Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Godseakers (Istenkeresők)

Posted by karoligaspar - október 25, 2014

 

Istenkeresők

Istenkeresők

Szerző: Református Egyház

Az egyház tudvalevő módon a hívek közössége, nem pedig a papok és püspökök zártkörű és pöffeszkedő társasága, erről ez utóbbiak hajlamosak elfeledkezni. Azt képzelik, hogy egyrészt on line kapcsolatban állnak a Teremtővel, másrészt pedig fellebbezhetetlen ítéleteket alkothatnak emberekről és azok cselekedeteiről, sőt, dirigálhatnak is nekik.  Ennek megfelelően a magyar református papok jelentékeny része tanulni nem képes, és az elhívására hivatkozva nem is hajlandó, szűk látókörű és gőgös, kis és nagy bűneiket a többi bennfentes bűnös cinizmussal takargatja: ma én falazok neked, holnap te falazol nekem alapon.

A Magyar Református Egyház vezetői komolyan gondolják, hogy mivel a kormányfő – legutolsó döntése alapján – református, a parlamenti elnök nemkülönben, ezt onnan tudjuk, hogy sűrűn veszik szájukra az Isten nevét és gyakran megfordulnak református templomokban tévéstábok jelenlétében, most már övék a pálya. A Zsinat lelkészi elnöke – ez a szó csak nem a LÉLEKből származik? – kemény gerincű kálomista, mindig  az adott hatalom vitorláját fújja két pofára. Az átkosban az MSZMP-ét, szorgalmi feladatként BÁT(O)R(I)AN jelentett lelkésztársakról és hívekről.

Bölcskei közben hódol többi áldott szenvedélyének is, a HÁROM P iránti elkötelezettségének. A paráznaságot tiltó parancsolatot – Czapp-Czapp – hatályon kívül helyezte, az ivászatot nem is tiltja parancsolat – e tekintetben Bölcskei főtiszteletű Noé példáját követi. Amikor nem kurvázik és nem mólés, akkor éppen PÉNZT KERES, na nem azon a tehetetlen és ortodox módon, ahogy sok dolgozó idióta teszi, hanem kreatívan, pl. a Károlinak juttatott pénzekbe nyúl bele.  A 115 millió, amit állami támogatásból a Károli költségvetésén keresztül csurgatott a saját zsebébe – csak apróság a mi Gusztinknak. A mi Gusztink NAGYFORMÁTUMÚ EMBER, SOKAT ÉS SOKSZOR LOP. És nem is kell tőle búcsút venni, hiszen legújabb helycserés ötlete alapján megy és marad is Fekete Karcsival párban – a legkifinomultabb putyini dialektika jegyében.

És akkor most itt van a keresztény, sőt keresztyén kormány Balog Hold utcai miniszterrel,  az egyház vezetői úgy gondolják, hogy nekik áll a zászló. Bőszen udvarolnak Orbánnak és  körének, e tekintetben az idei választások jó példákat mutattak. Az egyház körül burjánzó blogok kötésig álltak a fideszes propagandában, lapidáris primitívséggel megfogalmazott  jelszavuk: Most van végre egy keresztyén kormányunk, támogassuk azt! Hivatkoznak a fideszes kormány erkölcsi magasrendűségére, Istenbe vetett hitére. A MRE vezetői fel sem fogják, hogy az egyház és az állam szétválasztása miatt semmi dolguk nem lenne a pártokkal, vagy ha van, titkolni kéne, mint a bűnüket. De a honi reformátusok vezetői annyira buták, hogy még a képmutatás technikáját sem voltak képesek elsajátítani. A Reposzt elnevezésű dunántúli blog attól sem riadt vissza, hogy olyan  közismert fideszes aktivisták kommentjeit engedte be, akik baloldali személyiségeket gyaláztak, rágalmaztak, konkrétan pl. Gyurcsány Ferencet VÁDOLTÁK GYILKOSSÁGRA VALÓ FELBUJTÁSSAL.  A fenntartó lelkészeket nem izgatja, hogy ezzel  BŰNCSELEKMÉNY elkövetéséhez nyújtanak támogatást.

Aztán megérkezett az ősz, itt vagyunk a Reformáció és az (önkormányzati és egyházi) választások hónapjában. Most mintha kevésbé lenne diadalmas a refik fideszes propagandakórusa. A “keresztyén” kormány körül pedig gyülekeznek a VILÁGbotrányok, Clinton, Obama, az európai kormányfők mind-mind beszólnak a “mi áldott Orbán testvérünknek”.  A főfideszesek lopnak, mint a vöcsök, ezt eddig is tudtuk, most már MINDENKI TUDJA. Nézzétek meg a sárazsadányi szőlőbirtokokat, Felcsútot és környékét, a fél Fejér megye Orbáné és a haverjaié, Mészáros Lőrincé és Flier Jánosé. Az amerikaiak ordenáré milliárdos zsarolás miatt kitiltották országukból a legkeresztényibb MAGYAR adóhatóság  vezetőjét, aki a helyettesével és a családjával együtt Schwechaton keresztül elmenekült minden országok legkeresztényebbjéből.

Ezenközben Orbán testvér vagy a gonosz tanácsadói új adónemeket találtak ki, legelőször is a brutális internetadót. Ez még a legjámborabb fideszhívő lelkipásztornőket is  kiborítja.

http://reposzt.hu/blog/jakab-b%C3%A1lint/2014-10-23/inter-nyet

Még Bogárdi Fidesz-püspök is ír hozzá egy elégedetlenkedő kommentet. De vannak, akik direkt örömüket lelik az újabb adónemben, így Aranyossi, aki az internetes tobzódás helyett ajánlja a posta szolgáltatásait. Mi a magunk részéről a postagalambokat és a füstjeleket ajánljuk Aranyossi figyelmébe. Nem tudjuk, hogy a nyugdíjas közgazdászként bemutatkozó kommentelő gyárilag is ilyen …. mazochista volt-e vagy az aggkori dementia teszi. Mindegy is: a Fidesz hitele megroggyant.

Aki profitálhat ebből politikailag, az leginkább a Jobbik. Nekik is van vaj a fejükön KGBéla meg trigámiában élő orosz felesége jóvoltából, de most buzgón dörzsölik  a kezüket és hatalomátvételre készülnek. Itt a Dunamelléken mindenekelőtt. Bogárdit könnyű kibillenteni: fideszes “pártfogói” nem őt, hanem a saját irhájukat meg az összerabolt lóvéjukat mentik. Balla mögött meg ott áll a Hegedűs család Takaróstul, a keresztény motorosokkal és a Jobbik gárdástul.

A Fidesz vagy a Jobbik – az országban és a refi egyházban is ez a kérdés. Meg hogy kinek sikerül hamarabb zsebre tenni a kasszakulcsot. Igaz, drága testvéreim?

Lenne még egy lehetőség, csak említem, nem hiszek benne, hogy a MRE vezetői megfogadnák. Tanulhatnának Ravasz Lászlótól – akinek  a szellemi örököseinek HAZUDJÁK  magukat -, és elmondhatnák, amit ő 1956. nov. 1-i rádiószózatában: “Bűnbánattal valljuk meg, hogy az egyház mint földi intézmény kényszerűségen felül is engedte magát megkötöztetni a politikai hatalom erőszakától.”

http://reformatus.hu/mutat/10158/

De ti nem ezt fogjátok tenni, hanem hisztérikusan ömlengtek tovább a politikai hatalom ölelésében, mint egy ostoba, rosszéletű némber. Nem vagytok méltók a reformáció örökségére. Arra sem, hogy egy tisztességes ember kezet fogjon veletek.

71 hozzászólás to “Godseakers (Istenkeresők)”

 1. Sötét Középkor said

  Mintha csak a középkorban élnénk. Szemforgató, hazug, tolvaj papok hülyítik az ostoba népet, és aztán tartják a markukat a politikai vezetőnek minden egyes behúzott szavazatért. Technika, civilizáció nem orvosolja az emberi butaságot. Egy ilyen hájfejű, szétment agyú. rovott múltú alkesznak hinni, mint besúgó Bátori / Bölcskei!

  • dubonnet said

   Nem védeni akarom, de számos hozzá hasonló moral insanity és idióta csinált karriert a refi egyházban. Igen, belátom, ez a karrier páratlanul BÁTORI, de sokan vannak a követői!

 2. jhnnsclvn said

  Átemelte reformatusoklapja.

 3. svabra said

  Orbánt feljelentették
  http://hir.ma/belfold/politika/bunszovetsegben-elkovetett-sikkasztassal-vadoljak-orban-viktort/90723

  • Bloggerjogász said

   Egy bátor ember. Talált egy jogsértést, és lecsapott. Most újból (le)vizsgázik a poltpéteri ügyészség. Egyenlők vagyunk-e a jog előtt, vagy egyenlőbbek?

   • Civil Courage said

    Bátor? Igen, az, de nyugdíjas bíróként nincs sok vesztenivalója. Nem nyakazzák le, és a nyugdíját sem veszik el.

   • Brenda Hale said

    Le fogják pattintani, de ő jogászként tovább szívózhat. Strasbourgig is elmehet. És a keletkezett dokumentumokat felteheti a netre. Tanulságos lesz. Dokumentálva láthatjuk a jogsértések őreinek nyilatkozatait. Polt Péterét és a károlis bűnpártoló Lajtár Istvánét. Az öreg le fogja leplezni a bandita legfőbb ügyészeket!

 4. black bunny said

  A nemzetközi sajtó Magyarországról: rosszabb nem is lehetne.
  Ide süllyesztette Orbán kormánya az országot.
  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/417481_nzz_jegkorszak_magyarorszag_es_az_egyesult_allamok

 5. kaganovics said

  A Jobbik állást foglalt Putyin mellett.
  http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/a-jobbik-meg-orbannal-is-melyebben-hajol-be-putyinnak-92272
  Mit gondoltok, ki fordítja oroszra a Jobbik leveleit lagyimir Vlagyimirovicshoz?
  Az IMO-s Herrmann.

 6. fideszes kommunikáció said

  Rohadtul igazuk van.
  http://orulunkvincent.blog.hu/2014/10/26/lassu_kihatralas_nemlinearismenuettposzt?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare

 7. fatal deceit said

  És még ez is
  http://nol.hu/kulfold/kezd-ciki-lenni–orbanek-amerikai-lobbija-1494597

 8. Jámbor alázat said

  Orbán mintha valóban Istent keresné a plafonra függesztett tekintetével…

  • Hazudós férj felesége said

   Szerintem inkább épp hazudni készül. Olyankor szokás a plafont bámulni.

   • Ötletbörze said

    Lehet hogy épp akkor ötlötte ki az internetadót. Csak nem rukkolt ki vele, amig le nem zajlott az összes választás 🙂

   • Dark Tangent said

    Ugye felismertetek a tüntetők között? Ott vagyok az egyik fotón. Természetesen egy Guy Fawkos maszk mögött. A nemzetközi heckereket képviselem. 🙂

   • Gondolatolvasó said

    Szerintem azt mondja ez a plafonra meresztett tekintet: “Uralkodásom isteni eredetű. Térdre előttem, csuhások!”

  • Hochmut kommt vor dem Fall said

   Az internetet nem lehet se megadóztatni, se feltaróztatni. Hiába trükköztétek ki a fészbukoldalt, millió más módon tudunk kommunikálni. Azt hiszitek, hogy mindent megtehettek a Bircus Hungaricusszal? Mindent azért nem. Mert ha a birkatömegek zsebéhez nyúltok, ők is elbődülnek. Az elbizakodottság a bukáshoz vezető utolsó lépcső.

 9. fatal deceit said

  Köntös még mindig Orbán vitorláját fújja
  http://reposzt.hu/blog/k%C3%B6nt%C3%B6s-l%C3%A1szl%C3%B3/2014-10-25/n%C3%A9h%C3%A1ny-mondat-t%C3%B6rt%C3%A9nelemr%C5%91l-avagy-ki-korrupt
  Mi meg itt a tüntetésen tisztán látjuk, hogy EZEKNEK ANNYI!

 10. görénykurzus said

  A derék kálomista Szabó Dezső találó módon “görénykurzusnak” nevezte a Horthy-rezsimet.
  Ez még jobban illik a mai proli-paraszt hóttbunkó fideszesek esztelen pénzszórására.
  Lázár, akinek az öregapja juhász volt, milliós hotelszámlákat csinál a kurvájával Londonban és tömeggyilkosságokat vezetett be a fácánok között.
  A büdös paraszt bunkó a johanita lovagrendben???

 11. Lendvay utca said

  Bejöttök ti még a mi utcánkba mocskos fideszbérenc károlisok!
  Elhajtjuk az orbánt titeket meg ki a Dózsa Gy. 25-ből!!!!

 12. tudományos kutató said

  Megkezdődött a visszaszámlálás Orbánnak és bandájának.
  A Jobbik nagyon ügyes volt, 0 internetadó!
  JEGYEZZÉTEK MEG EZT A NAPOT! ORBÁN BUKÁSÁNAK KEZDETE!
  Meg a többi ostoba korrupt figuráé is, pl. Balog Hold utcai lelkészé!

  • Barlanlakó said

   A netadót csak digitális analfabéták találhatták ki. Hol él a Fidesz? A kőkorszakban?

   • No alfa no béta said

    Orbán tényleg digitális analfabéta, és ezt nem az ellenségei állítják, hanem a barátai. Kubatov szerint csak nemrég tanult meg sms-ezni. A titkárnője szerint nem tudja megkülönböztetni a tévét és a faxkészüléket. Egy papírlapot akart a tévé képernyőjébe gyömöszölni, hogy ezt el kéne faxolni. Nem tudja, nem érti, mi az a net és mire jó. Talán a tüntetésből kapisgálja.

 13. zsófi hóhérleányka said

  Maffia kormány, Korrupt adóhivatal, Orbán takarodj – ezeket skandálták.
  Mér régen nem az internetadóról van szó, hanem az egész rohadt rendszerről!!!
  Ti, korrupt idióta refik húztok szintén a p–ba!

 14. hermeneutikai lángész said

  Remek riport Vörös professzorral.
  http://vasarnapihirek.hu/fokusz/interju_voros_imre_volt_alkotmanybiroval_jogaszprofesszorral
  Akit a mocskos Balla meg DA a buta csicskásnő elűzött a Károliról.

 15. ask jerves said

  Nagyformátumú rabló a FIDESZES KORMÁNY!!!!
  http://www.origo.hu/gazdasag/20141022-az-afaugy-kirobbantoja-szerint-figyelemeltereles-a-ma-bejelentett-razzia.html
  Van kitől tanulni, mi, testvérek?

 16. Sáros a Sárosdy said

  Sárosdynét, Petrőczi Évát és károlis bűntársaikat még mindig nem csukták le az angolos nyelvvizsgabotrányok miatt? “A miniszterhez Szelényi Zsuzsanna, az Együtt-PM politikusa, független országgyűlési képviselő fordult írásbeli kérdéssel, “Következmények nélkül hagyja-e a kormány a nyelvvizsgabotrányt?”- címmel. Lázár János válaszában azt írta: a kabinet mindent megtesz az ilyen botrányos ügyek visszaszorítására és felderítésére.

  A Pest Megyei Főügyészség szóvivője szeptember elején közölte: több mint ezer gyanúsítottal szemben zárult le a nyomozás a vesztegetéssel megszerzett nyelvvizsgák ügyében Pest megyében.”

  http://www.atv.hu/belfold/20141027-lazar-elrendelte-a-nyelvvizsgak-felulvizsgalatat

  • 157 milla said

   Mér a 157 milliós ösztödíjcsalás elkövetőit letartóztatták? Szabó András és Koncz Judit vígan elköltötték és azóta is magas pozícióban vannak. Ez egy következmények nélküli ország. Főleg ha református nagykutyákról van szó.

   • 115 milla said

    Akkor már tegyük hozzá Bölcskei és Tarr kétszer lenyúlt 115 millióját, amit ráadásul készpénzre váltottak, hogy nyomtalanul eltüntessék. Polt Péter és Lajtár a kisujját se mozdította az ügyben, pedig nyilvánosságra került. Még a Népszabadság is foglalkozott vele. Mégse indítottak nyomozást.

   • Besúgófi said

    Tarr nagyon teper hogy átmentse a hatalmát. Fekete Károly és Balla Péter a két sakkfigurája. Ez a gazember, ez a jéghideg gyilkos, 6 év múlva maga akarna püspök lenni.

 17. Corruzione said

  Mit akartok egy olyan országban, ahol a NAV elnöke is sikkaszt?

  • Poltpéteri ügyészség said

   A cigányasszony elmenekült az országból. Senki se tartóztatta fel, senki se tartott nála házkutatást, senki se foglalta le a bűnjeleket, hagyták, hogy eltüntesse.

  • Roma csaj said

   Vida Ildiko a schwechati reptéren állitolag ezt nyilatkozta a 168 újságírójának: “nem én vótám,ótt sé vótám,idégállapótbán vótám,rásszístáá”. Igazi cigó érvek…

  • Curious said

   Hogy kerül egy cigány a NAV élére?

  • Collegium Alba Regia said

   Ő is Orbán kollégista társa volt Székesfehérváron, mint Simicska… És ő is “zenész”, mint Orsós Győző.

  • Sok a zenész said

   Itt mar eleg sok a zenesz…….Miniszterelnok,Nav elnok…Hova vannak meg beepitve a cigany tezsvirek?????Buncselekmeny gyanuja merult fel egy ciganynal????Hat az hogy lehet ….Raaaaszista Jewnited States…..

 18. j'accuse said

  “Ott, Etyeken, a temetésen, és utána, mikor a “baleset” helyszínén megálltunk, sokat beszéltünk helyiekkel: senki nem hiszi el a végelgyengülésben szenvedő kettősállampolgár gázoló meséjét. Egyszerűen túl sokat tudnak túl sokan az előzményekről és a kapcsolódásokról, na meg a helyszínről, hogy beetethessétek Őket. Ki fogjuk nyomozni, mi a valóság, kerüljön amibe kerül, és tartson ameddig tart. Nem végtelen a hatalmatok, és nem tudtok mindenkit megvenni vagy megfélemlíteni: egyszerűen már túl sok, vágod Szépöcsém, ugye. Téged, Titeket nem én, vagy pár hozzám hasonló, tegnaptól Váradi András halálát személyes ügyeként kezelő ember fog végül a történelem szemétdombjára küldeni: mi csak eszközök vagyunk. Titeket egy kislány fog lehúzni a vécén: az a kislány, aki a korábbi képeken az édesapjába kapaszkodik két kézzel, mint biztos, rendíthetetlen pontba a félelmetes világban. Az a kislány, aki tegnap a temetésen végig tartotta magát, pedig nemcsak az édesapját vesztette el, hanem a biztos talajt is a lába alól. Annak a kislánynak a végtelen, leírhatatlan fájdalmát, azokat a szemeket SOHA nem fogjuk elfelejteni…”
  http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/10/egy-kislany-szemeert.html

 19. Fidesz-alapító said

  „az internetadót azonnal el kell törölni. (…), mert hülyeség. Mert többet visz, mint hoz, és mert nincs semmi értelme. És mert néhány éve még mi is ezt mondtuk. Hát azért”
  http://www.hir24.hu/belfold/2014/10/28/bayer-eltorolne-a-netadot-hazazavarna-az-usa-ugyvivojet/#sl

  • Politológus Zoli said

   A net a szabadság és a demokrácia jelképe, pont ezt akarják korlátozni. Orbán Viktor pedig a befolyt adóból katonák, rendőrök bérét növelné. Vagyis még jobban szeretné erősíteni a hatalmat, gyengíteni a szabadságot.

   • Rezsicsökkentés Ha-ha-ha said

    Minél több eszközön rendelkezünk interneteléréssel, annál többet fizethetünk. Az otthoni internetkapcsolaton könnyű elérni a Fidesz által javasolt 700 forintos adólimitet, ehhez elég 5 gigabájtot letölteni, ami csak 2-3 jobb minőségű filmet jelent. Feltételezhetjük tehát, hogy a fő internetkapcsolatért szinte mindenki ennyit fog fizetni. Persze ez nettó összeg, ha a szolgáltatók áthárítják – amire a tapasztalatok szerint nagy az esély –, akkor még áfát is kell fizetni, ami tovább növelheti az árat 889 forintra. Emellett még a különböző mobileszközök interneteléréséért is fizetnünk kell, minden megkezdett gigabyte után 150 forintot. Tehát ha egy 4 fős család mindegyik tagjának van okostelefonja, amihez tartozik mobilinternet is, akkor ez még minimális adatforgalommal számolva is további 600 forintot jelent. Egy kicsit aktívabb nethasználattal már mobilon is könnyen el lehet érni a több gigabájtos adatforgalmat.

   • Káröröm said

    Azt elhiszem hogy fáj nektek a netadó. Nem blogolhatnátok annyit mint amennyit szeretnétek. Nyilván ti is agybafőbe tüntettek. De úgyis az lesz amit a kormány akar. Ezt megszivjátok ti is.

   • Nemzeti Net said

    Ez egy teljesen szokványos fideszes haverizáció. A sarc hazavágja a szolgáltatókat majd jön a nemzeti internet szolgáltatás. És a megfelelő szavazónak is lehet adni a következő basaválasztáson.
    A “székházostromnak” öntámadás szaga van: így kell csürhésíteni a jóhiszemű tüntetőt.

 20. Egyházi netezés said

  A református egyház persze kussol a netadóról. Nekik tökmindegy. Minden adó alól fel vannak mentve.

 21. No Békemenet said

  Seggnyalásból is megárt a sok.
  Bencsik sajnos nem tudja megvédeni vezénylő tábornokát: a törzstisztek leszóltak neki, hogy maradjon a fenekén Kövér László a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy “nekem nem lenne ellenemre, ha az amerikai követség előtt százezrek tüntetnének, de nincs itt az ideje. Most, három győztes választás után nem kell Békemenet, pihenjünk kicsit!”

 22. Nem tudja a jobbkéz... said

  A digitális írástudás és az internet, valamint a rajta elérhető szolgáltatások készségszintű széleskörű használata évek óta kommunikált kormányzati cél. Az internet-szolgáltatók az elmúlt időszakban mindent megtettek azért, hogy a lakosság mind szélesebb körei élvezhessék a digitális világ által kínálat hatékonysági előnyöket, növelve ezzel a magyar gazdaság versenyképességét.

  Az internet-adó mindezen kedvező folyamatokkal teljesen ellentétes hatásokat generál, az internet-szolgáltatók számára beépíthetetlen költségként – végső soron a lakosságnak kell részt vállalnia az új adónem generálta terhekből.

  Felsorolni is nehéz azokat a területeket, amelyeket az új adó károsan érintene: az internet-szolgáltatók egyértelmű és súlyos érintettségén túl az adóteher hátrányosan érintené az ilyen szolgáltatások fogyasztóit is – az egyetemeket, amelyek hallgatóik számára ingyenes internet-hozzáférést biztosítanak, a kis szolgáltató vállalatokat, amelyek nagy adatmennyiséget tartalmazó prezentációikat, ajánlataikat fájltovábbító szolgáltatásokkal teszik hozzáférhetővé ügyfeleiknek, bármely olyan céget, amely a távmunkát lehetővé téve távoli hozzáférést biztosít a dolgozóinak vagy felhő-alapú közös munkavégzést tesz lehetővé, és a közigazgatást…

 23. Internet Tax Freedom Act said

  Az információ elérésének szabadsága jóval nagyobb hasznot hoz a társadalom számára, mint amekkora hasznot bármilyen az internetre kivetett adótól remélhetnénk.

  • Economical Argument said

   Már miért ne lehetne megadóztatni az internetet? A gazdasági tevékenységek egyre inkább az immateriális információ-tranzakciókhoz kapcsolódnak, ezért az – adóztatás alapjául szolgáló – értékteremtési lánc nagy része láthatatlanná válik. Ha a látható adóztatható, akkor a láthatatlan is!

   • ElemiLogika said

    Egyetértek. Ez tisztán logikailag is megalapozható. Ha a kormányok általában adóztatják a fogyasztást – főként értéktöbblet- vagy forgalmi adókkal -, akkor logikus az adatfogyasztás adóztatása is. Ha a társadalom elfogadja a telefonálás percalapú adóztatását, miért ne tenné ugyanezt az internetforgalommal?

   • Emberi Jogok said

    És milesz az esélyegyenlőséggel? Akinek nincs lóvéja az mondjon le az internetről, azaz az információról?

   • Economical Argument said

    Épp az esélyegyenlőség nevében érvelek. A világháló erőforrás, azaz átviteli korlátokkal rendelkező, adott rendszer. Ha a nagy fogyasztást megadóztatjuk, azzal visszafogjuk. Ezzel viszont effektíyve a kisebb fogyasztóknak teszünk jót, mert védjük a hálózat egyenlő hozzáférésérésének lehetőségét.

 24. Takarékos said

  Az adatforgalom ingyenessége pazarlásra ösztönöz: például a felhasználók túl sok olyan videót néznek, amellyel a hirdetők etetik meg őket. Ha fizetnie kell, majd nem zabálja a hülye adatokat.

  • Van Para said

   Viccelsz? Talán számolgassunk minden egyes klikkelés előtt hogy ez még belefér az már nem? Ne az érdeklődésünk alapján szörfözzünk hanem a pénztárcánk szerint? Ez lenne az esélyegyenlőség?

   • FireChat said

    Szerintem a kormányok kapzsisága ellen technológiailag érdemes védekezni. Olyan technikákat kell kifejleszteni, amelyek minimalizálják az adatforgalmat és felgyorsítják a decentralizált, hálózatos hozzáférést kínáló rendszerek fejlődését. Van ilyen, kicsit a japánokat és a hongkongiakat kellene tanulmányozni, nem az amcsikat. Ezekben a felhasználók egymástól is vesznek át információt, következésképpen az ilyen rendszereket nem lehet forgalomarányos internetadóval megterhelni. Sokkal gyorsabban lehet így megszervezni egy tüntetést, és olyan gyorsan megdönteni egy kormányt, hogy mire pl Orbán észbekap, már nem miniszterelnök, hanem nagy valószínűséggel vádlott több gazdasági bűnügyben.

  • Emberi Jogok said

   Nagyon kitekert magyarázat. Az adatforgalmat és így az internethasználatot, a digitális írástudást mindenki számára elérhetővé és még elérhetőbbé kell tenni. Ezzel járulunk hozzá nemzetgazdaságunk fejlődéséhez, nem a korlátozással..

   • Libsi said

    Rabulisztikus érvek az illiberálisok és antidemokraták részéről. Ne tévesszenek meg senkit. Csak a vak nem látja, hogy az internetadó nemcsak egy adónem a sok közül, hanem az információhoz jutás és a nyilvánosság korlátozása. Vagyis a fő cél a lóvé lenyúlása mellett a tudás, a megismerés, a szólásszabadság, vagyis a demokrácia korlátozása.

 25. Dark Tangent said

  Az internet szimbólum, egy szabad társadalom jelképe. Az egyre szűkülő demokrációban a kevés megmaradt szabad terek egyike. Aki erre is ráteszi a mocskos patáját az nagyon rábaszik. Ugye vágod kis büdös cigó? És a palástos korrupt förtelmesen mocskos varjaid – Bölcskei, Tarr, Balla és a pribékjeik?

 26. Corruzione said

  A magyarországi korrupcióval szemben zéró toleranciát hirdető Egyesült Államok által kitiltott hat személy (forrás: Pester Lloyd):

  Lázár János (a Fidesz alelnöke; korábban államtitkár és a Fidesz Országgyűlési frakcióvezetője)
  Vida Ildikó (Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke)
  Habony Árpád (Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója)
  Heim Péter (Magyarország 30. legbefolyásosabb embere, az állami tulajdonban lévő Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke)
  Giró-Szász András (2014. júniusáig kormányszóvivő, többségi tulajdonosa a kormányzatnak is dolgozó Strategopolis Kft.-nek)
  Seszták Miklós (országgyűlési képviselő, 2014-től a harmadik Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere)

  http://www.pesterlloyd.net/html/1443useinreiseverbotungarn.html

 27. Photoshop said

  Habonyt a hírre odaphotoshopolták Washingtonba egy mai újsággal 🙂

 28. Orsós Viktor said

  What the fuck is the internet?

  • Tax for dummies said

   Klikkol az egész világ. Ilyesmit megbuzerálni buta dolog, de a fityiszesek már sokszor bizonyították, hogy nem okosak.

  • Taxissztrájk said

   Nem ér semmit a tüntetés. Orbán leszarja. Azért is bevezeti a netadót. Nem tüntetni kell, hanem sztrájkolni. Felbujtani a vasutasikat, hogy álljanak le, ahogy Orbán csinálta anno. Szólni a kamionosoknak, hogy álljanak keresztbe a forgalmas útkereszteződéseken és senki kedvéért nem mozduljanak. Meg kell bénítani Orbanisztán működését. Akkor visszakozna. De pár békés demonstrációtól nem fog.

  • Router leolvasó said

   Orbánnak fingja sincs mi az az M2M, mi az a Cloud, vagy hogy az adatforgalom miből áll össze egy nagyobb vállalkozás esetén.

  • Szociopata said

   Nagyon egyszerű a lelkem, mint a faék! Fingja sincs az egészről, de ha már kitalálta, végigviszi. Még soha nem lépett vissza egyetlen baromságból sem, szociopata.

 29. Csak az a vég csak azt tudnám feledni... said

  Hogy hogyan végzik a diktátorok?
  Nézd meg, ma még ingyen:

  • Success story said

   Hát igen, az a vég… Pedig az egész élet milyen szép sikertörténet volt, akár a felcsúti cezaromán futballőrülté:

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: