressz alatt hozza ki a legtöbbet magából, viszont a frusztrációba belehalna. Tehát nem hagyja magát frusztrálni. De te ezt soha nem fogod megérteni, mert képtelen vagy ezt átélni.

   • régi kolléga said

    Szegény Szigeti Lajos nem bírta Szabó András, Hansági Ágnes és Balla Péter aljas agresszióját és MEGÖLTE MAGÁT. Aki túlélte ezeknek a végtelenül aljas figuráknak az intrikáit, az már erőt mutatott.
    És nem HAGYJUK ABBA A HARCOT ELLENÜK.
    És ne fáradjon azzal, hogy torz lelkűnek meg bosszúszomjasnak meg hasonlónak nevez bennünket.
    Maga bennünket csak késsel sérthet meg.

   • Jhnnsclvn said

    No para ezt írta:
    “amiatt kritizálom, hogy pont a személyes érintettség miatt olyanokkal is vádoltok, vagy minősítetek embereket, amik spekulációk vagy kifejezetten rosszindulatú koholmányok. De ti nem érzitek az ebből fakadó ambivalenciát, mert meg akarjátok semmisíteni ezeket az embereket, elpusztítandó célpontként látjátok őket és nem bűnös emberként. Ez a véleményem.”

    NP súlyosan tévedsz. Ezzel az ellenfeleink rágalmaznak bennünket. Ennek a blognak nem a bűnösök megsemmisítése a célja, nem a bosszú, bár ez alapvető emberi érzés, és némely kommentből ez is levehető. Ezt hozzád hasonlóan mi is megértjük, de nem értünk vele egyet, sőt, ettől a szerkesztőség nevében elhatárolom magam.

    Nekem és munkatársaimnak az ártatlanul meghurcoltak teljeskörű rehabilitációja a célja. Akit brutálisan megrágalmaztak, létfontosságú munkájától és egész jövedelmétől megfosztottak, lejárattak, becsületébe gázoltak, egész egyszerűen nem tehet mást, mint az emberi és szakmai jóhírneve és az egzisztenciája visszaszerzéséért küzd. Olyan nehéz belátni, hogy mindenkinek joga van a jóhírnevéhez és a megélhetéséhez? Ez alapvető emberi jog, nemzetközi egyezmények rögzítik. A jelenlegi református egyházvezetés és különösen a Károli vezetése soha nem fogja rehabilitálni őket, mert akkor be kellene ismernie, hogy ártatlanul hurcolták meg őket, és a meghurcolók most is pozícióban vannak. Törvényes úton nincs mit keresni, mert Polt Péter és a helyettese, Lajtár István Bölcskeiék cinkosa.

    Nagyon sokszor elmondtuk, hogy amíg az ártatlanul meghurcoltak rehabilitációja meg nem történik, addig nem lehet béke. Ez a szükséges és elégséges feltétele a békekötésnek. Nem mások ellen, hanem a saját becsületünkért harcolunk. Ha nem érted, nem tudod mi az az önbecsülés. Ez esetben sajnállak.

   • no para said

    JC ugyanarra lyukadnánk ki, mint egy éve; és még mindig úgy gondolom, hogy becstelen eszközökkel nem becsületes dolog harcolni a becsületért. Kicsit pontosítanám amit írsz, mert amit csináltok, az a következő: addig és olyan mértékben szándékoztok kárt okozni azoknak, akiket a helyzetért felelősnek tartotok, hogy az a.) belepusztuljon b.) ellehetetlenüljön vagy mások, akiket meggyőztök, ellehetetlenítsék c.) megtörjön és azt csinálja, amit vártok tőle. Kérdésem: megtörténhet-e a rehabilitációtok (a te szavadat használom, noha ennek igazságértékét nem tudom megítélni, mivel komplett kívülálló vagyok Hima ügyében, a többiről még csak nem is hallottam, névteleneknek pedig ilyen komoly ügyekben továbbra sem hiszek) úgy, hogy a szabó, balla meg ilyen személyeken kívüli szakmai közösség, gyülekezet, emberek stb. biztosítanak titeket arról, hogy nem kételkednek a becsületetekben és kompetenciátokban, dacára annak, amit mások állítanak rólatok? A saját becsületességeteket a saját ügyeitek kiteregetésével és minél részletesebb feltárásával tudnátok biztosítani, nem azzal, hogy más állítólagos becstelenségeiről cikkeztek. Amit ti csináltok, az egy áttétel: azt mondjátok, hogy ez egy becstelen, tolvaj, hazug, aljas, korrupt stb. ember, tehát ha valakit egy ilyen becstelennek,tolvajnak, hazugnak, aljasnak, korruptnak stb. minősít, akkor annak pont az ellenkezője igaz. Ha az a célotok, amit írsz, akkor miért nem annak a tisztázásával foglalkoztok, aminek kapcsán az általatok áldozatnak nevezetteket úgymond besározták? Erre is van válaszom, majd megítéled hogy igazam van-e vagy sem: azért, mert nem meritek vállalni a neveteket, mert akkor olyanokat lehetne csak leírnotok, aminek a bizonyítását bíróság előtt is vállalni tudnátok. Ilyen bizonyításra pedig lényegében, vagy legalább a fontos részeknél nem vagytok képesek. Ezért marad a névtelen blogolás és a mocskolódás rágalmazás tűrése-támogatása.

    Megjegyezném, hogy az egyik áldozat,ha jól tudom, most Szolnokon vezet tanszéket, kapja a doktori tiszteletdíjat, a külföldi kapcsolatai ugyanúgy működnek mint korábban, a könyveit ugyanúgy olvassák és kötelező anyagok mint 10 éve. Nekem nem tűnik sem anyagilag, sem szakmailag ellehetetlenítettnek, hanem mindössze egy komolyabb belharc vesztes felének, ami egyáltalán nem egyedi bármilyen szakmai vagy közéleti tevékenység végzése esetén. Mivel ő az egyetlen, akiről bármiféle konkrét tudomásom van, ezért csak vele kapcsolatban mondom, és nem kizárt, hogy tévedek.

   • 115 milla said

    Nyitott kapukat döngetsz. Bebizonyítottuk a legteljesebb dokumentációval, hogy Bölcskei és Tarr 115 milliót lenyúlt. Azt is, hogy az akkori rektort és gazdasági igazgatót bűnrészességre akarták ebben az ügyben kényszeríteni, majd amikor megtagadták, a legmocskosabb módon meghurcolták őket. Egyiket kirúgták, mint sikkasztót, másikat leváltották, mint komcsi besúgót, és a hallgatókat ellene heccelték. Egyikük még az irodája ajtajára is ráírta, hogy besúgni nem szabad, és mindezt a fő-fő besúgó, Bölcskei / Bátori hallgatólagos beleegyezésével. Milyen bizonyítékot akarsz még a nyilvánosságra hozott dokumentáción kívül arra, hogy Bölcskei és Tarr tolvajok? És milyent arra, hogy nem hívők, nem keresztények, bosszúvágyukban a legmesszebb elmennek? https://jhnnsclvn.wordpress.com/2013/09/22/sikkasztas-isten-aldasaval-9/

    Ez a blog nem Himáról szól, hiába célozgatsz. Ő harcol különféle fórumokon a saját nevében. Nekünk nem segít, egyetlen doksit se ad, pedig sokszor próbáltuk. Dehogyis azért nem vállaljuk a nevünket, mert nem tudjuk bebizonyítani az állításainkat. Hanem mert mit érünk vele, ha bebizonyítjuk? Bölcskei és Tarr a börtönben ülnek? Nem! Rehabilitálták az akkori rektort és gazdasági igazgatót? Nem. Mit gondolsz, mi történne, ha ezt követelnék a saját nevükben? Vagy Ravasz Levente? Vagy Annamarie Kool? Vagy Szabó Erika? Vagy Balogh Csaba? Vagy Kesselheim Izabella? Vagy az ÁJK tömegével kirúgott oktatói, ügyintézői? Vagy a portások? Vagy a takarítónők? Mindet kirúgták. És még nagyon sok nevet mondhatnék. Az, hogy rájuk kuszítanák az ügyészséget, NAV-ot, és ha nem találnának semmit, majd a Wistmanwooddal előállítanának egy jó kis bűnügyet ellenük. Vagy az történne velük, ami Bolykival, Király Gyulával, Szigeti Lajossal, Marosi Margóval, Györke Ildikóval: belehalnának vagy beleőrülnének az üldözésbe. Ki bízik a magyar rendőrségben és ügyészségben azok után, hogy Bölcskeit és Tarrt futni hagyták százmilliókkal?

   • Szegedi Kolléga said

    Már mi abban a becstelen, hogy Mészáros MarciPista duplacsalásának dokumentumait nyilvánosságra hoztuk? Az érintettek biztosan nem tették volna meg soha. Ez is be lett bizonyítva. Mert akár nyilatkozott Mészáros Szegeden, akár nem, és akármit nyilatkozott, valaki csalt. Vagy ő, vagy Pál József és Klukovics Lajos. Semmilyen szofisztikával nem tudtad ezt a védést törvényesnek nyilvánítani, bárhogy erőlködtél. Még a pontszámhamisítást is dokumentáltuk. A 80%-os védésről 100%-os papírt állítottak ki. Nem csapott le rájuk Poltpeti.

   • Curious said

    Engem nem azok sorsa érdekel, akiket az interneten meg lehet találni, hanem akiket nem. Mi van Ravasz Leventével, Marosi Margóval, Annamarie Koollal, Kesselheim Izabellával? A kirúgott gazdasági igazgatót csak azért nem kérdezem, mert ő már valószínűleg nyugdíjas.

   • Bloggerjogász said

    Mi az, hogy Hima egy belharc vesztese? A doksikból, főleg a Zsengellér jelentésből napnál világosabb hogy nem falazott Szabó András és Petrőczi Éva okirathamisításaihoz akik akkor dékánok voltak párosával vagy mi. Hima egy bűncselekménysorozat ellen harcolt. Szerintem ez nem belharc, hanem hivatali hatalommal való visszaélés, kényszerítési kísérlet a Szabó Petrőczi házaspár részéről. Ha belharc akkor a poltpéteri ügyészség is részese amelyik jól beletaposott az ügybe Szabó oldalán. Mert a végén azt rúgták ki, aki ellenezte a törvénysértést és az dicsőült meg aki elkövette. Ezt belharcnak nevezni… Elég furán fogalmazol.

   • no para said

    Nem hiába célozgatok. Kérlek nézd meg pl. ennek a doksinak az exifjeit és szólj ha valami érdekeset látsz. https://jhnnsclvn.files.wordpress.com Van még ilyenből bőven, lementve is, ez csak egy demonstrációs példa.

   • 115 milla said

    Sajnos nem látok semmi érdekeset pedig végignéztem a 17 perces felvételt de nem is tudom mit kellene néznem. Vagy úgy, te a wiszti informatikusa vagy? A szerkesztőség még az IP címekre se kiváncsi nemhogy holmi efixekre.

   • Dark Tangent said

    Pedig egyszerű. A Wistmanwood azon dolgozik, hogy az efix metaadatokat átírja a blogszerkesztőben. Valszeg már rég feltörték és gyártják a bizonyítékokat szokásuk szerint. https://hu.wikipedia.org/wiki/Exif Én is láttam hogy egyik nap ezt a fájlt nézegették és buheráltak rajta valakik.

   • kurucok said

    Dehogy. A wistmanwood készítette a felvételt a palesztin nőről a MOSZAD megbízásából. Ők küldhették be a blogra.

   • no para said

    exifet írtam volna? milyen figyelmetlen vagyok…természetesen a dokumentum tulajdonságaira gondoltam.

   • Mátyás király said

    Azt hiszem, No para azonos a múltkori Hunger Gamesszel. Nemcsak azért választhatta az Éhezők viadalát, mert az a kedvence, hanem a HG kezdőbetűk miatt. Ne adjatok egyelőre több infót rajta keresztül. Lehet hogy ő jószándékú, de csalinak használják Kovács Barnabásék.

    És csak úgy halkan megjegyezném, hogy Kovács Barnabás áldozatait a felsorolásból teljesen kifelejtettétek. Sőt Domokos Andreáét is.

   • Curious said

    Fogalmam sincs miről beszéltek. Én csak egy videót láttam, doksit egyáltalán nem.

   • No hátrány said

    Hima a http://www.szolf.hu szerint nem vezet tanszéket és nem a szakmájában dolgozik és vagy 200 kilométerre a lakóhelyétől. Ez mind nem hátrány, ugye?

   • Home video said

    Dehogy. Sőt. Kifejezett előnyök érték. Saját otthonában forgatott vele és a családjával többször többórás filmet a Wistmanwood anélkül hogy tudott volna róla. Balla és Kovács Barnabás meg is dícsérték a spontán alakítását. Ha rajtuk múlik filmsztárt csináltak volna belőle de Himának nem annyira tetszett az ötlet.
    https://jhnnsclvn.wordpress.com/2012/04/10/movie-premiere-cancelled-elmarad-a-kiralyfurdo-utcai-filmbemutato/

   • Sanya said

    Hát ahhoz képest hogy Hansági tanárnő azt rikácsolta minden órán hogy “munkanélkülit csinálunk abból a szemétből” és hogy “az Ernő nem fogja beengedni sehova” még nem is járt olyan rosszul. Herman tanár úr ezt egy sunyi mosollyal adta elő úgy hogy a kövér zsíros képén elömlött a kéj amint lelki szemei előtt látta Hima tanárnőt munkanélküli segélyért sorba álni.

   • jhnnsclvn said

    No para, nem áll meg a teóriád.
    Szűcs Ferenc rektor és Böszörményi Jenő gazdasági igazgató meghurcolása konkrét eset, be is van bizonyítva a nekik írt levelekből illetve a minisztériumi feljelentésükből, amelyben megrágalmazták őket. Ez nem névtelen ügy. Az is tény, hogy ellenálltak a hamis számlázásnak, az is, hogy egyiket kirúgták, másikat leváltották és lejáratták. Ők nem mernek kiállni magukért, mert félnek, hogy még rosszabbul járnak. De az ellenük végrehajtott merénylet dokumentumai olvashatók a neten. Nem a bizonyíthatatlanságtól félünk, hanem a bizonyítékok levegőnek nézésétől a csöppet sem független, csöppet sem elfogulatlan poltpéteri ügyészség részéről. Szűcs Ferenc akár a szolgálati lakását is elvesztheti, ha kitálal a 115 millióról. Bolyki állítólag a lakás elvesztésével való fenyegetésbe halt bele a Pethő-ügy következményeként. A legtöbb áldozatnak van még vesztenivalója. A 115 milliós sikkasztást a Zsinati Tanács lényegében beismerte az elő- és utófinanszírozásról való zavaros hablatyolással. A HEFOP-pályázat szövegét pedig bentfelejtették az OKM-es anyagban. A rektort és a gazdasági igazgatót fenyegető levelek olvashatók, Bölcskei gyors számlák nélküli elszámolása két kitalált épületről szintén. És még egy csomó más, pl. az átutalt minisztériumi pénz készpénzre váltása, a hamisított 52 milliós kp-s fizetés stb. A bizonyítékokkal nincs baj, az igazságszolgáltatással van.

   • Rector said

    Ravasz Levente is konkrét név. Ő volt az első, aki újdonsült vagy visszatért főtitkárként nemcsak észrevette a sikkasztást, hanem szóvá is tette. Még meg se melegedett a Károlin, máris röpült. De úgy, hogy mindenhova utána nyúltak ezek a nem bosszúlló jóságos keresztyének, bárhol kopogtatott, zárt ajtókra talált.

   • MTA doktora said

    Úgy tűnik, No para nagyon igyekszik bagatellizálni a Károli által elkövetett hírhedt gaztetteket. Pl. hogy meghagyták az egyik irúgottnak a doktori tiszteletdíját. Mi köze a doktori tiszteletdíjnak ahhoz, hogy valakinek van-e állása vagy nincs? Azt egy felmondással nem lehet elvenni. Két olyan akadémiai doktorról is tudok, aki évekig csupán a tiszteletdíjából élt. Az egyik épp az öngyilkosságba kergetett zseniális kolléga édes öccse. A másikuk egy szintén nagyon tehetséges hölgy, aki még a művész férjét is abból tartotta el, igaz, nagy nyomorban éltek.

   • Mátyás király said

    Még egyszer mondom ne álljatok le vitatkozni No Parával, még akkor se, ha ő jóhiszemű. Barnaby kihegyezett fülekkel figyel, vele Fóris és a Wistmanwood. Túl sok a fecsegés. Stop!

   • Justice for victims said

    Na jó, de ha nem válaszolhatunk neki, akkor titlsátok le őt is, különben úgy néz ki, mintha nem lenne érvünk.

   • Secretary said

    Egyetértek. Hiszen annyi konkrét eset van és annyi bizonyíték. Pl. Marosi Margó, akire ráfogták a 157 milliós ösztöndíjsikkasztást, amit a Szabó-banda nyúlt le, konkrétan Szabó András és Koncz Judit (Betty). Marosi Margó beleőrült a rágalmazásba. Nyilván ez is könnyű lelki sértésnek számít az advocato diabolo szemében…

   • no para said

    Pedig azon a fileon pl. szívesen elvitatkoztam volna, de nyilván ha lenne mit nem töröltétek volna a linket.Tudomásul vettem, hogy előszűrtök, ilyen feltételekkel viszont én sem kívánok vitatkozni. Továbbra is azt mondanám, hogy vállaljatok felelősséget a tetteitekért, ha mindenképp kardoskodni akartok. Ezt a hszt nem szükséges kiengednetek.

   • Szerkesztőség said

    Nem vagy letiltva, de többségi határozat, hogy legyünk óvatosak. Miután szinte fenyegetésként közölted, hogy minden metaadatot analizálsz és bespájzolod őket. Barnabynak az a célja, hogy egyet elkapjon közülünk, és aztán felgönngyölítse a szálakat. Ehhez vagy tudatos vagy tudatlan eszköz vagy. Mi is szívesen elvitatkoznánk veled a nyilvánosságra hozott 115 millás ügyről és az ellenálló két egyetemi vezető elleni bosszúról. De ez téged nem érdekel. A Marosi Margó ügye sem, igaz, az nincs dokumentálva, mert a rendőrség elsumákolta a nyomozást mint károlis ügyekben rendszeresen. Te hajtogatod a magadét, és süket maradsz a tényekre. Az álvitáknak sok értelme nincs, de az értelmes párbeszéd elől nem zárkózunk el. Ennyi kábé.

   • IT said

    No Para, a Szerkesztőség inkább a 115 millás doksikrólvitatkozna el veled ha jól látom, engem viszont érdekelne mi az ördögöt látsz abban a linkben. Csak nem gondolod, hogy Hima Gabriella öltözött be arabnak? Ez csak vicc akart lenni. Én semmi érdekeset nem találtam se a videóban se a linkben, kamunak tartom a felvetésedet. De engem személy szerint érdekelne mi a fene az az efix, mire akarsz kilyukadni. Vitatkozgassunk róla atán vagy kiengedik vagy nem. De annyit kérhetünk hogy legalább egymásnak továbbítsák.

   • Dark Tangent said

    Miután az exifet efixre módosítottad én se értem. Semmi érdekeset nem vettem észre. Megirod mit láttál?

   • Van Para said

    Szerintem semmit csak fontoskodik 🙂

   • Jhnnsclvn said

    No Para kérdezi: “Kérdésem: megtörténhet-e a rehabilitációtok (a te szavadat használom, noha ennek igazságértékét nem tudom megítélni, mivel komplett kívülálló vagyok Hima ügyében, a többiről még csak nem is hallottam, névteleneknek pedig ilyen komoly ügyekben továbbra sem hiszek) úgy, hogy a szabó, balla meg ilyen személyeken kívüli szakmai közösség, gyülekezet, emberek stb. biztosítanak titeket arról, hogy nem kételkednek a becsületetekben és kompetenciátokban, dacára annak, amit mások állítanak rólatok?”

    Kérdésedre a válasz: NEM.

    A rehabilitációt az intézménynek kell végrehajtania, azaz a Károlinak ill. az egyháznak, amelyek nevében az egyes személyek a gaztetteket ártatlan áldozatok ellen elkövették. Hiszen feljogosították erre az elkövető(ke)t, és az áldozatok hiába fordultak a vezetőkhöz védelemért (kivétel nélkül mindegyik megtette, mindegyik ezzel, a szolgálati út betartásával kezdte), azok cinikusan kiszolgáltatták őketa hóhéraiknak.

    Ezért a rehabilitáció csakis intézményes formában fogadható el.

    Az áldozatok nem névtelenek. Nagyon sok nevesített áldozat van. Csak egy példa: az egyik becsületében sértett és halálba kergetett személy özvegye hivatalosan is kérte elhunyt férje rehabilitációját Balla Péter rektortól (hogy iktatták-e a levelet vagy kidobták, nem tudom, de létezett, tartalmát ismerem, olvastam) – hiába. Az özvegy írásban megerősítette felénk: férje abba a méltánytalanságba betegedett, majd halt bele, amit a Károli ellene elkövetett. Az elkövetőnek neve is van: SZABÓ ANDRÁS. Szilágyi Ferenc volt az ő első halálos áldozata, aki dékánként ment ki egy külföldi konferenciára, s mikor 3 nap múlva hazatért, már nem volt dékán, nem volt senki. Szabó Andrásnak 3 nap elég volt egy puccshoz…

    Tehát még egyszer megerősítem: nem ilyen-olyan közösségek, hanem az az intézmény, amelynek a nevében ezeket a gyalázatokat végrehajtották az illetékes és a felelős a rehabilitációért. Ennek elérése a cél, nem a bosszú.

   • régi kolléga said

    Azzal rehabilitálnák az üldözött régi kollégákat, hogy kijelentik, hogy NEM KÉTELKEDNEK A BECSÜLETÜKBEN ÉS KOMPETENCIÁJUKBAN?
    Vicces.
    Csak egy példa: Huszár Ágnesnek 1998 szeptemberében mondtak fel, AZONNAL bírósághoz fordult. Szabó András hamis tanúvallomást tett ellene írásban.
    HÁ a pert megnyerte: a bíróság kimondta, hogy a felmondás TÖRVÉNYSÉRTŐ VOLT.
    A felmondás szövege, Szabó András írásos tanúságtétele és a jogerős ítélet OLVASHATÓ AZ INTERNETEN. Ezeket a dokumentumokat azért tette fel az érintett, mivel megtudta, hogy SZABÓ ANDRÁS és a Károli más vezetői, pl. az akkori rektor, Tenke Sándor HAZUGSÁGOKAT TERJESZT RÓLA, pl. azt, hogy elvesztette a pert.
    Huszár Ágnesnek több sikeres szakkönyve jelent meg komoly kiadóknál azóta és témavezetőként nyolc doktoranduszt segített hozzá a PhD fokozathoz.
    SZABÓ ANDRÁSNAK AZÓTA SINCS EGYETLEN VÉDETT DOKTORANDUSZA SEM.
    Ezek tények, bárki által ellenőrizhetők.
    Akkor kinek van joga mit kijelenteni?

   • Justice for victims said

    A rehabilitáció természetesen nem az a bárgyú szöveg, amit No para leírt, hanem bocsánatkérés és jóvátétel, azaz teljes anyagi és nem anyagi kártérítés.

   • Holofernes' head said

    Nagyon szerények vagytok. Én Szabó András levágott fejét akarom tálcán. A legaljasabb alak akit valaha ismertem.

   • Kiskopasz said

    Álmodik a nyomor. Hiába csaholtok, soha senkit nem fogunk rehabilitálni, mert nekünk mindig igazunk van. Aki kételkedik az ítéleteinkben azt karóba húzzuk, kerékbe törjük, elevenen megégetjük.

   • Erünniszek said

    Johannes csak a maga nevében beszéljen a rehabról mint elégséges feltételről. Mi Holofernesszel értünk egyet. Nem hagyjuk el Szabó Andrást amig él. Mindig emlékeztetni fogjuk a bűneire – így vagy úgy.

   • Latolgató said

    Látom itt minden rossz Szabó Andrástól indult el, az ő alattomos nyirkálásainak estek legtöbben áldozatul. De akkor mért támogatjátok inkább Szajuzt mint Ballát? Megértem hogy ezt a nem túl jelentékeny kissé gyenge jellemű és kevéssé jóképű Ballát nem találjátok elég karizmatikusnak. De ott lesz mögötte a sógora, Hegedűs püspök zseniális fia, aki rendelkezik mindazzal az előnnyel, amiből Peti sógornak kevesebbet adott a Teremtő. Így ketten már erős akaratú, határozott vezetők lesznek. Gondoljátok meg! Szajuzzal újra Szabó András kerekedne felül aki még szerintetek is rosszabb Ballánál. Ha Balla püspök lenne és már nem függne se Bölcskeitől, se Barnabytól, se Tarrtól, szerintem jobb tárgyalópartner lehetne mint ez a két Szabó. A Szabók a legrosszabbak. Tőlük ne várjatok semmit. Ha harcoltok, akkor ne csak Szabó András, hanem mindkét Szabó ellen. A sógorok közül egyik rosszabb mint a másik. Tapossatok bele egy kicsit Lóri bácsi utódai mellett. A két Szabót pedig ideje holtvágányra tolni. Elég bajt kavartak már az egyházunkban és az egyetemünkön.

   • Vörös Csepel said

    No parában épp kitörőben van a prolilázadás. Míg eddig arról papolt, hogy a helyes magatartás nem tenni semmit, emelt fővel tűrni és példát mutatni, mostanra már eljutott a munkásmozgalmi indulók pátoszáig: “nem tűrünk csendben tovább!” Helyes para, már egy hullámhosszon és regiszterben vagy a bloggerekkel. Nosza, vezesd a harcot, “kenyeret s munkát!” A bloggerek is ezt követelik a Károlitól, nem?

  • Ne csúsztass para! said

   Mindenki tudja, még a kívülállók is, legalább a Zsengellér-jelentésből, a MAB-határozatból és a Ravaszblogon hallható hanganyagból, hogy nem belharc vesztese volt Hima. Szabó András, akinek nem volt doktorandusza, hatalmi szóval, dékánként, egyszerűen átírta a maga nevére Hima doktoranduszait, ami ellen Hima tiltakozott. Ez nem belharc, hanem hatalommal való visszaélés. Én is kívülálló vagyok, de nem analfabéta.

   • ulan bátor said

    Szabónak MA SINCS VÉDETT DOKTORANDUSZA, nézzétek meg a doktori adatbázisban.

   • No para hitele? said

    Érdekes fickó vagy csaj ez a No para. Órákat tölt el blogolással, videokat és doksikat ment le és spájzol be, ezek metaadatait elemezgeti, de még a MAB-határozatot se olvasta el, és a Károli saját belső jelentését se a Szabó féle okirathamisításokról. Első kézből, Zsengellér szövegéből szerezhetett volna tudomást Szabó András bűntetteiről. Nyilván nem akarja tudni. Mert ha elolvasta volna, nem írná le, hogy nem derült ki az igazság, miután azt két egymástól független testület is rögzítette, amelyek közül egyik ráadásul épp a Károli szenátusa által felkért bizottság.

   • no para said

    De bizony elolvastam mindegyiket; rengeteg időm van. Ha mindezeket nem olvastam volna, egy wordpress bloggal több lenne az éterben. Tudtommal azokkal kapcsolatban nem is fogalmaztam meg semmit. A Zsengellér-jelentés ama pontjai felett, ami Szabót drogterítés támogatásával (meg impotenciával stb.) gyanúsítja meg nyilván elsiklottam. Azt értsétek meg, hogy a Károli egy olyan intézmény, mely tagjainak 99%-a még szerintetek sem tartozhat semelyikőtöknek sem bocsánatkéréssel, sem kártérítéssel. Ellenben a kardoskodásotok, mivel nincs a személyekre lekorlátozva, ezt a 99%-ot is érinti, akár közvetetten az intézményen keresztül, akár úgy, hogy egyet-egyet, vagy egy tanszéket, intézetet név szerint kipécéztek. Ezt pedig az a 99% nem köteles tűrni, főleg akkor nem, ha netán rágalmakat és koholmányokat posztoltok vagy kommenteltek róluk, akár a múltban, akár a jövőben.

   • Doctor of Law said

    De bizony érinti. A kirúgásokat nem egyes személyek közölték magánlevélben, hanem az intézmény vezetője fejléces papíron az intézmény pecsétjével. Ezért az intézmény tartozik jóvátétellel. Akik pedig a falakon belül vannak, azok azonosulnak az intézmény gyalázatos cselekedeteivel, különben már nem lennének ott. A rehabilitációért az intézmény objektív felelőssége 100%-ban fennáll.

   • ZsoltCsaba said

    Az intézmény kötött szerződést a Wistmanwooddal is, nem Balla Péter vagy Szabó András magánszemély. A Wistmanwoodot az intézmény fizeti, azaz közpénzből, mert az egyház, mint a 115 milliós ügyből nyilvánvaló, csak kivesz az egyetem kasszájából, de egy kanyit sem tesz bele.

   • Holocaust túlélő said

    No para érvelése jogilag nonszensz, amellett erkölcstelen. Nagybátyám 1945-ben a budapesti ostrom alatt még csak az anyja hasában volt egy gettóban. Most mégis havi 1000 euro kártérítést kap a mai német államtól, amelynek polgárai legalább 99,9999999999%-ban, ha nem 100%-ban nem tartoznak sem bocsánatkéréssel, sem kártérítéssel No para érvelése szerint. Pedig az ő felelősségük nulla, hiszen nem lehet elvárni 80 millió embertől, hogy vándoroljanak ki, mert valaha valamikor az akkori német politikusok bűnt követtek el. A Károlyin lezajlott események időben jóval közelebbiek, a bűnelkövetők személy szerint is ott van, meglehetős pozícióban, hiszen egyikük rektor. Akkor miről beszél para?

   • no para said

    Hogy milyen agyafúrtnak tetszik itt lenni….Mondok inkább egy másik példát erre: Ha idesapám elissza a házát és marad rajta 10 mila jelzálog, majd meghal májelégtelenségben, akkor én nem fogom az adósságot megörökölni és azt nem tudják rajtam behajtani. Kivéve persze, ha olyan hüle vagyok, hogy nem utasítom vissza az örökséget. Akkor viszont megérdemlem, hogy a dupláját is kifizessem.

    Komolyan hallod, ha lecsukatjátok Szabót aláírásgyűjtést fogok szervezni azok közt, akik a dékánsága idején ott dolgoztak, hogy hadd ülhessenek vele szolidaritásból legalább egy hetet. A diákjai pedig remélhetőleg önként, bűnbánatból fizetnek majd a kártérítési kasszátokba, A portás fogja felolvasni a takarítónők által lengetett fehér zászlók között Szabó nyilvános bocsánatkérését, én meg hamut szórok a fejemre és kiteszem a youtubera mint Ash Bucket Challenge-et, hiszen a jég már lejárt lemez. Mind bűnösök vagyunk, mind megfizetünk.

   • Holocaust túlélő said

    A te példád feltételezés. Az enyém tény. Nézz utána. Nemcsak a nagybátyám kapja a kártérítést a német államtól, hanem az a párszáz túlélő, aki még van. Egyébként pedig Balla ma is az intézmény vezetője. Ő írt alá egy csomó jogtalan kirúgást, ő írta alá a wistmanwoodos szerződést, ő tetette ki a honlapra a kollégákat lejárató, megszégyenítő hamis infókat. Mért nem vele példálózol? Amúgy pedig az intézmény felelőssége tény. Mért nem arra válaszolsz, hogy intézményi fejléces papíron, intézményi pecséttel hajtották végre az általunk kifogásolt intézkedéseket? Mi bajod lesz neked személy szerint attól, vagy bárki másnak, ha az intézmény rehabilitálja az áldozatokat? Biztosan nem a te zsebedből, és nem téged küldenek börtönbe. Senkit se, mert a református egyház egy szent tehén a mai kurzus szemében.

   • Pszichiáter said

    No para kiesett a szerepéből. Nagyon felizgatta magát azon, hogy ha az intézmény okozza a kárt, akkor az intézmény tartozik kártérítési felelősséggel. Úgy látszik, nem jogász. 🙂

   • no para said

    Pontosan tudom, hogy ez a kárpótlási helyzet az ő esetükben. Itt a kollektív bűnösség és felelősség szimbolikus alkalmazásának elvéről van szó, ami frissebb példák kapcsán (pl. építsünk-e -a muszlimok és az iszlám világ kollektív felelősségét szimbolizáló- mecsetet a 9/11-es ground zerora?) sokkal árnyaltabban tárgyalható. A kollektív bűnösség elvének alkalmazása és a diszkretizálás hiánya a világtörténelem és a regionális történelmek legsúlyosabb tragédiáihoz vezetett, többek közt nagybátyád és a zsidóság mint olyan üldöztetéséhez is,

   • RH said

    Szilágyi Ferenc özvegye pár hónapja valóban szabályszerűen kérte férje rehabilitálását Balla Péter rektortól, aki azt a kurta választ írta neki, hogy kérését nem áll módjában teljesíteni, mert Szilágyi Ferencet az égvilágon semmiféle méltánytalanság nem érte, és különben is már 17 év telt el azóta a “nem-méltánytalanság” óta.

   • Holocaust túlélő said

    Ezt tisztáztuk. Akkor most a másik kérdést is felteszem újból. Ha az intézmény hivatalos papírján az intézmény törvényes képviselője az intézmény pecsétjével rágalmazó, hazug iratokat bocsátott ki, ami egy vagy több ember becsületét és egzisztenciáját súlyosan sértette, akkor az intézmény miért nem tartozik kártérítési felelősséggel? Ráadásul még mindig ugyanaz a személy az intézmény vezetője, aki a károkat okozta. De ha nem az lenne, az intézmény nevében hozott intézkedésekért az intézmény akkor is felelős lenne.

   • Justice for victims said

    Tényleg szokatlanul heves reakció No parától és szokatlnul ostoba. Miért csodálkozol annyira, hogy a Károli Egyetem által okozott károkért a Károli Egyetemtől követelünk kártérítést? Mért ki mástól? Talán Gyurcsánytól?

   • No para hitele? said

    Ahhoz képest hogy ez egy elvi vita úgy felszisszent, mintha máris a háza körül tolonganának a végrehajtók. Csak nem Barnaby vagy Tarr No para? Mert ez másnak a zsebét nemigen érintheti még akkor se ha valami csoda folytán realizálódna.

   • no para said

    HTnek. “az intézmény pecsétjével rágalmazó, hazug iratokat bocsátott ki” minden olyan esetben, aminél ez tételesen bizonyítható, felel az intézmény egy jogi folyamatban. Amely jogi folyamat kb. ugyanannyira nem érintené a mezei alkalmazottat, mint ahogyan a kirúgásotok sem. Ugyanakkor 1.) ez nem jogosít fel titeket arra, hogy ti kezdjetek nagy nyilvánosság előtti rágalmazásokba 2.) nem vonhatod sem jogilag, sem erkölcsileg felelősségre azokat, akiknek az ilyen iratok kiállításához semmi köze nem volt, azzal az indokkal, hogy ők is az intézmény alkalmazottai, diákjai, vagy azok voltak abban az időben, vagy mert ők is reformátusok, vagy szemüvegesek, vagy kopaszodnak stb. Ha ilyen embereket megkárosítotok vagy megrágalmaztok a felelősségre vonási kísérleteitek során, számoljatok azzal, hogy legalább néhányuk nem fogja azt ölbe tett kézzel és birkatürelemmel tűrni, mert igazságtalanságnak fogja tartani (ami btw a valós helyzet pontos leírása). Nem tudom mit nem lehet ezen érteni.

    A holokauszt- és náci kártyák kijátszását általában stílusváltással tolerálom egy vitában. Itt is csak önlejáratásra volt jó, hiszen egyértelmű, hogy az egész kárpótlási helyzetet pont ugyanannak a kollektív felelősség-elvnek az alkalmazása tette lehetővé, ami miatt az a helyzet kialakult, aminek elszenvedéséért a kárpótlást igényelhetik. Attól még nem lesz igazságos, hogy más tagokra alkalmazzuk.

   • Holocaust túlélő said

    Az én toleranciaszintemet is meghaladja az a sok ostobaság, amit itt összehordtál. Én a kártérítési felelősségről beszéltem, nem holmi kártya- játszmáról. Aki mást durván megrágalmaz, az feleljen érte! Az itt felsorolt áldozatokat és a fel nem soroltakat is nemcsak kirúgták, hanem lejáratták. Persze nem írtak bele mindent a pecsétes papírba. Hanem miután eltávolították őket, hogy ne is védekezhessenek, a legaljasabb módon, a hátuk mögött, a tudtuk nélkül, le is járatták őket. Pletykákkal és szóbeszédben terjesztette rágalmakkal szemben ugyan már miféle jogi folyamat jöhet szóba, különösen a poltpéteri ügyészségen? Az ominózus “holocaust-kártyára” visszatérve, nem a te nagybátyád volt gettóban, hanem az enyém. Alighanem ez a te náci-kártyád” az én valós és húsbavágó példámra. Leleplezted magad. Neked nem itt a helyed, hanem a kurucinfón. Számodra nincs több mondanivalóm.

   • Szerkesztőség said

    Nem értjük, miről beszélsz No para. Ki az, akit ez a blog megrágalmazott? Ott van a szerkesztőségi nyilatkozatban, hogy akinek kifogása van az esetlegesen a személyére vonatkozó bejegyzések ellen, az jelezze, és ha jogos, töröljük. Eddig páran már megkerestek, és a kifogásolt szövegeket töröltük. Napokat töltöttünk el pl. Domokos Andrea panaszainak orvoslásával. Kérdezd meg tőle, ha nem hiszed, vagy nézd meg az egykor róla szóló részeket. Arról nem tehetünk, hogy ezzel az abszurd professzori kinevezéssel újból a rivaldafénybe tolakodott. Egyelőre te állítasz rólunk alaptalan dolgokat. Írd meg világosan, mi a problémád, hol sértettünk meg téged alaptalanul, és töröljük. De így általánosságban fogalmazni már önmagában rágalmazás. Konkrét példákat kérünk!

   • Poltpéteri ügyészség said

    No para az áldozatokból akar bűnöst faragni, hogy ne kelljen a bűnt beismerni. Ismert stratégia ez, így működik a magyar rendőrség és a poltpéteri ügyészség is. Ha sérelem ért, és feljelentést teszel, elkezdenek vadul ellened nyomozni. Csak az érdekli őket, hol foghatnak meg téged, nem ám a bűnöst. Az ügy kinyomozása érdekében nem tesznek egy lépést se. Csak téged akarnak elkapni.

   • Vörös Csepel said

    No parában épp kitörőben van a prolilázadás. Míg eddig arról papolt, hogy a helyes magatartás nem tenni semmit, emelt fővel tűrni és példát mutatni, mostanra már eljutott a munkásmozgalmi indulók pátoszáig: “nem tűrünk csendben tovább!” Helyes para, már egy hullámhosszon és regiszterben vagy a bloggerekkel. Nosza, vezesd a harcot, “kenyeret s munkát!” A bloggerek is ezt követelik a Károlitól, nem?

   • Kirúgottak Klubja said

    “Ha ilyen embereket megkárosítotok vagy megrágalmaztok a felelősségre vonási kísérleteitek során, számoljatok azzal, hogy legalább néhányuk nem fogja azt ölbe tett kézzel és birkatürelemmel tűrni, mert igazságtalanságnak fogja tartani (ami btw a valós helyzet pontos leírása). Nem tudom mit nem lehet ezen érteni.”

    Remek. Mi is ezt mondjuk. Ezért van ez a blog. A birkatürelmünknek vége, nem tűrjük ölbe tett kézzel tovább a Károli és a Református Egyház rágalmait. Para kezded végre kapisgálni miről szól a fórum. Gratula!

   • no para said

    HT, na látod erre vonatkozott az agyafúrtas megjegyzésem. Egy vitában ezeknek a témáknak a szóbahozása az esetek 99%-ában annak előkészítése, és semmi más értelme nincs, mint hogy a másik embert megkínálja a náci-szélsőséges bélyeggel. Et voilá.

    a szerkesztőknek: Előszedhetek pár nevet, hogyne. Itt van pl. Nagy Gábor László (az ügyvéd). Ő mit csinált, már azon kívül, hogy elvállalt egy, az ő szemszögéből bizonyára 12 egytucat munkát? Részt vett az eredeti kirúgásokban, jogi asszisztenciát nyújtott a felmondásokhoz, netán ő nyomta le az entert a körleveleken? Ehhez képest előszeditek egy teljesen más ügyét a paraimpikonokkal egy olyan cikkben, amit a családi fotójával (felesége, három gyerekkorú lánya) illusztráltok. Ez még akkor is galádság, ha maga a konfliktus úgy történt, ahogy írjátok. Itt van Sepsi Enikő: Ő nem volt dékán a kirúgásotok idején, semmilyen döntést nem hozott az egyetemen kb. 2011 előtt, oszt hány poszt van már kinn róla? Itt van Kun Miklós. Ő mit csinált veletek? és Fóris Ágota? és Máté-Tóth András? Nem az egyéb dolgaikról beszélek, hanem hogy azokban a kirúgásokban és megrágalmazásokban, amiért a rehabilitációt kívánjátok, ezek az emberek mégis hogyan vettek részt?

   • ElemiLogika said

    No Para szerint a Károli egyetem 99%-át megrágalmaztátok, csak 1% ellen jogos a kritika. Ez azt jelenti, hogy ti a Károlin mindenkit megrágalmaztatok. Ezt neki kell majd bizonyítania a bíróságon.

   • ÁJK Illetékes said

    Akkor No para máris elbukta a pert. Én ugyanis Károlis oktató vagyok, de se az 1%-ba, se a 99%-ba nem tartozom. 🙂

   • Szerkesztőség said

    Para, köszi a neveket, erre már lehet válaszolni.
    1. Kezdem Fóris Ágotával, akivel más bajunk nincs, mint hogy szenvedélyesen üldözi a bloggereket, szövegkorpuszok összevetésével gyanúsít meg konkrét személyeket, azaz rágalmaz és besúg. Plusz kiszolgálója volt a Szabó-bandának. Ezekért van, aki pikkel rá, és megenged a rovására 1-2 poént, de őt komolyan senki se bántja. A Szerkesztőség többségét nem érdekli, számunkra közömbös.
    2. Kun Miklóssal kapcsolatban sincs egyetértés. Van, aki azt mondja, semmi keresnivalója nincs Kun Béla unokájának egy református egyetemen. Ezek a szélsőjobbosok, akikkel politikailag nem értünk egyet, de egyébként hasznosan működnek közre az adatgyűjtésben és feldolgozásban. A KM beszólásokat más fórumokról szedték össze, per esetén biztos összeszedik a forrásokat. KM-mel a többségnek semmi baja, ha kifogásol valamit, és jelzi, valszeg törlésre kerül.
    3. Sepsi Enikő már 2009 idején tanácsadó volt, 2009 novemberétől főtitkárként részt vett minden fontos döntésben, kirúgásokban is a Rektori Tanács tagjaként, infók szerint köze van a Wistmanwood felbérléséhez is, az általad előszeretettel emlegetett Hima kirúgásában pedig főszerepe volt. Sokkal nagyobb, mint Szabó Andrásnak. De facto nem igaz, amit róla írsz. Amúgy semmilyen rágalmazó állításról nem tudunk vele kapcsolatban, bemutattuk őt a kapott infók alapján. Ahhoz képest, amennyi adatunk van róla, írhatnánk még többet is. Lehet, hogy fogunk.
    3. Máthé Tóth András hasonlóan hamisított CV-vel mint Pethő Sándor, elnyert egy tanszéket és egy professzori címet Szegeden, kinyomva onnan a sokkal nagyobb formátumú és sokkal kvalifikáltabb Eördögh Istvánt. A CV-jében lévő ellentmondásokat tártuk fel, nem rágalmaztuk, csak száraz tényeket írtunk róla.
    4. Nagy Gábor László más tészta. Ő közönséges bűnöző. Vele kapcsolatban több bűncselekményt tudunk máris dokumentálni, de a gyűjtőmunkának nincs vége. Őt fel fogják jelenteni. Erről többet nem írhatok, de egyszer az ő bűnügyi aktája is fölkerül a netre, ő maga pedig, reményeink szerint, rács mögé. A projekt folyamatban van. Szerintünk a paralimpikonok inzultálása volt galádság, nem annak nyilvánosságra hozása. Ezt a történetet nem mi állítjuk, hanem egyrészt a szülőtársak, másrészt a paralimpikonok hivatalos honlapján máig fent van a levél a potyaleső, gyerekeit potyázásra és agresszióra nevelő, gátlástalanul könyöklő és taposó apukáról, aki kölykeivel elfoglalta a nekik fenntartott helyet, nem mozdult, és kis híján nekiment a kéz- és lábnélküli embereknek. Ez az alak egy gyomorforgató moslék. Pereljen nyugodtan, alig várjuk.

   • Jhnnsclvn said

    No para, megmagyaráznád ezt a mondatot? “Itt van Sepsi Enikő: Ő nem volt dékán a kirúgásotok idején…” Kinek a kirúgása idején? Ez a blog 1997-től a mai napig gyűjti az adatokat a Károli gyalázatos merényleteiről, azaz Szilágyi Ferenc arcátlan félreállításától Kodácsy Tamás kirúgásáig. Vagyis mit jelent a “kirúgásotok” szóban a személyekre utaló toldalék? Kiknek a kirúgásáról beszélsz, kiknek a dékánságáról a 17 év alatt?

   • Para noooormális??? said

    Mivel úgy látom, hogy No Para nagyon aggódik Johannes blogjának “áldozatai” miatt, nagyon röviden összehasonlítanám Johannes egyik “áldozatát” Kovács Barnaby egyik áldozatával.

    Tudjuk Johannes egyik “áldozata” volt Domokos Andrea. A blog rendszeres olvasóinak nem kell részleteznem, hogy ő mit művelt az ÁJK-n azután, hogy dékán lett. Röviddel azt követően, hogy Domokost kirúgták, munkát kapott az ország egy másik jogi karán. Miután távozott a Károliról, nem indítottak ellene hajtóvadászatot, nem rúgatták ki több munkahelyéről is, hagyták, hogy elmenjen és a blogon sem írtak róla több cikket, sőt kérésére a régieket is kimoderálták. Domokosnak meg volt az esélye és a lehetősége arra, hogy egy új helyen teljesen új életet kezdjen és tisztességes módon felépítse a szakmai, tudományos karrierjét. Senki nem akadályozta őt ebben. Domokos azonban visszakönyörögte magát Lajtáron keresztül a Károlira, ahol Barnaby egyetemi tanárt csinált belőle annak ellenére, hogy a MAB kétszer is alkalmatlannak találta.

    Barnaby egyik áldozata Kapa Mátyás volt, akinek voltak hibái, de fiatal kora ellenére a legjobb tudásához mérten, tisztességesen vezette a jogi kart egészen a kirúgásáig. Tudjuk azt is, hogy Domokossal ellentétben őt nem azért rúgták ki, mert már Barnaby sem bírta elviselni, hanem azért, mert igen kényes pénzügyi kérdéseket tett fel az egyetem vezetésének. Kapát – Domokossal ellentétben – a kirúgása után is üldözték, több munkahelyéről is kirúgatták, megpróbálták teljesen ellehetetleníteni, szakmai karrierjét ketté törni. Senki nem rehabilitálta őt a mai napig, egy nyomorult bocsánat kérést sem kapott, és a Károli közelébe sem mehet. (nem mintha akarna) Kapa nem kapott egyetemi tanári kinevezést és hozzá évi 4 milliós fizetést, örül, ha meg tud élni az ügyvédi munkájából.

    Látod No Para, nagyjából ez a különbség Johannes áldozatai és Barnaby áldozatai között.

   • Tarr a hideg gyilkos said

    Kapa kirúgása az egyik legaljasabb húzás volt Bölcskei, Tarr és a Károlin akkor felbukkant Kovács Barnabás és Sepsi Enikő részéről (utóbbi már 2009 őszétől a szenátusi ülések leghangosabban rikácsoló, leggyűlölködőbb tagja volt Barnabyval egyetemben). Kapa megkérdezte, hova lett az ÁJK által megtermelt negyedmillió forint. Másnap hívatták, és megkapta az útilaput. Utána elnyírták a pályázatát a Harsányi János Főiskolán, aztán kirúgatták a Wekerléről, végül egy bankból. Mindenhova utána nyúltak. Ez hasonló volt ahhoz, ahogy Böszörményi Jenőt kirúgták, mert nem volt hajlandó falazni a 115 millió (másodszori) lenyúlásához.

   • Justice for victims said

    Johannesnek nincsenek igazi áldozatai. A blogon csak az kapott a pofájára, aki valamiért megérdemelte. No para nagyon mellényúlt a példákkal. A felsoroltak közül egyik nagyobb gazember, mint a másik.

 12. dumb and dumber said

  A gyopár petrőczi szellemi mélységébe ereszkedett.
  http://reposzt.hu/blog/jakab-k%C3%B6ves-gyop%C3%A1rka/2014-09-15/tk-%C3%A9s-mf
  Hogy ő egyre “véknyabb” könyveket kíván a gyerekeinek, mer a tantónéni úgyis megmagyarázza.
  Persze, te sötétagyú! Akárcsak neked! Még arra se tanítottak meg, ha ennyire buta vagy legalább ne dörgöld mindenkinek az orra alá!
  Nem tudnál otthon sötétleni magadban?
  Nem, láttuk ezt már ludvigon is.

 13. theologina said

  Holnap lesz az egységes lelkészvizsga az Abonyi utcában.
  Rettenetes a színvonaltalanság, és ez a becstelen és bunkó teológiai tanárok bűne is, tisztelet a kevés kivételnek.

 14. Petrőczi a pöcegödör said

  Ha valaki már rég okádott egy jót Ludvigtól, az megteheti a protestáns (???) újságírók (???) = sok idióta állat találkozóján.
  http://www.parokia.hu/esemeny/mutat/2554/

 15. tilos az á said

  Október 3-án megint lesz egy álesemény a Károlin, Néprajzi Múzeum adja a szellemi hozzávalókat, a Károli meg parazita patkányként ráakaszkodik.
  http://www.kre.hu/btk/images/doc/Mitosz_vallas_es_egyhaz_Latin-Amerikaban.pdf

 16. rettenthetetlen hülyék a károlin said

  Mocskos gazemberek.
  Kesselheim Izabellát is kicsinálták!
  http://karoligerm.weboldala.net/rolunk/kesselheim/kesselheim.html

 17. keresztény júdások said

  És mi történt Kesselheim Izabelláal?
  http://karoligerm.weboldala.net/rolunk/kesselheim/kesselheim.html

  • Zsu, a táncházas said

   Ezt honnan veszed? Még életben van…

   • Hálás utókor said

    Csak épp kirúgták a Károliról. Azt az oktatót, aki a lelkét tette ki az egyetemért. Györke Ildikó életében, betegsége alatt, majd a halála után évekig ő tartotta és cipelte törékeny vállán az egész bölcsészkart. Pontosan ezzel a fordulattal emlékezett meg Kesselheim Izabelláról a Györke Ildikót a Kálvin téri templomban búcsúztató Hegedűs püspök. Akkor még beengedték a templomba. A veje, Balla Péter uralma alatt aztán kitiltották onnan is és az általa alapított Károli egyetemről is. Raffay és Kovács eszter uralma idején is Kesselheim Isabella működtette egyedül a Kart. Egyikük sem volt nagy segítség a számára. Kesselheim Isabella mndent feláldozott az egyetemért. A magánéletét, német hazáját, ahol csendben egymás után meghalt apja, anyja. Isabella senkinek sem szól, kivett 3-3 nap szabadságot, hogy eltemesse őket, majd jött vissza az egyetemre folytatni a munkát. Áldozatos tevékenységét a Károli a rá jellemző módon hálálta meg neki.

  • balla for ever said

   Balla a gyilkos gazember minden tisztességes, hitben járó embert megalázott, megrágalmazott, lelkileg meggyilkolt, néha az illető befejezte Balla gyilkosi munkáját és meg is halt.
   Ebből láthatjátok, hogy Balla a sátán papja nem a Teremtőé!

 18. violenza sessuale said

  A Német Kultúrtanács tiltakozik Navracsics biztosi kinevezése ellen!
  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/407598_deutschlandradio_a_nemet_kulturtanacs_navracsics

 19. balla a jobbikos püspökjelölt said

  A károlisok azt hiszik hogy nekik mindent szabad kinevezni BA nélkül tanszékvezetőt százmilliókat rabolni minden erkölcsöt és törvényt áthágni mert Orbán király mögöttük áll és Balog főlelkészen keresztül megengedi nekik.
  Azt nem veszik észre hogy éppen most Balla pont most viszi át az egész hóbelevancot a JOBBIKHOZ.
  ÉS MÉG A FIDESZ VAN URALMON.
  Még mindig nem veszitek észre?
  Átvisz benneteket a rossz oldalra balfaszok!

 20. dunántúli teológus said

  A Reposzton vannak okos, felelős hozzászólások.
  Nem mindenkinek tetszik az a gyanús sumákolás, ami a püspökválasztásokat kíséri.
  http://reposzt.hu/comment/5808#comment-5808

 21. hermeneutikai lángész said

  Orbánév szenteskedése mögött a mélységes gyűlölet és erkölcstelenség
  http://gepnarancs.hu/2014/09/orban-dogmaja-vs-ivanyi-gerince/

 22. károlis bugrisok said

  Bunkócskáim egy lelki masszázs szalont is nyitottak.
  http://www.kre.hu/soulito/
  Akarsz róla beszélni?
  Most megteheted a legidiótább legpénzéhesebb primitiv bunkóknál!
  Ez aztán egy ajánlat!

 23. Wistmanwood said

  “A közbiztonsági, nemzetbiztonsági és kereskedelmet felügyelő hivatal megtiltja a titkos lehallgatásra, fényképek és hangfelvételek készítésére alkalmas eszközök árusítását – írta a Beijing News. Az ezt figyelmen kívül hagyók ellen, amennyiben a következmények súlya indokolja, büntetőeljárást fognak kezdeményezni.

  A berendezések értékesítése törvényellenes, veszélyezteti a polgárok életét és a magánélethez való jogát – állapították meg az intézkedés indoklásaként. Lapinformációk szerint a szóban forgó eszközök vásárlói túlnyomórészt úgynevezett “magánnyomozással” foglalkozó szolgáltatók. Ugyanakkor a rendőrök már találtak “házi használatú” rejtett kamerákat női zuhanyzókban, mosdókban, öltözőkben is.”

  http://biztonsagpiac.hu/betiltjak-a-lehallgatas-es-megfigyeles-alcazott-eszkozeit

  És Magyarországon mikor tiltják be? Vagy ha itt már be van tiltva, a Wistmanwood hogy jutott hozzá?

  • Inspector Barnaby said

   úgy hogy én adtam nekik, amikor megbíztam Kardos Zsoltot azzal, hogy vegyék fel Fabiny Tibor, Bíró Mária, Hima Gabriella és Annamarie Kool professzorok magánéletét a saját lakásukban

   azt ne kérdezzétek hogy én hogy jutottam hozzá a katonai hírszerzésben használatos eszközökhöz 🙂

   • Poltpéteri Ügyészség said

    Legfőbb Ügyész úr,
    tisztelettel kérdezzük, hogy mikor fog végre kattanni a bilincs Kovács Barnabás kezén tiltott adatszerzésekre való felbujtásért, tiltott hírszerzési eszközök illegális birtoklásáért?
    Kovács Barnabás Rajongói Kör

   • No Para Tanítványa said

    Ugyan már mire való a bosszúszomj? Szálljatok magatokba és mutassatok jó példát Kovács Barnabásnak. Ti ne figyeltessétek meg őt, ne küldjetek a lakására magándetektívet, ne szereltessetek be a hálószobájába rejtett mikrofont és rejtett kamerát, és meglátjátok előbb utóbb a jó példa meghozza gyümölcsét. Kovács Barnabás is le fog szokni a törvénytelen eszközökről. Ne benne keressétek tehát a hibát, ha ő bűncselekményeket követ el, hanem magatokban. Ne Kovács Barnabásban üldözzétek a bűnt, hanem az áldozataiban az ártatlanságot. Mert azzal provokálták szegény bűnös Kovács Barnabást. Voltaképpen ő az áldozat. Kovács Barnabásra ne a Wistmanwooddal, hanem a saját keresztyéni példamutatásotokon keresztül hassatok. Én ugyan ezt az eszmét felfogni nem tudom, de a mesterem ezt tartja a helyes útnak. Én ezt az álláspontot fejlődésem jelenlegi szakaszában még védhetetlennek tartom, de biztos vagyok benne, hogy a mesterem akár egy teológiai vitában is meg tudná védeni. Ő minden bizonnyal még Kovács Barnabáést is jó útra tudná téríteni. Ha nem ebben az életében majd a következőben.

 24. Bogárdi a sötét ló said

  Egyre jobban kifehéredik, már egyenesen hótiszta lett Bogárdi, ahogy az Istenkeresésről beszél a Ráday utcában két könyv kapcsán.
  http://www.parokia.hu/hir/mutat/5860/
  Hogy ez elég a püspökséghez?
  Nem hisszük.

 25. presbiter said

  Balla Péterről szól egy kiállítás, mert a Károli retkes rektora még nem tért meg Sátánjához, ez egy derék népdalkutató, aki elpatkolt már harminc éve.
  http://reformatus.hu/mutat/10033/

  • Drusza said

   Szegény népdanász. Nem sejthette hogy becsületes tót paraszti nevét egyszer majd egy patkánypofájú és patkánylelkületű névrokon így le fogja járatni. A Balla Péter név manapság szitokszó…

 26. zsinati levéltár said

  Nem olyan egyszerű, hogy kit kéne támogatni a püspökválasztáson. Ez egy POLITIKAI VÁLASZTÁS LESZ, vagy a Jobbik, vagy a Fidesz. És az fog nyerni, akinek a pártjától jobban félnek. Mert mind a kettő bosszúszomjas.

 27. balog zoltán egy katasztrófa said

  Balog Zoltán: az egyetemi tanárság a nemzetstratégia része
  http://mno.hu/belfold/balog-egyetemi-tanarnak-lenni-a-nemzetstrategia-resze-1248275
  Nyomorult nemzet, aminek a stratégiáját Szabó András, Balla Péter és Domokos Andrea alakítják

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: