Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

Balog’s walk to Canossa (Balog miniszter Canossát jár)

Posted by karoligaspar - november 20, 2014

Balog a Trefort kertben

Balog a Trefort kertben

Balog beszédének szerzője

Balog beszédének szerzője

André és Slomó

Jóbarátok: André és Slomó

Fúga-olvasás

Klasszika-filológiai fúga-olvasás

Írta: Jóbarát

November 14-én avatták fel a Trefort-kertben az ELTE holokausztáldozat hallgatóinak és oktatóinak állított emlékművet. Az ötlet teljes egészében az ELTE kebelén belül született, az emlékmű megformálására is ők írtak ki pályázatot, ők bírálták el, ők döntötték a felállításáról. Amikor eljött az avatás ideje, a rektor felvetette, hogy nagy udvariatlanság, sőt az intézmény szempontjából önsorsrontás lenne nem meghívni a fenntartó képviselőjét, Balog Zoltán EMMI-minisztert. Reménykedtek abban, hogy a miniszter elhárítja a meghívást, vagy valamelyik hajbókoló senkit küld el maga helyett. De nem, Balog nagytiszteletű (???) úr nagyon is kapott az alkalmon, hogy a kicsit rosszul sikerült Szabadság téri emlékmű okozta csorbát kiköszörülje, és bejelentette, hogy beszédet is mond. György Péter professzor, az ötlet kitalálója, először felindultan nemet mondott, majd azzal a feltétellel egyezett bele Balog meghívásába, hogy ő maga írja a beszédét. Tudván tudta, ha hagyják Balogot belelendülni a homiletikai rutinba, akkor ki se kerülnek az egyrészt-másrészt csavarjaiból, a “kettős mérce” elkerülésének bűvészmutatványaiból, s a végén kiderül, hogy a holokausztot maguk a zsidók csinálták maguknak, derék, nagylelkű reformátusok minden áldozatos erőfeszítése ellenére.

Péntek délután megjelent a nagytiszteletű miniszter és felmászott a kis pódiumra. Elsőként Molnár Piroska olvasta fel Darvasi László szövegét. Ebben megszólította az emlékművet, kitért más emlékművekre, amelyek “már torzszülötten jöttek a világra”, és kijelentette, hogy akik “milliárdos kiskertté retusálják a jelent, annak a múlthoz nincs közük”. Balog miniszter és lelkipásztor nyaka a fehér ingnyak fölött vörösödni kezdett, majd az egész fejét elöntötte a pirosság. Aztán Ő maga került sorra. Felolvasta György Péter szövegét: kis történetek zsidó emberek sorsáról, mely mind egytől egyig a mártírhalálba vezettek. Az egyik történet egy rabbiról szólt, aki maga is járt az ELTÉ-re, mivel akkor előírás volt a rabbiképzőn, hogy bizonyos tárgyakat itt kellett hallgatniuk. Ekkor Balog felemelte a fejét és azt mondta: járt Kolozsváron egy rabbinál, és úgy érezte magát, mintha egy református parókián járt volna. Aztán a rabbi felvilágosította, hogy ő is járt a refi teológiára, retorikát tanult ott. “Ez az én emlékem – tette hozzá Balog, mintegy elhatárolva magát a felolvasott szövegtől, – a többi történetet másoktól kaptam”. A “másokat”, azaz György Pétert nem nevezte nevén.

A vendégszöveg abszolválása után Balog is ballagott egyet a bronzszalag nyomában és recitálta a neveket: Kohn, Grün és Steppenwolf. Hát tőle ekkor ennyi retorikai teljesítmény tellett.

Voltak derék, becsületes emberek is a Szabadság téri gyalázatos emlékmű ellentétének tervezett “bevésett nevek” felavatásán. Őszinte megrendülés tükröződött Ritoók  Zsigmond professzor arcán, ahogy betűzgette a neveket. A közeli Károliról csak az ELTÉ-n is tanító Kállay (Géher) Katát láttuk. A többiek nem találtak ide 300 méterről. Pedig komoly tapasztalat lett volna nekik meglátni Balog megaláztatását, ami előrevetíti ennek a becstelen kétharmadnak a csúfos bukását.

 

 

38 hozzászólás to “Balog’s walk to Canossa (Balog miniszter Canossát jár)”

 1. ELTÉ-s kolléga said

  Dezső Tamás dékán is jó volt, amikor bocsánatot kért azoktól a zsidó hallgatóktól és oktatóktól, akiket annak idején az ELTE (jogelődje: a Pázmány Péter Tudományegyetem) cserbenhagyott.
  Ezt a bocsánatkérést később zárt körben is megtette.

  • Rosszbarát said

   Ezt a dumát a Balogra erőszakolt szövegről ki mondta nektek? Netán maga György Péter? Esetleg az amcsi szarkavaró?

   • április a kegyetlen said

    Ez egy technika. Mindig úgy csinálják, hogy legyen egy valóságmag amire/amit lehet mutogatni.

   • hermeneutikai lángész said

    Csodálkoznál, ha tudnál, ki mindenki ad infót nekünk vagy írja meg személyesen, amit tud.

   • április a kegyetlen said

    Nem, nem csodálkoznék.

   • November a szelíd said

    Én se. A hollandokról, erdélyiekről, vajdaságiakról és a zsidókról eddig is tudtunk. Most pedig nyilvánvaló hogy az amcsik is beszálltak 🙂

   • Van Para said

    Áprilisi Para vaktában vagdalkozik. Van miért paráznia. Nem tudja, hányan és kik segítik a bloggereket, de szeret úgy tenni, mint aki mindent tud.

   • Esztéta said

    Ez nem valóságmag, hanem tény. Kérdezd meg Balogot. Egyébként nyíltan is elmondta, hogy más szövegét olvassa fel, amikor beépített egy rövid saját emléket. Csak a szöveg szerzőjét nem nevezte meg.

   • Der Vorleser said

    Nemcsak megmondta hogy más szövegét olvassa de kimondottan látszott rajta mennyire utálja 🙂

   • jó szerencsét said

    Persze hogy Balog utálta felolvasni a sok zsidó nevet. Mikor már elmondta, hogy “nem kell a kettős mérce”, a magyar parasztokat is üldözték, a Don-kanyar is felért egy holokauszttal.
    Balog valójában egy virtigli ANTISZEMITA

  • Lexika said

   Most jövök rá hogy áprilisi para nem Balla szolgálatában áll hanem Szabó Andráséban. Ő írt ilyesmiket Eszterkének, hogy valóságmag vagy igazságmorzsa, amivel bagatellizálni próbálta egyes posztok hírértékét.

   • április a kegyetlen said

    A kifejezéseket be lehet írni a blog keresőjébe és meglátod hol voltak használva. Az igazságmorzsa az egyik ex-senkiföldjés áfonyahegyi kritikájában, a valóságmag eddig sehol.

    A hírértékét nem bagatellizálom; ezt egyrészt a kiadó ítéli meg, másrészt a csavaros hazugságoknak vagy a spekulációknak nagyobb hírértéke lehet, mint a hétköznapi igazságoknak. Ez van, a neten tényleg megy a bármi megteszi.

 2. hermeneutikai lángész said

  Miért csodálkoztok, hogy a Károliról nem volt ott senki?
  Ezek szimpla, bárgyú, aljas, agresszív FASISZTÁK. Mint a Balla rektor sógora, a Hegedűs Lóri meg Szabó András, a gyilkos antiszemita állat.

 3. Karácsony Zuglóban said

  Gergő, te is elkurvultál?
  http://index.hu/belfold/2014/11/18/zugloban_teljesen_elszalltak_a_kepviseloi_fizetesek/
  Csak nem Szabó András enyves kezére gondoltál?

 4. zelóta said

  Itt a fecni+
  http://hvg.hu/gazdasag/20141120_A_fecni_mogott_komoly_informaciok_allnak

 5. Petrőczi a szürke hájas idióta said

  Már kezdtünk aggódni, hogy Ludvignak megjött az esze, netán ízlése vagy ilyesmi, de nem
  Itt jár a szája mint a fostos tehén valaga
  http://petroczieva.blogspot.hu/2014/11/ket-szemm.html

 6. Takaró Mihály fan said

  Misi bácsi volt a rádióban!!!!
  Milyen igaza van mindenben!
  Ő is Ballát támogatja.
  Éljen a Balla és az igazi magyarok!!!!

 7. Schmitt a gyalázatos plagizátor said

  Schmitt a világ leghülyébb plagizátora, a hazudós csicska, a helyesen írni sem tudó nyelvápoló állat havi 2,5 milliót kap tőlünk, a mi pénzünkből!

  Mert Orbán, aki együtt szokott vele szotyolázni, a Nemzet Sportolójának nevezte ki a nemzet aljas és korrupt idiótáját.
  Aki az Astoria igazgatójaként buzgón jelentgetett a titkosszolgálatnak.

 8. unortodox lelkipásztor said

  Bugris állat Bölcskei megint Németországban dödögött a maga alkoholista-proli-paraszt módján
  http://reformatus.hu/mutat/bolcskei-gusztav-a-vesztfaliai-zsinat-vendege-volt/

  • Aufklärung said

   Meg kellene irni a vesztfáliaiaknak hogy nézzék meg a 115 milliós sikkasztás dokumentumait. Utána biztos nem állnának szóüba vele. A németek utálják a tolvajokat és a sikkasztókat.

 9. Gyilkos Miniszter said

  Nem semmi.
  Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantás csütörtöki tárgyalásán azt állította, hogy nem ő, hanem Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter adott megbízást Boros József Károly meggyilkolására, és szerinte a rendszerváltás óta nem a pártok, hanem a belügyminiszter bűnszervezete irányítja az országot . Az is kiderült, valaki a rendőrségen évekkel ezelőtt eltüntette a négy áldozat halálával végződött merénylet legfontosabb bizonyítékait.
  Forrás: https://kuruc.info/r/2/136064/

 10. the easy conscience of effortless superiority said

  A reposzton a fociról meg a tetkóról (szabad-e keresztyénnek tetkót viselni és milyet) firkálnak az urak (?) és hölgyek(?) a választás finisében.
  Miért vajon?
  http://reposzt.hu/blog/sz%C3%A9kely-attila/2014-11-22/%C3%BAj-ember-%C3%BAj-hang-%C3%BAj-rem%C3%A9ny

 11. svabra said

  A reposztosok a tetkóról firkálnak: viselhet-e a keresztyén ember tetkót, ha igen, milyet és a fociról. Hajrá Dárdai!
  http://reposzt.hu/blog/sz%C3%A9kely-attila/2014-11-22/%C3%BAj-ember-%C3%BAj-hang-%C3%BAj-rem%C3%A9ny
  Ennyire elbutultak vagy más oka van, hogy a választások finisében lementek dedósba?

  • Reposztos said

   Ha nem tűnt volna fel, Dunántúlon már megvannak az eredmények is.

   • Kékdolmány said

    Nem kunszt. Egy jelölt volt, az is vitán felül állt. Szívből kívánjuk, hogy ő legyen a lelkészi elnök. Az egyetlen hiteles személy az összes önjelölt között. Ráadásul az egyetlen, aki nem karrierizmusból indult a választáson, hanem kifejezett rábeszélésre.
    Összegezve: Feltűnni feltűnt, de mivel ebben az egyházkerületben minden egyértelmű volt, tök érdektelen számunkra. Tiszántúl érdekes lehetett volna, ha Vad Zsigmondot nem golyózzák ki suba alatt. Tiszáninnen szóra sem érdemes. Az egyetlen igazi harc a Dunamelléken van, és folyik az öldöklés javába…

 12. fineszes said

  A legnagyobb balfasz fideszes körökben
  http://www.hir24.hu/belfold/2014/11/20/bayer-az-amerikaiak-agyonlovetnek-orbant/
  Az ötlet egyébként nem rossz.

 13. Balog alattvalói said

  Több ezer pedagógus tüntetett ma Budapesten az orbáni diktatúra közoktatást is romboló, korrupt és dilettáns tevékenysége ellen. A bátor tanárok demonstrációján is zúgott az “ORBÁN TAKARODJ!” Gratula és tisztelet a tüntetés szervezőinek és résztvevőinek!

  • czunyiné a károli üdvöskéje said

   Bertalan Judit volt károlis, Tenke Sándor szeretője a közoktatási államtitkár,
   ez a tudatlan, aljas repedt sarkú qrva vezeti a közoktatást.

 14. julo said

  http://cink.hu/kerenyi-imrevel-orvosolja-a-belvaros-a-durva-torvenyse-1660541090
  Nézzétek meg, az idióta Kerényi mennyit kaszál!!!!

  • Vastagbőr said

   Miközben az Eurostat legutóbbi jelentéséből kiderül, hogy erőteljesen nő a gyermekszegénység Magyarországon – tíz óvodás gyerek közül legalább négy éhezik, mélyszegénységben él -, addig a fideszes honatyákról sorra derül ki, hogy milliós luxus utazásokon pihenik ki a törvényhozás fáradalmait.

   Most éppen Kósa Lajos pihen rá egy kicsit a jövő évi költségvetési vita miatti fejfájására. A titkárnőjével, Halász János államtitkárral, valamint Halász fiával Dubajból Új-Zélandra utaztak, hogy ott az aucklandi Rolling Stones-koncerten bulizhassanak. Fejenként egy milla csak a szállás, az utazás és a koncertjegy, az egyéb költségek ezen felül értendők – persze közpénzből.

 15. politológus said

  Elég komoly a helyzet, ezt Amerikában már tisztán látják. Itthon meg Bayer átkozódik, a többi hülye zsolozsmázik Orbánnak.
  A tüntetésekből meg ki tudja, mi lesz.
  Mert Orbán be akarja csatolni Magyarországot Putyin birodalmába.
  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/423579

A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi, és előzetesen nem moderálja. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. Mivel nem olvasunk el minden hozzászólást, kérjük az olvasókat, hogy jelezzék esetleges kifogásaikat. Ha azok megalapozottak, a kifogásolt tartalmat a hozzászólásokból eltávolítjuk.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
Jhnnsclvn's blog

Fraud, forgery, nepotism, abuse at a Hungarian University

galferences

Just another WordPress.com site

karoligaspar

Just another WordPress.com site

Legatus123's Blog

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d blogger ezt kedveli: